LOGO STARBUCK

Pada masa sekarang, Starbucks benar-benar berada di puncak dari beberapa reka bentuk bersejarah. Jenama kopi di seluruh dunia diperbesar dari sebuah kedai kecil sehingga kami tahu sekarang. Logo Starbucks mempunyai perjalanan yang indah, yang pasti akan terus maju dan berkembang. Kami akan menerokai sejarah dan melakarkan banyak ciri logo Starbucks, mengira yang kita kenal sekarang. Dari titik permulaan kecilnya pada tahun 1971, lakaran logo Starbucks selalu menjadi siren dua sisi. Pada masa ini, kami memanggilnya dengan nama aslinya siren, walaupun lakaran logo segar tidak menunjukkan bahawa dia mempunyai dua ekor.

Sejarah lengkap logo Starbucks

Starbucks mengatakan "kemiripan siren dan tanda kata kuat kami adalah bahan jenama kami yang paling dikenal pasti" Starbucks adalah nama yang muncul di otak kita apabila ada yang bercakap mengenai kemasyhuran jenama kopi. Ia adalah rumah kopi yang dikenali di seluruh dunia. Ia menarik berjuta-juta setiap hari dengan harumannya yang kuat, padat, dan stabil. Berjuta-juta pembeli telah melampirkan logo dan dapat mengenali kedai Starbucks dalam sekejap, berkat logo yang dikenal pasti.

Starbucks ditubuhkan pada tahun 1971 oleh Gordon Bowker, Jerry Baldwin, dan Zev Siegel. Ketiganya adalah pencinta kopi dan rakan. Mereka memulakan perniagaan menjual kopi bersama-sama yang pada langkah pertama tidak memberikan kopi, tetapi biji kopi, teh, rempah, alat kopi, dan peralatan . Kemudian, mereka mula menjual minuman kopi. Gordon Bowker kebanyakannya pergi ke British Columbia untuk membeli biji kopi yang baru dipanggang dari penyedia di Vancouver, lama-kelamaan, mereka bertukar menjadi jurujual ke Vashon. Alfred Peet adalah pengusaha pembuatan kopi dan dia menjadi inspirasi hebat kepada pengeluar dunia baru yang disebut Starbucks. Alfred adalah seorang pendatang Belanda yang telah mulai memperkenalkan kopi dan teh Arabica yang baik di California ke Amerika Syarikat pada tahun 1950-an. Dia membuka sebuah kedai kecil pada tahun 1966, Peet's Coffee and Tea di California yang biasa membeli kopi dan teh kelas pertama dari luar negara. Pencapaian Peet membuat penganjur Starbucks menyedari julat penjualan biji kopi dan alat standard yang hebat. Peet menjadi penyedia kopi Starbucks pertama. Rakan sekerja kemudian membeli oven dan Baldwin dan Bowker meneliti metodologi penaik Peet untuk menghasilkan rasa mereka,

Menamakan jenama

Seperti yang mengejutkan, Starbucks bukanlah pilihan pertama sebagai nama jenama. Pencipta sangat dipengaruhi oleh laut dan aksi. Setelah menganalisis sepenuhnya, mereka menjumpai sebuah novel yang luar biasa, Moby Dick, yang ditulis oleh Herman Melville. Dalam buku itu, Starbucks adalah subjek ketua jodoh Pequod. Kekuatan lain untuk nama itu berasal dari Terry Heckler, yang merupakan pengurus sebuah agensi komersial. Dia mempercayai kata-kata yang bermula dengan "st" itu kuat dan signifikan.

Dari kopi Starbucks, rempah, dan teh hingga Starbuck

Tiga pakar kopi berkumpul untuk menghasilkan bab gambar dalam sejarah rumah kopi dengan jurujual biji kopi tempatan mereka yang dihormati; Teh, kopi, dan rempah Starbucks. Ditubuhkan di Seattle, Washington berhampiran pasar raya Pike Place yang terkenal pada musim bunga 1971, rancangan awal mereka adalah untuk menghasilkan ruang bertingkat, zon penghalang, di mana orang boleh menyukai secawan kopi. Sebilangan besar peminum kopi memilih kopi murah dan harga rendah yang sering dipotong dari tin. Baldwin, Siegl, dan Bowker membantu menukar cawan kopi itu, secara semula jadi mengubah dunia kopi seperti yang kita ketahui.

Rempah kopi dan teh Starbucks mempunyai calon yang selalu memerhatikan perniagaan kecil itu. Sehingga pada tahun 1987, kedua-dua pemegang sisa memutuskan untuk menjual dan Howard Schultz membimbing skuad pemegang saham untuk membuat pembelian. Mereka mengganti namanya dengan Starbucks Coffee yang mudah dan dijenamakan semula sambil mengatur pelanggan baru melalui penampilan yang berkilat, gabungan, dan penuh kasih sayang. Dari saat pembelian, Starbucks berkembang pesat di seluruh negara dan kemudian di seluruh dunia. Syarikat ini berkembang menjadi 30 kedai pada tahun 1990 dan 53 kedai pada tahun 1992. Schultz menjadi ketua gabungan yang terkenal, mengesyorkan pembayaran minimum dan penjagaan kesihatan yang lebih tinggi serta mendorong dasar perdagangan yang adil, dengan Starbucks sebagai nama yang dikenal luas dan rumah kopi terbesar di dunia rantaian, pertumbuhannya yang luar biasa memberitahu kita semua dapat mempelajari beberapa perkara dari jumbo kopi dunia.

Permulaan logo Starbucks

Oleh kerana pencipta sangat berminat dengan pelayaran, mereka mahu logo mereka juga menggambarkannya. Mereka mendaftarkan Terry Heckler, seorang pelukis, yang sekarang dapat kita namakan sebagai pencipta logo yang berpengalaman. Terry meninjau info lautan untuk menjadi termotivasi dan ketika itulah dia menemui makhluk legenda laut yang berbelit Siren. Itu menonjolkan ciri logo sebenar Starbucks, dua ekor, bertelanjang kaki, yang benar-benar mendedahkan kepada laut dengan rambutnya terbuka. Siren juga mempunyai coronet. Brown adalah skema warna logo. Warna coklat berkaitan dengan rasa lapar .

Idea di sebalik logo adalah bahawa anggapan bahawa siren digunakan untuk menarik para pelaut ke kehancuran di lepas pantai pulau itu , di Pasifik Selatan. Inilah yang ingin ditunjukkan oleh gabenor logo, tarikan para penggemar kopi. Logo itu menghadapi banyak penolakan kerana sifatnya yang berani dan terbuka, tetapi tidak pernah mengganggu pemiliknya. Syarikat-syarikat anti-Semit telah mendesak agar gadis yang direstui itu membalikkan gambar Ratu Esther alkitabiah, yang memikat bahawa Starbucks bekerja dan berada di belakang sebilangan plot Zionis. Orang lain menyaksikan persamaan dengan citra Illuminati.

Logo tersebut mengalami banyak perubahan

Pada tahun 1980, Siegel bertekad untuk mengejar minatnya dan meninggalkan dua rakannya . Kini Baldwin mempunyai watak sebagai bos syarikat. Sketsa logo Starbucks lama pertama kali diubah ketika syarikat diperdagangkan ke Howard Schultz dan ketika itulah pengembangan logo Starbucks dimulakan. Howard pada mulanya merupakan ilustrasi penjualan untuk tukul terakhir. Itu adalah syarikat Sweden yang membuat alat dan alat dapur. Starbucks adalah pembeli jangka panjang mereka dari mana ia membeli pembuat kopi tetes dari kedai. Dia menyukai reka bentuk dan apa yang dilambangkan oleh Starbucks, dia menghubungkan Starbucks sebagai mahkota pemasaran pada tahun 1982. Baldwin dan Bowker menyelesaikan perdagangan Starbucks dan Schultz pantas mengambil alih syarikat itu pada tahun 1987 dan menjalankannya dengan cara yang sesuai.

Pada tahun 1987, Howard merasakan syarat untuk perubahan lakaran logo kerana Starbucks mula menjadi syarikat dan mewajibkan logo diterbitkan di trak. Warna logo berubah dari coklat ke Kelly hijau untuk meningkatkan bahagian baru, pertumbuhan, dan kejayaan. Logo itu didedahkan dan itu adalah masalah besar. Logo baru mempunyai Siren yang sama tetapi dengan rambut yang mengalir menutupi payudara, dengan angkatan laut yang masih jelas. Warna hijau dimasukkan dalam logo untuk melambangkan kejayaan, kesegaran, dan ketebalan. Nama syarikat diserlahkan pada tanda kata yang diikat dalam lingkaran dengan Starbucks ditulis di puncak di antara cincin dan "kopi" di dasar cincin. Ditukar dari nama sebenarnya, kopi, rempah, dan teh Starbucks. Logo itu kembali mengalami beberapa perubahan pada tahun 1992, gambar siren difokuskan, mengambil pemandangan laut siren dan hanya meninggalkan fishtail yang dapat dilihat. Starbuck sekali lagi mengalami beberapa perubahan pada tahun 2011 pada ulang tahun ke-40. Tanda kata dan bintang kali ini diabstrak, hanya meninggalkan gambar siren jarak dekat dengan warna hijau. Muka siren dibuat rata tanpa kesalahan dan teratur. Walau bagaimanapun, kemudian, pencipta memutuskan untuk menjadikannya sedikit tidak simetris untuk memberikan keindahan di seluruh dunia dengan sedikit kesalahan. Bahagian kanan muka siren mempunyai lebih banyak kegelapan. Di sebelah kanan, hidungnya tenggelam sedikit di bawah sebelah kanan.

Logo itu dilancarkan semula oleh skuad rumah Starbucks dan Lippincott. Lippincott bekerjasama dengan skuad reka bentuk dalaman Starbucks dan memutuskan untuk menghancurkan lingkaran di sekitar siren. Motifnya adalah menjadikannya wajah syarikat. Dengan rasa tidak berat sebelah jenama itu, mereka memutuskan untuk membuang Starbucks dan kopi sama sekali. Mengungkap meditasi untuk pembetulan logo, Lippincott menjelaskan bahawa dia hampir fokus pada jumlah Siren. Dia melihat kepalanya benar-benar lebar dan badannya kelihatan lengkung. Ketika berbicara dengan pemegang Starbuck, mereka memutuskan Siren mesti dibuat duniawi dan tidak memerlukan keagungan.

Motif syarikat untuk logo Starbucks yang baru adalah, mereka mempercayai pelanggan mungkin kecewa dengan membaca Starbucks dan kopi, berulang-ulang pada logo. Selanjutnya, syarikat itu mengatur untuk menyediakan makanan dan minuman lain seperti sarapan pagi yang berbeza dan wain malam untuk para tetamu. Untuk itu, mereka memerlukan logo yang tidak akan menimbulkan rintangan dalam pembesaran syarikat pada masa akan datang. Keputusan ini diperoleh dengan beberapa kritikan dari industri logo dan penyerang perniagaan. Penyebab pertama pembantaian adalah pengiktirafan jenama; orang yang tinggal dan bernafas di Starbucks tidak memerlukan sekilas kedua untuk mengenal pasti kedai kopi. Orang yang baru mengenal jenama tidak akan pernah dapat mengenalinya.

