Peguam kecederaan peribadi adalah seseorang yang pakar dalam kes-kes di mana seseorang cedera, dan di mana mereka dapat membantu pihak yang cedera meneroka hak mereka untuk mendapatkan ganti rugi untuk kecederaan tersebut.

Peranan peguam kecederaan diri

 • Peguam kecederaan peribadi adalah peserta awam yang mewakili pelanggan , yang biasanya dikenali sebagai penggugat , yang menuduh kecederaan psikologi atau fizikal akibat kecuaian atau tindakan ceroboh orang lain, perniagaan, entiti, agensi, atau organisasi pemerintah.
 • Pengacara kecederaan diri berlatih di kawasan yang dikenali sebagai undang-undang liabiliti. Bidang undang-undang ini mengkhususkan diri dalam kerosakan atau kecederaan awam atau swasta, kerosakan wang atau bukan wang.
 • Walaupun peguam kecederaan peribadi dilesenkan untuk berlatih dalam semua aspek undang-undang, mereka biasanya menangani kes-kes yang termasuk dalam undang-undang liabiliti, seperti kecederaan kerja, produk yang rosak, kemalangan tergelincir, kemalangan jalan raya dan kemalangan lain yang berkaitan.
 • Peguam kemalangan diri membantu pelanggan mereka mendapatkan pampasan bagi kerugian yang dialami. Kekalahan ini termasuk kehilangan kemampuan untuk menang, ketidakupayaan untuk melakukan tugas normal, penderitaan, dan kesakitan.
 • Mereka juga termasuk perbelanjaan yang mungkin timbul, kehilangan perusahaan, biaya hukum, tekanan emosi, dan biaya pengacara.
 • Peguam akan memastikan bahawa pelanggan selamat dari menjadi mangsa syarikat insurans dan sistem perundangan yang telah ditetapkan.
 • Pengacara kecederaan sering disebut sebagai peguam percubaan, walaupun kebanyakan kes mereka diselesaikan sebelum menjalani perbicaraan penuh.

Ringkasan

Peguam kecederaan peribadi memainkan peranan penting apabila seseorang cedera kerana kecuaian yang lain. Amalan pengacara kecederaan diri dalam semua aspek undang-undang, mereka menangani kes-kes yang termasuk dalam undang-undang tanggungan.

Apa tugas pengacara kecederaan profesional?

Jenis peguam ini mempunyai banyak tugas untuk membantu pelanggan mereka. Tugas-tugas ini merangkumi kod etika dan standard etika dan profesional yang ditetapkan oleh persatuan yang melesenkan peguam.

Setelah dibebaskan untuk mempraktikkan undang-undang oleh persatuan bar negara, pengacara dapat mengajukan aduan di mahkamah, membantah kes, menyiapkan dokumen undang-undang, dan menawarkan nasihat undang-undang profesional kepada penggugat kecederaan diri.

Peguam kecederaan peribadi mempunyai tanggungjawab sepenuhnya untuk bercakap dan menemu ramah pelanggan dan menilai kes mereka.

Di samping itu, mereka mengenal pasti masalah yang sesuai dalam kes pelanggan dan seterusnya menjalankan penyelidikan untuk membina kes yang kuat.

Walaupun panduan yang ditentukan bervariasi dari satu negara ke negara lain, setiap pengacara diharapkan dapat menilai permasalahan hukum sambil melakukan ketelitian terhadap setiap masalah hukum yang dimulakan.

Mereka berhutang kepada pihak plaintif mengenai tanggungjawab kerahsiaan dan kesetiaan ketika mereka berusaha melindungi kepentingan terbaik pelanggan mereka dan bukan mereka sendiri.

Catatan :pencil2:

Tugas pengacara kecederaan profesional merangkumi banyak perkara seperti mereka membantu pelanggan mereka. Mereka mendapat hasil yang benar-benar menarik minat pelanggan mereka, mereka memfailkan dokumen di mahkamah membantah kes pelanggan dengan cara terbaik.

Apakah bukti kelayakan yang perlu diperoleh oleh peguam yang cedera?

Untuk berjaya mempraktikkan undang-undang kecederaan diri, di beberapa negara atau negeri, wajib lulus ujian bertulis persatuan sebagai tambahan kepada ujian etika bertulis. Peperiksaan ini berbeza dari negeri ke negeri. Sebilangan besar negeri memerlukan pemohon untuk memiliki ijazah kolej dan ijazah undang-undang dari institusi yang diiktiraf. Sekolah undang-undang yang tidak terakreditasi telah menetapkan syarat minimum sebelum mereka dibenarkan menawarkan kursus ini.

Sekali berkelayakan dan berdaftar, mereka dikehendaki untuk bersaing dengan arus perkembangan dalam bidang mereka dengan terus-menerus mengambil kursus pendidikan undang-undang. Kursus-kursus ini dirancang untuk memastikan bahawa pengacara kecederaan diri terus mengetahui perkembangan yang berkaitan dengan undang-undang, dan jumlah jam yang diperlukan berbeza dari satu negeri ke negara lain.

Peguam kecederaan peribadi cenderung memberi tumpuan kepada bidang undang-undang tertentu. Dengan pengkhususan, mereka dapat mengumpulkan pengetahuan dan pengalaman yang diperlukan untuk membawa mereka ke puncak bidang mereka. Terdapat program pensijilan khas yang mesti diselesaikan oleh pengacara kecederaan peribadi sebelum mereka dipanggil pakar.

Di Amerika Syarikat, Persatuan Peguam Amerika bertanggungjawab untuk perakuan ini. Walaupun setiap negara mengatur pengacara mereka sendiri.

Program sijil ini dilengkapi dengan standard pengetahuan , kecekapan, dan pengalaman yang mesti dicapai untuk diiktiraf sebagai pakar. Setelah lulus peperiksaan persatuan dan dilesenkan, mereka dapat memilih mana-mana kepakaran dalam profesion undang-undang.

Walau bagaimanapun, etika undang-undang menghendaki peguam yang tidak berpengalaman tidak mewakili pelanggan tanpa meminta pertolongan terlebih dahulu atau mempelajari masalah yang dihadapi. Untuk memberikan perwakilan berkualiti tinggi untuk pelanggan mereka, kebanyakan pengacara lebih memilih untuk mematuhi bidang undang-undang tertentu, sehingga mendedikasikan semua sumber daya mereka untuk bidang ini.

Dalam kecederaan diri, seorang peguam mempunyai sejumlah besar tuntutan yang berpotensi. Ini termasuk kemalangan, tanggungjawab produk, penyelewengan perubatan, kematian yang salah, kecederaan di tempat kerja dan banyak lagi. Ada yang memilih untuk berusaha keras dan menumpukan seluruh tenaga dan masa mereka untuk satu bidang tindakan undang-undang dalam bidang undang-undang kecederaan diri.

Apa Jenis Cedera Yang Mungkin Memerlukan Perkhidmatan Peguam Cedera

Di bawah ini saya menerangkan beberapa perkara yang paling biasa, walaupun bukan satu-satunya:

 • Kes Selip dan Jatuh
 • Kes penyelewengan perubatan
 • Kerosakan reputasi anda dengan pembunuhan watak
 • Serangan haiwan, termasuk gigitan anjing
 • Kemalangan dalam pekerjaan Kemalangan pembinaan

Seperti yang anda lihat, senarai tersebut boleh merangkumi pelbagai kemalangan yang memerlukan bantuan peguam.

Gambaran keseluruhan

Peguam kecederaan diri mesti lulus ujian dalam etika bertulis. Sebilangan besar negeri memerlukan ijazah perguruan untuk jenis peperiksaan ini. Untuk menjadi pakar, mereka mesti lulus program pensijilan khas.

Apakah solek profesional peguam kecederaan peribadi?

Peguam kecederaan peribadi bebas untuk memulakan latihan peribadi sendiri, bergabung dengan syarikat menengah, atau memilih untuk syarikat besar sebagai rakan sekutu. Mereka juga bebas bergaul. Mereka yang memasuki latihan swasta menawarkan faedah yang lebih khusus kepada pelanggan. Profesional ini biasanya mengambil kes yang lebih kecil dan mengenakan bayaran yang lebih rendah.

Bagaimana pengacara kecederaan profesional berfungsi untuk mendapat pampasan?

