Harta,

Definisi Harta:

 1. Industri hotel: Kompleks hotel atau hotel khusus yang dimiliki oleh entiti seperti rangkaian hotel.

 2. Umum: Kualiti atau barang yang dimiliki atau dimiliki.

 3. Undang-undang: Artikel, barang, atau barang yang dimiliki dengan hak kepemilikan, penggunaan, dan kesenangan, dan yang dapat diberikan oleh pemiliknya, dijamin, dibebankan, digadaikan, dijual, atau dipindahkan, dan dapat mengecualikan orang lain dari itu. Dua jenis harta tanah asas adalah (1) Nyata (tanah), melibatkan tahap ketetapan geografi, dan (2) Peribadi (apa pun selain harta tanah) yang tidak melibatkan ketetapan geografi. Harta peribadi dibahagikan kepada harta benda nyata (sebarang objek fizikal atau benda mati) dan harta tidak ketara (harta intelek).

Sinonim Harta

Keluasan, Ekar, Kekalahan buruk, Kasih sayang, Kekayaan, Alodium, Aroma, Aset, Atribut, Cara yang Tersedia, Lencana, Imbangan, Banner, Kepunyaan, Blackface, Body-build, Purseless Bottom, Brand, Bulging purse, Burgage, Cachet, Capital, Barang modal, Huruf besar, Karakter, Karakter, Karakteristik, Chattels, Chattels real, Claim, Clown white, Colony, Complexion, Composition, Configuration, Constituents, Constitution, Costume, Crasis, Cut, De facto, De jure, Demesne, Dependency , Judul derivatif, Peranti, Dharma, Diathesis, Differentia, Differential, Disposition, Distinctive feature, Domain, Dominion, Earmark, Easy things, Effects, Embarras de richesses, Estate, Ethos, Feature, Fee fief, Fee position, Fee simple, Fee sederhana mutlak, Yuran sederhana bersyarat, Fee mudah dikalahkan, Yuran mudah ditentukan, Fee tail, Feodum, Feud, Fiber, Fiefdom, Figure, Flavour, Fortune, Frame, Frankalmoign, Free socage, Freehold, Fund, Gavelkind, Gear, Genius, Gold , Biji-bijian, Greasepain t, Grist, Grounds, Gust, Habit, Hallmark, Tampan, Memiliki gelaran, Pendapatan tinggi, Bracket cukai tinggi, Hold, Hold, Holdings, Honor, Hue, Humor, Humors, Idiocrasy, Idiosyncrasy, Ilk, Image, Impress, Tayangan, Kemerdekaan, Indeks, Indikator, Indikator, Individualisme, Lambang, Nota Utama, Jenis, Perkhidmatan Ksatria, Tanah, Harta tanah, Tanah, Bayaran Lay, Pajakan, Pegangan Pajak, Tuntutan undang-undang, Pemilikan sah, Lineamen, Aset cair, Banyak, Banyak, Lucre, Kemewahan, Rias, Mammon, Mandat, Mannerism, Manor, Mark, Menandai, Kekayaan material, Bermakna, Mengukur, Pesan, Cetakan, Wang, Wang untuk dibakar, Beg Wang, Alam, Catatan, Pekerjaan, Pekerjaan, Keanehan, Bau, Kemewahan , Kemewahan, Judul Asal, Memiliki, Perlengkapan, Bungkusan, Kekhususan, Kekhususan, Pelf, Fisik, Gambar, Plat, Plot, Memiliki, Memiliki, Kepemilikan, Kepemilikan, Kepingan praktikal, Praedium, Keasyikan, Prasyarat, Prasyarat, Preskripsi, Prop, Properti hak, Hak Milik, Hak milik, Hak milik, Kelebihan perity, Sejahtera, Quadrat, Kualiti, Quiddity, Quirk, Harta Tanah, Harta tanah, Realty, Perwakilan, Perwakilan, Sumber, Sumber, Kekayaan, Kekayaan, Pengalaman, Meterai, Seisin, Bentuk, Sigil, Tanda, Isyarat, Tanda Tangan, Singularitas, Pendapatan enam angka, Smack, Socage, Somatotype, Sort, Speciality, Spirit, Squatting, Stamp, Streak, Stripe, Sublease, Substance, Suchness, Supply, Tanda pasti, Symptom, System, Taint, Tang, Taste, Telltale sign, Temper , Temperamen, Tenancy, Tenantry, Tendency, Tenements, Tenor, Tenure, Tenure in chivalry, Theatrical makeup, Title, Toft, Token, Nada, Trait, Treasure, Trick, Type, Underlease, Undertenancy, Upper bracket, Usucapion, Vein, Villein socage, Villeinhold, Villenage, Virtue, Way, Wealth, Wealthiness, Worth

Bagaimana menggunakan Properti dalam ayat?

 1. Semasa membeli rumah baru, penting untuk memeriksa bahawa harta benda yang anda minati dinilai dengan betul sehingga air akan mengalir jauh dari rumah.
 2. Terdapat banyak harta benda yang dicuri dari muzium di rumah kawan saya dan saya tertanya-tanya adakah dia pencuri muzium yang mereka bicarakan di televisyen.
 3. Mitchells baru-baru ini membeli beberapa harta tanah terpencil di selatan Florida, dan merancang untuk membina rumah pantai di darat.

Makna Harta & Definisi Harta

Harta ,

Apakah Definisi Harta?

 1. Kepemilikan adalah istilah yang digunakan untuk menggambarkan apa-apa yang mempunyai hak undang-undang seseorang atau syarikat yang memberikan pemilik hak tertentu yang sesuai untuk aset tersebut. Contoh harta tak alih, yang mungkin ketara atau tidak dapat ditembus, termasuk kereta, kilang perindustrian, perabot dan harta tanah, yang kemudian disebut harta tanah. Sebilangan besar harta tanah mempunyai nilai kewangan semasa atau berpotensi dan oleh itu dianggap aset. Walau bagaimanapun, dalam kes tertentu, harta tanah mungkin tidak aktif pada masa yang sama. Contohnya, jika pengguna cedera di harta komersial, pemilik perniagaan mungkin bertanggungjawab secara sah untuk membayar bil perubatan orang yang cedera.

  • Harta adalah sesuatu yang dimiliki oleh seseorang atau syarikat.
  • Aset boleh menjadi barang ketara, seperti rumah, kereta atau barang, atau mereka boleh merujuk kepada barang yang tidak terkalahkan yang menjanjikan nilai masa depan, seperti stok dan sijil bon.
  • Harta intelek merujuk kepada idea seperti logo dan reka bentuk paten.
  • Pemilik juga boleh dipertanggungjawabkan dalam kes di mana pemilik perniagaan bertanggungjawab untuk perbelanjaan perubatan yang ditanggung oleh pengguna yang mengalami pelanggaran harta komersial mereka.

 2. Definisi Harta adalah: Ini merujuk kepada bangunan (bumbung, dinding, tingkap dan kelengkapan tetap seperti dapur yang dipasang, bilik mandi dan bilik terbina dalam) dan kawasan sekitarnya (termasuk koridor, bumbung, geladak dan bangunan).

Makna Harta

 1. Sesuatu atau perkara yang menjadi milik seseorang.

 2. Atribut, kualiti atau ciri sesuatu.

Ayat Harta

 1. Oliver mahu barang-barangnya keluar dari rumah

 2. Sifat termal logam pada kelajuan yang sama

Sinonim Harta

benda, barang duniawi, barang peribadi, barang, barang bergerak, kuasa

Harta ,

Apa itu Harta?

Harta merujuk kepada Sesuatu yang bernilai milik seseorang atau syarikat.

Perlindungan yang melindungi orang yang diinsuranskan dari pelbagai bahaya untuk melindungi harta benda peribadi atau harta benda dari kerosakan atau kehilangan, hujan es, kerosakan termasuk air, letupan, kerusuhan awam, kerusuhan awam, hujan atau kerosakan yang disebabkan oleh pesawat atau kenderaan.

Harta ,

Definisi Harta:

Makna Harta: Harta Dalam konteks harta tak alih, pelaburan biasanya dilakukan di harta tanah komersial, seperti pejabat, bangunan komersial dan perindustrian.

Ia adalah pelaburan harta tanah tak alih yang merangkumi pelbagai aset, termasuk pejabat (harta tanah), runcit (pembelian), harta tanah industri, hotel dan riadah serta harta tanah kediaman.