Twist spring adalah penyambungan rambut yang digunakan untuk membuat gaya rambut yang berpintal dan kenyal. Ini khas dari kelainan lain kerana kualiti rambut yang digunakan untuk pemasangan. Ini adalah corak bergelombang yang tebal dan harus dibahagikan untuk membuat gaya.

Putaran Musim Bunga

Twist adalah ideal berterusan kerana memberikan banyak fleksibiliti, kebanyakan gaya cukup ringan untuk dipakai di roti tanpa membuatnya berat.

Rambutnya sangat ringan sehingga setelah menyelesaikan gaya, mereka benar-benar melambung seperti mata air dan memberikan penampilan yang lembut (dari mana gaya ini mendapat nama). Anda akan memberi masa sehingga lapan jam untuk meletakkan kelainan, sama seperti kebanyakan gaya perlindungan, tetapi hadiah penyelenggaraan rendah baru nampaknya sepadan.

Berapa Banyak Kerusi yang Boleh Digunakan

Pusing musim semi boleh bergantung pada pilihan anda. Anda boleh membawa panjang lebih lama tanpa perlu bimbang kerana beratnya ringan. Rambut musim bunga kebanyakannya terdapat dalam tiga helai rambut dalam satu bungkus, tetapi kebanyakan satu setengah bundel sudah cukup bagi banyak orang untuk menyelesaikan keseluruhan kepala mereka. Untuk mendapatkan kelainan bersaiz sederhana, bagi setiap gegelung menjadi dua, tiga, atau empat jika anda memerlukan sentuhan yang lebih kecil.

Cara Memasang Spring Twist

Memasang kelainan spring dan gaya pelindung lain mempunyai beberapa persamaan. Kesabaran adalah perkara pertama yang anda perlukan (sama ada anda mengambil pertolongan penata gaya atau melakukannya sendiri).

Langkah 1: Kumpulkan alat anda

Untuk memasang spring twist, anda perlu memasang beberapa alat yang sudah ada dan anda mungkin perlu membeli yang baru.

 • Bungkus rambut mengepang spring spring

 • Sikat ekor lebar

 • Perapi cuti

 • Sikat ekor tikus

 • Krim rambut (yang sesuai dengan anda)

 • Gunting

Langkah 2: Basuh rambut anda, lembapkannya, kemudian keringkan. Sentiasa gunakan pelindung haba sebelum mengeringkan rambut anda.

Langkah 3: Menghilangkan kelainan

Rambut twist spring digabungkan sedemikian rupa sehingga semua helai disatukan untuk menghasilkan corak yang cantik. Anda mesti memisahkan rambut sendiri sebelum anda mula memusingkannya. Sebilangan bungkusan dipisahkan sementara yang lain tidak. Membeli rambut yang telah dipisahkan adalah mahal tetapi akan menjimatkan masa daripada menguraikannya sendiri.

Langkah 4: Bahagikan rambut anda menjadi beberapa bahagian

Membahagi rambut anda menjadi 4 bahagian besar adalah kaedah yang paling berkesan, seperti ibu atau nenek anda yang biasa melakukannya. Membuat ekor kuda atau baris ke rambut juga diterapkan oleh beberapa orang. Anda harus melakukan apa yang sesuai untuk anda. Sekiranya anda membelah rambut menjadi 4 bahagian besar, mana sahaja bahagian yang anda mulakan dengan anda anggap bahagian 1. Oleh kerana semakin besar bahagiannya, semakin banyak rambut yang akan digunakan, semakin besar kelainannya. Tidak apa-apa jika anda memerlukan kelainan besar, tetapi mulailah kecil dan cari ukuran yang sesuai untuk anda.

Langkah 5: Cara Memusingkannya

Anda memerlukan 2-4 helai kelainan yang sudah terpisah; saiznya bergantung pada pilihan anda. Dapatkan banyak krim pelembap; sapukan ke akar, lebih baik bahagian kecil. Pasang dua helai rambut twist spring dan bawa sedekat mungkin ke kulit kepala anda. Mulailah mengepam rambut anda kira-kira satu inci, kemudian beralih ke dua helai. Jalinan itu hanya untuk mengikat rambut agar tetap di tempatnya. Teruskan proses ke seluruh kepala.

