Peguam menyediakan perkhidmatan undang-undang dan peguam cedera memberikan perkhidmatan kepada orang tertentu yang mengaku cedera kerana kesalahan orang lain atau organisasi. Lebih-lebih lagi, ini dapat membantu anda melindungi anda sekiranya anda mengalami kecederaan secara emosi atau fizikal. Jadi, inilah masanya untuk menghubungi peguam untuk menyembuhkan celah anda.

Peguam kecederaan peribadi membantu orang ketika mereka mengalami luka dalam kemalangan untuk memulihkan pampasan kewangan dan lain-lain. Namun, anda memerlukan dana untuk membayar ubat-ubatan, membayar gaji yang hilang, kesakitan, kesukaran, dan memberikan pampasan untuk kesakitan yang anda derita.

Apakah kes-kes di mana peguam kecederaan peribadi berurusan

Seorang peguam kecederaan peribadi merangkumi aspek-aspek orang yang cedera ketika mereka mengaku mendapat kejadian berikut

Kerosakan dan kerosakan fizikal

Adalah mudah untuk memahami bagaimana seseorang mengalami kecederaan fizikal. Contohnya, seseorang cedera dalam kemalangan kereta oleh pemandu yang tidak bertanggungjawab. Kemudian orang itu perlu dibayar balik kerana mengalami kecederaan serius akibat kemalangan kereta.

Kemalangan kereta dan kecederaan peguam

Kehidupan dapat berubah dalam satu minit, dan tidak akan dapat menjadi tepat lagi. Anda percaya perkara yang sama sekali berbeza selepas kemalangan kereta . Orang pra-kemalangan memahami bahawa insurans kereta dari segi membina semula kereta mereka.

Selepas itu, setelah berlakunya kemalangan, anda mungkin akan lebih fokus untuk merombak diri anda lebih banyak lagi. Walaupun anda seperti orang yang tidak pernah menyedari mendakwa sesiapa, anda mungkin mendapati bahawa satu-satunya kes adalah satu-satunya cara untuk memperbaikinya secara kewangan setelah hidup anda terganggu dalam kemalangan kereta yang tidak sepatutnya berlaku.

Kemalangan motosikal dan hubungan dengan peguam

Kebanyakan orang mengetahui bahawa motosikal adalah perjalanan yang mendebarkan, kemalangan boleh menjadi lebih berbahaya daripada di dalam kereta dan lebih sukar untuk diselesaikan. Sekiranya anda cedera dalam kemalangan motosikal, anda mungkin menentukan bahawa prosesnya akan serupa dengan proses di dalam kereta. Dan anda memaafkan dari beberapa kecederaan dan mungkin tertekan dengan terapi perubatan dan bayaran. Bagaimanapun, masih ada konsep yang tidak teratur di kalangan banyak penunggang bahawa penunggang motosikal mempunyai kesalahan atau mereka menunjukkan sikap tidak rasional di jalan raya .

Sekiranya kes kemalangan motosikal masuk ke mahkamah, sikap seperti ini boleh menjadi kelemahan bagi pengadu. Mahkamah dan hakim biasanya enggan kepada penunggang motosikal yang berkaitan dengan kemalangan, terutama jika pihak penggugat mempunyai kemungkinan tanggungjawab dalam tuntutan tersebut. Tambahan pula, syarikat insurans kadang-kadang membayar pampasan yang lebih rendah kepada pemandu motosikal daripada pemandu kereta. Situasi yang tidak biasa dan kesakitan serta kerosakan serius yang boleh berlaku dalam kemalangan motosikal boleh menjadikan anda penting untuk mencari peguam yang terlatih dalam kemalangan motosikal dan telah menyelesaikan banyak perkara. Kerosakan motosikal sukar dipulihkan tetapi ada beberapa syarat. Menentukan bilangan kecederaan adalah sama seperti kes kecederaan peribadi yang lain. Terdapat dua jenis kehancuran yang perlu dicari.

Kerosakan khas

Ini adalah kecederaan yang dapat diukur dengan mudah, mempengaruhi kerosakan harta benda, kos perubatan, dan kehilangan waktu di tempat kerja. Dan ini agak mudah untuk dihitung oleh mahkamah, untuk sebahagian besarnya. Untuk penghasilan yang hilang, peguam anda akan membawa ahli ekonomi untuk menyatakan keputusan mereka yang unggul

Kerosakan serius

Kecederaan yang tidak dapat dinilai dengan mudah iaitu kesakitan dan kerengsaan. Tidak ada pendekatan terperinci bagi juri untuk menyebut penderitaan motosikal selalu menyebabkan kecederaan dan kesakitan yang jarang dan serius. Anda mungkin meluncur di sepanjang jalan, mengalami luka bakar dan sampah yang menyeluruh ke badan anda.

