Skrin Paparan LED Luaran Skrin paparan LED luaran dipaparkan di luar seperti papan iklan dan sebarang iklan ditunjukkan di atasnya. Papan tanda digital adalah salah satu kaedah terbaik untuk membina kesedaran jenama dan alat yang hebat untuk menambah campuran pemasaran anda. Ini mungkin dapat membantu anda menjangkau pelanggan yang tidak dapat anda targetkan sebaliknya. Tanda-tanda ini boleh diakses dari mana sahaja dan merupakan strategi pemasaran di luar rumah yang jauh lebih menjimatkan kos daripada papan iklan statik. Ini tidak bermaksud bahawa setiap orang yang menggunakannya akan berjaya. Mari kita lihat beberapa perkara yang boleh anda lakukan untuk memanfaatkan sepenuhnya iklan paparan LED .

Cara Menggunakan Skrin Paparan LED

Letakkannya dengan Betul

Ini adalah bahagian yang paling penting. Anda tidak hanya mahu tanda anda dilihat, anda juga ingin mempunyai peluang untuk menarik perhatian orang. Jadi, ia tidak hanya sesuai dengan pandangan mereka. Anda harus meletakkannya dengan cara yang akan memaksimumkan berapa lama penonton akan menonton tanda tersebut. Anda perlu meletakkan skrin paparan LED luaran anda supaya orang berjalan ke arahnya dan tidak berdekatan dengannya.

Minta seseorang melakukan ujian demi petunjuk tanda anda dan lihat apakah mereka dapat memberitahu anda tentang perkara itu. Sekiranya mereka dapat, biasanya ini bermaksud bahawa penempatan itu berkesan.

Pastikan skrin bebas dari halangan. Perhatikan sama ada terdapat pokok-pokok atau apa-apa yang menghalangnya, pastikan ketinggiannya tepat, dan menonjol dari sekitarnya.

Fahami Teori Warna

Warna memainkan peranan yang sangat penting dalam pemasaran. Syarikat menghabiskan berjuta-juta dolar untuk mencari skema warna terbaik untuk kempen penjenamaan dan pemasaran mereka, dan itu bukan secara tidak sengaja. Warna bukan sahaja dapat membantu mesej anda menarik perhatian orang tetapi juga mencetuskan hubungan emosi.

Menggunakan warna yang kontras seperti putih pada biru tua atau kuning pada hitam telah terbukti dapat meningkatkan penarikan papan tanda sebanyak 38% menurut data dari Persatuan Pengiklanan Luar Amerika. Anda juga harus memastikan bahawa anda mempertimbangkan skema warna syarikat anda sekarang dan jenis reaksi yang anda mahukan.

Contohnya, warna seperti biru mungkin tidak seperti menjual warna, tetapi warna itu mungkin terjadi jika anda ingin menarik perhatian pada tujuan tertentu. Inilah sebabnya mengapa anda sering melihat warna-warna ini digunakan dalam kempen perkhidmatan awam dan amal. Ini kerana warna biru menenangkan dan memudahkan tumpuan.

Sekiranya anda ingin menjual sesuatu, anda harus memilih warna "panas" seperti merah, kuning, dan oren. Anda juga harus menggunakan ruang putih dengan bijak. Ruang putih adalah rakan anda apabila digunakan dalam bahagian yang betul. Telah ditunjukkan bahawa membiarkan 30% hingga 40% iklan anda untuk ruang kosong akan meningkatkan kebolehbacaan. Cuba tentukan angka tersebut agar iklan anda tidak kelihatan berantakan.

Pastikan Ringkas dan Manis

Bercakap mengenai kebolehbacaan, anda mahu menyimpan pesanan anda sesingkat mungkin sehingga anda dapat menyampaikan maksud anda. Telah dianggarkan bahawa rata-rata orang dewasa hanya dapat membaca kira-kira empat perkataan per saat, jadi anda harus menghitungnya.

Anda harus membuat salinan panjang kemudian melucutkannya ke minimum. Cuba jangan sampai lima perkataan untuk tajuk utama anda dan tambahkan teks sokongan jika diperlukan. Sekiranya anda perlu memaparkan lebih banyak maklumat, cuba simpan di dalamnya.

Manfaatkan Penjadualan

Anda tidak boleh lupa bahawa iklan paparan LED fleksibel dan membolehkan anda membuat pesanan anda dalam masa nyata. Pastikan bahawa anda memanfaatkan penjadualan dan mengubah iklan anda bergantung pada waktu hari atau tahunnya.

Jika anda restoran atau bar, misalnya, ini boleh menjadi cara yang baik untuk mengiklankan pesanan makan tengah hari atau jam gembira. Ia juga dapat digunakan untuk menggambarkan peristiwa tertentu. Kita boleh memikirkan cuti khas, misalnya. Atau mungkin anda dapat menunjukkan solidariti untuk tujuan khas? Ini adalah semua cara untuk memaksimumkan jangkauan dan kesedaran jenama anda.

Ini semua petua yang boleh anda gunakan untuk mendapatkan hasil terbaik dengan kempen iklan paparan LED anda. Pastikan bahawa anda mengikuti ini, dan sentiasa mengusahakan mesej anda semasa menguji penambahbaikan.

Paparan skrin LED di luar

Paparan LED luaran adalah papan iklan besar yang direka untuk memaparkan iklan , video dari semua jenis, dan banyak lagi. Sistem pemasangan modular membolehkannya dipasang di kawasan luar.

Bentuk: Segi empat tepat

Harga Min: Rs 350 / Kaki Persegi

Harga Maks: Rs 9000 / Kaki Persegi

Soalan Lazim (Soalan Lazim)

Q: Adakah LED atau LCD sesuai untuk paparan luar?

LED sangat terang dan dipaparkan di hampir semua keadaan cahaya sekitar, di dalam dan di luar rumah. Warnanya lebih cerah dan kontrasnya jauh lebih kaya daripada paparan LCD. Paparan LED juga merupakan penyelesaian yang lebih mesra alam kerana nipis dan ringan dan menggunakan tenaga yang lebih sedikit.

S: Apakah kelebihan paparan LCD berbanding LED?

Lima Kelebihan Paparan Kristal Cecair (LCD)

  1. Tenaga yang cekap. LCD terkenal dengan sifat cekap tenaga.
  2. Tahan lama. Kelebihan lain dari LCD ialah ia bertahan lama.
  3. Lampu latar LED.
  4. Tiada paparan skrin.
  5. Menyokong saiz kecil dan nipis.

S: Apakah maksud paparan LED?

Paparan LED adalah paparan panel rata yang menggunakan pelbagai diod pemancar cahaya sebagai piksel paparan video. Paparan LED dapat memberikan pencahayaan umum selain tampilan visual, seperti ketika digunakan untuk pencahayaan panggung dan tujuan hiasan lain (bukan bermaklumat).

S: Apakah kelemahan lampu LED?

:point_right: Kos permulaan yang tinggi.

:point_right: Keserasian pengubah.

:point_right: Potensi perubahan warna sepanjang hayat lampu.

:point_right: Penyeragaman prestasi belum diselaraskan.

:point_right: Panas berlebihan boleh memendekkan jangka hayat lampu.

Kesimpulannya

Papan tanda digital adalah salah satu kaedah terbaik untuk membina kesedaran jenama dan alat yang hebat untuk menambah campuran pemasaran anda. Ini mungkin dapat membantu anda menjangkau pelanggan yang tidak dapat anda targetkan sebaliknya.