Dunia solek fesyen berkembang dari hari ke hari dan tisu adalah bahagian penting daripadanya. Putaran kapas yang boleh digunakan semula adalah pembersih terbaik sama ada anda membersihkan wajah atau menghilangkan solek tanpa kerengsaan. Mereka mesra alam dan meningkatkan rutin penjagaan kulit. Sama ada anda menggunakannya sebagai pembersih atau sebagai lap basah.

pusingan kapas

:white_circle: Pusingan kapas yang boleh digunakan semula

Putaran kapas adalah alternatif lingkungan untuk pembalut kapas sekali pakai yang digunakan untuk menghilangkan solek dan bahkan dapat digunakan untuk menerapkan produk cair kerana mereka dapat mengurangkan pembaziran.

Penggunaan dan pencucian berulang akan berlaku kerana ia adalah campuran kapas yang menjadikannya boleh dikitar semula sepenuhnya. Mereka dibuat dengan pelbagai bahan organik yang menjaga kulit wajah menjadi perhatian utama. Mereka tidak boleh membahayakannya.

Banyak jenama dan syarikat kosmetik yang membuatnya dalam jumlah besar dalam bungkusan yang habis terjual dalam pelbagai jenis faktor utama peningkatan penggunaannya adalah senang digunakan dan mudah dicuci.

Pilihan yang dapat digunakan kembali untuk bola kapas sekali pakai, pusingan ultra lembut ini mudah digunakan pada produk cair. Ciri yang paling besar dari putaran yang dapat digunakan semula adalah bahawa mereka tidak menyerap satu ton formula Putaran yang dapat digunakan kembali lebih baik daripada bola yang dapat digunakan kembali.

Ringkasan:pen: Putaran kapas yang boleh digunakan semula adalah alternatif yang mesra alam daripada pelapik kapas sekali pakai. Bahan-bahan organik ini dibuat dari pelbagai jenis bahan organik, menjadikan kulit wajah menjadi perhatian utama. Banyak jenama dan syarikat kecantikan menghasilkan sejumlah besar dari mereka.

:question: Mengapa beralih ke pad kapas yang boleh digunakan semula dan betapa hebatnya

Para saintis menganggarkan bahawa tisu basah kompos yang tidak terbiodegradasi, termasuk tisu solek, menyumbang lebih dari 7 tambah satu bilion pound sampah setiap tahun.

Sebanyak 20 juta titisan tisu solek dibuang ke sampah setiap hari.

Lap yang biasa digunakan boleh memakan masa sehingga 100 tahun atau lebih untuk merosot, jadi mudah untuk mengetahui mengapa produk ini kini menjadi produk rumah tangga ketiga terbesar di dunia yang dibuang setiap tahun.

Dan apa yang mungkin dilakukan oleh pengguna yang peka terhadap persekitaran untuk mengurangkan pemusnahan grafik sampah planet ini? Lebih jauh lagi, mulakan dengan beralih ke kain kapas yang boleh digunakan semula.

Lebih banyak pelanggan secara amnya prihatin terhadap kemungkinan kesan negatif yang mungkin dimiliki oleh setiap isi rumah di bumi yang indah ini.

Aktivis alam sekitar menasihatkan semua untuk berkomitmen untuk menggunakan produk yang kurang boleh digunakan, termasuk solek dan pembersih kulit wajah yang dibuang setelah hanya satu penggunaan.

Sebaliknya, penyelesaian yang mudah dan mudah adalah beralih ke membeli hanya kapas yang boleh digunakan semula.

Ini lebih selamat untuk iklim keseluruhan, dapat menjadi efisien dengan setiap penggunaan dari masa ke masa, dan juga lebih lembut pada kulit wajah yang rapuh.

Teruslah membaca untuk mendedahkan maklumat mengenai pertanyaan pelanggan, seperti bantalan kapas yang dapat digunakan semula.

Ringkasan:pen: Para penyelidik mencadangkan bahawa tisu basah kompos yang tidak terbiodegradasi, termasuk tisu solek, mengimbangi lebih dari 7 tambah satu bilion pound sampah setiap tahun. 20 juta titisan tisu solek dijatuhkan ke tong sampah setiap hari. Aktivis persekitaran mendesak semua untuk berkomitmen untuk menggunakan produk yang kurang boleh digunakan.

:small_red_triangle: Sapu kapas DIY yang boleh digunakan semula

Lingkaran kain yang boleh digunakan semula boleh dibeli di beberapa kedai runcit atau dalam talian, tetapi sangat mudah untuk membuatnya menjadi rumah. Orang akhirnya memilih semula t-shirt lama yang mereka pakai dan memberikannya kehidupan kedua yang berguna seperti ini. Ini adalah kaedah yang ideal untuk menggunakan sesuatu yang sebaliknya akan sia-sia dan menjimatkan sedikit wang untuk membeli produk baru

Baju kapas berkualiti baik yang digunakan sangat bagus untuk membuat kapas bulat. Pilih bentuk bulatan yang diingini dan gunakannya untuk memotong bulatan dari baju bersih kerana baju itu dapat memberi banyak bulatan dengan mudah kerana banyak kain.

Kumpulkan pusingan ini dan kemudian jahit dengan satu sama lain dengan ketebalan yang anda inginkan untuk penggunaan rutin pembersihan dan teruskan dengan penggunaan yang mudah. Bahagian terbaik ialah anda boleh mencucinya dengan mudah pada bila-bila masa.

:green_heart: Pelbagai kapas yang boleh digunakan semula

Terdapat tiga jenis bahan yang digunakan untuk penyapu kapas lestari

:small_blue_diamond: Kapas Organik : Lingkaran kapas organik yang boleh digunakan semula dibuat dari serat kapas semula jadi. Ia lembut dan lembut ketika digunakan pada kulit dan sangat sesuai untuk jenis kulit sensitif.

:small_blue_diamond: Kain Terry : Bahan semacam itu adalah bahan tenunan kapas, seperti tuala mandi. Kulit lebih kasar pada kulit ketika digunakan, dan ia menjadi lebih halus setelah beberapa kali dibilas.

:small_blue_diamond: Flanel : Dari ketiga-tiga bulatan kain yang boleh diisi semula, flanelnya kurang menyerap. Ia diperbuat daripada kain lembut, lebih halus, dan nipis yang menjadikannya lebih selesa.

Ringkasan:pen: : Bulatan kain yang boleh digunakan semula boleh dibeli di kedai runcit tertentu atau dalam talian, tetapi sangat mudah untuk membawanya pulang

Seperti kapas organik, putaran terry dan flanel adalah jenis yang digunakan dalam beberapa cara.

:timer_clock: Jangkauan penggunaan sapu kapas yang boleh digunakan semula

Pad kapas yang boleh digunakan semula boleh digunakan sehingga 500 atau satu tahun. Inilah bahagian lain yang menarik, dan mari kita ketahui lebih lanjut mengenai penjimatan yang ketara semasa beralih ke kain yang boleh digunakan semula.

Sebilangan pelapik kapas yang boleh digunakan semula ini biasanya mempunyai dua sisi, satu sisi untuk melepaskan pangkal dan satu lagi untuk menghilangkan rias mata.

Bayangkan sahaja jumlah pengguna yang dapat menjimatkan jika mereka menggunakan kapas, jangan buang lima atau lebih setiap kali anda menanggalkan solek.

Sebungkus sisa kapas berharga kira-kira $ 0,04, dan rata-rata wanita menggunakan sekurang-kurangnya lima sehari. Itu minimum $ 0.20 sehari, dan maksimum $ 73 setiap tahun.

Satu alas kapas yang boleh digunakan semula berharga $ 0.44, yang berlangsung sepanjang tahun; walaupun mereka menggunakan tiga pada satu masa, pengguna tetap akan menjimatkan sehingga $ 72 setiap tahun.

  • Putaran kapas yang boleh digunakan digunakan untuk:

  • Pembuangan solekan

  • Penghapusan varnis kuku

  • Pelaksanaan pelembap wajah, toner, atau losyen

  • Ini dapat digunakan untuk prosedur pengobatan untuk menghindari pendarahan, untuk tusukan seperti suntikan atau venipuncture.

  • Direka untuk membersihkan atau mencuci bayi yang baru lahir

:diamonds: Membersihkan sapu kapas

Cara terbaik untuk membersihkan bulatan kapas yang boleh digunakan semula adalah mencucinya tepat selepas setiap penggunaan. Berikut adalah panduan projek untuk membersihkan barang-barang ini dengan lebih bersih, sehingga ia dapat bertahan lama.

Bersihkan bahagian yang kemas terlebih dahulu (jika mungkin), agar kotoran tidak masuk kembali ke kapas.

Bersihkan cincin kapas dengan air sabun hangat badan. Jangan lupa membersihkannya beberapa kali.

Elakkan penggunaan pelembut kain dan klorin agar kekal selama-lamanya.

Cegah dan letakkan di mesin basuh dan cadar kering. Bilas dengan cepat apabila menggunakan sebatang sabun cukup hebat.

Udara Kering Segar

Ringkasan:pen: Sebiji sampah kapas bernilai kira-kira $ 0.04, dan rata-rata wanita menggunakan sekurang-kurangnya 5 sehari. Lapisan kapas yang boleh digunakan semula boleh digunakan untuk prosedur perubatan untuk menghentikan darah, untuk tusukan seperti vaksinasi atau venipuncture.

Bersihkan cincin kapas dengan air suam di badan. Jangan gunakan pelincir kain dan peluntur untuk tahan lama. Cegah dan masukkan ke dalam mesin basuh dan pinggan pengeringan.

:yellow_heart: Merenda kapas yang boleh digunakan semula

Crochet face scrubby adalah projek pantas dan ringkas yang pengguna akan sangat gemar membuat dan memberikan sebagai hadiah. Mereka boleh dicuci, boleh digunakan semula, dan item yang sempurna untuk ditambahkan ke rejimen penjagaan kulit yang mesra alam.

Mereka berbentuk bulat kapas atau lap basah wajah. Mereka terbuat dari kain kapas tahan lama, maka anda akan dapat menggunakan paket gosok itu untuk jangka masa panjang.

Mereka sangat mudah dibuang. Hanya masukkan cucian harian ke dalam mesin basuh! Sebenarnya, dengan setiap cucian, ia hanya akan menjadi lebih lembut dan lembut.

Scrubbies semacam itu tidak memerlukan banyak benang. Pengguna boleh membuat segumpal wajah yang bersih dari sekumpulan benang kapas kecil! Atau gunakan sisa benang kapas berwajaran untuk karya lain.

Ringkasan:pen: Knitting Face Soft microfiber adalah reka bentuk yang pantas dan mudah yang pengguna lebih suka membuat persembahan sebagai hadiah. Mereka mudah dibersihkan, boleh digunakan semula, dan bagus untuk menambah rutin penjagaan kulit persekitaran.

Pelapik kapas yang boleh digunakan semula

:diamonds: Jenny Patinkin Bulat Organik Bulat Kosmetik yang Boleh Digunakan Semula

Seperti judulnya, alas ini terbuat dari buluh dan menyertakan tekstur seperti kain terry yang sangat lembut dan sedikit pengelupasan. Buluh tidak hanya terasa baik pada kulit, tetapi juga secara semula jadi hypoallergenic dan antibakteria.

Mengenai pemuliharaan, buluh adalah tanaman yang memerlukan sedikit air, tanpa racun perosak, tumbuh dengan cepat, dan tidak berkarbon, sehingga pengguna dapat merasa sangat istimewa mengenai pilihannya.

Pusingan dibersihkan dengan indah selepas mencuci, ia disertakan dengan beg dobi jaring, masukkan saja dan basuh tuala anda dan dapatkan dompet kulit vegan merah jambu yang cantik.

:heavy_check_mark: Hebat untuk Makeup Berat: Flaps Remover Kosmetik Wajah Halo yang Boleh Digunakan Semula

Jangan risau jika tidak ada susu pembersih. Yang perlu anda buat hanyalah membasahi pelapik dan menggosok wajah; ini hampir secara automatik menghilangkan barang-barang yang sangat keras kepala, berfikir gincu lama dan solek liputan penuh, dengan hanya air Tulen sahaja.

Ini adalah kain khas yang berfungsi, yang 100 kali lebih halus daripada rambut manusia dan mampu menangkap kotoran dan solekan dengan berkesan.

Secara individu, orang suka ia berwarna putih sehingga mereka dapat melihat semua solek yang ditanggalkannya, walaupun, dalam pengalaman, ia dapat menodai sedikit setelah penggunaan biasa (setiap pusingan dapat dicuci dengan mudah 100 kali).

:+1: Nilai terbaik untuk wang: Pad Pembersih Buluh Boleh Digunakan Semula PINOWU

Memakai hanya dengan beberapa dolar sahaja, pek ini adalah pilihan poket yang sempurna untuk sesiapa sahaja yang ingin mencuba alat solek solek yang boleh digunakan semula atau yang memilih untuk memuat. 16 pad itu sama dengan 2.000 bola kapas, dan pengulas gembira berulang kali membanggakan betapa lembutnya bunyinya dan seberapa baik prestasi mereka.

Ringkasan:pen: Jenny Patinkin Organic Bamboo Reusable Beauty Round adalah hypoallergenic dan anti-bakteria. PINOWU Tahan Lama Buluh Pembersih hanya beberapa dolar setiap satu.

16 pad itu sama dengan 2.000 bola kapas, dan pengulas yang puas sering membual tentang betapa lembutnya perasaan mereka dan seberapa baik ia berfungsi. Jangan risau sekiranya tidak ada air bersih yang boleh diakses.

:bulb: Soalan Lazim (Soalan Lazim)

Soalan biasa mengenai penyapu kapas

:heavy_check_mark: 1. Adakah pusingan kapas yang boleh digunakan semula adalah yang terbaik?

Mereka dapat digunakan untuk menerapkan krim wajah, balsem, dan primer, atau bahkan untuk menghilangkan solek! Salah satu produk terbaik yang akan digunakan untuk pusingan kapas organik ini adalah minyak muka tanpa sisa, toner organik, atau pembersih solekan semula jadi ini.

:heavy_check_mark: 2. Adakah pelapik kapas pelik untuk epidermis?

Meski begitu, pelapik kapas yang salah akan merengsakan kulit halus dan menjadi bahagian pertahanan rutin penjagaan kulit anda. Tuala wanita dengan tekstur kasar atau bahan yang telah memutihkan atau dirawat dengan bahan kimia lain boleh terlalu keras pada kulit dan menyebabkan alergi.

:heavy_check_mark: 3. Bolehkah anda menggunakan alas buluh untuk membersihkan cat kuku?

Bulat buluh selulosa kasar untuk disentuh dan digunakan untuk menghilangkan cat kuku, ia boleh digunakan berulang kali selepas mencuci. Anda akan menggunakan penyelesaian penghilang cat kuku untuk pembalut.

:clipboard: Kesimpulannya

Kata-kata terakhir mengenai putaran kapas yang boleh digunakan semula dan faedahnya dapat dikumpulkan kerana ia sangat bagus dalam banyak cara kecuali membersihkan untuk menggunakan kosmetik.

Apa yang mengagumkan bahawa mereka boleh dibuat di rumah, mereka mudah dicuci mesra alam dan bahagian terbaik adalah saku saku. Malah ahli ekologi memberi laporan mengenai bahaya sifar mereka ke bumi.

Sekiranya kadar penduduk mula meningkat, lebih-lebih lagi, barang pakai buang, seperti balutan solek muka, pasti akan menyumbat tempat pembuangan sampah kita untuk abad berikutnya atau lebih.

Beberapa kajian ilmiah juga menunjukkan bahawa usaha pemuliharaan kecil, seperti memilih untuk membeli bantalan bulu kapas yang dapat digunakan semula atau beralih ke alas kapas dan bekas yang boleh digunakan semula untuk mencuci dengan mudah, dapat membantu menyelamatkan dunia jika cukup banyak warga yang aktif di tempat lain.

Oleh itu, lebih baik menambahkannya ke rutin pembersihan kulit setiap hari.

Topik-topik yang berkaitan:bookmark:

Bagaimana Menghilangkan Lem Super dari Kulit? Bersih