Makna burung hantu dalam Alkitab adalah negatif. Alkitab mewakili burung hantu sebagai burung najis. Dalam Alkitab, burung hantu juga ditulis sebagai simbol kecerdasan dan pengetahuan. Burung hantu itu adalah raptor nokturnal dengan mata yang besar, cakera muka, paruh cangkuk, dan suara tembakan yang kuat. Burung hantu mempunyai makna yang berbeza dalam budaya yang berbeza. Di Yunani, ia dikenali sebagai simbol kebijaksanaan.

:owl: Burung hantu

Burung hantu tergolong dalam urutan Strigiformes, yang mengandungi kira-kira 200 spesies burung pemangsa terutama pada waktu malam dan kesepian dengan sikap lurus, kepala besar, lebar, penglihatan stereoskopik, pendengaran dupleks, cakar tajam, dan bulu terbang yang tenang.

Yang diurnal utara hawk-burung hantu dan mengorek lubang yang suka berkawan burung hantu dua pengecualian. Haiwan kecil, serangga, dan burung lain adalah mangsa utama burung hantu. Walau bagaimanapun, beberapa spesies pakar dalam memburu ikan. Kecuali topi ais kutub dan beberapa pulau terpencil, mereka boleh ditemui di setiap pelosok dunia .

:arrow_right: Anatomi burung hantu

Burung hantu mempunyai mata dan lubang telinga yang besar, menghadap ke depan, paruh seperti helang , wajah polos, dan lingkaran bulu yang menonjol di sekitar setiap mata yang disebut cakera wajah. Bulu cakera boleh dimodifikasi untuk memusatkan suara dari pelbagai jarak ke saluran telinga yang diletakkan secara asimetris.

Sebilangan besar burung mangsa mempunyai mata di sisi kepalanya, tetapi mata burung hantu yang menghadap ke depan bersifat stereoskopik, memungkinkan mereka merasakan kesedaran kedalaman yang lebih baik yang diperlukan untuk memburu cahaya rendah. Walaupun burung hantu memiliki penglihatan teropong, mata mereka yang besar, seperti kebanyakan burung lain, terpaku di soketnya, mengharuskan mereka memutar seluruh kepala mereka untuk mengubah pandangan.

Burung hantu tidak dapat melihat apa-apa dalam jarak beberapa milimeter mata mereka kerana rabun jauh. Filoplume, bulu seperti rambut di paruh dan kaki yang berfungsi sebagai "perasa", memungkinkan burung hantu untuk mengesan mangsa yang ditangkap. Penglihatan jarak jauh mereka sangat hebat, terutama pada cahaya rendah. Kepala dan leher burung hantu boleh berpusing hingga 270 darjah.

Burung hantu mempunyai 14 vertebra leher berbanding tujuh pada manusia, memberi mereka kelenturan tambahan di leher mereka. Mereka juga mempunyai penyesuaian sistem peredaran darah yang memungkinkan mereka berputar tanpa memotong darah ke otak . Kesan ini disokong oleh anastomosis lain antara arteri karotid dan vertebra.

Spesies burung hantu yang berbeza mengeluarkan bunyi yang berbeza; kepelbagaian tangisan ini membantu burung hantu mencari pasangan atau mengumumkan kehadiran mereka kepada calon pesaing, dan pakar burung dan burung mencari dan membezakan burung ini. Seperti yang dinyatakan sebelum ini, cakera wajah burung hantu membantu mereka mengeluarkan suara mangsa ke telinga mereka.

Untuk penyetempatan arah yang lebih baik, beberapa haiwan meletakkan cakera ini secara tidak simetri. Walaupun beberapa spesies mempunyai tanda wajah dan kepala seperti topeng muka, gumpalan telinga , dan iris berwarna terang, bulu burung hantu tidak jelas. Tanda ini lebih banyak terdapat pada spesies habitat terbuka dan dianggap digunakan untuk komunikasi .

:arrow_right: Penerbangan dan ciri

Berbanding dengan burung buas lain, kebanyakan burung hantu mempunyai kemampuan semula jadi untuk terbang dengan senyap dan perlahan. Sebilangan besar burung hantu adalah malam hari, dan kemampuan mereka untuk terbang secara senyap memberikan mereka kelebihan di atas mangsanya, yang mendengar suara terkecil di malam hari .

Kerana mangsa biasanya dapat melihat burung hantu datang, penerbangan yang tenang dan lembap tidak begitu penting untuk burung hantu diurnal dan krepuskular. Bulu burung hantu seringkali lebih penting daripada burung lain, dengan pancaran yang lebih sedikit, pendulum yang lebih panjang, dan tepi licin yang dicapai oleh pelbagai struktur rachis.

Remiges burung hantu mempunyai tepi bergerigi yang mengurangkan kepak sayap ke proses yang hampir senyap. Serat lebih cenderung mengurangkan gangguan aerodinamik daripada mengurangkan bunyi . Tekstur baldu meliputi permukaan bulu terbang, yang menyerap suara sayap bergerak.

