Apa itu Master dalam Pendidikan dalam talian? Mendapat ijazah dalam talian telah menjadi pilihan ramai, terutama bagi mereka yang mempunyai jadual yang sibuk. Master dalam Pendidikan dirancang untuk memberi latihan kepada guru dalam bidang khusus. Bidang-bidang ini boleh merangkumi awal kanak-kanak, sains, pendidikan berbakat, pendidikan khas, psikologi perkembangan, matematik dan kurikulum. Sarjana dalam talian dalam pendidikan adalah satu tahap lanjutan yang dilanjutkan oleh beberapa pelajar setelah mendapat ijazah sarjana muda mereka. Program sarjana ini memperluas pengetahuan sebelumnya dan dapat memberikan pilihan ke arah kerjaya tambahan.

master dalam talian dalam pendidikan

Apa itu pendidikan dalam talian?

Pendidikan dalam talian adalah alat pembelajaran yang disampaikan dan ditadbir melalui penggunaan internet. Pendidikan dalam talian adalah sistem penyampaian instruksional yang fleksibel yang menyediakan segala jenis pembelajaran yang berlaku melalui Internet. Pendidikan dalam talian memberi pilihan kepada pendidik untuk menjangkau pelajar yang mungkin tidak dapat mendaftar dalam kursus kelas bersemuka dan menyokong pelajar yang ingin bekerja mengikut masa mereka sendiri dan mengikut kadar mereka sendiri.

Sumber untuk Pendidikan Dalam Talian

Secara umum, semasa mengikuti program ijazah pendidikan dalam talian, kita mungkin melalui sumber seperti:

 1. EBook;
 2. Jurnal;
 3. Video;
 4. Ceramah yang dirakam;
 5. Kuiz;
 6. Forum perbincangan
 7. Sesi Soal Jawab secara langsung; dan
 8. Temu ramah.

Sumber yang ditawarkan kepada kami untuk pendidikan dalam talian akan bergantung pada institusi tempat kami mengambil ijazah dalam talian. Beberapa program pembelajaran dalam talian mungkin meminta kami untuk memesan buku teks fizikal terlebih dahulu melalui surat, tetapi ini secara amnya dihentikan untuk memilih Buku dalam talian dan kaedah penyampaian hanya dalam talian.

Bagi institusi yang telah melakukan perubahan menggunakan 100 peratus bahan dalam talian, pelajar boleh menjangka untuk belajar menggunakan kombinasi sumber teknologi canggih tanpa perlu pergi ke kampus untuk menghadiri kuliah, peperiksaan atau sesi perbincangan peribadi.

Pengajar sekolah dan kursus akan menentukan corak bagi setiap kursus individu dan akan memilih kaedah penyampaian yang paling sesuai untuk kursus atau program tersebut. Apa yang perlu dipelajari oleh jurusan Sejarah Seni dengan berjaya dalam talian akan sama sekali berbeza dengan keperluan utama Biologi.

Pendidikan dalam talian mungkin merupakan pengalaman baru bagi pelajar dan guru. Sekiranya kita tergolong dalam latar belakang pembelajaran yang lebih tradisional, baca terus untuk mengetahui bagaimana memanfaatkan sebahagian besar sumber belajar yang mungkin kita hadapi dalam perjalanan pembelajaran dalam talian kita.

Ringkasan Kuantiti ijazah dan pendidikan dalam talian di kebanyakan bidang adalah besar dan meningkat dari hari ke hari. Sekolah dan institusi yang menawarkan pendidikan dalam talian juga meningkat dengan pesat. Pelajar yang melanjutkan pelajaran melalui pendekatan dalam talian mesti bersikap selektif untuk memastikan bahawa kerja kursus mereka dilakukan melalui institusi yang disegani dan diberi kepercayaan.

Apakah ijazah Sarjana terbaik dalam program Pendidikan tahun 2020?

Berikut adalah 10 master dalam program pendidikan:

Pangkat Sekolah Lokasi
1 Universiti Negeri Carolina Utara Raleigh, NC
2 University of Illinois di Urbana-Champaign Champaign, IL
3 Universiti Timur Laut Boston, MA
4 Universiti Florida Tengah Orlando, FL
5 Universiti California Selatan Los Angeles, CA
6 Universiti Purdue Lafayette Barat, IN
7 Universiti Georgia Athens, GA
8 Universiti Negeri California-Fullerton Fullerton, CA
9 Universiti Florida Selatan Tampa, FL
10 Universiti Negeri San Diego San Diego, CA

Sarjana Dalam Talian Terbaik dalam Program Pendidikan

Pelbagai program dalam talian pendidikan sarjana memberikan lebih banyak pilihan bagi mereka yang mencari latihan siswazah selaras dengan minat akademik dan objektif kerjaya mereka . Walau bagaimanapun, jumlah pilihan yang lengkap dapat dengan mudah terasa luar biasa. Institusi berikut dapat membantu anda membuat pilihan yang tepat dengan memperincikan keperluan aplikasi, harga tuisyen, dan hasil program.

