Tetapkan semula mesin basuh pusaran air: matikan mesin basuh, kemudian ubah mod dail ke keadaan normal. Putar kaunter dail tiga kali mengikut arah pusingan jam dan kemudian sekali ke arah yang bertentangan. Sekiranya mesin pusaran anda tidak berfungsi dengan betul, menghidupkannya semula sering dapat beroperasi semula. Kaedah terbaik untuk menetapkan semula mesin basuh pusaran khas anda adalah dengan memeriksa manual pemiliknya.

Mesin basuh pusaran air:

:small_blue_diamond: Whirlpool adalah salah satu jenama yang paling terkenal dan paling lama dalam industri pembaikan perkakas. Mesin cuci Whirlpool Convertible adalah model mesin basuh yang popular.

:small_blue_diamond: Mesin cuci Whirlpool adalah teknologi monitor cahaya LED yang inovatif. Ia mempunyai pelbagai fungsi moden seperti mesin tidak menimbulkan kebisingan, mesin yang kurang tenaga, pelbagai suhu dan kitaran masa yang sempurna.

Tetapkan semula mesin basuh mesin pusaran air:

 1. Anda harus menetapkan semula mesin basuh pusaran anda dengan langkah-langkah berikut.

 2. Matikan mesin basuh.

 3. Ikut mod dail ke NORMAL.

:small_blue_diamond: Putar dail berlawanan arah jarum jam satu klik kiri, tiga klik mengikut arah jam dan satu klik ke arah yang berlawanan, kemudian satu arah lawan jam.

Bagaimana untuk mengesahkan mesin basuh pusaran anda diset semula?

 • Setelah langkah di atas diambil, tekan butang MULAI.

 • Adakah lampu menyala sepanjang kitaran? Sekiranya demikian, tekan butang MULAI / HENTI sekali.

 • Putar dail anda sehingga tiga lampu: RINSE, WASH dan STOP, menyala.

 • Kemudian matikan mesin basuh anda selama 10 saat dan cabut palamnya. Ia harus diset semula apabila anda menghidupkannya semula.

:small_blue_diamond: Anda boleh melakukan beban ujian tanpa pakaian untuk memastikan tetapan semula berfungsi. Sekiranya belum, anda boleh cuba mengikuti prosedur ini sekali lagi. Sekiranya itu tidak berjaya, maka cubalah prosedur tetapan semula Cabrio pada langkah seterusnya.

:small_blue_diamond: Sekiranya mesin basuh anda masih tidak berfungsi dengan betul, anda boleh mencuba prosedur tetapan semula yang boleh ditukar.

 • Sentuh mana-mana butang pada pad paparan anda yang anda lihat.

 • Itu menghilangkan kod ralat. Atau tekan butang PAUSE / CANCEL.

 • Pilih kitaran dan tekan butang MULAI.

 • Kemudian putuskan sambungan yang boleh ditukar dari kuasa apabila anda melihat masalah atau ralat kembali.

 • Tunggu 5 minit. Pilih kitaran lain dan tekan MULAI.

 • Jalankan vakum beban untuk mengujinya dan pastikan ia berfungsi dengan betul. Sekiranya belum, anda boleh menyelesaikan langkah ini sekali lagi.

Bagaimana untuk menetapkan semula Mesin Pencuci Skrin pusaran?

:small_blue_diamond: Mesin cuci Whirlpool Convertible adalah model mesin basuh yang popular. Ini adalah teknologi monitor cahaya LED yang inovatif. Ia mempunyai pelbagai fungsi moden seperti mesin tidak menimbulkan kebisingan, mesin yang kurang tenaga, pelbagai suhu dan kitaran masa yang sempurna.

:small_blue_diamond: Mesin cuci dan pengering berfungsi dengan baik ketika sistem yang tepat dipantau dan sistem pembersihan dijaga dari masa ke masa. Tetapi jika anda tidak merawat sistem pembersihan Carrio dengan betul, ia akan menimbulkan masalah, dan anda perlu memulakannya semula.

Bagaimana untuk menetapkan semula skrin sentuh Whirlpool of Cabrio?