Tahap suara yang dikeluarkan berada dalam spektrum pendengaran mangsa biasa burung hantu dan dalam jarak pendengaran optimum burung hantu, berkat ciri unik ini yang mengurangkan frekuensi bunyi melebihi 2 kHz.

Ini meningkatkan kemampuan burung hantu untuk menangkap mangsa ketika terbang secara senyap, tanpa mangsa mendengar burung hantu terlebih dahulu ketika ia bergerak dan mendengar suara yang ditimbulkan oleh mangsa. Burung hantu bertanduk berbulu basah menunggu hujan lebat. Bulu burung hantu tidak tahan air kerana penyesuaian bulu yang memungkinkan terbang dengan tenang.

Kandang burung hantu tidak boleh menggunakan debu minyak Begitulah atau serbuk yang spesies lain gunakan untuk kalis air sendiri untuk mengekalkan kelembutan dan tenang penerbangan . Mereka tidak dapat memburu dalam cuaca lembap, yang mungkin sangat dahsyat pada musim pembiakan.

Kerana tanah untuk minum dan mandi tetapi tidak dapat keluar, burung hantu gudang biasanya tenggelam di palung minum lembu. Kerana kekurangan kalis air burung hantu menyukarkan mereka untuk tetap hangat, mereka bergantung pada sebilangan besar bulu berbulu untuk membantu mereka mengekalkan panas badan. Ia juga memungkinkan burung hantu untuk mengawasi suara yang dihasilkan oleh corak penerbangannya.

:arrow_right: Pendengaran

Burung hantu mempunyai kemampuan pendengaran yang unik dan bentuk telinga yang membantu mereka dalam memburu. Beberapa genera terkenal mempunyai lokasi telinga yang tidak simetri di tengkorak . Telinga burung hantu boleh berbentuk dalaman atau luaran, dan keduanya tidak simetri.

Asimetri burung hantu nampaknya tidak meluas ke telinga tengah atau dalaman. Peletakan telinga asimetris burung hantu di tengkorak memungkinkannya untuk mencari mangsanya. Hal ini berlaku terutama untuk spesies malam hari sepenuhnya seperti burung hantu Tyto dan Tengmalm, sepenuhnya pada waktu malam.

Burung hantu dapat mengesan arah suara dengan perbezaan minit dalam waktu yang diperlukan untuk gelombang suara memasuki telinga kiri dan kanan kerana telinganya diletakkan pada posisi yang berbeza di tengkoraknya.

Burung hantu Gudang Dapat Mendengar Anda Ketika suara sampai ke kedua telinga pada waktu yang tepat, burung hantu memutar kepalanya untuk menghadap ke sumber suara. Perbezaan masa antara telinga adalah sekitar 30 mikro saat .

Bulu yang diubahsuai dan tebal dilekatkan rapat di belakang bukaan telinga untuk membentuk ruff wajah , yang menghasilkan dinding cekung yang menghadap anterior sehingga bunyi cawan masuk ke dalam struktur telinga.

:arrow_right: Penglihatan

Penglihatan burung hantu adalah ciri khas yang membantu menangkap mangsa nokturnal. Burung hantu tergolong dalam sekelompok kecil burung nokturnal yang tidak menggunakan echolocation untuk membantu mereka terbang dalam keadaan cahaya rendah. Burung hantu terkenal kerana mempunyai mata yang besar berbanding kepalanya.

Mata burung hantu telah berkembang menjadi bentuk tubular kerana pengembangan mata besar pada tengkorak yang agak kecil. Kemahiran ini mengekalkan pergerakan badan burung hantu ke tahap minimum, mengurangkan jumlah kebisingan yang dihasilkannya ketika menunggu makanannya .

Di antara semua kumpulan burung , burung hantu memiliki mata yang paling depan, memberikan mereka beberapa bidang penglihatan teropong yang paling luas. Sebaliknya, Burung Hantu rabun jauh dan hanya dapat fokus pada objek yang jaraknya beberapa sentimeter dari mata mereka.

Kerana gambaran retina yang luas, proses ini hanya dapat berjalan. Oleh itu, penglihatan burung hantu mempunyai fungsi utama pada waktu malam kerana jarak nod posteriornya yang tinggi; kecerahan gambar retina hanya dimaksimumkan dalam fungsi saraf sekunder untuk burung hantu. Penglihatan burung hantu pada waktu malam jauh lebih unggul daripada mangsanya kerana ciri-ciri ini.

:arrow_right: Talon

Walaupun bakat pendengaran dan visual burung hantu membantunya mengenal pasti dan mengikuti mangsanya, talon dan paruh burung hantu menyelesaikan tugasnya . Burung hantu membunuh mangsanya dengan menghancurkan kepala dan menguli badan dengan cakarnya. Kekuatan penghancuran cakar burung hantu bervariasi bergantung pada ukuran dan jenis mangsa, serta ukuran burung hantu.

