Mesin bar Smith mempunyai berat antara 6 hingga 32 paun, bergantung pada bahan pembinaan, pengimbangan, dan sudut rel. Menstabilkan berat badan memerlukan lebih sedikit usaha dalam semua keadaan , menjadikan angkat lebih mudah.

Apakah Mesin Smith?

Mesin Smith

Mesin Smith adalah alat senaman yang biasa. Saya berani bertaruh bahawa setiap pusat kecergasan komersial di negara ini mempunyai sekurang-kurangnya salah satu daripada anak-anak jahat ini. Adakah anda pernah dapat melihat sistem barbel di mana bar muncul di bingkai? Ini adalah mesin Smith.

Dengan tongkat yang dihubungkan ke rel, mesin Smith dapat mencari anda semasa bersenam. Itulah kelebihan utama peranti . Ramai di antara kita bekerja sendiri. Tidak kira sama ada anda berada di rumah atau di gimnasium kelab, anda mungkin tidak selalu mendapat akses kepada pengintai. Anda boleh berada di mesin Smith.

Bar tidak hanya terpasang pada sistem rel, tetapi juga mempunyai pin setiap beberapa inci di mana anda boleh mengunci bar. Ini hebat kerana jika anda menolak atau berjongkok dan tinggal di tengah jalan , anda boleh mengunci bar dan keluar dari mesin dengan selamat…

Fungsi spotting sangat baik dan menjadikan mengangkat lebih selamat. Walau bagaimanapun, pemasangan bar menghadkan pergerakannya . Sebilangan besar mesin Smith membenarkan perjalanan menegak bar. Dengan kata lain, bar tidak akan maju atau terbalik.

Tetapi dari mana nama "Smith" berasal? Soalan yang baik. Sebenarnya, jawapannya cukup mudah. Ia berasal dari Rudy Smith , seorang lelaki yang mengambil idea asal (dikembangkan oleh Jack LaLanne) dan membuatnya dikemas kini dan dimasukkan ke gimnasiumnya. Gagasan itu telah berlaku, dan selebihnya adalah sejarah.

Ringkasan:

Mesin Smith di gimnasium awam memang popular, tetapi juga di gimnastik rumah. Banyak gim di rumah menggabungkannya, kerana tidak terlalu mahal, dan kerana mereka membuka banyak peluang bersenam.

5 Mesin Smith terbaik untuk anda

mesin smith terbaik

Sekiranya terdapat peralatan senaman yang tidak difahami dan dinilai rendah, itu adalah mesin Smith. Seringkali, rak yang sangat besar dengan barbell yang dipasang di rel dikritik oleh pendatang baru yang lemah yang tidak dapat atau tidak akan belajar mengangkat dalam bentuk yang sangat baik dengan berat percuma.

Tetapi mesin Smith dapat digunakan lebih dari sekadar rak jongkok dengan spotter bersepadu. (Ditambah kemudian.) Sekiranya anda tahu apa yang anda lakukan, melabur di salah satu peralatan ini dari gim anda sendiri boleh melakukan perkara yang luar biasa, yang menawarkan anda pelbagai kemungkinan latihan berat badan. Berikut adalah beberapa jenis mesin latihan senaman.

Jenis Mesin Jenis Latihan
Mesin smith kediaman Akhbar bangku
Semua dalam satu mesin smith Triceps merosot
Mesin pengimbang seimbang Membengkokkan barisan
Mesin smith dimensi Tendangan keldai
Mesin smith bersudut Keriting bisep

Tetapi ada kelebihan. Anda benar-benar dapat menggunakan trek tetap Smith untuk bengkel dengan seluruh badan dan bergantung padanya untuk pergerakan mesin seperti squats hack, menekan kaki, dan lain-lain. Ingin menambahkannya ke pusat kecergasan rumah anda? Lima kemungkinan besar terdapat di sini.

Kombo Marcy

Mesin Smith jenis ini melakukan semuanya. Ia tidak hanya mempunyai kabel keluli dengan kekuatan tegangan 2.000 paun, tetapi juga pereka rasuk fungsi ganda dengan titik pangsi yang diselaraskan dengan sendi lutut. Selain itu, ia mempunyai keselesaan anda, kerana pelapis kotak busa berketumpatan tinggi dan bantalan roller busa berkontur.

Sistem Latihan Fungsional Hoist Fitness Mi7Smith

Atas satu sebab, mesin Smith ini memenangi Anugerah Gym Kesihatan Rumah Lelaki 2021 kami. Ini adalah mesin Smith dua arah yang membenarkan pergerakan bebas seperti barbel, tetapi juga mempunyai ketahanan kabel yang sangat halus untuk semua jenis latihan, dan juga lokasi penarikan.

G3 All-In-One Trainer Force USA

Trainer Force USA G3 All-In-One ini menggabungkan dulang kekuatan, mesin smith dan takal tali ke dalam mesin berkuasa mudah dan ramping dengan 12 penyambung. Dan mesin Smith mengandungi barbel kekal yang dapat menampung seberat 772 paun plat berat olimpik.

Mesin kecergasan yang memberangsangkan BE-11 Smith

Mesin Valor Smith ini mempunyai bar yang terpasang untuk mengelakkan kehilangan keseimbangan, yang tergelincir dengan mudah ke bawah kereta tanpa rintangan yang juga memiliki nada 3 derajat. Terdapat juga 4 tongkat simpanan platform Olimpik supaya anda boleh mempunyai gimnasium yang teratur.

Mesin Roller Powertec Smith

Powertec Roller Smith ini unik berkat Bar Olimpik yang didorong oleh sistem roller dengan roda bertulang nilon untuk pengangkatan yang lebih lancar dan selamat. Lebih-lebih lagi, ia dilengkapi dengan tanduk berat dari keluli tahan karat.

Ringkasan

Ingat bahawa trek tetap anda bermaksud laluan bar anda telah ditentukan sebelumnya, jadi anda kehilangan jarak gerakan yang anda perlukan untuk squats dan barbell. Otot penstabil yang membantu mengekalkan pendirian anda di landasan yang betul semasa anda melatih berat badan bebas juga diabaikan ketika menggunakan mesin Smith, sehingga anda dapat melewatkan peningkatan penting tersebut.

Berapakah berat palang pada mesin Smith?

berat mesin smith

Walaupun bar mesin Smith tidak perlu mengambil semua berat plat sahaja, ia mesti cukup kuat untuk mencapai ini. Bar mesin Smith direka untuk memberikan kekuatan ini.

Beratnya berat sekitar 30-40 paun jika dikeluarkan dari Smith dan beratnya (13.6 hingga 18.1 Kgs). Pengilang mesin berusaha untuk menahan bar Smith dengan berat dan pergerakan sudut yang efektif sekitar 15 paun (6,8 kg).

Mesin Pengimbang

Beberapa mesin Smith mempunyai berat pengimbang tambahan untuk meneutralkan berat bar Smith. Bahagian atasnya mempunyai tiang yang mempunyai tali yang diikat pada palang pada satu hujung dan berat di hujung yang lain.

Walaupun mereka dapat melakukannya, mereka tidak mengimbangkan berat badan dengan berat mengimbangi mesin Smith barbell. Itu akan menyebabkan bar terhempas dengan dorongan kecil ke atas atau bawah. Sebilangan besar mesin pengimbang Smith yang dapat dipasarkan mempunyai berat bar efektif 15 liter (6.8 Kgs).

Berat efektif bar mesin Smith yang seimbang juga ditentukan oleh kelajuan pergerakan , bersamaan dengan berat pengimbang. Berat pengimbang berhenti secara tiba-tiba apabila anda menaikkan palang ke atas, berat pengimbang bergerak ke bawah pada akhir pergerakan.

Momentum sejurus sebelum berhenti bertindak melawan berat bar yang dimuat sehingga berat efektif bar mesin smith dikurangkan lebih jauh. Tindakan musim bunga juga mempengaruhi berat badan bar yang berkesan. Mata air dimasukkan untuk mengurangkan hentaman dan hentakan pada awal dan akhir.

Semua perhitungan perubahan berat bar berkesan kerana peralihan dinamik dan tindakan spring sangat rumit dan tidak banyak memberi kesan. Untuk semua tujuan praktikal, anda boleh menganggap berat bar purata mesin Smith adalah 15 paun (6.8 kg).

Tanpa Mesin timbal balik

Bar mesin Smith hampir sama dengan bar angkat berat Olimpik dalam penampilan, panjang, keserasian plat berat dan keupayaan berat. Terlepas dari kenyataan bahawa bar mesin Smith mempunyai corak pergerakan yang ditentukan pada mesin tidak seperti bar bebas Olimpik, satu-satunya perbezaan adalah bahan yang digunakan untuk membuat roller bar.

Berbeza dengan bar angkat berat Olimpik, bar mesin Smith disokong oleh pengapit, slaid dan penutup roller, sehingga tidak membawa berat kekuatan tegangan yang sama dengan bar Olimpik. Bar mesin Smith mempunyai kekuatan dan berat yang lebih sedikit daripada bar Olimpik biasa.

Walaupun barbel Olimpik besar dan biasanya berat 44 paun (20 kg), berat bar mesin Smith adalah antara 30 dan 40 paun (13.6 hingga 18.1 Kgs).

Mesin bersudut

Mesin Angled Smith tersedia dengan dan tanpa timbal balik berat dalam kedua-dua varian. Mesin tanpa berat pengimbang berat kira-kira 30-40 paun. Mesin pengimbang Smith mempunyai barbel yang setanding, tetapi berat bar yang berkesan disebabkan oleh berat dan berat pengimbangan bar mesin Smith.

Dalam senario ini, pemberat timbangan tidak dapat dengan mudah dikeluarkan dari berat bar untuk mencapai berat efektif bar mesin smith. Oleh kerana berat efektif ofset berat di bar adalah komponen vektor ke arah pergerakan bar Smith. Komponen ini kurang daripada berat pengimbang sebenarnya.

Pembuat memilih timbang untuk memastikan bahawa berat efektif adalah sama dengan atau hampir 15 paun bar mesin Smith (6.8 Kgs)

Ringkasan

Berat pengimbang mengimbangi berat barbell mesin Smith dengan menariknya dengan kekuatan yang sama dengan berat badan mereka. Walaupun berat barbell mesin Smith sekitar 30 paun, berat badan pengimbang mengurangkan berat efektif bar.

Cara mengukur berat smith bar

mengukur berat pada mesin smith

Terdapat sebilangan besar teknik untuk mengukur berat mengikut skala atau tali dan berat bar mesin Smith. Saya akan memulakan dengan prosedur skala kerana lebih mudah dan begitu juga.

Jumlah skala

Mula-mula, cari kotak atau objek yang kuat untuk menahan bar dari tempat keselamatan di dasar mesin. Kemudian letakkan timbangan di atas kotak dan biarkan bar berdiri di atasnya. Pembacaan pada skala menunjukkan berat bar.

  • Skala tersebut melaporkan beratnya 18 lbs ketika saya menyelesaikan ujian ini. Oleh kerana ini adalah skala analog kuno, saya menimbang dumbbell 20, 30 dan 40 lb untuk melihat sama ada ia dikalibrasi. Setiap orang membaca kira-kira 2 paun rendah. Berat bar kira-kira 20 paun.

  • Menurut pembekal peralatan, berat bar awal adalah 25 paun. Oleh itu, setiap mesin berbeza, dan keausan boleh mempengaruhi daya tahan bar dari masa ke masa.

Anda boleh meletakkan timbangan di lantai, melangkah ke skala sambil memegang palang, dan mencatat berat jika anda tidak mempunyai kotak. Kemudian timbang tanpa palang dan angkat dari ukuran awal.

Berat dan Tali

Anda memerlukan tali yang sempit sepanjang 10 kaki dan berturut - turut plat berat 10, 5 dan 2.5 lbs untuk pengukuran ini. Jauhkan satu hujung tali di sekitar tengah palang dan lemparkan hujung yang bertentangan di atas palang atas mesin.

Tambahkan atau tolak berat sehingga palang hampir seimbang. Sekiranya palang seimbang, berat yang melekat pada jahitan sama dengan berat palang. Saya harus menunjukkan bahawa strategi ini mempunyai beberapa batasan .

  • Pertama, anda hanya boleh setepat plat berat terkecil yang ada. Jadi mungkin +/- 2.5 paun.

  • Kedua, tekanan antara jahitan dan palang membuat bar kelihatan sedikit lebih berat daripada yang ada. Ini bermakna anda boleh turun sebanyak 3 paun atau lebih.

Sekarang gerakkan palang ke salah satu cangkuk atas sehingga hujung jahitan yang longgar berada di tanah . Ikatkan beberapa plat berat hingga akhir ini. Kemudian putuskan bar dan periksa sama ada ia mengimbangkan.

Kelebihan utama bar mesin Smith

Bar mesin smith mempunyai beberapa aplikasi dan kelebihan. Berikut adalah senarai kelebihan menggunakan bar mesin smith.

Mudah dikendalikan

Pengguna tidak menghadapi kesukaran mengendalikan bar mesin smith. Bar Mesin ini amat mudah untuk pemula, profesional dan semua golongan orang untuk mengendalikan dan menggunakan.

Operasi mudah ini, yang disediakan oleh bar mesin smith, adalah salah satu kelebihan utama.

Pengaktifan otot

Mesin bar smith melibatkan trisep, bisep dan otot badan yang lain. Penggunaan mesin ini secara berkala menyumbang kepada pembinaan otot-otot badan ini dalam masa yang singkat.

Dan juga kelebihan yang besar adalah meningkatkan otot badan dan membina semua bahagian otot, bukan hanya satu sisi sahaja.

Pengaktifan kecergasan

Bar mesin smith adalah alat yang hebat untuk rawatan kecergasan , bar mesin membenarkan aktiviti yang membolehkan individu mendapat kecergasan.

Keselamatan

Keselamatan pengendali, sama ada pemula atau pakar, kadang-kadang sangat penting. Keselamatan pengendali di bar mesin bagaimanapun sangat baik.

Walaupun kecederaan dan kecederaan masih dapat diperhatikan, terutama ketika ditangani secara cuai dan kasar. Tetapi mesin bar sangat kuat dan tidak fleksibel, direka untuk mencegah kecederaan .

Imbangan berat badan

Jisim berat sering sangat kaku dan tidak banyak berubah dari segi keseimbangan. Masa paling sesuai untuk pergi ke gim sekiranya tidak ada yang menyusahkan anda, jadi anda boleh melakukan gim sendiri.

Ringkasan

Latihan adalah contoh aktiviti ini. Bar mesin melakukan senaman dan aktiviti membina kecergasan yang lain, dan penggunaan mesin secara berterusan meningkatkan tahap kecergasan .

Soalan Lazim - Soalan Lazim

Orang ramai bertanya banyak mengenai berat bar mesin Smith. Kami membincangkan beberapa perkara di bawah:

1 - Berapakah berat palang pada mesin Marcy smith?

