Peti sejuk penjagaan kulit juga dikenali sebagai peti sejuk kecantikan atau peti sejuk solek yang sesuai untuk menyimpan topeng, krim, kabut, warna, dan apa sahaja. Anda dengan mudah meletakkan rutin penjagaan kulit anda yang berat dan menjadikan penambahan solek yang menarik. Tetapi menyejukkan produk penjagaan kulit anda bukan sahaja melindungi produk anda tetapi juga memberi manfaat kepada kulit anda. Oleh kerana kabut muka, krim mata, topeng muka, dan penggelek jade, dan produk penjagaan kulit dengan kepekatan vitamin C yang tinggi, jadi anda boleh mendapat lebih banyak manfaat daripadanya apabila disimpan di dalam peti sejuk. Sekiranya anda tidak meletakkan produk penjagaan kulit anda dalam keadaan panas dan lembap, anda mungkin akan merosakkan kulit anda. Sinaran matahari dan panas boleh merosakkan produk anda, yang mengakibatkan bukan sahaja menyebabkan kerosakan pada produk tetapi juga kulit anda. Ia boleh menyebabkan reaksi negatif seperti selaran matahari, ruam, gatal-gatal, kulit bertekstur, dan banyak lagi.

Apa itu peti sejuk penjagaan kulit?

Dalam dunia teknologi yang berkembang pesat , produk penjagaan kulit adalah mustahak untuk kanak-kanak perempuan sebagai pakaian . Dari semua trend unik di dunia, peti sejuk penjagaan kulit adalah salah satu daripadanya. Kanak-kanak perempuan harus menjaga kulit mereka untuk mengurangkan penuaan awal, kusam, bintik-bintik gelap , dan kedutan. Pakar mengatakan produk penjagaan kulit di dalam peti sejuk lebih selamat daripada yang diletakkan di atas meja solek anda.

Adakah anda pernah menyimpan produk penjagaan kulit anda di dalam peti sejuk? Anda pasti tertanya-tanya bahawa perkara pelik yang saya lakukan? Sekarang jangan merasa malu kerana menyimpannya di dalam peti sejuk anda. Kerana kami telah hadir dengan peti sejuk penjagaan kulit, juga dikenali sebagai peti sejuk solek atau kecantikan. Bukan hanya ada rak peribadi di dalamnya untuk menyejukkan banyak topeng, serum, kabut muka, krim, dan sebagainya. Peti sejuk penjagaan kulit mempunyai kelebihan bahawa anda tidak akan lagi merasakan bau makanan yang terdapat dalam produk solek anda. Juga, saiznya jauh lebih kecil daripada peti sejuk biasa yang diletakkan di dapur kita. Ini bermaksud anda boleh menyimpan simpanan produk penjagaan kulit anda di meja kerja atau barang rias anda sebagai hiasan yang menarik. Tidak hebat?

Selain penampilan yang lebih kecil dari peti sejuk penjagaan kulit mini anda, mereka dapat menyejukkan produk penjagaan kulit anda dengan mudah dalam masa yang singkat. Channing Barnett, ahli dermatologi di Boca Raton, Florida mengatakan, "Rasanya sangat melegakan dan menenangkan ketika item sejuk disapukan pada kulit, terutama kulit yang tumbuh atau merah," kata lebih lanjut "Melakukannya akan memberi kelebihan tambahan pada paket virus walau apa pun alasannya item tersebut berfungsi. "

Barnett menarik perhatian bahawa terdapat beberapa bukti bahawa produk penjagaan kulit yang sejuk dapat membantu menurunkan kemerahan, kulit bertekstur, dan bengkak berbeza dengan item yang disimpan pada suhu bilik. Itulah sebabnya mungkin item terbaik untuk menyimpan di dalam peti sejuk penjagaan kulit adalah krim mata. "Suhu krim mata yang lebih sejuk membantu menghilangkan bengkak dengan menyebabkan vasokonstriksi, pembatasan aliran darah ke zon bawah mata," katanya. "Krim mata sejuk dapat membantu mengurangkan kantung mata yang mengganggu menjelang awal hari." Apabila kita menggunakan krim mata yang sejuk di bawah mata kita akan mengurangkan lingkaran hitam dan bintik-bintik gelap.

Vitamin C adalah mustahak dalam rejim penjagaan kulit gadis. Anda mesti menyimpannya di dalam peti sejuk. Menurut pakar kulit, Benett, vitamin C adalah satu-satunya produk yang mempunyai jangka hayat yang pendek. Sekiranya anda terdedah kepada oksigen, bahan-bahannya akan rosak. Barnett mengatakan, "Peti sejuk penjagaan kulit adalah tempat yang luar biasa untuk menyimpan serum nutrien C, dengan alasan bahawa penyejukan akan membantu menangguhkan kitaran pengoksidaan ini, menjadikan anda lebih bernilai untuk wang anda,".

Ringkasan :

Peti sejuk penjagaan kulit adalah bekas sejuk yang digunakan untuk menyimpan produk penjagaan kulit. Anda boleh mengubah suhu mengikut keperluan keperluan produk kecantikan. Untuk meningkatkan kecekapan gua sha anda, roller batu giok, kabut muka, serum, dan pelembap meletakkannya di dalam peti sejuk penjagaan kulit. Produk wajah yang sejuk membantu mengurangkan penuaan awal, mengecilkan liang pori, bengkak, kemerahan, ruam, dan lingkaran hitam.

Faktor yang Perlu Dipertimbangkan Semasa Membeli Peti Sejuk Penjagaan Kulit:

Anda mesti ingat beberapa faktor sebelum membeli peti sejuk penjagaan kulit, bagaimanapun, ia adalah pelaburan seumur hidup. Kami telah mengumpulkan beberapa faktor yang perlu dipertimbangkan sebelum membeli peti sejuk penjagaan kulit:

Saiz :

Sebelum membeli, lihat jumlah produk dan saiz produk yang akan anda simpan di dalam peti sejuk. Dengan cara ini, anda mesti mencari peti sejuk yang paling sesuai untuk anda. Peti sejuk penjagaan kulit empat liter, misalnya, boleh memuat kira-kira enam balang 12 ons, yang banyak ruang untuk kendi serum yang lebih ramping dengan ketinggian yang sama. "Cari pendingin dengan rak yang dapat ditanggalkan, kerana Anda dapat menggunakannya untuk mengubah ruang," katanya

Suhu :

Tujuan utama peti sejuk penjagaan kulit adalah menyejukkan barang anda. Oleh itu, periksa julat suhu peti sejuk. Periksa sejauh mana peti sejuk boleh menjadi sejuk. Peti sejuk penjagaan kulit berfungsi sama dengan peti sejuk inovatif skala kecil untuk makanan, dan Pentadbiran Makanan dan Dadah AS (FDA) mencadangkan agar sumber makanan disimpan pada suhu 40ºF atau di bawahnya. "Untuk item penjagaan kulit, pastikan julat suhu tidak berjalan di bawah 32ºF sehingga tidak membeku," kata Papantoniou.

Adakah anda benar-benar memerlukan peti sejuk penjagaan kulit?

Semua peti sejuk penjagaan kulit hanya menarik tetapi persoalan yang timbul adakah benar-benar memerlukannya? Hardley King, MD, ahli dermatologi dan pengarah klinikal dermatologi yang diperakui oleh lembaga di Weill Medical College of Cornell University, mengatakan, "Anda perlu memasukkan setiap produk penjagaan kulit ke dalam peti sejuk kerana beberapa produk berfungsi dengan baik tanpa peti sejuk." mencadangkan agar barang-barang penjagaan kulit disimpan di tempat yang berada dalam lingkungan 45 dan 50 darjah. "Julat suhu ini menjaga konsistensi barang yang ideal sekaligus mengurangkan bahaya pengembangan mikroba, bentuk, dan ragi, dan mengurangi bahaya mempercepat penyahaktifan pelekapan dinamis dan bahan tambahan," jelas Dr. Lord.

"Sekiranya anda tidak dapat membeli peti sejuk penjagaan kulit, yang terbaik yang boleh anda lakukan ialah menyimpannya di tempat yang lebih sejuk, kering, dan lebih selamat dan jangan meletakkannya di tempat yang panas dan lembap," kata Dr. King. Dia lebih jauh berkata, Sekiranya tidak ada pengudaraan di bilik cuci anda dan memerlukan waktu berjam-jam untuk mengaburkan wap dari cermin anda, kelekaan itu dapat menimbulkan bahaya pengembangan organisma mikroskopik, ragi, dan jamur, dan suhu panas dapat memperbesar bahaya sped penonaktifan produk dan tambahan produk penjagaan kulit yang dinamik dan mempengaruhi permukaan dan ketekalan item.

Sekiranya Anda Mahukan Peti Sejuk Penjagaan Kulit

Peti sejuk penjagaan kulit yang disebutkan di bawah adalah yang paling berpatutan dan senang disimpan.

1. Penyejuk Elektrik Peti Sejuk Mini Pink:

Peti sejuk penjagaan kulit adalah salah satu keperluan. Sekiranya anda membeli-belah untuk membeli peti sejuk penjagaan kulit, jangan sekali-kali meragui Cooluli. Jenama ini mengeluarkan peti sejuk penjagaan kulit yang terbaik. Penyejuk elektrik peti sejuk mini berwarna merah jambu adalah peti sejuk penjagaan kulit termometrik. Peti sejuk ini ringan, saiznya padat, mengiringi pemegang penyampai, dan menjimatkan tenaga dengan cip penyejuk tiga ampnya. Ini juga sesuai dengan karunia: "Tanpa rak tengah, saya mempunyai lebih dari dua belas penutup lembaran, tiga botol serum dan toner 1-2 ons, krim mata, dan roller serum mata," kata pembeli yang telah menggunakannya. Saiz: 4 liter Suhu penyejukan: 40ºF

2. Peti Sejuk Perjalanan Pink dengan Pengecas Kereta:

Adakah anda akan melakukan perjalanan darat dan ingin membawa produk penjagaan kulit anda juga? Anda tidak perlu risau. Peti sejuk perjalanan berwarna merah jambu dengan pengecas kereta sangat senang dikendalikan sehingga anda boleh membawanya juga dalam perjalanan. Ia mesra perjalanan dan dilengkapi dengan pengecas untuk mengecas. Peti sejuk yang lebih kecil daripada biasa ini merangkumi kunci keselamatan untuk memastikan barang anda selamat, selain pemegang atas yang licin untuk kemudahan serba boleh. Semua mengatakan beberapa penganalisis Amazon berpendapat bahawa bunyi peti sejuk terlalu kuat. "Tidak mengapa untuk berkelah dan bersiar-siar, namun beberapa gadis mungkin keberatan di dalam bilik," kata seorang pengulas.

Saiz: 4 liter Suhu penyejukan: Boleh menyejuk hingga 32ºF

3. Peti Sejuk Mini marmar:

Peti sejuk penjagaan kulit, peti sejuk mini kompak marmar, mempunyai penampilan yang unik dan menarik. Selain itu, ukurannya lebih besar daripada kulkas perawatan kulit kecil dan mini biasa di pasar. Anda boleh menyesuaikannya mengikut citarasa anda. Ia mempunyai dua rak yang boleh ditanggalkan yang boleh anda pasang kembali untuk mengumpulkan puluhan kompak penjagaan kulit dan solek dengan pelbagai saiz. Lebih jauh lagi, walaupun di sisi yang lebih besar, seorang penganalisis Amazon mengatakan bahawa peti sejuk penjagaan kulit ini pasti dapat dipasang di bawah sinki tandasnya.

4. Peti Sejuk Coral Beauty

Ia adalah jenama penjagaan kulit Korea. Seperti yang kita semua tahu bahawa produk penjagaan kulit Korea sangat diminati. Oleh itu, anda tidak dapat meragui kecekapan peti sejuk penjagaan kulit Korea ini. Peti sejuk penjagaan kulit dari jenama FaceTory ini direka untuk memastikan semua kabut, topeng lembaran, krim muka toner, dan serum anda tetap sejuk dan selamat di tempat. Rak sisi pintu mempunyai kawasan yang luas untuk menahan banyak krim muka dan topeng lembaran dan anda juga boleh menyesuaikan diri dari bawah atau lebih tinggi. Walaupun peti sejuk karang ini lebih diminati, anda juga boleh memilih pilihan warna lain. pilihan pudina dan merah jambu juga warna yang menarik. Penganalisis Amazon mencatat bahawa penumpukan bingkai kadang-kadang, yang semuanya dapat diperbaiki dengan penghapusan halus. Ukuran: 10 liter Suhu penyejukan: Hingga 20ºF lebih rendah daripada suhu bilik

5. Peti Sejuk Kecantikan Flawless

Seperti namanya sendiri, peti sejuk kecantikan yang sempurna adalah salah satu peti sejuk yang paling menggemaskan dalam senarai kami. Penampilan berkilat putih termasuk pelekat dan cetakan emas mawar pasti menjadikan ini lebih kecil daripada biasa lebih sejuk mungkin pilihan paling lucu untuk dibeli. Inilah sebab mengapa mereka menamakannya tanpa cacat (tanpa kekurangan). Peti sejuk adalah papan pemadam kering sehingga anda dapat menyesuaikannya mengikut citarasa dan pilihan anda atau memantau apa yang ada di dalam peti sejuk. Terdapat dua rak yang boleh dilepas di dalamnya yang anda dapat Susun semula mengikut keperluan.

Saiz: 4 liter Suhu penyejukan: Tidak disenaraikan

Kelebihan Peti Sejuk Penjagaan Kulit:

Sekiranya anda merasa janggal untuk menyimpan krim muka dan semua produk penjagaan kulit di sebelah sebotol jem tetapi mahu menyimpannya dengan selamat dan selamat di tempat yang sejuk, peti sejuk penjagaan kulit adalah barang yang diperlukan di mana anda boleh menyimpan jumlah yang mencukupi setiap hari barang penjagaan kulit biasa. Peti sejuk penjagaan kulit tidak hanya menggunakan jumlah bilik yang terhad, ada juga beberapa kelebihan dan kelebihan yang luar biasa yang akan anda lihat dengan meletakkan barang-barang di tempat yang sejuk. Sebilangan kelebihan ini malah boleh mengejutkan anda! Sekiranya anda belum pernah mendengar secara efektif tentang penggunaan alat penyejuk kulit, baca terus untuk mengetahui mengapa anda harus memikirkan memasukkan barang-barang penjagaan kulit berharga anda ke dalam satu.

1. Produk penjagaan kulit sejuk tahan lama:

Sekiranya anda mengikuti rutin penjagaan kulit yang rutin yang merangkumi kedua-dua penjagaan kulit dan solek, anda mungkin akan berfikir, "Berapa lama produk penjagaan kulit berharga saya akan bertahan?" Alat solek, produk penjagaan kulit, dan semua barang-barang kosmetik yang kami gunakan setiap hari berada dalam keadaan pecah dari saat kedua dibuka, dan kebanyakan barang khasnya lembut dan hangat. Selain itu, produk solek cair dan perawatan kulit seperti balsem dan lilin lebih cenderung pecah lebih banyak sebelum tarikh luput daripada produk penjagaan kulit serbuk. Apabila anda menyimpan produk penjagaan kulit cair ini di dalam peti sejuk penjagaan kulit, penyejukan akan mengekalkan struktur kimia dan rasa hormat untuk jangka masa yang panjang, sehingga membatasi partisi dan wangian perubahan. Ini sangat penting untuk item ciri dengan pelekapan dinamik seperti serum vitamin C.

2. Produk sejuk menenangkan

Ini mungkin terdengar sangat semula jadi! Menyimpan barang-barang penjagaan kulit anda di dalam peti sejuk membantu membersihkan diri semasa penggunaan. Item sejuk membantu melegakan kesusahan dan gangguan yang berlaku dengan masalah kulit seperti kulit pecah. Penjagaan kulit yang sejuk juga berfungsi untuk menyembuhkan mata yang letih dan menyumbat urat di bawah kulit anda, mengurangkan kemerahan. Selanjutnya, produk penjagaan kulit yang sejuk lebih mudah digunakan memandangkan pori-pori anda akan mengencangkan setelah memohon pengurangan jerawat.

3. Produk sejuk meningkatkan prestasi produk penjagaan kulit:

Sekiranya anda peminat alat kecantikan seperti penggelek batu atau batu gua sha, produk kecantikan yang menyimpan peti sejuk dapat membantu meningkatkan prestasinya sehingga dapat membantu mengecilkan liang pori. Selain rasa produk sejuk, penggunaan produk kecantikan yang sejuk akan membantu mengurangkan penampilan pori-pori, meminimumkan penampilan garis-garis halus dan keriput dan bengkak lebih banyak dengan melicinkan kerana suhu sejuk mengecilkan liang dan mengurangkan jerawat. Peranti penjagaan kulit, misalnya, Teami Clear Quartz Facial Roller juga membantu item dengan penyusupan kulit dengan lebih baik.

10 Produk Teratas untuk Simpan di Peti Sejuk Penjagaan Kulit:

Adakah anda sedar bahawa meletakkan barang penjagaan kulit tertentu di dalam peti sejuk penjagaan kulit atau peti sejuk solek boleh menjadikannya baru untuk jangka masa yang lebih menarik? Ia bernilai dibeli. Membeli peti sejuk penjagaan kulit bermaksud melaburkan wang anda. namun ia juga mempunyai manfaat penjagaan kulit! Item biasa lebih mudah disentuh dengan cahaya dan kehangatan yang berbeza dengan item yang mengandungi lebih banyak bahan kimia. Menempatkan alat kecantikan dan alat penjagaan kulit dalam alat yang lebih sejuk dapat menyelamatkan kepercayaan bahan solek aktif. Berikut adalah sepuluh barang terbaik untuk disimpan di dalam peti sejuk penjagaan kulit anda untuk memastikan mereka sentiasa kuat dan baru.

1. Serum Muka:

Serum kulit bertujuan untuk menyampaikan makanan tambahan yang memikat kulit dalam keadaan tinggi. Untuk memastikan kehormatan makanan dari makanan tambahan yang berkesan ini, disarankan untuk memasukkan serum anda ke dalam peti sejuk penjagaan kulit. Serum anda akan bertahan lebih lama dan serum akan berfungsi dengan cara yang betul untuk jangka masa yang lebih menarik. Ini terutama berlaku untuk serum Vitamin C yang terkenal yang secara amnya akan mengoksidasi dan menjadi berwarna bersahaja lebih cepat daripada serum lain yang diletakkan di tempat yang panas dan lembap. Oleh itu, jika Teami Hibiscus Injected Nutrient C Serum adalah sebahagian daripada rejim harian anda, ini mungkin merupakan peluang ideal untuk membeli peti ais penjagaan kulit untuk menyimpannya.

2. Krim Mata:

Kulit di sekitar mata anda adalah bahagian tubuh anda yang paling sensitif. Oleh kerana itu, anda mungkin melihat beberapa masalah seperti bengkak, lingkaran hitam, garis, dan kedutan. Untuk membantu anda menggunakan krim mata di dalam peti sejuk penjagaan kulit menjadikannya tidak hanya tahan lebih lama, tetapi kesan penyejukan akan mengurangkan bintik gelap, kemerahan, bengkak dan mencerahkan rasa letih di sekitar mata.

3. Pelembap:

Anda mungkin tertanya-tanya bahawa pelembap yang baik adalah satu-satunya perkara yang menjadikan kulit anda sihat. ia tidak hanya membantu menjaga kulit anda, kenyal, terhidrasi, dan terlindung dari sinar matahari, tetapi juga menjaga kehormatan lapisan terjauh kulit anda dan menjaga mikrobioma tetap baik. Menyimpan losyen anda di dalam peti sejuk membantu urat kecil di bahagian muka tersedak, membantu mengurangkan kemerahan, sekiranya menggunakan pelembap dengan SPF.

4. Topeng-Lembaran:

topeng Lembaran teks yang kuat adalah bahagian penting dalam rutin penjagaan kulit . Ia memainkan peranan penting dalam menghidrasi lapisan kulit atas dan dalam. Topeng lembaran berasaskan gel memberikan kesan menenangkan dan membantu menyembuhkan kulit yang meradang dan jengkel. Menempatkannya di peti ais penjagaan kulit meningkatkan sensasi meringankan dengan menyejukkan dan menenangkan kulit anda. Ini sangat menyegarkan sebagai penyembuhan selepas latihan ketika kulit memerah dan hangat atau selepas rawatan luar biasa (seperti rawatan muka). Ia memberikan kesan menenangkan seperti meditasi.

5. Kabut Muka:

Kabut muka adalah sedikit pemborosan, dan anda boleh membuat lekukan dengan meletakkan kabut muka nombor satu di peti sejuk penjagaan kulit r. Kabut muka, seperti Teami Butterfly Pea Fog Toner, memberikan banyak suplemen untuk menyembuhkan dan menegangkan kulit. Seperti meletakkan topeng pelembap yang menghidrat di dalam peti sejuk, sensasi penyejukan menenangkan pada kulit yang hangat selepas melakukan senaman atau rawatan wajah. Topeng muka yang sejuk juga memberikan penekanan ringkas kepada mereka yang mempunyai kulit sensitif yang lebih terdedah kepada kemerahan dan ketidakselesaan kulit daripada masalah seperti pecah kulit, jerawat, jerawat, dan parut.

6. Penyegar muka:

Toner Muka membantu mengecilkan pori dan membersihkan kulit anda dengan membersihkan kotoran dari kulit. Apabila anda menggunakan toner sejuk, ia lebih berkesan dan membantu mengurangkan ruam, kemerahan, dan bengkak. Di samping itu, apabila anda meletakkan toner di dalam peti sejuk penjagaan kulit pada suhu yang baik, ia akan bertahan lebih lama.

7. Alat muka:

Adakah anda penggemar alat muka seperti penggelek batu, gua sha, penggelek batu, dan semua alat yang terdapat di pasaran? Kemudian anda boleh mendapatkan lebih banyak kelebihan dari mereka dengan menyimpan di dalam peti sejuk penjagaan kulit. Alat kecantikan ini membantu menenangkan, menenangkan, dan menguatkan otot-otot wajah sambil memperkuat rembesan limfa dan memperluas perjalanan. Mereka juga membantu melicinkan kedutan dan membantu mengehadkan tanda-tanda matang. Menggosok wajah anda dengan alat wajah yang sejuk dapat meredakan kulit dan mengurangkan bengkak. Bayangkan diri anda tidak bergerak dengan Teami Clear Quartz Facial Roller setelah memasukkannya ke dalam penyejuk kulit anda!

8. Wangian:

Anda mungkin pernah mendengar bahawa menyimpan minyak wangi di tempat yang kering dan gelap adalah perlu untuk meningkatkan jangka hayatnya. Lebih penting lagi bahawa tempat kusam ini sejuk. Itulah sebabnya banyak individu menyimpan minyak wangi wangi mereka di dalam peti sejuk kecantikan. Aromanya harus dilindungi dari cahaya, air, dan kelembapan untuk melindungi zarah-zarah rabun yang tidak dapat diramalkan dan mengelakkan perubahan sintetik. Menempatkan wangian di peti ais penjagaan kulit juga membantu menjaga suhu tetap stabil, sehingga anda dapat menjaga bau anda setara dengan hari anda membelinya!

9. Makeup Cecair:

Sebilangan besar produk solek cecair biasanya terdapat dalam pembungkusan telus yang memudahkan anda melihat warna produk, dan ia mempunyai jangka hayat yang lebih pendek berbanding dengan produk serbuk. Tragisnya, kumpulan yang tidak dapat dilupakan mengambil kira lebih banyak cahaya siang untuk memukul item anda, mempercepat pengoksidaan dan kematangan item. Menyimpan solek cecair di dalam peti sejuk penjagaan kulit akan memastikan warna dan kebolehpercayaan produk penjagaan kecantikan cecair.

10. Maskara:

Mascara adalah barang solek yang mempunyai jangka hayat yang lebih pendek daripada produk lain, jadi anda harus menggantinya dengan lebih cepat daripada kosmetik lain. Lagipun, ini adalah produk mata, anda tidak boleh mengambil kesempatan untuk menggunakan produk yang sudah habis masa berlakunya. Sebaiknya ganti maskara anda setiap empat bulan sekali. Lebih-lebih lagi, ketika maskara disajikan untuk menghangatkan diri dari sinar matahari atau kelekatan mandi ketika ia tergantung di sinki bilik air anda, perkembangan mikroorganisma mempercepat. Menyimpannya di dalam peti sejuk penjagaan kulit memastikan kebolehpercayaan barang anda dan dapat membantu menghalang perkembangan bakteria.

SOALAN YANG BANYAK DITANYA:

1) Adakah peti sejuk penjagaan kulit perlu?

Jawapannya adalah tidak. Walaupun peti sejuk penjagaan kulit bermanfaat dan membantu meningkatkan jangka hayat keperluan anda, anda tidak perlu membeli peti sejuk penjagaan kulit khas untuk menyimpannya. Kecuali jika disebutkan di balang kosmetik, barang penjagaan kulit tidak perlu disejukkan. Menurut penyelidikan, menjaga item penjagaan kulit dalam keadaan yang lebih sejuk dapat menunda jangka hayat item tersebut dan memberi manfaat tambahan. Item 'kecemerlangan bersih' yang ditandai sebagai 'biasa' akan mendapat keuntungan paling banyak dari peti sejuk wonder. Ini disebabkan oleh ketiadaan bahan pengawet penting dalam item ini.

2) Produk mana yang TIDAK boleh anda simpan di dalam peti sejuk mini penjagaan kulit anda?

Tidak perlu memasukkan setiap produk penjagaan kulit ke dalam peti sejuk anda. Anda harus mengelakkan meletakkan produk kosmetik ini di dalam peti sejuk penjagaan kulit anda:

  1. Gincu
  2. Produk berasaskan minyak (Primer dan pembersih)
  3. Yayasan
  4. Pelindung matahari SPF
  5. Penyembunyikan
  6. Menetapkan serbuk
  7. Palet pembayang mata

3) Adakah peti sejuk penjagaan kulit sama dengan peti sejuk mini?

Peti sejuk penjagaan kulit berfungsi sama dengan peti sejuk serbaguna mini untuk makanan, dan Pentadbiran Makanan dan Dadah AS (FDA) mencadangkan agar varieti makanan disimpan pada suhu 40ºF atau di bawahnya. "Untuk barang kosmetik, pastikan peti sejuk tidak beroperasi di bawah 32ºF sehingga tidak membeku," kata Papantoniou.

4) Apakah tujuan utama peti sejuk penjagaan kulit?

Peti sejuk penjagaan kulit bertujuan menjadikan produk penjagaan kulit anda tahan lebih lama. Produk sejuk memberikan kesan menenangkan dan menenangkan pada kulit anda dan menyuburkannya. Peti sejuk yang berkualiti tinggi direka untuk memastikan bahan-bahan produk tetap aktif untuk jangka masa yang lebih lama setelah membukanya. Barangan kecantikan lain yang boleh mendapat keuntungan dengan dimasukkan ke dalam peti sejuk merangkumi serum nutrien C, retinoid, penutup muka (selain dari yang berasaskan bumi), dan asasnya apa sahaja dengan lidah buaya sebagai bahan utama. Anda boleh meningkatkan fungsi alat penjagaan kulit, penutup muka, topeng muka, dan serum dengan menyimpannya di tempat yang sejuk.

5) Perlukah saya menyimpan krim muka di dalam peti sejuk penjagaan kulit?

Produk penjagaan kulit yang diletakkan di tempat sejuk tahan lebih lama berbanding produk yang diletakkan di kawasan yang panas dan lembap. Keperluan suhu krim muka boleh bergantung pada kestabilan produk penjagaan kulit. Sebelum ada barang dihantar ke pasar untuk dijual, organisasi diperlukan untuk mengetuai ujian, misalnya, menyampaikan resep untuk memaafkan sinar UV, mengubah daya tahan dan tahap suhu, dan bahkan akan membiarkan item itu terbuka untuk melihat bagaimana ia bertindak balas.

Ujian dan ujian ini mengesahkan bahawa produk penjagaan kulit lebih selamat dan aktif dalam semua jenis keadaan. Pelbagai jenis produk penjagaan kulit dibuat untuk disimpan pada suhu bilik (atau dikenali sebagai bagaimana kebanyakan pelanggan menyimpan barang mereka) tanpa masalah. Kecuali jika jenama mendorong menyimpan barang-barangnya dalam keadaan tertentu, menyimpan barang penjagaan kulit dalam keadaan sejuk tidak diperlukan dan bahkan dapat mengubah konsistensi atau perinciannya.

Oleh itu, sebelum meletakkan krim muka anda di dalam peti sejuk, baca arahan yang tertera pada label.

6) Apa yang berlaku jika anda tidak memasukkan retinol ke dalam peti sejuk penjagaan kulit?

Berkenaan dengan produk penjagaan kulit yang aktif, misalnya, retinol, anda mungkin memikirkan apakah langkah keselamatan yang tidak biasa harus diambil sambil menyingkirkan musuh produk penjagaan kulit ini yang membantu dalam penuaan. Retinol adalah alat penampung secara besar-besaran untuk merawat banyak jenis kulit namun ia dapat merosot jika tidak disimpan seperti yang disarankan.

Serum perawatan kulit anti-penuaan seperti retinol harus disimpan di tempat yang gelap, kering, dan sejuk. Ia mungkin atau tidak boleh diletakkan di dalam peti sejuk penjagaan kulit. Sekiranya anda tidak dapat membeli peti sejuk penjagaan kulit, anda boleh memasukkannya ke dalam peti sejuk makanan. Dan sekiranya wangian makanan menjengkelkan, maka anda boleh meletakkannya di tempat yang lebih sejuk dan selamat untuk meningkatkan jangka hayatnya. Keterbukaan cahaya dan kehangatan membahayakan semua retinoid. Ini mungkin merupakan keadaan yang berisiko untuk serum anda jika ia diletakkan di ambang tingkap yang bersinar atau sekerap mungkin kawasan panas dan panas seperti tandas.

Sebaiknya simpan retinol di kawasan di bawah julat suhu 77 ° F atau 25 ° C.

7) Apa Yang Berlaku Sekiranya Anda Tidak Menyejukkan Retinol?

Sekiranya anda tidak menyimpan retinol anda di dalam peti sejuk penjagaan kulit, ia tidak akan menjejaskan fungsinya tetapi boleh memendekkan jangka hayatnya. Semua retinoid termasuk Tretinoin, Retin-A, dan Adapalene, dapat disimpan pada suhu bilik dengan selamat sehingga atau kecuali jika mereka tidak terdedah kepada sinar matahari. Petunjuk pembuat retinoid ubat ini benar-benar menyarankan agar anda menyimpan barang pada suhu bilik. Pakar dermatologi anda mungkin akan mendedahkan kepada anda perkara yang sama!

8) Adakah peti sejuk penjagaan kulit berbaloi?

Peti sejuk penjagaan kulit bernilai dibeli dengan satu cara tetapi tidak dengan cara lain. Minat terhadap produk penjagaan kulit dan tentunya paparan visual peti sejuk mini botol berwarna yang bagus dalam foto mungkin merupakan sebahagian daripada daya tarikan, "kata Hadley King, ahli dermatologi yang berpusat di New York City.

walaupun nama mereka panjang, peti sejuk penjagaan kulit tidak begitu baik untuk kosmetik. "Dengan suhu yang lebih sejuk, kosmetik mungkin membeku dengan alasan ia tidak akan bercampur dengan baik," kata Tuan. Resipi maskara menebal di dada ais, jadi anda mungkin tidak akan menjaga permukaan bulu mata anda setelah aplikasi. Juga, ketika sejuk , produk solek mungkin tidak menggosok dan mencampurkan terlalu banyak ke dalam kulit anda. Hadley Lord, pakar dermatologi yang berpusat di New York City mengatakan tentang peti sejuk penjagaan kulit yang mahal, "Minat pada barang-barang penjagaan kulit dan pastinya pameran visual yang lebih kecil daripada biasa yang sejuk dengan warna yang menyenangkan bekas dalam gambar mungkin merupakan kepentingan utama, "Walau bagaimanapun, peti sejuk kecantikan dapat dilihat layak dibeli untuk kulit anda - membantu anda mendapatkan kulit yang lebih bersih daripada serum, kabus, alat kecantikan dan topeng muka yang anda gemari untuk digunakan .

9) Apakah sepuluh peti sejuk penjagaan kulit terbaik?

Berikut adalah senarai peti sejuk penjagaan kulit terbaik di pasaran: • Peti Sejuk Mini Perisik Kecantikan • Roller 12 Jade untuk Bawah Mata Halus dan Garis Rahang • Cekap Peribadi Chefman Mini Portable Compact • Cooluli Mini Fridge Electric Cooler and Warmer • Batal Mini Fridge Cooler and Warmer 4-liter • Makeup Fridge Fridge • Flawless by Finishing Touch Flawless Beauty Fridge • AstroAI Mini Fridge Portable • Frigidaire Portable Mini Mini Fridge • Teami Skincare Fridge • FaceTory Fridge

10) Namakan pelembap penjagaan kulit terbaik untuk setiap jenis kulit?

Berikut adalah pelembap terbaik: • elf Holy Hydration! Krim Muka • Neutrogena Hydro Boost Gel-Cream • Embryolisse Lait-Creme Concentre • Osmia Purly Simple Face Cream • Weleda Sensitive Care Facial Cream • Kate Somerville Oil-Free Moisturizer • Youth to the People Superfood Air-Whip Moisture Cream • Hanacure Nano Emulsion Multi -Peptide Moisturizer • CeraVe Moisturising Cream • Olay Regenerist Micro-Sculpting Cream • Tula Skincare 24-7 Moisture Hydrating Day & Night Cream • Kiehl's Ultra Facial Cream SPF 30

KESIMPULAN:

Peti sejuk penjagaan kulit tidak diragukan lagi merupakan tambahan yang baik untuk dunia produk penjagaan kulit. Produk penjagaan kulit adalah suatu keharusan yang harus dimiliki dalam rejim pagi dan malam setiap hari untuk menjaga kulit anda sihat dan bersih. Penjagaan kulit tidak diragukan lagi adalah penyelesaian terbaik untuk menjaga alat kecantikan, serum, krim wajah, kabut, topeng muka, dan pelembap untuk mendapatkan yang terbaik dari mereka dan untuk meningkatkan kelestariannya. Produk kosmetik jika tidak disimpan di dalam peti sejuk maka ia boleh habis sebelum waktu dan kecekapannya berkurang setelah terdedah pada waktu siang. Walaupun tidak perlu meletakkan semua produk penjagaan kulit dan solek di dalam peti sejuk. Terdapat beberapa alat solek yang boleh anda letakkan di luar peti sejuk di tempat yang gelap dan kering. Bahan-bahan akan tetap aktif sehingga atau kecuali jika terdedah kepada panas dan kelembapan.

ARTIKEL BERKAITAN:

Peti sejuk perawatan kulit yang kecil dan menggemaskan terus menjadi semakin popular, memasuki setiap sudut makanan penyegar kulit yang dikurangkan dengan sempurna. Ideanya adalah bahawa menyimpan produk penjagaan kulit berharga anda di dalam peti sejuk seperti ini akan menjadikannya sejuk dan oleh itu memanjangkan jangka hayatnya dan mungkin juga menawarkan beberapa kelebihan kulit. Walaupun peti sejuk penjagaan kulit mungkin bukan pembelian kecantikan yang penting Mary L. Stevenson, MD, penolong profesor di Ronald O. Perelman Department of Dermatology di NYU Langone Health, memberitahu SELF bahawa sangat baik untuk menyejukkan banyak kulit anda- produk penjagaan - dan anda mungkin juga merasakan penggunaannya di wajah anda! Inilah yang perlu anda ketahui sebelum berbelanja secara terperinci. Mungkin bukan alasan yang paling saintifik, tetapi banyak orang - termasuk penulis rawan rosacea ini - mendapati bahawa menggunakan produk penjagaan kulit yang sejuk hanya terasa menyenangkan. Sekiranya anda tidak pernah masuk ke dalam setelah kenaikan musim panas yang panjang dan menampakkan wajah anda dengan topeng muka lidah buaya yang sudah disediakan - kawan saya, cubalah. Anda juga boleh mendapat kesan yang serupa dari kompres susu sejuk, kata Dr. Stevenson, yang dibuat dengan merendam kain lap bersih dalam susu dan membiarkannya duduk di dalam peti sejuk. Lipid dalam susu keseluruhan membantu menenangkan kulit yang jengkel, yang juga sebahagiannya terdiri daripada lipid, jelasnya. Menjaga produk anda sejuk juga dapat membantu mengekalkan jangka hayat beberapa bahan di dalamnya, membolehkan anda menggunakannya sedikit lebih lama, kata Dr. Stevenson. Secara teorinya boleh merangkumi perkara seperti serum antioksidan. Tetapi cara produk tersebut dibungkus akan menjadi lebih penting kerana ramuan tersebut cenderung sensitif terhadap cahaya dan udara, jelasnya. Sekiranya produk tersebut berada di dalam bekas kedap udara yang tidak legap, maka sudah banyak yang dilakukan untuk mengekalkannya. Ingat, bagaimanapun, bahawa produk penjagaan kulit biasanya dibuat untuk disimpan pada suhu bilik, kata Dr. Stevenson. Menyejukkan beberapa produk sebenarnya boleh mengubah teksturnya dan menjadikannya kurang senang digunakan. "Tetapi biasanya boleh meletakkan kebanyakan barang di dalam peti sejuk jika anda mahu," katanya. Secara peribadi, saya dapat memanfaatkan topeng dan kabut muka yang menenangkan di dalam peti sejuk, yang merupakan dua jenis produk yang saya jangkakan ketika kulit saya berasa kemerahan atau jengkel. Selain itu, Dr. Stevenson mengatakan bahawa dia suka menggunakan pelembap dan krim mata yang menghidrat sejuk, yang dapat membantu membersihkan kawasan mata lebih sejuk ketika sejuk. Bolehkah anda melakukan semua ini di dalam peti sejuk bersaiz penuh biasa? Ya, anda benar-benar boleh, kata Dr. Stevenson. Tidak ada faedah tambahan untuk menggunakan salah satu peti sejuk penjagaan kulit mudah alih ini. Tetapi, tentu saja, ini adalah ukuran yang sempurna untuk meja anda, menyimpan di bilik mandi bersebelahan dengan produk anda yang lain, atau memisahkan produk penjagaan kulit anda daripada isi peti sejuk anda yang boleh dimakan. Jadi, bagi sesetengah orang, peti sejuk kecil yang berasingan mungkin masuk akal — atau mungkin kelihatan enak pada gram. Peti Sejuk Kecantikan Cooluli Mini: Peti sejuk penjagaan kulit yang popular ini dilengkapi dengan rak yang boleh ditanggalkan untuk memberi ruang kepada produk yang lebih besar dan rak di pintu yang ukurannya sesuai untuk topeng lembaran. FaceTory Portable Beauty Fridge: Pada suhu 10 liter, peti sejuk ini lebih besar daripada peti sejuk penjagaan kulit yang biasa, jadi jika anda mempunyai lebih banyak produk untuk bersantai, produk ini mungkin merupakan taruhan yang lebih baik. Chefman Mini Portable Eraser Board Personal Fridge: Anda sebenarnya boleh menulis di bahagian depan peti sejuk penjagaan kulit ini dengan penanda yang disertakan, yang menjadikannya sempurna untuk mereka yang ingin membiarkan bahagian kreatif mereka longgar — atau mereka yang mungkin ingin melabel produk mereka “DO NOT TOUCH” to keep roommates away. Teami Mini Skin Care Refrigerator: This chic fridge comes with a marble-print exterior and two shelves to secure all your goodies. Sephora Collection Skincare Fridge: Yes, this fridge is adorable and comes in a lovely teal shade. But it also has the plus of a warm setting, so you can heat up towels and any other calming accessories. Koolatron Personal Retro Electric Cooler: For those who want a more retro look, this adorable fridge should do this trick. Uber Chill XL Personal Beauty Refrigerator: So you set up your perfect little fridge, but then you can't actually see that full stack of gorgeous products! The window on the door of this XL fridge solves that problem. If we refrigerate the food we put in our bodies, why not do the same with the products we put on our skin? Well, the best skincare fridges on the market would make a convincing argument for beauty lovers to do exactly that. Even if your skincare regimen consists of the same few products every morning and night, keeping them all inside a chilled mini fridge could be just what you need to amp up your routine. Unless you're an avid reader of beauty blogs the idea of buying a mini-fridge devoted exclusively to storing skincare probably sounds a little outlandish but the trend has actually been sweeping the wellness scene for quite some time. I have been advocating for the refrigeration of products as early as 2015. Today, an impressive amount of brands sell downsized fridges marketed specifically as skincare or beauty refrigerators. Curious as to why anyone would shell out $100 just to cool their serums and face creams? You're not alone. The skincare fridge craze, along with a list of the eight of the best skincare fridges to store all of your self-care goodies. What is the purpose of a skincare fridge? Most skincare products are made to be stored at room temperature, so keeping them chilled isn't absolutely necessary. However, keeping things like sheet masks and eye creams inside a mini-fridge could potentially extend their shelf life. Storing products in the fridge will also give them an added cooling effect — and nothing compares to running a chilled jade roller across your face. What skincare products can you put in the fridge? Face masks, serums, lip balms, gua sha stones — you name it, they can be stored in your skincare fridge. Keep in mind, though, that not all of the products in the fridge will benefit equally from being chilled, so use your best judgment to determine what makes the cut. In other words, maybe think twice before devoting a shelf to your makeup palettes!