Menusuk rook adalah perforasi tepi dalaman rawan telinga kerana memakai aksesori telinga. Penindik melewati jarum di tulang rawan telinga di tengahnya, bertentangan dengan tepi telinga. Tindakan rook setiap orang berbeza bergantung pada struktur telinga anda. Sebilangan besar orang tidak bernasib baik kerana mempunyai rawan yang sangat tipis kerana rabung yang tipis tentunya agak sukar untuk ditembusi. Manakala orang yang mempunyai rabung yang lebih besar relatif mudah menembus. Tepi yang lebih besar sebahagian besarnya memerlukan lebih banyak bahan daripada bahagian yang langsing. Piercing juga dilihat sebagai rawatan sakit kepala dan sakit otak. Piercing rook sering dilihat sebagai teknik pencegahan antara serangan sakit kepala dan migrain yang melampau. Ini dilihat sebagai ubat elektif. Walaupun sains semasa mungkin tidak mempunyai ubat untuk sakit kepala, menembusi rook dipandang sebagai rawatan yang dapat dilaksanakan.

:arrow_right: Menusuk Rook:

Trendsetters selalu muncul dengan beberapa trend baru seperti tatu jari, topeng lembaran, tindikan hidung tradisional, potongan rambut pendek dan yang lainnya. Baru-baru ini kita telah melihat banyak gambar Instagram di mana model mempunyai tindik landasan yang unik. Pernahkah anda mendengar menusuk rook? Sekiranya tidak, teruskan membaca artikel kami. Menusuk papan adalah salah satu lubang atau perforasi yang paling popular di rongga telinga dalam atau luar. Selain itu, menusuk papan bukan sahaja kelihatan elegan, segar, halus, dan serba boleh tetapi juga menarik. Tukang tindik dihiasi dengan aksesori telinga kelihatan menarik.

Pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif Stone and Strand, sebuah kedai perhiasan dan menindik di NYC, Nadine McCarthy Kahane, mengatakan "Setelah maklum balas positif mengenai tindik lobus kami, kami sedang menunggu pelanggan mengalami tindikan rook". Rook piercing tidak pernah gagal untuk menonjol di khalayak ramai sejauh yang dilakukan oleh tukang tindik profesional. Mengikut Rhianna Jones, tukang tindik yang berpusat di London di The Circle London, tindikan itu wajar bagi kebanyakan orang, namun kerana telinga setiap individu adalah unik, hanya sedikit individu yang mendapati mereka tidak dapat memperolehnya. "Saya akan bekerja secara konsisten dengan setiap pelanggan untuk mencuba menusuk rook kanan mengikut anatomi telinga mereka dan meletakkan aksesori telinga kanan untuk saling memuji," katanya. Tidak ada penembusan jarum yang menyakitkan, namun, kami perlu mengetahui betapa menyakitkannya tusukan rook, berapa lama masa yang diperlukan untuk memulihkan diri, jenis dan bahan apa yang sesuai, dan apakah ia sesuai dengan anda. Kami mendekati pakar perapi dan ahli dermatologi untuk memberi petunjuk kepada kami mengenai semua perkara yang anda perlukan untuk memikirkan tusukan sejuk dan istimewa ini. Terus tatal!

:black_medium_square: Prosedur Piercing Rook:

Prosedur menindik rook agak sama dengan menindik hidung dan menusuk tulang rawan. Jelas, proses menusuk rook dimulakan dengan mencari piercer yang mempunyai reputasi terbaik dengan sejarah menusuk yang baik dan bekerja di persekitaran yang baik. Pencucuk boleh membuat atau mematahkan penampilan.

Penindik mungkin melakukan tugas dengan tangan bebas atau mungkin dengan pengapit. Setelah anda siap untuk menusuk, penindik anda akan membersihkan kawasan anda dan melihat anatomi telinga anda untuk memeriksa sama ada anda mempunyai rawan nipis atau rawan tebal. Juga, bentuk dan ukuran telinga setiap individu berbeza, rawan rabung nipis sukar dicucuk daripada rabung tebal. Walaupun kerana kawasannya cenderung sulit untuk melihat dengan tepat di mana pintu masuk dan bukaan cuti, tukang tindik anda juga akan menyarankan perhiasan telinga yang berkualiti yang akan melengkapkan telinga anda.