Program ijazah dalam talian biasanya menyediakan penjadualan yang fleksibel melalui kelas asinkron yang difasilitasi oleh persekitaran seperti Canvas dan Blackboard. Sekolah-sekolah tertentu memberikan model pembelajaran yang lain. Institusi berikut akan memberitahu anda jika program yang diberikan merangkumi kerja kursus segerak, tempat tinggal kampus, atau pembelajaran kohort. Institusi-institusi ini juga merangkumi pilihan pendaftaran termasuk sepenuh masa, sambilan, atau dipercepat dan bagaimana langkah mempengaruhi tamatnya darjah.

 1. Universiti Negeri Carolina Utara
 2. University of Illinois di Urbana-Champaign
 3. Universiti Timur Laut
 4. Universiti Florida Tengah
 5. Universiti California Selatan |
 6. Universiti Purdue
 7. Universiti Georgia
 8. Universiti Negeri California-Fullerton
 9. Universiti Florida Selatan
 10. Universiti Negeri San Diego
 11. Universiti San Diego
 12. Universiti Clemson
 13. Universiti Florida Selatan-Sarasota-Manatee
 14. Universiti Antarabangsa Columbia
 15. Universiti Carlos Albizu-Miami
 16. Universiti Negeri Michigan
 17. Universiti Negeri California-San Bernardino
 18. Universiti St Thomas
 19. Universiti Texas A&M
 20. Universiti Carolina Selatan-Columbia | Columbia, SC
 21. Universiti Utah | Salt Lake City, UT
 22. Kampus Perubatan Universiti Colorado Denver / Anschutz
 23. Universiti Negeri California-Fresno
 24. Universiti Indiana-Bloomington
 25. Universiti Antarabangsa Florida

Mengapa sebilangan pelajar memilih master dalam talian dalam program pendidikan?

 1. Sebab pertama mengapa pelajar memilih master dalam talian dalam program pendidikan adalah fleksibiliti.

 2. Sarjana dalam talian dalam program pendidikan membantu orang memperoleh ijazah apabila mereka perlu terus bekerja sambil belajar, saudara tua untuk menjaga atau mempunyai anak, atau tidak ada kolej atau universiti dengan sarjana dalam program pendidikan…

 3. Sebilangan pelajar memilih program ijazah dalam talian dan bukannya belajar di bilik kelas tradisional kerana program tersebut membolehkan mereka mendaftar di sekolah terkenal jauh dari rumah atau memilih tumpuan yang meningkatkan kerjaya.

 4. Beberapa program ijazah pendidikan dalam talian lebih berpatutan daripada program tradisional di kampus, dan ada yang mempunyai syarat kemasukan yang lebih mudah dan santai.

 5. Namun, hanya kerana program sarjana dalam pendidikan disediakan dalam talian tidak bermakna ia akan mendapat bayaran lebih sedikit atau membiarkan lebih banyak orang masuk.

 6. Sarjana dalam talian dalam program pendidikan di kolej dan universiti peringkat tinggi boleh memakan banyak biaya dan cenderung sangat selektif.

Apa jenis kursus teras yang diambil oleh pelajar dalam program pendidikan dalam talian?

Oleh kerana kebanyakan kolej dan universiti menawarkan pelbagai pengkhususan Sarjana dalam program pendidikan, tidak mudah untuk meringkaskan kurikulum master dalam pendidikan. Biasanya, kursus teras dalam program MEd berbeza mengikut bidang tumpuan dan pengkhususan. Walau bagaimanapun, di beberapa institusi, pelajar yang melengkapkan perhatian menyelesaikan tugas inti yang serupa atau serupa yang berkaitan dengan teori pendidikan, dasar pendidikan, kepemimpinan sekolah, dan penilaian data .

