Hartanah,

Definisi harta tanah:

 1. Harta tanah adalah harta tanah yang terdiri dari tanah dan bangunan di atasnya, serta sumber semula jadi tanah termasuk flora dan fauna yang tidak diusahakan, tanaman dan ternakan, air, dan simpanan mineral tambahan.

 2. Harta tanah yang terdiri daripada tanah atau bangunan.

 3. Harta tanah adalah aset ketara dan jenis harta tanah. Contoh harta tanah termasuk tanah, bangunan dan penambahbaikan lain, serta hak penggunaan dan kesenangan tanah itu dan semua penambahbaikannya. Penyewa dan pemegang pajakan mungkin mempunyai hak untuk mendiami tanah atau bangunan yang dianggap sebagai sebahagian daripada harta tanah mereka, tetapi hak ini sendiri tidak, secara tegas, dianggap harta tanah.

 4. Tanah dan apa-apa yang tetap, tidak bergerak, atau terpasang secara kekal padanya seperti peralatan, bangunan, pagar, lekapan, penambahbaikan, jalan raya, pokok renek dan pokok (tetapi tidak menanam tanaman), pembetung, struktur, sistem utiliti, dan dinding. Hak milik harta tanah biasanya merangkumi hak hak udara, hak mineral, dan hak permukaan yang boleh dibeli, disewa, dijual, atau dipindahkan bersama atau secara terpisah. Juga dipanggil harta tanah atau harta tanah.

Sinonim harta tanah

Ekar, Alluvion, Alluvium, Tanah Lahan, Blok, Chattels real, Clay, Clod, Clos, Close, Croft, Crust, Demesne, Kotoran, Domain, Tanah kering, Debu, Bumi, Enclave, Field, Forty, Freehold, Glebe, Grassland , Tanah, Tanah, Kehormatan, Kraal, Tanah, Harta tanah, Kepemilikan Tanah, Tanah, Litosfera, Banyak, Banyak, Manor, tanah Marginal, Marl, Pesan, Cetakan, Pucat, Bungkusan, Sebidang tanah, Patch, Plat, Plot, Plot tanah, Praedium, Properti, Quad, Quadrangle, Quadrat, Real estate, Realty, Region, Regolith, Section, Sod, Soil, Square, Subaerial deposit, Subsoil, Tenements, Terra, Terra firma, Terrain, Territory, The country, Toft , Topsoil, Tract, Woodland

Bagaimana menggunakan harta tanah dalam ayat?

 1. Anda boleh melabur dalam harta tanah secara langsung — membeli tanah atau harta tanah — atau secara tidak langsung dengan membeli saham dalam amanah pelaburan harta tanah (REIT) yang diperdagangkan secara terbuka atau sekuriti yang disokong gadai janji (MBS).
 2. Sejak saya kecil, saya selalu diajar untuk mempercayai bahawa harta tanah adalah perkara terbaik yang mungkin boleh saya laburkan.
 3. Sebahagian besar harta tanahnya berada di New Mexico.
 4. Sekiranya anda mencari pelaburan yang selamat, maka kaedah praktik yang baik adalah menggunakan harta tanah kerana orang akan selalu menginginkannya.
 5. Harta tanah adalah harta tanah yang nyata - nyata, yang terdiri daripada tanah serta apa sahaja di atasnya, termasuk bangunan, flora dan fauna, dan sumber semula jadi.
 6. Harta tanah mempunyai tiga kategori asas: kediaman, komersial dan perindustrian.
 7. Saya ingin memasuki perniagaan harta tanah tetapi saya sedar membeli penyitaan adalah kaedah yang paling menguntungkan untuk melakukannya.
 8. Ketika melabur, harta tanah kediaman lebih murah dan lebih sesuai untuk individu, sementara harta tanah komersial lebih berharga dan lebih stabil.
 9. Sebagai pelaburan, harta tanah menawarkan pendapatan dan peningkatan modal.

Makna Definisi harta tanah & harta tanah

Harta Tanah ,

Apakah Definisi Harta Tanah?

 • Harta tak alih adalah tanah yang mempunyai semua peningkatan tetap yang berkaitan dengan harta tanah, termasuk air, pokok, mineral, bangunan, rumah, pagar dan jambatan. Harta tak alih adalah bentuk harta tak alih. Ini berbeza dengan harta benda peribadi, iaitu barang yang tidak terpasang secara kekal di tanah, seperti kereta, kapal, perhiasan, perabot dan perkakas pertanian.

  • Harta tak alih Harta tak alih adalah kategori harta tak alih yang merangkumi tanah dan segala yang berkaitan dengannya secara kekal, sama ada semula jadi atau buatan.
  • Terdapat lima jenis harta tanah utama: kediaman, komersial, perindustrian, penggunaan kosong dan persendirian.
  • Anda boleh melabur dalam harta tanah dengan membeli rumah, menyewa atau harta benda lain atau melalui amanah harta tanah (REIT).

 • Ia juga disebut keaslian. Harta dalam bentuk tanah dengan struktur tetap seperti bangunan, dinding, pagar, dll.

 • Definisi harta tanah adalah: Harta tanah dan semua sifat fizikal yang berkaitan, termasuk rumah, pagar, landskap dan hak udara di atas dan di bawah harta tanah.

Makna literal harta tanah

Nyata:

Makna Sebenar:
 1. Sebenarnya, ia wujud sebagai sesuatu atau berlaku dalam realiti yang tidak dapat difahami atau dapat diramalkan.

 2. (Daripada sebarang bahan atau benda) tidak nyata atau tiruan

 3. Penerangan lengkap (digunakan untuk penekanan)

 4. Sesuaikan untuk perubahan daya beli berdasarkan daya beli

 5. (Nombor atau set) yang tidak mempunyai bahagian khayalan.

 6. Genre di mana cahaya yang dilalui oleh suatu bentuk sebenarnya tidak lulus.

 7. Harta kekal (iaitu tanah dan bangunan) berbanding harta persendirian.

 8. Mata wang asas Brazil telah 100 sen sejak tahun 1994.

Kalimat Nyata
 1. Julius Caesar adalah orang yang sebenar

 2. Anting-anting itu mungkin emas sebenar

 3. Pendapatan sebenar turun 30%

 4. Dalam kes ini, ini tidak menjadi masalah kerana domain fungsi tanda mengandungi semua nombor nyata.

 5. Kami telah melihat pada bahagian terakhir bahawa gambar asal terdiri daripada cahaya dengan lensa cembung.

 6. Dia kehilangan hampir semua harta benda

Sinonim Nyata

sangat, benar, sahih, sangat, ada, sangat, asli, lengkap, bukan fiksyen, sangat banyak, benar, faktual, teliti, sempurna, tulus, sangat, sebenarnya, sangat, benar, sangat, terutama, bukan rekaan, mutlak

Estet:

Makna Estet:
 1. Kawasan tanah yang luas, biasanya rumah besar, adalah milik seseorang, keluarga atau organisasi.

 2. Semua wang dan harta benda orang tertentu, terutama pada masa kematian.

 3. Kelas atau perintah yang dianggap sebagai sebahagian daripada parti politik, khususnya salah satu daripada tiga kumpulan di Parlimen (di England), sekarang Rohani Berdaulat (Ketua Gereja), Earth Masters (Elite) dan DPR. Mereka juga dikenal dalam masyarakat sebagai tiga wilayah, kelas atau kategori orang tertentu.

 4. Keadaan tertentu, tempoh tertentu atau keadaan hidup tertentu.

Ayat Harta Tanah
 1. Kemudian, datuk dan nenek berpindah ke rumah lain di ladang keluarga dan mengusahakan tanah itu sendiri selagi mungkin.

 2. Secara sukarela, dia membahagikan asetnya antara isteri dan anak perempuannya

 3. Perpaduan bukan lagi domain kerajaan

 4. Program Peningkatan Harta Manusia

Sinonim Estet

negara, barang, barang, keadaan, bidang, kekayaan, harta benda, situasi, kedudukan, modal, bernilai, barang duniawi, barang, keadaan, sumber daya, barang, daerah terbuka, barang berharga, kekayaan, nasib, kesan, aset, ruang terbuka, kekayaan