Haiwan peliharaan semestinya sama pentingnya dengan kita seperti semua yang kita miliki dan kerana apabila kita menginsuranskan sisa aset kita, mengapa tidak haiwan kesayangan kita? Insurans haiwan peliharaan mungkin berbeza dengan jenis insurans lain, tetapi sebenarnya boleh dianggap sebagai bentuk insurans harta tanah.

Kucing dan anjing bermain-main

Insurans haiwan kesayangan

Insurans haiwan peliharaan seperti memberi perlindungan wang kepada haiwan kesayangan anda melindunginya dari kejadian yang tidak dapat diramalkan yang mungkin berlaku pada bila-bila masa kehidupannya. Insurans ini mengesahkan keselamatan dan keselamatan kesihatan haiwan kesayangan anda. Dengan kata yang lebih sederhana, ia boleh disebut sebagai 'Insurans Kesihatan Veterinar' .

Apa itu Insurans Kesihatan Haiwan Peliharaan

Insurans kesihatan haiwan kesayangan adalah serupa dengan insurans kesihatan untuk manusia . Ini diambil oleh pemilik haiwan peliharaan untuk membatalkan kos bil doktor haiwan, pembedahan perubatan, kecederaan mendadak, dan lain-lain. Jenis insurans ini tidak membayar doktor haiwan secara langsung sebaliknya mereka membayar balik jumlah tersebut .

Berapa Kos Insurans Haiwan Peliharaan

1. Syarikat insurans haiwan peliharaan

Demi ketenangan hati anda, terdapat banyak syarikat yang diberi kuasa untuk memberikan polisi insurans . Terutama kepada pemilik haiwan peliharaan dengan bahu mereka yang kendur dengan beban bil dan rawatan veterinar. Kesemuanya mempunyai julat harga yang berbeza bergantung pada dasar yang dipilih oleh pelanggan mereka.

Di seluruh negara: Syarikat ini mempunyai kelebihan berbanding yang lain kerana liputan rawatan rutin dan kos bulanan dari rancangan termahal bermula dari $ 35.

Healthy Paws: Ia mengatasi yang lain dengan tidak membatasi rancangannya dan tidak mempunyai had tahunan. Tambahan pula liputannya juga tidak berkurang ketika haiwan kesayangan anda bertambah tua. Harga biasanya lebih rendah juga.

ASPCA: Ini membolehkan anda mendapatkan banyak haiwan peliharaan anda diinsuranskan di bawah satu polisi . Ini adalah satu-satunya yang menawarkan potongan 10% untuk memiliki lebih daripada satu jenis haiwan kesayangan.

Rangkul: Insurans haiwan kesayangan ini adalah untuk menyelamatkan anda dari tekanan yang mungkin berlaku disebabkan oleh beberapa keadaan kecemasan . Sekiranya haiwan kesayangan anda mengalami kecederaan atau penyakit tiba-tiba yang tidak dijangka maka di sinilah anda boleh datang.

PetFirst: Liputan penjagaan rutin termasuk pembersihan gigi, penyemburan, pemutihan, dan lain-lain boleh menjadi sangat mahal tanpa penggantian wang sementara Petfirst dapat menolong anda untuk memastikan haiwan kesayangan anda tetap sihat.

Trupanion: Sebilangan besar syarikat menganggap keadaan keturunan sebagai keadaan yang sudah ada yang tidak termasuk dalam semua insurans haiwan kesayangan. Tetapi trupanion mendaftarkan haiwan peliharaan yang tidak menunjukkan gejala keadaan itu sebelum pendaftaran.

PetsBest: Haiwan yang lebih tua lebih terdedah kepada kecederaan dan penyakit, sebab itulah agensi insurans menetapkan had usia atas mereka untuk anjing sedangkan haiwan peliharaan tidak mempunyai had umur yang lebih tinggi dan memberikan insurans kepada semua orang tidak kira berapa usia, dengan biaya maksimum. $ 58 sebulan.

PetPlan: Ini khusus untuk kucing yang lebih tua yang harganya hampir sama dengan kucing yang lebih muda dan pemiliknya dapat menjimatkan sehingga $ 50 hingga $ 250 sebulan.

Sr No. Syarikat insurans Premium bulanan untuk Kucing Premium bulanan untuk Anjing
1 Di seluruh negara $ 17.03 $ 33.08
2 Kaki Sihat $ 24.75 $ 52.09
3 ASPCA $ 16.77 $ 39.94
4 Peluk $ 13.79 $ 25.25
5 PetFirst $ 16.95 $ 34.95
6 Trupanion $ 28.14 $ 58.14
7 Haiwan PeliharaanBest $ 9.94 $ 44.19
8 PetPlan $ 19.66 $ 40.83

2. Membiakkan haiwan kesayangan anda

Ini adalah keajaiban hidup apabila terdapat beberapa jenis haiwan peliharaan yang berbeza di dunia. Varieti ini disebut sebagai baka, mempunyai kesan yang sangat baik terhadap kos insurans mereka . Ini kerana setiap baka mempunyai ciri khas tersendiri yang menjadikan mereka istimewa. Sebilangan besar syarikat insurans menyediakan insurans untuk anjing dan kucing sahaja. Kos premium bergantung kepada baka mereka adalah:

Jenis anjing dan kucing yang berbeza Untuk Kucing:

Pangkat Keturunan Premium bulanan
1 Eksotik $ 12.78
2 Ragdoll $ 17.57
3 Shorthair Britain $ 20.76
4 Parsi $ 19.17
5 Kucing Maine Coon $ 17.57

Untuk Anjing:

Pangkat Keturunan Premium bulanan
1 Labrador Retriever $ 37.44
2 Gembala Jerman $ 34.32
3 Retriever Emas $ 40.56
4 Bulldog $ 39.00
5 Beagle $ 34.32

3. Jenis Polisi:

Ini mungkin juga penting kerana jenis polisi menawarkan pelbagai perkara yang terdiri daripada pelbagai harga. Terdapat empat jenis dasar yang tersedia:

 • Kemalangan sahaja: Oleh kerana polisi ini hanya merangkumi kemalangan, yang paling murah adalah yang berharga kurang dari 5 paun sebulan sahaja.
 • Masa Terhad: Lebih baik jika haiwan kesayangan anda memerlukan rawatan jangka pendek. Kos bulanan purata mungkin 15 paun hingga 20 paun untuk polisi ini. Ia membolehkan pembaharuan selepas setiap 12 bulan.
 • Setiap syarat: Jenis ini membayar untuk haiwan kesayangan anda bergantung pada keadaan yang mungkin dihadapi oleh haiwan kesayangan anda. Ia juga dikenali sebagai Manfaat Maksimum . Kosnya lebih tinggi daripada polisi masa yang terhad .
 • Masa hidup: Polisi ini menawarkan semua dalam satu rancangan menjadikannya paling mahal juga. Polisi seumur hidup merangkumi sebahagian besar bil rawatan haiwan kesayangan anda. Biasanya harganya dari 13 hingga lebih dari 80 paun sebulan bergantung pada jenis haiwan kesayangan anda .

4. Umur Haiwan Peliharaan:

Umur juga merupakan faktor penting yang perlu dibimbangkan semasa membeli polisi insurans. Kerana sangat jelas bahawa haiwan peliharaan yang lebih tua lebih cenderung kepada kemalangan kerana berjalan lambat atau kurang kekuatan dan penyakit kerana fungsi badan yang lemah sedangkan yang lebih muda lebih sihat dan bertenaga dan mempunyai peluang yang lebih kecil untuk menjadi sakit seperti manusia. Mereka memerlukan penjagaan tambahan untuk sihat dan selamat dan akhirnya lebih banyak perbelanjaan akan menghalangi anda. Insurans haiwan kesayangan juga mahal untuk haiwan peliharaan seperti itu.

Ringkasan: Kos insurans haiwan peliharaan pada dasarnya adalah bayaran yang dikenakan kepada pembeli insurans dan ia mungkin berbeza bergantung pada faktor-faktor yang dianggap penting bagi penanggung insurans.

Purata Kos Insurans Haiwan Peliharaan

Kos purata adalah sukar untuk diketahui kerana terdapat banyak faktor bergantung padanya. Seperti anjing 60% lebih mahal untuk diinsuranskan berbanding kucing sedangkan haiwan yang berumur dan badan yang lebih besar juga mempunyai kadar insurans yang lebih tinggi . Tetapi jumlah anggaran purata kasar adalah:

Pemilik haiwan peliharaan wajib membayar $ 30 hingga $ 50 setiap bulan untuk mendapatkan perlindungan yang berpatutan.

Pada tahun ini, dengan mengambil maklumat dari penanggung insurans haiwan peliharaan, kos premium purata sebulan didapati $ 42.45 untuk anjing dan $ 20.99 untuk kucing. Walaupun terdapat kenaikan kos premium setiap tahun.

Apa yang dilindungi oleh Insurans Haiwan Peliharaan?

Insurans haiwan peliharaan merangkumi pesta atau keseluruhan kos yang diperlukan untuk rawatan haiwan kesayangan anda . Perkara-perkara yang dilindungi dalam insurans haiwan peliharaan mungkin merangkumi pelbagai perkara bergantung pada jenis polisi yang anda pilih dan syarikat yang akan anda lindungi.

Jenis liputan: Bergantung pada jenis perlindungan, anda dapat mengetahui empat jenis rancangan liputan yang menawarkan ciri yang berbeza, merangkumi beberapa perkara dan beberapa yang tidak:

 • Kesihatan: Ia merangkumi vaksin, pemeriksaan rutin tetapi tidak melibatkan kecederaan dan kemalangan.
 • Kemalangan sahaja: Ia melibatkan kecemasan yang hanya berkaitan dengan kemalangan sama ada jalan raya atau pertempuran. Keadaan yang sedia ada, sebarang penyakit atau keturunan tidak dapat dicapai dalam rancangan ini.
 • Penyakit kemalangan: Ia mempunyai kemudahan untuk melindungi kedua-dua kemalangan dan penyakit sedangkan rawatan rutin dan keadaan yang sudah ada tidak terlibat.
 • Kecelakaan, penyakit dengan kesejahteraan: Nama menunjukkan bahawa ia adalah rancangan komprehensif termasuk semua yang lain memberikan manfaat maksimum tetapi keadaan yang sudah ada tidak dilindungi di dalamnya.

Insurans Haiwan Peliharaan Terbaik untuk Anjing

Anjing adalah haiwan peliharaan terbaik Anjing, sebagai kawan yang paling setia dan setia, layak diperlakukan dengan cara yang sama sebagai balasan. Dan sebagai pemilik haiwan peliharaan, adalah tanggungjawab utama anda untuk menjaga keperluan mereka bersama keluarga anda sendiri. Sudah tentu itu akan menjadi masalah untuk menampung perbelanjaan tambahan ini dengan perbelanjaan anda sendiri. Tetapi bukannya menganggapnya sebagai 'EKSTRA', cuba cari pilihan yang akan membantu anda melakukannya. Di sinilah timbulnya tujuan insurans , dan bukan hanya ini terdapat beberapa syarikat yang ingin membantu anda untuk memiliki ketenangan jiwa. Beberapa insurans haiwan peliharaan terbaik untuk anjing adalah:

Sr No. Pelan Insurans Sebab Memilih
1 Peluk Untuk Kecemasan
2 Kaki Sihat Untuk Nilai Keseluruhan
3 Di seluruh negara Untuk Penilaian Keseluruhan
4 PetFirst Untuk Penjagaan Rutin
5 Trupanion Untuk Keadaan Keturunan
6 Haiwan PeliharaanBest Untuk Anjing Lama

Faedah Insurans Haiwan Peliharaan

Terdapat beberapa faedah insurans haiwan kesayangan kerana semua harus tahu bahawa ia layak dimiliki. Berikut adalah faedah dan alasan mengapa anda harus memiliki insurans haiwan kesayangan:

 1. Menjimatkan wang anda: Inilah sebab terpenting dan paling penting mengapa insurans haiwan kesayangan adalah penting. Mereka menawarkan anda untuk membayar bil veterinar sekiranya berlaku kecemasan haiwan kesayangan anda. Anda boleh memilih pilihan rawatan yang paling tepat sama ada mahal atau tidak. Sebilangan besar polisi boleh menawarkan penggantian hingga 80 atau 90%.