Sarjana Dalam Talian dalam Kepimpinan dan Dasar Pendidikan

The Masters in Educational Leadership and Policy adalah program sarjana dalam talian yang terutamanya memfokuskan pada refleksi kritikal, impak sosial dan kepemimpinan. Kursus teras merangkumi:

 • Undang-undang Pendidikan dan Dasar Awam
 • Penglibatan Keluarga dan Masyarakat
 • Pengenalan Kepimpinan dan Perubahan Pendidikan
 • Kepimpinan Instruksional
 • Teori dan Pembelajaran Organisasi
 • Menggunakan Data dan Bukti untuk Peningkatan Sekolah

Program Sarjana dalam Pendidikan dalam Perspektif Global

Sementara itu, Sarjana dalam Perspektif Global: Pengajaran, Kurikulum dan Persekitaran Pembelajaran adalah program siswazah dalam talian yang menumpukan pada menerapkan pendekatan global dan kesedaran untuk meningkatkan pendidikan. Pelajar mengikuti kelas seperti:

 • Teori, Amalan, dan Reka Bentuk Kurikulum
 • Merancang Persekitaran Pembelajaran di Dunia Sosial dan Digital
 • Penglibatan Keluarga dan Masyarakat
 • Perspektif Global: Pengajaran, Kurikulum, dan Persekitaran Pembelajaran
 • Globalisasi, Mobiliti, dan Pendidikan
 • Pelajar Bahasa dalam Perspektif Global
 • Model dan Teori Reka Bentuk Instruksional
 • Perspektif mengenai Kurang Upaya dan Amalan Pendidikan Khas
 • Menyiapkan Seluruh Orang untuk Kewarganegaraan Global

Ringkasan Satu-satunya cara untuk mengetahui seperti apa kurikulum untuk program pendidikan sarjana tertentu adalah dengan mencari senarai kursus. Baca panduan program dengan teliti jika anda mencari program Master of Education dalam talian yang dapat membantu anda mendapatkan lesen mengajar atau sokongan. Program yang ditawarkan di satu negeri mungkin tidak memenuhi syarat lesen atau sokongan yang lain, jadi selalu periksa semula dengan jabatan pendidikan negeri anda sebelum mendaftar.

kursus teras dalam program pendidikan sarjana dalam talian

Adakah master dalam talian dalam program pendidikan menawarkan pilihan tumpuan yang sama kepada pelajar?

Sarjana dalam program pendidikan membolehkan pelajar memilih dari pelbagai kepekatan dan pengkhususan MEd. Perkara yang sama berlaku untuk program MEd dalam talian teratas. Itu bagus kerana ini bermaksud pelajar tidak perlu berkompromi . Kemungkinan mereka akan menemui program Sarjana Pendidikan yang sesuai dengan tujuan peribadi dan profesional mereka.

Sebaliknya, ini bermakna bahawa mencari master dalam talian yang tepat dalam program pendidikan boleh memakan masa lebih lama. Terdapat banyak master dalam kepekatan pendidikan, dan mereka kelihatan serupa pada pandangan pertama. Contoh kepakaran umum dalam kepekatan pendidikan termasuk:

 • Pembangunan manusia yang diguna pakai
 • Kepimpinan atletik
 • Kaunseling
 • Kurikulum dan pengajaran
 • Pendidikan pekak
 • Pembelajaran awal kanak-kanak
 • Psikologi pendidikan
 • Pendidikan bahasa Inggeris dan literasi
 • Pembelajaran berpengalaman untuk awal kanak-kanak
 • Populasi berbakat dan berbakat
 • Pentadbiran pendidikan tinggi
 • Reka Bentuk dan Pembangunan Instruksional
 • Pembelajaran, reka bentuk, dan teknologi
 • Pendidikan Matematik
 • Pengukuran dan penilaian
 • Pendidikan gred menengah
 • Pendidikan sains
 • Pendidikan Khas
 • Pendidikan STEM
 • Mengajar Bahasa Inggeris sebagai Bahasa Kedua (ESL)
 • Kerosakan penglihatan

Berapakah kos master dalam talian dalam program pendidikan?

Sukar untuk menentukan kos purata sarjana dalam talian dalam program pendidikan. Kolej dan universiti dengan program MEd dalam talian boleh dikenakan bayaran di mana sahaja dari kurang dari $ 400 per kredit hingga lebih dari $ 1.400 setiap kredit. Anda mungkin menganggap bahawa master dalam talian terbaik dalam program pendidikan adalah yang paling mahal, tetapi dengan senang hati, itu tidak berlaku. Sebilangan besar program teratas di Amerika Syarikat mengenakan bayaran sekitar $ 500 setiap jam kredit. Itu tidak murah, tetapi juga tidak tahap MBA yang mahal. Anda mungkin akan membayar antara $ 20,000 hingga $ 40,000 untuk Master Pendidikan. Sekolah paling murah dalam senarai di atas adalah Negeri Utah. Yang paling mahal adalah VCU.

kos pendidikan dalam talian

Apa kebaikan dan keburukan memperoleh master dalam pendidikan dalam talian?

