Telefon berdering sekali dan pergi ke mel suara bermaksud bahawa panggilan anda dilarang atau telefon tidak menerima panggilan dengan cara apa pun. Ia mungkin dimatikan, diatur dalam mod pesawat, atau tidak menerima panggilan. Undang-undang tahun 1991 melarang peralatan panggilan automatik dengan mesej yang telah didaftarkan sebelumnya tetapi tidak berurusan dengan mel suara. Suruhanjaya Komunikasi Persekutuan tidak mempertimbangkan sama ada undang-undang 1991 merangkumi mel suara yang melangkau nombor telefon dan terus ke mel suara.

Surat Suara

Sistem e-mel e-mel adalah sistem berasaskan komputer yang memungkinkan pengguna dan pelanggan bertukar pesan suara peribadi, memilih dan memberikan maklumat suara, dan memproses, melalui telefon biasa, transaksi yang berkaitan dengan individu, organisasi , produk, dan perkhidmatan.

Sistem mel suara juga dipanggil pesanan suara atau bank suara. Banyak pertukaran syarikat swasta menyediakan perkhidmatan pesanan suara dalaman yang fleksibel, dan * 98 langganan nombor perkhidmatan menegak tersedia untuk kebanyakan pelanggan dalam talian berskala tunggal dan kecil (di AS).

Sistem mel suara dimaksudkan untuk mengirimkan pesan suara yang dirakam dari pemanggil ke penerima. Untuk mencapainya, mereka memiliki antarmuka pengguna untuk memilih, bermain, dan mengelola pesan, metode pengiriman untuk memainkan atau mengirim pesan sebaliknya, dan pemberitahuan untuk memberi tahu pengguna tentang pengumuman yang belum selesai.

Sebilangan besar sistem menggunakan rangkaian telefon bimbit atau dalam talian sebagai saluran untuk semua tugas ini. Beberapa rancangan mungkin menggunakan pelbagai teknik telekomunikasi untuk membolehkan penerima dan pemanggil, menggunakan beberapa proses seperti PC, PDA, telefon bimbit, dan telefon pintar, untuk menerima atau meninggalkan mesej.

Sistem mel suara ringkas berfungsi sebagai mesin balasan jarak jauh dengan nada sentuh antara muka pengguna. Sistem yang lebih kompleks mungkin menggunakan peranti input lain seperti suara atau antara muka komputer. Sistem mel suara yang lebih sederhana dapat memainkan mesej audio di telefon.

Sebaliknya, reka bentuk yang lebih kompleks dapat menggunakan mekanisme penyampaian alternatif, termasuk penghantaran e-mel atau teks , penghantaran mesej, pilihan penghantaran, dan banyak kotak surat. Hampir semua sistem mel suara semasa menggunakan storan digital dan biasanya disimpan di komputer penyimpanan data. Kaedah pemberitahuan mungkin berbeza bergantung pada sistem mel suara.

Mel Suara Selepas Deringan Pertama atau Kedua

Oleh itu, anda menghantar beberapa teks dan membuat beberapa panggilan balas. Tidak perlu ditambah, telefon hanya berdering sekali atau dua kali sebelum mel suara dihantar. Anda mungkin menganggap mereka sibuk pada mulanya, tetapi anda mungkin bertanya kepada diri sendiri setelah beberapa hari diam radio: "Adakah saya disekat?" Mungkin menjengkelkan dan memalukan apabila mengetahui bahawa rakan, ahli keluarga, atau kemungkinan minat cinta telah menyekat anda.

Sekiranya individu itu menghalang anda, anda juga tidak akan dimaklumkan. Nasib baik, beberapa petunjuk dapat membuktikan sekatan nombor anda. Teruskan membaca bagaimana mengenal pasti sama ada anda disekat dan bagaimana menanganinya.

Sekiranya anda disekat, dengarkan satu deringan sebelum dihantar ke mel suara. Corak cincin ganjil tidak selalu menyiratkan penyekat nombor anda. Ini mungkin hanya orang yang bercakap dengan orang lain secara serentak, mematikan telefon, atau menghantar panggilan terus ke mel suara.

Sebaliknya, teknik mudah mungkin tidak memberi notis aktif yang memerlukan penerima mengesahkan reka bentuknya , sementara yang lain mungkin menunjukkan bahawa mesej sedang menunggu. Sistem yang lebih moden dapat dihubungkan di firma PABX dengan Pusat Panggilan Automatik ACD, dengan terminal telefon bimbit dan paging untuk makluman mesej, dan sistem / pangkalan data komputer untuk panggilan maklumat atau memproses pesanan.

Sistem tindak balas suara interaktif (IVR) dapat memanfaatkan maklumat digital yang terdapat dalam pangkalan data perniagaan untuk memilih perkataan dan frasa yang telah dirakam yang disimpan dalam mel suara untuk membina ungkapan yang disampaikan kepada pemanggil.

:small_blue_diamond: Ringkasan

Kata ini juga digunakan lebih luas untuk merujuk kepada kaedah apa pun untuk memancarkan percakapan suara, termasuk melalui pengawal, di telekomunikasi yang tersimpan. Sistem mel suara ringkas berfungsi sebagai mesin balasan jarak jauh dengan nada sentuh antara muka pengguna.

Teknologi Sekatan Telefon Bimbit

Teknologi menyekat berguna untuk mengelakkan penipu dan mendiamkan pemanggil yang tidak dikenali . Beberapa pembawa akan melakukan ini secara automatik untuk anda! Anda boleh melarang panggilan masuk dari beberapa orang secara manual menggunakan aplikasi telefon atau kad kenalan iPhone. Oleh kerana kemudahan mereka mengakses, walaupun baru-baru ini anda berkongsi maklumat hubungan, pengguna mungkin menyekat nombor mereka secara tidak sengaja.

Tanda paling besar anda disekat adalah apabila telefon berdering sekali atau hanya setengah deringan dan pergi ke mel suara. Kemudian anda mungkin mendengar pesanan automatik, yang menyatakan nombor "tidak dapat diakses" atau tidak dapat dihubungi, bergantung pada pembawa telefon bimbit penerima.

Sekarang, jangan teruskan! Jangan mendahului diri sendiri! Mungkin ada sebab lain jika ia berlaku sekali atau dua kali, yang akan kita terangkan kemudian. Anda ingin menguji urutan dering ini dengan banyak panggilan selama beberapa hari. Sebaliknya, anda mungkin tidak diharamkan jika telefon anda berdering 4 atau 5 kali dan kemudian pergi ke mel suara. Ada kemungkinan bahawa penerima senyap, menghantar panggilan anda, atau terlalu sibuk pada masa itu untuk menerima panggilan.

Cuba hubungi semula, tinggalkan mesej, atau hantarkan teks untuk dijawab kemudian. Begitu juga, jika telefon tidak berdering sama sekali, peranti pengguna mungkin mati, atau rosak . Anda juga dapat mendengar nada panggilan dan mesej pra-rakaman yang mengatakan bahawa anda tidak dapat menghubungi pengguna jika anda dilarang dari rumah telefon.

:small_blue_diamond: Ringkasan

Apabila nombor yang anda dailkan berdering sekali dan kemudian pergi ke mel suara, satu perkara mungkin berlaku: nombor anda telah disekat, atau telefon dalam keadaan tidak baik, atau telah dimatikan. Sekiranya telefon anda berdering sekali dan mel suara ke mel suara, anda mungkin jelas.

Mesej Untuk Mel Suara

Sekiranya telefon anda berdering sekali atau dua kali dan pergi ke mel suara anda, anda mungkin disekat. Tetapi itu bukan satu-satunya penjelasan. Atas banyak sebab, telefon hanya boleh berdering sekali atau dua kali:

1 - Telefon penerima diatur ke 'Jangan menyusahkan.'