:small_blue_diamond: Berikut adalah kaedah untuk menetapkan semula skrin sentuh Whirlpool of Cabrio:

 1. Matikan mesin basuh

 2. Tetapkan mod

 3. Pembilang arah jam Dail

 4. Matikan mesin basuh

Prosedur terperinci untuk menetapkan semula skrin sentuh Whirlpool of Cabrio:

1. Matikan mesin basuh. T beliau adalah langkah pertama ke hadapan dalam memulakan semula Mesin Basuh Whirlpool Tukar. Matikan mesin basuh dan matikan suis bekalan kuasa utama untuk mengelakkan litar pintas.

2. Tetapkan mod. Matikan mesin basuh dan jalankan. Ikuti langkah ini. Pemilih mod adalah gabungan pelbagai butang yang boleh anda pilih pilihan butang biasa.

3. Tanda semak mengikut arah jam. Mesin pusaran berisi kaunter dail, yang harus dipusingkan satu klik (kiri), tiga klik pada arah pusingan jam (kanan), satu klik ke arah yang berlawanan (kiri) dan satu klik pada arah pusingan jam (kanan).

:small_blue_diamond: Anda boleh menekan butang mula selepas tiga langkah ini.

 • Setelah lampu kitaran selesai, mesin dimatikan.

 • Sudah tiba masanya untuk menekan butang hidup dan mati sekali. Periksa peranti dengan memutar dail sehingga dibilas, dicuci dan dihentikan.

 • Matikan mesin basuh dan cabut palamnya selama beberapa saat.

 • Ini adalah prosedur untuk menetapkan semula mesin jika prosesnya tidak diset semula dengan betul.

Anda juga boleh mengikuti prosedur mudah ini jika kaedah yang dinyatakan di atas tidak berfungsi.

 1. Jeda / batalkan mesin basuh.

 2. Sekali lagi, tekan butang mula.

 3. Selesaikan masalah ralat.

 4. Tetapkan semula masa.

 5. Pilih kitaran baru

 6. Jeda / batalkan mesin basuh untuk berhenti berpusing.

Ringkasan :writing_hand:

Untuk menetapkan semula mesin basuh pusaran air: matikan mesin basuh, kemudian ubah mod dail ke normal. Putar kaunter dail tiga kali mengikut arah jam dan kemudian sekali ke arah yang bertentangan. Sekiranya mesin pusaran anda tidak berfungsi dengan betul, menghidupkannya semula sering dapat beroperasi semula.

Bagaimana menetapkan semula mesin basuh Whirlpool Cabrio?

:small_blue_diamond: Berikut adalah beberapa langkah yang anda ambil untuk menetapkan semula mesin basuh Whirlpool Cabrio.

 1. Jeda / batalkan mesin basuh. Untuk membatalkan kitaran, tekan PAUSE / CANCEL dua kali. Mesin cuci akan habis.

 2. Tekan butang POWER.

 3. Pilih kitaran pencucian yang diingini.

 4. Pilih Pengubah dan Pilihan yang anda mahukan.

 5. Klik MULAI

Prosedur terperinci untuk menetapkan semula mesin basuh Whirlpool Cabrio:

1. Tekan butang mula.

:small_blue_diamond: Pada langkah pertama, mesin diberi kitaran baru dengan menekan butang mula. Dua hingga tiga kali, anda boleh mencubanya. Sekiranya peranti tidak berfungsi, matikan, dan tekan butang Mula sekali lagi.

2. Masalah ralat

:small_blue_diamond: Sekiranya Whirlpool Convertible menunjukkan ralat, panel kawalan menghadapi kesukaran untuk berkomunikasi dengan mesin. Untuk memperbaiki kesilapan anda, pertama-tama anda boleh mencuba mencabut dan kemudian memasang mesin basuh selama 15 minit. Sekiranya ini tidak berfungsi, papan kawalan mesti diganti.

3. Masa untuk memulihkan

:small_blue_diamond: Selepas semua proses di atas, kami membincangkan anda harus mematikan mesin basuh dan tunggu beberapa minit sehingga mesin dimulakan semula. Peranti dimatikan dan memulihkan konfigurasinya, dan kemudian dihidupkan hampir 10 minit.