Kemalangan lori

Mengendalikan trak, separa, atau peralatan besar, dan menunjukkan cabaran yang tidak dirasakan oleh pemandu kereta penumpang biasa. Masalahnya, ia besar dan boleh menjadi besar, terutama di jalan kecil yang mungkin tidak dibuat untuk memasukkan trak besar. Sebagai contoh, sejauh mana sukar untuk mencarinya dan mengendalikannya, yang menyiratkan bahawa mereka tidak dapat dimanipulasi secepat hasil kepada pergerakan cepat atau segera oleh sebuah kereta penumpang yang lebih kecil.

Sekiranya anda rasa anda tersilap untuk kemalangan, segera berjumpa dengan peguam kecederaan peribadi. Peguam anda dapat melindungi tuntutan undang-undang terhadap anda oleh syarikat insurans syarikat trak dan mendamaikan setiap kemungkinan konsesi untuk pertanggungjawaban anda. Syarikat insurans syarikat trak berurusan dengan tuntutan undang-undang jenis ini setiap hari. Mereka ingin membayar sesedikit mungkin, dan mereka juga mungkin mempunyai peguam mereka bersedia untuk keadaan yang anda hadapi dengan tepat. Dan anda perlu dikumpulkan untuk memenuhi mereka di mana mereka berada. Peguam anda akan melindungi anda daripada tuntutan undang-undang dan memastikan bahawa anda ditangani dengan cara yang adil.

Kecederaan di tempat kerja dan berjumpa dengan peguam

Pampasan pekerja adalah jaring perlindungan penting bagi berjuta-juta pekerja, kerani, pekerja kilang, dan banyak tugas lain. Sebilangan besar pekerjaan ini membawa ancaman bawaan kepada kehidupan, dan di sebalik tindakan wajar majikan, pekerja, syarikat keselamatan, dan turun naik, kemalangan dan penderitaan berlaku semasa kerja anda

Sejak terbentuknya dasar kasih sayang hampir satu abad yang lalu, pekerja yang cedera akan selalu sukar mendapatkan rawatan untuk kesakitan dan penggantian gaji yang hilang. Tetapi sekarang, insurans untuk kecederaan pekerja adalah undang-undang bagi kebanyakan pekerja. Ini hampir bermaksud majikan menyerahkan tanggungjawab kewangan untuk sebarang pekerjaan dan dari slip dan jatuh ke terowong karpal. Selanjutnya, jika anda cedera dan anda tidak bertanggungjawab untuk hal itu, anda biasanya boleh mengemukakan tuntutan kecederaan diri untuk menyembuhkan kecederaan anda. Namun, sekiranya kecederaan berlaku di tempat kerja, kemungkinan besar anda akan mengklasifikasikan tuntutan pampasan pekerja untuk mendapatkan bil perubatan anda diisi oleh organisasi. Walaupun kemalangan itu adalah kesalahan pekerja. Dan lebih jauh lagi untuk pekerja perlindungan tidak boleh membuat majikan bertanggungjawab terhadap kesakitan dan penderitaan kecuali dalam kes yang paling serius.

Pampasan pekerja adalah rangkaian undang-undang umum yang memberikan alasan tertentu jika anda cedera ketika bekerja untuk majikan, serta perkara yang mesti anda ambil untuk memenuhi kelebihan anda.

Maklumat asas di mana peguam peribadi dapat membantu anda

Seorang peguam kecederaan peribadi menjalankan banyak tanggungjawab penting. Dan bantu perkara tertentu dalam perkara biasa dan laksanakan beberapa tugas untuk hak anda.

Peguam kecederaan peribadi akan menjelaskan hak anda

Peguam kecederaan peribadi dapat menjelaskan bagaimana kemalangan dan pelbagai masalah undang-undang mempengaruhi hak seseorang. Walau bagaimanapun, setiap negeri mempunyai undang-undangnya mengenai undang-undang sekatan atau bagaimana kelalaian yang sebanding menyulitkan kes. Untuk mendapatkan jawapan kepada soalan anda, undang-undang sekatan menilai had masa ketika sesuatu kes dikategorikan. Peraturan kecuaian perbandingan menentukan sama ada seseorang individu harus didakwa jika dia sebahagiannya mengecam kejadian itu dan apakah proses untuk memulihkannya.

Peguam Kecederaan Peribadi mewakili anda di mahkamah

Kes kecederaan peribadi tidak timbul dalam satu sesi; sejumlah besarnya diselesaikan sebelum kes diajukan. Namun, jika syarikat insurans menolak tuntutan tersebut, satu-satunya cara bagi pesakit untuk sembuh mungkin dengan melalui banyak kes sivil.

Perbicaraan itu rumit dan memerlukan kepatuhan yang ketat untuk prosedur dan statut bukti yang mencukupi. Ini bukan tugas yang paling baik ditangani oleh pelajar.

  • Peguam kecederaan peribadi boleh membantu anda dalam beberapa cara
  • Seorang peguam mempunyai sejumlah kemahiran dan mereka dapat menolong anda dengan cara yang lebih baik

Seorang peguam kecederaan peribadi menyelesaikan siasatan yang mahir

Kecederaan peribadi syarikat entah bagaimana mempunyai laporan detektif mereka bagi penetapan kejadian dan, bercakap kepada saksi-saksi, dan merumuskan strategi tentang bagaimana kejadian itu berlaku. Ini mungkin penyiasat mahir atau pegawai yang sudah bersara membantu pekerjaan baru. Pakar luar seperti profesional pembinaan semula kemalangan mungkin penting sekiranya penyebab kemalangan itu bertentangan. Peguam anda akan mempunyai pendaftaran pakar yang biasa dia belanjakan dan akan memahami siapa yang dapat membantu.

Sambungan dengan pembekal perubatan

Peguam kecederaan peribadi juga mempunyai hubungan syarikat dengan pakar perubatan yang mungkin memutuskan untuk memberikan bantuan perubatan sebagai sokongan gadai janji mengenai sebarang kemungkinan pembayaran atau penentuan.

Juga, mempunyai pengetahuan yang luar biasa untuk memahami luka serius dan mungkin mencadangkan perunding khas yang telah memberikan hasil yang sangat baik dalam tuntutan undang-undang terakhir.

Meneliti kemusnahan dengan cara yang lebih baik

Dalam beberapa kejadian, penghidap hanya menanggung kesan kemalangan tepat pada masanya. Nanti, mereka mungkin menerima panggilan telefon dari pemungut bil, membuat simpanan setelah tidak bekerja selama beberapa minggu, dan mungkin ingin mengubahsuai kenderaan mereka untuk kembali ke jalan. Walaupun begitu, seorang peguam kecederaan peribadi menangani tuntutan undang-undang ini secara berkala dan dapat membantu memeriksa ukuran yang tepat mengenai kesan trauma yang sebenarnya dan jangka panjang, seperti kehilangan kemampuan menerima jika kemalangan itu menyebabkan mangsa cedera. Peguam kecederaan peribadi juga boleh meminta bantuan ahli ekonomi atau aktuari dalam menilai kesan seumur hidup dari kejadian itu.

Peguam kecederaan peribadi akan melalui variasi prosedur undang-undang

Menghubungi peguam kecederaan peribadi yang boleh membantu dalam banyak forum kehakiman. Sebagai contoh, dia boleh membantu melakukan rundingan harian dengan firma insurans sebelum atau selepas perbicaraan didokumentasikan di badan kehakiman.

Sebagai alternatif bagi kes tersebut, mereka boleh membantu menuduh kes sekiranya tawaran pampasan tidak masuk akal kepada pelanggan atau permintaan itu ditolak. Namun, kecederaan peguam juga dapat menghiburkan anda dalam pelbagai jenis forum iaitu penyelesaian sengketa alternatif.

Bila penting untuk mendapatkan peguam kecederaan peribadi dan bila tidak mungkin

Untuk memperjelas bahkan tidak setiap kes memerlukan penggunaan peguam.