Penindik anda akan menandakan tempat dengan penanda di pintu masuk dan pintu keluar dan memeriksa dengan anda untuk memastikan anda menyukai kedudukannya. Sekiranya anda tidak peduli di mana mereka dicap, beritahu mereka di mana anda suka. Kemudian, penindik anda akan memakai sarung tangan yang teliti dan membersihkan telinga anda dengan pembersih atau susunan yang teliti.

Sebilangan besar penindik menggunakan tolok 14g atau 16g. Jarum yang dipotong akan sangat cepat. Selepas itu, piercer kehendak anda menanamkan perhiasan anda sekeping s ke dalam bukaan baru, yang mungkin menjadi bahagian yang paling sukar. Anda pada ketika itu akan mendapat garis panduan penjagaan selepas menjaga agar penembusan baru anda terlindung dan sihat. Penindik anda akan mengesyorkan anda memakai aksesori telinga selama beberapa minggu tetapi tidak selama berbulan-bulan semasa laman web pulih. Untuk membiarkan laman web terbuka semasa pulih, aksesori akan lebih tebal daripada yang biasa anda letakkan di tulang rawan telinga anda.

Ringkasan:

Piercing rook adalah menusuk tulang rawan dalam telinga. Untuk menindik dengan baik, lawati penusuk pakar. Penusuk yang baik boleh membuat atau merosakkan penampilan. Untuk meningkatkan tindik pakai perhiasan perhiasan bilik yang bagus

:pushpin: Tahap Sakit Piercing Rook:

Jelas terasa sakit ketika jarum dimasukkan ke bahagian tubuh mana pun. Tetapi agak sukar untuk mengetahui berapa banyak kesakitan yang akan ditanggung seseorang kerana tahap kesakitan berbeza dari orang ke orang. Masa penyembuhan dan tahap kesakitan tulang rawan dan menusuk rook berbeza kerana anatomi mereka berbeza. Kulit tulang rawan keras, tebal, dan sukar dicucuk daripada rongga telinga. Begitu juga, rook juga merupakan kawasan tulang rawan yang bermaksud lipatan tulang rawan jauh lebih sukar untuk ditembusi. Ini kerana terdapat tisu yang berdekatan dengan tulang rawan dari mana jarum melintasi rook.

Sejujurnya, separuh dari tahap kesakitan bergantung kepada penindik. Bagaimana dia akan menusuk rook anda akan menentukan tahap kesakitan. Dia mungkin menggunakan jarum 14g atau 16 atau alat pengukur yang lebih besar untuk menusuk telinga anda. Pertama, dia akan menusuk rook anda dengan jarum. Sebilangan besar kesakitan akan berlaku semasa dan selepas tusukan. Anda akan mengalami kesakitan dan tekanan yang kuat di sekitar kawasan menusuk rook anda. Dengan berlalunya masa, tahap kesakitan akan berubah. Setelah beberapa jam menusuk dan memasukkan perhiasan, rasa sakit yang teruk akan berubah menjadi berdenyut kuat. Kesakitan berdenyut ini mungkin atau mungkin tidak berlangsung selama beberapa hari atau beberapa minggu.

Anda boleh menghadapi masalah untuk tidur malam tidak awal. Penderitaan mungkin menyedarkan anda apabila anda berpaling ke sisi yang terpengaruh. Penderitaan bersifat emosional, jadi sukar untuk meramalkan dengan tepat bagaimana anda akan menghadapinya. Sekiranya anda mempunyai tindik ligamen lain, anda boleh mengharapkan tusukan rook setanding dengan yang lain. Rook agak tebal daripada tempat yang berbeza, jadi mungkin memerlukan lebih banyak masa untuk kembali normal.