2 - Telefon anda dalam mod pesawat.

3 - Anda telah dihantar.

4 - Anda disekat.

Pendekatan termudah untuk memeriksa semula jika anda telah disekat adalah menelefon terlebih dahulu menggunakan telefon anda. Kemudian, hubungi orang itu melalui telefon, telefon kerja, atau telefon rakan lagi. Sekiranya urutan berubah atau penerima membalas, itu pasti akan mengesahkan bahawa anda disekat. Satu-satunya cara untuk menentukan sama ada anda disekat adalah tidak menelefon.

Jika diaktifkan dan "Panggilan Berulang" telah diaktifkan, panggilan kedua diizinkan. Pergi ke Tetapan> Jangan menyusahkan diri sendiri dan pastikan manual dan jadualnya tidak aktif. Nampaknya telefon anda siap untuk mel suara secara langsung. Anda mesti menunggu ejen 24 jam.

Anda juga boleh mengirim pesanan teks untuk melihat apakah ia akan disahkan. Sekiranya anda ingin menghubungi pengguna iPhone lain, hantarkan iMessage. Nampaknya menghantar seperti biasa. Tetapi awasi rantai pesanan . Sekiranya anda tidak melihat pemberitahuan "Baca" atau "Baca" di bawah gelembung teks anda (apabila penerima biasanya mempunyai penerimaan baca diaktifkan), mesej tersebut tidak akan diterima. Ini menunjukkan bahawa orang itu mungkin akan menyekat anda.

Petunjuk paling jelas bagi seseorang yang enggan menerima panggilan anda adalah mereka tidak membalas. Biasanya, jika panggilan telefon disambungkan, ia berdering empat kali sebelum dihantar ke mel suara. Sekiranya ia terus ke mel suara, telefon mungkin mati, mereka tidak dapat bercakap, atau mereka telah menyekat nombor anda.

Secara semula jadi, ini mungkin juga bermaksud bahawa telefon penerima dilumpuhkan atau rosak. Perhatikan bahawa pendekatan ini hanya berfungsi pada iOS dan mungkin tidak berguna jika anda mempunyai telefon android atau mesej kepada pengguna Android.

:small_blue_diamond: Ringkasan

Petunjuk paling jelas bahawa seseorang enggan menerima panggilan anda adalah mereka tidak membalas. Biasanya, jika panggilan telefon disambungkan, ia berdering empat kali sebelum dihantar ke mel suara. Sekiranya ia terus ke mel suara, telefon mungkin mati, mereka tidak dapat bercakap, atau mereka telah menyekat nombor anda.

Soalan Lazim

Orang bertanya banyak soalan mengenai Jika telefon berdering sekali dan kemudian pergi ke mel suara. Kami membincangkan beberapa perkara di bawah:

:one: Adakah pengguna akan menerima pesanan teks jika anda disekat?

Tidak. Penerima tidak akan mendapat komunikasi orang yang disekat. Walaupun anda tidak disekat, kenalan akan hilang selama-lamanya.

:two: Bolehkah anda meninggalkan mel suara jika anda masih disekat?

Ya! Anda boleh meninggalkan mel suara walaupun individu tersebut telah menyekat anda. Walau bagaimanapun, mesej tidak akan dihantar ke kotak anda, dan penerima tidak akan dimaklumkan bahawa anda telah melakukannya. Sebagai gantinya, mesej anda akan dipaparkan dalam kategori yang terpisah dalam mesej yang dihapus "Mesej yang Disekat". Ini mungkin berbeza-beza berdasarkan penyedia dan jenis peranti selular.

:three: Bolehkah seseorang menyekat anda di darat?

Ya. Pada talian tetap, anda boleh disekat. Namun, prosesnya sedikit lebih sukar daripada telefon bimbit. Anda akan mendengar yang sibuk atau cepat isyarat sibuk sebelum dipindahkan ke mel suara jika anda telah disekat. (Sekiranya anda dilarang menggunakan telefon bimbit, jawapan ini mungkin juga berlaku, walaupun jarang terjadi.)