Kekuatan pelepasan dari burung hantu yang menggali , seekor burung hantu yang kecil, terutamanya serangga, hanya 5 N. Burung hantu yang besar memerlukan kekuatan 30 N untuk melepaskan mangsanya. Sebaliknya, burung hantu bertanduk besar, salah satu burung hantu raksasa, memerlukan kekuatan lebih dari 130 N untuk mengeluarkan apa-apa di dalam talonnya.

Di luar penerbangan, seekor burung hantu burung hantu dapat terlihat sangat besar seperti burung mangsa yang lain. Ketika diperluas sepenuhnya untuk menangkap makanan, cawan burung hantu bertopeng Tasmania kelihatan besar di tubuhnya. Cakar burung hantu melengkung dan tajam .

Jari-jari kaki dalam dan tengah keluarga Tytonidae sama panjangnya, tetapi jari kaki dalam keluarga Strigidae agak lebih pendek. Pelbagai morfologi ini memungkinkan mereka menangkap mangsa khusus ke habitat tempat mereka tinggal dengan cekap.

:arrow_right: Paruh

Paruh burung hantu itu kecil, melengkung, dan menghadap ke bawah, dengan cangkuk di hujung yang memungkinkannya merebut dan mencabut mangsanya. Setelah menangkap mangsa, bil atas dan bawah menggunakan tindakan gunting untuk merobek tisu dan membunuhnya.

Tepi bawah yang tajam memberikan tindakan ini dari bil atas yang bekerja bersamaan dengan tepi atas tajam yang lebih rendah. Paruh burung hantu menghadap ke bawah menyediakan bidang penglihatan yang luas sambil juga mengarahkan gelombang suara ke telinga tanpa mengalihkannya dari wajah .

:arrow_right: Penyamaran

Pewarnaan bulu burung hantu sangat penting untuk kemampuannya duduk tanpa bergerak dan berbaur dengan persekitarannya, sehingga hampir tidak dapat dikesan untuk menjadi mangsa. Kecuali burung hantu gandum, Burung Hantu lebih suka meniru pewarnaan dan kadang-kadang corak tekstur persekitaran mereka.

Bulu burung hantu bersalju yang hampir putih dengan beberapa bintik hitam meniru persekitarannya yang bersalju, sementara bulu coklat berbintik burung hantu yang tawny membantunya untuk menunggu di tengah-tengah hutan lebat yang disukainya untuk kediamannya.

Begitu juga, warna coklat berbintik-bintik, cokelat burung hantu, dan pewarna hitam menyatu dengan pokok-pokok di sekitarnya sehingga hampir tidak dapat dikesan dari belakang. Satu-satunya cara untuk melihat burung hantu bertengger adalah dengan mendengar vokalnya atau melihat matanya yang berwarna cerah.

:arrow_right: Pembiakan dan pembiakan

Telur burung hantu umumnya berwarna putih dan hampir bulat, antara beberapa hingga selusin bergantung kepada spesies dan musim; sebahagian besarnya, tiga atau empat adalah nombor yang paling kerap.

Burung hantu sekurang-kurangnya satu spesies tidak berkawan dengan jantan yang sama sepanjang hidup mereka. Burung hantu penggali betina sering bepergian dan berkawan dengan wanita lain, sedangkan lelaki tetap di wilayahnya dan berkawan dengan wanita lain.

:writing_hand: Ringkasan

Makna burung hantu dalam Alkitab adalah negatif. Ia ditunjukkan sebagai binatang najis. Burung hantu tergolong dalam pesanan Strigiformes. Ia adalah haiwan yang cemerlang dan juga simbol kebijaksanaan di banyak negara. Burung hantu mempunyai kemampuan semula jadi untuk terbang perlahan di dekat mangsanya.

:owl: Makna burung hantu dalam Alkitab

Burung hantu itu tidak dapat dinafikan merupakan simbol Kristian yang kuat yang digunakan untuk melambangkan pemikiran abstrak yang ada pada setiap orang. Terdapat pelbagai jenis burung hantu, semuanya dijelaskan dalam Alkitab , walaupun sukar untuk mengenalinya.

Alkitab menyebutkan kebanyakan burung hantu dan banyak makhluk najis lain seperti elang , burung naga, burung gagak, dan burung lain dalam Perjanjian Lama. Haiwan yang tidak bersih tidak boleh dimakan, menurut Alkitab.

Sebenarnya, terdapat banyak jenis burung hantu yang berbeza. Namun, mustahil untuk mengatakan burung hantu jenis apa yang dirujuk dalam Alkitab kerana sistematisasi burung hari ini sangat berbeza dengan sistematisasi zoologi pada masa itu.

Namun, kita akan membincangkan apa yang disebut burung hantu raksasa, yang dicatat dalam Alkitab dan merupakan bentuk burung yang paling berkesan dalam keluarga ini. Burung ini telah dijumpai di antara peninggalan kuil dan juga komuniti Yehuda selatan yang hancur.

Burung hantu itu juga ditulis dalam Alkitab sebagai simbol pengetahuan dan akal. Dewi Athena memilih burung hantu sebagai burung untuk mewakili kebijaksanaan di Yunani kuno. Walau bagaimanapun, kami telah menyatakan bahawa makna burung hantu hampir selalu negatif.

Burung nokturnal ini sering dikaitkan dengan penyihir dan syaitan pada Zaman Pertengahan. Burung hantu itu dianggap sebagai lambang kematian di kalangan penduduk asli Amerika . Burung hantu secara tradisional diikat dengan penciptaan kata dalam budaya Jepun.

Dalam pelbagai tradisi dan peradaban di seluruh dunia, burung-burung ini kadang-kadang dilihat sebagai simbol kebahagiaan dan perlindungan. Namun, dalam kebanyakan situasi, mereka mewakili nasib buruk dan juga kematian. Burung hantu kadang-kadang dapat melambangkan perubahan ketara dalam kehidupan seseorang, dan pengubahsuaian seperti itu dilambangkan oleh kematian .

Burung hantu juga dapat ditemukan dalam teks Holly, di mana ia digunakan sebagai simbol kemarahan dan kehancuran. Burung hantu kadang-kadang digambarkan dalam Alkitab sebagai burung pemangsa. Seperti yang anda lihat, Alkitab menggunakan burung ini sebagai simbol buruk dalam banyak keadaan, walaupun ia mempunyai beberapa sifat positif.

Sekarang anda dapat melihat penjelasan Alkitab tentang beberapa mimpi burung hantu, yang pasti akan membantu anda memahami dengan lebih baik kepentingan burung yang indah ini dan kemampuan spiritualnya.

:owl: Makna burung hantu dalam mimpi

Sekiranya anda pernah bermimpi tentang burung hantu , itu boleh menjadi petanda penting yang tidak boleh anda tolak. Simbolisme burung hantu dalam mimpi adalah lazim dalam budaya barat. Burung hantu yang muncul dalam mimpi anda dikatakan memberi anda mesej dari orang yang sudah meninggal dalam budaya tersebut.

Burung ini juga dikaitkan dengan pengetahuan dan dapat membantu anda mengetahui apa yang tersembunyi dalam minda bawah sedar anda. Walau bagaimanapun, kepentingan burung hantu dalam mimpi boleh menjadi positif dan berbahaya. Burung ini sering menandakan lawan di dekatnya, menunjukkan bahawa anda mungkin berada dalam senario berisiko.

Memandangkan burung hantu itu adalah burung nokturnal, kita mungkin menyimpulkan bahawa impian burung hantu kita mewakili sisi jahat. Anda sekarang akan melihat beberapa impian burung hantu yang paling biasa, serta penjelasan alkitabiah.

:arrow_right: Mimpi melihat burung hantu

Sekiranya burung hantu muncul dalam mimpi anda, ini menunjukkan bahawa anda harus lebih memperhatikan apa yang sedang berlaku di persekitaran anda. Selain itu, burung hantu membolehkan anda melihat sesuatu dari perspektif yang lebih tinggi. Burung hantu terkenal dengan penglihatan yang hebat, seperti yang telah kita tentukan.

:arrow_right: Mimpi melihat banyak burung hantu

Sekiranya anda melihat beberapa burung hantu dalam mimpi anda, ini menunjukkan bahawa anda akan segera menerima jus untuk mendapatkan nasihat daripada orang lain, yang harus anda terima.

:arrow_right: Mimpi burung hantu terbang

Ini bukan pertanda baik jika anda melihat burung hantu terbang dalam impian anda. Mimpi ini menunjukkan bahawa akan ada masalah dalam keluarga anda tidak lama lagi. Anda mungkin akan bertengkar dengan ahli keluarga tertentu.

:arrow_right: Mimpi melihat burung hantu hitam

Sekiranya anda melihat burung hantu hitam dalam mimpi anda, itu adalah tanda pencerahan dan kesedaran rohani.

:arrow_right: Mimpi burung hantu menangis

Itu petanda negatif sekiranya anda mempunyai impian seperti itu . Impian ini menunjukkan bahawa anda akan segera menerima berita buruk mengenai orang yang anda sayangi. Salah seorang yang anda sayangi mungkin menderita penyakit atau kematian. Impian ini juga dapat menjadi peringatan kematian anda.

Namun, anda tidak perlu risau kerana ini tidak bermaksud bahawa kematian akan berlaku tidak lama lagi. Mimpi ini mengingatkan anda bahawa hidup terlalu singkat, dan anda harus memanfaatkannya sepenuhnya.

:arrow_right: Mimpi burung hantu mati

Sekiranya anda melihat seekor burung hantu yang sudah habis masa berlakunya dalam mimpi anda, itu adalah tanda bahawa kematian akan menimpa si pemimpi cepat atau lambat.

