Luangkan wang Elon Musk adalah permainan berdurasi 3 0 saat . Dalam permainan ini, anda dapat melihat sejumlah peluang $ 166 Billion yang dapat anda belanjakan . Permainan perbelanjaan wang ini didorong oleh membelanjakan wang musk Elon , dengan grafik premium dan fungsi hebat.

Luangkan Wang Elk Musk

:eight_pointed_black_star: Apa yang dimaksud dengan permainan uang Spend Elon Musk?

Permainan wang Belanja Elon Musk ini membolehkan anda menghabiskan 30 saat untuk menghabiskan jumlah aset terkenal Elon Musk . Permainan percuma mencabar pemain untuk terus berusaha menghabiskan kekayaan pemilik Tesla yang bodoh $ 166billion (£ 116billion) hanya dalam 30 saat. Permainan ini menunjukkan kekayaan bersih Musk, yang dapat anda belanjakan untuk pelbagai perkara dengan memanfaatkannya secepat mungkin.

Mereka bermula dari burger Big Mac $ 8 yang bersendirian, sejauh mungkin hingga penghantaran roket Falcon 9 bernilai $ 50 juta - yang diusahakan oleh organisasi berusia 49 tahun, SpaceX. Di tengah-tengahnya adalah PlayStation 5 yang spic dan span, sebuah pangsapuri New York City bernilai $ 1 juta, dan, secara mengejutkan, sebuah pesawat mewah peribadi bernilai $ 4.5 juta. Permainan ini dibuat oleh firma penyewaan kereta Britain Leasing Options untuk menunjukkan betapa besarnya jumlah penglihatan perniagaan. Permainan, yang disebut "Membelanjakan Wang Elon," dapat diakses untuk dimainkan secara percuma di laman Leasing Options, sebuah organisasi penyewaan kenderaan di Britain.

Pemain kemudian diberi sebahagian besar masa untuk memilih antara pelbagai perkara untuk "membeli" dengan kekayaan Musk yang sangat besar dengan mengetuk mereka sementara permainan terus dihitung. Pemain boleh memilih antara item yang lebih sederhana, mirip dengan $ 8 McDonald's Big Mac atau $ 18 untuk keahlian Netflix premium, untuk keputusan yang lebih dinamik: jam tangan Rolex $ 40,000, kondominium New York City bernilai $ 1 juta, pesawat mewah peribadi $ 4.5 juta, atau malah $ 50 juta untuk menghantar salah satu roket SpaceX's Falcon 9. (Organisasi Musk mencatatkan harga pelekat untuk penghantaran Falcon 9 di laman webnya sebagai $ 62 juta, dan keputusan yang berbeza tidak didasarkan pada barang yang dimilikinya.)

"Belanjakan untuk apa sahaja yang kamu suka, bagaimanapun banyak kesempatan yang kamu suka," seperti yang ditunjukkan oleh petunjuk. Pemain bahkan dapat mengetuk pilihan yang membolehkan mereka membeli 10 atau 15 semuanya untuk setiap snap agar dapat menghabiskan lebih cepat. Saya dapat mengesahkan, walaupun dengan bantuan ini dihidupkan, saya dapat membelanjakan $ 157 bilion wang Musk , meninggalkannya dengan tambahan $ 8.5 bilion AS. Buat usaha yang jujur ​​dengan permainan pantas ini.

Walau apa pun yang berlaku, walaupun dengan cepat mengklik pelancaran roket $ 50 juta selama 30 saat, dalam keadaan apa pun, membiarkan pemain dengan jumlah dolar yang cukup banyak menjelang akhir permainan. Tanda permainan adalah "untuk menunjukkan betapa besarnya jumlah aset Musk," seperti yang ditunjukkan oleh perwakilan untuk Leasing Options, yang mendesak pemain permainan untuk berkongsi kesan usaha mereka melalui media berasaskan web di samping sambungan kembali ke organisasi tapak.

Walaupun Musk mempunyai sebahagian daripada miliarannya yang dilaburkan ke tanah dan usaha yang berbeza, sejauh ini, sebahagian besar asetnya dilampirkan pada pegangannya pada umumnya 20% di Tesla. Jumlah aset Musk melonjak pada tahun 2020 apabila kos stok Tesla turun kerana faedah yang disokong. Sekiranya anda tahu, anda boleh membuat persembahan yang baik. Jangan menjangka membuat kerja cepat wang Musk; dalam apa jua keadaan, membuangnya di roket angkasa adalah ujian. Perjuangan itu tulen.

:eight_pointed_black_star: Mainkan permainan video Elon Musk yang dibuat pada usia 12 tahun

permainan video Elon Musk dibuat

Penganjur Tesla dan SpaceX sebelumnya adalah perancang permainan komputer yang penuh harapan, dan sekarang anda boleh memainkan salah satu manifestasi tepat waktunya di Web. "Pada pertengahan 90-an, saya menyusun multitasker untuk PC yang memodifikasi CPU dan CD-ROM untuk bertindak sama," tulis Elon Musk.

Pada tahun 1984, sebelum dia memulakan PayPal , atau SpaceX, atau Tesla, atau menyiarkan rancangan Hyperloopnya, Elon Musk adalah anak berusia 12 tahun dengan PC. Sama seperti keturunan nerdier yang lain pada tahun 80-an, walaupun saya sendiri, Musk berangkat untuk membuat permainan komputer yang menjanjikan tajuk Atari dan Intellivision yang tersekat pada masa itu.

Musk mengkod penembak ruang yang cukup asas yang disebut Blastar dan menawarkan kod tersebut ke majalah PC dengan harga dua atau tiga ratus dolar. Kod itu diterbitkan semula dalam akaun Musk yang baru saja dikeluarkan, dan pengaturcara Google Tomas Lloret menawarkan diri untuk membuat bentuk HTML 5 (memperingatkan: bunyi autoplay) permainan yang dapat dimainkan di Web.

Apa yang akhirnya saya buat adalah animasi 8-bit pendek dari sosok tongkat tanpa kepala yang dilancarkan dari Bumi dan sesudahnya melalui gambaran mendasar tentang Bulan, Mars, Saturnus, dan Musytari, melewati orang luar yang berselang dalam perjalanan. Oleh itu, Musk's Blastar, yang sangat penting, benar-benar telah melewati apa yang saya mempunyai pilihan untuk membuat masa yang sama dan menggunakan perkakasan yang setanding.

Selain itu, dia dibayar untuk kerjanya sementara saya menarik diri dari persaingan inovasi ketika saya tidak dapat membuat permainan yang nyata dan dapat dimainkan. Namun, untuk masuk akal, Musk lima tahun lebih mantap pada tahun 1984 daripada saya pada tahun 1986. Kelebihan awal ini adalah penjelasan penting bahawa dia kaya, dan saya adalah orang yang menulis blog mengenai jutawan itu .

:eight_pointed_black_star: Elon Musk mengatakan mengenai bermain permainan.

Fikiran Elon Musk Mengenai permainan video

Elon Musk mengatakan bahawa bermain permainan video adalah bagaimana dia dan banyak pengaturcara komputer terbaik telah diprogramkan. Sebelum Elon Musk diperbaiki oleh perjalanan ruang angkasa dan kenderaan elektrik, dia adalah anak yang banyak bermain permainan komputer.

Bercakap di pameran permainan video Electronic Entertainment Expo (E3) di Los Angeles baru-baru ini, Musk cenderung kepada pengaruh permainan komputer terhadap visinya dan kerjaya pengaturcara di seluruh dunia.

"Sebahagian dari penjelasan, mungkin penjelasannya, saya tertarik dengan teknologi adalah permainan komputer," kata Musk. "Kemungkinan besar saya tidak akan memulakan program jika bukan untuk permainan komputer atau tidak akan terinspirasi oleh PC dan teknologi jika bukan untuk permainan komputer. Saya fikir permainan komputer adalah kekuatan yang luar biasa untuk mendapatkan anak-anak muda yang diilhamkan oleh inovasi; ia mempunyai kesan yang lebih besar daripada yang mungkin difahami oleh individu. "

Bagi kumpulan Musk di Tesla, reka bentuk yang lebih baik dalam permainan komputer memberi mereka peluang untuk mencipta kenderaan memandu sendiri dengan bantuan pengetahuan buatan dengan lebih mudah. Dia menetapkan kumpulan reaktivasinya dengan membuat alam semesta fotorealistik tentang apa yang dia katakan mungkin merupakan perkara yang paling melelahkan : kecacatan, keluar, selekoh, dan garis jalan yang kabur. Pengeluaran semula ini sangat penting untuk meningkatkan kenderaan autopilot, yang dirancang untuk dilancarkan sepenuhnya satu tahun dari sekarang.

Dia juga mengiktiraf permainan komputer Cyberpunk (sama seperti filem "Blade Runner") sebagai motivasi untuk trak pikap Tesla. Musk tidak berada tepat di E3 untuk membincangkan trak pikap barunya. Dia melaporkan pengembangan permainan komputer ke kenderaan Tesla - pemandu boleh bermain-main di skrin tengah kenderaan sambil berlabuh di stesen pengecasan . Dia juga menunjukkan membuat permainan untuk bekas ruangnya pergi ke Mars. Sukar untuk menjadikannya luar biasa, "katanya." Oleh itu, apabila anda mengerjakan sesuatu, jika anda mula melihat semua orang berbintang melihat apa-apa, itu adalah petanda yang baik.

:eight_pointed_black_star: Monyet dengan cip otak menikmati permainan video dengan memikirkan melalui Neuralink Elon Musk

Seekor monyet dengan cip otak menikmati bermain permainan dengan intuisi melalui Neuralink , seperti pada filem yang disampaikan pada Jumaat oleh permulaan neuroteknologi perniagaan jutawan Elon Musk.

Video tiga minit oleh Neuralink menunjukkan Pager - monyet lelaki dengan cip yang disisipkan di setiap sisi fikirannya - bermain 'mind Pong.' Walaupun Pager bersiap untuk menggerakkan kayu bedik , ia masih dicabut. Dia mengawal dayung dengan mudah dengan mempertimbangkan menggerakkan tangannya ke atas atau ke bawah.

"Alat ini disisipkan dengan tengkorak dan mengisi daya dari jarak jauh, sehingga Anda terlihat dan merasa biasa." Neuralink berfungsi dengan merakam dan menguraikan tanda-tanda elektrik dari pikiran menggunakan lebih daripada 2.000 elektrod yang tertanam di tempat korteks motor monyet yang mengawal perkembangan tangan dan lengan.

"Kami menyesuaikan penyahkod dengan menunjukkan secara numerik hubungan antara contoh tindakan neural dan perkembangan kayu bedik yang mereka hasilkan." Ditubuhkan bersama oleh Musk pada 2016, Neuralink yang berpusat di San Francisco berharap dapat menanamkan mikrocip minda kecil untuk membantu memperbaiki keadaan neurologi seperti Alzheimer, demensia, dan kecederaan tali tulang belakang dan melancarkan kemanusiaan dengan pandangan buatan.

Pada bulan Ogos 2020, Musk menemui seekor babi dengan implan cip Neuralink, yang menggambarkan apa-apa kecuali "Fitbit di tengkorak anda." Musk mempunyai latar belakang yang ditandai dengan menyatukan pelbagai pakar untuk memupuk inovasi yang baru-baru ini terhad kepada makmal akademik, termasuk untuk roket dan kereta elektrik , melalui organisasi seperti Tesla Inc dan SpaceX.

:eight_pointed_black_star: Bagaimana Ketua Pegawai Eksekutif Tesla dan SpaceX Elon Musk membelanjakan miliarannya

Ia rasmi, dengan nilai bersih $ 170 bilion pada jam pengarang , Elon Musk adalah orang terkaya di dunia. Dia kini mendapat tahu bagaimana dia akan membelanjakan wang itu juga.

Orang perniagaan teknologi, yang membayar sebagai Ketua Pegawai Eksekutif firma kenderaan elektrik Tesla dan syarikat penerbangan SpaceX, telah melampaui CEO Amazon Jeff Bezos ke pusat. Peralihan itu, yang ditunjukkan oleh Bloomberg Billionaires Index, adalah kerana sebahagian besar ketetapan Musk berasal dari menuntut 20% pengangkutan elektriknya dan organisasi kuasa Tesla yang mesra alam . Kos stok organisasi meningkat akhir-akhir ini, dengan had pasaran semasa $ 774 bilion.

CEO jutawan Tesla, yang juga Ketua Pegawai Eksekutif SpaceX dan pengarang The Boring Company, melonjak peringkat jutawan sepanjang tahun 2020. Setelah memulakan tahun ini dengan jumlah aset hampir $ 30 bilion, Musk adalah jutawan yang paling banyak mengembangkan kekayaannya di 2020, menambah keuntungan melebihi $ 140 bilion tahun lalu.

:small_red_triangle_down: Analisis songsang

Musk secara konsisten menjamin bahawa dia ingin menggunakan wangnya untuk membiayai impiannya di kota Mars. Pada Mei 2020, dia mengumumkan bahwa dia juga menjual "hampir semua barang sebenarnya." Akhir bulan itu, dia mengatakan pada Joe Rogan Experience bahawa barang-barang "membebani anda."

Bagaimanapun, komitmen asas Musk telah disiasat. Dia adalah penandatangan Ikrar Pemberian, di mana tumpuan dunia yang paling mewah untuk memberikan sebahagian besar kekayaan mereka kepada kemurahan hati. Bagaimanapun, The Guardian mengungkapkan pada bulan November 2020 bahawa penubuhannya yang hebat, Musk Foundation, telah memberikan sekitar $ 100 juta.

Pemeriksaan kuarza pada Oktober 2020 mendapati Musk telah memberikan sekitar $ 257 juta kepada aset tersebut. Aset tersebut telah menyediakan 86% dari jumlah kekayaannya kepada tiga sumber, dua di antaranya adalah cadangan yang disalurkan oleh benefisiari. Aset-aset ini, yang biasanya digunakan oleh jutawan, disabitkan kerana tidak berterus terang. Musk telah berjanji untuk memberikan sebahagian besar kekayaannya untuk altruisme atau misi yang layak. Dia harus memperluas komitmennya jika dia mendapat kesempatan untuk memenuhi tujuan ini seumur hidupnya - pergeseran yang disarankannya akan terjadi pada sekitar tahun 2040.