 2. Pilihlah doktor haiwan anda: Sekali lagi faedah penting ialah anda boleh memilih doktor haiwan yang anda selesa, ia mungkin berdekatan dengan rumah anda atau mungkin dari rakan anda atau apa sahaja dan di mana sahaja anda mahu. Anda hanya perlu menunjukkan bil doktor haiwan kepada syarikat insurans untuk pembayaran balik.

 3. Ketenangan fikiran: Ini adalah perkara yang sangat sukar untuk dicapai dalam dunia yang penuh tekanan ini. Setiap orang pasti mahu melakukan apa sahaja untuk mencapainya. Insurans haiwan kesayangan membantu anda juga dengan memberikan wang kepada anda. Anda boleh berhenti bimbang tentang kecederaan atau kemalangan haiwan kesayangan yang tidak dijangka dan perbelanjaan yang berkaitan dengannya.

 4. Simpan simpanan anda: Setiap kita menyimpan untuk kecemasan yang mungkin kita hadapi dalam hidup kita. Tetapi jika kita tidak mempunyai insurans dan haiwan kesayangan kita mengalami kemalangan yang memerlukan pembedahan, kita mungkin harus menggunakan wang simpanan yang tentunya bukan idea yang baik. Dengan memiliki insurans haiwan kesayangan anda juga dapat menjimatkannya.

 5. Ganjaran untuk haiwan kesayangan yang hilang: Sekiranya anda kehilangan haiwan kesayangan anda, insurans boleh membantu anda mencari dengan memberi anda harga yang diperlukan untuk mengiklankan atau memberi ganjaran kepada orang yang menjumpainya. Ia juga berlaku sekiranya haiwan kesayangan anda mati, mereka juga membantu dengan pengebumian.

 6. Skim perjalanan haiwan kesayangan: Ia juga boleh membayar rawatan kecemasan untuk haiwan kesayangan anda sekiranya mengalami kemalangan semasa dalam perjalanan.

Ulasan Insurans Haiwan Peliharaan

Ulasan terbaru mengenai beberapa syarikat insurans haiwan peliharaan dan penilaian purata tahun 2020 adalah seperti berikut:

Syarikat insurans Ulasan Peringkat
Peluk Perkhidmatan yang luar biasa :dog::dog::dog::dog:
Trupanion Rahmat sejati :dog::dog::dog::dog:
PetPlan Perkhidmatan pelanggan yang luar biasa :dog::dog::dog:
ASPCA Penyelamat nyawa :dog::dog::dog:
Kaki Sihat Perkhidmatan tuntutan yang luar biasa :dog::dog::dog::dog::dog:
Haiwan PeliharaanBest Hebat :dog::dog::dog:
PetFirst Syarikat hebat :dog::dog::dog:

Insurans Haiwan Peliharaan Banfield

Banfield adalah syarikat swasta di Washington, Amerika Syarikat. Ia adalah Hospital Haiwan yang siap melayani anda pada bila-bila masa. Mereka melakukan yang terbaik untuk menyediakan semua yang anda perlukan dalam satu pakej yang berpatutan. Hospital ini berfungsi:

Penjagaan haiwan peliharaan adalah mustahak, sebab itulah kami berada di sini.

Mereka memberi jaminan kepada setiap pemilik haiwan peliharaan bahawa mereka ada di sini, bertenaga dan proaktif, untuk menjaga setiap aspek kesejahteraan haiwan kesayangan mereka. Penjagaan haiwan kesayangan Banfield disediakan setiap masa

Pelan Hospital Banfield

Kos insurans haiwan peliharaan Banfield bergantung pada 'Pelan Kesihatan Optimum' yang merangkumi: :white_check_mark: Vaksinasi Berkala :white_check_mark: Lawatan tanpa had :white_check_mark: Pemeriksaan Fizikal Terperinci :white_check_mark: Diagnosis :white_check_mark: Ujian :white_check_mark: Potongan harga untuk Produk dan Perkhidmatan :white_check_mark: Akses Dalam Talian dalam Catatan Haiwan Peliharaan

Sumber penjagaan kesihatan haiwan kesayangan

Hospital berjanji untuk merangkumi semua ciri yang diperlukan untuk kesejahteraan haiwan peliharaan. Ciri ini merangkumi:

 1. Peperiksaan dua kali setahun:

Peperiksaan yang diadakan dua kali setahun adalah bahagian utama hospital ini yang menyediakan penjagaan kesihatan pencegahan yang sempurna. Ini adalah ciri utama untuk menyatukan semua yang lain. Peperiksaan ini memastikan pemeriksaan dan penilaian lengkap terhadap haiwan kesayangan anda.

Sebab untuk melakukannya dua kali adalah bahawa haiwan tumbuh lebih cepat daripada kita dan pasti akan menghidap penyakit sebelum kita mengetahuinya. Memeriksa kesihatan mereka sekurang-kurangnya dua kali akan mengelakkan risiko timbulnya penyakit kronik.

 1. Penjagaan gigi:

Doktor Banfield percaya bahawa

Mulut yang sihat memastikan haiwan kesayangan yang sihat.

Penyakit gigi lebih biasa dan jauh lebih berbahaya pada kucing dan anjing. Ini sering boleh menyebabkan penyakit yang lebih serius jika tidak dirawat. Doktor Banfield mencadangkan dua penyelesaian untuk masalah ini:

 • Gunakan Sistem Buddy: Perlakukan haiwan kesayangan anda sebagai rakan anda. Jadualkan temu janji pergigian haiwan kesayangan bersama dengan anda. Apabila anda menggosok gigi pada waktu malam, lakukan perkara yang sama untuk mereka.
 • Standard Emas: Atau anda juga boleh mendapatkan rawatan pergigian standard tinggi yang mesti merangkumi pembersihan gigi tahunan, ujian dua kali setahun, menggosok gigi dan penjagaan di rumah.

 1. Kelakuan:

Sekiranya haiwan kesayangan anda menunjukkan tingkah laku buruk, pasti ada masalah mendasar yang dihadapi oleh haiwan kesayangan anda. Dalam hal ini yang penting adalah mengetahui dan memahami c Psikologi tingkah laku , termasuk cara berjalan, jumlah suara yang mereka buat, bernafas, dll.

 1. Pemakanan:

Ini adalah salah satu daripada lima ciri utama sistem penjagaan kesihatan pencegahan Banfield. Pepatah yang terkenal

Makan sihat, tetap sihat.

Pendekatan yang sama berlaku untuk haiwan peliharaan. Ini adalah tanggungjawab pemilik haiwan peliharaan untuk menjaga makanan haiwan peliharaan di rumah atau mengambil panduan dari doktor haiwan Banfield mengenai berat badan dan rancangan diet.

 1. Vaksinasi:

Anjing dan kucing juga mungkin mengalami penyakit bakteria dan virus berbahaya yang harus dilindungi secepat mungkin. Penyakit yang mereka ada termasuk:

 • Rabies
 • Parvovirus Canine
 • Virus Leukemia Feline (FLV)
 1. Kawalan Parasit

Host terbaik untuk parasit adalah haiwan dan kebanyakan haiwan peliharaan. Parasit termasuk nyamuk, kutu juga membawa penyakit bersama-sama dengannya yang boleh mengakibatkan jangkitan pada kulit binatang peliharaan anda. Jangkitan ini kadang-kadang sangat kritikal. Banfield sedia membantu dalam kes-kes ini dengan menyaring dan menjalankan ujian untuk jangkitan tersebut.

Ringkasan: Terdapat beribu-ribu hospital yang siap memberikan perkhidmatan mereka untuk penjagaan kesihatan haiwan kesayangan tetapi pekerja Banfield mempunyai kepercayaan yang tegas terhadap penjagaan kesihatan pencegahan berkualiti tinggi dari setiap haiwan kesayangan dan juga membantu pemilik haiwan peliharaan dalam sumbernya.

Soalan Lazim

Adakah layak untuk mendapatkan insurans haiwan kesayangan?

Sekiranya anda menghadapi masalah dalam membuat keputusan ini, bayangkan diri anda tanpa insurans haiwan kesayangan. Dan katakan misalnya anjing atau kucing anda didiagnosis menghidap barah dan sangat memerlukan radioterapi dengan membawa senarai perbelanjaan yang panjang. Apa yang akan anda lakukan? Tidak akan ada kemungkinan untuk mendapatkan tuntutan dan tentunya anda tidak akan menggunakan semua simpanan anda. Di sinilah anda akan menyedari bahawa 'Insurans haiwan kesayangan adalah berbaloi' .

Adakah kebanyakan doktor haiwan mengambil insurans haiwan kesayangan?

Ya, hampir semua mereka boleh mengambil insurans haiwan peliharaan sehingga dan kecuali mereka tidak mempunyai hubungan dengan syarikat insurans tersebut. Kerana dalam kes haiwan peliharaan, doktor haiwan mengemukakan tuntutan kepada syarikat insurans kerana haiwan kesayangan anda.

Bilakah saya harus mendapat insurans haiwan kesayangan?

Sebagai permulaan, masa terbaik untuk membuat haiwan kesayangan anda diinsuranskan adalah masa anda membawanya pulang. Tetapi selain itu adalah lebih baik mendapatkan insurans sebelum musim panas atau musim sejuk kerana inilah masanya semua benda hidup paling banyak terjejas.

Apakah insurans haiwan kesayangan terbaik di New Zealand?

Polisi insurans haiwan peliharaan baru diperkenalkan di New Zealand sehingga tidak ada insurans haiwan kesayangan terbaik tetapi PetPlan dari UK telah memulakan kerjasama dengan salah satu syarikat New Zealand.

Adakah Petplan sah?

Ya sudah tentu ia sah. Ia adalah salah satu syarikat insurans haiwan peliharaan yang paling terkenal dan terkenal kerana perkhidmatan pelanggannya yang luar biasa dan liputan yang berpatutan. Namun, sejak semuanya berkembang sekarang banyak syarikat lain telah melangkah dalam persaingan ini.

Kesimpulannya

Insurans haiwan kesayangan mengeluarkan idea klasik untuk menjaga haiwan kesayangan anda tanpa mementingkan kewangan. Memilih syarikat insurans haiwan peliharaan lebih mudah apabila keadaannya jelas seperti Healthy Paws yang terbaik untuk menuntut yang mana hampir semua yang anda mahukan untuk haiwan kesayangan anda. Dan harganya tidak lebih dari $ 30 sebulan. jadi keadaan menang-menang.

Baca Topik Berkaitan:

Insurans Haiwan Peliharaan Pengenalan Lengkap Untuk Pemula 2021 2

Adakah insurans haiwan kesayangan berbaloi?

Berapakah insurans haiwan kesayangan?

Berapa Kos Insurans Anjing?

Berapa Banyak Insurans Anjing?

Berapa Banyak Insurans Gigitan Anjing?

Berapa Banyak Insurans Kesihatan Anjing?

Insurans Haiwan Peliharaan Sihat

Apa itu insurans?

