Media sosial,

Definisi media Sosial:

 1. Terutama aplikasi dan alat berasaskan internet atau telefon bimbit untuk berkongsi maklumat antara orang lain. Media sosial merangkumi laman web rangkaian popular, seperti Facebook dan Twitter; serta laman penanda buku seperti Reddit. Ini melibatkan blog dan forum dan aspek kehadiran interaktif yang membolehkan individu keupayaan untuk melakukan perbualan antara satu sama lain, selalunya sebagai perbincangan mengenai catatan blog, artikel berita, atau acara tertentu.

Bagaimana menggunakan media sosial dalam ayat?

 1. Ramai orang menggunakan satu bentuk media sosial atau yang lain terutamanya dalam talian, untuk berhubung dengan keluarga atau rakan; atau untuk diberitahu atau untuk memberitahu orang lain tentang pelbagai topik dalam dunia hiburan, berita, atau topik lain yang mereka pilih.
 2. Dunia terasa lebih kecil sekarang kerana orang dapat menggunakan telefon bimbit dan laman media sosial seperti Facebook untuk terus mengetahui perkembangan keluarga, rakan, dan dunia mereka secara umum.
 3. Saya menggunakan akaun media sosial saya untuk terus berhubung dengan teman wanita saya dan untuk membantu saya berhubung dengan rakan-rakan saya yang tersebar di seluruh negara.

Makna Media sosial & Definisi media sosial

Media Sosial ,

Media Sosial bermaksud,

Rangkaian sosial adalah teknologi komputer yang memudahkan pertukaran idea, fikiran dan maklumat melalui penciptaan rangkaian maya dan komuniti. Media sosial terutamanya didasarkan pada Internet dan menyediakan pengguna dengan cepat komunikasi kandungan elektronik. Kandungan ini merangkumi maklumat peribadi, dokumen, video dan foto. Pengguna berinteraksi dengan media sosial melalui perisian atau aplikasi web melalui komputer, tablet atau telefon pintar dan sering menggunakannya untuk menghantar mesej.

 • Rangkaian sosial adalah teknologi komputer yang memudahkan pertukaran idea, fikiran dan maklumat melalui penciptaan rangkaian maya dan komuniti.
 • Rangkaian sosial sering menawarkan kandungan dan profil peribadi yang dihasilkan pengguna.
 • Dianggarkan 69% orang Amerika menggunakan media sosial pada tahun 2018

Makna Literal Media Sosial

Sosial:

Makna Sosial:
 1. Perhimpunan sosial tidak rasmi, terutama yang dianjurkan oleh ahli kelab atau kumpulan tertentu.

 2. Ini merujuk kepada syarikat atau organisasinya.

 3. Persahabatan diperlukan dan, oleh itu, untuk menjadikan kehidupan orang lebih baik.

 4. (Burung) Berkembang dalam kumpulan atau bersarang di jajahan.

Kalimat Sosial
 1. Sebuah gereja sosial

 2. Alkoholisme diakui sebagai masalah sosial utama.

 3. Kita adalah makhluk sosial dan juga individu

 4. Burung lilin adalah burung yang ramah - dan di mana terdapat banyak bekalan makanan, ternakan ratusan burung telah direkodkan.

Sinonim Sosial

popular, acara sosial, perjumpaan, kumpulan, di rumah, komunal, gregarious, sivil, soirée, fungsi, sosial, beradab, berkumpul, perhimpunan, penerimaan, pesta, sivik, acara sosial, perayaan, interaksi, umum, perayaan

Media:

Makna Media:
 1. Media massa utama (radio, penerbitan dan internet) dipertimbangkan bersama.

 2. Jamak tengah

 3. Lapisan pertengahan di dinding saluran darah atau saluran limfa.

 4. Laut Kaspia adalah wilayah tertua di Asia barat daya, kira-kira setara dengan sekarang Azerbaijan, Iran barat laut, dan Iraq timur laut. Awalnya dihuni oleh penduduk Madison, wilayah ini menjadi sebahagian dari 550 SM yang ditakluki. Cyrus dari Parsi Besar

Kalimat Media
 1. Tuntutan tersebut telah diterbitkan