4. Pilih kitaran baru

:small_blue_diamond: Anda boleh memuatkan mesin pemuat dengan pakaian setelah proses pemulihan masa dan memilih kitaran baru. Anda boleh mengklik butang "Mula".

Bagaimana untuk menetapkan semula mesin basuh Whirlpool loader depan?

:small_blue_diamond: Untuk mencuci, dua perkara yang terutama mencirikan pusaran depan:

• Kecekapan yang lebih tinggi - tanpa air (setiap cas) digunakan daripada kebanyakan rakan sebayanya (belum lagi penjimatan tenaga yang lebih tinggi)

• Prestasi luar biasa dalam pembersihan - Secara keseluruhan, prestasi mereka lebih baik daripada kebanyakan pesaing (anda mendapat pakaian yang bersih).

:small_blue_diamond: Malangnya, mesin tiba-tiba mengalami kerosakan dan berhenti berfungsi, seperti semua peralatan rumah tangga yang lain. Bahkan ada kalanya anda melihat (dan agak menjengkelkan) bahawa setiap kali anda mengalami gangguan elektrik, mesin basuh anda perlu diset semula.

:small_blue_diamond: Berita baiknya ialah anda dapat menyingkirkan beberapa masalah yang paling mendasar dari pemuat depan dengan menetapkan semula mesin dengan kuat.

Berikut adalah panduan terperinci untuk menetapkan semula mesin basuh Whirlpool loader depan:

:small_blue_diamond: Menetapkan semula unit harus menjadi antara muslihat untuk menyelesaikan masalah semasa mesin basuh muatan pusaran depan. Sekarang, jika anda cuba memperbaiki mesin basuh depan di tab mandi panas anda dan ingin menetapkannya semula, anda boleh menetapkan semula mesin basuh depan di tab mandi panas (langkah demi langkah):

Langkahnya adalah:

Kaedah 1: Buangnya

 • Kaedah pertama untuk menetapkan semula beban atas mesin basuh pusaran air adalah mencabutnya selama kira-kira 2 minit, memasangnya, dan tunggu sekitar 30 saat sehingga mesin basuh dimulakan semula.

 • Ini menetapkan semula mesin dengan kuat dan bermula setelah anda menyambungkannya semula.

 • Cuba jalankan kitaran baru - jika normal, ia akan membantu anda mengesahkan.

Petua Pantas: Matikan mesin basuh sebelum anda mengeluarkan plag 3 kepingnya dari soket yang berdekatan.

Kaedah 2: Tetapkan semula pemutus:

 • Cara lain untuk melakukan set semula cucian adalah dengan menetapkan semula pemutus, mematikannya dan menunggu sekitar 30 saat (atau lebih).

 • Kekurangan kuasa ke unit untuk beberapa waktu dapat mengatasi beberapa masalah ragu-ragu, termasuk kod ralat pencucian pusaran depan yang berbeza.

Kaedah 3: Tetapkan semula mesin basuh pemutar depan Whirlpool dengan butang

:small_blue_diamond: Kaedah menetapkan semula ini berfungsi paling baik jika anda ingin menetapkannya semula untuk membersihkan kod ralat yang menjengkelkan. Jalankan untuk menetapkan semula kod ralat berikut:

 1. Kod ralat F7 E1 (menunjukkan masalah dengan pengesanan kelajuan motor - motor tidak dapat mencapai kelajuan yang tepat untuk pemilihan kitaran)

 2. Kod ralat F5 E2 (bermaksud pintu gagal dikunci dengan betul).

 3. Kod ralat F8 E1 / LO FL (menunjukkan mesin mengesan aliran air yang berkurang)

 4. Kod ralat int (menunjukkan bahawa kitaran telah dibatalkan atau dijeda sebahagiannya).

Langkah-langkah untuk menetapkan semula mesin basuh Whirlpool depan dengan butang:

 1. Akan lebih baik jika anda menekan butang Jeda / Batal pertama kali dua kali.

 2. Anda kemudian menekan butang Kuasa unit sekali.

 3. Ini dapat membersihkan kod ralat yang ditunjukkan jika tidak ada kecacatan lain.

 4. Cara menetapkan semula pusaran duet pemuat depan

 5. Cara termudah untuk menetapkan semula pemuat depan adalah dengan mencabut mesin basuh selama 30 (atau lebih) saat.

Petua Pantas: Ulangi proses beberapa kali jika tidak berfungsi pada kali pertama.