Tulang rawan telinga anda terdiri daripada tisu vaskular halus, yang menunjukkan bahawa mereka mempunyai aliran darah biasa untuk membantu memperbaiki. Ligamen, sekali lagi, adalah tisu avaskular keras, yang menyiratkan ia tidak cepat pulih. Piercing rook diketahui memerlukan banyak masa dalam penyembuhan berbanding dengan tindikan lain. Ia memerlukan masa dalam jangka masa 3 dan 10 bulan untuk pulih sepenuhnya. Ini mungkin tetap halus sepanjang masa ini, terutama jika tidak terkontaminasi. Seperti yang ditunjukkan oleh penelitian, sekitar 32 persen sumber ligamen yang dipercayai dapat dicemari cepat atau lambat. Telinga yang dicucuk sangat menyakitkan dan mungkin memerlukan anti-jangkitan

:pushpin: Penyembuhan Piercing Rook:

Masa penyembuhan menusuk rook boleh berlangsung antara 2 hingga 3 bulan. Masa penyembuhan untuk menusuk tulang rawan mungkin berbeza dari satu individu ke individu yang lain bergantung pada jenis badan mereka dan kemampuan mereka untuk menahan sakit. Oleh itu, disyorkan untuk berjumpa dengan doktor atau tukang tindik anda untuk bertanya sama ada luka telah sembuh sepenuhnya atau tidak. Setelah berjumpa dengan perunding anda mulakan penjagaan selepas anda. Sekiranya anda cuba menghilangkan aksesori telinga sebelum sembuh sepenuhnya, anda berisiko terkena penyakit atau ligamen.

:black_medium_square: Langkah berjaga-jaga selepas menindik:

Sama seperti kita melakukan langkah berjaga-jaga selepas sebarang luka atau tindik tulang rawan , menusuk rook juga memerlukan beberapa langkah berjaga-jaga dan penjagaan selepas itu. Langkah berjaga-jaga harus dilakukan sehingga tindikan sembuh sepenuhnya. Anda harus mengelakkan tidur di sisi menusuk rook kerana boleh memperburuk atau melambatkan proses penyembuhan. Untuk bulan-bulan awal gunakan rendaman garam. Kristen Goldenberg MD mengatakan, "salah satu kesalahan terbesar yang dilakukan orang adalah mereka menggunakan alkohol atau hidrogen peroksida di kawasan yang terjejas". Mencuci kawasan dengan lembut dengan pembersih dan air beberapa kali setiap hari menyelesaikan tugas. Sekiranya terdapat kemungkinan terdapat tanda-tanda pencemaran, saya sarankan untuk segera menambahkan anti-mikroba yang berkesan, "katanya.

Di sini kami telah mencatat beberapa petua untuk penyembuhan menusuk rook:

:black_small_square: Elakkan memakai fon kepala:

Setelah menusuk rook, elakkan memakai fon kepala di atas tindik kerana boleh menekan aksesori telinga, yang dapat menyebabkan tekanan pada tindikan segar yang mengakibatkan memburukkan kawasan ini. Penusuk anda mungkin meminta anda mengeluarkan atau memindahkan perhiasan. Jangkitan jangkitan dan tulang rawan juga mungkin berlaku. Untuk mengelakkan semua situasi ini, disarankan untuk memakai earbud selama ini.

:black_small_square: Pastikan aksesori telinga sentiasa bersih:

Oleh kerana lokasi rook yang ketat, sukar untuk membersihkan kawasan rook Walaupun mandi garam atau garam laut dapat membantu menghilangkan banyak kotoran dan kulit mati yang dapat terkumpul sepanjang hari, anda masih perlu memerhatikan tindikan . Gunakan penyembur masin untuk melakukan pencucian bebas tangan dengan mudah di antara rendaman.

:black_small_square: Jangan gerakkan perhiasan telinga:

Piawaian ini boleh menyusahkan, terutamanya semasa membersihkan, namun, ini adalah asas untuk menindik ligamen. Ligamen mudah cedera, dan ketika anda memindahkan perhiasan, ia akan menyebabkan luka pada kulit yang merangkumi. Ini boleh menyebabkan parut. Semasa mengarahkan saluran air masin, pastikan bahawa anda menggunakan cawan yang cukup besar untuk membenamkan perhiasan tanpa menyentuhnya, dan lupa untuk memutar permata.

:black_small_square: Gunakan tuala kertas:

Jangan sekali-kali menggunakan tuala kain untuk membersihkan kawasan tersebut. Tuala kain mungkin mempunyai beberapa kuman dan bakteria yang akan terkumpul di luka boleh menyebabkan kesan negatif. Ia juga boleh menjadi gatal pada masa yang sama. Sebaiknya gunakan tuala kertas sebagai gantinya.

:arrow_right: Perhiasan Piercing Rook yang Trendy:

Menusuk rook telah mendapat banyak populariti dan menyaksikan banjir besar dalam jumlah yang banyak dan pada masa ini bergerak sebagai salah satu tindik telinga yang paling disukai. Keren, anggun dan menarik perhatian, rooknya hebat sekiranya anda memerlukan penegasan yang jelas dan jelas. Ini agak tidak konsisten kerana terdapat di telinga rahsia anda, namun cepat dikenali. Ini adalah ruang telinga yang secara umum akan dilupakan oleh sebagian besar orang hingga ditusuk dengan tindikan dan tiba-tiba ia perlu dipertimbangkan!

Rook piercing itu sendiri kelihatan sangat menarik tetapi anda memakainya dengan beberapa perhiasan yang comel selain dari gelang dan potongan stud. Terdapat pelbagai jenis perhiasan menusuk rook di luar sana di pasar. Kami telah menyebut yang paling bergaya di sini. Pakai perhiasan perhiasan telinga ini dan jadikan tarikan diri anda sebagai pusat tarikan.

:pushpin: Perhiasan Rook Piercing Barbell

Barbel adalah salah satu perhiasan rook yang paling bergaya, menghiasi bahagian atas dan dasar rook. Terdapat tiga jenis asas barbel, dari bulat hingga lurus. Aksesori telinga ini tidak diragukan lagi merupakan idea yang sangat baik untuk menusuk rook kerana ia bergerak dengan mudah dan dapat dibersihkan dengan mudah. Ini memberi petunjuk untuk menyembuhkan kawasan menindik dan membiarkan tusukan dibebaskan dari pencemaran. Barbell juga sangat fleksibel dan boleh dihiasi dengan batu permata dan permata untuk menambah nada dan berkilau. Kawasan barbel melengkapkan menusuk rook, menjadikannya pertandingan yang dibuat di surga.

Walaupun barang kemas ini seperti perhiasan menusuk rook yang lain dapat terjebak dengan barang seperti baju, pakaian, dan cadar dan dapat menusuk tindik anda kelihatannya menggemaskan. Selain itu, meletakkan dan melepaskannya boleh menyusahkan kerana komponen tali yang memerlukan tenaga yang serius dan sangat tidak menentu. Walaupun begitu, sebilangan besar memilih perhiasan telinga yang unik ini apabila mereka mendapat tusukan.

:pushpin: Gelung dan cincin manik tertawan:

Seperti barbel, gelung yang elegan dan sederhana juga melengkapkan tindikan rook segar anda. Orang-orang pada masa ini suka menghiasi menusuk rook mereka dengan gelang sederhana yang anggun. Anda boleh mempunyai gelung perak atau emas apa sahaja yang anda suka. Penusuk pakar mencadangkan Hoops untuk tindikan segar kerana mereka tidak tersekat pada pakaian dan cadar dan mudah dibersihkan. Mereka boleh dimasukkan lebih awal, mudah bergerak, dan selesa dipakai. Apa yang lebih banyak diminta daripada itu memberi tekanan yang lebih sedikit pada tindikan. Mereka bergaya dan tiba di ruang lingkup rancangan, termasuk cincin titik tertangkap, gelung konsisten, dan bulatan berpisah . Cincin titik tebusan, juga disebut cincin manik tetap, adalah keputusan yang paling digemari untuk tindikan rook baru.

:pushpin: Perhiasan Rook Berbentuk Hati:

Satu lagi perhiasan menusuk rook dalam senarai kami berbentuk hati. Perhiasan berbentuk hati adalah perhiasan yang sesuai untuk menusuk rook, kerana ia menetap di telinga, menyalin selekoh tepi luar telinga. Permata rook jenis ini tidak banyak mendapat perhatian dan tidak mempunyai pivot atau tali, yang menjadikannya lebih bersih untuk menjaga kebersihan dan memakai dan melepaskan. Ini hadir dalam gaya sederhana seperti reka bentuk minimal yang menonjolkan batu permata dan daya tarikan.

