TV RCA Tidak Akan Dihidupkan Banyak orang mengalami masalah yang sama dengan mengapa RCA tv tidak akan hidup? Jadi, Dalam artikel ini, saya akan menerangkan Mengapa Radio Corporation Of America tidak dihidupkan dan juga menjelaskan menyelesaikan masalah anda dengan penyelesaiannya yang berharga. Panduan ini akan sangat membantu anda.

RCA

Kata RCA adalah pemerhatian Radio Corporation of America, RCA telah menjadi jenama elektronik AS yang melayani mereka sejak tahun 1919, Jenama ini memberi kami rangkaian kualiti terbaik 4K TV dalam pelbagai saiz kerana mempunyai pengeluar TV yang lebih berpengalaman berbanding dengan yang lain .

TV RCA

TV RCA telah terkenal sebagai peneraju industri elektronik .

Kaedah Penyelesaian Masalah

Sekiranya tv RCA anda tidak akan menyala tetapi lampu merah menyala dan anda tidak dapat memahami bahawa apa yang harus kita lakukan? Jadi, jangan risau! Di sini, saya berkongsi kaedah penyelesaian masalah untuk membantu anda menghidupkan TV RCA. Kaedah ini akan sangat berguna untuk menyelesaikan masalah anda.

Gunakan Butang Kuasa

Biasanya, orang menggunakan alat kawalan jauh untuk menghidupkan TV RCA.

 • Namun, jika alat kawalan jauh tidak berfungsi dengan baik, dan TV setelah dihidupkan dengan butang kuasa langsung, ini adalah masalah dengan alat kawalan jauh anda.

 • Atas sebab ini, kami mencadangkan agar anda menukar alat kawalan jauh. Namun, sebelum menukar alat kawalan jauh, sebaiknya ganti bateri di alat kawalan jauh.

 • Sekiranya anda baru-baru ini menukar sel atau penghalang, jika TV tidak berpeluang tinggi, alat kawalan jauh anda tidak berfungsi dan memerlukan pengganti

Kabel

TV RCA mesti disambungkan dengan betul ke kabel kuasa untuk menghidupkan dan berfungsi dengan betul. Pertama, anda harus memastikan bahawa kabel kuasa terpasang dengan betul ke dalam bukaan kuasa.

Juga, kabel mesti disambungkan dengan betul di bahagian belakang TV RCA. Selain pembukaan kabel, anda juga harus memeriksa keadaan kabelnya.

Mungkin, jika kabel terlalu lama, ada kemungkinan pembakaran dalaman atau kerosakan yang mengakibatkan kabel. Kerosakan ini boleh menghalang penghantaran isyarat elektrik, dan itu mungkin sebab mengapa RCA TV tidak dihidupkan. Juga, cari kerosakan luaran, seperti calar.

Dalam kedua-dua kes, ganti kabel, dan TV RCA akan mula berfungsi dengan baik.

Saluran Kuasa

Sekiranya menukar pautan tidak menyelesaikan masalah anda, semua perkara dipertimbangkan, palam elektrik rosak. Sekiranya plag elektrik adalah kekurangan, ia tidak akan menyampaikan mesej elektrik, yang akan mengganggu kegunaan TV anda. Oleh itu, kami mengesyorkan agar anda terus menggunakan TV RCA dengan palam elektrik yang lain dan memastikan anda menggunakan palam elektrik

TV yang dipanaskan

Pada ketika RCA TV menjadi terlalu panas , ia akan menimbulkan masalah kegunaan. Lebih penting lagi, dalam pemanasan yang berlebihan, TV RCA tidak akan menyala. Oleh itu, kami mencadangkan agar TV dimatikan sebentar dan biarkan sejuk.

Apabila TV sejuk (anda boleh meletakkan tangan di belakang untuk memeriksa suhu), beri pertukaran gambar. Walau apa pun, apabila anda menghidupkan TV RCA, kami mengesyorkan agar anda meletakkan TV di kawasan yang sangat berventilasi. Ini kerana kawasan berventilasi yang menyeluruh akan membuat TV sejuk, dan tidak akan memanaskan badan.

Kawalan ibu bapa

Kawalan ibu bapa juga dilengkapi dengan nama lain yang dianggap sebagai kunci panel depan.

 • Sekiranya ciri ini dihidupkan, anda tidak akan dapat menghidupkan TV jika anda tidak mempunyai alat kawalan jauh.

 • Jadi, jika TV RCA tidak menyala, ada kemungkinan kunci papan depan diperkasakan.

 • Untuk menghidupkan TV RCA, anda perlu menghilangkan pautan kekuatan tetapi beberapa saat, dan TV akan menyala.

 • Sekiranya anda telah mencuba semua strategi penyiasatan, namun TV RCA sebenarnya tidak akan menyala, anda memerlukan bantuan yang mahir.

Atas sebab ini, anda perlu menghubungi perkhidmatan pelanggan RCA, dan mereka akan membantu anda mengaturnya.

Masalah TV RCA

RCA kini mengkhusus dalam TV, tetapi mereka telah menjalankan perniagaan selama 100 tahun dan telah menghasilkan pelbagai model. Penyelesaian masalah set anda bergantung pada model tertentu yang anda miliki dengan memasukkan pelbagai masalah. Walau bagaimanapun, ciri-ciri ini dapat menerapkan beberapa teknik asas untuk menyelesaikan jawapan ini.

Masalah Bunyi

Masalah suara pada RCA dapat dilihat pada kawalan kelantangan. Jika suara anda memberikan kesan miring atau anda perlu mengubah tempat menarik, tekan tangkapan "Menu" dan kemudian pilih pilihan "Suara". Dari sudut itu .

Anda akan mempunyai pilihan untuk memilih sorotan seperti penyamaan suara, pemproses suara, dan alternatif bahasa Sepanyol. Jika kuantiti alternatif membingungkan anda, pilih "Mod Suara", tetapkan ke tetapan lalai.

TV RCA secara semula jadi akan mengubah suaranya agar sesuai dengan program yang anda tonton. Jika tidak ada kekuatan yang kuat, pergi ke alternatif "Sound Processor" dan pastikan ia diatur ke mod yang tepat untuk situasi anda (biasanya sistem bunyi sekiranya anda menggunakan pembesar suara TV, atau SRS sekiranya anda menggunakan pembesar suara luar).

Ciri penyelesaian masalah

RCA pada masa ini mengkhususkan diri dalam TV LCD, tetapi baru-baru ini mereka sering menggunakan perniagaan selama beberapa hari dan bertahun-tahun dan telah mencapai pelbagai jenis model. Walau bagaimanapun, ciri-ciri tertentu sudah tidak asing lagi, dan anda boleh menggunakan beberapa teknik asas untuk menyelesaikan masalah. Mereka cepat melamar dan memanggil pekerja pembaikan.

Masalah Gambar

Masalah gambar di TV RCA boleh datang dari pelbagai sumber . Set RCA yang lebih terkini membolehkan anda mengalihkan pengaturcaraan antara pengaturcaraan skrin lebar dan skrin penuh;

 • jika gambar anda kelihatan berbelit-belit atau dibuang, tekan butang "Organisasi" di kejauhan, atau tekan butang "Menu", maka pada saat itu, menu "Kecenderungan" di layar, rmat "sertakan.

 • Kedua-duanya membolehkan anda melalui pilihan tinjauan yang berbeza sehingga gambar kelihatan betul. Sekiranya terdapat kotak hitam di skrin, anda mungkin secara tidak sengaja menetapkan sorotan tulisan yang ditutup.

 • Menolak "Menu" butang , maka, pada ketika itu pergi ke "kecenderungan".

 • pada ketika itu "Shut Captioning" untuk mematikannya. Ketajaman, warna bayangan, dan sifat visual lainnya dapat diubah dengan menekan butang "Menu", kemudian, pada saat itu memilih pilihan "Kualiti Gambar".

 • (TV RCA yang lebih terkini mempunyai pilihan yang telah ditetapkan yang membolehkan anda segera mengatasi bayangan.)