Sekiranya kehancurannya paling sedikit, dan tidak ada penderitaan yang signifikan dan cadangan pembayaran nampaknya dapat diterima, memberikan sebahagian penting penyelesaian kepada peguam mungkin tidak masuk akal. Walau bagaimanapun, kadang-kadang tuntutan mahkamah yang kelihatan mudah pada mulanya mungkin menjadi lebih sukar, yang mungkin paling baik ditangani dengan menyewa peguam kecederaan peribadi yang mahir. Sekiranya insurans seseorang mungkin tidak memberi kesan pada saat kejadian atau luka mungkin tidak menampakkan dirinya bertahan sehingga berbulan-bulan setelah kemalangan. Beberapa peguam utama pembayaran kecederaan peribadi termasuk ketika alasannya

Tuntutan itu ditolak

Sekiranya anda menyedari bahawa pihak yang bertentangan bertanggung jawab atas bencana tersebut tetapi firma insurans tidak mahu mengambil komitmen, jadi dalam kes sedemikian, adalah penting untuk berbincang dengan peguam untuk mendapatkan pernyataan yang tepat dan mahir.

Beberapa pihak terlibat

Terdapat beberapa kes, yang mungkin melibatkan kenderaan atau kumpulan yang cukup besar. Yang mencampuradukkan perkara. Walaupun demikian, ini dapat terjadi jika terdapat penumpukan kereta multi atau masalah dengan kontraktor, subkontraktor, dan pekerja. Dan peguam kecederaan peribadi boleh memberi manfaat dan perhatian kepada semua pihak yang mungkin mempunyai tanggungjawab dalam kes tersebut dan yang boleh dilantik sebagai defendan.

Pembayaran dihantar

Selalunya bernilai masa dan wang untuk berunding dengan peguam kecederaan peribadi sebelum menerima penyelesaian. Syarikat insurans mungkin berusaha menyingkirkan kes secepat mungkin untuk meminimumkan pembayaran kerana mereka mewakili kepentingan kewangan pelanggan mereka. Selalunya, tawaran pertama adalah tawaran bola rendah yang mereka harap mangsa akan menerimanya. Peguam kecederaan peribadi dapat menentukan sama ada tawaran itu kelihatan adil.

Pendidikan diperlukan untuk peguam kecederaan diri

Peguam kecederaan peribadi memerlukan ijazah sarjana muda dan gelar Juris Doktor Undang-undang adalah suatu keharusan bagi mereka. Selanjutnya, di beberapa negara, peguam perlu lulus beberapa peperiksaan iaitu Multistate Bar Examination (MBE), Multistate Essay Examination (MEE), dan Multistate Professional Responsibility Examination (MPRE). Manakala, negeri juga memerlukan Multistate Performance Test (MPT). Dan juga, terdapat beberapa program yang diperakui untuk peguam yang berkemahiran tinggi. Dan dengan sebilangan besar bidang undang-undang, melanjutkan kursus persekolahan undang-undang dalam kecederaan diri adalah penting untuk terus mengikuti perkembangan kerjaya. Selanjutnya, anda boleh memilih ijazah anda dari pilihan anda menggunakan tahap pendidikan anda.

Memberi nasihat

Peguam kecederaan peribadi akan melayari pelanggan melalui strategi dengan keselesaan pemandu berpengalaman. Juga, bantu anda dengan kaedah sah yang rumit, analisa jargon perubatan dan keselamatan, dan lalui dilema kertas kerja yang diberikan dalam kes kecederaan diri. Juga, bahagian biasa tidak akan menyatakan syarikat insurans pemandu lain dan hanya akan mencari jalan untuk mengabaikan hukuman. Juga, seorang peguam kecederaan menasihati rawatan perubatan dan mewujudkan hubungan antara kemalangan dan penderitaan. Peguam kecederaan peribadi juga memberi anda panduan yang tepat mengenai kes anda sehingga anda dapat membuat penyelesaian yang mungkin tidak akan mengatasi kegelisahan, kepahitan, kekecewaan, kerengsaan, tekanan, dan sikap lain.