Bayaran profesional berdasarkan beberapa faktor, termasuk tenaga, masa, hasil, kesukaran, kepentingan, pengalaman peguam, dan kos berkaitan kes. Seorang peguam boleh menawarkan penggugat beberapa pilihan pembayaran, termasuk bayaran luar jangka, yuran tetap, bayaran setiap jam, dan penahan.

Pilihan yang paling biasa adalah bayaran luar jangka. Ini melindungi pelanggan kerana pembayaran dikaitkan dengan kejayaan kes ini. Di sini peguam menerima peratusan jumlah yang diberikan setelah perbicaraan atau penyelesaian yang berjaya.

Peringkat purata adalah 30 peratus daripada jumlah yang diberikan. Bayaran setiap jam juga merupakan pilihan biasa. Di sinilah plaintif membayar setiap jam pengacara mewakili mereka. Pilihan harga tetap juga ada. Bayaran tetap dibayar sebelum permulaan percubaan.

Peguam peguam terbaik mempunyai ciri-ciri ini

Firma undang-undang yang tidak berkesudahan menangani kes kecederaan diri, jadi anda harus mempertimbangkan faktor-faktor berikut yang memisahkan peguam kecederaan peribadi terbaik dari yang lain:

:heavy_check_mark: Pengalaman bertahun-tahun : Ini hanya fakta bahawa pengacara yang baru tidak begitu berpengalaman dan mungkin tidak mengetahui seberapa banyak "rahsia perdagangan orang dalam" seperti peguam yang telah mengamalkan undang-undang kecederaan diri selama beberapa dekad. Walau bagaimanapun, peguam baru yang bekerja untuk syarikat yang memberikan sokongan dan latihan pengacara yang berpengalaman semestinya baik. :heavy_check_mark: Reputasi : Peguam yang dihormati di masyarakat dan mempunyai reputasi positif selalunya akan lebih baik daripada peguam yang mempunyai reputasi yang kurang hebat. Reputasi positif selalunya bermaksud peguam yang boleh dipercayai yang akan memberikan kes untuk kes anda.

:heavy_check_mark: Rekod tatatertib : Peguam yang ketinggalan tarikh akhir, tidak memberi maklumat kepada pelanggan, atau bertindak secara beretika boleh menemui aduan etika yang difailkan terhadap mereka dengan persatuan bar atau agensi pelesenan mereka. Dengan menggunakan persatuan bar negara atau laman web agensi pelesenan, cari aduan , penggantungan, atau pembatalan kelayakan dari peguam yang anda siasat.

:heavy_check_mark: Ketersediaan: Sekiranya kecederaan anda menghalangi anda pergi ke pejabat peguam, lihat apakah pengacara akan melawat anda di rumah atau di hospital. Cari firma yang mempunyai ahli pasukan yang tersedia 24 jam sehari, tujuh hari seminggu. Ini adalah tanda-tanda dedikasi pihak firma kepada pelanggannya, serta "infrastruktur" operasi yang baik.

:heavy_check_mark: Keputusan yang menang: Tidak kira berapa banyak kes yang ditangani oleh pengacara jika pengacara tersebut tidak memperoleh keputusan yang baik secara konsisten untuk pelanggan. Perhatikan ulasan pelanggan masa lalu mengenai hasil kes yang lalu walaupun bukan jaminan, itu dapat memberikan petunjuk yang baik tentang apa yang mungkin dicapai oleh pengacara tertentu untuk anda.

Pendek kata:pencil2:

Peguam kecederaan terbaik mempunyai pengalaman selama bertahun-tahun, reputasi positif dalam bidangnya, berdisiplin, tersedia 24 jam sehari untuk pelanggan mereka, tetapi akhirnya mereka mencapai hasil yang baik untuk pelanggan.

Bilakah untuk mengupah peguam kecederaan peribadi?

Apabila anda mengalami kecederaan diri, sama ada dari kemalangan kereta, atau dari produk yang rosak , atau dari slip, atau penyelewengan perubatan, dapat difahami bahawa merasa terharu dan dalam banyak tekanan emosi kerana terdapat banyak masalah yang perlu dipertimbangkan dan diperincikan yang memerlukan perhatian anda.

