Tempahan,

Definisi Tempahan:

 1. Pelanggan membuat perjanjian dengan pembekal barang atau perkhidmatan (syarikat penerbangan, hotel, restoran, penerbit, dll.) Yang mewakili penjualan yang telah selesai. Juga disebut tempahan atau transaksi.

 2. Kawasan tanah yang disisihkan untuk diduduki oleh orang India Amerika Utara atau Orang Asli Australia.

 3. Hak atau kepentingan yang disimpan dalam harta tanah yang disampaikan.

 4. (dalam Gereja Katolik Roma) tindakan seorang atasan mengabdikan diri pada dirinya sendiri kekuatan absensi.

 5. Tindakan menempah sesuatu.

 6. Kelayakan untuk menyatakan persetujuan atau kelulusan; suatu keraguan.

Sinonim Tempahan

Keraguan, Qualm, Scruple, Reserve, Preserve, Enclave, Sanctuary, Area, Wilayah, tempahan India, Elaun, Janji Temu, Arkib, Kawasan, Pengaturan, Bank, Bespeaking, Tempat perlindungan burung, Pemesanan, Taklimat, Cession, Circumcription, Konsesi, Kondisi, Demur, Demurral, Demurrer, Pekerjaan, Pertunangan, Pengecualian, Pengecualian, Keadaan peluasan, Pemeliharaan hutan, Rizab permainan, Butir garam, Pemberian, Lindung Nilai, Lindung Nilai, Keraguan, Ragu-ragu, Pengambilan, Penahan, Perpustakaan, Batasan, Tempahan mental, Pengubahsuaian , Museum, Hutan Nasional, Taman Nasional, Keberatan, Syurga, Taman, Plot, Pra-Pengelolaan, Melestarikan, Penyediaan, Proviso, Kualifikasi, Qualm, Wilayah, Keengganan, Cadangan, Batasan, Pengekalan, Ketepatan, Salvo, Sanctuary, Scruple, Section, Special kes, Perlakuan khas, Kekhususan, Spesifikasi, Hutan negeri, Penetapan, Stor, Tali, Tali, Pengambilan, Istilah, Syarat, Wilayah, Jalan, Pengabaian, Pemeliharaan belantara, Pemeliharaan hidupan liar, Penangguhan

Bagaimana menggunakan Tempahan dalam ayat?

 1. Saya membuat tempahan di hotel untuk saya dan isteri untuk hujung minggu, supaya kami dapat menghabiskan masa bersama dan bersenang-senang.
 2. Pengekalan hak untuk memasuki harta tanah yang ditinggalkan akan menjadi tempahan.
 3. Tempahan jawatan untuk orang bukan Amerika.
 4. Kadang kala orang mungkin ingin membuat tempahan untuk membeli produk pada hari tertentu dan anda mungkin akan membuat wang pendahuluan.
 5. Keluarga lelaki tinggal di tempat tempahan.
 6. Beberapa jeneral menyuarakan keberatan untuk membuat serangan udara.
 7. Kami telah membuat tempahan untuk memastikan perjanjian perniagaan kami dengan pembekal baru yang pasti akan meningkatkan keuntungan kami pada suku ini.

Makna Tempahan & Definisi Tempahan