Harga pemangsa,

Definisi harga Predatory:

 1. Amalan menjual sementara di bawah harga bertahan atau memberikan barang (seperti dalam industri perisian) untuk melemahkan atau menghilangkan persaingan yang ada. Predatory pricing adalah penyalahgunaan kedudukan dominan, dan tidak sah di beberapa negara. Bandingkan dengan harga awal.

 2. Walau bagaimanapun, tuduhan amalan ini sukar untuk didakwa kerana defendan mungkin berjaya berhujah bahawa penurunan harga adalah sebahagian daripada persaingan biasa, dan bukannya usaha sengaja untuk merosakkan pasaran. Dan harga pemangsa tidak selalu berjaya dalam tujuannya, kerana kesukaran untuk mendapatkan kembali pendapatan yang hilang dan berjaya menghilangkan pesaing.

 3. Predatory pricing adalah tindakan haram menetapkan harga yang rendah dalam usaha untuk menghilangkan persaingan. Harga predatori melanggar undang-undang antimonopoli, kerana menjadikan pasaran lebih rentan terhadap monopoli.

 4. Harga barang atau perkhidmatan pada tahap rendah sehingga pembekal lain tidak dapat bersaing dan terpaksa meninggalkan pasaran.

Bagaimana cara menggunakan harga Predatory dalam ayat?

 1. Pendakwaan untuk penetapan harga predator telah dirumitkan oleh faedah pengguna jangka pendek dan kesukaran membuktikan niat untuk mewujudkan monopoli pasaran.
 2. Stesen minyak itu menjual gas pada harga $ 1,90 satu gelen ketika stesen-stesen lain menjualnya dengan harga $ 2,20 per galon dalam tindakan harga pemangsa yang mana mereka didenda dan ditegur.
 3. Dalam skema harga pemangsa, harga ditetapkan rendah dalam usaha mengusir pesaing dan mewujudkan monopoli.
 4. Strategi penetapan harga yang dilakukan oleh syarikat besar itu menjadikan persaingan tidak dapat dijalankan, dan kemudian mereka menaikkan harganya.
 5. Pengguna mungkin mendapat keuntungan dari harga yang lebih rendah dalam jangka pendek, tetapi mereka menderita jika skema ini berjaya menghilangkan persaingan, menyebabkan kenaikan harga dan penurunan pilihan.
 6. Saya tahu bahawa wal mart melakukan strategi penentuan harga pemangsa untuk benar-benar menghilangkan lawan mereka dari padang permainan.
 7. Pelbagai jenis amalan perniagaan boleh berlaku di luar Bahagian 2, termasuk dari memaksa rakan niaga menandatangani kontrak eksklusif hingga harga pemangsa.

Makna Predatory pricing & Predatory pricing Definisi

Harga Predatory ,

Predatory Pricing: Apakah Makna Predatory Pricing?

 • Adalah tidak sah untuk menetapkan harga rendah untuk menamatkan harga pemburuan. Bersaing dengan harga yang tidak boleh dipercayai bertentangan dengan undang-undang tidak percaya kerana ia meletakkan pasaran pada risiko monopoli yang lebih besar.

  • Dalam sistem penentuan harga pemangsa, harga ditetapkan untuk menghilangkan pesaing dan mewujudkan monopoli.
  • Pengguna mungkin mendapat keuntungan dari harga yang lebih rendah dalam jangka pendek, tetapi jika mereka berjaya menghilangkan persaingan, kenaikan harga dan pilihan menurun.
  • Tuntutan harga yang tidak pasti adalah penghalang kepada keuntungan jangka pendek bagi pengguna dan kesukaran untuk menunjukkan niat untuk mewujudkan monopoli pasaran.

 • Juga dikenali sebagai Destroyer Price. Situasi di mana syarikat menerima harga yang sangat rendah untuk barang atau perkhidmatan untuk membangkrap pesaingnya, yang menyebabkan harga lebih tinggi.

Makna Literal Harga Predatory

Pemangsa:

Makna Pemangsa:
 1. Menghubungkan atau mengenal pasti haiwan atau makhluk yang secara semula jadi menyerang orang lain

 2. Cuba mengeksploitasi atau menindas orang lain.

Hukuman Predatory
 1. Burung pemangsa

 2. Dihancurkan oleh biografi pemburu dan wartawan kuning

Sinonim Predatory

vulturine, karnivor, rapacious, tamak, eksploitatif, raptorial, wolfish, predacious, avaricious, ravening, hunting, acisitive

Harga:

Makna Harga:
 1. Tentukan jumlah yang diperlukan (sesuatu yang akan ditawarkan untuk dijual)

 2. Cari atau sebut harga (jual sesuatu).

 3. Wang diberikan sebagai jangkaan, keperluan, atau pembayaran untuk sesuatu.

 4. Pengalaman atau tindakan berbahaya yang dialami atau dilakukan sebagai syarat untuk mencapai matlamat.

Kalimat Harga
 1. Jam tangan berharga 55 55

 2. Dia menganggap itu tempat pembuangan sampah yang sederhana, walaupun dia telah menjual sebahagian besar barang yang dia beli selama bertahun-tahun dengan harga yang banyak orang lihat.

 3. Tanah boleh dijual dengan harga yang lebih tinggi.

 4. Harga kejayaan berjuang sepanjang hari

Sinonim Penentuan Harga

meletakkan harga, kehilangan, nilai, ujian, harga jual, penalti, angka, jumlah, pengorbanan, jumlah, hasil, biaya, pungutan, pelucutan, jumlah, harga permintaan, kadar, menilai, tambang, menetapkan harga, caj, syarat