Cara membuka kunci mesin basuh pusaran depan

:small_blue_diamond: Sekiranya anda tidak membuka kunci pintu pemuat depan anda selepas kitaran pencucian berakhir, cuba tetapkan semula:

 1. Tanggalkan mesin basuh dari stopkontak dindingnya dan biarkan mesin dari 2 minit tidak dicabut.

 2. Pasang kembali mesin basuh selepas 2 minit.

 3. Pengaturcaraan mesin basuh anda mungkin akan diset semula untuk membuka pintu (Jalankan kitaran baru untuk mengesahkan bahawa tidak ada masalah lagi dengan pintu).

Bagaimana anda mengeringkan mesin basuh secara manual?

:small_blue_diamond: Berikut adalah langkah-langkah untuk mengeringkan mesin basuh dengan beban tinggi secara manual:

Langkah 1: Matikan kuasa dan tetapkan tuala.

Langkah 2: Cari seluar longkang di bahagian belakang mesin dobi.

Langkah 3: Saliran air.

Langkah 4: Matikan kuasa dan letakkan tuala.

Langkah 5: Cari seluar longkang.

Langkah 6: Saliran air.

Langkah 7: Gosok penapis.

Perbezaan antara mesin basuh separa automatik dan mesin basuh automatik penuh

Mesin basuh separa automatik Mesin basuh automatik penuh
Murah untuk dibeli Adakah semuanya dengan satu butang sentuhan
Tidak memerlukan bekalan air langsung Kecekapan kuasa yang lebih baik
Gunakan kurang pencahar Penjimatan masa
Memerlukan intervensi manual Lebih sedikit usaha untuk mencuci pakaian
Menggunakan elektrik yang kurang Memerlukan tenaga yang lebih sedikit

Bagaimana Memperbaiki Mesin Basuh Pusaran Beban Depan?

Membaiki mesin basuh Whirlpool muatan depan anda tidak memerlukan kepakaran mekanikal atau pembaikan selama bertahun-tahun. Anda sendiri boleh menyelesaikan masalahnya. Di beberapa kawasan, seperti menukar ke mesin anda, anda memerlukan sedikit kesabaran dan ohmmeter untuk menguji mata wang.

Jangan putus asa kerana mesin anda mula bertindak, ikuti panduan penyelesaian masalah mudah.

Langkah 1.

 • Periksa sama ada mesin basuh terlalu perlahan diisi oleh injap air pada kapasiti maksimumnya.

 • Anda juga dapat memeriksa tekanan air di keran untuk memastikannya tidak lemah.

 • Periksa skrin penapis pada bekalan air supaya kotoran dan serpihan tidak terhalang.

 • Untuk memastikannya tidak rosak, uji injap masuk air.

Langkah 2.

 • Uji pemasa jika air melimpah dengan tab mandi.

 • Uji suis paras air jika itu bukan masalahnya.

 • Seterusnya, periksa tiub udara untuk keausan atau kerosakan.

 • Uji injap masuk untuk air.

Langkah 3.

 • Periksa sama ada air tidak terbalik jika air panas memenuhi mesin basuh ketika air sejuk dan sebaliknya.

 • Di samping itu, pastikan bahawa injap bekalan air sejuk atau panas tidak dimatikan. Periksa selang bekalan air. Periksa injap masuk untuk mendapatkan air.

Langkah 4.

 • Periksa sambungan ke bekalan air jika air bocor di lantai. Periksa bahawa tidak ada retakan atau air mata di saluran pembuangan.

 • Periksa pam untuk air. Periksa tabung pencuci luar anda untuk retakan atau kakisan. Sahkan bahawa skrin tiub tidak usang atau rosak. Akhirnya, periksa galas bilik mandi.