Mesin pemancing Marcy Diamond Elite MD-9010G Smith tidak mempunyai berat badan pengimbang. Berat barbel untuk mesin ini hanya 25 paun (11.3 Kgs). Bar ini boleh menampung berat sehingga 400 paun.

2 - Adakah mesin Smith berat sebenar?

Tiada berat pada mana-mana mesin sama dengan berat bebas. Dalam setiap keadaan, usaha yang lebih sedikit diperlukan untuk menstabilkan berat badan dan memudahkan mengangkat. Dalam beberapa keadaan, mesin Smith sendiri mempunyai berat badan yang dapat mengurangkan berat badan dan sering kali tidak dapat mengetahui seberapa banyak yang mungkin.

3 - Berapakah berat yang dikeluarkan mesin Smith?

Mesin Smith dimaksudkan untuk membuat bar meluncur ke atas dan ke bawah, dan mesin di sisi dapat membantu meringankan palang. Sebilangan besar mesin Smith mengurangkan berat palang sebanyak 10, 15 atau 20 paun.

4 - Adakah anda mengira bar pada mesin dengan Smith?

Ya, anda biasanya mengira berat bar mesin Smith. Walau bagaimanapun, jika anda tahu rintangan awalnya sangat rendah, katakanlah kurang dari 5kg, mungkin tidak perlu diambil kira berat bar dalam pengiraan anda.

5 - Di UK, berapa berat bar mesin Smith?

Beban bar khas mesin Smith di Great Britain adalah antara 10-15 kg. Titik ini terletak pada 45 ujian pada beberapa mesin Smith.

6 - Adakah mesin Smith digunakan untuk menipu?

Fikirkanlah seperti tongkat sopan. Akhirnya, selain daripada teknik persaingan, mesin Smith tentu saja tidak menipu. Ia hanya kecergasan kecergasan. Anda akan membina otot paha belakang, paha belakang, otot punggung dan teras sambil membakar kalori tinggi secara serentak.

7 - Adakah mesin Smith dapat mencipta otot?

Akhirnya, mana-mana mesin atau sistem kabel yang mendorong otot ke seluruh rangkaian pergerakan dan memungkinkan untuk beban secara beransur-ansur akan menghasilkan hasil. Mesin smith pasti dapat digunakan sebagai alat untuk meningkatkan kekuatan dan otot.

8 - Mengapa mesin itu tidak baik untuk Smith?

Mesin Smith tidak mencapai apa-apa untuk mencapai objektif ini. Dengan memaksa Squat anda ke jalan bar yang telah ditentukan, anda harus menyesuaikan badan anda dengan peralatan. Selalunya ini membawa kepada bentuk yang buruk, peningkatan risiko kecederaan dan tahap pengaktifan otot yang sangat rendah.

9 - Apakah maksud mesin Smith?

Mesin smith, diciptakan oleh Jack Lalanne pada tahun 1950-an, membolehkan pengguna melakukan pelbagai latihan, termasuk squats, menekan bangku dan barisan. Kelebihan terbesar dari peranti ini ialah ia membolehkan anda melihat diri anda semasa bersenam kerana barbell terpasang pada trek.

10 - Adakah ia bernilai mesin Smith?

Walaupun terdapat di kebanyakan gim di seluruh dunia dan dahulunya sangat popular, anda harus mengelakkan pertumbuhan otot dan kekuatan jika anda serius. Ini bukan sahaja dapat meningkatkan risiko kecederaan anda, tetapi penyelidikan baru-baru ini menunjukkan bahawa itu adalah strategi pengaktifan otot yang kurang berkesan, yang membawa kepada hasil bawahan.

Kesimpulan:

Mesin smith bagaimanapun tersedia dalam pelbagai saiz dan binaan dan sangat penting dalam kecergasan dan perkembangan otot. Dengan pengenalan banyak peralatan sukan dan utiliti untuk kecergasan dan masa lapang untuk kediaman, hotel dan tempat lain. Oleh itu, pemahaman yang luas mengenai fungsi, fungsi dan penghargaan sangat diperlukan. Walaupun anda tidak akan memperoleh atau mematahkan hasil kecergasan anda dengan beberapa kilogram, individu yang mementingkan spesifik cenderung memperoleh hasil lebih cepat.

artikel berkaitan

Apakah Mesin Smith?

Mesin Smith adalah mesin angkat berat yang menggunakan rel keluli untuk menggerakkan barbel ke atas dan ke bawah. Berat dihadkan pada pergerakan menegak (atau hampir menegak) oleh rel panduan, menjadikannya lebih selamat daripada berat bebas. Bar mempunyai cangkuk berputar di setiap hujungnya, serta sejumlah tempat penguncian di mana beratnya dapat disangkut. Akibatnya, mesin Smith dapat bertindak sebagai bentuk mekanisme "self-spotting", meningkatkan keselamatan. Mesin Smith memusatkan lebih banyak berat pada otot utama yang disasarkan oleh setiap latihan dengan menghilangkan keperluan untuk menyokong palang. Ini adalah cara yang menyeronokkan untuk mengubah rutin anda.

Berapa Berat Bar Mesin Smith?

