Menyewa kereta di rumah atau di luar negara boleh menjadi tugas yang menakutkan, penuh dengan dokumen cetak besar dan kecil yang semuanya kelihatan membingungkan. Insurans kereta sewa, seperti insurans kereta, direka untuk mencuba dan membuat anda membelanjakan lebih banyak daripada yang anda perlukan. Oleh itu, adalah penting untuk membandingkan polisi insurans kereta dan mengetahui dengan tepat apa yang anda cari semasa melakukannya. Panduan ini akan memberi anda asas-asas insurans sewa dan lebihan sambil memberi anda beberapa petua ketika meneliti tawaran terbaik.

Bagaimana ia berfungsi?

 • Semasa menyewa kereta, semua syarikat sewa mesti menyediakan insurans asas. Biasanya, ia dipanggil CDW atau LDW. CDW CDW pendek, sementara LDW pendek untuk pengecualian dari ganti rugi kerana kerugian.

 • Kedua-dua jenis insurans ini pada dasarnya bermaksud perkara yang sama dan hanya akan melindungi kerosakan pada bahagian kereta tertentu yang anda sewa. Oleh itu, anda harus memeriksa polisi terlebih dahulu.

 • Jenis insurans ini biasanya merangkumi perkara asas seperti kecurian, kerosakan dan tanggungjawab pihak ketiga.

 • Tanggungjawab sivil adalah apabila rosak atau mencederakan sesuatu atau yang lain dan secara amnya tidak dilindungi semasa anda menyewa kereta di Amerika Syarikat atau Kanada

Polisi insurans kereta sewa:

Terdapat banyak dasar berbeza yang dapat dicapai dengan tahap liputan yang berbeza. Beberapa kunci adalah seperti berikut:

 • Collision Damage Waiver - melindungi anda sekiranya badan rosak.

 • Perlindungan kecurian - anda tidak perlu membayar kereta baru sekiranya anda dicuri.

 • Tanggungjawab sivil - jika anda cedera atau kerosakan atau mana-mana orang semasa memandu.

Bagaimana saya mendapat tawaran terbaik untuk sewa kereta dan insurans kereta saya?

Menyewa insurans kereta dan kereta yang disertakan dengannya, seperti pembelian lain - semakin banyak penyelidikan yang anda lakukan semakin baik. Terdapat beberapa petua penting untuk menyewa yang harus anda pertimbangkan:

 • Elakkan menyewa di lapangan terbang: Menyewa di lapangan terbang, mereka tahu bahawa mereka adalah satu-satunya pilihan anda, dan sering kali digalakkan untuk memasukkan banyak bayaran tambahan

 • Cari di Internet: jangan mengambil harga awal yang disebut sebagai pasti. Selalu ada kupon dan kod yang tersedia dalam talian yang boleh menjadikannya lebih murah.

 • Sewa prabayar: Walaupun jauh lebih murah, mereka tidak fleksibel dan tidak membenarkan anda menukar jika anda menukar rancangan sehingga anda boleh kehilangan wang jika anda membayar terlalu awal

 • Kad Kredit Sebilangan besar kad kredit mempunyai insurans perjalanan yang meliputi prabayar dan, jadi selalu periksa dengan syarikat kad kredit anda.

 • Biasanya, kereta sewa dilengkapi dengan tiga jenis liputan asas: meliputi kerosakan (kerosakan yang disebut secara teknikal), perlindungan kecurian (Perlindungan Pencurian) dan perlindungan pihak ketiga (Liabiliti Sivil).

Dalam buku kereta, mereka akan menjadi standard dalam barisan pemainnya. Tiga jenis asas perlindungan dilengkapi dengan lebihan (bahagian pertama rang undang-undang, yang harus dibayar). Penutup kerosakan, disebut kerosakan perlanggaran dan hanya menutup bahagian badan kereta. Enjin dan tingkap, misalnya, tidak ditutup. Anda boleh membeli insurans untuk melindungi francais dan / atau memperpanjang perlindungan yang melindungi standard.

Tempahan dalam talian selamat

Apabila anda menempah kereta anda melalui laman perbandingan atau broker, anda dapat dengan mudah membandingkan syarikat sewa, kenderaan yang berbeza dan harga yang berbeza sekaligus. Dan anda boleh membeli insurans tambahan untuk menyelesaikan tawaran anda.

Kelebihan

:ok: Harganya selalunya tudung lebih rendah tersedia terus dari syarikat sewa. Anda boleh mengatur semua rumah sewa anda mengikut masa anda sendiri dan membandingkan harga.:ok: Sekiranya anda menyewa kereta di luar negara, anda tidak perlu risau tentang masalah bahasa seperti yang mungkin berlaku semasa anda pulang ke rumah.:ok: Anda mempunyai syarikat bebas untuk membincangkan permintaan mereka. Contohnya, jika syarikat sewaan mengenakan bayaran kepada anda untuk sesuatu yang tidak bersetuju dengan syarikat insurans anda, anda dapat membantu mengatasi caj tersebut.

Keburukan

:negative_squared_cross_mark: Harganya selalunya lebih tinggi daripada insurans yang dibeli kepada syarikat insurans bebas. Sekiranya kereta rosak, anda mesti membayar syarikat sewaan terlebih dahulu dan kemudian menuntut kembali. :negative_squared_cross_mark: Jenis insurans ini tidak akan mengurangkan lebihan deposit atau anda akan membayar semasa anda mengambil kereta (walaupun ia memastikan keduanya).

Insuranskan kereta anda melalui syarikat insurans pihak ketiga

Anda boleh memilih untuk membeli insurans dari syarikat insurans pihak ketiga. Terdapat beberapa pilihan dalam talian sewa kereta yang direka khas. Ini sering dijual sebagai 'perlindungan francais'.

Kelebihan

:ok: Harga perlindungan francais biasanya lebih rendah daripada penutup tambahan laman perbandingan atau langsung dari syarikat sewa.:ok: Anda boleh membeli-belah dari rumah, dan anda mungkin mempunyai pilihan untuk membeli liputan tahunan.:ok: Sekiranya anda menyewa kereta di luar negara, anda tidak perlu risau tentang masalah bahasa seperti yang mungkin berlaku semasa anda pulang ke rumah.:ok: Sekiranya syarikat sewa menagih anda untuk sesuatu yang tidak setuju dengan syarikat yang membeli insurans anda dapat membantu mengatasi beban ini.

Keburukan

:negative_squared_cross_mark: Sekiranya kereta rosak, anda mesti membayar syarikat sewaan terlebih dahulu dan kemudian menuntut kembali. :negative_squared_cross_mark: Jenis insurans ini tidak akan mengurangkan lebihan deposit atau anda akan membayar semasa anda mengambil kereta (walaupun tidak selamat)

Jangan membeli insurans tambahan sama sekali

Anda hanya boleh berpegang pada penutup asas yang disertakan dalam perjanjian.

Kelebihan

:ok: Tanpa kos tambahan. Anda hanya membayar sewa anda dan tidak ada yang lain selain insurans tambahan.

Keburukan

:negative_squared_cross_mark: Lebihan anda tidak akan dilindungi atau dikurangkan. Oleh itu, sekiranya kereta sewa rosak semasa anda memilikinya, anda akan bertanggungjawab atas lebihan dan kehilangan deposit anda. :negative_squared_cross_mark: Meliputi pakej unibody asas. Oleh itu, jika (misalnya) enjin, gear pendaratan, tingkap roda atau rosak, anda perlu membayar kos pembaikan sepenuhnya. Untuk maklumat lebih lanjut, lihat bahagian kereta sewa yang merangkumi CDW? :negative_squared_cross_mark: Sekiranya syarikat penyewaan mengenakan bayaran kepada anda untuk sesuatu yang tidak setuju, tidak ada syarikat insurans bebas untuk membantu memerangi caj ini.

Senarai semak

Untuk membantu anda memilih polisi insurans komprehensif yang baik untuk kereta anda, berikut adalah beberapa soalan yang perlu difikirkan:

:heavy_check_mark: Adakah ia merangkumi kerosakan pada mesin, tayar, roda, atap, kereta bawah, tingkap dan cermin?

:heavy_check_mark: Adakah ia menampung kos penarik dan bantuan di tepi jalan?

:heavy_check_mark: Adakah ia meliputi barang-barang anda dan barang-barang peribadi yang lain

:heavy_check_mark: Tidak melindungi anda jika anda kehilangan kunci?

:heavy_check_mark: yuran merangkumi pentadbiran perniagaan sewa?

:heavy_check_mark: Dan sebenarnya mengatur insurans?

Pilihan Harga Lebihan dilindungi? Deposit dan lebihan dikurangkan? Bayar dahulu, kemudian tuntut wang kembali? Penanggung insurans berasingan untuk membantu?
Pastikan dalam talian semasa anda menempah Lebih mahal daripada pihak ketiga, lebih murah daripada langsung dari syarikat sewa :heavy_check_mark::negative_squared_cross_mark::heavy_check_mark::heavy_check_mark:
Insuranskan terus dengan syarikat sewa Biasanya pilihan yang paling mahal :heavy_check_mark::heavy_check_mark::negative_squared_cross_mark::negative_squared_cross_mark:
Insuranskan kereta anda melalui syarikat insurans pihak ketiga Biasanya pilihan termurah untuk insurans tambahan :heavy_check_mark::negative_squared_cross_mark::heavy_check_mark::heavy_check_mark:
Jangan membeli insurans tambahan sama sekali Termurah (tanpa kos tambahan) :negative_squared_cross_mark::negative_squared_cross_mark::negative_squared_cross_mark::negative_squared_cross_mark:

Ringkasan : Perniagaan kereta sewa biasanya membekalkan polisi insurans dengan cara pengecualian kerugian atau pengabaian kerosakan kerosakan (LDW atau CDW). Perlindungan insurans seperti ini melindungi anda sekiranya kenderaan sewaan anda mengalami kerosakan akibat kemalangan, kerosakan atau kerosakan. Dengan pengabaian ini, perniagaan penyewaan kenderaan tidak akan meminta anda untuk kerja-kerja pembaikan dan juga kerugian

Insurans kereta sewa kad kredit

 • Berdasarkan liputan kad kredit bermaksud mungkin masih berjimat dengan ribuan dolar!

 • Warga AS, kad kredit anda mungkin menawarkan sewa sekunder insurans kereta yang hanya diaktifkan setelah membuat tuntutan melalui insurans kenderaan peribadi anda (yang berpotensi menyebabkan kenaikan kadar).

 • kad kredit penutup sering kali mempunyai senarai pengecualian yang panjang, seperti kerosakan yang disebabkan oleh pemandu tambahan, kehilangan kunci, kos pembaikan jalan, cermin depan, kerosakan alat pendaratan, kerosakan cermin dan bumbung untuk menyewa jangka panjang, dan yuran yang tinggi yang ditambahkan oleh syarikat penyewaan untuk pembaikan anda bil.

Kelebihan

:ok: Membolehkan anda melangkau bayaran sewa kereta tambahan:ok: Boleh membiarkan anda mengelakkan mengemukakan tuntutan kepada syarikat insurans anda

Keburukan

:negative_squared_cross_mark: Beberapa jenis kenderaan tidak termasuk :negative_squared_cross_mark: Perlindungan biasanya terhad dalam jangka masa :negative_squared_cross_mark: Perlindungan biasanya terhad dalam dolar | :negative_squared_cross_mark: Cakupan terhad

Artikel Berkaitan : 1- Insurans kereta sewa kad kredit 2- Haruskah saya mendapatkan insurans kereta sewa?

Potongan harga kad warga emas

Kami bangga pemegang kad menawarkan diskaun eksklusif 30% untuk insurans sewa kereta untuk percutian nasional atau antarabangsa anda yang seterusnya.

Rumah sewa menyediakan perlindungan sepenuhnya terhadap pencurian dan kerosakan mahal pada kenderaan sewa anda; sama ada kereta, 4x4, bas atau rumah motor. Dapatkan ketenangan hati yang timbul dari mengetahui bahawa calar kecil tidak akan menjadi ribuan dolar dalam kos dan yuran pembaikan. Harap maklum bahawa diskaun ini hanya tersedia untuk pelanggan Australia.

Kad Warga Emas

Potongan harga boleh dikenakan pada kad senior ini

Soalan Lazim:

Sekiranya anda melakukan perjalanan untuk bekerja atau bersenang-senang, lakukanlah dengan iman. Lengkapkan dompet anda dengan kad kredit yang secara mengejutkan menyediakan insurans sewa yang dikenali sebagai insurans kereta sewa kad kredit yang digunakan untuk mendapatkan bantuan tambahan yang diperlukan semasa anda berada di jalan raya. Orang juga untuk:

Perlukah Saya Mendapatkan Insurans Kereta Sewa?

Adakah anda mencari sekiranya saya mendapat insurans kereta sewa : Ya, jika anda tidak mempunyai perlindungan insurans pada masa ini, anda memerlukan sekurang-kurangnya memperoleh perlindungan insurans kewajiban dari firma penyewaan sebelum anda memasuki jejak. Itu kerana perlindungan insurans tanggungjawab untuk semua pemandu kenderaan diperlukan oleh peraturan di kebanyakan negeri.

Adakah Insurans Kereta Saya Meliputi Kereta Sewa?

Sekiranya anda mempunyai kereta sewa dan anda tertanya-tanya apakah insurans kereta saya merangkumi kereta sewa. Pada asasnya, ia bergantung kepada syarikat yang anda pilih untuk insurans tetapi dalam kebanyakan kes kereta sewa kini tidak diguna pakai. Sebagai contoh, perkhidmatan kad caj anda atau pengedar perlindungan polisi insurans kenderaan persendirian boleh menawarkan pelan insurans sewa. Anda mungkin tidak perlu mendapatkan perlindungan polisi insurans kereta yang disertakan dari syarikat kenderaan sewa.

Berapa lama sah untuk sebut harga saya?

Jika dibandingkan dengan dasar Amerika Syarikat, harga yang ditawarkan akan sah sehingga tarikh yang anda pilih agar polisi anda memulakan permulaan proses.

Berapa lama polisi ini akan bertahan?

Tempoh polisi selama satu tahun, jika anda mahukan perlindungan untuk jangka waktu yang pendek, anda harus memilih polisi sementara atau jangka pendek.

Berapa banyak yang dapat anda simpan dengan perbandingan?

Penyelidikan menunjukkan bahawa dengan membandingkan sebut harga insurans automatik, pelanggan dalam talian cenderung menjimatkan antara £ 213 dan £ 234 ketika membeli polisi, berbanding dengan apa yang akan mereka bayar jika mereka pergi terus ke syarikat insurans.

Kami dengan senang hati melaporkan bahawa, berbanding dengan perkhidmatan perbandingan yang lain, pelanggan kami mendapati harga yang paling murah menawarkan standard dalam lebih daripada separuh kes.

Berapa banyak pembekal yang anda bandingkan?

sebut harga dari panel lebih dari 100 pembekal terkemuka di pasaran dibandingkan untuk memastikan tawaran terbaik untuk pelanggan kami.

Mengapa saya mesti memberikan nombor telefon saya?

Nombor telefon anda adalah salah satu maklumat yang perlu disertakan oleh penyedia insurans dalam dokumen polisi anda.

Jangan risau; Kami tidak akan berkongsi maklumat hubungan anda dengan pihak ketiga sekiranya anda memilih bukan untuk kami.

Mengapa anda perlu mengetahui alamat saya?

Selain perlu untuk dokumen polisi, alamat dan lokasi akan memberi kesan pada kos polisi anda, kerana risiko kecurian kenderaan bervariasi dari bandar ke bandar.

Kadang kala, poskod dimasukkan semasa sistem kami tidak dapat dijumpai. Sekiranya ini berlaku, masukkan kode pos dari kawasan berdekatan, kami akan dapat sebut harga yang tepat.

Mengapa anda perlu tahu jika saya merokok?

harga insurans naik sedikit sekiranya anda seorang perokok. Ini kerana beberapa sebab yang berbeza, tetapi terutama disebabkan oleh fakta bahawa jika anda merokok semasa memandu dan, seperti yang boleh dilakukan, dengan menggunakan tangan mereka untuk melakukannya, kemampuannya untuk menumpukan perhatian mereka sepenuhnya semasa memandu menurun sedikit.

Risiko tambahan masalah kesihatan secara tiba-tiba seperti kematian atau kehilangan pengetahuan juga berperanan dalam meningkatkan harga insurans.

Saya telah dimaklumkan bahawa saya telah menjawab soalan dengan tidak betul?

Sekiranya anda melakukan kesalahan semasa mengisi borang, kami akan menyorot warna merah di mana kesalahan tersebut dibuat supaya anda dapat memperbaikinya dengan mudah dan cepat.

Kesimpulannya

 • Dari semua senario insurans kereta sewa di atas, kami menyimpulkan bahawa Salah satu perkara yang paling penting untuk dipertimbangkan untuk membeli insurans untuk sewaan kereta adalah dengan memeriksa apa yang dilindungi dan apa yang dikecualikan dari polisi insurans anda. Pengecualian yang biasa berlaku dalam kebanyakan insurans sewa mobil adalah kerosakan pada mesin, tayar, roda, atap, kereta bawah, tingkap dan cermin.

 • Perkara lain yang hampir tidak pernah dilindungi dalam perlindungan sewa kereta insurans asas adalah kunci dan kunci. Oleh itu, jika anda kehilangan kunci atau terkunci dari kereta anda, polisi insurans anda tidak akan dilindungi.

 • Dengan cara yang sama, jika kereta rosak atau mengalami kemalangan dan memerlukan bantuan di tepi jalan, kemungkinan besar insurans kereta anda tidak dilindungi untuk itu

Artikel berkaitan:

1- Sekiranya saya mendapat insurans kereta sewa? 2- Adakah anda memerlukan insurans untuk menyewa kereta? 3- polisi insurans kereta untuk pemandu baru? 4- syarikat insurans kereta murah di Ireland? 5- apakah insurans jurang? 6- apa yang merangkumi insurans jurang?