Berapa Banyak Insurans Hayat

Sungguh membingungkan mengapa kita begitu cinta dengan haiwan peliharaan kita sebagai sebuah negara, dan begitu lambat untuk menerima idea insurans haiwan kesayangan. Bagi pemilik haiwan peliharaan, haiwan kesayangannya sama seperti anak mereka sendiri daripada mengapa tidak mencari insurans yang paling sesuai untuk anak kita seperti bayi. Insurans haiwan kesayangan, atau insurans kesihatan veterinar, untuk menjaga keselamatan haiwan kesayangan anda, membantu menampung kos rawatan veterinar. Yang paling ketara, anda akan membeli ketenangan fikiran yang tidak ternilai dari rancangan insurans yang betul.

Sudah tentu, sebagai ahli keluarga yang lengkap, kami mengalu-alukan anjing, kucing dan haiwan perkhidmatan lain. Sebilangan besar daripada kita menganalisis label makanan haiwan kesayangan untuk memilih pilihan yang lebih sihat, menjelajahi kedai bekalan haiwan peliharaan untuk tempat tidur yang tepat, dan senang merawatnya dengan oodle mainan. Namun, hanya 4 peratus pemilik anjing dan 1 peratus pemilik kucing, menurut Survei Pemilik Haiwan Peliharaan American Pet Products Association membuat insurans haiwan kesayangan mereka selesai.

Apa itu insurans?

Anda mesti mempunyai sedikit idea tentang apa itu insurans tetapi keseluruhan konsepnya juga tidak sukar untuk difahami.

Istilah insurans merujuk kepada janji pampasan sekiranya berlaku kerugian di masa depan sebagai pertukaran pembayaran sejumlah dalam jangka waktu tertentu. Insurans bertujuan untuk menjaga kesejahteraan kewangan harta benda persendirian , syarikat atau entiti lain sekiranya berlaku kerugian yang tidak dijangka . Sebilangan jenis insurans diperlukan oleh undang-undang, sementara yang lain adalah pilihan. Menyetujui syarat polisi mewujudkan kontrak antara pihak yang diinsuranskan dan oleh itu syarikat insurans. Sebagai pertukaran untuk pembayaran dari premium yang diinsuranskan, penanggung insurans bersetuju untuk membayar sejumlah wang tunai kepada pemegang polis apabila berlakunya peristiwa yang dipilih.

Contoh:

Apakah insurans haiwan kesayangan?

Apabila haiwan kesayangan anda sakit atau cedera, insurans haiwan kesayangan adalah cara untuk menjimatkan perbelanjaan perubatan . Secara bulanan, kebanyakan premium insurans kesihatan haiwan peliharaan dibayar dan berharga beberapa ratus dolar setahun. Anda akan mendapat sebahagian besar bil perubatan yang dibayar dengan membayar premium insurans haiwan kesayangan. Insurans haiwan kesayangan Seperti insurans kesihatan standard, sebahagian kecil dari tagihan ditanggung oleh pemegang polisi dan penyedia insurans merangkumi yang lain. Anda masih perlu membayar dari saku terlebih dahulu, tidak seperti insurans kesihatan standard.

Dengan dan tanpa insurans haiwan kesayangan

Dengan Insurans Haiwan Peliharaan Tanpa Insurans Haiwan Peliharaan
Anda membayar premium setiap bulan untuk mendapatkan perlindungan sekiranya berlaku kemalangan atau penyakit. Anda membayar dari saku sepenuhnya untuk semua rawatan perubatan
Rawatan boleh dibayar sepenuhnya atau sebahagiannya oleh pemberi pinjaman anda

Bagaimana insurans haiwan kesayangan berfungsi?

Sekiranya anda telah memutuskan untuk mengambil langkah untuk rakan kecil anda, anda pasti tertanya-tanya bagaimana insurans haiwan kesayangan berfungsi?

Syarikat sering menawarkan tempoh menunggu antara ketika anda memperoleh polisi dan ketika liputan penyakit mulai membuat orang tidak mendapat manfaat ketika haiwan kesayangan mereka sudah sakit. Tempoh menunggu biasanya beberapa hari untuk perlindungan kecederaan. Untuk mewujudkan keadaan yang sudah ada, penanggung insurans memerlukan haiwan kesayangan anda untuk membuat pemeriksaan sebelum perlindungan anda bermula.

Anda mesti mengeluarkan wang dari saku terlebih dahulu untuk mendapatkan bayaran balik oleh syarikat insurans haiwan kesayangan anda dan kemudian membuat tuntutan selepas itu. Syarikat insurans boleh menyemak tuntutan tersebut dan sama ada memasukkan wang penggantian secara langsung atau memasukkan cek dalam surat, jika dibenarkan. Prosedur ini biasanya memakan masa dua hingga tiga hari bekerja, tetapi tuntutan yang lebih kompleks boleh memakan masa lebih lama dari seminggu atau jika anda mengumpulkan dana penggantian melalui pos.

Bayaran balik anda bergantung pada bagaimana skim ini diatur, dan bahagian utama adalah:

1. Boleh ditolak

Deductible adalah wang yang harus anda bayar sehingga syarikat insurans membayar bil sama ada setahun atau kejadian. Julatnya antara $ 0 dan $ 1,000.

2. Tahap pembayaran balik

Jumlah bil yang akan dibayar balik oleh syarikat insurans setelah potongan dikenakan. Biasanya 50% hingga 100%.

3. Maksimum tahunan

Ia ditakrifkan sebagai jumlah terkumpul yang boleh dibayar oleh syarikat insurans anda setiap tahun dalam bil perubatan. Sebarang bayaran yang dibayar melebihi had akan dikenakan di luar poket.

Apa yang dilindungi oleh insurans haiwan kesayangan?

Insurans haiwan peliharaan harus dipertimbangkan untuk setiap orang yang memiliki haiwan peliharaan tetapi selalu jelas untuk bertanya-tanya apa yang dilindungi insurans haiwan peliharaan dan apa yang tidak dilindungi olehnya.

Menghilangkan kos bulanan semasa haiwan kesayangan anda masih muda dan agak selamat boleh menggembirakan, anda tidak akan dapat meramalkan apa yang akan berlaku ketika mereka bertambah tua. Beberapa situasi dapat berkembang dengan cepat, dan kemalangan berlaku.

Bagi anjing dan kucing, kebanyakan polisi insurans haiwan kesayangan adalah kerana ia merupakan haiwan peliharaan yang paling mahal untuk dikendalikan. Ada rancangan di luar sana, bagaimanapun, yang meliputi burung, reptilia, dan bentuk haiwan peliharaan lain.

Insurans haiwan kesayangan anda tidak dapat melindungi setiap penyakit yang dihidapi oleh haiwan kesayangan anda, bergantung pada rancangan insurans anda. Tidak ada polisi insurans haiwan peliharaan yang merangkumi masalah kesihatan yang sudah ada. Namun, jika tidak ada gejala yang muncul kembali, penanggung insurans tertentu dapat melindungi keadaan yang dapat disembuhkan dalam tempoh menunggu tertentu. Pelan insurans haiwan kesayangan juga layak mendapat perlindungan dalam keadaan yang sudah ada sebelumnya.

Jenis Perlindungan

Terdapat empat jenis rancangan perlindungan insurans haiwan kesayangan secara umum: rancangan kesihatan, rancangan kemalangan sahaja, rancangan penyakit kemalangan, dan perlindungan kesihatan dengan rancangan penyakit kemalangan.

1. Pelan perlindungan kesihatan

Pakej kesihatan menawarkan liputan seperti

 • Rawatan biasa
 • Perkhidmatan pencegahan
 • Pemeriksaan
 • Vaksinasi tahunan

Ini biasanya ditawarkan kepada polisi insurans kesihatan lain sebagai perkhidmatan tambahan. Pakej seperti ini tidak akan merangkumi kemalangan, kecederaan popular, atau rawatan kecemasan penyakit.

2. Pelan liputan kemalangan sahaja

Insurans kemalangan hanya akan menawarkan perlindungan untuk rawatan kecemasan yang berkaitan dengan kemalangan, seperti:

 • Sama ada kenderaan merosakkan haiwan kesayangan anda

Atau

 • Ia mencederakan dirinya sendiri dengan jatuh dari tangga.

Bentuk liputan ini tidak meliputi penyakit atau masalah yang unik bagi baka.

3. Pelan liputan penyakit-kemalangan

Program penyakit kemalangan memberikan pampasan kepada kecederaan dan penyakit yang tidak dijangka. Tanpa menambahkan alternatif kesihatan, ini adalah bentuk liputan paling lengkap yang anda dapat. Ini juga yang paling umum, kerana menyumbang sekitar 98% dari rancangan yang disediakan oleh syarikat insurans haiwan peliharaan.

Bentuk perlindungan ini tidak akan melindungi insurans pencegahan atau keadaan yang sudah ada, tetapi untuk hampir semua perkara, anda harus mendapat pembayaran balik.

4. Pelan penyakit kemalangan dengan liputan kesihatan

Ini adalah bentuk rancangan paling mahal di pasaran, tetapi ia menawarkan jumlah liputan paling kuat. Satu-satunya masalah kesihatan yang tidak dilindungi oleh pelan insurans ini adalah keadaan yang sudah ada.

Berapakah kos insurans haiwan kesayangan?

Menjaga rakan haiwan anda adalah keutamaan pertama tetapi keadaan telah berubah dan polisi menjadi sangat mahal pada masa ini di seluruh dunia. Sebelum beralih ke jenis insurans untuk haiwan kesayangan anda, persoalan pertama yang timbul di fikiran kita adalah jelas Berapakah insurans haiwan kesayangan? Bolehkah saya membelinya? Adakah itu keputusan yang bijak?

Oleh itu, izinkan saya memberitahu anda Insurans haiwan peliharaan biasanya sangat murah, tetapi ketika membeli insurans haiwan kesayangan secara dalam talian, penting untuk mengetahui apa yang akan mempengaruhi harga yang anda dapat. Premium insurans haiwan kesayangan bergantung pada seberapa luas yang anda mahukan polisi anda, haiwan yang anda miliki, dan di mana anda tinggal. Ingatlah, secara umum, jika anda ingin membayar lebih sedikit untuk setiap acara, anda dapat membayar lebih banyak setiap bulan. Apabila ada penyakit atau kemalangan, anda boleh menentukan sama ada anda mahukan pembayaran bulanan yang lebih rendah atau lebih banyak wang dikembalikan. Oleh itu, selain daripada pelan perlindungan, premium insurans dicatatkan atau dikira bergantung kepada beberapa faktor seperti:

1. Spesies

Anjing, dengan anjing jantan mendapat premium tertinggi dan kucing betina paling rendah, kos untuk diinsuranskan berbanding kucing.

2. Membiakkan

Oleh kerana mereka cenderung mempunyai jangka hayat yang lebih pendek dan mengalami lebih banyak masalah kesihatan, haiwan peliharaan yang lebih besar biasanya lebih mahal.

3. Umur

Haiwan peliharaan yang lebih muda lebih mudah dilindungi, kerana pada awal tahun mereka biasanya mempunyai masalah kesihatan yang minimum.

4. Tempat atau Lokasi

Premium berbeza mengikut negeri dan poskod, dengan kadar premium yang lebih tinggi di kawasan yang lebih padat penduduknya.

Berapakah insurans haiwan peliharaan untuk anjing?

Sekiranya anda mempunyai anjing sebagai haiwan kesayangan anda dan anda merancang untuk mendapatkan keselamatan haiwan anda, anda pasti tertanya-tanya Berapa banyak insurans haiwan peliharaan untuk anjing yang harus anda bayar. Inilah jawapannya! Itu bergantung pada syarikat dan polisi tetapi kira-kira

Pelan premium insurans haiwan peliharaan bermula pada:

 • $ 9 sebulan untuk rancangan kemalangan sahaja
 • Purata antara $ 35 dan $ 58 sebulan untuk perlindungan kemalangan dan penyakit yang menyeluruh

Berapakah insurans haiwan kesayangan untuk kucing?

Adakah anda pemilik kucing dan ingin tahu berapa insurans haiwan peliharaan untuk kucing?

Inilah jawapannya! Itu bergantung pada syarikat dan polisi tetapi kira-kira

Pelan premium insurans kesihatan haiwan peliharaan bermula pada:

 • $ 6 sebulan untuk perlindungan kemalangan sahaja
 • Rata-rata antara $ 22 dan $ 46 sebulan untuk rancangan dengan perlindungan untuk kemalangan dan penyakit.

Apa yang dilindungi dan apa yang tidak dilindungi dalam insurans haiwan kesayangan?

Insurans haiwan kesayangan anda tidak dapat melindungi setiap penyakit yang dihidapi oleh haiwan kesayangan anda, bergantung pada rancangan insurans anda sehingga penting untuk mengetahui apa yang dilindungi insurans haiwan kesayangan dan insurans haiwan kesayangan apa yang tidak dilindungi. Apa yang dilindungi dan apa yang tidak Sebagai permulaan, tidak ada polisi insurans haiwan peliharaan yang meliputi keadaan kesihatan yang sudah ada. Namun, jika tidak ada gejala yang muncul kembali, penanggung insurans tertentu dapat melindungi keadaan yang dapat disembuhkan dalam tempoh menunggu tertentu. Pelan insurans haiwan kesayangan juga layak mendapat perlindungan dalam keadaan yang sudah ada sebelumnya.

Jenis pelan insurans Berselindung Tidak dilindungi
Kesihatan Pemeriksaan, vaksin tahunan, rawatan rutin Kemalangan, kecederaan
Kemalangan sahaja Penjagaan kecemasan berkaitan dengan kemalangan Keadaan yang sedia ada, penyakit, masalah khusus baka
Kemalangan-penyakit Rawatan & ujian untuk kemalangan & penyakit Penjagaan rutin, keadaan sedia ada
Kemalangan-penyakit dengan Kesejahteraan Semua rawatan yang diharapkan atau tidak dijangka Keadaan yang sedia ada

Adakah insurans haiwan kesayangan berbaloi?

Anda mempercayai syarikat insurans anda dan membayar premium yang besar sehingga penting untuk mengetahui bahawa anda sebagai pemilik penyayang adakah insurans haiwan kesayangan adalah berbaloi?

Sama ada insurans haiwan kesayangan adalah subjek yang sering digelut oleh pemilik haiwan kesayangan. Dalam dekad yang lalu, insurans haiwan kesayangan telah meningkat dengan sangat popular dan sekarang sangat biasa, tetapi walaupun begitu, sukar bagi banyak pemilik anjing dan kucing untuk menentukan apakah layak mengambil insurans haiwan kesayangan untuk haiwan kesayangan mereka.

Kelebihan insurans haiwan kesayangan

1. Ini adalah kaedah penganggaran

Mendisiplinkan diri untuk menyisihkan wang untuk kecemasan haiwan kesayangan selalu sukar. Premium insurans haiwan kesayangan adalah cara untuk menekan diri anda untuk melakukan sesuatu untuk menyerahkan lebih banyak tanggungjawab kepada syarikat insurans.

2. Ketenangan fikiran

Sekarang mungkin untuk memikirkan bil doktor haiwan besar-besaran yang biasanya tidak menjadi perhatian. Mengetahui bahawa bil doktor haiwan yang memenuhi syarat akan dijaga, anda boleh berehat dengan tenang.

3. Beri mereka penjagaan yang mereka patut

Anda tidak perlu lagi memilih rawatan yang paling murah daripada rawatan yang mereka perlukan sekarang setelah anda dilindungi. Sebagai gantinya, anda akan mempunyai keselamatan untuk memastikan bahawa anda diberi ganti rugi untuk penjagaan haiwan yang berkelayakan yang diperlukan oleh haiwan kesayangan anda.

4. Menjimatkan Wang

Selama beberapa ribu dolar, satu kemalangan atau penyakit besar akan membuat anda tidak terkira. Ini dapat menyelamatkan anda dari membiayai ini dengan memiliki insurans haiwan kesayangan.

Ringkasan

Ringkasnya, apabila haiwan kesayangan anda sangat memerlukan anda, mendapatkan insurans haiwan kesayangan membolehkan anda menjadi ibu bapa haiwan peliharaan terbaik.

Kekurangan insurans haiwan kesayangan

1. Insurans Haiwan Peliharaan tidak merangkumi semua perkara

Jelas sekali tidak praktikal bagi penanggung insurans untuk melindungi masalah yang dapat dibayangkan yang boleh berlaku pada anjing atau kucing anda, yang akan menjadikan kadar insurans haiwan peliharaan roket langit dan menjadikannya tidak tersedia untuk pasaran. Walau bagaimanapun, kedua-dua rancangan insurans mempunyai pengecualian sehingga risiko dapat ditangani dengan lebih baik.

2. Biasanya ada pembayaran bersama dan mungkin ada lebihan

Penanggung insurans hanya membayar 80% kos veterinar pada kebanyakan polisi. Ini bermaksud 20% yang lain perlu dilindungi oleh pemegang polisi.

3. Keadaan yang ada tidak dibantu

Sekiranya haiwan kesayangan anda telah atau sekarang mempunyai penyakit yang memerlukan perawatan dan anda bercadang untuk mengambil insurans haiwan kesayangan, penyakit itu akan dikecualikan.

Apakah insurans haiwan kesayangan terbaik?