Bagaimana saya boleh menetapkan semula pusaran mesin basuh automatik saya?

 • Bagaimana anda menetapkan semula mesin basuh Whirlpool? Cabut mesin basuh dari soket elektrik selama 1 minit.

 • Sambungkan mesin basuh dan angkat dan turunkan 6 kali dalam 12 saat. Anda mempunyai masa 30 saat untuk mengangkat dan menurunkan geladak.

Adakah cara untuk menetapkan semula mesin basuh dalam hal ini?

Untuk menetapkan semula induk, cabut mesin basuh dengan berhati-hati dari stopkontak dan biarkan tidak tersambung selama 1 minit.

Pasang kembali kabel pencuci ke dinding setelah satu minit selesai. Seterusnya, buka dan tutup pintu mesin basuh 6 kali dalam 12 saat, sehingga semua bahagian dapat menerima isyarat "reset".

Mengapa mesin basuh saya tidak berfungsi?

 • Sekiranya mesin basuh anda diisi dengan air tetapi tidak mengaduk, suis dek yang rosak, tali pinggang yang pecah atau masalah motor kemungkinan akan menjadi masalah.

 • Periksa putaran putaran mesin basuh.

 • Apabila ini berfungsi, enjin berfungsi dan tali pinggang tidak pecah.

 • Tali pinggang mungkin longgar atau patah jika putaran putaran tidak berfungsi.

Apa maksudnya apabila semua lampu berkedip di mesin basuh?

 • Sekiranya lampu basuh, bilas dan putar semuanya menyala secara serentak, ini menunjukkan bahawa penapis atau paip buangan / saliran anda mungkin tersumbat.

Bagaimana saya tahu jika mesin basuh motor saya rosak?

Berikut adalah lima tanda masalah enjin yang paling biasa.

 1. Tidak akan mengepam atau memutar mesin basuh.

 2. Mesin basuh tidak dapat mengepam air masuk dan keluar serta berputar.

 3. Tidak akan berputar, tetapi mengepam.

 4. Tidak akan membasuh mesin basuh.

 5. Pakaian masih basah.

 6. Setiap masalah kitaran.

Soalan Lazim:

:small_blue_diamond: Orang ramai bertanya banyak mengenai cara menetapkan semula mesin basuh pusaran air. Kami membincangkan beberapa perkara di bawah:

1. Apa yang perlu dilakukan sekiranya skrin basuh Whirlpool Convertible tidak berfungsi?

 • Penyumbatan biasanya menyebabkan ini berlaku di saluran pembuangan atau halangan ke pam.

 • Bersihkan sebarang penyekat pam pam atau halangan (duit syiling, butang kecil).

 • Matikan pautan air.

 • Sekiranya langkah-langkah ini tidak menyelesaikan masalah, mungkin perlu mengganti pam air mesin basuh.

2. Apa yang harus dilakukan sekiranya mesin basuh skrin sentuh Cabrio pusaran air tidak berputar?

 • Sekiranya mesin basuh anda tidak berpusing atau mengepam air, tetapi mesin sedang berjalan, mesin basuh anda mungkin mempunyai takal pam beku.

 • Sekiranya demikian, kita mesti mengganti pam. Keluarkan pam dari mesin basuh dan cuba putar pulley secara manual untuk memeriksa pulley.

 • Sekiranya beku atau kaku tidak berpusing dengan bebas, maka gantikannya.

3. Adakah pusaran air adalah mesin basuh yang baik?

:small_blue_diamond: Mesin cuci Whirlpool adalah tempat ketujuh dalam penarafan Pencuci Total Terbaik 2021 kami dan tertinggi kedua dalam penarafan Pencuci Top Beban Terbaik.

4. Apakah masalah dengan mesin basuh dari Whirlpool?

 • Apabila elemen pemanasan dihidupkan, arus tambahan melewati mesin dan memanaskan sistem pengunci pintu.

 • Pasukan keselamatannya mengenal pasti masalah itu, tetapi mengakibatkan kebakaran, walaupun tidak ada yang cukup signifikan sehingga menyebabkan kerusakan ringan atau cedera parah.

