Lahore adalah bandar arena yang paling ramai penduduknya. Ia adalah bandar kedua terbesar di Pakistan. Ia adalah pusat budaya penting Pakistan. Lahore adalah kota metropolis manusia, seniman, penyair terkemuka, dan pertengahan utama industri filem Pakistan.

Tempat yang mesti dilawati di Lahore, Pakistan

Ini boleh menjadi kota yang sangat menarik dan dibudidayakan, dengan sejarah berkualiti tinggi. Ia mempunyai jumlah pengetahuan yang luar biasa mengenai pertubuhan di AS

Metropolis adalah pusat korporat budaya Amerika Syarikat dan dianggap kerana hubungannya dengan seniman dan penyair. Merupakan pusat terpenting untuk mengadakan gala, trek, seni, pembuatan filem, masakan dan pertanian Amerika Syarikat. Ia adalah pusat penerbitan prinsip u. S. A…

Masjid Badshahi

Terdapat banyak tarikan untuk dikunjungi. Salah satu Masjid yang terkenal adalah Masjid Badshahi dan juga dipanggil Masjid Diraja. Yang berubah menjadi dibina dengan menggunakan Kaisar Mughal Aurangzeb pada tahun 1671. Ini adalah Masjid kelima terbesar di dunia. Masjid ini menggambarkan keindahan, kegembiraan dan kehebatan zaman Mughal, ia adalah batu yang paling terkenal dan terkenal rayuan percutian di Pakistan.

Kubu Lahore

Beberapa tarikan popular lain adalah kubu Lahore yang juga disebut Shahi Qila. Shahi Oila berubah menjadi dibina dengan menggunakan kaisar Mughal Akbar. Ia menggambarkan dengan tepat mengenai struktur mugahal tradisional yang kaya. Oila mempunyai dua pintu satu yang disebut sebagai Pintu Alamgiri dan yang lain disebut sebagai Maseeti.

Zoo Lahore

Benar-benar lokasi yang luar biasa untuk lawatan. Anda boleh berkunjung di kebun binatang Lahore, yang merupakan kebun binatang terbesar di Asia. Kebun Shalimar yang dibina dengan menggunakan Shah Jahan dan Taman terletak di dekat Baghbanpura di sebelah Jalan Trunk yang memalukan berhampiran metropolis Lahore.

Taman Shalimar

Terdapat lima aset organik motivasi untuk Shalimar Gardens. Satu lagi statistik tarikan yang hebat dari Kompleks Darbar yang merupakan tempat suci umat Islam tertua. Berjarak batu berhampiran pintu gerbang Bhati di bandar Lahore.

Kuil

The sharines adalah rumah bagi sufi sufi. Muzium Lohore adalah salah satu kurator muzium bersejarah dan terkenal. Muzium Lahore dirancang dengan bantuan arkitek terkenal Ganga Ram dan merupakan muzium terbesar u. S. Sebuah… Muzium merangkumi barang kemas vintaj, instrumen melodi, tekstil, seramik, dan kedai senjata.

Minar-e-Pakistan

Minar-e-Pakistan adalah monumen awam dan dibina pada tahun 1960. Minar ini dibina oleh pihak berkuasa Pakistan setelah pembahagian Pakistan membentuk India

Mengakhiri

Untuk mengunjungi bandar yang indah, tempah tiket penerbangan anda dan cari tambang penerbangan dengan harga yang berpatutan di sekitar Pakistan . Di sini anda dapat mengetahui tawaran syarikat penerbangan yang luar biasa dengan potongan harga yang banyak. Anda juga boleh menempah penerbangan dengan harga yang berpatutan ke Lahore, Islamabad, Karachi dan Peshawar dengan harga yang sangat berpatutan.