Quora Merupakan laman web soal jawab yang memberikan semua kemungkinan jawapan untuk soalan pengguna. Seiring dengan berjalannya masa laman web semakin popular kerana jumlah penggunanya yang banyak. Pengguna boleh melakukan dua perkara di Quora sama ada menulis soalan dan memberi jawapan kepada soalan pengguna lain atau menjadi pengguna senyap dan bertindak sebagai pembaca hanya untuk memperoleh pengetahuan dan mendapatkan maklumat.

Apa itu Quora?

Quora adalah laman web soal jawab, memberikan jawapan yang akan diberikan oleh pengguna mereka. Ia berasal dari Adam D Angelo dan Charlie Cheever, seorang pekerja Facebook dan berdaftar di Amerika. Ibu pejabatnya terletak di pemandangan gunung, California, Amerika Syarikat.

Syarikat ini ditubuhkan pada bulan Jun 2009 dan pada 21 Jun 2010 laman web "Quora" diterbitkan untuk umum. Quora adalah antara laman web Q & A teratas yang berada di kedudukan # 347 dalam trafik dari semua laman web di AS oleh syarikat metrik web Alexa.

Pengguna dikolaborasikan dengan mengedit soalan dan menyarankan pengeditan pada jawapan yang diberikan oleh pengguna lain. Untuk menjadi sebahagian daripada Quora, pengguna perlu mendaftar dengan membuat akaun di laman web. Quora berkhidmat di seluruh dunia. untuk keterangan lebih lanjut lihat artikel Apa jenis Laman Web Quora?

Ketersediaan bahasa di Quora

Quora boleh diakses dalam pelbagai bahasa. Senarai bahasa diberikan di bawah.

BAHASA
Orang Bengali
Bahasa Arab
Belanda
Bahasa Inggeris
Bahasa Finland
Bahasa Perancis
Germen
Gujrat
Bahasa Ibrani
Bahasa Hindi
Bahasa Indonesia
Bahasa Itali
Orang Jepun
Kaneda
Bahasa Malayalam
Marathi
Orang Norway
Bahasa Poland
Portugis
Sepanyol
Bahasa Sweden
Bahasa Tamil
Telugu
Bahasa Denmark

Apakah maksud perkataan Quora?

Quora adalah laman web soal jawab, jadi nama yang diperolehnya adalah gabungan soalan atau jawapan. Sekiranya anda berfikir bagaimana sekarang, anda akan mendapat jawapan anda.

Dalam Quora, QU bermaksud soalan atau yang tengah dan A bermaksud untuk menjawab, dengan menggabungkan semua kata ini satu kata yang dibentuk Quora.

Menurut Adam D'Angelo dan Charlie Cheever , suatu hari mereka memikirkan nama laman web mereka, dan setelah menghabiskan beberapa jam sumbang saran , menulis idea, dan berunding dengan beberapa rakan mereka akhirnya muncul dengan nama Quora.

Mengapa anda mesti menggunakan QUORA?

Sekiranya anda gemar menulis atau berminat untuk belajar setiap hari baru maka platform ini sangat sesuai untuk anda. Ini adalah komuniti di mana orang berkongsi pengetahuan mereka dengan menjawab soalan yang diajukan oleh ahli komuniti .

Anda juga boleh menjadi ahli komuniti yang pendiam dan mengetahui apa maklumat baru dari pendidikan dan profesional yang berpengalaman yang akan memberikan maklumat yang sahih dan membantu meningkatkan pengetahuan anda.

Sebagai platform yang berkembang pesat, Quora mengalu-alukan pengguna baru setiap hari yang menjadikannya lebih kuat dan kuat dari hari ke hari.

Gunakan QUORA untuk tujuan penulisan

Quora membolehkan anda bertanya seberapa banyak soalan yang anda mahu. Menurut laporan, 3000 hingga 5000 pertanyaan diajukan pada Quora setiap hari. Seperti bertanya, anda boleh membalas soalan pengguna lain mengikut pendidikan dan pengalaman anda.

Quora terkenal kerana jawapannya yang informatif dan pengetahuan yang akan diperoleh adalah sahih. Quora juga memudahkan anda mengemukakan soalan dari orang tertentu dengan memilih pilihan yang sama dari profil mereka. Begitulah cara Quora memberi anda kebebasan untuk bertanya dengan cara anda.

Satu lagi persoalan muncul dalam fikiran yang dapat kita peroleh dengan menulis di Quora?

Jawapannya adalah ya, anda boleh memperoleh dengan mengemukakan soalan di Quora. Program rakan kongsi Quora (soalan yang sering diajukan) memberi anda kemudahan untuk menjana pendapatan sekiranya pertanyaan yang anda ajukan mendapat penglibatan pengguna mereka dengan jayanya.