:small_red_triangle_down: Kenderaan

Seperti yang disangka oleh sesiapa sahaja, Ketua Pegawai Eksekutif kenderaan elektrik juga memiliki beberapa kenderaan menarik. Dalam penjualan Sotheby tahun 2013, Musk membayar hampir $ 1 juta untuk kenderaan sukan Lotus Esprit 1976 yang tidak biasa digunakan dalam penggambaran filem James Bond 1977 "The Spy Who Loved Me."

Kenderaan yang mantap di Musk juga seharusnya memasukkan Ford Model T 1920, yang menurutnya adalah hadiah dari rakan seperjuangan, sama seperti Roadster Jaguar Series 1 1967 E-type. Pada tahun 2017, Musk mengatakan kedua-dua kenderaan tersebut adalah satu-satunya kenderaan kawalan bahan bakar yang dituntutnya. Namun, dia baru-baru ini memiliki segalanya mulai dari BMW 320i 1978 (kenderaan utama yang pernah dia simpan) hingga McLaren F1, kenderaan permainan yang tidak biasa yang dikatakan Musk yang dimusnahkannya pada tahun 2000 setelah memperolehnya dengan harga $ 1 juta.

Pada bulan Julai 2019, Musk mengatakan di Twitter bahawa dia, sebahagian besarnya, memandu kereta Model S Performance milik Tesla. Jutawan itu juga dilihat memandu Cybertruck Tesla baru di sekitar California selatan.

Soalan Lazim - Soalan Lazim

:one: Bolehkah Anda Mengaut Wang Elk Musk?

Dengan cepat mengklik dengan pantas sehingga saya mungkin telah mewujudkan keadaan laluan karpal dalam permainan wang Spend Elon Musk melalui pengiriman lebih daripada 3,000 roket Falcon 9, sayangnya, saya masih meninggalkan Elon Musk dengan $ 13BN di buku besarnya. Agak mengecewakan, bukan hanya kerana saya tidak dapat menghapus keseluruhan asetnya, tetapi ini kemungkinan besar masih berkali-kali lebih banyak daripada yang saya ada di buku besar saya.

:two: Adakah Elon Musk bermain permainan?

Pada tahun 2020, Musk telah berkesan terbongkar apa # 1 permainan komputer adalah. Walaupun dia selalu berubah dengan mengubah perniagaan kenderaan, mengirim roket ke ruang angkasa, dan membawa Web berkelajuan tinggi ke rumah, dia biasanya kelihatan bercuti untuk bermain permainan komputer, bagaimanapun, hanya di PC.

:three: Adakah monyet Neuralink itu nyata?

Monyet monyet bernama Pager, yang diklaim oleh Neuralink mempunyai cip yang tertanam di dalam benaknya selama kira-kira satu setengah bulan, dapat bermain permainan komputer seperti Pong menggunakan cip tersebut.

:four: Berapakah jumlah yang dijual Elon Musk untuk permainannya?

Dia belajar pengaturcaraan PC menggunakan manual dan, pada usia 12 tahun, menjual kod permainan komputer berasaskan BASIC yang dibuatnya bernama Blastar ke majalah PC dan Office Technology dengan harga sekitar $ 500.

:five: Di mana Elon Musk menghabiskan sebahagian besar waktunya?

Biasanya, dia menghabiskan waktunya di tempat kerja atau kilang dan kembali ke salah satu dari empat rumahnya di Los Angeles. Tanah adalah tempat di mana Elon Musk menghabiskan sejumlah wangnya.

:closed_book: Kesimpulannya

Elon Musk adalah orang kaya. Ini termasuk membeli barang-barang seperti sebilangan besar Big Mac (walaupun pada harga yang melambung tinggi $ 8 setiap satu), mempunyai pusat kawalan PlayStation 5 yang cukup untuk membuat rumah. Anda boleh melakukan semua perkara ini di mana anda boleh menghabiskan wang Elon Musk. Dia, seperti sekarang, bernilai $ 166,000,000,000 (iaitu 166 Billion dolar!). Namun, adakah anda fikir anda mempunyai pilihan untuk meledakkan semuanya dalam masa 30 saat dengan wang sebanyak itu? Memang, kerana permainan program lain, anda dapat merayakan perayaan maya terbesar dalam hidup anda dengan mencuba wang sebanyak mungkin dari Elon!

artikel berkaitan

1. Elon Musk Hair 2. Elon Musk Space 3. Pengawal Keselamatan Elon Musk