Sebilangan besar program ijazah dalam talian sama ketatnya dengan program tradisional di kampus dan memerlukan pelajar untuk menyelesaikan kerja kursus yang sama dalam jangka masa yang sama. Kadang kala belajar dalam talian boleh menjadi lebih mencabar daripada mengikuti kelas di kampus kerana anda perlu bermotivasi diri dan sangat pandai menguruskan masa anda.

Ini bukan satu-satunya kebaikan dan keburukan yang harus anda pertimbangkan ketika melihat program dalam talian dalam pendidikan.

Bahagian Pro

Di sisi profesional, anda biasanya akan memperoleh ijazah yang sama dengan pelajar yang belajar di kampus, dan majikan masa depan anda tidak akan mengetahui bahawa anda adalah pelajar jarak jauh kecuali anda memutuskan untuk memberitahu mereka. Sekiranya anda memilih untuk memberitahu mereka, kemungkinan besar mereka tidak akan peduli.

Sebilangan besar program MEd dalam talian dirancang untuk fleksibel, yang bermaksud anda boleh terus bekerja semasa mendaftar. Dan guru yang mempunyai ijazah lulus memperoleh antara $ 1,400 hingga $ 11,000 lebih banyak daripada mereka tanpa, dan tidak kira bagaimana mereka memperoleh ijazah tersebut.

Bahagian Sebelah

Sebaliknya, ketahuilah bahawa beberapa master dalam talian dalam program pendidikan mungkin tidak memenuhi syarat perlesenan negeri anda. Sekiranya anda melihat program MEd dalam talian dengan trek lesen, pastikan program tersebut memenuhi kehendak negeri anda sebelum mendaftar.

Anda mungkin juga mempunyai masa yang cukup untuk memenuhi syarat magang atau praktikum jika anda belum mempunyai bilik darjah sendiri semasa mendaftar dalam program dalam talian yang berpusat di negeri lain. Kekurangan ini dapat dikurangkan dengan mudah dengan membaca panduan program dan peraturan negeri dengan berhati-hati sebelum memilih sekolah untuk memastikan anda mendapat pendidikan yang anda perlukan.

Ringkasan: Mendapat ijazah sarjana dalam talian memberi pelajar akses kepada program di universiti yang diiktiraf dan diiktiraf secara nasional. Sama ada pelajar tinggal di luar bandar atau berkhidmat dalam tentera, dia boleh memperoleh ijazah sarjana dari sekolah berprestij. Walaupun belajar untuk ijazah sarjana dalam talian bukan untuk semua orang. Terdapat beberapa situasi di mana mungkin yang terbaik adalah mendaftar dalam program yang berpusat di kampus.

Memperoleh Sarjana Pendidikan dalam talian berbanding Kampus: Faktor Penting untuk dipertimbangkan

Kajian dalam talian membawa banyak faedah. Ini juga membawa kekurangan tertentu yang penting untuk dipertimbangkan sebelum menjalankan program.

 • Sekiranya anda tidak mengikuti kelas dalam talian pada masa lalu, langkah pertama adalah menilai sama ada pembelajaran jarak jauh sesuai dengan gaya pembelajaran dan kemahiran akademik anda.

 • Salah satu cara untuk menilai kesediaan anda untuk belajar dalam talian adalah dengan mengaudit kursus peringkat kolej di laman pendidikan jarak jauh seperti Coursera; laman web seperti ini sering mengadakan kursus pengajaran dari beberapa sekolah pendidikan terbaik di AS.

 • Walaupun banyak program ijazah pengajaran dalam talian menawarkan persidangan video masa nyata, ceramah jarak jauh, dan peluang serupa untuk berinteraksi dengan fakulti dan rakan sebaya, tidak semuanya berlaku.

 • Walaupun di antara program yang mempunyai pilihan ini, banyak kerja kursus diselesaikan secara asinkron, bukan pada waktu atau tempat yang ditentukan.

 • Walaupun ini menawarkan fleksibiliti yang lebih besar berbanding dengan program di kampus, ini juga bermaksud bahawa pelajar dalam talian mesti berdisiplin dan kendiri untuk menyelesaikan kerja kursus mereka dalam tarikh akhir yang ditetapkan oleh fakulti.

 • Faktor penting lain yang perlu dipertimbangkan adalah menyelesaikan kerja lapangan dan keperluan magang pelajar.

Walaupun sebahagian besar kerja kursus anda dalam program pengajaran master dalam talian akan diselesaikan melalui pembelajaran jarak jauh, anda perlu menyelesaikan pengajaran pelajar sekurang-kurangnya satu semester untuk memenuhi syarat untuk mendapat sijil guru, bergantung pada syarat yang ditetapkan oleh negeri dan program anda . Anda mungkin akan dapat mengatur untuk menyelesaikan pengalaman ini secara peribadi di daerah sekolah tempatan, tetapi sangat penting untuk memastikan bahawa ini mungkin (dan akan memenuhi garis panduan perlesenan negeri anda) sebelum mendaftar dalam program.

Ringkaskan: Walaupun terdapat banyak program pendidikan dalam talian yang dapat menyebabkan pensijilan guru pertama kali, tidak semua pengkhususan dapat ditawarkan melalui pembelajaran jarak jauh atau diakui di semua negeri. Pertimbangkan dengan teliti tahap dan mata pelajaran mana yang ingin anda ajar dan teliti syarat pensijilan yang ditetapkan oleh negeri anda untuk mengelakkan salah faham ketika tiba masanya untuk memohon lesen anda.

Nasihat untuk Memilih Program Sarjana Dalam Talian

Selain mempertimbangkan faktor-faktor kritikal akreditasi program penyediaan guru dan kelulusan negeri yang dibincangkan di atas, aspek lain dalam program dalam talian yang baik untuk dipertimbangkan termasuk daya saing tuisyen untuk pelajar dalam talian dan keseluruhan kos program. Sekolah siswazah merupakan pelaburan yang signifikan dalam kerjaya anda tidak kira sekolah mana yang anda pilih, tetapi kos antara program boleh berbeza-beza. Nilai ijazah sarjana mungkin terdapat dalam reputasi sekolah, tetapi anda juga harus mempertimbangkan kos pinjaman pelajar dan juga kos sampingan, seperti yuran pembelajaran jarak jauh dan penempatan pengajaran pelajar.

Semasa anda meneliti program master, pertimbangan lain yang perlu diingat termasuk:

 • Adakah program ini sesuai dengan latar belakang akademik dan matlamat kerjaya anda? Program di universiti penyelidikan boleh menjadi sangat kompetitif, sering berorientasikan tesis, dan mungkin memerlukan IPK sarjana lebih tinggi daripada purata untuk kemasukan.
 • Adakah program ini memenuhi sekurang-kurangnya sebahagian besar syarat pensijilan guru negeri anda? Anda mungkin perlu membuat kajian sendiri dan, seperti yang disebutkan di atas, berkonsultasi dengan lembaga pendidikan negeri anda untuk mendapatkan panduan terkini.
 • Adakah pengajian sepenuh masa sesuai dengan jadual anda? Beberapa program menawarkan pilihan belajar sambilan untuk kerja kursus, sementara yang lain tidak. Walau bagaimanapun, dengan mana-mana program, adalah bijak untuk mempertimbangkan bagaimana anda akan memenuhi syarat latihan magang pelajar, yang biasanya memerlukan sekurang-kurangnya satu semester komitmen sepenuh masa.

nasihat untuk memilih program dalam talian

Soalan Lazim

Berikut adalah beberapa soalan yang sering diajukan berkaitan dengan master dalam talian dalam program pendidikan.

1. Adakah darjah pendidikan dalam talian dihormati?

Oleh kerana semakin banyak sekolah yang dipercayai menawarkan program ijazah dalam talian, rasa hormat terus meningkat. Menurut tinjauan yang dilakukan oleh CareerBuilder.com , 83 peratus eksekutif mengatakan bahawa ijazah dalam talian boleh dipercayai seperti yang diperoleh melalui program tradisional di kampus.

2. Seberapa sukarkah ijazah sarjana dalam pendidikan?

Secara amnya, program ijazah sarjana lebih sukar daripada program sarjana kerana mereka membina konsep dan kemahiran yang telah dipelajari sebelumnya. Lebih-lebih lagi, semasa anda menuntut ijazah sarjana muda, anda meluangkan masa anda untuk mengkaji apa yang orang lain telah temui.

3. Adakah ijazah sarjana dalam talian kelihatan buruk?

Sebilangan besar syarikat tidak terlalu mengambil berat tentang ijazah dalam talian, tetapi banyak yang berhati-hati dengan ijazah yang diperoleh dari "kilang diploma." Reputasi sekolah, ijazah yang diterima, dan pentauliahan program adalah fakta terpenting bagi kebanyakan majikan.

4. Apakah master dalam talian yang terbaik dalam pendidikan?

Anda mungkin ingin melihat American College of Education. Anda boleh mendapatkan master dalam pendidikan dengan harga sekitar $ 8,000. Apa yang telah saya pelajari dari pembelajaran dalam talian (saya mempunyai 3 gelar master dalam talian), adakah anda mendapat apa yang anda masukkan. Jangan biarkan kedudukan sekolah dan perkara-perkara bodoh seperti itu menghalang pembelajaran. Carilah sesuatu yang anda mampu dan anda dapat faedahnya.

5. Adakah tuan dalam talian bernilai?

Sebilangan besar program dalam talian direka untuk profesional yang bekerja. Tidak perlu takut bahawa kualiti pendidikan dikorbankan melalui pembelajaran dalam talian. Sebilangan besar program mempunyai fakulti yang sama mengajar di kampus dan kursus dalam talian. Oleh itu, anda boleh yakin bahawa anda belajar bahan yang sama dan ditawarkan sokongan yang sama seperti yang ada di kampus. Selepas anda menamatkan pengajian, satu lagi bonus untuk memperoleh ijazah sarjana dalam talian ialah kenaikan gaji mungkin berlaku dalam bidang tertentu. Seperti dalam kajian, terdapat hubungan langsung dengan gaji yang lebih tinggi dalam kerjaya tertentu dengan memperoleh ijazah sarjana, tetapi itu bukan satu-satunya sebab ijazah sarjana dalam talian bernilai.

6. Apakah pengalaman anda dengan ijazah sarjana dalam talian?

Saya telah mendapat ijazah sarjana dalam talian dan saya telah mengajar dalam program ijazah dalam talian. Kelebihannya adalah fleksibiliti tambahan. Bagi orang dewasa khususnya, menyelesaikan program dengan waktu mesyuarat kelas tetap mungkin tidak mungkin. Bagi mereka, kelas dalam talian membuka peluang untuk menyelesaikan ijazah yang tidak akan mereka miliki sebaliknya.

Dengan kemajuan teknologi, beberapa sekolah beralih ke model "semi-synchronous" di mana sebahagian besar tugas dapat disebarkan dalam jangka masa yang ditentukan tetapi sesi video jarak jauh berlaku pada waktu yang ditentukan untuk mensimulasikan pengalaman interaksi langsung dalam kelas . Yang mengatakan, ada beberapa had kemampuan untuk meniru pengalaman orang dalam talian.

Kesimpulan:

Ijazah dalam talian bermanfaat kerana pelajar dapat mengikuti kurikulum mengikut jadual mereka sendiri. Memperoleh ijazah sarjana dalam pendidikan juga memungkinkan peluang kerjaya bukan tradisional dalam bidang pengajaran dan latihan, dan ini boleh menyebabkan gaji lebih tinggi. Terdapat sebilangan peluang kerjaya bagi mereka yang mempunyai ijazah sarjana dalam pendidikan. Walaupun ada yang memilih kedudukan pengajaran tradisional di sektor swasta atau awam, yang lain mungkin memilih jalan lain. Pilihan lain termasuk penyeliaan dan pentadbiran, latihan dan pendidikan orang dewasa, kaunseling sekolah dan pengembangan kurikulum. Beberapa tajuk pekerjaan termasuk kaunseling kerjaya, perunding latihan korporat, pembangun dasar pendidikan, penyelaras pendidikan, perunding teknologi sekolah, pengarah pendidikan khas, pemaju pengajaran dalam talian dan penyelidik institusi.

artikel berkaitan

Stok pendidikan dalam talian

Syarikat Pendidikan Dalam Talian

Pendidikan Perceraian Dalam Talian

Pendidikan dalam talian tidak lain adalah pembelajaran maya. Ramai orang mempunyai pandangan berbeza mengenai pendidikan dalam talian. Sekiranya anda mengambil plot dunia sekarang, orang tidak mempunyai banyak masa. Oleh itu, tidak seperti kelas luar talian, para pelajar tidak perlu membuang masa untuk bersiap dan melancong dan kemudian sampai ke institut. Kursus dalam talian diajar dengan pelbagai cara seperti Video yang dirakam, webinar, zoom atau melalui skype dll. Terdapat beberapa institusi yang membolehkan anda mengakses kursus dalam talian mereka walaupun anda sudah selesai mengikuti kursus mereka. Sebilangan orang masih berpendapat bahawa penampilan secara fizikal di dalam kelas adalah lebih baik daripada perlu menghadiri kelas secara dalam talian. Walaupun begitu, ini sering tersasar kerana penyelidikan menunjukkan bahawa pelajar yang mengikuti kelas dalam talian berprestasi lebih baik daripada rakan sebaya mereka yang mengikuti kelas fizikal.