Tetapi satu perkara perlu diingat bahawa anda hanya dapat memperoleh dengan hanya mengemukakan soalan dan ia hanya dibenarkan untuk pengguna yang berada di AS atau PayPal untuk bukan U. Pengguna S.

Anda akan mendapat pendapatan dari pertanyaan yang anda ajukan dari iklan dan penghasilannya akan berlangsung selama satu tahun penuh. Walau bagaimanapun, ia tidak semudah yang didengar.

Gunakan Quora untuk tujuan membaca

Kawasan pengguna di platform ini untuk tujuan membaca tidak mengemukakan soalan atau menjawab sebarang pertanyaan oleh pengguna lain. Mereka hanya menggunakan platform ini untuk mendapatkan pengetahuan, mendapatkan maklumat, atau hanya untuk bersenang-senang.

Untuk kedua tujuan tersebut, pengguna harus membuat profil dan semasa membuat profil, terdapat pilihan di mana pengguna harus menonjolkan diri sebagai pembaca.

Sekarang bahagian seterusnya adalah bagaimana membuat profil di Quora, untuk membuat profil anda harus mengikuti langkah-langkah ini.

Buat profil di Quora

Membuat profil sangat mudah. Anda perlu mengikuti dua langkah untuk mendaftar di Quora.

 • Klik pada butang daftar di antara muka Quora.
 • Tiga cara untuk mendaftar profil Facebook, profil Google , dengan menyesuaikan e-mel (di sini sesuaikan e-mel bermaksud bahawa anda boleh menambahkan mana-mana id e-mel yang mana anda ingin membuat profil Quora anda.

Sekarang anda berjaya mendaftar di Quora. Selepas itu, anda perlu menyediakan antara muka profil anda. Untuk menghadirkan diri dengan betul.

 • anda boleh menambah gambar anda yang menunjukkan profesionalisme anda.
 • Huraian ringkas yang baik tentang diri anda membantu pengguna lain untuk mengetahui tentang diri anda.
 • Anda juga boleh menambahkan pautan laman web anda untuk kelihatan lebih profesional dan juga membina kepercayaan di kalangan pengikut anda.
 • Menambah pautan laman web anda dapat membantu menghasilkan lalu lintas untuk blog anda.
 • Setelah membuat profil, anda boleh pergi ke menu tetapan di mana anda boleh mengubah apa sahaja mengikut anda.

Ringkasan: untuk mendaftar, pertama anda perlu memasukkan id e-mel atau id Facebook dan id google anda kemudian memasukkan kata laluan untuk didaftarkan di Quora. Selepas itu, anda boleh mengubah gambar profil anda atau tetapan selanjutnya di kiri atas halaman.

Artikel berkaitan:

Cara Menyahaktifkan atau Memadam Akaun Facebook Anda

Bagaimana Memulihkan Akaun Google?

Cara Membuat Akaun Gmail

Bagaimana cara menulis artikel Quora yang mahir?

Menulis artikel di Quora adalah seperti menulis blog apa pun di laman web, ia harus selagi kehendak soalan. Menyediakan bermakna dan cukup kandungan kepada pengguna. Di sini saya memberi anda enam petua untuk menulis jawapan yang baik di Quora.

 • Jangan lepaskan peluang untuk mempromosikan semula kandungan anda . Ada kemungkinan artikel anda yang ditulis sebelumnya tidak dinilai mengikut masa. Untuk memuat semula kandungan anda, cari soalan yang berkaitan dengan artikel anda, dan tulis jawapan yang unik. Seorang penulis Quora pintar akan menggunakan kandungan dari laman web atau blog mereka.
 • Edit artikel itu mesra pengguna. Apa sahaja yang anda tulis adalah penting untuk menjadikannya mesra pengguna. Di sini mesra pengguna bermaksud menggunakan fon yang mudah dibaca, tajuk yang tepat, dan menuliskan poin. Buat ayat kecil, ayat yang ditulis panjang dapat membosankan pembaca.
 • Tambahkan gambar. Sertakan gambar dalam tulisan anda untuk menjadikan blog anda lebih menarik dan Quora tidak berbeza. Artikel boleh menonjol dari orang ramai jika gambar itu relevan dan terperinci mengenai apa yang ditulis di bawahnya.
 • Jangan terlalu mempromosikan diri. Ingat, anda menulis untuk Quora, walaupun laman web membenarkan anda mempromosikan blog anda dalam penulisan anda terlalu banyak mempromosikan diri boleh kehilangan perhatian pembaca anda dan melalui kesan buruk.
 • Keperibadian bermaksud banyak. Keperibadian anda adalah titik tambah dalam penulisan anda. Muat naik gambar profil yang baik dan tulis perihal diri anda yang tepat dan ditulis dengan baik. Tetapi jangan menulis palsu selalu berkongsi pengalaman sebenar dalam hidup anda.
 • Gunakan rujukan autoriti tinggi. Gunakan rujukan pihak berkuasa tinggi untuk menjadikan artikel anda kuat lebih dipercayai dan sahih.
 • Penggunaan grafik dan statik. Grafik dan statistik memainkan peranan penting untuk menyokong jawapannya, penggunaan angka sedemikian menjadikan artikel anda mesra pengguna.
 • Balas dengan pantas. Bila-bila masa anda mendapat sebarang pertanyaan, cubalah menjawabnya secepat mungkin. Sebilangan besar jawapan untuk soalan tertentu boleh menyebabkan anda kehilangan banyak orang.