5. Berapa lama mesin basuh pusaran air akan bertahan?

:small_blue_diamond: Mesin cuci boleh bertahan selama 12-14 tahun, dan mesin pengering boleh bertahan sekitar 12-18 tahun. Mesin basuh dan pengering anda hendaklah sekurang-kurangnya sepuluh tahun.

6. Adakah mesin basuh pusaran air boleh dipercayai?

 • Mesin basuh yang paling dipercayai adalah Whirlpool, LG dan Samsung.

 • Yale Appliance mendapati bahawa kurang daripada 7% penjualan unit ini memerlukan penyelenggaraan.

 • JD Power juga meletakkan Samsung dan LG sebagai pengeluar kepuasan pelanggan teratas.

7. Adakah tab mandi panas sesuai untuk mesin basuh?

:small_blue_diamond: Whirlpool adalah jenama AS dan terkenal dengan peralatan rumah dan mesin basuh. Whirlpool bukanlah pilihan yang baik jika anda mahukan mesin basuh Frontload. Tetapi Whirlpool tidak diragukan lagi adalah jenama yang baik jika anda mahukan Mesin Cuci Pemuatan Teratas.

8. Apa yang menyebabkan mesin basuh tidak memutarkan semua air?

 • Sekiranya mesin basuh anda tidak berputar, semua air dan pakaian masih basah, dan membazir atau boleh menghalang pam saliran, mungkin rosak.

 • Objek luaran mungkin tersekat di pam dan di dalam tiub saliran.

 • Periksa kawasan ini dan buang apa sahaja yang boleh menghalang sistem saliran mesin basuh anda.

9. Mengapa mesin basuh saya tidak berputar dengan cukup cepat?

 • Mesin basuh yang tidak mencukupi akan menyebabkan pakaian anda tidak bersih dan lembap.

 • Masalahnya ialah tali pinggang yang dilonggarkan atau patah, beban yang tidak sebanding, suis dek yang tidak berfungsi atau sistem bekalan kuasa.

 • Mulakan dengan langkah mudah semasa menyelesaikan masalah perkakas elektrik.

10. Adakah Maytag dan Whirlpool sama?

:small_blue_diamond: Whirlpool adalah salah satu jenama yang paling terkenal dan paling lama dalam industri pembaikan perkakas, dan Maytag tergolong dalam Whirlpool Corporation sekarang, jadi tidak menghairankan bahawa kedua-dua nama yang dikenali ini menonjol untuk dipercayai.

11. Mesin cuci mana yang menggunakan lebih sedikit kuasa?

:small_blue_diamond: Dari segi penggunaan tenaga, mesin basuh dengan muatan depan menggunakan lebih sedikit elektrik dan air untuk membersihkan jumlah pakaian yang sama dengan mesin basuh dengan beban teratas.

Kesimpulannya :writing_hand:

:small_blue_diamond: Whirlpool adalah salah satu jenama yang paling terkenal dan paling lama dalam industri pembaikan perkakas. Mesin cuci Whirlpool Convertible adalah model mesin basuh yang popular. Itu adalah teknologi monitor cahaya LED yang inovatif.

Untuk menetapkan semula mesin basuh pusaran air:

 • Matikan mesin basuh, kemudian ubah mod dail ke normal.

 • Putar kaunter dail tiga kali mengikut arah jam dan kemudian sekali ke arah yang bertentangan.

:small_blue_diamond: Sekiranya mesin pusaran anda tidak berfungsi dengan betul, menghidupkannya semula sering dapat mengaktifkannya semula. Cara terbaik untuk menetapkan semula mesin basuh pusaran khas anda adalah dengan memeriksa garis panduan pemiliknya.

:small_blue_diamond: Sekiranya mesin basuh anda tidak berputar, semua air dan pakaian masih basah, dan membazir atau boleh menghalang pam saliran, mungkin rosak.

:small_blue_diamond: Objek luaran mungkin tersekat di pam dan di dalam tiub saliran. Periksa kawasan ini dan buang apa sahaja yang boleh menghalang sistem saliran mesin basuh anda.

Artikel berkaitan: