Definisi & Makna:

Bank Butik Wilayah:

  1. Regional Boutique Bank adalah bank pelaburan pertama dan terkecil. Ia berfungsi secara kecil-kecilan mengikut ukuran dan kapasitinya. Perkhidmatannya juga terhad kepada medium serantau.
  2. Bank pelaburan yang hanya menyediakan perkhidmatan Penggabungan dan Perolehan dalam wilayah tertentu di negara operasinya. Mereka tidak mempunyai pejabat atau ibu pejabat di seluruh dunia.
  3. Bank-bank Pelaburan kebanyakannya berurusan kawasan yang lebih kecil daripada kawasan ; yang semata-mata dikhaskan untuk perkhidmatan terhadnya. Terutamanya, Penggabungan dan Perolehan (M&A).
  4. Bank Butik Wilayah adalah bank tempatan yang bekerja secara kecil-kecilan untuk industri atau wilayah tertentu.

Makna:

Bank Butik Wilayah adalah bank pelaburan terkecil. Terdapat banyak perkhidmatan yang biasanya ditawarkan oleh bank pelaburan. Walau bagaimanapun, bank Butik Wilayah hanya menyediakan satu atau dua perkhidmatan di antaranya, terutamanya penggabungan dan pengambilalihan . Bilangan pejabat mereka sangat sedikit, antara 5 hingga 15 dan jumlahnya di kawasan atau wilayah tertentu. Sebagai contoh, bank butik serantau XYZ membuat penggabungan dan pengambilalihan berlaku dalam industri minyak dan gas. Bank-bank ini memilih kawasan dan industri tertentu di mana mereka membantu membiayai syarikat yang memerlukan. Semua dilakukan secara kecil-kecilan. Bank-bank ini tidak mempunyai kehadiran global, begitu juga bank-bank yang sangat popular di semua bandar di suatu negara. Mereka memastikan perkhidmatan mereka terhad di kawasan atau bandar tertentu. Mereka mempunyai lebih sedikit pekerja yang bekerja di pejabat tempatan dan mengembangkan perniagaan pelanggan dengan mengumpulkan modal untuk mereka. Bank Butik Wilayah membuat tawaran M & As sekitar $ 50 juta hingga $ 100 juta atau kurang.

Sinonim:

Bank Butik, Bank Pelaburan Butik Daerah, Bank Pelaburan Daerah, Bank Pelaburan Butik, Bank Daerah.

Contoh:

Meridian Capital (LLC), Falls River Group (LLX), Dresner Partners, The DVS Group, Carriage Hill Inc., EBB Group, BCC Group Partners, Capital Alliance Corporation, Allegiance Capital Corporation, UHY Advisors Corporation Finanve (LLC), EBIT Associates , Penasihat MidCap, Granite Tower Capital, The DAK Group.

Jenis lain: