Troll paten,

Definisi Patent troll:

  1. Syarikat atau orang yang memperoleh banyak hak paten tanpa keinginan untuk benar-benar mengembangkan produk. Daripada menjana wang dari produk, syarikat atau individu melancarkan sejumlah besar tuntutan pelanggaran hak paten. Tujuan tunggal paten troll adalah untuk mengenal pasti pelanggar dan menuntut mereka.

  2. Troll paten adalah istilah penghinaan yang digunakan untuk menggambarkan syarikat yang menggunakan tuntutan pelanggaran paten untuk memenangkan keputusan mahkamah untuk mendapatkan keuntungan atau menyekat persaingan. Istilah ini dapat digunakan untuk menggambarkan sejumlah kegiatan bisnis yang menggunakan hak paten dan sistem pengadilan untuk mendapatkan uang.

  3. Walaupun amalan troll trolling tidak menyalahi undang-undang, syarikat yang bertindak sebagai paten troll memfailkan tuntutan paten tanpa niat untuk mengembangkan produk atau perkhidmatan. Hasil akhirnya adalah ancaman pelanggaran niat buruk dan tuntutan pelesenan yang memerlukan syarikat membelanjakan sejumlah besar wang untuk menyelesaikan tuntutan ini tanpa tambahan untuk kebaikan masyarakat. Troll paten juga boleh dipanggil "hiu paten," "peniaga," "pemasar," atau "lanun." Operasi tren paten boleh disebut "syarikat penegasan paten," "entiti," atau "paten bukan pembuatan.".

Bagaimana cara menggunakan Patent troll dalam ayat?

  1. Troll paten menggunakan sejumlah aktiviti hukum dan celah yang melibatkan paten dan sistem pengadilan untuk mendapatkan wang, termasuk mengajukan tuntutan pelanggaran paten palsu.
  2. Walaupun amalan pengundian paten tidak secara teknikal menyalahi undang-undang, syarikat yang bertindak sebagai paten troll memfailkan tuntutan paten tanpa niat untuk mengembangkan produk atau perkhidmatan.
  3. Troll paten mengeksploitasi masalah struktur yang ada dalam sistem paten dan mahkamah AS untuk menjana pendapatan.

Makna Patent troll & Patent troll Definisi