Ini adalah beberapa impian burung hantu yang paling biasa, tetapi kepentingan impian dua jam anda juga akan ditentukan oleh spesies yang anda lihat dalam impian anda . Burung hantu dalam impian anda menunjukkan bahawa keadaan kewangan anda akan bertambah baik pada masa akan datang.

Burung hantu yang bersendirian menunjukkan bahawa anda akan menderita tidur. Sekiranya anda melihat burung hantu yang biasa dalam mimpi, ini menandakan anda harus lebih memperhatikan diri dan keperluan anda. Sekiranya anda melihat burung hantu bersalji dalam mimpi anda, itu adalah tanda keseronokan dan ketenangan.

:writing_hand: Ringkasan

Burung hantu adalah simbol Kristian yang kuat. Ia digunakan untuk menggambarkan pemikiran abstrak seseorang yang ada di dalam dirinya. Burung hantu ditakrifkan sebagai binatang najis dalam Alkitab. Ia juga simbol kecerdasan.

Alkitab juga menerangkan makna mimpi di mana anda melihat burung hantu. Walau bagaimanapun, makna impian burung hantu bergantung kepada spesies burung hantu.

:owl: Haiwan roh burung hantu

Burung hantu adalah makhluk luar biasa. Mereka mempunyai kemampuan yang tidak dimiliki oleh makhluk lain, termasuk manusia. Anda merasakan kehebatan haiwan roh burung hantu jika anda tertarik pada burung hantu. Haiwan roh anda bertindak sebagai panduan, menyampaikan mesej dari Alam Semesta untuk membantu anda dalam kehidupan ini dan di jalan kerohanian anda.

Perhatikan jika burung hantu muncul di hadapan anda, sama ada secara peribadi atau melalui seni, media , atau di tempat lain. Tidak ada perkara seperti kebetulan.

:arrow_right: Apakah makna rohani seekor burung hantu?

Pada tahap kerohanian, burung hantu dapat mengajar anda tentang tujuan hidup anda dan membantu anda dalam mencari jawapan ketika anda mencarinya. Kita semua di sini untuk belajar, dan burung hantu dapat membantu kita mengetahui jalan mana yang harus dilalui dalam situasi tertentu dan apa yang mungkin kita ambil dari pengalaman tertentu.

:arrow_right: Apakah maksud melihat burung hantu?

Melihat burung hantu mungkin mempunyai konotasi yang berbeza berdasarkan apa yang anda lalui dalam hidup anda pada masa ini dan apa yang anda fikirkan sejurus sebelum anda melihatnya. Untuk mencari penyelesaian, anda mungkin perlu melakukan sedikit lagi, mungkin melakukan kajian .

:owl: Burung hantu yang bermaksud berbeza suku

:arrow_right: Suku Tlingit

Orang Tlingit menyangka burung hantu menyokong mereka dalam pertempuran. Ketika pahlawan beraksi, mereka meluncur seperti burung hantu untuk meningkatkan keyakinan dan menakut-nakutkan lawan mereka.

:arrow_right: Puak Mojave

Anggota suku Mojave berpendapat bahawa mereka akan berubah menjadi burung hantu, kemudian serangga air, dan akhirnya udara suci ketika mereka mati.

:arrow_right: Suku Kwakiutl

Orang Kwakiutl berpendapat bahawa burung hantu itu mewakili jiwa manusia yang telah mati dan tidak boleh dicederakan. Mereka menyangka bahawa membunuh burung hantu akan mengakibatkan kematian seseorang.

:arrow_right: Puak Lenape

Burung hantu itu dihormati oleh orang-orang Lenape sebagai binatang roh. Sekiranya anda mengimpikan seekor burung hantu, mereka merasakan ini menunjukkan bahawa haiwan roh burung hantu kini menjadi pelindung dan pemandu anda.

:arrow_right: Suku Hopi

Orang Hopis menganggap burung hantu yang menggali sebagai dewa mereka yang mati, penjaga semua benda bawah tanah, termasuk percambahan biji, dan penjaga kebakaran mereka. Burung hantu yang menggali dikenal sebagai Koko, yang bermaksud "pengawas kegelapan" di Hopi. Hopi juga berpendapat bahawa burung hantu membantu dalam pertumbuhan buah persik mereka.

:writing_hand: Ringkasan

Burung hantu adalah makhluk luar biasa. Ia mengajar tujuan hidup. Pada zaman dahulu, suku yang berbeza mempunyai arti burung hantu yang berbeza.

:owl: Makna burung hantu dalam budaya dan negara mitologi

Sepanjang sejarah , burung hantu memiliki pelbagai makna simbolik dalam pelbagai peradaban. Terdapat kira-kira 240 spesies burung hantu yang berbeza, dan mereka mungkin terdapat di setiap benua kecuali Antartika. Namun, tidak mengherankan bahawa makhluk kebijaksanaan ini muncul dalam mitos , cerita rakyat, dan karya seni dari pelbagai masyarakat sepanjang sejarah.

Walaupun burung hantu hidup untuk kepentingan mereka sendiri, mereka mempunyai pelbagai makna bagi kita sebagai manusia. Mereka adalah haiwan pendamping yang kita bagikan kewujudan planet ini, dan mereka telah lama memegang makna simbolik bagi manusia di seluruh dunia.

Makna burung dan simbolisme berbeza bergantung pada budaya, geografi, dan tempoh sejarah. Contoh di bawah ini hanya beberapa.

:arrow_right: Burung hantu yang bermaksud di Rom kuno

Pada masa Empayar Rom , burung hantu telah mendapat reputasi buruk. Mendengar tangisan burung hantu memberi isyarat akan kematian orang Rom kuno. Anehnya, orang Rom bukan satu-satunya yang berpandangan ini.

Amerika Utara mempunyai konsep yang sama, menghubungkan burung hantu dengan kematian. Mereka percaya bahawa jika burung hantu memanggil namamu, kamu akan binasa. Tradisi mengatakan bahawa burung hantu meramalkan kematian Julius Caesar, serta kematian Kaisar Augustus dan Commodus Aurelius.

:arrow_right: Burung hantu bermaksud dalam bahasa Yunani

Athena, Dewi pengetahuan dan keperawanan Yunani , selalu diikuti oleh sedikit burung hantu. Bahkan Minerva, yang dalam legenda Rom adalah penjelmaan Athena kemudian, diikuti oleh burung hantu. Burung Hantu Athena atau Burung Hantu Minerva adalah nama yang diberikan kepada kawan kecil ini.

Burung hantu kecil ini menjadi terkenal sebagai utusan penting Athena, meningkatkan pengetahuannya dan memperingatkannya akan perubahan yang akan datang. Athena begitu terpikat dengan mata besar burung hantu dan penampilan kubur sehingga dia mengusir burung gagak nakal dan membuatnya burung hantu itu.

Konotasi kuno burung hantu Yunani telah bertahan hingga ke zaman moden, dengan burung hantu masih melambangkan kepintaran dan kebijaksanaan.

:sparkles:Burung hantu adalah simbol perlindungan

Manuskrip kuno mendakwa bahawa burung hantu menjaga Acropolis, menurut sejarawan. Terdapat banyak burung hantu di Athens kuno, menurut artifak sejarah. Orang Yunani percaya bahawa penglihatan malam burung hantu disebabkan oleh cahaya dalaman yang luar biasa.

Menurut orang Yunani, burung hantu juga dianggap pelindung pahlawan ketika mereka berperang. Burung hantu sering diperhatikan di dekat medan perang, dan orang Yunani menganggap mereka menemani pahlawan mereka untuk berperang, memotivasi mereka dan bahkan melindungi mereka dari kematian. Burung hantu terbang di atas pahlawan Yunani sebelum pertempuran dianggap pertanda baik .

:arrow_right: Makna burung hantu di Afrika

Malangnya, dalam cerita rakyat Afrika, burung hantu juga bukan tanda positif. Burung hantu dianggap membawa penyakit kepada anak-anak di Afrika Timur. Oleh itu mereka dikaitkan dengan kematian. Burung hantu itu juga dikaitkan dengan perasaan negatif di Kamerun, dengan burung itu disebut sebagai "burung yang membuatmu ketakutan."

Burung hantu itu dikaitkan dengan sihir dan sihir di banyak masyarakat Afrika. Orang Afrika percaya bahawa burung hantu berkeliaran bebas di antara dunia material dan spiritual, menghantar mesej berulang-ulang, dengan cara yang sama, bahawa Orang Asli Amerika menganggap haiwan roh helang dan serigala.

Di Afrika, seperti dalam mitologi Rom dan Amerika Asli, teriakan burung hantu meramalkan perubahan dan sesuatu yang mengerikan akan datang.

:arrow_right: Makna burung hantu di Celtic

Burung hantu mempunyai implikasi simbolik yang besar bagi orang-orang Celts kuno. Dalam mitologi Celtic, gambar burung hantu yang paling optimis adalah kaitannya dengan Dewi dalam bentuk crone (atau wanita tua).

The Celt memanggil burung hantu gudang Cauilleach-oidhche gheal, yang bermaksud "wanita tua putih malam." Cauilleach adalah dewi kematian. Akibatnya, orang Celt menganggap jeritan burung hantu sebagai tanda bahawa seseorang akan mati.

:arrow_right: Blodeuwedd

Blodeuwedd, Dewi pengkhianatan, disebut dalam kisah Mabinogion sebagai mitos Welsh. Blodeuwedd dihubungkan dengan burung hantu oleh orang Wales. Blodeuwedd dibentuk dari bunga oleh penyihir Gwydion, menurut mitos. Dia seharusnya menjadi hadiah untuk Putera Llew Llaw Gyffes.

Malangnya, Blodeuwedd berselingkuh dengan lelaki bernama Goronwy. Dan para kekasih bersekongkol untuk membunuh Putera Llew. Putera Llew diubah menjadi helang ketika dia mati. Gwydion, seorang ahli sihir, campur tangan dan memulihkan Llew ke bentuk manusia.