Walau bagaimanapun, tindakan segera yang paling penting adalah mendapatkan rawatan perubatan untuk kecederaan anda. Kadang-kadang luka sederhana dapat dirawat dan disembuhkan dengan cepat, tetapi komplikasi kesihatan dan fizikal yang lebih serius mungkin memerlukan rawatan berterusan dan menimbulkan banyak kesakitan pada orang yang terkena. Selain itu, ada masalah lain yang disebabkan oleh kecederaan: Menambah bil perubatan dengan cepat.

Kehilangan kerja atau masa pekerjaan. Kehilangan pendapatan atau gaji anda kerana tidak dapat bekerja. Perbelanjaan yang tidak dijangka dan tambahan sekiranya berlaku kematian, seperti upacara pengkebumian. Kerosakan yang tinggi terhadap harta benda pihak ketiga, yang juga harus dibayar. Tuntutan undang-undang kerana pelbagai sebab akibat kemalangan itu.

Terdapat insurans untuk menampung semua perbelanjaan ini dalam kes kecederaan diri dan banyak orang yang berhati-hati membelinya untuk dilindungi. Contohnya, anda boleh mendapatkan insurans kesihatan untuk menampung bil perubatan, insurans hilang upaya untuk membayar gaji yang hilang, dan insurans kenderaan bermotor untuk melindungi kerosakan kereta. Adalah biasa bagi agensi insurans untuk mempertikaikan sifat dan keparahan kecederaan atau kerosakan anda dan enggan membayar ganti rugi.

Sering kali ada orang cuba menangani tuntutan insurans ini sendiri dan tidak menganggap pengambilan peguam sehingga tuntutan mahkamah menjadi besar dan rumit. Penting untuk berkonsultasi dengan peguam kecederaan diri yang berpengalaman lebih awal, sekurang-kurangnya untuk mendapatkan nasihat, sebelum memutuskan untuk membuat tuntutan sendiri kerana bidang undang-undang ini sangat rumit.

Catatan

Seseorang yang cedera parah, dan menghadapi banyak masalah kerana kecederaan seperti bil perubatan, kehilangan pekerjaan, kehilangan pendapatan atau upah, perbelanjaan pengebumian, atau waktu bekerja. Syarikat insurans merangkumi keseluruhan masalah yang disebutkan di atas tetapi beberapa agensi menolak untuk membantah sifat dan keparahan kecederaan anda maka anda perlu menyewa peguam.

Apakah faedah pengambilan peguam cedera?

Dalam kebanyakan kes, faedah yang anda perolehi untuk mengupah pengacara sebaik sahaja kecederaan peribadi berlaku.

Pertama, syarikat insurans, anda dan orang lain yang terlibat, mungkin akan mula bertanya dengan segera. Ingatlah bahawa matlamat agensi insurans adalah menjaga wang syarikat, menawarkan jumlah yang paling sedikit untuk menyelesaikan tuntutan, atau tidak ada pampasan sama sekali. Kedua, bergantung kepada kerumitan kecederaan anda dan jenis kemalangan, polis mungkin menjadi sebahagian daripada proses tersebut. Contohnya, dalam kemalangan kereta, pihak berkuasa lalu lintas boleh mengemukakan soalan. Tetapi seorang peguam boleh menangani soalan-soalan ini, menghilangkan tekanan dari anda dan membiarkan anda fokus pada pemulihan dan tanggungjawab lain.

Peguam kecederaan peribadi juga akan memastikan bahawa anda tidak mengatakan sesuatu yang tidak sesuai kepada syarikat insurans atau polis yang kemudiannya boleh membahayakan kepentingan anda, pemulihan anda, atau menghalang pembelaan anda. Ketiga, jika seseorang yang terlibat dalam kes tersebut cedera parah atau terbunuh, kemungkinan besar perselisihan akan timbul mengenai siapa yang bersalah atas kemalangan itu. Apabila berlakunya kemalangan yang mengakibatkan kematian atau kecederaan badan yang serius, akibat dan jenayah yang boleh anda hadapi lebih serius. Oleh itu, adalah penting untuk menyewa peguam secepat mungkin untuk melindungi kepentingan anda.

Peguam Kecederaan Peribadi

Peguam menyediakan perkhidmatan undang-undang dan peguam cedera memberikan perkhidmatan kepada orang tertentu yang mengaku cedera kerana kesalahan orang lain atau organisasi. Lebih-lebih lagi, ini dapat membantu anda melindungi anda sekiranya anda mengalami kecederaan secara emosi atau fizikal. Jadi, inilah masanya untuk menghubungi peguam untuk menyembuhkan celah anda.

Cara memilih peguam kecederaan peribadi anda

Untuk memilih peguam kecederaan peribadi anda, anda mempunyai kriteria, Minta peguam dan keluarga anda, Lihat reputasi mereka yang telah mereka menangkan dalam bidang berikut, Cari jumlah kes yang telah mereka menangkan, Cari peguam dan status disiplin, Tanya soalan dan jawapan daripada peguam.

Peguam perceraian

Peguam perceraian adalah seorang yang pakar dalam undang-undang keluarga, dan berpengalaman dalam semua masalah perceraian, seperti hak asuh anak dan lawatan, sokongan anak, dan sokongan suami isteri. Seorang peguam perceraian pakar dalam undang-undang sivil. Peguam perceraian mesti bekerja dari hati dan dengan lembut maka dia akan menangani pelbagai masalah undang-undang keluarga dari perceraian, pembatalan perkahwinan, sokongan anak, dan hak lawatan, dan pemisahan undang-undang hingga hak asuh anak.

Peguam perceraian

Peguam perceraian adalah peguam yang pakar dalam undang-undang keluarga dan undang-undang sivil dia adalah penasihat undang-undang kami. Dia memberi kami nasihat tentang bagaimana menangani hak asuh anak dan kunjungan, dukungan anak, dukungan suami, harta benda, akaun bank, kad kredit, dan aset material lainnya. Dia menyiapkan kertas kerja mengenai perintah perceraian dan hak penjagaan terakhir. Dia mempersiapkan diri untuk menghadapi sebarang konflik semasa perbicaraan di mahkamah. Peguam harus menjadi pendengar yang penuh perhatian kerana keputusan mahkamah akan sangat mempengaruhi kehidupan pelanggan.

Peguam perceraian terbaik

Pengacara perceraian terbaik pakar dalam undang-undang keluarga dan mempunyai pengalaman dalam masalah perceraian, hak asuh anak dan lawatan, sokongan anak, dan sokongan suami isteri. Peguam perceraian mempunyai kemampuan untuk berinteraksi dengan anda dan memahami apa yang anda mahukan dalam proses anda. Peguam perceraian terbaik pengacara yang mempunyai kemampuan untuk mendapatkan hasil minat anda.

Peguam perceraian untuk lelaki

Peguam perceraian untuk lelaki bergantung sepenuhnya kepada kriteria memilih peguam perceraian. Anda mesti memilih peguam perceraian yang pakar dan berpengalaman, yang mesti mempunyai pengetahuan lengkap mengenai undang-undang keluarga dan undang-undang sivil. Dia mesti mempunyai kemampuan keperibadian bersatu kemudian dia mencapai apa yang kamu mahukan.

Cara memfailkan perceraian di Florida tanpa peguam

Memfailkan perceraian di Florida tanpa pengacara mempunyai beberapa syarat, Syarat pertama untuk membubarkan perkahwinan adalah untuk salah satu pihak membuktikan bahawa perkahwinan itu berakhir. Satu pasangan boleh mengajukan pembubaran perkahwinan. Yang kedua anda mesti membuktikan bahawa perkahwinan itu wujud, satu pihak telah menjadi penduduk Florida selama enam bulan dan anda membuktikan bahawa perkahwinan anda telah rosak.

Siapa yang Membayar Yuran Peguam dalam Perceraian?

Perceraian selalu merupakan fasa kehidupan yang tidak menyenangkan. Orang ramai ingin mengetahui siapa yang membayar yuran peguam , masing-masing pihak membayar untuk peguam mereka sendiri dalam proses perceraian. Kedua-dua pihak mempunyai pengacara mereka sendiri, mereka tidak dibenarkan untuk berkongsi pengacara, jadi setiap pihak harus memberikan pengacara mereka sendiri untuk proses hukum. Ini bermaksud bahawa setiap pihak akan bertanggungjawab untuk membayar yuran pengacara mengikut syarat yang telah mereka selesaikan.

Bagaimana cara memfailkan perceraian di Texas tanpa peguam?

Memfailkan perceraian di Texas tanpa peguam , mempunyai kriteria bahawa perceraian anda mestilah tidak dipertikaikan. Ia cepat dan murah. Kertas yang lengkap akan disediakan dalam masa 2 hari atau kurang. Anda hanya mencetaknya, menandatanganinya, dan membawanya ke pejabat kerani daerah untuk difailkan.

Soalan yang kerap diajukan

Orang ramai mempunyai banyak soalan yang diberikan di bawah:

Apa yang dilakukan oleh peguam kecederaan peribadi?

Peguam kecederaan peribadi adalah orang yang memberikan perwakilan undang-undang kepada individu yang telah cedera dalam kemalangan yang bukan salah mereka. Mereka bekerja dalam undang-undang siksaan, yang merangkumi kedua-dua tindakan yang disengaja dan juga tindakan yang cuai, untuk mendapatkan pampasan bagi mangsa kemalangan.

Perkara Yang Perlu Anda Ketahui Sebelum Anda Memilih Peguam Kecederaan Peribadi

 • Peguam Kecederaan Peribadi Perlu Mengehadkan Pengkhususan
 • Elakkan Pengejar Ambulans.
 • Cuba Rundingan Permulaan
 • Merenung Penyelesaian
 • Fahami Peraturan Bayaran.
 • Kes Kecederaan Peribadi Mengambil Masa.
 • Anda Perlu Membantu.

Apakah hukum kecederaan diri?

Undang-undang kecederaan peribadi, juga dikenal sebagai undang-undang siksaan, dirancang untuk melindungi anda jika anda atau harta benda anda cedera atau dicederakan kerana tindakan orang lain atau kegagalan untuk bertindak. Dalam tindakan penyiksaan yang berjaya, orang yang menyebabkan kecederaan atau kecederaan memberi ganti rugi kepada orang yang mengalami kerugian.

Adakah layak mendapatkan peguam kecederaan peribadi?

Sekiranya anda mengalami kecederaan serius, adalah penting untuk berjumpa dengan peguam kecederaan peribadi. Terdapat beberapa jenis kemalangan dan kecederaan yang selalu memerlukan pengacara. Dalam kes-kes ini, pengambilan peguam kecederaan peribadi bernilai bayaran yang anda mesti bayar untuk mewakili anda.

Berapa peratus yang diperoleh peguam kecederaan peribadi?

Peguam kecederaan peribadi biasanya mengenakan bayaran luar jangka dari 25 peratus hingga 40 peratus penyelesaian anda setelah perbelanjaan ditolak. Bayaran luar jangkaan peguam tidak ditentukan.

Apakah tawaran penyelesaian yang baik?

Sebilangan besar kes diselesaikan di luar mahkamah sebelum meneruskan perbicaraan. Beberapa faktor dapat memberikan panduan mengenai apakah penyelesaian harus diterima. Secara umum, jika Anda dapat mendekati nilai penilaian kes dalam penyelesaian, maka itu harus dianggap sebagai penyelesaian yang sangat baik.

Kesimpulannya

Peguam kecederaan peribadi adalah seseorang yang pakar dalam kes-kes di mana seseorang cedera, dan di mana mereka dapat membantu pihak yang cedera meneroka hak mereka untuk mendapatkan ganti rugi untuk kecederaan tersebut. Peguam kecederaan peribadi memainkan peranan penting apabila seseorang cedera teruk kerana kecuaian yang lain. Seorang pengacara mengemukakan permohonan di mahkamah, mempertikaikan kes dan mendapatkan hasil minat pelanggan. Peguam kecederaan peribadi mesti dikhususkan dalam fail mereka. Sekiranya anda mahukan hasil yang baik maka anda mengupah seorang peguam yang berpengalaman bertahun-tahun, reputasi positif, berdisiplin, dan tersedia 24 jam sehari untuk pelanggan mereka.

Artikel berkaitan

Perlindungan kecederaan diri

Apakah peguam kecederaan peribadi?

Berapa lama masa yang diperlukan untuk menjadi peguam?

Apakah insurans liabiliti?

Insurans kereta tanggungan