Shellac adalah nama jenama yang dicipta oleh Creative Nail Design (CND). Pada shellac manicure kuku digilap dengan setengah gel dan setengah kuku. Ia dipelihara oleh pencahayaan UV, persis seperti Gel.

Sekiranya anda menganggap cat kuku sederhana cukup pada hari ini, maka anda sangat keliru kerana tidak ada konsep cat kuku sederhana selepas manicure, terdapat beberapa produk yang diperkenalkan di pasaran. Manikur tradisional seperti akrilik dan gel mungkin tidak asing bagi anda atau penyelidikan terbaru anda mungkin untuk kuku serbuk, tetapi anda pernah mendengar gosip untuk manikur shellac dan mungkin menyangka bahawa mereka sama dengan kuku gel. Tetapi inilah masanya untuk mengetahui apa sebenarnya kuku shellac, ada beberapa perkara yang harus anda ketahui mengenai trend fesyen terbaru ini.

Pertama, anda mesti tahu adakah promosi ini bernilai? jawapannya adalah ya kerana ia bukan sahaja dicuba oleh beberapa pelanggan tetapi juga disyorkan oleh pengasas bersama Creative Nail Design (CND) Jan Arnold, jadi jika anda selalu mencari trend terkini maka anda mesti memberi peluang ke ruang ini- perkhidmatan umur pasti akan menjadi semua yang anda cari.

Apa itu manicure Shellac?

Shellac adalah nama jenama enamel yang digunakan khas selepas manikur, dalam teknik ini sifat terbaik gel (untuk keausan dan perlindungan) dan sifat terbaik cat (untuk warna dan kilauan) dicampurkan untuk digunakan pada kuku. Ini adalah jenama berlesen yang merangkumi lapisan bawah, lapisan warna, dan jaket top, yang mempunyai beratus-ratus warna dalam julatnya di mana setiap orang dapat memperoleh warna pilihan mereka dari pencinta warna merah jambu halus hingga keinginan logam gelap.

:star2: Pakar Pemburuan Jan Arnold adalah pengasas bersama dan pengarah gaya CND yang dia berafiliasi selama lebih dari 30 tahun dengan syarikat itu, pakar seni kuku yang luar biasa, dan seorang elaborator, Marc Jacobs dan Jason Wu adalah beberapa nama yang termasuk dalam senarai pelanggan .

:open_book: Baca Artikel Berkaitan

Petua Accent Nail French Bagaimana Memulakan Perniagaan Salon Sendiri?

Cara Melakukan Manicure Shellac

Shellac manicure adalah perbincangan dunia kecantikan hari ini setelah kuku serbuk, gel, dan akrilik . Shellac menjadi lebih terkenal kerana teknik terbaru dan unik di mana manicure disembuhkan dengan lampu LED khusus yang diperkenalkan khas untuk Shellac Nails melalui prosedur ini tidak memerlukan masa untuk mengeringkannya. Penyembuhan melalui lampu LED khas adalah bahagian yang paling penting dalam prosedur, di mana gelombang ultraviolet (UV) memukul molekul yang disebut photoinitiators, yang mengaktifkan formula gel. Setelah menerapkan formula gelombang ultraviolet ini, proses lekatan, keausan, dan penyingkiran yang betul terjamin.

:recycle: Proses

 1. Bentuk kuku terlebih dahulu.

 2. Gunakan penolak untuk menghaluskan kutikula, kemudian angkat dengan penghilang kutikula.

 3. Hilangkan bahan cemar kemudian bersihkan lapisan kuku dengan scrub segar.

 4. Sapukan lapisan dasar CND shellac (permukaan ke ujung), sembuhkan tangan dalam sinar UV selama 10 saat sementara itu sapukan lapisan dasar di tangan kedua dan sembuhkan juga selama 10 saat.

 5. Warnakan lapisan pertama (lapisan nipis) pada kuku dengan warna kuku shellac pilihan anda dan sembuhkan dalam sinar UV selama 2 minit, ulangi sama di sisi lain.

 6. Setelah menyembuhkan kedua-dua tangan setelah mantel pertama menggunakan lapisan kuku kedua dan sembuhkan lagi.

 7. Memohon setem sekiranya diminta oleh pelanggan.

 8. Gunakan lapisan atas shellac di seluruh kuku dan sembuhkan pada sinar UV selama 2 minit terakhir, ulangi perkara yang sama dengan tangan kedua.

 9. Langkah terakhir adalah membersihkan kuku dengan 99% Isopropil alkohol secara menyeluruh untuk menghilangkan lapisan atas dan memunculkan kilau kilau yang tinggi dan menerapkan setitik minyak suria di setiap kuku.

Keanehan inovatif ini dapat dicapai dengan prosedur dan teknologi R&D yang kuat yang berasal dari lapisan polimer aeroangkasa dengan 13 francais. Ia sering mengatakan bahawa ia bukan sains roket - tetapi dekat dengannya.

:bulb: Maklumat Tambahan Tiga langkah pertama setelah membentuk kuku disebut PEP dalam bahasa profesional: P: melakukan manicure kering E: menghilangkan bahan cemar P: membersihkan lapisan kuku dengan scrub segar.

Berapa lama kuku Shellac bertahan?

Sekiranya sistem CND Shellac yang diberikan diikuti dengan benar, maka akan memberikan kilauan tinggi, kinerja tinggi, dan ketahanan tanpa masalah selama 14 hari.

Ketahanan dapat dibuktikan, kemasannya sangat tahan lama dan jarang retak atau kerepek. Shellac manicure sesuai dengan tugas rumah tangga maksimum seperti mencuci pinggan.

:high_brightness: Tip Shellac manicure terkenal dengan ketahanannya, tetapi tetap saja, beberapa bahan kimia yang keras boleh membahayakan manicure, perawatan tambahan harus diambil semasa membersihkan dan melakukan pekerjaan yang berat. Digalakkan memakai sarung tangan.

:moneybag:Harga Shellac Manicure

Manicure Shellac biasa boleh dikenakan antara $ 45 hingga $ 65. Namun, harganya juga bergantung pada faktor lain, seperti kawasan dan hiasan atau jenis seni kuku.

:red_circle: Bahaya Manicure Shellac?

Manicure gel dapat menyebabkan kerosakan pada kuku, kulit, dan mengelupas, dan penggunaan secara teratur dapat meningkatkan risiko terkena barah kulit dan penuaan awal kulit tangan. Untuk menjaga kesihatan kuku sebelum dan selepas manikur gel, pakar dermatologi menasihatkan petua berikut:

 1. Bersikap proaktif dengan manicurist anda. Minta pensterilan dan pembasmian kuman alat selepas setiap pelanggan melindungi diri anda dari penyakit dan jangkitan.

 2. Pilih cat kuku biasa daripada cat gel. Sekiranya anda mempunyai kulit sensitif atau alergi terhadap aseton yang digunakan untuk menghilangkan cat gel, maka anda mesti menggunakan cat kuku biasa dan bukannya cat gel.

 3. Sapukan pelindung matahari. Sebelum mendapatkan manikur Shellac untuk menggunakan pelindung matahari dengan SPF 30 untuk mencegah risiko barah kulit atau penuaan pramatang yang boleh disebabkan oleh sinar UV ultraviolet.

 4. Jangan tusukan cat kuku gel. Jangan sekali-kali cuba memilih atau mencucuk cat kuku anda jika warnanya mulai hilang. Tanggalkan kuku anda oleh profesional.

 5. Hanya celupkan hujung jari anda dalam aseton. Setelah mencabut kuku, hanya rendam hujung jari anda dalam aseton dan bukannya seluruh tangan, atau celupkan bola kapas ke dalam aseton, oleskan pada kuku anda dengan membungkus kepingan kecil aluminium foil di hujung jari anda. Kuku akan keluar selepas 15 minit.

:nail_care: Shellac Nails V / S Akrilik

Apabila anda mahukan lebih dari sekadar manicure asas, anda akan melihat banyak pilihan, terdapat banyak pilihan pada masa ini sehingga anda boleh keliru dengan pilihan mana yang anda mahukan. Di bawah ini perbezaan antara kuku Shellac dan akrilik akan dihapus. Anda akan mendapat beberapa petua untuk menunjukkan kebaikan dan keburukan kedua kuku ini untuk membantu anda memilih pilihan terbaik.

Kuku Shellac. Shellac adalah campuran warna dan gel kuku. Ia seperti cat, ia tidak dibuat untuk memanjangkan kuku anda. Kerana mengandungi juga gel di dalamnya, ia menambah kekuatan dan kekuatan. Pengurangan kerepek adalah faedah utama daripadanya. Ringkasnya, Shellac kurang merosakkan kuku daripada Acrylics.

Kuku Akrilik. Akrilik adalah kuku palsu yang diletakkan di kuku semula jadi anda. Ia boleh dibuat agar sesuai dengan bentuk kuku yang sama atau memanjangkannya. Oleh itu, jika anda memerlukan kuku yang lebih panjang, anda harus mendapatkan sambungan kuku Akrilik. Orang juga menggunakan kuku Acrylics untuk memiliki kuku yang lebih kuat (tetapi sebenarnya, mereka melemahkan kuku semula jadi anda apabila digunakan untuk jangka masa panjang).

Sebenarnya, Acrylics adalah produk yang sangat berbeza. Bahan, aplikasi, teknik, dan penanggalan kuku berbeda dari kuku shellac.

Cara Menghilangkan Shellac Manicure

Mungkin anda suka melakukannya, tetapi jangan sekali-kali mengupas manikur shellac, ia boleh merosakkan lapisan atas kuku anda. Anda harus pergi ke salun profesional untuk penyingkiran yang betul. Prosesnya tidak akan melebihi 5 hingga 15 minit.

Proses penyingkirannya sempurna kerana produk shellac mempunyai sistem khas yang membentuk lubang kecil di seluruh lapisan semasa menyalakan lampu LED CND. Aseton menembusi terowong mikro ini ketika tiba masanya untuk mengeluarkannya, turun ke lapisan dasar dan melepaskannya dari kuku — tanpa menggaru dan mengikis lapisan dari kuku.

:open_book: Artikel yang Lebih Boleh Dibaca

Cara menanggalkan kuku akrilik Cara Menghilangkan Kuku Dip? Cara menghilangkan tanda kulit

Shellac Manicure Baik atau Buruk untuk Kuku

Sekiranya anda mempunyai kuku yang mudah pecah atau halus, anda harus mengambil beberapa langkah untuk membina kesihatan kuku anda sebelum memberi peluang pada shellac (atau manicure gel), mendapatkan shellac dapat menimbulkan lebih banyak kerusakan jika manikur tersebut dilakukan pada kuku yang rosak. Gunakan minyak kutikula dua kali sehari dan sapukan pelembap tangan yang baik secara berkala. Tabiat ini menghalang kulit dan kuku anda daripada kekeringan. Penting untuk memastikan anda mengunjungi profesional untuk menghilangkan shellac, kerana melakukannya sendiri atau cara yang salah boleh mencederakan kuku anda.

Soalan Lazim

Semasa membicarakan shellac manicure, pelbagai soalan muncul di fikiran sebelum menerangkannya pada kuku anda. Beberapa soalan dijawab di bawah.

1. Bolehkah saya mengeluarkan shellac tanpa aseton?

Sekiranya anda ingin melepaskan shellac sendiri tanpa merosakkan kuku, anda harus mencabut warna kuku dengan penghilang warna kuku tanpa aseton (seperti pembersih cat kuku). ... Anda juga dapat menggunakan air suam jika tidak ingin menggunakan aseton.

2. Bolehkah anda menyentuh kuku shellac?

Anda boleh mengecat semula kuku gel anda dengan cat gel lain atau cat kering udara. Tetapi pastikan untuk menyembuhkan kuku anda setelah menggosoknya lagi di bawah lampu yang kami sarankan untuk waktu yang dicadangkan.

3. Mengapa kuku saya berwarna putih selepas Shellac?

Sekiranya anda melihat bintik-bintik putih pada kuku selepas Shellac Manicure, ini mungkin disebabkan oleh dehidrasi ringan pada kuku.

Kesimpulannya

Kini terbukti bahawa Shellac Manicure adalah seni kuku yang paling selamat dan tahan lama di antara semua, mungkin aplikasi biasa ini juga boleh menyebabkan kerosakan pada kuku semula jadi. Untuk mendapatkan hasil terbaik dalam manicure shellac, anda harus memastikan kuku anda diperakui oleh CND, kerana mereka akan memberikan protokol yang tepat untuk aplikasi ini, dan yang paling penting, untuk menghilangkan shellac adalah untuk menjaga permukaan kuku yang sebenarnya. Produk ini direka untuk berfungsi dalam sistem, semua pelapis berfungsi bersama untuk memberikan 2 minggu keausan dan perlindungan kesihatan kuku yang lancar.

Baca Lagi Artikel

Minyak Zaitun Untuk Kulit

Perapi Dalam DIY

Propanediol Untuk Kulit

Muka Mikro

Cara Menghilangkan Sambungan Bulu Mata Di rumah