Ijazah dalam talian diperakui

Sebelum mendaftar kursus dalam talian, pastikan bahawa ia terakreditasi. Ijazah standard akan memperoleh pentauliahan tanpa masalah daripada pihak berkuasa yang berkenaan. Majikan yang mengambil berat tentang kesahihan ijazah dalam talian mungkin akan memeriksa sama ada kursus itu diakreditasi. Sekiranya anda telah melakukan usaha yang sewajarnya sebelum memulakan, maka anda tidak perlu memberi tekanan.

Anda boleh Memindahkan Kredit Dalam Talian

Terakhir, kami mengatakan bahawa Pendidikan akan datang secara dalam talian. Tetapi sekarang, masa depan ada di sini. Majikan dan organisasi pengajian tinggi mengakui ijazah dalam talian sekarang lebih banyak daripada sebelumnya. Sebilangan besar kolej dan universiti terkenal di seluruh dunia nampaknya tidak hanya menawarkan kelas fizikal tetapi juga telah memperkenalkan pembelajaran dalam talian dan jarak jauh. Oleh itu, adalah mungkin untuk memindahkan kredit dari ijazah dalam talian pada bila-bila masa anda ingin mendapatkan ijazah dari universiti mana pun. itu cukup bukti bahawa darjah dalam talian adalah sah.

• Ijazah dalam talian adalah ketat

Gelar dalam talian adalah ketat dan merangkumi semua kandungan wajib mengikut kursus. Lebih-lebih lagi, belajar dalam talian melayani semua jenis pelajar: pelajar lambat dan juga pelajar cepat kerana kelas diperibadikan. Oleh itu, pada masa pelajar selesai dengan pelajaran mereka, mereka sama kompetennya dengan orang yang menghadiri kuliah bata dan mortar.

Pendidikan dalam talian yang ditawarkan oleh banyak universiti dirancang sepenuhnya agar pelajar dapat memperoleh ijazah dalam gaya pembelajaran mereka. Memilih master dalam talian dapat menjimatkan masa dan kos. Anda boleh memperoleh ijazah semasa anda bekerja. Sebilangan besar orang menganggap master dalam talian sama dengan ijazah yang diperoleh dalam mod biasa.

Ijazah sarjana dalam talian menjadi yang paling biasa dari hari ke hari. Oleh kerana popularitinya, terdapat banyak kekeliruan yang timbul dalam fikiran orang jadi saya bercakap mengenai beberapa daripadanya

Mengapa ijazah penting?

Ijazah ini sangat penting dalam setiap bidang kehidupan untuk mendapatkan pekerjaan, untuk menunjukkan kemahiran anda, kelayakan anda, anda bernilai dll. Ia menjadikan anda produktif dan melindungi untuk mendapatkan pekerjaan yang baik di masa depan.

Ijazah mana yang paling diminati untuk mendapatkan pekerjaan?

Terdapat beberapa darjah yang terbaik untuk memperoleh pekerjaan dalam pelbagai bidang, saya ingin menyatakan beberapa darinya

 • Sains Komputer berada di tempat pertama dalam senarai ini. Seperti yang anda ketahui komputer adalah alat paling penting di pejabat mana pun untuk menyimpan rekod, menjaga kemas kini data dan selamat. Jadi kajian sains komputer paling banyak diminati di setiap syarikat. Kadar pekerjaan bagi setiap orang yang mempunyai ijazah ini adalah 74.9% dan pengangguran hanya 8.8% sementara 10.4% belajar lebih banyak. Pada masa ini pekerjaan ini menjadi lebih senang untuk bekerja dari rumah. Dan tuntutan gaji berdasarkan pengalaman kerja dan kelayakan seseorang.