Bagaimana cara memeriksa statistik di Quora?

Anda boleh menyemak statistik profil anda dari statistik Quora periksa pilihan yang terletak di butang profil di bahagian kiri atas antara muka Quora.

Anda boleh menyemak kemajuan jawapan soalan anda dari alat ini pada minggu lalu, 30 hari terakhir, 3 bulan, atau sepanjang masa berlalu di Quora. Alat statistik menunjukkan jumlah paparan, suara positif dan perkongsian. Alat ini membantu anda menilai pertumbuhan anda.

Penarafan aplikasi Quora dalam pelbagai platform

 • Di Apple store, Quora mendapat penarafan dengan 4.6 daripada 5
 • Di gedung permainan Quora diberi skor dengan 3.8 daripada 5
 • Quora 3.0.12 untuk android dengan penilaian 4.1 daripada 5
 • Quora 2.7.37 untuk android dengan penilaian 9 dari 10

Bagaimana saya mengemukakan soalan mengenai Quora?

Berikut adalah kaedah yang boleh anda ajukan.

Di laman web:

Terdapat dua kaedah untuk mengemukakan soalan mengenai Quora.

 • Di kanan atas halaman klik pada butang "Tambah Pertanyaan".
 • Di bahagian atas, terdapat kotak carian, anda boleh menuliskan soalan anda di dalamnya. Jika ada pertanyaan mengenai hal itu maka akan ditampilkan dalam daftar pencarian atau jika tidak ada pilihan yang ditunjukkan maka klik pada butang "Tambah Pertanyaan Baru".

Pada aplikasi mudah alih:

 • Di kanan atas klik pada pautan "Tambah".

Di web dan mudah alih:

 • Dari laman utama Quora, klik pada "apa soalan anda" di atas suapan anda dan mulailah mengetik soalan anda.

 • Setelah soalan anda diserahkan ke Quora, pertanyaan itu akan diedarkan kepada penulis. Quora memberitahu mengenai soalan itu ketika ia berlanjutan.

Apakah dasar Quora 'Penggunaan yang Boleh Diterima'?

Quora mempunyai peraturan yang berbeza di bawah dasar yang boleh diterima. Itu membolehkan pengguna merasa selamat untuk berkongsi pengetahuan dan pengalaman di platform Quora.

Bersikap baik, hormat:

 • Quora mempunyai dasar yang dikenali sebagai Be nice, Be hormful (BNBR). Seperti namanya, pengguna harus menghormati pendapat pengguna lain di bawah polisi ini. Mungkin terdapat perbezaan agama, nilai etika, budaya.
 • Tidak ada yang dibenarkan untuk tidak menghormati nilai-nilai moral orang lain dengan mengatakan dan mengeluarkan kata-kata kasar atau kata-kata kasar.
 • Quora sangat menentang gangguan dan buli.

Hormati hak orang lain:

 • Anda harus menggunakan nama sebenar atau nama perniagaan yang diperbadankan secara sah dalam profil Quora anda.
 • Jangan gunakan Quora untuk bertindak sebagai entiti lain tanpa kebenaran, membuat banyak akaun atau menyamar sebagai orang lain.
 • Jangan menyiarkan kandungan yang merosakkan hak peribadi pihak lain atau melanggar harta intelek.

Hormati platform Quora:

 • Jangan gunakan platform yang dipanggil Quora untuk tujuan spam.
 • Menurut polisi, pengguna tidak membenarkan menggunakan Quora untuk aktiviti haram dan penipuan
 • Pengguna harus mengikuti dasar Quora yang berubah mengikut masa.
 • Pengguna tidak menyumbang kepada virus, perisian hasad, dan program jahat lain atau aktiviti yang boleh membahayakan Quora.

Melaporkan masalah

 • Sebagai pengguna anda harus melaporkan Quora Sekiranya melihat tingkah laku ganas yang bertentangan dengan garis panduan dasar kami. Setelah melaporkan tindakan segera akan diteruskan.
 • Pengguna boleh melaporkan melalui alat pelaporan dalam produk atau melalui borang hubungan kami.