Mencari keperibadian Siren

Sebagai kayu yang betul-betul memahat dari kayu dan mencantumkan Siren di logo donat agak tidak teratur untuk jenama gabungan masa kini. Dia tidak bersedia untuk jarak dekatnya. Oleh itu, Lippincott memulakan penampilannya. Geana berkata, "Kami mempertimbangkan kuantitinya, kepalanya agak terlalu lebar, badan terasa terlalu tenang." "jadi kami mulai mengubah dan mengubah bentuk-bentuk ini, membuatnya tajam, dirancang dan grafik. Tetapi sekarang mereka mengklasifikasikan gambar dengan lebih baik. Sekarang dia bertahan dengan kontrak hebat sehingga anda dapat meninjau keperibadiannya. Oleh itu, perencana mula mempersoalkan hanya siapa Siren itu kerana Siren akan menjadi wajah Starbucks. "lebih alami dan ramah? Adakah dia memberikan jaminan? Adakah dia merasa seperti godaan?" ingat Geana. Memerhatikan bahawa mengubah aspeknya hanya nisbah satu inci menghasilkan perubahan besar dalam keperibadiannya. Akhirnya, kami memutuskan bahawa memberikannya kualiti legendaris, aneh, menarik adalah sesuatu yang kami ingin simpan.

Setelah skuad berjaya mengemas setiap titik baik keindahan logo korporat yang lengkap. Lippincott menyedari bahawa ia sudah terlalu jauh. Birdsall mengatakan "kami tidak ingin dia menjadi ideal, seperti Barbie, atau jenama lain dengan watak." "Wendy terlalu ideal. Siren lebih antarabangsa. Dan tidak dalam pengertian negatif duniawi. " Oleh itu, perancang mengkaji semula perubahannya. Mereka menambahkan beberapa maklumat berbentuk cincin, melembutkan tepi, dan akhirnya mereka mengenal pasti masalah pusat geometri; kecantikannya menjelaskan keteraturan itu sendiri. Birdsall mengatakan "kami mempunyai pendua sama sekali, dan semua berdiri berbincang." Dan ketika itulah skuad menyedari bahawa, terlepas dari apa yang kita semua lakukan untuk mempercayai daya tarik manusia, tidak ada yang suka melihat wajah yang ideal. "Itu adalah masa yang membimbangkan."

Perkara yang anda tidak tahu mengenai logo Starbucks

1-ia mungkin "Pequods"

Tidak ada yang mengatakan kehebatan perdagangan seperti rujukan sastera yang sangat tidak jelas. Sekurang-kurangnya itulah alasan dua guru pencipta asal Starbucks dan seorang penulis yang memilih untuk menamakan perniagaan biji kopi pendatang baru mereka selepas watak kecil di Moby-Dick. Ketika Starbuck pertama dibuka di bazaar Seattle's Pike Place pada tahun 1971, ia tidak menjual minuman kopi, hanya menukar kacang. Pencipta ingin menamakan tempat itu sebagai rakan kongsi pertama Kapten Ahab, Starbuck. Betul! Lelaki itu. Sebelum itu, mereka memikirkan untuk menamakannya setelah kapal Ahab, Pequod, tetapi mengubah pikiran mereka sesuai dengan corong mulut Starbucks ketika seorang teman mencuba slogan "Selamat minum secawan Pequod."

2- Mengenai logo itu

Semasa pemeriksaan akhir, logo Starbucks tidak logik. Pemeriksaan lebih dekat, lebih masuk akal, juga ancaman anda mencelupkan hidung anda ke dalam busa frap. Ada beberapa wanita dengan rambut panjang yang memakai coronet dan mencengkam apa yang kelihatan seperti salmon titan? Di belakang pokok kelapa sawit? Cacing pasir miniatur dari jus Beetle? Ahli teori skema telah menikmati gambar misteri. Pasukan sektarian telah mengaku bahawa single yang dimahkotai adalah Ratu Esther yang alkitabiah, menunjukkan bahawa Starbucks di belakang banyak rancangan Zionis. Yang lain menonton selari dengan gambaran Illuminati. Kisah sebenarnya lebih kurang mengenai skema jahat daripada reka bentuk grafik formal.

Sejak Starbucks dinamai karakter laut, logo Starbucks yang sebenarnya digambarkan untuk menggambarkan citra laut yang memikat. Seorang rakan inovatif menggali catatan laut lama sehingga dia membuat gambar siren dari potongan kayu Nordik dekad ke-16. Dia bertelanjang dada, berkembar, dan berteriak, "Beli Kopi!"

Pada tahun-tahun berkembang, bentuk pemasaran Starbucks memutuskan untuk menyembunyikan mer-boobs dengan rambut panjang, melepaskan ekor helang penyebaran yang menggugah dan memberikan pembedahan plastik muda yang berusia 500 tahun. Keputusan? Ratu Esther di dunia laut.

3- Starbucks di setiap sudut

Terdapat lebih dari 16,700 kedudukan Starbucks di lebih dari 50 negara, termasuk Wolves, yang kita pasti bukan negara. Pada masa yang sangat dinaikkan pada akhir 1990-an dan awal cipher, Starbucks membuka kedai baru setiap hari bekerja. Oleh kerana berbilion-bilion pembeli Starbucks kehilangan harga latte dan rumah, kereta, dan anak pertama mereka yang mengalami kemurungan, kopi yang besar pasti akan menguncup sedikit. Ia menutup 771 kedai di peringkat antarabangsa dan mempunyai idea untuk menutup beberapa ratus lagi. Australia secara sukar dilanda, kehilangan 61 dari 84 Starbucks pada bulan Julai 2008. Sekurang-kurangnya mereka masih mempunyai bir dan koala yang besar. Tetapi sebelum anda mula merasa kasihan dengan syarikat besar yang berpusat di Seattle, fikirkan statistik ini yang dikumpulkan oleh majalah Harper pada tahun 2002, mengesahkan perasaan mengkritik bahawa Starbucks memindahkan anda; 68 dari 124 Starbucks di Manhattan ditemui dalam dua blok Starbucks yang lain.

Latte "Dilarang"

Ketika Starbuck yang terhubung membuka ruang kopi 200 kaki persegi di dalam rintangan Kota Terlarang China pada tahun 2000, negara yang bahagia sebanyak 1,3 miliar itu bertindak seolah-olah seseorang telah mencurahkan Venti Caramel Macchiato di selangkangan gabungannya. Pemeriksaan di seluruh dunia mendapati bahawa 70 peratus orang Cina berpendapat bahawa kedai kopi tidak mempunyai perniagaan di Tapak Warisan Dunia UNESCO yang berusia 600 tahun sebelumnya. Ternyata Starbucks hanya membuka pos kecil atas permintaan pegawai Muzium Kota Larangan yang "memeriksa perairan" untuk lebih banyak kepentingan perniagaan di laman seluas 178 hektar. Ujian ini berakhir bahawa perairan itu naik dengan jerung Cina yang suka membenci kopi. The Forbidden City Starbucks menutup pintu buluh kecilnya pada tahun 2007.

Mengapa jenama memerlukan transformasi logo

Menukar logo yang dialu-alukan dan dikenali di seluruh dunia adalah keputusan yang sukar. Jenama seperti Starbucks melalui pengubahsuaian logo kerana beberapa sebab. Sebilangan daripadanya adalah seperti berikut;

Untuk memastikan pembangunan berkala

Keluar dari jenama lama yang serupa

Menukar titik tumpuan pengguna

Kerana diiktiraf sebagai moden

Untuk mengubah keperluan masa kini untuk logo

Untuk kewujudan media sosial

Sebelum membuka kedai baru di pelbagai tempat di dunia

Pengguna mencari item baru; mereka berharap jenama kegemaran mereka dapat dikaitkan dengan dunia masa kini. Pakar logo mengesyorkan menukar dan menilai logo setelah setiap lima tahun untuk memeriksa apakah masih menarik bagi penonton sasaran. Bergantung pada logo yang sudah lapuk boleh mempengaruhi minat pembeli.