Dan semestinya, anda harus memeriksa hubungan dengan kotak pautan, kotak satelit, atau pemain DVD anda secara konsisten untuk memastikan tanda masuk berjaya.

Masalah Kuasa

Menerima anda telah menyelesaikan masalah penting mengenai kawalan seperti memastikan TV disambungkan dan mendapat kuasa, lihat lampu TV atau sorotan TV yang berbeza untuk menangani masalah tersebut. Lebih banyak TV terkini, seperti LCD, menggunakan lampu yang luar biasa.

 • Pada saat anda mematikan set, lampu masuk ke mod penyejukan, dan gambar tidak akan muncul selama beberapa saat sehingga ia memanas sekali lagi. Perhatikan lampu merah yang menyipit sebelum TV RCA.

 • Ia akan terus menyipit untuk memberitahu anda lampu mati (memerlukan lampu pengganti), dan kelip lima berturut-turut untuk memberitahu anda bahawa penginapan yang berisi lampu belum ditutup dengan tepat. Jika TV anda menyala dan mati secara tiba-tiba, anda mungkin secara tidak sengaja mengatur jam, yang dapat anda akses dan ubah dengan menekan butang "Menu", kemudian pada saat itu alternatif "Waktu".

 • Beri putaran TV anda secara fizikal, tanpa menggunakan alat kawalan, kerana bateri mungkin telah habis. Pastikan TV disambungkan dengan betul dan lampiran yang berkaitan dengannya berguna.

 • Beberapa TV RCA mempunyai masalah dengan bekalan tenaga yang rosak. Anda boleh mengetahui sama ada bekalan daya mati atau tidak jika lampu daya di bahagian depan tidak menyala.

 • Item senarai

Anda harus menghubungi RCA untuk bekalan tenaga yang lain. Cari pautan yang rosak atau bebas yang masuk ke TV anda.

Ini juga dapat menjadikan TV anda tidak terus berjalan. Pastikan TV anda mempunyai pengudaraan yang sesuai. Tanpa itu, TV anda boleh terlalu panas dan tidak menyala

Kaedah memulakan semula TV RCA:

Langkah 1.

Cabut TV dari sumber kuasa dan tunggu sekurang-kurangnya 10 minit.

Langkah 2.

Setelah 10 minit, dan sementara set masih dicabut, tekan dan tahan suis kuasa utama selama 10 saat. Kemudian lepaskan dan hidupkan.

Langkah 3.

Pasangkan kembali TV.

Langkah 4.

Tekan dan tahan suis kuasa utama selama 5 hingga 10 saat. Sekiranya anda mempunyai kotak kabel cabut kabel dan tahan butang kuasa selama 10 saat, kemudian pasang hidupkan–

Sekiranya tidak disyaki Power Board

Ringkasan Ramai orang mengalami masalah yang sama bahawa mengapa RCA tv tidak dapat dihidupkan? TV RCA telah terkenal sebagai peneraju industri elektronik . Pada ketika RCA TV menjadi terlalu panas , ia akan menimbulkan masalah kegunaan. Oleh itu, ikuti peraturan dan undang-undang yang betul.

Soalan Lazim

1. Mengapa TV saya tidak menyala tetapi lampu merah menyala?

Sekiranya TV anda tidak menyala tetapi menunjukkan lampu tedap berkedip maka pasang atau matikan TV mati maksimum 5 minit. Kemudian anda periksa bahawa TV anda akan dihidupkan

2. Bagaimana anda menetapkan semula TV RCA?

Apabila anda ingin menetapkan semula TV RCA anda, maka anda menekan butang menu di bahagian atas atau sisi TV anda sekurang-kurangnya 10-15 saat. Bar menu akan muncul dan meminta anda memasukkan pengaturan waktu, tarikh, dan lokasi . Ikuti arahan ini dengan prosedur yang lengkap kemudian anda menonton TV anda diset semula

