India adalah salah satu negara dengan populasi terbesar, dengan itu, menawarkan pelbagai peluang perniagaan. Perniagaan kecil seperti menjual barang keperluan kepada penduduk memerlukan sebuah kedai. Beli komoditi seperti Bahan Makanan, Teh, Kopi, Perkakasan, Buah-buahan, Sayuran, Makanan, Makanan ringan, dll.

Perniagaan kecil boleh mendekati pelbagai institusi kewangan dan syarikat kewangan bukan perbankan untuk memanfaatkan pinjaman perniagaan baru / pinjaman perniagaan kecil / pinjaman perniagaan UMKM untuk membeli kedai, menguruskan kedai atau meningkatkan perniagaan yang ada di kedai.

Apa kelebihan pinjaman perniagaan untuk pembelian kedai?

Pinjaman Perniagaan Baru / Pinjaman Perniagaan Kecil / Pinjaman MSME yang tersedia di pasaran adalah menguntungkan kerana aspek-aspek berikut:

  • Kadar Faedah Pinjaman Perniagaan Rendah
  • Syarat pembayaran balik pinjaman perniagaan MSME yang fleksibel
  • Pinjaman Perniagaan Tanpa Cagaran (pinjaman MSME tanpa cagaran)
  • Pinjaman Perniagaan Dalam Talian
  • Pinjaman Perniagaan Segera
  • Keperluan pinjaman perniagaan minimum
  • Pembayaran pinjaman perniagaan dengan cepat
  • Syarat pembayaran balik pinjaman perniagaan / pinjaman MSME yang fleksibel

Apa dokumen yang diperlukan untuk pinjaman perniagaan yang diperlukan oleh pemilik kedai?

Dokumen yang diperlukan untuk pinjaman perniagaan untuk pinjaman kedai untuk membeli kedai baru atau meningkatkan perniagaannya adalah minimum dan oleh itu mudah bagi mereka untuk mendapatkan pinjaman perniagaan kecil / pinjaman perniagaan MSME dari pemberi pinjaman kewangan.

Dokumen ini merangkumi gambar pemohon, bukti identiti, bukti alamat, salinan ITR, salinan penyata bank, salinan pendaftaran perniagaan, salinan perjanjian, dll.

Bagaimana cara memohon pinjaman kedai?

Pinjaman perniagaan sebagai pinjaman perniagaan dalam talian, individu boleh melayari laman web dalam talian pemberi pinjaman kewangan dan memohon pinjaman perniagaan baru / pinjaman perniagaan kecil / pinjaman MSME.

Untuk pinjaman kedai, setiap individu hanya perlu online, memuat naik borang permohonan yang diisi dengan betul bersama dengan salinan dokumen yang diperlukan untuk pinjaman perniagaan. Dengan hanya beberapa klik, pinjaman perniagaan / MSME dapat digunakan dengan mudah.

Setelah pinjaman perniagaan digunakan, jumlah pinjaman perniagaan dapat dikeluarkan dalam beberapa hari bekerja.

Bagaimana individu boleh menggunakan pinjaman perniagaan yang diberikan sebagai pinjaman kedai?

Pemilik kedai boleh menggunakan pinjaman perniagaan yang diberikan untuk tujuan berikut:

Untuk membeli inventori

Untuk meningkatkan pendapatan perniagaan, pemilik kedai perlu membeli dan menyimpan inventori secara pukal. Untuk ini, pemilik kedai boleh mendapatkan pinjaman perniagaan kecil.

Untuk membeli kedai baru

Untuk meningkatkan dan mengembangkan perniagaannya, pemilik kedai dapat memanfaatkan pinjaman perniagaan / pinjaman perniagaan MSME untuk membeli kedai baru.

Untuk keperluan seharian

Untuk memenuhi perbelanjaan sehari-hari dalam menjalankan perniagaan kedai, bantuan kewangan yang diperlukan dapat dijaga dengan memanfaatkan pinjaman usaha kecil.

Untuk mengubahsuai kedai

Untuk mengembangkan lagi perniagaan semasa, diperlukan pengubahsuaian kedai. Dan untuk keperluan tersebut, pemilik kedai dapat memperoleh pinjaman perniagaan kecil.

Ringkasnya, pinjaman perniagaan untuk pinjaman kedai dapat diperoleh dengan mudah.

Soalan Lazim

Bagaimana individu boleh mendapatkan pinjaman perniagaan di India / pinjaman perniagaan di Delhi?

Untuk mendapatkan pinjaman perniagaan di India / pinjaman perniagaan di Delhi, pertama seseorang perlu memeriksa secara online pinjaman kedai yang disediakan oleh pelbagai pemberi pinjaman kewangan, membandingkan kadar faedah pinjaman perniagaan yang ditawarkan, syarat pembayaran pinjaman perniagaan mereka dan syarat lain sebelum ini memilih untuk melamarnya.

Apakah kelayakan pinjaman perniagaan / pinjaman MSME untuk pinjaman kedai?

Kelayakan pinjaman perniagaan / Kelayakan pinjaman MSME untuk pinjaman kedai adalah bahawa pemohon mestilah warganegara India, skor kredit tinggi, perniagaan mesti beroperasi sekurang-kurangnya dua tahun, ITR, perolehan perniagaan mestilah lebih daripada 10 100,000, dll. .

Apakah Kalkulator EMI Pinjaman Perniagaan yang digunakan?

Pemilik kedai boleh menggunakan kalkulator EMI pinjaman perniagaan untuk menentukan EMI yang perlu dibayar bulanan untuk mengatur pembayaran pinjaman perniagaan / pinjaman MSME tepat pada waktunya.

Adakah pinjaman perniagaan / perniagaan MSME untuk pembelian kedai memerlukan cagaran?

Sebilangan besar pemberi pinjaman kewangan di pasaran memberikan pinjaman perniagaan tanpa jaminan untuk pembelian kedai di mana tidak ada keperluan untuk menjamin cagaran.