:bulb: Perkara Yang Perlu Diperhatikan Pastikan rambut yang terputus ketika anda memutar rambut akan mengelakkan kekacauan yang diikat pada akhir putaran. Ketegangan yang ketat akan menghilangkan kegembiraan semula jadi rambut. jangan terlalu banyak mengeluarkan rambut dari kulit kepala anda. Keseluruhan proses akan memakan masa sehingga 8 jam bergantung pada tahap kemahiran anda.

Putaran Musim Bunga

Baca Lagi Minyak mustard untuk rambut Oribe Shampoo DIY Deep Conditioner

Penyelenggaraan

Perkara yang hebat mengenai gaya rambut ini adalah, sangat senang dijaga. Anda hanya memerlukan pembersih lembut untuk membina teluk dan minyak untuk melembapkan kulit kepala anda, bonet sutera akan membantu anda mengekalkan gaya rambut anda. Gaya rambut pelindung ini berlangsung selama 4-6 minggu.

Cara Mencuci Putaran Musim Semi

Pusing musim semi paling senang dibawa dan mengekalkan gaya rambut pelindung kerana gaya rambut yang sangat ringan dan sangat senang dibersihkan dan dijaga.

Perkara Yang Kita Perlu

 1. Syampu (paling disukai bebas sulfat)

 2. Perapi (penjagaan kulit kepala)

 3. Topeng rambut (shea dan kelapa lebih disukai)

 4. Beberapa klip

 5. Urut kulit kepala (pilihan)

Bagaimana hendak melakukannya

 1. Pertama sekali ikat rambut anda meninggalkan bahagian belakang rambut anda.

 2. Basahkan rambut anda dan sapukan syampu ke kulit kepala anda dan urut dengan lembut melalui sikat urut atau jari anda, anda juga boleh membersihkan batang rambut anda jika diperlukan. Ulangi proses sepanjang rambut anda selangkah demi selangkah dan basuh.

 3. Setelah selesai menggunakan syampu, campurkan perapi dan topeng rambut anda dan sapukan ke akar dan kulit kepala sekali lagi dengan membahagikan rambut anda menjadi beberapa bahagian. Bilas dengan lembut selepas 2-3 minit.

 4. Sekarang peras semua air dari lilitan spring anda kerana mereka banyak merendam air, anda boleh memerah beberapa kali semakin banyak anda memerah semakin banyak air akan keluar. Tepuk keringkan dengan tuala.

 5. Untuk melembapkan rambut anda semburkan campuran minyak zaitun dan minyak jarak ke seluruh rambut anda.

 6. Sekarang sapukan campuran minyak grapeseed , minyak zaitun extra virgin, minyak jarak, dan minyak alpukat ke seluruh kulit kepala anda dan urut dengan lembut.

 7. Sekarang sapukan mentega rambut ke seluruh rambut dan sambungan semula jadi anda. Anda boleh mengulangi proses ini setelah setiap 3-4 hari bergantung pada keperluan anda.

:bulb: Maklumat Tambahan Berus urut membantu mengangkat kotoran dari kulit kepala anda tanpa mengganggu kepang anda, jadi sangat sesuai untuk kepingan kotak, jagung jagung, dan semua yang seperti itu.

Putaran Musim Bunga

Kos Putaran Musim Semi

Kos sentuhan spring berbeza dari gaya rambut, kualiti produk, dan salun profesional atau pakar yang anda gunakan dari perkhidmatan tersebut. Kadar purata untuk gaya yang berbeza disenaraikan di bawah:

Gaya Harga
SPRING TWISTS (BYOH) $ 190- $ 250
SPRING TWISTS (BYOH) 18-22 INCHES $ 280
JENIS KOTAK SAIZ THUMB 22inci $ 280
TREE BRAIDS (bawa rambut anda) $ 180-220
SAIZ Jari PINKIE BOA BRAIDS $ 190-250
BOX BRAIDS TOUCH UP $ 95-105
PANJANG PINGGANG BRAID PINGGANG 22 INCHES $ 250
KEKAL BRAZILLIAN $ 200 untuk dua paket
CORN ROW $ 35- $ 120 (bergantung pada gaya)
CORNROW & SINGLE (Twist / Braids) Sade Adu / Tribal / Jalinan Fulani $ 195- $ 255
CORN ROW UPDO $ 120- $ 250
CROCHET CORN ROW $ 190- $ 250
BOHEMIAN LOCS / FAUX LOC / GODDESS LOCS $ 250- $ 600
HAVANA TWIST (rambut ekspresi) $ 250 +
HAVANA TWIST (rambut Marley) $ 260 +
HAVANA TWIST SENTUH $ 96 +
JENIS KOTAK KANAK-KANAK $ 140- $ 220
KANAK-KANAK CORN CROW $ 45- $ 80
KANAK-KANAK KEDUA $ 120- $ 170
KANAK-KANAK SENEGALESE TWIST $ 140- $ 260
KENALI TWIST $ 160- $ 220
SENTUHAN KINKY TWIST $ 80- $ 120
MICROS $ 180- $ 225
PENYELENGGARAAN KAEDAH LOC $ 60- $ 110
NUBIAN TWIST $ 185- $ 225
PANJANG REGULAR SENEGALESE TWIST $ 195- $ 225
SENEGALESE TWIST TOUCH UP $ 100- $ 125
SENEGALESE TWIST WAIST PANJANG $ 260 +
LIHAT DENGAN PENUTUP $ 185 +
DUA STRIST TWIST $ 70- $ 90
MENJALANKAN LUAR BIASA $ 150 +
VIXEN MENCARI $ 150 +
AMBIL BAWAH SEWIN / CROCHET / BRAIDS / CORNROWS / TWISTS $ 25- $ 100
POP SMOKE CORN ROWS $ 125 +
JENIS KOTAK KOTAK / KOTAK BOHEMIAN BRAID / GYPSY $ 220- $ 360

Artikel Berkaitan Crown Braid - Cara melakukan Braid Fishtail Braid Crown - Cara Melakukan Braid Fishtail Braid Perancis - Bagaimana to Braid Perancis

Soalan Lazim

Beberapa soalan yang sering diajukan dijawab di bawah:

1. Adakah sentuhan semangat dan sentuhan spring sama?

Putaran nafsu tidak sama dengan liku-liku musim bunga. Lalu apa perbezaan antara keduanya? Twist musim bunga diciptakan dengan rambut yang dipintal, sebaliknya, liku-liku yang diciptakan dibuat dengan rambut yang tidak berpintal tetapi yang sebelumnya melengkung.

2. Bolehkah anda menggunakan semula rambut twist spring?

Ya, beberapa gaya boleh digunakan semula seperti braids braids, braids twists, dan loc. Sebaliknya, rambut longgar sedikit sukar. terutamanya jika kasar dan kusut.

3. Berapa banyak kelainan?

Lakukan 6 hingga 12 pusingan kerana jika kelainan terlalu pendek, rambut akan kelihatan hampir lurus. Sekiranya anda mempunyai berat dan kasar yang lebih kecil untuk hasil yang lebih jelas.

Kesimpulannya

Spring twist adalah sejenis gaya rambut pelindung yang sangat mudah dibawa kerana panjang rambutnya yang ringan, dan juga senang dijaga kerana pemeliharaannya tidak terlalu mahal. Ia mudah didapati dalam bungkusan tiga paket dan tidak sukar dipasang. Biasanya satu setengah ikatan rambut sudah cukup untuk pemasangan di seluruh rambut anda.

Baca Artikel Berkaitan

Sambungan Diikat Tangan

Rawatan Keratin

Bantu Knots - Cara Melakukan Bantu Knots

Rambut berpintal musim bunga tidak hanya terhad pada kawasan ciri wajah warna kulit etnik tertentu atau cita rasa kecantikan. Sekiranya anda dapat membawa kelainan anda di sini pada bila-bila masa dengan mudah dan cara yang pasti pendek untuk kelihatan cantik. Sama ada anda dari Eropah Afrika Amerika Utara Bahama Australia Afrika Selatan Amerika Selatan India Caribbean, anda boleh menggayakan penampilan ini dan menoleh ke mana sahaja anda pergi. Ini adalah pernyataan fesyen dengan caranya sendiri. Saya tahu ini bukan gaya rambut anda seperti ekor kuda, jalinan, atau sanggul yang tinggi tetapi gaya yang diamalkan dari berabad-abad yang lalu hingga hari ini bahkan kanak-kanak lelaki atau perempuan yang tidak berat sebelah mengikut jantina bahkan orang tua boleh menggayakan penampilan ini dan membuat pernyataan mereka sendiri.