3. Apa yang salah apabila TV tidak menyala?

Terdapat kemungkinan besar bahawa anda menyambungkan bekalan kabel yang salah. Kedua, Cabut kabel kuasa TV dari palam selama 30 saat. Berhentilah mengaitkan alat elektronik lain pada suis daya yang serupa dan periksa sama ada anda boleh menggunakannya untuk mengesahkan bahawa masalah itu tidak datang dari palam elektrik anda. Tanggalkan semua alat luar yang berkaitan dengan TV kemudian Hidupkan TV

4. Apa yang anda lakukan sekiranya TV anda tidak menyala?

 1. Matikan TV anda, tunggu sekurang-kurangnya 30 minit

 2. Pasang kembali TV dan tahan butang kuasa selama beberapa saat.

 3. Kemudian, lepaskan butang dan hidupkan kembali TV

5. Berapakah harga RCA TV di AS

Di AS kira-kira RCA RTU4300 telah tersedia dengan harga $ 200. Ia mempunyai skrin paparan 43 inci dengan ciri unik. Ia mempunyai TV terbaik berbanding yang lain

6. Apa yang saya buat ketika skrin TV berwarna hitam?

Sekiranya garis belakang berfungsi, gambar akan kelihatan hitam. Anda tidak dapat melihat apa-apa lagi. Untuk melihat apakah lampu latar TV anda menimbulkan masalah besar, mungkin TV anda menyala, dan matikan lampu di dalam bilik. Tunggu selama 10 minit, kemudian hidupkan.

7. Mengapa skrin TV saya hitam tetapi saya dapat mendengarnya?

Cabut palam HDMI dari satu input dan tiang ke input yang berbeza untuk diuji masalahnya sedang berlaku. Ganti kabel HDMI kerana mungkin terdapat beberapa masalah. Cabut TV selama 5 minit. Mencabut TV akan menetapkan semula televisyen dan membersihkan masalah sementara.

8. Apakah kaedah untuk menetapkan semula TV RCA?

 1. Hidupkan TV anda.

 2. Pergi ke Tetapan.

 3. Cari Sistem.

 4. Pergi ke Tetapan Sistem Lanjutan.

 5. Tekan Tetapan semula kilang

9.Mengapa TV saya dimainkan tetapi tiada gambar?

RCA mempunyai kotak kabel atau pemain DVD, alasannya mengapa tidak memaparkan gambar adalah bahawa kabel yang menghubungkan TV ke kotak kabel atau pemain DVD longgar. Sekiranya TV tidak dapat menunjukkan gambar, nafas bermaksud kabelnya rosak dan perlu diganti. Anda boleh memeriksa pakar pembaikan TV terdekat anda dan membeli kabel baru.

10. Apakah HDMI ke RCA?

Tujuan asas HDMI ialah menukar isyarat video berkualiti tinggi menjadi isyarat CVBS biasa seperti TV Stick yang disambungkan ke mana-mana TV atau Projektor. Penukar HDMI ke AV boleh menukar ukuran output NTSC / PAL dua format biasa

Kesimpulannya :blue_book:

"Tujuan asas untuk menulis artikel ini ialah banyak orang bimbang tentang TV RCA anda. Sebilangan orang mengeluarkan suara dan ada yang skrin hitam dan sebagainya. Dalam artikel ini, saya menyelesaikan soalan RCA Tv Won't On anda dengan kaedah yang berbeza. Saya harap artikel ini sangat berguna untuk anda. "

Mungkin merisaukan apabila TV RCA anda tidak menyala, tetapi itu tidak perlu dibimbangkan. Yang perlu anda buat hanyalah mencabut dan menahan butang kuasa semasa dicabut dari kabel. Lakukan itu dua kali dengan membiarkannya selama 5-10 minit. Kemudian pasangkannya kembali Juga, periksa sambungan kuasa anda. Sekiranya masih tidak berfungsi, hubungi pusat khidmat untuk mendapatkan bantuan.

TV RCA tidak akan dihidupkan

TV RCA saya tidak akan dihidupkan:

TV RCA tidak akan menyala. Ramai orang selalu mengadu mengapa TV RCA saya tidak dihidupkan . Dalam artikel ini, kami akan menerangkan bahawa apa saja masalah relatif yang menyebabkan TV RCA tidak menyala? Lebih-lebih lagi, anda juga akan menemui semua kemungkinan penyelesaian untuk menghilangkan masalah tersebut. Jadi, teruskan tatal ke bawah.

