Persepsi,

Definisi Persepsi:

  1. Proses di mana orang menerjemahkan kesan deria ke dalam pandangan yang koheren dan bersatu mengenai dunia di sekitarnya. Walaupun idea harus didasarkan pada maklumat yang tidak lengkap dan tidak boleh dipercayai (atau tidak boleh dipercayai), untuk kebanyakan tujuan praktikal, ia sesuai dengan kenyataan dan secara amnya membimbing tingkah laku manusia.

  2. Keupayaan untuk melihat, mendengar, atau melakukan sesuatu melalui pancaindera.

Sinonim Persepsi

Penglihatan malam, Perspicacity, Thought, Consciousness, Astuteness, Providence, Eye, Judgment, Range, Mindfulness, Notice, Penetration, Opinion, Percipience, Critical discernment, Image Mental, Perspective, Perspicaciousness, Sensasi, Visual ketajaman, Discernment, Sweep, Visual field , Ketajaman, Penglihatan siang hari, Realisasi, Ketangkasan, Ketakutan, Respons, Farseeingness, Pemahaman, Noesis, Idea, Pengertian, Kesan mental, Flair, Farsight, Ketajaman, Kesan, Ketajaman, Penglihatan yang tajam, Photopia, Bidang pandangan, Penglihatan pinggir, Memori -jejak, Pengetahuan, Wawasan, Bidang penglihatan, Skop, Cogency, Cengkaman, Intuisi, Penglihatan tanpa halangan, Penglihatan cepat, Konsepsi, Penglihatan siang hari, Ken, Catatan, Pengertian, Penglihatan, Pengetahuan, Penglihatan, Imago, Sense, View, Penglihatan yang jelas, Ketekunan, Perwakilan, Persepsi akal, Penglihatan warna, Pengalaman, Penglihatan, Pandangan ke Depan, Teori, Sentimen, Konsep, Refleksi, Penglihatan senja, Penghargaan, Pemerhatian, Pandangan, Trenchancy, Visi batang, Kekuatan s ight, Apresiasi, Scotopia, Sagaciousness, Eye-mindedness, Seeing, Lightsightedness, Perspicuity, Sightedness, Sensibility, Image, Intellectual object, Perifheral field, Intellection, Farsightedness, Sagacity, Response to rangsangan, Eyesight, Cognition, Recognition, Feel, Recept, Recept Apperepsi, Perasaan, Kesan akal, Pemahaman, Supposisi, Penglihatan, Persepsi, Pengalaman sensori, Longheadedness, Horizon, Awareness, Persceptiveness, Cone vision, Fancy, Instinct, Visual sense

Bagaimana menggunakan Persepsi dalam ayat?

  1. Walaupun kempen pengiklanan berterusan dan mahal yang bertujuan untuk meningkatkan imej syarikat, persepsi masyarakat terhadap syarikat dan jenamanya negatif.
  2. Had umum persepsi manusia.
  3. Ramai yang percaya bahawa Pastor Dr. Martin Luther King Jr. Ini bermaksud hanya persamaan dan keadilan kaum.
  4. Semasa rehat makan tengah hari di sekolah, dua gadis bertengkar ketika guru meminta pelajar lain untuk memulakan perkelahian, dan setiap orang mempunyai idea yang berbeza mengenainya.

Makna Persepsi & Definisi Persepsi