Mesin Smith adalah mesin angkat berat yang menggunakan rel keluli untuk menggerakkan barbel ke atas dan ke bawah. Berat dihadkan pada pergerakan menegak (atau hampir menegak) oleh rel panduan, menjadikannya lebih selamat daripada berat bebas. Bar mempunyai cangkuk berputar di setiap hujungnya, serta sejumlah tempat penguncian di mana beratnya dapat disangkut. Akibatnya, mesin Smith dapat bertindak sebagai bentuk mekanisme "self-spotting", meningkatkan keselamatan. Mesin Smith memusatkan lebih banyak berat pada otot utama yang disasarkan oleh setiap latihan dengan menghilangkan keperluan untuk menyokong palang. Ini adalah cara yang menyeronokkan untuk mengubah rutin anda.

Bahan Bar

Kerana tidak terdiri daripada keluli berkekuatan tinggi, beberapa bar mesin smith lebih ringan daripada bar Olimpik 45 paun biasa. Bar tidak mengalami tekanan lenturan yang sama dengan bar berat bebas kerana mempunyai sokongan pada kedua-dua hujungnya. Akibatnya, bar mungkin berat 30-40 lbs. Oleh kerana galas dan cangkuk tambahan, kadangkala mungkin lebih berat.

Mengimbangi

Tambahan pula, bar mesin Smith sering diimbangi. Sistem kabel, takal, dan timbal balik digunakan untuk membuat bar terasa lebih ringan. Mekanisme pengimbangan biasanya tersembunyi di bawah penutup keselamatan, namun gambar di bawah menunjukkan bagaimana ia kelihatan di bahagian dalam. Berat yang dirasakan pada bar mesin Smith dengan timbal balik biasanya kurang dari 30 lbs. Walau bagaimanapun, bergantung pada aplikasi pengimbangan, mungkin serendah 6 lbs. Tetapi mengapa bar perlu diimbangi terlebih dahulu? Sebabnya adalah untuk mengurangkan berat permulaan bar bagi orang yang baru menjalani latihan atau untuk aktiviti yang memerlukan beban yang lebih ringan. Jadi, mengapa tidak menjadikan bar tidak bernilai £? Sentuhan sedikit pun akan menghantar bar ke bahagian atas mesin jika seimbang dengan berat timbangan yang sama. Seolah-olah anda adalah angkasawan graviti sifar! Walau bagaimanapun, mesin tersebut mungkin mengalami kerosakan pada bar terapung bebas ini. Hasilnya, pengeluar mesin Smith mengimbangi batang sehingga mempunyai berat tetapi tidak terlalu banyak.

Sudut Rel

Rel panduan pada beberapa mesin Smith berorientasi pada kecenderungan. Untuk senaman seperti squat dan penekan bangku, ini bertujuan untuk mengikuti jalan pergerakan semula jadi dengan lebih baik. Berat palang juga boleh dipengaruhi oleh sudut rel. Anda mungkin telah membuat gambar rajah gaya seperti di bawah di kelas fizik. Daya yang beroperasi pada objek yang bersandar pada kecenderungan digambarkan dalam rajah sederhana ini.

Berat Bar Mesin Smith

Setakat ini, kami telah mengetahui bahawa bar mesin Smith boleh menimbang berat antara 6 hingga 32 paun, bergantung pada modelnya. Saya telah membahagikannya kepada dua jenis mesin Smith untuk membantu anda mengecilkannya.

Mesin Smith Kediaman

Mesin Smith kediaman adalah mesin yang boleh anda beli untuk gimnasium di rumah anda. Biasanya, ia terdiri daripada bahan yang lebih murah dan berharga antara $ 1,000 hingga $ 2,000. Sebuah barbel biasa dengan diameter 1 commonly ′ biasanya digunakan pada mesin Smith di rumah, berbanding dengan bar dan piring Olimpik berdiameter 2 ′ ′. Namun, mereka menjual adaptor yang membolehkan anda menggunakan plat Olimpik. Tambahan pula, bar jarang diimbangi. Akibatnya, walaupun bar itu diperbuat daripada keluli yang lebih ringan daripada bar Olimpik, anda merasakan berat keseluruhan bar. Hasilnya, mesin Smith isi rumah boleh bermula dengan berat sekitar 30 paun. Mekanisme slaid untuk bar di rel adalah kawasan pemotongan kos yang lain. Kediaman Smith.

Mesin Smith Komersial

Sebaliknya, mesin Smith komersial adalah mesin yang anda dapati di gimnasium utama. Ini adalah peralatan yang berharga antara $ 3,000 hingga $ 4,000 dan diperbuat daripada bahan berkualiti tinggi. Mesin Smith komersial mungkin tidak mempunyai bar berkualiti Olimpik, tetapi sesuai dengan plat Olimpik dengan diameter 2 inci. Mereka biasanya mempunyai bantalan bola dan timbal balik untuk menjaga berat badan hingga 30 paun atau kurang.

Bagaimana Mengukur Berat Bar Mesin Smith?

Dengan menggunakan skala atau tali dan berat, anda dapat menentukan berat bar mesin Smith dengan beberapa cara yang berbeza. Saya akan mulakan dengan pendekatan skala kerana kaedah ini paling mudah dan kaedah yang saya gunakan. Adalah idea yang baik untuk berbincang dengan pekerja gim sebelum anda memulakan supaya mereka tahu apa yang anda mahukan. Jangan jadi orang pelik yang mengikat tali ke mesin atau mencuri timbangan bilik mandi tanpa izin ... Dengan izin, jadilah orang aneh.

Pilihan 1: Skala

Untuk memulakan, cari kotak atau objek kukuh lain yang boleh digunakan untuk mengangkat palang dari tempat keselamatan mesin. Kemudian, di atas kotak, letakkan kerak dan letakkan bar di atasnya. Berat bar akan ditunjukkan pada bacaan skala. Sekiranya anda tidak mempunyai kotak, letakkan timbangan di lantai dan berjalan di atasnya sambil memegang palang untuk mencatat beratnya. Kemudian, tanpa tongkat, timbang diri anda dan tolak dari pengukuran pertama.

Pilihan 2: Tali & Berat

Tali nipis kira-kira 10 kaki panjang dan berturut-turut plat berat 10, 5, dan 2.5 paun diperlukan untuk pengukuran ini. Ikat satu hujung tali di bahagian tengah palang, kemudian pasangkan hujung yang lain di palang atas mesin. Letakkan batang di salah satu cangkuk atas, dengan hujung tali yang longgar di lantai. Ikatkan beberapa plat berat hingga akhir ini. Buka kunci bar dan periksa untuk melihat apakah ia mengimbangkan. Berat boleh ditambah atau dikeluarkan sehingga bar hampir seimbang. Jumlah berat yang dilekatkan pada tali sama dengan berat palang ketika seimbang.

Mengapa Berat Bar Penting?

Itu, memang, banyak usaha untuk menentukan berat bar mesin Smith. Jadi, apa masalahnya? Sebagai permulaan, ini membolehkan anda membuat pengubahsuaian berdasarkan peratusan yang lebih tepat pada berat yang anda naikkan dari minggu ke minggu. Ini adalah komponen penting dalam strategi overload secara beransur-ansur. Mengetahui berat bar yang tepat juga dapat membantu anda mengetahui berat permulaan anda untuk latihan berat badan yang serupa. Sekiranya anda kerap menekan penekanan £ 135, misalnya, anda mungkin ingin menambah plat 10 paun di setiap sisi untuk mesin penekan mesin Smith. Perlu diingat bahawa laluan mesin Smith melibatkan pelbagai otot, jadi ini tidak selalu menjadi perbandingan yang tepat.

Berapa berat bar pada mesin Smith di Planet Fitness?

Berat semua plat yang dimuatkan pada mesin Smith tidak dipindahkan terus ke palang. Hasilnya, bar tidak perlu sekuat bar bebas Olimpik. Tambahan pula, mesin Smith hanya digunakan oleh pemula dan pengangkat pertengahan untuk lif rep max. Mesin Smith lebih disukai oleh pengangkat tingkat tinggi untuk kerja tambahan intensiti rendah hingga sederhana. Akibatnya, bar mesin Smith biasanya beratnya lebih rendah daripada bar Olimpik. Siapa Lagi Yang Ingin Membantu Pelanggan Mereka Menembusi Dataran Kecergasan dan Mendapat Hasil Lebih Cepat, Pulih dari Kecederaan Lebih Cepat, dan Tetap Bebas Cedera Selamanya - Untuk membaca lebih lanjut, pergi ke sini. Berat Olimpik 7 kaki 44 paun (20 kilogram), manakala Olimpik 6 kaki berat 44 paun (20 kilogram).

Berapa Berat Bar Mesin Smith?

Pengenalan

Sebelum menambahkan berat ke mesin Smith, biasanya tidak ada petunjuk berapa berat bar. Semasa memantau kemajuan anda, anda harus selalu mengira berat bar. Bagaimana anda boleh menyimpan log yang tepat jika anda tidak tahu? Apabila anda menggunakan mesin Smith di gim lain, anda tidak dapat mengetahui sama ada anda mengangkat jumlah berat yang sama seperti sebelumnya.

Batang Berat Berat yang Berat itu

Anda tidak selalu dapat menentukan berat badan dengan melihat ukuran bar dan menganggap bar 7 kaki harus berat 40-45 paun. Bar mesin Smith mungkin berbobot, juga dikenali sebagai timbal balik. Kabel berjalan dari bar mesin Smith ke takal di bahagian atas mesin, dengan berat yang tergantung dari sisi lain. Kemungkinan besar terselip di suatu tempat di dalam bingkai. Berat berkesan bar mesin Smith dikurangkan menjadi sekitar 15 lbs. hasil daripada pengubahsuaian ini. Jumlah berat efektif yang tinggal untuk bar berbeza-beza setiap mesin, walaupun biasanya seimbang mulai dari 15 paun. Mereka dapat menggunakan bobot yang lebih besar dan menjatuhkan palang ke apa-apa, katakan satu paun, untuk mencegahnya melayang ke atas, tetapi itu akan mengakibatkan batang melambung ke atas terlalu cepat, membanting ke atas panduan, dan memantul ke bawah awak. Pengilang telah menentukan berat 15 paun.

Bagaimana Menimbang Bar Mesin Smith?

Jelas sekali, anda tidak boleh memisahkannya dan menimbangnya pada skala biasa. Ia disatukan di dalam mesin. Berikut adalah dua kaedah untuk menentukan berat bar dengan tepat.

KAEDAH PALING TEPAT: MENUKAR SKALA

Ini adalah skala yang tergantung dari siling. Ia juga dikenali sebagai skala ikan atau skala beg. Sangat bagus untuk objek yang tidak dapat ditimbang pada skala bilik mandi biasa atau skala pos kerana berada di tempat yang canggung. Pasangkan tali gantung ke palang dan letakkan di lutut anda. Sebarang beg kos rendah dengan tali akan mencukupi. Anda seharusnya dapat membaca dengan baik setelah memutar bar dengan berhati-hati untuk membebaskannya dari kunci mesin. Saya membeli satu untuk memeriksa kekuatan undian busur recurve saya. Ia berguna untuk pelbagai perkara kerana ia mengukur daya tarik dari sudut mana pun daripada berat objek.

Membandingkannya dengan Bar Olimpik Berat Percuma

Ingat bahawa bar Olimpik 7 kaki biasa di gim berat 45 paun, dan banyak individu bermula dengan berat itu, atau lebih banyak lagi, untuk kebanyakan latihan. Bar mengangkat Olimpik untuk wanita ialah 35 lbs atau 33 lbs (15 kg). Bar olimpik ringan juga disediakan. Sebilangan bar 5 kaki atau 6 kaki dirancang untuk memberi anda berat permulaan sebanyak 25 paun, yang sangat berguna untuk wanita atau kanak-kanak yang tidak dapat menekan bar 45lb kosong. Atlet yang berlatih dalam keadaan bersih dan tersentak menggunakan bar latihan aluminium 10lb, sementara bar keluli berongga 5lb digunakan dalam kelas kardio kumpulan dan latihan kecergasan ringan.

Menggunakan Mesin Smith Sangat Berbeza dengan Barbell Berat Percuma

Pergerakan berat bebas yang tidak disokong pada rak kuasa, rak jongkok, atau penekan bangku Olimpik tidak sama dengan menggunakan mesin Smith berkualiti komersial yang dibuat dengan baik. Untuk memulakan, ketahui bagaimana ia bergerak. Bar disambungkan ke kereta yang mempunyai galas yang meluncur ke atas dan ke bawah pada batang panduan keluli. Galas memberikan geseran, yang menghalangi anda menggerakkan palang "terlalu" dengan cepat, seperti yang saya temui ketika cuba menggerakkan mesin Smith lebih cepat daripada yang diinginkan. Mesin tidak pernah sama dengan pergerakan berat bebas, yang sama pentingnya. Ini menghilangkan keperluan untuk anda mengimbangkan berat badan, yang merupakan elemen penting dalam proses ini.

Soalan Lazim

Berapakah berat permulaan mesin Smith?

Hasil gambar untuk berat bar mesin Smith

Pada Mesin Smith, berat permulaan biasa untuk barbel dijangka antara 15 dan 30 paun.

Adakah mesin Smith betul-betul berat?

Mengangkat berat pada mesin tidak sama dengan mengangkat berat bebas . Menstabilkan berat badan memerlukan lebih sedikit usaha dalam semua keadaan, menjadikan angkat lebih mudah. Dalam beberapa keadaan, mesin Smith mempunyai bobot pengurangan yang menurunkan berat palang, tetapi tidak ada cara untuk mengetahui berapa banyak yang mengurangkannya.

Adakah tidak beretika menggunakan mesin Smith?

Ambilnya sebagai penopang. Akhirnya, mesin Smith tidak menipu, kecuali teknik persaingan. Ini bukan cadangan kecergasan. Anda akan membakar banyak kalori sambil menguatkan otot paha, tali pinggang, rantai posterior, dan otot teras anda.

Berapakah jumlah pound yang dikeluarkan oleh mesin Smith?

Mesin Smith direka untuk membolehkan palang meluncur ke atas dan ke bawah, dan alat gelongsor di bahagian sisi mesin juga dapat menjadikan palang lebih ringan. Banyak mesin Smith menurunkan berat palang sebanyak sepuluh, lima belas, atau dua puluh paun.

Kesimpulannya

Sekiranya dilakukan dengan tidak betul, jongkok dalam bentuk apa pun, sama ada dengan berat bebas atau menggunakan mesin Smith, boleh membawa maut. Walau bagaimanapun, hakikat bahawa mesin menyekat jarak pergerakan anda boleh menyebabkan anda berisiko cedera: Anda boleh meregangkan punggung dan lutut jika anda tidak membengkokkan badan ke depan semasa berjongkok. Penjelasan mengenai perkara ini sangat mudah: mesin Smith menggunakan lebih sedikit serat otot daripada Bench Press dengan berat badan bebas. Tukar gimnasium jika anda tidak mempunyai stesen Bench Press dengan berat badan percuma. Sekiranya anda tidak dapat, gunakan mesin Smith dengan enggan (lebih baik daripada tidak menggunakan bangku sama sekali).