Kata RCA adalah singkatan dari Radio Corporation of America. Ini adalah jenama elektronik yang popular di AS yang telah melayani orang ramai sejak tahun 1919. Orang selalu lebih suka jenama ini kerana merupakan pengeluar televisyen yang berpengalaman berbanding yang lain dan telah menyediakan sekitar empat ribu televisyen dengan ukuran yang berbeza.

Pendek kata, jenama ini selalu menjadi peneraju industri elektronik kerana produknya yang tahan lama dan tahan lama. Anda akan memikirkan sekarang banyak lagi pertanyaan mengenai RCA seperti Bagaimana cara menyediakan kotak RCA Converter? dll dll terus menatal, semua kekeliruan anda akan dihilangkan.

RCA TV tidak akan menghidupkan penyelesaian masalah:

Sekiranya TV RCA anda tidak menyala dan anda tidak faham apa yang perlu dilakukan, ikuti kaedah penyelesaian masalah RCA yang disebutkan di bawah:

Gunakan butang kuasa dan bukannya alat kawalan jauh:

Selalunya, orang menggunakan alat kawalan jauh dan bukannya butang kuasa untuk menghidupkan TV kerana selalunya TV RCA tidak akan menyalakan lampu merah: :small_orange_diamond: Walau bagaimanapun, jika TV menyala setelah menekan butang kuasa secara langsung, itu adalah masalah dengan alat kawalan jauh anda dan anda harus memperbaikinya.

:small_blue_diamond: Ia mesti dikenal pasti mengenai bateri di dalam alat kawalan jauh. Lazimnya, bateri alat kawalan jauh rosak dan bukannya alat kawalan jauh. Sekiranya semasa menukar bateri atau sel, alat kawalan jauh masih tidak berfungsi maka ia perlu diganti.

Periksa kabel anda:

TV RCA perlu disambungkan dengan betul ke kabel kuasa untuk berfungsi dengan baik. Pertama sekali, pastikan kabel kuasa anda terpasang sepenuhnya di soket kuasa. Selain itu, anda juga harus memeriksa sama ada kabel disambungkan dengan betul di bahagian belakang TV RCA.

Pastikan juga mengenai kehausan kabel. Sekiranya mereka terlalu tua; ada kemungkinan kerosakan dalaman pada kabel yang mungkin berlaku akibat terbakar. Ini boleh mengganggu penghantaran isyarat elektrik , dan itulah sebabnya TV RCA anda tidak akan menyala. Jadi, dalam kes sedemikian, anda harus mengganti kabel supaya TV anda mula berfungsi dengan baik.

Mengapa TV saya tidak akan hidup selepas pemadaman elektrik?

Perkara seterusnya yang mungkin perlu anda perhatikan adalah gangguan bekalan elektrik. Sekiranya memeriksa dan mengganti kabel tidak menyelesaikan masalah itu mungkin disebabkan oleh kerosakan bekalan elektrik. Sekiranya pemadaman elektrik rosak , ia akan menyebabkan rintangan dalam penghantaran isyarat elektrik yang mungkin akan mengganggu fungsi TV anda.

TV RCA tidak akan menyala tetapi mempunyai kuasa:

Terdapat kapasitor yang memberi kuasa pada TV anda. Tetapi kapasitor ini boleh menyebabkan masalah dengan tindak balas terhadap TV RCV anda. Mereka melakukannya apabila kapasitor ini diisi berlebihan dengan tetap aktif, namun tidak digunakan.

Oleh itu, anda perlu menjalani kitaran kuasa, jika anda mengesyaki masalah seperti itu, setiap kali anda mencabut kabel TV, pegang "Butang Daya" sekurang-kurangnya selama setengah saat untuk melepaskan sebarang caj tambahan dalam palam anda. Selepas itu, pasangkan suis dan TV anda akan menyala.