:arrow_right: Logam Piercing Rook:

Sebelum memilih logam untuk menusuk papan, selalu buat kajian. Kerana jenis logam yang salah boleh menyebabkan jangkitan dan ruam yang membawa kepada kemerahan dan membahayakan tindikan rook. Sentiasa pilih logam yang sesuai dengan bio dan hipoalergenik untuk menusuk papan kerana ia kurang berbahaya daripada logam lain. Sebab adalah tudung bagi mereka yang mempunyai kepekaan logam dan mereka yang mempunyai tindikan segar. Logam berharga seperti emas adalah keputusan yang baik, namun sekiranya mereka mempunyai tahap ketahanan yang rendah, aloi tersebut boleh mengandungi alergen yang dapat menyebabkan masalah.

Mungkin alternatif yang paling ideal juga yang paling sederhana. Ini termasuk: Titanium Surgical stainless steel Niobium 14Kor 18K emas kuning

Terdapat beberapa logam yang harus anda hindari dalam menusuk papan kerana ia boleh menyebabkan alergi, perubahan warna, atau jangkitan. Beberapa di antaranya termasuk: Logam plastik dan nilon perak dan sterling silver seperti emas gulung, bata emas, dan penyaduran Kuningan, tembaga, dan gangsa

:black_medium_square: Rook Piercing - Bukan untuk Semua Orang

Sekiranya anda sudah lama berfikir untuk menusuk rook, berhentilah! Lihat tukang gunting pakar anda dan tanyakan apakah anda boleh menusuk rook atau tidak. Kerana mengejutkan dan sayangnya menusuk rook bukan untuk semua orang. Ya! Anda betul-betul mendengarnya. Menusuk papan bergantung pada anatomi dan struktur telinga seseorang. Orang-orang yang tidak bernasib baik yang telinga mereka lipat sangat kecil, cenderung mendapat penolakan oleh penindik. Tanya tukang tindik anda apakah telinga anda dapat menusuk rook, dan jika tidak, maka jangan kecewa. Kerana anda boleh mendapatkan sesuatu yang lain seperti menindik Daith yang masih sejuk dan serupa dengan tindik rook.

:arrow_right: Kesan sampingan dan Langkah berjaga-jaga terhadap Rook Piercing:

Penjagaan selepas ini sangat ketara dengan alasan kemungkinan hasilnya tinggi. Sekiranya anda mengalami hasil yang asli, serupa dengan penyakit, anda mungkin perlu mengeluarkan permata anda dan membiarkan cedera menutup. Jangkitan: 32 daripada 100 tindikan lebih cenderung dijangkiti kerana beberapa sebab. Tetapi tidak perlu risau kerana jika anda mendiagnosis jangkitannya lebih awal, maka anda dapat menyembuhkannya dengan mudah. Bagaimanapun, pencemaran yang tulen memerlukan pertimbangan klinikal krisis. Sekiranya anda menjangkakan jangkitan serius, jangan menghilangkan perhiasan anda kecuali jika pakar menasihati anda. Menghilangkan aksesori telinga anda dapat menyebabkan bisul tercemar. Tanda-tanda jangkitan termasuk:

  1. Kulit menelan dan merah di sekitar rook menusuk
  2. kesakitan atau kelembutan
  3. Pelepasan lendir hijau atau kuning datang dari kawasan menindik
  4. demam, menggigil, atau loya
  5. garis merah
  6. simptom yang semakin merosot atau berlanjutan lebih dari beberapa minggu

:black_small_square: Bengkak:

Pada hari-hari awal menusuk rook, adalah normal untuk mengalami beberapa pembengkakan di sekitar tindik. Anda mungkin juga melihat pembengkakan, pendarahan, lebam, kemerahan dan kerak. Anda boleh mengubati Bengkak dengan ubat anti-radang bebas atau anda boleh berjumpa dengan doktor anda untuk rawatan selanjutnya. Ambil kain atau tuala kertas pastikan ia bersih, kemudian celupkan ke dalam air ais. Letakkan pada pembengkakan itu mungkin dapat melegakan. Jika peluang pengembangan dan siksaan anda bertambah baik, anda mesti melihatnya oleh tukang tindik atau pakar.

:black_small_square: Lebam:

Sekiranya anda akan menusuk rook maka bersiaplah untuk lebam yang anda akan dapat setelah menusuk. Terdapat banyak peluang untuk mengalami lebam pada bulan-bulan awal atau mungkin berminggu-minggu. Terdapat beberapa jenis lebam yang boleh menyebabkan kesan negatif kepada menusuk rook. Ini termasuk:

  1. Jerawat menusuk rook yang kelihatan seperti pustule kecil di sebelah lubang menusuk rook

  2. parut keloid, yang merupakan pengembangan kolagen yang mudah yang kelihatan seolah-olah tisu parut

  3. gelembung penyakit, yang mungkin penuh dengan kekacauan

  4. hubungi dermatitis yang disebabkan oleh kepekaan logam pada aksesori telinga anda.

:black_medium_square: Bilakah anda harus berjumpa doktor selepas jangkitan:

Berjumpa doktor jika anda melihat simptom jangkitan serius selepas menindik. Simptom amaran jangkitan termasuk:

:black_small_square: demam :black_small_square: berpeluh :black_small_square: menggigil :black_small_square: loya atau muntah :black_small_square: garis-garis nanah merah keluar dari tindikan :black_small_square: kesakitan yang semakin bertambah dengan berlalunya masa

:pushpin: Di mana untuk membeli perhiasan menusuk rook:

Sekarang kerana anda sudah cukup membuat kajian mengenai menusuk papan, langkah berjaga-jaga, faedah, perhiasan, dan yang lainnya. Kini tiba masanya untuk mendapatkan perhiasan menusuk rook. Tetapi persoalannya timbul dari mana untuk mendapatkan perhiasan tersebut. Dalam dunia teknologi booming sekarang ini, perhiasan rook mudah didapati di mana-mana kedai perhiasan. Juga, kedai-kedai tindik badan menjual perhiasan menusuk papan dengan harga yang kompetitif. Tetapi jika tidak mempunyai banyak masa untuk mengunjungi kedai, anda boleh memesannya secara dalam talian. Begitu juga, dalam situasi pandemik ini, orang ramai tidak pergi ke pasar dan berinteraksi dengan orang lain. Membeli-belah dalam talian telah menggantikan pasaran. Kami mencadangkan beberapa kedai dalam talian yang paling terkenal di mana anda boleh membeli Perhiasan menusuk papan kegemaran anda di tempat tidur anda.

:black_small_square: Etsy:

Sekiranya anda mencari pilihan buatan tangan, tradisional, antik, atau satu-satu-jenis, Etsy kemungkinan besar adalah tempat yang tidak boleh anda lewatkan. Terdapat ruang lingkup rancangan perhiasan rook inovatif mengenai cadangan di sini, perubahan kos dan gaya yang sesuai untuk semua pelanggan.

:black_small_square: Amazon:

Amazon adalah salah satu kedai perhiasan menusuk papan yang paling terkenal dan boleh dipercayai. Anda pasti dapat memperoleh produk terbaik di sana dengan harga yang kompetitif. Sebilangan besar kedai tusukan badan pakar menawarkan perhiasan mereka melalui Amazon, menjadikannya jawapan sehenti yang luar biasa untuk keperluan menembusi rook anda. Ikut ketabahan anda dan periksa pengedarnya namun kami pasti anda akan mengesan beberapa buah rook yang menakjubkan di sini.

:arrow_right: Soalan Lazim:

1. Menusuk papan atau menindik Daith yang paling menyakitkan?

Kenyataan biasa adalah merasa sakit ketika jarum tajam dimasukkan ke dalam kulit anda. Daith Piercing adalah tindikan lipatan dalaman rawan di atas lubang telinga. Penindasan Daith membantu dalam merawat migrain dengan pelbagai cara. Sementara menusuk rook adalah perforasi rongga telinga paling luar. Kedua-dua tindik itu menyakitkan. Tetapi skala kesakitan berbeza. Mereka yang mengalami menindik rook dan menindik daith dalam hidup mereka mengatakan bahawa menindik rook lebih menyakitkan. Masa penyembuhan menusuk rook lebih daripada menindik Daith. Ini mungkin disebabkan oleh hakikat bahawa kawasan rook adalah kawasan terluar dan lebih terdedah kepada keadaan persekitaran daripada daith.