:four: Bagaimana orang boleh memanggil anda disekat?

Anda boleh mengatasi sebarang halangan dan menghubungi penerima. Sekiranya anda mempunyai AT&T, pergi ke tetapan telefon di bawah kawasan telefon dan nyahaktifkan ID pemanggil anda. Anda boleh menggunakan peretasan lama * 67 untuk memanggil nombor 10 digit untuk telefon Verizon dan penyedia lain tanpa pilihan sebelumnya. Teknik ini menghantar panggilan anda sebagai "No Caller ID."

:five: Bagaimana anda mengatakan jika telefon seseorang mati?

Dengarkan selesai panggilan. Anda dilarang, atau telefon kenalan anda mati jika panggilan berhenti setelah satu deringan (atau, dalam keadaan tertentu, satu setengah bulatan), dan anda diarahkan ke mel suara. Bergantung pada pembawa kenalan anda, anda mungkin mendengar mesej yang mengatakan bahawa sambungan tidak dapat dihubungi.

:six: Bolehkah anda memberitahu sama ada anda telah mencuba menghantar nombor yang disekat?

Apabila nombor yang dilarang cuba mengirimi anda SMS, itu tidak akan lulus, dan mungkin mereka tidak akan pernah menerima ucapan "diserahkan". Anda tidak akan melihat apa-apa pada akhirnya.

:seven: Mengapa telefon bimbit saya tidak berdering dan mel suara?

Sekiranya iPhone anda menghadapi masalah dengan mel suara ketika skrin anda terkunci, ia mungkin tidak terganggu. Ini adalah built-in yang menolak panggilan telefon masuk, SMS, dan penggera jika iPhone anda terkunci. Oleh itu, iPhone anda akan diam ketika panggilan telefon baru diterima.

:eight: Sekiranya panggilan saya dihantar terus ke mel suara, adakah saya disekat?

Pemanggil mendengar salah satu dering atau tidak ada dering dari nombor yang dilarang , sementara telefon yang lain dibisukan. Pemanggil kemudian diberitahu bahawa penerima tidak tersedia dan dihantar ke mel suara (jika pemanggil mempunyai persediaan perkhidmatan ini).

:nine: Apa maksudnya apabila telefon berdering dan pergi ke mel suara sekali?

Apabila nombor telefon berdering sekali sahaja dan kemudian pergi ke mel suara, mungkin ada salah satu daripada dua perkara: Nombor anda diharamkan, atau telefon telah ditutup pada yang berbahaya kejiranan . Sekiranya telefon anda berdering sekali dan mel suara ke mel suara, anda mungkin jelas.

:keycap_ten:Mengapa telefon bimbit saya tidak berdering ketika ada yang memanggil saya?

Pembaikannya ada di sini: Jangan ganggu Matikan! Selalunya, iPhone tidak berdering untuk panggilan masuk kerana pengguna secara tidak sengaja mengaktifkan Jangan ganggu dalam pilihan Tetapan. Jangan mengganggu panggilan bisu, amaran, dan pemberitahuan iPhone.

:small_blue_diamond: Kesimpulannya

Sekiranya telefon berdering sekali dan kemudian pergi ke mel suara atau hanya berdering sebentar, ini biasanya menunjukkan bahawa panggilan anda dilarang atau telefon tidak menerima panggilan dengan cara apa pun. Ia mungkin dimatikan, diatur dalam mod kapal terbang, atau entah bagaimana tidak menerima panggilan. Sekiranya nombor yang anda dailkan berdering sekali dan kemudian pergi ke mel suara , mungkin berlaku salah satu daripada dua perkara: nombor anda dilarang, atau telefon berada di lokasi yang buruk atau dimatikan. Sekiranya telefon anda berdering sekali dan mel suara ke mel suara, anda mungkin jelas.

artikel berkaitan