Periksa kunci panel depan:

Di TV RCA, ada beberapa kunci panel yang dirancang untuk mengelakkan anak-anak masuk TV tanpa alat kawalan jauh. Sekiranya ciri ini dihidupkan, TV anda akan tetap tersekat dan tidak akan menyala sehingga anda menjalankan kuasa untuk mengembalikannya. Oleh itu, ciri ini harus dimatikan.

RCA TV boleh menjadi panas:

Kadang-kadang TV RCA mungkin berhenti berfungsi kerana terlalu panas yang mengakibatkan masalah tidak berfungsi. Lebih-lebih lagi, kerana terlalu panas, ia tidak akan menyala. Atas sebab ini, anda harus mematikannya selama beberapa lama agar ia sejuk. Setelah ia sejuk, cuba hidupkan.

Cara menetapkan semula TV RCA tanpa gambar:

Sekiranya semua penyelesaian yang disebutkan sebelumnya tidak berfungsi dan anda masih masalah yang sama RCA TV tidak akan menghidupkan cara membetulkannya , maka anda harus menetapkan semula TV anda. Berikut adalah langkah paling mudah untuk menetapkan semula LCD / LED RCA anda: :small_orange_diamond: Cabut palam suis dari sumber kuasa.

:small_orange_diamond: Biarkan dicabut selama sekurang-kurangnya 5-10 minit.

:small_orange_diamond: Selepas 5-10 minit, semasa suis masih dicabut. Selama kira-kira 10 saat anda hanya perlu menekan dan menahan suis kuasa utama kemudian lepaskan butang.

:small_orange_diamond: Pasang suis TV dan pasang kembali.

:small_orange_diamond: Selama 5 hingga 10 saat dengan menekan ia menahan suis kuasa utama.

:small_orange_diamond: Tinggalkan sedikit suis jika kuasa dipasang.

RCA TV menyala tetapi skrinnya hitam:

Mungkin ada kemungkinan TV RCA anda menyala tetapi tidak ada gambar yang ditunjukkan dan layar berwarna hitam tanpa gambar di atasnya. Masalah ini dapat dihadapi dengan beberapa cara.

1. Skrin TV berwarna hitam dan tidak ada audio:

Sekiranya skrin TV anda berwarna hitam dan tidak ada audio dan gambar, anda harus memeriksa lampu LED kecil di TV anda yang menunjukkan bahawa TV mempunyai kekuatan. Sekiranya tidak ada kuasa semasa TV disambungkan, maka mungkin ada masalah sebelumnya.

Tetapi, jika penunjuk kuasa menyala, maka saya rasa masalahnya mesti ada dalam perisian TV anda. Dalam kes sedemikian, anda dapat menyelesaikan masalah dengan menetapkan semula TV.

2. Skrin TV berwarna hitam tetapi ada bunyi:

Sekiranya skrin TV RCA anda berwarna hitam tetapi masih ada bunyi, maka masalahnya adalah perkara lain. Untuk mengenal pasti itu, terdapat dua kaedah :

:small_blue_diamond: Lihat input TV : Apabila tidak ada gambar di TV RCA anda, maka perkara pertama yang perlu diperiksa adalah sumber input. Sama ada TV anda disambungkan ke kotak Kabel atau permainan video, pastikan ia berfungsi dan beroperasi dengan cara yang betul. Untuk ini cuba sambungkan peranti anda ke sumber yang berlainan, jika masalah yang sama ada pada kabel atau peranti input, cuba sambungkannya ke peranti lain atau alihkannya dari satu set input ke yang lain.

:small_blue_diamond: Lihat lampu latar: Di beberapa LCD RCA, ada lampu latar yang menghasilkan gambar. Sekiranya terdapat luka bakar atau kerosakan pada lampu latar, gambar kelihatan gelap atau hitam. Untuk mengetahui sama ada lampu latar TV anda berfungsi atau tidak, hidupkan TV anda dan matikan semua lampu di dalam bilik. Sekarang letakkan lampu suluh di skrin untuk melihat apakah ada gambar. Sekiranya TV menunjukkan gambar dalam gelap, lampu latar TV anda akan habis. Sekiranya demikian, anda mempunyai TV pintar baru kerana yang lama tidak akan berfungsi lagi.

TV RCA Roku saya tidak akan menyala:

Setiap kali anda menonton sesuatu di TV RCA Roku, TV akan dimatikan dan dihidupkan berulang-ulang dengan sendirinya tanpa arahan yang diberikan oleh alat kawalan jauh RCA dan kadang-kadang anda dapat melihat masalah skrin hitam seperti yang disebutkan sebelumnya. Masalah ini dihadapi oleh banyak pengguna dan mereka tidak mempunyai pengetahuan untuk mengatasi masalah ini. Tetapi ada beberapa kaedah yang lebih mudah untuk menghilangkan suis hidup dan mati ini.

Kaedah pertama ialah menetapkan semula TV anda. Semua langkah yang diperlukan untuk menetapkan semula disebutkan sebelumnya. Kedua, jika masih menghadapi masalah yang sama, maka anda harus membuat semula kilang. Sangat mudah dengan langkah-langkah berikut:

• Teruskan dan cari butang reset pada TV RCA Roku anda.

• Tekan dan lepaskan butang setelah menahannya selama 15-20 saat.

• Jangan biarkan sehingga anda melihat RCA TV dimulakan semula.

• Setelah dimulakan semula, biarkan butang mula semula dan tunggu sehingga TV anda hidup sepenuhnya.

• Kemudian selesaikan semua langkah menetapkan semula.

Itu sahaja. Dengan melakukan tetapan semula RCA Roku TV anda tanpa petunjuk jarak jauh. Dengan menetapkan semula ke lalai, semua masalah akan diselesaikan.

Minta sokongan pelanggan:

Setelah mencuba semua alternatif yang disebutkan di atas, jika masalah yang sama masih muncul maka anda harus meminta bantuan pusat khidmat pelanggan RCA. Terdapat beberapa masalah yang tidak dapat anda tangani sendiri; anda memerlukan profesional terlatih untuk menyelesaikan masalah anda yang berkaitan dengan elektronik.

TV RCA Tidak Akan Menghidupkan Kilat Lampu Merah:

Apabila anda menyedari bahawa lampu merah berkedip di depan TV RC anda maka ingatlah bahawa lampu anda hampir tidak berfungsi dan lampu ini akan terus berkelip bererti anda perlu mengganti lampu atau mungkin lampu belum ditutup dengan sempurna.

Ringkasan: :writing_hand: TV RCA adalah penanda aras yang popular di dunia elektronik. Ini telah berada di puncak selama 100 tahun terakhir dengan memberikan yang terbaik kepada orang ramai. Tetapi kadang-kadang TV RCA mereka tidak akan menyala kerana beberapa sebab yang tidak dijangka seperti menyelesaikan masalah atau menghitamkan skrin. Terdapat pelbagai masalah yang termasuk dalam kategori ini. Walau bagaimanapun, ia dapat diselesaikan dengan mudah. Sekiranya tidak, anda memerlukan profesional yang terlatih untuk membantu anda.

Soalan Lazim:

Berikut adalah beberapa soalan yang sering diajukan mengenai RCA TV dan ia adalah seperti berikut.

1. Adakah terdapat butang reset pada TV RCA saya?

Itu tidak pasti tetapi ya ada menu reset yang ditambahkan dalam program perisian TV RCA Anda. Tekan dan lepaskan butang menu di bahagian atas TV anda. Menu akan muncul untuk tetapan waktu, tarikh, dan lokasi. Ikuti arahan dan TV RCA anda akan diset semula sepenuhnya.

2. Apa yang perlu dilakukan apabila TV RCA saya menyala tetapi skrinnya hitam?

Ia sangat ringkas. Cabut kabel TV dari dinding dan lepaskan kabel kuasa dari belakang. Ini serupa dengan tetapan semula lembut. Tunggu sebentar dan kemudian pasangkan semula untuk mengujinya lagi.

3. Apakah alternatif terbaik untuk menetapkan semula TV RCA saya?

Anda perlu mencabut TV anda dan menahannya daripada dicabut selama 5-10 minit. Kemudian pasangkannya kembali. Semoga kali ini berjaya.

4. Mengapa TV RCA saya tidak menyala dan berkelip merah?

Ini mungkin berlaku kerana ralat sistem . Sekiranya lampu MERAH berkedip dan TV tidak berfungsi dengan baik, terdapat masalah serius dalam sistem secara dalaman. Ini dapat diselesaikan buat sementara waktu dengan menghidupkan semula TV anda. Tetapi untuk menyelesaikan masalah tersebut secara kekal, anda memerlukan perkhidmatan dengan meminta sokongan pelanggan.

5. Mengapa TV RCA saya memerlukan masa yang lama untuk menyala?

Selalunya, ini berlaku kerana kegagalan kapasitor. Penyelesaian paling mudah adalah dengan mengganti kapasitor.

6. Bagaimana saya membetulkan TV RCA saya yang tidak akan menyala selepas pemadaman elektrik?

Selepas pemadaman elektrik, anda dapat memperbaiki TV RCA anda yang tidak akan berubah dengan melakukan pemadaman elektrik. :small_blue_diamond: Cabut TV RCA anda dari kabel kuasa. :small_blue_diamond: Tekan dan tahan butang kuasa selama setengah saat. Ini akan mengeluarkan semua sisa daya dari TV anda. :small_blue_diamond: Sekarang pasangkan TV lagi ke sumber kuasa dan cuba hidupkan.

7. Bagaimana cara mengeluarkan TV RCV saya dari mod siap sedia?

Dengan melakukan kitaran kuasa TV anda, kuasa kapasitor yang tersimpan dapat dilepaskan. Untuk melakukannya: :small_orange_diamond: Cabut TV RCA anda sambil menahan butang kuasa selama 30-60 saat.

:small_orange_diamond: Ini akan membebaskan semua caj terpasang yang disimpan di TV anda.

:small_orange_diamond: Sekarang pasang kembali TV dan cuba hidupkan.

8. Bagaimana saya menetapkan semula TV tanpa alat kawalan jauh?

 1. Anda mesti mencabut kuasa TV dari soket.

 2. Sekarang dengan menekan butang kuasa tekan terus butang (turun - volume) di TV, jangan biarkan terus menekan kemudian pasang lagi.

 3. Sekarang perlahan-lahan tinggalkan butang kerana anda melihat lampu LED hijau muncul di TV.

9. Bagaimana anda menghidupkan semula TV?

Anda boleh but semula atau mulakan semula dengan alat kawalan jauh yang diberikan.

 1. Dengan menekan terus butang kuasa yang muncul di layar.

 2. Dengan menekan terus butang Power sehingga anda melihat menu di layar sekarang pilih Restart / Reboot.

10. Bagaimana saya menetapkan semula TV Pintar saya?

Pilihan pertama adalah menetapkannya semula dari kilang.

Dari rumah, anda boleh melakukan langkah berikut .

Langkah # 1: Hidupkan TV anda. Langkah # 2: Pergi ke menu. Langkah # 3: Pilih sokongan Pilih Diagnosis Diri. Langkah # 4: Pilih Reset kemudian masukkan ia akan meminta PIN keselamatan anda maka mesej amaran akan muncul. Langkah # 5: Tv anda akan mulai menyala dan mematikannya akan memaparkan layar setup.

Kesimpulan::books: Masalah yang berkaitan dengan elektronik selalu tidak dijangka. Anda tidak pernah tahu dan mesin yang baru dibuka dipenuhi dengan masalah. Tetapi tidak perlu risau masalah ini muncul dengan banyak penyelesaian. Oleh itu, anda harus mencari cara mengatasi masalah tersebut sekiranya TV RCA anda tidak akan menyala atau menunjukkan kesalahan lain. Artikel ini akan sangat berguna untuk anda.

Artikel berkaitan:

1. Adakah UPS Menghantar Pada Sabtu? - # 5 oleh Rizwana_Saeed

2. Pokok Kuat

3. Berapa lama pasport digunakan