2. Apakah tindikan yang paling menyakitkan?

Setiap tindikan sakit jelas. Tetapi tempoh penyembuhan setiap tindikan berbeza dari orang ke orang. Di sini kita telah menyebutkan beberapa jenis tindik yang paling menyakitkan. Daith. Helix. Rook. Keong. Perindustrian. Dermal Anchor Septum. Puting. Lubang telinga Lips Navel Nostrils Eyebrows Tounge.

3. Adakah semua tindikan menyakitkan?

Tahap kesakitan yang menindik bergantung pada had kesakitan setiap individu yang unik. Apa yang mungkin menyakitkan bagi anda, mungkin bukan untuk orang lain dan sebaliknya. Meskipun demikian, setiap individu yang memilih untuk mengubah penampilan mereka dengan memperoleh penembusan jelas akan merasakan sedikit dan banyak faktor yang menekan dan kesakitan di sekitarnya selama beberapa waktu.

Bukan secara eksklusif adalah kunci penahan sakit anda, tetapi sebagai tambahan, kawasan sekitar menindik secara besar-besaran mempengaruhi ukuran siksaan yang mungkin anda fahami. Sebagai contoh, tindikan penutup telinga pasti kurang menyakitkan daripada tindikan tragus dan daith dengan alasan bahawa jarum perlu melalui ligamen. Selain itu, sangat mustahak untuk diingat, bahawa menindik itu sendiri selesai dengan serta-merta sebelum anda berpeluang untuk merasa terseksa, membiarkan anda tinggal di sana dengan mempertimbangkan apa di atas nama syurga yang anda tekankan dalam apa jua keadaan! Dan beberapa orang cukup bernasib baik untuk mendapatkan tukang tindik pakar yang menggunakan ubat ke kawasan itu sebelum menindik untuk mengurangkan tahap kesakitan. Sebagai peraturan, anda akan merasakan beberapa keadaan serius setelah menembusi, seperti lebam, menelan, gatal-gatal, dan kemerahan. Anda mesti bersedia untuk ini.

4. Bagaimana mengurangkan kesakitan menusuk rook?

Kemungkinan besar anda akan memikirkan menggunakan krim kebas untuk mengurangkan rasa sakit. Tetapi sayangnya, ini bukan idea yang tepat. Sebenarnya, banyak penindik tidak suka menggunakan krim kebas sebelum menindik. Daripada menggunakan alkohol atau bahan lain untuk menghilangkan rasa sakit di kawasan ini, anda mesti mengikuti langkah-langkah ini. Mereka pasti akan berjaya! Numbing cream : Terdapat pelbagai jenis krim kebas dan semburan bagi mereka yang sensitif terhadap sakit menusuk. Penindik mungkin mengesyorkan untuk mengunyah kawasan tersebut terlebih dahulu. Semua perkara yang dipertimbangkan, keselamatan sangat penting dan penindik anda tidak akan memerlukan 'kecelakaan' di tempat duduknya.

Barangkali item desensitizing menusuk rook terbaik seperti Zensa Numbing Cream, yang mengandungi tahap Lidocaine yang paling tinggi yang dibenarkan oleh FDA untuk penggunaan di kaunter. Input yang ditinggalkan oleh sebilangan besar pelanggan untuk item ini sangat luar biasa. Cukup ikuti panduan mengenai krim, gunakan sekarang sebelum kaedah menindik dan anda akan mengalami tindik yang paling selesa dan selamat. Nafas dalam-dalam: Meditasi banyak membantu kesakitan yang menusuk. . sekiranya anda benar-benar tidak tahu bagaimana melakukan pernafasan bermeditasi, kami akan membantu anda dengan itu. hanya tarik nafas perlahan dalam 10 dan tahan sebentar. Ini akan membantu anda untuk tetap tenang.

Dengarkan muzik:

Tidak kira sama ada suara laut yang perlahan melonggarkan anda, atau anda suka mengikuti muzik hip-hop, berhiburlah dengan senarai main yang akan memberi anda kekuatan untuk merasa tenang dan menghargai pengalaman. Ini akan membantu mengeluarkan otak anda dan membuat anda berasa tenang.

5. Adakah menindik bulu membantu mengurangkan kemurungan dan kegelisahan?

Penembusan ini sebahagian besarnya diketahui dapat membantu mengatasi sakit kepala namun dikatakan boleh mempengaruhi pengurangan tekanan dengan mudah. Walau menusuk Rook, berkaitan dengan kegelisahan, kegelisahan, dan pengurangan kemurungan. Kawasan rook terdapat di antara tulang rawan telinga anda dan garis rahang

6. Jenis perhiasan yang manakah sesuai untuk menusuk papan?

Barbell lurus keluli tahan karat pembedahan. Panah emas putih melengkung barbel. Bilah bulat (tapal kuda) dengan hujung amber Baltik. Cincin manik tertawan. Perhiasan gelung clicker bersegmen. Cincin rook berbentuk hati emas sederhana.

7. Apakah faktor-faktor yang mempengaruhi kesakitan menusuk rook?

Terdapat beberapa faktor yang mempengaruhi tahap kesakitan menusuk rook. Sebilangannya dibincangkan di bawah: Kepekaan telinga anda. Jenis alat yang digunakan untuk menindik. Ambang kesakitan anda. Pengalaman penindik. Keadaan kesihatan anda. Prosedur penjagaan selepas.

Beberapa faktor lain seperti pengambilan alkohol sebelum menindik juga boleh mempengaruhi tahap kesakitan.

8. Krim kebas mana yang terbaik untuk sakit menusuk rook?

Sekiranya anda mempunyai kepekaan sakit menusuk rook, maka anda boleh menggunakan krim kebas untuk mengurangkan rasa sakit. Krim Lidocaine paling baik untuk sakit menusuk rook. Sapukan di sekitar kawasan sebelum menusuk. Ia akan membantu mengurangkan kesakitan semasa dan selepas menindik. Krim anestesia berfungsi dengan mudah dalam mengatasi kawasan ini.

9. Apakah masa penyembuhan rook piercing?

Menusuk batang memerlukan banyak masa dalam penyembuhan. Ia memerlukan banyak penjagaan selepas. Anehnya, menusuk rook memerlukan masa sekurang-kurangnya 3 hingga 10 bulan untuk sembuh dengan betul. Ini mungkin tetap halus sepanjang masa ini, terutama jika dijangkiti.

10. Apakah faedah menusuk rook?

Rook menembus terletak berhampiran dengan tepi dalaman telinga di titik fokus telinga, sesuai dengan tepi luarannya. Sebilangan besar kali tindikan ini disalah anggap sebagai tindik Daith. Walaupun hakikat ini menindik tidak diketahui, mendapatkan menusuk rook membantu melepaskan tekanan, kemurungan, dan menurunkan perasaan cemas.

:arrow_right: KESIMPULAN:

Piercing rook adalah jenis tindik tulang rawan yang paling terkenal di rongga telinga paling atas. Rook terdapat di kawasan atas tragus di antihelix. Prosesnya berlaku apabila penusuk pakar menggunakan jarum berbentuk untuk memasukkan ke dalam rook. Piercer terlebih dahulu membersihkan kawasan di sekitar tindik dan kemudian setelah menusuk memasukkan perhiasan. Perhiasan meningkatkan penampilan menusuk. Pakar akan memberikan beberapa garis panduan penjagaan selepas anda. Penjagaan selepas rawatan merangkumi penggunaan sabun tanpa wangian. Jangan menyentuh rook anda tanpa mencuci tangan anda. Dan elakkan menggunakan bebas tangan. Piercing rook sangat menyakitkan dan tempoh penyembuhan rook piercing lebih daripada tindik lain. Anda boleh menggunakan krim kebas untuk mengurangkan rasa sakit.

ARTIKEL BERKAITAN