Gaya perlindungan mengingatkan kita pada musim panas - dan kelainan musim bunga tidak terkecuali. Sambungan ini mempunyai rupa keriting dan kerinting dan menawarkan suasana bohemia yang santai. Oleh itu, mereka adalah pilihan yang tepat untuk perjalanan musim panas anda. Walaupun juri masih belum memutuskan sama ada kami akan berpeluang menjauhkan diri tahun ini, kami mengesyorkan agar anda meneruskan tradisi gaya pelindung musim panas. Apa sahaja yang berlaku, rambut semula jadi anda tidak akan terganggu dari sinar matahari dan kerosakan yang disebabkan oleh gaya harian.

Putaran memerlukan sedikit penyelenggaraan. Adakah kita menyebutkan bahawa putaran musim bunga sangat mudah? Ya, walaupun memerlukan tiga hingga empat jam untuk memasangnya, faedahnya waktu tersebut di satu tempat bermakna anda boleh mengambil cuti enam hingga lapan minggu dari gaya rambut setiap hari. Dan itu bukan untuk mengatakan bahawa gaya pelindung seperti kelainan tidak memerlukan penyelenggaraan, tetapi pemeliharaannya biasanya sedikit dibandingkan. Ingatlah untuk menyuburkan kulit kepala anda dengan minyak ringan sambil kita membincangkan rutin rambut setiap hari.

Mereka menyokong pertumbuhan rambut dan pengekalan panjang Tuntutan gaya rambut setiap hari serta faktor persekitaran boleh melemahkan helai rambut anda dan menyebabkan kerosakan dan kerosakan. Gaya pelindung telah lama dikenal sebagai kaedah penggayaan yang dapat membantu pertumbuhan rambut, dan putaran musim semi tidak berbeza. Sama ada anda memilih untuk mengait atau menjalinkan rambut, rambut anda dengan selamat akan terlepas dari gaya harian, yang akan menguatkan helai anda - menghasilkan pertumbuhan yang sihat dan pengekalan panjang.

Twist Spring yang luar biasa serba boleh adalah salah satu gaya rambut pelindung yang paling serba boleh di luar sana. Mereka hadir dalam pelbagai panjang dan warna (kami adalah peminat ombré twists) dan membolehkan anda membuat gaya seharian yang popular seperti ekor kuda, roti vintage, dan setengah ke atas / separuh bawah.

Twist senang di DIY Jika anda merasakan keperluan untuk mencuba gaya pelindung DIY semasa mengunci, Spring Twists mungkin adalah pertaruhan terbaik anda. Sambungannya dipintal dan terdapat dalam bentuk ikal elastik (maka namanya), yang meniru sifat keriting dan elastik rambut semula jadi. Anda hanya mengadunkan rambut semula jadi anda dengan sambungan, jalinkan bersama-sama selama kira-kira satu inci, kemudian putar bersama hingga akhir. Lihat YouTube untuk tutorial yang menyeronokkan dan mudah.

Spring Twists memberikan gaya hidup yang tahan lama selama tiga minggu Kerana tekstur yang kelihatan semula jadi dan penampilan Spring Twists yang sedikit tidak diubah, mereka sebenarnya kelihatan lebih asli dan "hidup" semakin lama dipakai. Tidak seperti beberapa gaya perlindungan, estetika sempurna dan sempurna bukanlah syarat di sini, jadi anda boleh membiarkannya lebih lama. Walau bagaimanapun, berhati-hatilah untuk tidak mengabaikan kulit kepala atau rutin pembersihan anda kerana anda mungkin mendapat kotoran dan banyak penumpukan produk. Ini hanya akan menghalang anda untuk mencapai matlamat panjang rambut impian anda.