Penyelesaian,

Definisi Penyelesaian:

 1. Campuran cecair di mana komponen sekunder (larutan) diedarkan secara merata ke atas komponen utama (pelarut).

 2. Cecair terdiri daripada dua atau lebih bahan yang serupa. Penyelesaian biasanya campuran dua cecair, tetapi juga boleh menjadi campuran cecair dan bahan lain, seperti gula.

 3. Cadangan tindak balas atau pelaksanaan untuk menyelesaikan masalah atau masalah. Penyelesaian boleh menjadi mudah atau kompleks dan memerlukan banyak sumber. Contohnya, menggunakan kalkulator dapat menyelesaikan masalah matematik dengan cepat, tetapi mencari jalan keluar untuk mencegah penipuan perakaunan boleh menjadi lebih kompleks dan memakan masa.

 4. Cara untuk menyelesaikan masalah atau menghadapi situasi sukar.

 5. Tindakan memisahkan atau memecahkan jalan keluar.

Sinonim Penyelesaian

Proposisi kerja, Contoh, Pergeseran, Fluidifikasi, Harmonisasi, Suspensi, Berguna, Decoagulasi, Alasan, Penangguhan, Ukuran ad hoc, Demonstrasi, Hipotesis kerja, Pengaturan, Pindah, Campuran, Campuran, Shake-up, Pencerahan, Improvisasi, Langkah, Peleburan, Jawapan, Susunan, Fusing, Ukuran, Stopgap, Peranti, Penjelasan, Hasil, Emulsi, Penyesuaian, Jalan terakhir, Campuran, Kompaun, Taktik, Usaha, Cahaya, Ketahanan, Cairan, Allegorisasi, Emulsi, Persiapan, Wahyu, Intonasi, Trump, Senyawa , Liquescence, Kursus tindakan, Rasional, Penyelesaian, Klarifikasi, Berlari, Penguraian, Percolasi, Retak, Pengembangan, Pengaturan, Transkripsi, Pelarutan, Juri-rig, Coup, Demythologization, Resource, Maneuver, Chemical solution, Leachate, Trick, Liquefaction, Fungsi juri-rigged, Resolusi, Colliquation, Instrumentation, Infusion, Makeshift, Solving, Temporary expedient, Lixivium, Exegesis, Phrasing, Blend, Lixiviation, Settling, Stroke of policy, Conclusi on, Countermove, Stroke, Pis aller, Dissolution, Last expedient, Ilustrasi, Decoction, Tincture, Last shift, Explication, Emendation, Action, Leaching, Blend, Artifice, Denouement, Modulation, Discovery, Mixing, Simplification, Solubilization, Tone painting, Colloid, Exposition, Demarche, Contrivance, Infusion, Euhemerism, Outcome, Means, Fluid, Liquid, Gimmick, Unlocking, Deliquium, Unclotting, Dodge, Gel, Fluidization, Thawing, Decoding, Melting, Editing, Leach, Key, Liquescency, Resort, Penjelasan, Pencahayaan, Mencari tahu, Stratagem

Bagaimana menggunakan Penyelesaian dalam ayat?

 1. John mendapati bahawa penyelesaian untuk kurang tidur dan kenaikan berat badan adalah bersenam sepanjang hari dan makan dengan baik.
 2. Tidak ada penyelesaian yang mudah untuk masalah kewangan dan perkahwinan.
 3. Penyelesaian untuk hegemoni Inggeris di Afrika Selatan.
 4. Larutan amonia di dalam air.
 5. Penyelesaian untuk masa depan yang hijau terletak pada sumber daya yang boleh diperbaharui, tetapi pemerintah mesti terlebih dahulu meletakkan lingkungan dalam agenda di Washington dan di tempat lain.
 6. Guru memberitahu bahawa menunjukkan apa yang kita lakukan untuk mencari jalan penyelesaian sama pentingnya dengan menjawab masalah dengan betul.

Makna Penyelesaian & Definisi Penyelesaian