Kegunaan Mesin Smith

Mesin Smith adalah alat barbell dengan bingkai yang menahan bar. Mesin Smith dapat melihat anda ketika anda bersenam kerana barbell dihubungkan ke rel. Ini adalah kelebihan peranti yang paling ketara.

Bar tidak hanya terpasang pada sistem rel, tetapi juga berisi pasak setiap beberapa inci yang dapat digunakan untuk mengamankan batang. Ini berguna kerana jika anda terperangkap di tengah jalan setinggan atau menekan sendiri, anda boleh mengunci bar dan keluar dari mesin dengan selamat.

Kelebihan Mesin Smith:

Ini mungkin memberi anda senaman yang lebih terpencil. Because it is locked into a permanent position, it can be utilized to effectively isolate specific muscle groups.

Smith Machine

The “Smith Machine,” which is featured in February's “Equipment Spotlight,” is a piece of resistance equipment. It's a plate-loaded piece of equipment that works similarly to a standard barbell in that weight plates may be placed to the bar on both sides.

The Smith machine bar is distinguished by the fact that it travels on two guide rods with safety hooks on each side. This provides a steady route of movement for the bar, as well as the ability to safely attach the bar at various heights.

The Smith Machine Bar, unlike a standard Olympic Free Weight Bar, which weighs 45 lbs. unloaded, weighs only 35 lbs. Two weights are suspended by wires within the sides of the artwork to counterbalance the piece.

Effect of Using a Counter-balanced Smith Machine on Performance Measurements for Concentric-Only Bench Press Throws

Bench press throws on a Smith machine are frequently used to test and train upper-body strength. CON-BTs (concentric only bench press throws) reveal a lot about a person's capacity to generate force from a static start. A counter-balance weight mechanism is commonly used on Smith machines. to decrease the net stress on the barbell; however, the effect of counter-balance weight is unknown.

PURPOSE:

To investigate the influence of a counter-balance on performance during a CON-BT.

CON-BT performance measurements are given more weight.

METHODS:

24 guys (age 23 3 years, height 179 6 inches) were recruited.

Smith Machine versus Free Weight Bench: A battle of goals

New machines and tools are being added to weight rooms all the time, allowing exercisers to work out in a variety of ways. The upper body can be worked using a variety of machines and exercises in most weight rooms. The bench press engages the pectoralis major, triceps bar chi, and anterior deltoid, with the medial deltoid providing stability.

A bench press exercise can be performed with a variety of equipment and a wide range of options, such as a free weight bench press, seated chest press, or Smith Machine bench press.

Man vs. Machine:

You've probably heard your fair share of terrifying weightlifting tales. Stories like the one about the man whose spine gave way beneath the weight he was attempting to lift. Or that other man who got his face shattered while performing bench presses.

Lifting by yourself might be risky, especially if you aren't used to it or have opted to increase your weight. Spotters and pals are there to keep an eye on you and cover your back if your own body fails you. Fortunately, the Smith machine was designed specifically for lifters.

Soalan Lazim

How to Do a Smith Machine Squat?

There are numerous squat varieties, if you haven't noticed. The Smith Machine squat is one of the numerous varieties, and if you're new to strength training, it might be a wonderful way to improve your squat form.

The Smith Machine resembles a standard squat rack, with the exception that it assists with the movement. Instead of a 45-pound barbell, the Smith Machine bar weighs roughly 15 pounds, allowing you to concentrate on form rather than weight.

I don't recommend utilizing the Smith Machine every time you squat, but it's a good place to start if you want to become used to squatting with a load on your back.

How much does the bar weigh on a Body Solid Smith Machine?

For ultimate adaptability, safety, and control, a free weight gunrack system with 14 lift-off and racking settings is available. The large diameter Smith Bar is quick to respond, easy to manipulate, and only weights 25 pounds.

Similarly, how much does a Smith machine's bar weigh?

The Smith machine barbell weighs between 15 and 20 pounds.

Furthermore, how much does a Premcor Smith Machine's bar weigh?

15 kilos

Second, what is the weight of a bar?

The weight of a normal barbell is 45 pounds (20.4 kg). The weight of a “women's barbell” is 35 pounds (15.8 kg).

What is the weight capacity of the Planet Fitness bar?

PF's smith machine bars are 35 pounds each.

Kesimpulannya

If you're a bodybuilder, you've probably heard of this piece of gym equipment. However, if you are absolutely unfamiliar with them, you should avoid them.

Squat Rack

A squat rack, also known as a power rack, is a contraption that allows you to hoist weights. It is made up of four vertical upright pillars that are equipped with bar catches and spotters. Individuals can work out with free weights while remaining completely safe.

By adding a few accessories to power racks, you may ■■■■■■■ additional workouts including bench presses, pull-ups, and dips.

Smith Machine

A Smith machine is a weight-lifting machine that is comparable to a Smith machine. It's a machine with a bar attached to it.