Keserasian Sagittarius berjalan lancar dengan Aquarius, Libra, Leo, Sagittarius, dan Aries. Sementara Virgo, Scorpio, Taurus, Gemini, dan Pisces pada umumnya dianggap sebagai tanda paling tidak serasi.

Walau bagaimanapun, selalu ada ruang untuk pengecualian, dan keserasian ini tidak perlu penuh dan muktamad untuk semua orang. Selain matahari, beberapa planet lain boleh mempengaruhi keperibadian seseorang, dan oleh itu keserasiannya juga berbeza dalam beberapa kes.

Tanda Sagitarius

Sagitarius - kualiti dan sifat

:dizzy: Terdapat banyak data yang merujuk kepada keserasian Sagittarius dengan tanda-tanda zodiak yang lain dan jelas, keserasian ini berbeza untuk tanda yang berbeza.

:dizzy: Selain rasa ingin tahu yang mana tanda zodiak adalah yang terbaik , kebanyakan kita ingin mengetahui tanda yang sesuai untuk kita. Scorpio dan Sagittarius adalah tanda zodiak November.

:dizzy: Sebelum memperincikan tanda-tanda yang paling sesuai dan paling tidak sesuai dengan Sagitarius, seseorang mesti mengetahui ciri-ciri utama tanda ini untuk menentukan syarat keserasian dengan tanda-tanda lain.

Kualiti Sagitarius

:white_check_mark: Simbol: Sagitarius adalah tanda ke - 9 dalam astrologi dan simbolnya adalah pemanah - juga disebut busur dan anak panah. Archer dianggap sebagai simbol fleksibiliti dan kemampuan menyesuaikan diri dan begitu juga ciri-ciri Sagitarius.

Bintang Sagitarius
Simbol Pemanah
Tarikh lahir 22 Nov - 21 Dis
Unsur Api yang boleh diubah
Planet yang memerintah Musytari
Warna Maroon dan biru laut
Batu Kelahiran Topaz Biru
Paling serasi Libra, Sagittarius, Leo, Aquarius, aries
Paling tidak serasi Virgo, Scorpio, Taurus, Gemini
Lelaki Sagittarius Idealistik, ingin tahu, menyeronokkan, tidak sabar
Wanita Sagitarius Optimis, menyeronokkan, berpetualang, intelektual

Ciri-ciri Sagitarius

Sifat watak orang yang berbeza dengan tanda zodiak ini diberikan di sini kerana mereka menentukan hubungan Sagitarius dengan tanda-tanda lain.

1. Keperibadian Sagitarius

Beberapa sifat utama Sagitarius adalah aktif, suka bertualang, maskulin menjadikan tanda zodiak ini secara tegas terlibat dengan dunia luar.

:white_check_mark: Bersemangat: Kerana mereka dilahirkan dengan pemanah sebagai tanda matahari atau bulan terbit mereka, mereka penuh semangat dan itulah bahagian utama keperibadian mereka - tidak kira lelaki atau wanita Sagitarius. Mereka mengekalkan sifat baik hati dan menyenangkan yang diberikan kepada Musytari.

:white_check_mark: Adventurous: Archer atau Centaur adalah wakil fleksibiliti, dan kemampuan menyesuaikan diri - ringkasnya, ia adalah pembuat perubahan yang memberi orang Sagitarius kecenderungan semula jadi untuk melakukan petualangan, menjelajah dunia, dan mempunyai minat yang unik dalam pengabdian rohani.

:white_check_mark: Pelajar: Kerana Sagitarius adalah tanda zodiak yang diperintah oleh Musytari, mereka dapat dianggap sebagai pencari yang suka melampaui kandang untuk mencari perspektif dan eksperimen baru. Walau bagaimanapun, pengetahuan menyeluruh adalah kunci untuk menentukan yang mana tanda zodiak terbaik?

2. Kekuatan Sagitarius

:point_down:Berikut adalah kekuatan Sagittarisu yang membezakan tanda dari yang lain:

 1. Optimisme
 2. Keyakinan
 3. Pencinta kebebasan
 4. Suka luaran
 5. Sangat ekstrovert
 6. Sangat pemurah
 7. Rasa humor yang mengagumkan
 8. Bersemangat
 9. Sifat periang

:white_check_mark: Optimisme: Berbeza dengan semua tanda zodiak lain - kekuatan utama tanda ini adalah optimisme. Oleh kerana mereka dilahirkan dengan sifat yang ceria, orang asli Sagittarius adalah jiwa yang bahagia secara semula jadi yang mencari titik positif dalam semua perkara di sekitar mereka.

Mereka jarang mempunyai sifat pesimis dan merupakan makhluk yang suka bersenang-senang dan bersemangat yang menyebarkan kegembiraan dan tawa di sekeliling mereka. Mereka biasanya buta terhadap sisi gelap kehidupan dan lebih suka bersikap positif tidak kira betapa sukarnya keadaannya.

Sagittarius - pemanah

:white_check_mark: Keyakinan Diri: Musytari menjadi pengaruh utama penduduk Sagittarius, mendesak mereka untuk tetap yakin dan yakin, tidak ragu-ragu dan mempunyai kemampuan untuk bergerak ke arah kehidupan yang maju.

Mereka tidak meragui diri mereka dan melakukan perkara yang berbeza dan menjadikannya baik untuk diri mereka sendiri dengan keyakinan dan pendekatan optimis terhadap kehidupan.

:white_check_mark: Adventure: Archer adalah tanda perjalanan dan petualangan dan begitu juga sifat orang Sagitarius. Menjadi petualang dan bersemangat, mereka terbukti menjadi pencerita yang hebat dan menenun kata-kata dengan penguasaan yang tidak ada tanda zodiak lain.

:white_check_mark: Tidak Berkompromi: Satu lagi sifat menarik ialah mereka tidak berkompromi terhadap integriti peribadi dan sering terjebak dalam situasi sukar kerana tidak berkompromi dengan sifat ini.

Mereka berjiwa bebas, tidak mahu dikurung dan mereka lebih suka perubahannya, menyesuaikan perubahan dengan begitu mudah dan selesa sehingga jarang materialistik. Mereka mengasihi kebebasan dan memberikan kebebasan kepada orang lain yang paling tidak berpemilik dan cemburu.

3. Kelemahan Sagitarius

:point_down:Berikut adalah kelemahan tanda zodiak ini yang menghalangnya agar tidak serasi dengan yang lain:

 1. Tidak dapat diramalkan
 2. Hidup dalam idealisme
 3. Janji lebih banyak daripada yang dapat ditunaikan
 4. Sangat tidak diplomatik
 5. Tidak komited
 6. Mengubah pemikiran mengikut mood
 7. Berwibawa
 8. Kejam dengan kejam

:dizzy: Kelemahan utama penduduk asli Sagittarius terletak pada kekuatan mereka. Walaupun kedengarannya ganjil namun itu benar dalam kes Sagittarius.

:dizzy: Oleh kerana mereka mempunyai tanda api yang dapat diubah, penduduk asli Sagittarius dengan bersemangat cenderung untuk mengemukakan pendapat dan pemikiran mereka pada satu ketika tetapi berhak untuk mengubah pendapat dan pemikiran mereka pada saat berikutnya.

:dizzy: Apabila mereka mempunyai pandangan baru mengenai masalah yang sama, mereka menyatakannya dengan semangat dan semangat yang sama, dan ini cukup mengganggu bagi mereka yang mengetahui pandangan Sagittarius sebelumnya.

:dizzy: Sifat ini dianggap sebagai kelemahan Sagitarius dan merujuk kepada mereka sebagai makhluk yang tidak boleh dipercayai dan kadang-kadang tidak dapat diramalkan bagi orang di sekitarnya.

:dizzy: Mereka tidak bijaksana semasa mengemukakan pandangan mereka dan sering salah menilai ketika melakukan ini. Untuk bertahan dalam masyarakat diplomatik dan untuk menyampaikan pandangan mereka dengan lebih jelas dan betul, orang-orang sag harus lebih sabar dan mengungkapkan pandangan mereka dengan cara yang dapat diterima secara sosial.

:dizzy: Lebih-lebih lagi, kerana sifat mereka yang suka berpetualang dan pengembara, mereka terkenal sebagai orang yang tidak komited ketika anda membincangkan rancangan. Mereka lebih suka berhak mengubah fikiran mengenai beberapa isu mengikut mood mereka.

Astrologi

:dizzy: Oleh itu, orang-orang, yang mempunyai kekasih Sagitarius dan menginginkan komitmen jangka panjang mesti mengetahui aspek sifat ini. Sagitarrius mempunyai tanda kebakaran yang dapat diubah dan mendesak mereka agar tetap hidup pada saat yang kadang-kadang mengakibatkan menyakiti orang-orang yang ditinggalkan oleh mereka.

:dizzy: Satu lagi kualiti asli Sagitarius - yang pasti dianggap sebagai sifat negatif - adalah bahawa mereka tidak menyukai kehidupan rutin dan batasannya dan ingin menyingkirkan tuntutan kehidupan biasa tetapi biasa. Oleh itu mereka boleh dianggap tidak realistik dan hidup dalam dunia idealisme.

:dizzy: Menurut astrologi klasik, Musytari dihubungkan dengan orang-orang yang berani dan berwibawa yang sering menjadi guru dan kadang-kadang raja. Sifat ini membuat orang lain merasa bahawa mereka sombong, sombong, atau merasa seperti makhluk yang unggul ketika mereka bercakap dengan nada berani yang diberikan oleh Musytari.

:dizzy: Sama seperti tanda api yang lain, penduduk asli Sagittarius juga harus mengawal perangai pendek, tidak sabar, dan mendesak yang merupakan sifat terkenal penduduk asli Centaur dan disebut sebagai kejujuran yang kejam.

Keserasian Sagitarius dengan tanda-tanda lain

:white_flower: Keserasian suatu tanda dengan tanda-tanda lain dalam astrologi tidak hanya dapat ditentukan oleh tanda matahari. Untuk meneroka dan memahami keserasian keseluruhan dengan lebih baik, seseorang mesti mempertimbangkan faktor lain seperti tanda naik, bulan, dan hubungan silang planet lain.

:white_flower: Semua faktor ini menentukan keserasian tanda dengan yang lain dan anda tidak hanya bergantung pada tanda matahari. Ini dianggap bahawa Sagittarius mempunyai kesesuaian terbaik dengan tanda api dan udara sementara hubungan dengan tanda bumi dan air mungkin memerlukan jenis perjuangan tertentu.

Keserasian dengan tanda api

Sagittarius itu sendiri adalah tanda api dan penduduk asli Sagittarius menemukan gabungan terbaik dengan tanda api yang lain kerana pemahaman yang lebih baik tentang sifat satu sama lain yang melibatkan jenis tingkah laku impulsif. Tanda-tanda kebakaran adalah:

 • Aries
 • Leo
 • Sagitarius

1. Sagitarius dengan Aries:

 • Aries adalah tanda zodiak April dan Menjadi tanda serasi terbaik untuk Sagitarius, Aries dapat menahan panas Archer dan "kejujuran kejam" yang terkenal.

 • Orang asli Sagittarius mempunyai sifat hidup dan petualang yang mendorong mereka untuk tidak menetap.

 • Dalam situasi seperti itu, sementara yang lain merasa ditinggalkan, Aries mempunyai rasa kebebasan sehingga mereka tidak mempunyai perasaan seperti ini.

 • Kedua-duanya cenderung aktif dan menikmati kebebasan bersama.

2. Sagitarius dengan Leo:

 • Ketika Sagittarius dan Leo berkumpul, mereka membuat duo yang luar biasa sambil berkongsi rasa kreativiti yang sama.

 • Tetapi Leo lebih banyak mencari perhatian dan jaminan daripada yang diberikan oleh Sagittarius yang bebas jiwa.

3. Sagittarius dengan Sagittarius:

 • Mereka membuat kombinasi terbaik ketika bersama-sama tanda yang sama dengan kualiti dan sifat yang sama.

 • Sagittarius dengan Sagittarius mempunyai pertalian, pemahaman yang lebih baik, dan yang paling penting, pengaturan jarak jauh.

Keserasian dengan tanda Udara:

:white_flower: Keserasian Sagittarius dengan tanda udara ditentukan oleh tenaga pelengkap semula jadi yang diberikan oleh tanda udara kepada Sagittarius.

:white_flower: Sama seperti udara menyalakan api untuk tumbuh sama adalah kesan tanda udara pada Sagitarius.

:white_flower: Tanda-tanda udara adalah pemikir, penganalisis, komunikator, dan pelaku tanda-tanda zodiak dan ia merangkumi:

 • Aquarius
 • Libra
 • Gemini

1. Sagitarius dengan Aquarius dan Libra:

Aquarius dan Libra membawa gelombang keintelektualan dan rasa berminat dalam dunia idealis dan petualang penduduk asli Sagittarius sementara Gemini - yang berada di bawah pengaruh merkuri - membawa kegelisahan dan kesengsaraan dalam kehidupan mereka.

2. Sagitarius dengan Gemini:

 • Sagittarius - memiliki penglihatan yang luas - dapat memandu Gemini, tanda zodiak bulan Jun , untuk memperluas penglihatan mereka untuk melihat gambaran yang lebih besar dan bukannya membuat diri mereka terikat dengan perincian yang lebih kecil.

 • Berbeza dengan ini, sifat idealis Sagittarius mendapat tentangan oleh Gemini kerana mereka membuat mereka tidak terlalu memaksakan.

Keserasian dengan tanda air

:white_flower: Air dan api adalah dua tiang yang bertentangan dan ketika mereka bersatu, cabaran terbesar dalam keserasian kedua ini timbul.

:white_flower: Walaupun bertentangan, dapat dipertimbangkan bahawa tanda-tanda air dapat membawa kesegaran dan ketenangan pada sifat Sagitarius yang berani dan bersemangat.

:white_flower: Tanda-tanda air kuat secara emosi dan hipersensitif dan melibatkan perkara berikut:

 • Scorpio
 • Pisces
 • barah

1. Sagitarius dengan Scorpio:

 • Scorpio - itu adalah tanda zodiak Oktober - adalah tanda zodiak yang sangat bersemangat dan intim yang memerlukan pasangan yang jujur ​​dan cerdas. Oleh itu, ketika bersentuhan dengan Sagitarius, ia membawa potensi seksual pada hubungan.

 • Tetapi masalahnya adalah, dengan sifat cemburu seorang Scorpio, ia menjadi pertandingan yang berpotensi tidak menentu bagi Sagitarius yang berjiwa bebas dan selalu lebih suka hidup sekarang.

2. Sagitarius dengan Kanser:

 • Kanser boleh terbukti sangat baik dalam hubungan dengan Sagittarius kerana mereka sangat peduli.

 • Sagittarius yang menjadi pencinta perhatian tetap gembira dengan barah.

 • Tetapi barah tidak suka berkeliaran seperti yang dilakukan oleh Sagittarius dan mereka lebih suka tinggal di rumah.

3. Sagitarius dengan Pisces:

 • Bulan Pisces adalah bulan terakhir kalendar zodiak dan mereka berpotensi untuk berkongsi beberapa hubungan spiritual dan falsafah dengan Sagitarius kerana kedua-duanya berada di bawah pengaruh Musytari.

 • Namun, Pisces adalah orang yang terlalu sensitif dan peribadi sehingga mereka sukar mencerna "kejujuran kejam" Sagitarius yang terkenal.

Keserasian dengan tanda Bumi

:white_flower: Tanda-tanda bumi berpotensi untuk menstabilkan sifat Sagitarius yang bersemangat dan berani. Tanda-tanda bumi termasuk:

 • Taurus
 • Virgo
 • Capricorn

1. Sagitarius dengan Taurus:

 • Taurus - tanda zodiak April - adalah tanda yang dikaitkan dengan cinta dan kepercayaan, namun, degil adalah kualiti Taurus yang membuat mereka agak sukar untuk berkompromi dengan Sagitarius.

 • Sifat Sagittarius yang tidak menentu adalah faktor utama yang boleh menyebabkan sedikit halangan dalam keserasian antara kedua-duanya.

2. Sagitarius dengan Virgo:

 • Venus adalah planet yang menghubungkan Sagittarius dan Virgo untuk menjadikan mereka pasangan jiwa. Mereka boleh membuat pasangan terbaik kerana fleksibiliti kedua-dua tanda zodiak ini.

 • Namun, Virgo cenderung untuk fokus melakukan aksi dengan sempurna sehingga mereka sukar menyesuaikan diri dengan sifat Sagitarius yang liar dan tidak dikenali.

3. Sagitarius dengan Capricorn:

 • Keserasian Sagittarius dan Capricorn Zodiac Sign kebanyakannya berdasarkan risiko kerana sifat kedua-duanya bertentangan.

 • Sagittarius adalah tanda riang dan liar sementara Capricorn diketahui berhati-hati, berhati-hati, dan metodis.

 • Secara umum, ketika tanda api Sagittarius bergabung dengan kekuatan dengan tanda bumi, mereka dapat membuat pasangan yang baik dengan realisme tanda-tanda bumi dan pemikiran inspirasi Sagittarius.

Keserasian Sagittarius dengan Sagittarius

:white_flower: Sagittarius adalah tanda zodiak yang diperintah oleh planet Musytari. Busur dan anak panah adalah tanda Sagitarius yang juga dianggap sebagai Pemanah.

:white_flower: Semasa membincangkan secara terperinci keserasian Sagittarius dengan Sagittarius, di sini kami hadir dengan fakta dan angka berikut:

:ballot_box_with_check: Sagittarius dengan Sagittarius menjalinkan hubungan yang boleh dianggap penuh dengan keseronokan dan hiburan namun tidak tahan lama dan mempunyai sifat yang dangkal.

:ballot_box_with_check: Sagittarius dikaitkan dengan perubahan itu walaupun hanya sekilas masalah. Walaupun kedua-dua pasangan mempunyai kecenderungan semacam ini, ada lebih banyak kemungkinan hubungan jangka pendek daripada hubungan yang lebih lama dan berterusan.

:ballot_box_with_check: Namun, orang Sagittari cenderung untuk menjalin ikatan yang lebih kuat dan cepat antara satu sama lain bergantung pada minat, aktiviti, corak pemikiran, keinginan mereka untuk meneroka dunia, dan cinta mereka untuk keseronokan dan pengembaraan.

:ballot_box_with_check: Tidak ada yang dapat memahami Sagittarian lebih baik daripada Sagittarian yang lain kerana mereka berdua adalah gambar cermin antara satu sama lain.

:ballot_box_with_check: Walaupun dua kendur ketika bersatu sungguh menyeronokkan, mereka nampaknya tidak mempunyai hubungan serius dan tahan lama kerana sifat bebas dari mereka berdua.

:ballot_box_with_check: Mereka berdua memahami sifat marah dan kejujuran yang kejam antara satu sama lain dan menghormati pandangan masing-masing tetapi tidak cenderung untuk tinggal bersama untuk jangka masa yang lebih lama kerana sifatnya yang tidak menentu.

:ballot_box_with_check: Orang Sagittari ingin pasangannya peka, intelektual, dan ekspresif dan jika mereka menemui pasangan seperti itu, mereka terbuka untuk hubungan jangka panjang.

Keserasian Sagitarius dengan Leo

:ballot_box_with_check: Leo dan Sagittarius keduanya adalah tanda api, tetapi perbezaannya adalah pada kehalusan alam. Leo adalah tanda tetap dan lelaki Leo biasanya romantis tanpa harapan sementara Sagittarius selalu berubah tetapi mereka berpotensi untuk membuat pasangan yang hebat.

:ballot_box_with_check: Mereka menyatakan kasih sayang satu sama lain kerana sifat mesra yang mereka miliki. Leo dan Sagittarius mendesak untuk memupuk rasa aman dan tingkat kepercayaan antara satu sama lain dan oleh itu terdapat sedikit kemungkinan kecemburuan atau jenis salah faham antara kedua-dua tanda zodiak ini.

:ballot_box_with_check: Walaupun Sagittarius menjadi tanda yang berubah-ubah mempunyai kecenderungan yang lebih tinggi untuk masuk atau keluar dari cinta, lebih sering daripada yang lain, namun mereka memberikan rasa penting dan menarik bagi Leo yang mereka paling sering inginkan.

:ballot_box_with_check: Walau bagaimanapun, Leo boleh mengesyaki diabaikan setelah Sagittarius mula kehilangan perasaan cinta, tetapi tidak ada alasan yang jelas di sebalik hilangnya kepercayaan dan cinta ini.

:ballot_box_with_check: Ketika berkaitan dengan akal, kedua-dua tanda ini sangat tertumpu pada aktiviti mental mereka. Matahari adalah planet yang berkuasa Leo dan Sagittarians bertujuan lebih tinggi daripada bumi, sehingga kedua-duanya memiliki kesadaran yang rasional sementara Sagittarius menjadi lebih filosofis.

:ballot_box_with_check: Kerana tahap intelektual yang lebih tinggi, mereka berdua dapat memiliki tahap komunikasi yang lebih baik dengan kemungkinan perbezaan minat dan latar belakang.

:ballot_box_with_check: Ketika ada rencana besar, seperti kebanyakan orang Sagittarians, Leo, mampu menolong melorot ketika mereka tersesat. Semasa berganding bahu, mereka berdua dapat membuat ciptaan terbaik.

:ballot_box_with_check: Leo dan Sagittarius, kedua-duanya sangat memahami perasaan diri dan keperibadian mereka, mereka dapat membuat pasangan hebat yang memiliki potensi yang luar biasa terutama kerana sifat keduanya yang keras dan sangat mudah dihubungi.

:ballot_box_with_check: Leo mempunyai keperibadian yang kuat dan begitu juga dengan Sagitarius, jadi tidak ada kemungkinan untuk mengancam oleh sifat watak dan kekuatan yang lain.

:ballot_box_with_check: Walaupun mereka tidak peka terhadap pengaruh luaran dan hubungan yang berapi-api, mereka dapat bersikap kasar antara satu sama lain tetapi daya kreatif dan pendekatan aktif terhadap kehidupan membuat mereka saling tertarik.

Keserasian Sagittarius dengan Capricorn

:white_flower: Mengenai keserasian Sagittarius dengan Capricorn, ada masalah kepercayaan. Walaupun orang Sagetari jujur ​​terhadap semua tanda zodiak yang lain namun mereka paling tidak jujur ​​terhadap diri mereka sendiri.