Program Prasiswazah Pra-undang-undang

Untuk menjadi peguam adalah memegang ijazah sarjana. Pemeriksaan undang-undang memerlukan ijazah sarjana muda untuk didaftarkan. Selain itu, untuk memenuhi keperluan anda, anda mesti mempunyai ijazah sarjana dari institusi yang diiktiraf. Oleh kerana kebanyakan institusi akan mendaftarkan anda apabila anda memiliki ijazah sarjana yang diiktiraf. Walaupun tidak ada jurusan sarjana yang dijamin untuk pencapaian masa depan anda dalam bidang undang-undang dan pekerjaan anda sebagai peguam, tetapi masih ada beberapa jurusan sarjana yang memberikan prestasi lebih tinggi kepada mereka kepada kesungguhan sekolah undang-undang. Dan yang merangkumi sains politik, sejarah, ekonomi, pemerintahan, falsafah, dan bahasa Inggeris. Kolej atau universiti sarjana anda harus mengaturkan perunding pra-undang-undang, yang tugasnya adalah untuk membantu anda dalam memilih kursus, anak bawah umur, dan jurusan yang berguna untuk mempersiapkan anda untuk mencapai kejayaan di kolej perundangan. Tinjau dengan sekolah anda untuk mengetahui sama ada mereka mencadangkan perunding pra undang-undang atau jabatan pra-undang-undang.

Kemahiran yang diperlukan untuk peguam kecederaan diri

Seorang peguam kecederaan peribadi mengklasifikasikan keberatan undang-undang, dan selanjutnya memberikan nasihat undang-undang, mengarahkan dokumen undang-undang, dan memberi respons dan mewakili kliennya di pengadilan. Lebih-lebih lagi, objektif utama peguam kecederaan diri adalah untuk memeriksa keadilan dan pampasan yang dipenuhi kepada orang yang cedera. Selalunya, peguam kecederaan peribadi akan keluar dari mahkamah bagi pihak pelanggannya. Namun, jika kesepakatan tidak dapat dicapai antara pengadu dan terdakwa, maka kes itu harus diselesaikan di pengadilan.

Dalam bidang kecederaan tertentu, pengacara akan memilih untuk bekerja lebih jauh kerana kes-kes tertentu yang menuntut status kemahiran yang lebih komprehensif.

Peguam peribadi selalu mempunyai kod prinsip yang penting, taat pada kebenaran, dan toleransi terhadap pelanggan mereka. Mereka juga mesti menjadi peguam yang berharga bagi pelanggan mereka. Mereka mesti mengekalkan kemampuan penyelidikan dan logik yang sukar serta mengumpulkan dan menganalisis data dengan memuaskan dalam menyokong tuntutan pelanggan mereka.

Gaji peguam kecederaan peribadi

Pelbagai peguam kecederaan peribadi tidak mengenakan bayaran setiap jam. Oleh itu, mereka menerima sejumlah pampasan pelanggan untuk ganti rugi penalti sebagai bayaran. Walau bagaimanapun, Dalam kes berprofil tinggi, peguam kecederaan peribadi boleh memperoleh sebanyak 40% dari pampasan pelanggan mereka yang mengalahkan. Pembayaran dibuat untuk tujuan luar jangkaan yang bermaksud pengadu hanya memberikan wang sekiranya peguam membayar balik bagi pihaknya.

Juga, pendapatan tahunan biasa peguam kecederaan peribadi adalah $ 73,000. Mereka yang ditugaskan oleh syarikat undang-undang vaster berjaya memperoleh lebih banyak kuantiti, melebihi skala gaji antara $ 81,000 hingga $ 164,000 setahun. Dan lebih jauh lagi, mereka yang dipekerjakan oleh organisasi bukan keuntungan mendapat paling sedikit, dan juga peguam kerajaan memperoleh rata-rata $ 70,000 di peringkat negara dan wilayah dan hingga $ 121,000 di peringkat seluruh negara. Pelbagai kes kecederaan peribadi undang-undang merangkumi sejumlah besar pendapatan mereka.

Oleh itu, kemungkinan peluang pekerjaan untuk terus melihat untuk memastikan bilik khusus ini. Namun, ada perbedaan yang diusulkan dalam undang-undang siksaan yang dapat menentukan kompensasi dan penurunan litigasi. Sekiranya reformasi siksaan ini timbul, ini akan menyebabkan penurunan kes kecederaan diri.

Soalan lazim

Apa yang anda boleh lakukan selepas kemalangan kereta

Kes apa yang ada untuk peguam kecederaan peribadi

Berapakah nilai kes kecederaan peribadi saya

Bagaimana peguam boleh berurusan dengan syarikat insurans

Kesimpulannya

Peguam kecederaan peribadi boleh membantu anda dalam kes ketika anda mahu helah anda. Walau bagaimanapun, organisasi insurans memberi anda jumlah yang sedikit tetapi mereka tidak dapat memulihkan kerugian anda. Dengan peguam y, anda boleh mendapatkan rawatan perubatan dengan yakin dan memulihkan kerugian anda.