Analisis kritikal terhadap logo Starbuck

Dalang dan penyerang logo berfikir untuk menurunkan nama francais daripada logo sebagai cadangan yang kurang baik. Pengiktirafan syarikat akan dipengaruhi hanya dengan menggunakan jarak dekat Siren sahaja. Pakar mengesyorkan bahawa mereka hanya boleh menjatuhkan "kopi" dari logo dan mesti menyimpan Starbucks. Pembeli yang tidak biasa dengan jenama ditindas kepada ketidakpastian kerana peralihan Starbucks dari logo. Starbucks mesti mempunyai idea dari sudut pandangan luar sebelum melepaskan namanya. Orang-orang yang berkomitmen untuk pengubahsuaian logo tidak memikirkan pembukaan francais di negara-negara dunia ketiga di mana pembeli tidak akan mengenali jenama tersebut.

Siren adalah reka bentuk yang sukar dan memerlukan nama jenama yang tertera di logo agar orang ramai dapat berhubung dengannya. Starbucks belum bersedia untuk memiliki logo tanpa nama dan bergantung sepenuhnya pada Siren untuk pengenalan jenama. Terutama kedai kopi di seluruh Eropah mempunyai petunjuk melingkar pada logo dengan teks di sekelilingnya. Starbucks juga memutuskan untuk tidak mengeluarkan siren sehingga menjatuhkan simbol kopi dari logo.

Logo Starbuck mempunyai rahsia yang tidak pernah anda ketahui

Matanya mempunyai kepercayaan hangat. Rambutnya bergelombang sebagai gelombang laut yang melingkar di atas payudaranya. Logo Siren menarik dengan lakaran, memberi isyarat kepada anda untuk memahami sepucuk surat atau pastri sebagai wajah Starbucks sejak 2011. wajahnya sangat ideal, ia adalah pemantulnya, dengan replika sisi kiri dan kanan untuk dianalisis seperti Rorschach ujian. Tetapi ketika pasukan penjenamaan antarabangsa di Lippincott memandangnya di dinding tujuh tahun yang lalu, dia tidak bekerja dan mereka tidak tahu mengapa. Dia tidak anggun, dia pelik anggun, agak menakutkan, jujur, memberi anda perasaan lucu di perut anda seperti dia adalah luaran seseorang, seperti penjajah atau mesin yang berpose menjadi manusia.

"Sebagai skuad, kami seperti, ada sesuatu yang tidak berfungsi di sini, apa itu?" menerangkan pengarah inventif seluruh dunia Connie Birdsall. "Seolah-olah, Oh, kita harus mundur. Kesalahan itu penting untuk menjadikan kekayaannya sebagai tanda." Terutama, Lippincott menyangka bahawa untuk kelihatan manusia, Siren tidak boleh seragam; terlepas dari kenyataannya, keteraturan itu adalah definisi kecantikan manusia yang dapat dibaca dengan baik. Dia harus tidak seimbang. Bolehkah anda menontonnya sekarang kerana anda tahu? Merenung hampir matanya. Adakah anda memerhatikan bagaimana hidung turun lebih rendah di sebelah kanan daripada kiri? Itulah nasib beberapa konstituen yang membuat Siren berfungsi. Rakan reka bentuk Bogdan Geana mengatakan, "Kesimpulannya, hanya untuk segmen wajah lakaran, ada sedikit bengkok untuk itu. Ia memiliki sedikit bayangan di sebelah kanan wajah, ”rasanya sedikit lebih manusia dan terasa seperti topeng yang sangat baik.

Maklum balas pelanggan

Sebagai pertimbangan berjuta-juta pembeli Starbucks yang tulus dengan perasaan dan analisis kritikal oleh pakar. Pasukan Starbucks menjalankan kategori logo yang berlainan melalui sekumpulan pembeli kecil. Ini membantu mereka dalam mendapatkan rancangan yang baik tentang bagaimana ia akan dilaksanakan di dunia. Starbucks menekankan bahawa Siren pada logo tetap berada di fikiran pembeli. Jenama telah memasuki otak pembeli sekarang dan tidak memerlukan teks untuk pengenalan diri. Seperti yang dijelaskan di BBC, logo berubah, logo Starbuck masih yakin memiliki logo tanpa teks dan pengenalan jenama melalui Siren.