Beberapa syarikat insurans haiwan peliharaan Terbaik adalah:

 • Healthy Paws : Nilai Terbaik dengan pembayaran balik dipenuhi dalam masa dua hari sahaja.
 • Merangkul : Liputan tinggi untuk penyakit gigi.
 • Petplan : Perlindungan untuk haiwan peliharaan bermula pada awal usia enam minggu.
 • Trupanion : Satu dasar langsung yang merangkumi keadaan keturunan.
 • Di seluruh negara : Syarikat terbaik yang mengasuransikan haiwan eksotik.
 • ASPCA : Pilihan yang baik untuk pelbagai haiwan peliharaan.
 • PetFirst : Untuk pemilik haiwan kesayangan yang mahukan perlindungan penjagaan pencegahan.
 • Pet Assure : Kelab diskaun; bukan insurans sebenar.
 • Haiwan peliharaan Terbaik : Boleh menutup haiwan yang lebih tua
 • FIGO : Dapat membayar 100 peratus perbelanjaan yang dilindungi.

Soalan Lazim

1. Di mana saya boleh mendapatkan insurans untuk haiwan peliharaan?

Terdapat tiga cara untuk mendapatkan insurans haiwan kesayangan:

 • Secara langsung dari firma peruncit
 • Liputan tempat kerja,
 • Penyelesaian pasaran seperti Pawlicy Counselor.

Polisi kesihatan boleh dibeli sebagai tambahan dari penanggung insurans seperti ASPCA Pet Insurance dan Pets Best Pet Health Insurance sekiranya anda membeli perlindungan kemalangan / penyakit. Atau oleh Banfield Animal Hospital, Wagmo, atau bahkan amalan doktor haiwan terdekat kerana pendaftaran yang sama sekali berbeza.

2. Mengapa anda memerlukan insurans untuk haiwan kesayangan?

Sebilangan besar rakyat Amerika tidak akan menanggung perbelanjaan doktor haiwan yang tidak dapat diramalkan. Walaupun anda fikir anda dapat menanggung perbelanjaan lawatan doktor haiwan setiap hari, jika haiwan kesayangan anda jatuh sakit, anda mungkin tidak mempunyai cukup wang untuk membayar wang saku. Insurans haiwan kesayangan membolehkan anda menanggung perbelanjaan ini, jadi anda boleh mendapatkan rawatan yang anda perlukan dari haiwan kesayangan anda.

3. Bagaimana insurans haiwan peliharaan boleh dikurangkan?

Yang boleh ditolak adalah bahagian dari bil yang anda bertanggungjawab sehingga perbelanjaan veterinar dapat diganti. Sebilangan besar polisi disertakan dengan pemotongan setiap tahun. Contohnya, jika potongan tahunan anda ialah $ 1,000, sebelum anda mula dibayar balik untuk perbelanjaan veterinar, anda perlu membayar $ 1,000 perbelanjaan veterinar setiap tahun.

4. Apakah pemboleh ubah yang menentukan kos insurans haiwan kesayangan?

Ukuran, keturunan, umur, dan lokasi geografi haiwan kesayangan anda semua mempengaruhi kos polisi insurans anda. Terdapat juga kedudukan dalam tempoh polisi anda dan organisasi yang menjual pakej anda.

5. Berapa lama masa yang diperlukan untuk insurans haiwan kesayangan?

Akan ada tempoh menunggu setelah anda membeli insurans di mana beberapa perlindungan terhad. Syarikat insurans haiwan menentukan masa menunggu, jadi sebaiknya anda membuat pengesahan sebelum anda mendaftar. Sebilangan besar masa menunggu hanya berlangsung selama 14 hari.

Topik berkaitan yang mungkin menarik minat anda

Insurans haiwan peliharaan terbaik untuk anjing

Panduan terperinci mengenai insurans haiwan kesayangan

Insurans kesihatan haiwan kesayangan terbaik

Berapa banyak insurans gigitan Anjing

Apakah insurans haiwan kesayangan yang terbaik

Insurans Haiwan Peliharaan ,

Apakah Definisi Insurans Haiwan Peliharaan?

 • Insurans Haiwan Peliharaan bermaksud: Insurans haiwan kesayangan adalah polisi insurans yang merangkumi pelbagai perbelanjaan perubatan yang ditanggung oleh haiwan kesayangan anda. Ini pada asasnya sama dengan insurans kesihatan veterinar. Bayaran doktor haiwan mungkin sangat tinggi, sebab itulah banyak orang memilih insurans haiwan kesayangan jika haiwan kesayangan mereka memerlukan rawatan perubatan.

Makna Literal Insurans Haiwan Peliharaan

Haiwan peliharaan:

Makna Haiwan Peliharaan:
 1. Lumpuh atau lumpuh (haiwan) dengan cinta.

 2. Rumah atau haiwan kesayangan untuk syarikat atau keseronokan

 3. Sebutkan sesuatu yang kita beri perhatian khusus atau merasa sangat terikat dengannya

 4. Serangan mood atau mood buruk.

 5. Polyethylene terephthalate.

 6. Tomografi pelepasan positron digunakan terutamanya untuk imbasan otak.

Ayat Pet
 1. Kucing dan haiwan peliharaan datang

 2. Kuda adalah haiwan kesayangan

 3. Projek kegemarannya yang lain adalah Seni di Pusat Seni.

 4. Ibu dalam haiwan kesayangan

Sinonim Pet

strok, marah, fit pique, marah, kelucuan, belaian, huff, mood, mood bad, tantrum, tepuk tangan, fit of sulks, bad temper, sulk, fondle

Insurans:

Makna Insurans:
 1. Proses atau pengaturan di mana syarikat atau agensi kerajaan menjamin pampasan untuk beberapa kerugian, kecederaan, penyakit atau kematian sebagai pertukaran untuk pembayaran premium.

 2. Apa sahaja yang memberi perlindungan daripada kemungkinan berlaku keadaan darurat.

Hukuman Insurans
 1. Mematuhi standard tingkah laku peribadi yang tinggi adalah perlindungan terbaik terhadap masalah peribadi.

Sinonim Insurans

perlindungan, penyediaan, ganti rugi, perlindungan, jaminan, perlindungan, keselamatan, langkah keselamatan, langkah pencegahan, kekebalan, pencegahan, pertahanan, tempat perlindungan, ganti rugi, perlindungan kewangan