:white_flower: Apabila seorang Capricorn menyedari kekurangan kejujuran batin ini, mereka merasa sukar untuk mempercayai seorang Sagittarian. Lebih-lebih lagi, ada masalah besar dengan jatuh dan planet yang berkuasa adalah Musytari, ia memerintah Sagitarius sementara tanda Capricorn adalah tanda kejatuhan Musytari.

Tanda zodiak Capricorn

:white_flower: Oleh itu, pertembungan timbul di sini dan menyukarkan kedua-duanya untuk menjadi perlawanan yang paling sesuai antara satu sama lain.

:white_flower: Idealisme Sagittarians dan pendekatan Capricorn yang realistik dapat bergabung untuk mengubah fantasi menjadi kenyataan namun, agak sukar bagi seorang Sagittarian untuk membuat Capricorn menyelimuti pendekatan idealistik terhadap aspek kehidupan tertentu.

:white_flower: Mereka dapat membuat keserasian intelektual jika mereka tidak mengharapkan perubahan antara satu sama lain. Sagittarius adalah tanda keintelektualan dan perkara terpenting yang dapat disandarkan oleh Sagittarian adalah pendekatan mental, falsafah, dan pembelajaran - mungkin merupakan kebenaran universal.

:white_flower: Capricorn sebaliknya - menjadi kebalikan dari Sagittarius - mampu menjadi alat praktikal untuk pengetahuan itu.

:closed_book: Pendek kata

Capricorn dan Sagittarius tidak membuat hubungan yang ideal kerana perbezaan sifat mereka dan tentu saja planet yang berkuasa. Oleh itu, kedua-duanya dapat saling menemani tetapi tidak bertahan lama kerana pendekatan Sagitarius dan Capricorn yang kekanak-kanakan dan praktikal.

Keserasian Sagitarius dengan Pisces

:ballot_box_with_check: Sagittarius dan Pisces adalah pasangan paling sukar untuk dibuat dan berfungsi semasa Pisces Bulan adalah Februari. Namun, jika mereka menyesuaikan diri dengan perubahan pasangan, mereka dapat membuatnya berfungsi dengan fleksibel.

:ballot_box_with_check: Kedua-duanya berfalsafah dengan perbezaan pandangan yang melampau. Sagittarians dan Pisces kedua-duanya mempunyai fleksibiliti untuk menyesuaikan diri dan memerlukan ruang peribadi untuk diri mereka sendiri ketika dalam hubungan.

:ballot_box_with_check: Walau bagaimanapun, perbezaan keperibadian mereka berdua menjadi jelas setelah beberapa lama - mungkin beberapa minit.

:ballot_box_with_check: Berbeza dengan Sagitarius yang sangat percaya diri, berani, jujur, dan sangat ekstrovert, Pisces adalah pendiam, rendah hati, dan lebih cenderung untuk mengucapkan kata-kata baik.

:ballot_box_with_check: Kejujuran brutal seorang Sagittarian membuat Pisces merasa terluka atau mereka menganggap Sagittarius bersikap kasar kerana tingkah laku yang riang.

:memo: Tidak lama

Sagittarius dan Pisces tidak membuat pasangan yang dihargai secara semula jadi kerana perbezaan sifatnya. Akan tetapi, jika mereka menerapkan perubahan satu sama lain dengan menggunakan kelenturan tanda-tanda mereka, mereka dapat membuat pasangan yang baik karena Sagitarius dan Pisces adalah tanda yang dapat berubah.

Keserasian Sagittarius dengan Virgo

:white_check_mark: Sagittarius mempunyai keserasian paling sedikit dengan Virgo tetapi seiring berjalannya waktu mereka mula memahami satu sama lain dan mengetahui kedalaman hubungan mereka.

:white_check_mark: Kedua-duanya adalah tanda yang boleh berubah dan ada kemungkinan lebih tinggi untuk bersenang-senang. Dari sudut pandang Sagittarius, orang Virgo sangat kritikal dan menuntut, namun dapat dikatakan bahawa mereka berdua mempunyai nilai tambah bahawa planet yang berkuasa untuk kedua-dua tanda ini adalah sama.

:white_check_mark: Virgo menjadi tanda bumi menghindari risiko dan sementara Sagitarius menjadi tanda api tidak akan berusaha keras untuk mencapai tujuan mereka. Oleh itu Sagittarius mungkin ditolak kerana sifat Virgo yang statik.

:closed_book: Ringkasan

Sagittarius dan Virgo tidak menjalin hubungan yang bahagia selamanya kerana tanda-tanda yang dapat mereka ubah. Mereka tidak menghormati pandangan masing-masing dan ini adalah perkara buruk dalam hubungan mereka.

Keserasian Sagitarius dengan Kanser

:star: Sagitarius hanya serasi dengan barah apabila berkaitan dengan akal dan usaha untuk pengetahuan. Mereka boleh mempunyai banyak perkara untuk dibincangkan kerana minat yang serupa.

:star: Namun, mereka tidak membuat pasangan yang baik ketika memusatkan perhatian pada hubungan kepercayaan antara kedua-duanya. Namun, ketika mereka berdua saling berdekatan kerana pendekatan mental yang sama terhadap akal, mungkin ada sedikit perbezaan dari sudut pandang mereka antara satu sama lain.

:star: Kanser boleh dianggap terlalu lambat untuk Sagittarius sementara Sagittarius dapat dianggap sebagai falsafah oleh barah. Kanser adalah tanda air dan Sagitarius adalah tanda api, jadi ada kemungkinan paling sedikit bagi mereka untuk mencetuskan semangat satu sama lain.

:star: Mirip dengan mutasi cepat Sagittarian, barah juga membuat perubahan tetapi tidak begitu kerap.

:books:Singkatnya Sagitarius dan barah adalah tanda-tanda yang mempunyai tarikan paling sedikit antara satu sama lain. Kanser diperintah oleh Bulan sementara planet penguasa Sagitarius adalah Musytari, jadi jika mereka membina cinta di antara mereka, mereka dapat menjadi pasangan yang baik.

Keserasian Sagittarius dengan Taurus

:dizzy: Taurus diperintah oleh venus sementara Sagittarius memiliki Musytari sebagai planet yang berkuasa dan pendekatan mereka terhadap kehidupan jauh berbeza antara satu sama lain.

:dizzy: Mereka tidak membuat pasangan yang hebat kerana variasi sifat keduanya dalam perspektif yang lain. Sagittarius mungkin jatuh cinta pada Taurus jika Taurus memiliki keperibadian yang menarik tetapi cinta itu tidak bertahan begitu lama kerana sifat Sagittarius yang dapat berubah.

:books: Pendek kata

Hubungan antara Sagittarius dan Taurus dapat digambarkan hanya sebagai hubungan antara tuduhan positif dan negatif. Mereka tidak menarik satu sama lain namun jika mereka mula saling memahami, mereka dapat membuat pasangan yang baik.

Keserasian Sagitarius dengan Gemini

:star: Gemini adalah tanda zodiak yang dianggap paling tidak sesuai dengan Sagittarius. Gemini adalah tanda udara sementara Sagittarius adalah tanda api. Udara nampaknya dapat meningkatkan kesan api namun banyak perbezaan antara kedua-duanya menjadikannya tidak sepadan antara satu sama lain.

:star: Walau bagaimanapun, hubungan antara Gemini dan Sagittarius dapat mempunyai akar yang mendalam dan mereka dapat berkongsi pandangan intelektual terbaik tentunya apabila Sagittarius mula mendapat sifat Gemini yang kompleks.

Keserasian Sagittarius dengan Scorpio

:white_check_mark: Pada mulanya, Sagittarius dan Scorpio mungkin menganggap satu sama lain sebagai teman jiwa tetapi tidak tetap sama dengan masa berlalu. Pada satu ketika, Scorpio mula berfikir bahawa Sagittarius tidak boleh dipercayai sedangkan Sagittarius berpendapat bahawa Scorpio terlalu berani untuk ditanggung.

:white_check_mark: Kompromi adalah kaedah terbaik untuk menjalin hubungan jangka panjang antara kedua-duanya. Scorpio memiliki sifat dominan dengan dorongan untuk mengikat pasangan mereka dan sangat bertentangan dengan ini, Sagittarius dapat melakukan apa saja untuk mendapatkan kebebasan yang mereka mahukan.

Tanda zodiak Scorpio

:white_check_mark: Ketika seorang Scorpio mula mengikat pasangan Sagittarius untuk mendekat, dia secara tidak sedar mendorong seorang Sagitari menjauh darinya sehingga timbul faktor ketidaksetiaan di Sagittarius.

Soalan lazim

Terdapat beberapa soalan mengenai keserasian Sagitarius dan beberapa daripadanya telah dijawab dengan segera dan tepat di bahagian di bawah:

1. Siapa yang harus berkahwin dengan Sagitarius?

Mengenai perkahwinan, keserasian Sagittarius yang terbaik adalah dengan Sagittarius, Aquarius, Libra, Leo, Sagittarius, dan Aries yang lain. Manakala tanda-tanda termasuk Virgo, Scorpio, Taurus, Gemini, dan Pisces umumnya dianggap sebagai tanda yang paling tidak sesuai.

2. Apakah jiwa Sagittarius?

Sagittarius adalah tanda api yang diperintah oleh Musytari dan diwakili oleh pemanah. Rakan jiwa terbaik untuk Sagittarius adalah tanda api dan udara. Libra, Aquarius, dan kadang-kadang Gemini dapat dianggap sebagai teman jiwa Sagitarius tentu saja jika mereka berdua saling menghormati pola pandangan dan pemikiran masing-masing.

3. Tanda apa yang dibenci oleh Sagitarius?

Dua tanda zodiak utama bahawa Sagittarius seharusnya mempunyai persaingan adalah Aquarius dan Pisces. Pisces adalah orang yang tetap berpegang pada perkara yang sama untuk jangka masa yang lebih lama dan itulah yang menyinggung perasaan Sagitarius.

4. Apakah warna kegemaran Sagittarius?

Kuning dan biru dengan penekanan pada warna biru adalah warna Sagittarius yang bertuah. Walau bagaimanapun, orang Sagittari yang berbeza boleh mempunyai warna yang berbeza sebagai kegemaran mereka. Warna tersebut mungkin merangkumi oren, merah, dan kuning kenari.

5. Apa itu haiwan roh Sagitarius?

Haiwan rohani untuk Sagittarius adalah kucing. Sagittarius adalah tanda zodiak yang diperintah oleh Musytari dan diwakili oleh pemanah. Mereka dianggap sebagai orang yang jujur ​​dan riang, yang suka berkeliaran dan mencintai kebebasan.

6. Apakah pertandingan terburuk Sagittarius?

Walaupun bukan hanya planet berkuasa yang mempengaruhi tanda bintang tetapi juga matahari dan beberapa faktor lain juga bertanggungjawab. Walau bagaimanapun, dianggap bahawa Scorpio, Taurus, Gemini, dan Sagittarius sendiri membuat perlawanan terburuk dengan Sagittarius.

7. Siapa yang harus dihindari oleh Sagitarius?

Sagittarius adalah tanda api dan api selalu berubah dan begitu juga Sagittarius. Tanda-tanda utama yang harus dielakkan oleh Sagittarius adalah Virgo dan Pisces. Walau bagaimanapun, tanda matahari adalah kaedah terbaik untuk mencari keserasian tanda dengan tanda zodiak yang lain.

8. Bagaimanakah Sagittarius bertindak mengatasi masalah mereka?

Sagittarians begitu jelas dalam menyatakan perasaan mereka terhadap kehancuran mereka dan bersikap jujur, mereka menghindari bermain permainan. Mereka meluahkan perasaan mereka dari semasa ke semasa dan suka bermain-main. Namun, orang Sagittari tidak berkompromi dengan kebebasan mereka dan walaupun pasangan mereka yang mereka cintai ingin mengikat mereka, mereka mula merasa tercekik.

9. Bagaimana seorang Sagitarius menunjukkan cinta?

Orang Sagittari sering membuat janji yang tidak dapat mereka tunaikan. Namun, jika mereka benar-benar jatuh cinta, mereka akan melakukan apa sahaja untuk membuktikannya. Tanda api yang merupakan tanda Sagittarius adalah perkara yang boleh berubah dan begitu juga sifat Sagittarian. Setelah mereka mencintai seseorang hingga tahap yang melampau dan dalam masa yang singkat mereka dapat kehilangan minat terhadap orang yang sama.

10. Untuk apa orang Sagittari?

Beberapa sifat khusus milik Sagitarius menjadikannya tanda yang unik namun boleh dicintai. Sifat-sifat ini merangkumi:

• Kejujuran • Sifat suka bersenang-senang • Cinta akan kebebasan • Kelakar • Intelektual • Falsafah

Kesimpulannya

:white_flower: Bercakap mengenai keserasian Sagittarius dengan tanda zodiak lain, tanda yang paling sesuai untuk Sagittarius adalah Aquarius, Libra, Leo, Sagittarius, dan Aries.

:white_flower: Walaupun beberapa tanda termasuk Virgo, Scorpio, Taurus, Gemini, dan Pisces umumnya dianggap sebagai tanda paling tidak sesuai dengan Sagittarius.

:white_flower: Walau bagaimanapun, selalu ada ruang untuk pengecualian kerana banyak faktor lain juga harus dipertimbangkan, dan keserasian ini tidak perlu penuh dan muktamad untuk semua orang.

:white_flower: Selain matahari atau planet yang berkuasa, beberapa planet lain dapat mempengaruhi keperibadian seseorang, dan oleh itu keserasiannya juga boleh berbeza dalam beberapa kes.

Sagittarians mempunyai ciri-ciri berikut yang menjadikan mereka sukar untuk berkolaborasi dengan beberapa tanda lain:

1. Kejujuran adalah kunci bagi orang Sagittarian - mereka jujur ​​dan tidak berkompromi atas kebohongan. Sekiranya seseorang berbohong kepada mereka, mereka boleh mengusir orang itu dari hidup mereka.

2. Alam petualang - Sagittarians adalah jiwa bebas dengan semangat untuk meneroka dunia. Sekiranya anda ingin mengikatnya, anda boleh keluar dari kehidupan mereka kerana mereka tidak meninggalkan batu untuk mencapai tujuan mereka.

3. Rasa ingin tahu - bahagian penting dari sifat Sagittarian adalah kehausan mereka untuk belajar perkara baru. Mereka adalah individu yang sangat intelektual dan berfalsafah yang menjadikan mereka berbeza dari yang lain.

Lihat juga

Apakah maksud BTS? Berapakah bilangan album BTS? Berapa banyak lagu yang dimiliki BTS? Berapa banyak episod dalam dongeng? Naga api

Keserasian Sagitarius

Tanda-tanda yang paling sesuai dengan Sagitarius umumnya dianggap sebagai Aries, Leo, Libra, dan Aquarius. Tanda-tanda yang paling tidak sesuai dengan Sagittarius umumnya dianggap sebagai Virgo dan Pisces. Membandingkan tanda matahari boleh memberikan idea keserasian umum yang baik.

Keserasian Scorpio dan Sagittarius

Scorpio dan Sagittarius boleh menjadi cinta yang serasi. Seperti mana-mana perlawanan, ada kemungkinan dan perangkap. Sekiranya pasangan menerima perbezaan mereka dan tidak berusaha mengubah orang lain, mereka dapat membina kepercayaan. Kedua-dua Scorpio dan Sagittarius sangat fizikal dalam pengembaraan cinta mereka.

Adakah Taurus dan Sagittarius serasi?

Di satu pihak, Taurus adalah tenaga bumi yang perlahan, stabil, dan stabil, sementara Sagittarius yang berapi-api adalah spontan, berpetualang, dan tidak dapat diramalkan. Bagaimanapun, ada banyak yang dapat dipelajari oleh kedua-duanya. Keserasian zodiak Taurus dan Sagittarius akan memberi anda gambaran mengenai pasangan tanda Bumi-Api yang sukar ini.

Hubungan terbaik untuk Sagittarius

Tanda-tanda yang paling sesuai dengan Sagittarius umumnya dianggap Aries, Leo, Libra, dan Aquarius. Gejala keserasian Sagitarius yang paling sedikit biasanya dianggap sebagai Virgo. Membandingkan tanda-tanda matahari dapat memberikan idea kesesuaian umum yang baik.

Adakah Sagittarius bergaul dengan libra?

Hasilnya, hubungan Libra dan Sagitarius mempunyai asas yang kukuh untuk kejayaan jangka panjang. Setelah tanda-tanda ini terpikat dan mendapat keyakinan dan keseimbangan yang kuat, semangat dan keserasian mereka akan menjadikannya bersinar selama bertahun-tahun yang akan datang.

Bagaimanakah Sagittarius bertindak mengatasi masalah mereka?

Sagittarians sering cinta yang tidak berbalas, menggoda dan suka bermain. Mereka mahu cinta mereka yang tidak berbalas itu dapat bersenang-senang sebanyak mungkin dan menghargai kebahagiaan anda sama seperti yang mereka lakukan sendiri. Mereka tidak berminat bermain permainan, membiarkan mereka mengetahui perasaan mereka dari masa ke masa.

Adakah Sagittarius serasi dengan Leo?

Leo dan Sagittarius adalah tanda-tanda yang sangat meriah dan karismatik. Ini adalah tanda-tanda daya hidup yang tinggi, walaupun Leo memang marah dan Sagittarius mempunyai stamina yang jarang berlaku. Sagittarius menarik Leo ke luar dan tidak lama kemudian kedua-duanya bersinar dengan api sejuk di pipi mereka. Jatuh cinta menjadikan mereka lebih hidup.

Adakah Sagittarius dan Aquarius serasi?

Aquarius dan Sagittarius kedua-duanya menunjukkan kesatuan yang besar kerana mereka berkomitmen untuk kebebasan dan pertumbuhan. Seperti Aquarius, Sagittarius bebas.

Adakah Gemini dan Sagitarius serasi?

Gemini and Sagittarius may be opposite signs, but they form a highly compatible zodiacal correspondence. They are similar in some important ways and, according to Fox, they can balance each other out. As long as they keep pace, their relationship can thrive and deepen over time.

Best pair for Sagittarius

Best pair for Sagittarius are Aries, Leo, Libra and Aquarius .

Scorpio least compatible signs

The signs that are least compatible with Scorpio are generally considered to be Leo and Aquarius.

Is Leo and Sagittarius compatible?

Yes, both are signs of fire, but the big difference here is in quality (fixed-Leo and variable-Sagittarius). Leo is here to love from the bottom of his heart and revives with eyes nailed to their brilliance. Sagittarius continues to inspire lions and explore new exotic distances.

Is Cancer and Sagittarius compatible?

Cancer and Sagittarius are smart and witty, and laughter will bring them together, however, there is nothing else strong enough to keep them together. Cancer feelings might dominate friendship, but Sagittarius attitude and ego will step in to run the show.

What star sign is Sagittarius compatible with?

The most compatible signs with Sagittarius are generally thought to be Aries, Leo, Libra, and Aquarius. The least symptom of Sagittarius compatibility is generally thought to be Virgo.

Soalan Lazim (Soalan Lazim)

Q: Who should a Sagittarius marry?

The best match for Sagittarius seems to be another Sagittarius, as well as Aries for Sagittarius men, while Pisces, Taurus, and in some cases Gemini can be less auspicious matches. However, Sagittarians who find themselves romantically entangled with one of the less compatible signs should not despair.

Q: What signs does Sagittarius attract?

It may be worth a little research and trying out the relationship. Gemini is a sign of twins, so it has a fun and mysterious side to be interested in the spontaneous and playful nature of Sagittarius, says Mesa. Another sign that Sagittarius is attracted to is Taurus and Taurus. Like you, Aries and Leo are signs of fire.

Q: What's the worst Sagittarius match?

If you know what I'm talking about, then it probably makes far too much sense that these zodiac signs are the worst matches for Sagittarius: Taurus, Cancer, and Virgo.

Q: What signs does Sagittarius hate?

10/13 Sagittarius-Virgo and Pisces

Virgo likes to follow the rules, but Sag likes to challenge. As a bold and adventurous sign, Sagittarius may feel that the exact Virgo can't keep up. Pisces is the second sign that they experience the most difficulty in getting along.

Q: Who is Sagittarius' best friend?

Sagittarius will especially love having an independent friend, but always there for them when they need them. Moreover, Libra and Aquarius are also good friends for Sagittarius. The latter, similar to Aries and Leo, really appreciates Sagittarius' willingness to push the boundaries and try new things.

Q: Is Sagittarius faithful?

At its best, Sagittarius is very loyal, strong and loyal to their beliefs. They have different interests and are very diverse people. They will always make something work because they never give up when things get difficult.

Q: What is Sagittarius' favorite color?

**Sagittarius like orange, red, yellow, and canary yellow. Yellows and blues are the best colors for you. Sometimes white can also be soothing and relaxing.

Q: Why is Sagittarius so special?

Whatever the situation in life – Sagittarians have an interesting way to perceive them. Their witty nature and crazy sense of humor make them easily overcome the challenges of life. So whenever Sagittarius is in the room, you can only expect fun and evil jokes.

Kesimpulannya

Talking about the Sagittarius compatibility with other zodiac signs, the most compatible signs for Sagittarius are Aquarius, Libra, Leo, Sagittarius, and Aries.

:white_flower: While some signs including Virgo, Scorpio, Taurus, Gemini, and Pisces are generally considered as the least compatible signs with Sagittarius.

:white_flower: However, there is always a space for exceptions as many other factors must also be considered, and this compatibility doesn't need to be full and final for everyone.

:white_flower: Other than the sun or the ruling planet, some other planets can affect an individual's personality, and hence the compatibility can also differ in some cases.

Sagittarians have the following traits that make them difficult to collaborate with some other signs:

1. Honesty is the key for a Sagittarian – they are honest and they don't compromise over lies. If someone lies to them, they can kick that person out of their lives.

2. Adventurous nature – Sagittarians are free souls with a spirit to explore the world. If you want to tie them, you can get out of their lives as they don't leave a stone unturned to achieve their goals.

3. Sense of curiosity – an important part of Sagittarian's nature is their thirst for learning new things. They are highly intellectual and philosophical individuals that makes them different from others.