Promosi,

Definisi Promosi:

 1. Untuk membawa seseorang ke tempat atau kedudukan tinggi atau setinggi itu.

 2. Pemangkin tindakan.

 3. Dalam istilah profesional, kenaikan pangkat merujuk kepada promosi kedudukan dalam status pekerjaan atau struktur kedudukan. Dalam pemasaran, periklanan merujuk kepada berbagai perkembangan. Mempromosikan penjualan melibatkan prestasi produk atau perkhidmatan tertentu melalui pengiklanan dan / atau potongan harga. Ia juga boleh dikategorikan dari segi promosi dan penjualan produk.

 4. Aktiviti yang menyokong atau memberikan insentif aktif untuk mempromosikan tujuan, perniagaan atau tujuan.

 5. Promosi biasanya diberikan kepada pekerja yang telah cemerlang dalam melaksanakan tugas tambahan atau telah mengembangkan kemahiran dan pengetahuan. Dalam kes terakhir, pekerja mungkin perlu bekerja untuk syarikat tersebut dalam jangka masa yang pendek agar layak untuk kenaikan pangkat.

 6. Sumber Manusia: Perkembangan selanjutnya kedudukan pekerja dalam organisasi.

 7. Promosikan produk, organisasi atau syarikat untuk meningkatkan penjualan atau kesedaran masyarakat.

 8. Pemasaran: Mempromosikan produk, idea, atau visi melalui iklan dan / atau iklan. Lihat juga promosi penjualan.

Sinonim Promosi

Iklan, Ballyhoo, Memasukkan, Eugenics, Publisiti, Meningkatkan, Memupuk, Merangsang, Membantu, Melanjutkan, Berlangsung, Poster, Jual, Hand-out, Mempromosikan, Rangsangan, Saranan, Pindaan, Perkembangan, Kursus seterusnya, Memajukan, Leaflet, Surat- penjualan pesanan, Sokongan, Peruncitan, Pengakuan, Penerbitan, Plakard, Pekeliling, Ketinggian, Pengakuan, Plug, Headway, Penimbunan, Sebutan Yang Berhormat, Pertumbuhan, Kemajuan, Peningkatan, Penjualan tekanan rendah, Pemasaran, Rawatan pilihan, Mempercepat, Rawatan khas, Ke Atas mobiliti, Kursus, Memajukan, Bergulir, Penjualan tekanan tinggi, Gerakan ke hadapan, Bantuan, Preferensi, Penjelajahan, Pendakian, Flier, Pengembangan, Peningkatan, Ruang, Melanjutkan, Jual, Pembangunan, Jual lembut, Sanction, Sanctioning, Merchandising, Contribution to, Penjualan keras, Kempen publisiti, Uptrend, Membantu, Memajukan, Memupuk, Brosur, Iklan, Meningkatkan, Fasilitasi, Penghargaan, Blurb, Hype, Advocating, Melioration, Wholesaling, Consumer sur vey, Menaiki tangga, Kajian keutamaan pengguna, Ekspedisi, Perhubungan awam, Rang Undang-Undang, Membantu, Ameliorasi, Mend, Espousal, Penyelidikan pengguna, Kebangkitan, Penjemputan, Penjualan mel terus, Galakan, Pemulihan, Pengayaan, Pembentangan, Perjalanan, Puff, Meningkatkan, Membantu, Mempercepat, Kata baik, Naik, Handbill, Promosi penjualan, Inspirasi, Ketinggian, Flyer, Abetting, Affiche, Nurturing, Bruiting, Jobbing, Boosting, Assistance, Way, Advertising, Stimulating, Advertising campaign, Strengthening, Press-agentry , Melonjak Ke Depan, Meningkatkan, Penerbitan, Juara, Melanjutkan, Memperbaiki, Publisiti, Bantuan, Peningkatan, Peningkatan, Penjualan, Pindah ke Atas, Kemajuan, Flack, Peningkatan, Papan Iklan, Pilihan, Penyokong, Pujian, Kemajuan, Hucktering, Peningkatan, Peningkatan, Propaganda, Advokasi, Drumbeating, Fanfare, Rushhing, Advancedance, campaign Sales, Upgrade, Cultivation, Research research, Galakan, Puffery, Career, Broadside, Exaltation, Preference, Research market, March, Lift, Salesmanship, Bergulir, Peningkatan, Pemasaran, Pendahuluan, Naik, Pengembangan, Penerusan, Penjualan, Laluan, Publikasikan, Propaganda, Lebih Baik, Pemulihan, Pembangunan, Inspirasi, Meningkatkan, Maju, Maju, Euthenics

Bagaimana menggunakan Promosi dalam ayat?

 1. Istilah ini digunakan secara berbeza dalam konteks yang berbeza, terutamanya promosi pekerjaan.
 2. Saya mendapat promosi baru di tempat kerja dan kerana itu banyak orang memperlakukan saya secara berbeza kerana mereka menganggap saya lebih baik daripada mereka.
 3. Syarikat jualan
 4. Semasa melabur, bertindak untuk mendedahkan saham yang kurang dikenali sebagai jangkaan kenaikan permintaan dan harga saham.
 5. Semua orang mahu melakukan sesuatu yang berbeza dalam pekerjaan mereka, jadi ada yang mungkin mahukan kenaikan pangkat di syarikat itu, sementara yang lain mungkin ditolak promosi kerana mereka mempertimbangkan untuk meninggalkan pekerjaan itu.
 6. Para penatua dicalonkan untuk kenaikan pangkat Leftenan Kolonel.
 7. Matlamat keempat di cakrawala adalah untuk mempromosikan sintesis oksida nitrat tempatan dalam tulang oleh statin.
 8. Promosi boleh mengenai peningkatan status pekerja, membuat tawaran untuk produk tertentu, atau menarik promosi yang tidak diketahui.
 9. Pencegahan penyakit dan promosi kesihatan.
 10. Promosi banyak digunakan dalam industri pemasaran.
 11. Nike melancarkan iklan baru esok: Apabila anda membeli sepasang kasut, anda akan mendapat satu lagi secara percuma.

Makna Promosi & Definisi Promosi

Promosi ,

Promosi bermaksud,

Dari segi kerjaya, seseorang harus pergi ke kedudukan atau tempat dalam struktur ranking yang berkaitan dengan promosi. Dalam pemasaran, iklan merujuk kepada pelbagai jenis iklan. Mempromosikan penjualan merangkumi ciri produk atau perkhidmatan tertentu melalui pengiklanan dan / atau harga rendah. Pengiklanan produk juga dapat diklasifikasikan sebagai penjualan atau promosi.

 • Promosi boleh mengenai peningkatan status pekerja, meningkatkan kesedaran mengenai tawaran produk tertentu, atau membuat promosi yang kurang dikenali.
 • Iklan banyak digunakan dalam industri pemasaran.
 • Istilah ini digunakan secara berbeza dalam konteks yang berbeza, mempromosikan pekerjaan yang paling popular.
 • Semasa melabur, ia membantu mempromosikan saham yang kurang dikenali sebagai jangkaan pertumbuhan, permintaan dan kenaikan harga saham.

Definisi ringkas Promosi adalah: Biasanya menggunakan pemasaran dan / atau iklan untuk meningkatkan kesedaran tentang produk, jenama, perkhidmatan, perniagaan, dll untuk tujuan meningkatkan penjualan. Meningkatkan pekerja ke tahap yang lebih tinggi dalam organisasi

Makna Promosi

 1. Iklankan produk, organisasi, atau syarikat untuk meningkatkan penjualan atau kesedaran masyarakat.

 2. Untuk menaikkan atau mengangkat seseorang ke kedudukan atau kedudukan yang lebih tinggi.

 3. Pemangkin aktiviti pengiklanan.

Kalimat Promosi

 1. Syarikat Pembangunan

 2. Jurusan diangkat ke pangkat Leftenan Kolonel

 3. Matlamat keempat di cakrawala adalah untuk mempromosikan sintesis nitrik oksida tempatan dalam tulang melalui statin.

Sinonim Promosi

preferment, ennoblement, upgrade, jump, backing, bump, hike, upgrade, advance, breakthrough, lift, jump up, exaltation, kenaikan, elevasi, kenaikan, sokongan, kehormatan, peningkatan, peningkatan, peningkatan, rehat, peningkatan, naik, teruskan