Logo Starbucks masih terjamin mempunyai logo tanpa logo dan pengenalan jenama melalui Siren, sembilan tahun kemudian setelah pengubahsuaian logo. Sebaik sahaja Starbucks mengumumkan berita logo baru yang tidak memiliki posisi untuk "kopi Starbuck" di dalamnya, pembeli sebenarnya mulai bertindak balas. Ada yang suka dan mengatakan ia sekarang halus dan rapuh sementara yang lain mengatakan peralihan nama jenama tidak masuk akal.

Ringkasan

Starbucks adalah kopi yang disukai orang sama ada suka atau benci. Syarikat Seattle membuka kedai pertamanya pada tahun 1971, dan bertahun-tahun kemudian, kopi yang besar masih menghampiri minuman kompulsif dan perbezaan ukuran venti di seluruh dunia. Starbuck bukanlah pilihan pertama sebagai nama jenama. pengeluarnya sangat terdorong oleh laut dan pengembaraan . Seiring berjalannya waktu, banyak perubahan berlaku pada logo. Logo mengalami banyak perubahan. Perubahan pertama berlaku dalam reka bentuk logo pada tahun 1987. Howard merasakan syarat untuk perubahan reka bentuk logo. Pada tahun 2011, pada ulang tahun ke-40, Starbuck sekali lagi mengalami perubahan pada logo mereka. Kali ini tanda perkataan dan bintang terputus. Jenama memerlukan perubahan logo untuk memastikan evolusi berkala, untuk kehadiran media sosial, untuk menyesuaikan keperluan masa kini untuk logo, dll. Pembeli mencari perkara baru. Mereka menginginkan jenama terbaik mereka untuk berhubung dengan dunia masa kini. Pembeli yang tidak biasa dengan jenama merasa bingung kerana penyingkiran Starbucks dari logo. Kumpulan ini menghadapi banyak kritikan kerana perubahan pada logo Starbuck mereka.

Soalan Lazim

1-Apakah maksud logo Starbuck?

Siren adalah potongan kayu Norse yang paling awal. Nombor tentera laut yang pelik memanggil mereka, seperti yang dilakukan oleh siren. "Mereka menyukai penampilannya dan terikat dengan apa yang mereka rasa mewakili Starbuck," kata Steve. "Jadi kami mendapat dorongan dari itu dan menghasilkan logo dari sana. Dan dia menjadi siren.

2-Siapakah wanita di cawan Starbucks?

Siren adalah wanita di cawan Starbucks. Siren dilahirkan dari Potongan Kayu Norse abad ke-16, anda mengira; duyung dua ekor. Terry Heckler adalah perancang pertama dan artis reka bentuk sebenar yang menyumbangkan logo Starbucks berikutan pembelian kopi Starbuck segar pada tahun 1987.

3-mengapa Starbuck begitu luas?

Sekiranya ini berlaku di rumah anda, anda mungkin memahami bahawa keselesaan adalah salah satu penyebab Starbucks begitu luas. Anda akan memberi tambahan untuk membuat seseorang membuat kopi untuk anda berbanding dengan membuatnya sendiri. Biasanya, masa yang diperlukan untuk mendapatkan kopi anda sedikit lebih cepat.

4- Mengapa Starbuck begitu baik?

Sungguh beruntung kerana dapat memberikan pengalaman yang mengubah seberapa banyak atau dunia berfikir tentang kedai kopi dan berapa banyak di antara kita yang minum kopi di luar rumah kita. Starbucks menghasilkan titik ketiga antara rumah dan tempat kerja di mana orang boleh bersantai, menikmati secawan kopi dan merasai suasana yang mengundang.

5-Adakah air-percuma di Starbucks?

Sekiranya anda ingin minum air dengan kopi anda (kopi boleh menjadi penyahhidratan, bagaimanapun) jangan membayar air tertutup. Anda boleh mendapatkan air yang ditapis secara percuma di Starbucks.

6-Apa maksud air di Starbucks?

Sekiranya anda mencari rasa teh tertinggi, jangan minum air. Daripada minum setengah teh dan setengah air ke dalam cawan anda, anda akan minum semua teh, atau lebih banyak java.