Putera Llew, yang dapat difahami, membalas dendam (seperti yang sering dilakukan manusia.) Daripada melakukan Blodeuwedd, dia meminta Gwydion mengubahnya menjadi burung hantu putih yang akan mengembara malam, kesepian dan sedih.

:arrow_right: Makna burung hantu dalam budaya Orang Asli Amerika

Orang asli Amerika menghormati burung hantu sama seperti mereka menghormati alam dan semua makhluk hidup. Sebilangan suku Asli Amerika, seperti budaya lain, percaya bahawa tangisan burung hantu adalah tanda kematian yang akan datang. Burung hantu itu juga dikaitkan dengan arak, tengah malam, dan roh malam.

Oleh kerana bulu-bulu yang berdiri di sisi kepalanya mengingatkan mereka akan tanduk, beberapa suku kelihatan sangat takut pada burung hantu bertanduk. Sebilangan suku percaya bahawa burung hantu itu lebih baik daripada burung yang sebenarnya.

:sparkles:Shapeshifters

Banyak suku percaya bahawa lelaki perubatan boleh berubah menjadi pelbagai haiwan, burung hantu yang paling popular. Orang perubatan akan menggunakan ubat burung hantu untuk kesan berbahaya dan positif pada seseorang.

:sparkles:Makna burung hantu dalam pelbagai suku budaya asli Amerika

Nama suku Minyak dilambangkan
Ojibwe Sihir dan kejahatan lain
Pajak Gadai Perlindungan
Puebloan Manusia Tengkorak, Dewa kematian , semangat kesuburan
Yakama Totem yang hebat

:arrow_right: Makna burung hantu di Asia

Burung hantu itu dianggap pertanda baik di Mongolia. Menurut legenda, Genghis Khan bersembunyi di sebuah kopes kecil dari pengejarnya ketika seekor burung hantu bergayut di pohon di atasnya, menyebabkan para pengejarnya percaya bahawa tidak ada yang dapat bersembunyi di sana. Burung hantu dianggap bertuah di Jepun moden dan dibawa sebagai jimat atau pesona.

:arrow_right: Makna burung hantu dalam agama Hindu

Burung hantu adalah vahana dewi Lakshmi dalam agama Hindu, terutama di wilayah timur India. Burung hantu itu adalah tanda kekayaan, kejayaan, kebijaksanaan, dan nasib baik. Inilah sebabnya mengapa burung hantu itu dikaitkan dengan Godden Lakshmi, dewi kekayaan , kemakmuran, dan kejayaan.

Burung Hantu Gudang Putih dikatakan sebagai vahana Dewi Lakshmi. Burung hantu, sebaliknya, berkaitan dengan masa buruk dalam agama Hindu. Chamunda kadang-kadang digambarkan duduk di atas burung hantu, vahana. Burung hantu dianggap sebagai utusan kematian oleh penganut Hindu.

:writing_hand: Ringkasan

Burung hantu mempunyai makna yang berbeza dalam budaya kuno. Dalam beberapa budaya, itu adalah simbol kematian, nasib buruk, kemalangan, kegagalan, dll. Ia juga merupakan simbol keberuntungan, kejayaan, nasib baik, kebijaksanaan, kecerdasan, dll.

:owl: Soalan Lazim (Soalan Lazim)

Orang biasanya bertanya banyak soalan mengenai "makna burung hantu dalam Alkitab", beberapa soalan diberikan di bawah:

:one: Apa itu totem burung hantu?

Totem burung hantu adalah tanda yang menggambarkan kualiti pelindung burung yang unik ini . Hasilnya, totem burung hantu dapat membantu anda dalam menarik kebijaksanaan, perlindungan, dan pandangan intuitif yang lebih besar dalam hidup anda. Selanjutnya, totem burung hantu akan membantu anda memperoleh lebih banyak kebebasan dalam hidup anda dan memperoleh jenis pandangan yang datang dari menghabiskan masa sahaja.

:two: Apa itu puak burung hantu?

Klan burung hantu ada di beberapa suku, seperti seekor beruang , burung gagak, rubah, serigala, burung kolibri, ular, dan klan binatang lain. Klan tinggal di pelbagai suku, yang masing-masing dikaitkan dengan binatang . Klan keturunan ibu anda adalah klan anda.

:three: Apakah keistimewaan burung hantu?

Mereka adalah satu-satunya kumpulan burung yang banyak memburu pada waktu malam, dan kebanyakannya adalah bersendirian dan pada waktu malam. Burung hantu adalah pakar memburu haiwan pada waktu malam. Mereka memakan haiwan kecil seperti tikus, serangga, dan burung lain, dan beberapa spesies menikmati makan ikan. Burung hantu adalah spesies yang cukup berjaya secara keseluruhan.

:four: Adakah burung hantu Rodent pengawal?