Ringkasnya: menurut Dasar Penggunaan yang Dapat Diterima oleh Quora, pengguna tidak diizinkan untuk tidak menghormati nilai agama dan moral pengguna lain, menghormati hak pengguna lain, dan platform Quora dengan tidak menyebarkan spam dan penipuan. Laporkan Quora jika melihat bahan kasar seperti itu di platform.

Topik-topik yang berkaitan:

Cara membuat laman web untuk pemula

Bagaimana Menjawab Soalan Temu ramah Tingkah Laku?

Bagaimana Menjawab Soalan Temuduga mengenai Pekerjaan Anda Sebelumnya?

Quora hack, menjana trafik di laman web anda jika anda ingin menjana lebih banyak trafik di laman web anda maka anda boleh mengaitkannya dengan profil Quora anda. namun, di bawah video akan mengajar anda peretasan Quora yang akan membantu menjana lebih banyak lalu lintas di laman web anda.

Soalan Lazim

Soalan lazim di bawah topik diberikan di bawah.

1. Bagaimana saya menulis jawapan di Quora?

Apabila Quora menyampaikan soalan, anda akan mendapat pemberitahuan di bar pemberitahuan. Dua cara untuk menjawab soalan tersebut.

 • Cukup klik pada butang pemberitahuan untuk mengetahui pertanyaannya. Langkah seterusnya adalah mengklik butang jawapan.
 • Klik pada nama profil anda, halaman profil anda dibuka sekarang klik pada butang jawapan yang terletak di tengah bawah halaman, klik padanya anda akan mendapat senarai pertanyaan. Sekarang anda boleh memilih apa yang anda mahu jawab.

2. Mengapa tidak ada Soalan Lazim mengenai Quora?

Quora sendiri adalah laman web soal jawab. Pengguna mempunyai kebebasan untuk mengajukan sebarang pertanyaan dari pengguna komuniti lain atau pengguna tertentu, Quora memberikan kedua-dua kemudahan tersebut. Walau bagaimanapun, apabila banyak jawapan dihasilkan oleh pengguna mengikut pengetahuan dan pengalaman mereka maka tidak perlu lebih banyak bahagian FAQ. Sebagai penanya atau pembaca, anda mendapat semua maklumat yang berkaitan dengan soalan.

3. Bagaimana saya menambah dan menukar gambar profil Quora saya di telefon bimbit?

 • Melalui tab 'anda', lawati halaman profil anda
 • Di sini anda dapat melihat tanda seperti ini “…”, ketiknya.
 • Sekarang, untuk 'mengedit' foto anda atau untuk 'menambah' ketuk foto di kawasan foto.
 • Anda melihat pilihan 'edit foto'.

4. Apakah 'jawapan wiki' di Quora?

Jawapan Wikis membolehkan seluruh komuniti Quora berkolaborasi dalam ringkasan jawapan atau jawapan gabungan untuk soalan tertentu. Ringkasan-rangkuman ini mensintesiskan sudut pandang yang berlainan yang dijelaskan dalam jawapan kepada suatu pertanyaan dan berusaha untuk secara tidak adil mengartikulasikan perspektif terkemuka dengan pembenaran. Jawapan gabungan bertujuan untuk menjadi kumpulan maklumat yang tidak kontroversial dan fakta.

5. Siapa yang harus mempunyai profil perniagaan di Quora?

Berjuta-juta orang menggunakan Quora setiap hari. Sebarang perniagaan ingin meningkatkan kesedaran, mempererat hubungan dengan penonton mereka dan terlibat dengan komuniti aktif di Quora. Buat profil perniagaan percuma dan mulailah berkomunikasi dengan orang yang berminat dengan perniagaan anda di www.quora.com/business/create

Kesimpulan:

Artikel di atas memberi anda apa yang anda ingin ketahui mengenai Quora, jika saya menyimpulkannya dengan beberapa kata maka ia akan menjadi seperti. Quora adalah laman web soal jawab di mana anda boleh mengemukakan soalan dan Quora menyebarkannya kepada pengguna lain di mana pengguna memberikan jawapan mengikut pengetahuan dan pengalaman mereka. Dengan cara yang sama, anda juga dapat memberikan jawapan soalan pengguna lain mengikut pengetahuan dan pengalaman anda. Anda boleh bertindak sebagai pengguna senyap hanya untuk memperoleh pengetahuan dengan membaca jawapan dari pakar. Anda boleh mengakses Quora dalam 24 bahasa yang berbeza. Untuk mengakses Quora terlebih dahulu anda perlu mendaftar atau mendaftarkan diri dengan menambahkan id e-mel anda atau melalui ID Facebook dan ID Google.

Artikel menarik:

APAKAH WALMART RESTOCK?

MODUL PS4

APAKAH SPEED PROSESOR YANG BAIK?

SIAPA YANG MEMBERI AIDS FREDDIE MERCURY?

RAM 64 GB