Calon,

Definisi Prospektif:

  1. (Seseorang) diharapkan atau diharapkan akan menjadi istimewa pada masa akan datang.

  2. Mudah-mudahan, mungkin, atau mungkin. Calon pelajar belajar di universiti yang dikehendaki. Kami telah menerima beberapa perincian mengenai kontrak masa depan yang dicadangkan oleh pesaing kami.

Sinonim Prospektif

Dugaan, Memasak, Diproyeksikan, Mendekati, Akan Datang, Ditunggu, Diramalkan, Diinginkan, Diekstrapolasi, Ditentukan, Diantisipasi, Prospek, Menjadi, Muktamad, Segera, Futuristik, Akhirat, Destinal, Diharapkan, Mungkin, Masa Depan, Ditakdirkan, Tepat, Mendekat , Di cakrawala, Akan datang, Dirancang, Dinubuatkan, Tertunda, Dijanjikan, Dirancangkan, Ditakdirkan, Dalam pandangan, Dijangka, Berpotensi, Dimaksudkan, Diharapkan, Diharapkan, Nanti, Maut, Maut, Diharapkan, Akan Datang, Dalam prospek, Dicipta, Tertunda, Dijangka, Akhirnya, Akan Datang, Fatidik, Muncul, Ditakdirkan

Bagaimana menggunakan Prospektif dalam ayat?

  1. Pekerjaan berikutnya, sebuah firma undang-undang utama, sukar untuk ditemu ramah dan dia berharap ia akan berjalan lancar.
  2. Greta bertemu dengan teman lelakinya yang berpotensi dalam talian dan ingin mengetahui sama ada kimia di skrin akan bertukar menjadi hubungan yang sebenar.
  3. Kumpulan ini tegang dan menimbulkan pemikiran, menantikan kemungkinan penggabungan dengan syarikat yang lebih besar. Integrasi tidak muktamad.
  4. Ia menunjukkan rumah itu kepada bakal pembeli.

Makna Prospektif & Definisi Prospektif