Kos Kalium

Berapakah kos kalium cair?

Kos penyelesaian intravena kalium klorida (2 mEq / ml) adalah kira-kira $ 21 untuk bekalan 125 ml, bergantung pada farmasi yang dikunjungi.

Berapakah kos kalium cair?

Dalam stok. Angstrom Mineral Liquid Ionic Mineral Potassium Supplement 1500mg / L 32oz. Produk terbaik dan ulasan terpilih. Harga senarai: $ 20,99
Penjimatan: $ 1.

00 (5%)

Adakah generik untuk kalium sitrat? Deloced UrocitK (kalium sitrat) adalah bentuk kalium mineral yang digunakan untuk merawat batu ginjal yang disebut asidosis tubular ginjal. UrocitK boleh didapati dalam bentuk generik.

Inilah kalium cair?

Pusat Kesan Sampingan MicroK untuk Suspensi Cecair. MicroK (kalium klorida pelepasan diperpanjang) adalah suplemen mineral yang digunakan untuk mencegah atau merawat kadar kalium darah rendah. Jenama MicroK tidak lagi tersedia di Amerika Syarikat. Versi generik mungkin ada.

Mengapa anda tidak boleh tidur selepas mengambil kalium sitrat?

Anda tidak boleh mengambil tablet kalium sitrat jika anda menghadapi masalah dengan esofagus, perut, atau usus yang menghalang anda menelan atau mencerna tablet. Menghisap tablet kalium boleh merengsakan mulut atau tekak anda. Elakkan berbaring sekurang-kurangnya 30 minit selepas mengambil ubat ini.

Bagaimana kalium cair dihasilkan?

Untuk mengelakkan sakit perut, campurkan terlebih dahulu dos kalium anda dengan segelas (120 hingga 240ml) air sejuk atau jus seperti yang diarahkan oleh doktor anda. Semasa menggunakan ubat ini dalam bentuk cair, anda perlu mengukur dos dengan teliti dengan alat / sudu pengukur khas.

Apakah nama kalium cair?

Nama generik: Kalium klorida cair dan serbuk (poe TASS ee about idea CHLORINE) Nama jenama: Kaon, RumK.

Dinilai secara perubatan oleh Bagaimana kalium oral diberikan?

Pentadbiran Pentadbiran Cairkan kalium klorida dalam minuman dengan sekurang-kurangnya 4 gram air sejuk [lihat Amaran dan langkah berjaga-jaga (5.1)]. Bawa makanan anda sendiri atau sejurus selepas makan. Rawatan hipokalaemia: dos harian 40 hingga 100 mEq. Berikan dalam 2-5 dos terbahagi: hadkan dos hingga 40 mEq setiap dos.

Mengapa anda perlu mencairkan kalium cair?

Bagi pesakit yang mengambil ubat ini dalam bentuk cair: Ubat ini harus dicairkan sekurang-kurangnya setengah gelas (4 auns) air sejuk atau jus untuk mengurangkan kemungkinan kesan menjengkelkan atau pencahar pada perut.

Adakah kalium cair lebih senang di perut?

Pertimbangkan penggunaan kalium cair pada pesakit ini. Tablet kalium klorida tidak boleh diambil semasa perut kosong. Terdapat dalam bentuk tablet, serbuk, butiran dan cecair. Ia boleh berinteraksi dengan beberapa ubat lain termasuk digoxin, quinidine, ACE inhibitor, dan pelbagai diuretik.

Apa warna kalium cair?

Kalium klorida adalah pepejal putih, kristal atau tidak berwarna. Ia larut dalam air dan mudah larut dalam alkohol.

Mengapa Doktor Menetapkan Kalium?

Kalium klorida digunakan untuk mencegah atau merawat kadar kalium darah rendah (hipokalemia). Tahap kalium mungkin terlalu rendah kerana sakit atau penggunaan ubat-ubatan tertentu, atau setelah sakit lama dengan cirit-birit atau muntah.

Apa yang dilakukan oleh kalium cair?

Ubat ini adalah makanan tambahan mineral yang digunakan untuk merawat atau mencegah hipokalemia. Beberapa keadaan yang dapat menurunkan kadar kalium dalam tubuh termasuk cirit-birit dan muntah berterusan yang teruk, masalah hormon seperti hiperaldosteronisme, atau rawatan dengan tablet air / diuretik.

Berapa cepat anda boleh menggantikan kalium?

Secara umum, kadar pertukaran kalium klorida tidak boleh melebihi 20 mEq / jam dan pemantauan jantung disyorkan pada kadar yang tinggi. Untuk pesakit dengan GFR <30 ml / min / 1,73 m2 (

Kos Kalium