 • Farmakologi sangat membantu dalam mengembangkan kerjaya yang bermanfaat dan permintaannya semakin meningkat. Ini berkaitan dengan kajian interaksi sistem hidup dengan ubat-ubatan dan ubat- ubatan . Kajian ini menawarkan penyelidikan di industri, hospital dan perkhidmatan awam saintifik. Kadar pekerjaan orang yang mempunyai ijazah ini adalah 49% dan kadar pengangguran hampir 7.5% sementara 33.6% melanjutkan pelajaran. Dan gaji bergantung pada tahap pendidikan anda dan bidang tempat anda menjalankan tugas.

 • Sains Kesihatan dan pentadbiran penjagaan kesihatan adalah kerjaya yang berkembang dan makmur kerana berkaitan dengan teknologi perubatan dan keperluan ini semakin meningkat dari hari ke hari, kerana populasi meningkat pelbagai masalah kesihatan meningkat semakin banyak. Orang berpeluang bekerja di hospital, pusat rawatan kesihatan, klinik dan lain-lain. Begitu juga, mereka juga bekerja sebagai sukarelawan. Kadar pekerjaan untuk ijazah ini adalah sekitar 56.7%, 5.8% menganggur sementara 26.1% melanjutkan pelajaran. Dan gaji bergantung pada pengetahuan pendidikan yang luas.

 • Teknologi Maklumat sangat serupa dengan tahap sains komputer. Bidang ini berkembang dengan pesat. Kajian ini berkaitan dengan kajian sistem komputer yang lengkap mengenai perkakasan dan perisian (seperti penggunaan alat ini, pengurusan data, menyimpan data, privasi data dll). Ini adalah ijazah berkemahiran tinggi. Kadar pekerjaan orang yang membawa ijazah ini adalah 75.5% dan pengangguran adalah 8.4%. Dan gaji anda bergantung pada kesempurnaan anda dalam kemahiran ini.

 • Kejuruteraan adalah sains yang berkaitan dengan reka bentuk, struktur bangunan, komputer dan penggunaan alat elektrik dll. Ia adalah ijazah dengan pelbagai pekerjaan dalam industri pembinaan, pengangkutan, jabatan pertanian, industri automotif dan banyak lagi. Anda juga boleh mendapatkan pengkhususan, seperti kejuruteraan mekanikal, kejuruteraan elektrik dan lain-lain. 75% bekerja setelah mendapat ijazah ini sementara hanya 6.9% yang menganggur dan 12.2% melanjutkan pelajaran. Ini adalah kaedah terbaik untuk mendapatkan pengkhususan dalam bidang tertentu untuk pekerjaan yang lebih baik.

 • Pentadbiran Perniagaan adalah khusus untuk pelajar yang ingin belajar dalam talian. Ini adalah tahap yang sangat mendominasi dalam perniagaan kerana ia mengembangkan ciri-ciri pengurusan pada pelajar dan sangat penting untuk pelbagai jawatan dalam organisasi dan industri yang berbeza. Seseorang yang mempunyai ijazah ini boleh bekerja sebagai pengurus, CEO, penganalisis, pentadbir, pemilik dan banyak lagi tetapi bergantung kepada kemahiran dan objektif anda untuk membuat kerjaya. 74.4% orang yang mempunyai ijazah ini bekerja sebagai Pengurus Sumber Manusia, penasihat perniagaan, pengurus kewangan dan banyak lagi sementara hanya 5.6% yang menganggur.

 • Ijazah Sumber Manusia berkaitan dengan pengurusan orang dengan prinsip asas komunikasi, melatih orang, mengembangkan kemampuan downline anda. Anda boleh bekerja sebagai pengurus sumber manusia setelah mempelajarinya untuk merekrut orang, menemubual mereka kerana mengambil pekerja baru yang cekap dan mahir dalam organisasi anda. Kadar pekerjaan adalah 71% sementara kadar pekerjaan adalah 7.8%.

 • Ijazah akademik atau ijazah Pendidikan adalah untuk latihan guru untuk mendidik pelajar mereka, kerana terdapat kekurangan guru terlatih sehingga ijazah ini menjadi yang paling menuntut dari hari ke hari. Di beberapa negeri, sangat mustahak untuk memiliki ijazah yang diperakui untuk mendapatkan pekerjaan mengajar, setelah memperoleh ijazah ini anda mengajar dalam talian atau di mana-mana institusi, anda boleh memainkan peranan anda dalam mempersiapkan generasi akan datang dengan cara yang baik. Selain itu, anda dapat menjadikan mereka berjaya dalam hidup mereka dan membantu masa depan yang cerah. Tambahan lagi, ia adalah bidang yang luas untuk mendapatkan pekerjaan dan ganjaran anda tidak ternilai harganya.