Ya mereka. Mendorong pemangsa semula jadi untuk mengurangkan populasi tikus dan membuang sumber makanan tikus adalah pendekatan semula jadi untuk mengawal perosak. Kotak sarang burung hantu di sebuah harta tanah dapat membantu menguruskan bilangan tikus kerana satu keluarga burung hantu gandum yang lapar dapat memakan lebih dari 3,000 ekor tikus pada musim pembiakan sambil mengekalkan rantai makanan semula jadi.

:five: Apakah nama burung hantu terkecil?

Burung hantu elf , yang terdapat di barat daya Amerika Syarikat dan Mexico utara, adalah yang terkecil. Kadang-kadang ia akan bersarang di lubang yang digali oleh haiwan lain di kaktus saguaro yang sangat besar. Sebaliknya, burung hantu peri tidak rewel dan akan tinggal di pokok atau di tiang telefon .

:six: Apa itu burung hantu yang menggali?

Burung hantu yang menggali adalah seekor burung hantu berkaki kecil yang terdapat di kawasan luas Amerika Utara dan Selatan . Burung hantu yang menggali dapat dijumpai di padang rumput, padang rumput, wilayah pertanian, padang pasir, dan habitat lain yang terbuka dan kering dengan tumbuh-tumbuhan rendah.

Mereka membina sarang mereka dan bertengger di terowong yang digali oleh anjing padang rumput. Burung hantu yang menggali, tidak seperti burung hantu yang lain, aktif pada siang hari, walaupun mereka lebih suka melepaskan diri dari panas siang. Burung hantu yang menggali memburu kebanyakannya sejak senja hingga pagi untuk memanfaatkan penglihatan dan pendengaran malam mereka.

Kerana memburu di padang rumput yang luas dan bukannya di hutan, burung hantu yang menggali telah tumbuh kaki yang lebih panjang yang memungkinkannya berlari dan juga terbang.

:seven: Apakah dua keluarga burung hantu?

Strigiformes adalah kategori burung yang merangkumi burung hantu. Kumpulan yang lebih besar ini dibahagikan kepada dua keluarga yang lebih kecil. Barn Owls, yang mempunyai wajah berbentuk hati, tergolong dalam keluarga Tytonidae. Keluarga Strigidae mengandungi semua burung hantu lain, yang kebanyakannya mempunyai wajah bulat.

:eight: Bagaimana burung hantu menolong manusia?

Manusia mendapat manfaat dari burung hantu yang memakan kawasan pertanian kerana mereka membunuh sejumlah besar tikus kecil, yang dimakan oleh burung hantu Utara. Mereka mungkin membunuh burung buruan seperti rusa atau burung kecil dalam kes-kes yang jarang berlaku, dan beberapa penjaga permainan telah membunuh burung hantu dan burung buas lain untuk alasan ini.

:nine: Berapakah usia purata seekor burung hantu?

Walaupun burung hantu telah diketahui hidup hingga 25 tahun , jangka hayat khas kebanyakan spesies cenderung jauh lebih pendek. Secara umum, spesies burung hantu yang lebih besar hidup lebih lama daripada spesies burung hantu yang lebih kecil. Makanan, lokasi yang selamat untuk dipanggang, dan tempat bersarang adalah tiga keperluan penting burung hantu. Burung hantu suka tinggal di kawasan di mana keperluan asasnya dipenuhi.

:keycap_ten:Bolehkah burung hantu menjadi haiwan kesayangan di Amerika Syarikat?

Burung hantu asli tidak dibenarkan dipelihara sebagai haiwan peliharaan di Amerika Syarikat ; mereka hanya dapat dimiliki oleh orang yang terlatih dan berlesen ketika direhabilitasi, sebagai ibu bapa angkat di pusat pemulihan, sebagai bagian dari program pembiakan, atau untuk tujuan pendidikan .

:owl: Kesimpulannya

Makna burung hantu dalam Alkitab adalah negatif. Susunannya adalah Strigiformes. Ini adalah simbol kebijaksanaan di banyak negara dan juga melambangkan nasib buruk di beberapa negara. Burung hantu adalah simbol Kristian yang kuat. Ia boleh terbang perlahan berhampiran mangsanya.

Dalam Alkitab, burung hantu digambarkan sebagai binatang yang tidak bersih dan kotor. Menurut Alkitab, makna melihat burung hantu dalam mimpi bergantung pada spesies burung hantu. Burung hantu mempunyai arti yang berbeza pada zaman kuno. Ini juga mempunyai arti yang berbeza dalam suku budaya kuno.

:owl: Artikel berkaitan

Adakah burung hantu berhijrah?

Adakah Burung Hantu Makan Kucing

Burung Hantu Tanpa Bulu

Panggilan Burung Hantu Salji

Berapa Berat Yang Boleh Dipetik Burung Hantu

Adakah Burung Burung Hantu

Burung Hantu Dalam Mimpi

Adakah Burung Hantu Makan Kelawar