7- Apakah rahsia Strategi Starbucks?

Rencana pencapaian Starbuck adalah untuk memberikan pengalaman Starbucks kepada pembeli yang bermaksud pengalaman pembeli yang lebih tinggi akan pengalaman syarikat, suasana yang ramah di kedainya, dan ini memberi kebenaran kepada pembeli untuk melakukan perubahan.

8-Apa yang menjadikan Starbucks unik?

Starbucks tajam dan asli. Mereka mempunyai logo nama Frappuccino; mereka mengikuti trend sambil membantu cecair sebenar mereka. Dari kopi seragam hingga kopi yang sangat mengasyikkan, Unicorn Frappuccino's, anda tahu mereka mempunyai semuanya.

9- Mengapa Starbucks menjadi simbol duyung?

Sejak Starbucks diberi nama sebagai peran pelaut, logo Starbucks yang sebenarnya dirancang untuk menggambarkan gambaran laut yang menarik. Seorang rakan kreatif utama menggali catatan laut lama sehingga dia menjumpai gambar siren dari potongan kayu Nordik abad ke-16.

10-Apa yang tersembunyi di logo Starbuck?

Jadi siapa wanita di bahagian dalam rantai kopi paling terkenal yang pernah ada? Dia adalah siren, duyung berkembar Norse abad ke-16. Siren menandakan sejarah maritim kopi dan pelabuhan laut di Seattle, bandar di mana Starbucks berasal.

Kesimpulannya

Dari beberapa reka bentuk bersejarah pada masa kini, Starbucks benar-benar mencapai puncaknya. Jenama kopi di seluruh dunia diperbesar dari sebuah kedai kecil sehingga kami tahu sekarang. Logo Starbuck mempunyai perjalanan yang indah, yang pasti masih boleh berkembang dan diperbesar. Kita akan melihat sejarah dan reka bentuk banyak sisi logo Starbucks, termasuk yang kita kenal sekarang. Logo Starbuck mengalami banyak perubahan dari semasa ke semasa. Sebagai pertimbangan untuk berbilion-bilion atau emosi pembeli Starbuck yang nyata dan ulasan yang menarik oleh pakar, skuad Starbucks menjalankan pelbagai jenis logo melalui sekumpulan pembeli kecil. Ini membimbing mereka dalam mendapatkan idea terbaik tentang bagaimana ia dapat dilaksanakan di dunia. Sebaik sahaja Starbucks mengumumkan berita logo baru yang tidak mempunyai kedudukan untuk kopi Starbucks di dalamnya, pembeli sebenar mula bertindak balas. Ada yang suka dan mengatakan sekarang rapuh dan menarik sementara yang lain mengatakan penghapusan jenama tidak masuk akal.

Artikel berkaitan

Starbucks adalah ikon kopi yang disukai atau suka dibenci orang. Syarikat Seattle membuka kedai pertamanya pada tahun 1971, dan bertahun-tahun kemudian, gergasi kopi itu masih menghasilkan minuman ketagihan dan kontroversi berukuran besar di seluruh dunia. Berikut adalah 10 perkara yang mungkin tidak anda ketahui mengenai Starbucks. Tidak ada yang mengatakan genius pemasaran seperti rujukan sastera yang sangat kabur. Sekurang-kurangnya itulah logik pengasas asal Starbucks - dua guru dan seorang penulis - yang memilih untuk menamakan perniagaan biji kopi mereka yang baru selepas watak kecil di Moby-Dick . Apabila Starbucks pertama dibuka di Pasar Pike Place di Seattle pada tahun 1971, ia tidak menjual minuman kopi, hanya kacang. Pengasasnya mahu menamakan tempat itu sebagai pasangan pertama Kapten Ahab, Starbuck. Betul "... lelaki itu. ** Sebelum itu, mereka mempertimbangkan untuk menamakannya setelah kapal Ahab, Pequod, tetapi berubah pikiran - menurut seorang jurucakap Starbucks - ketika seorang teman mencuba slogan" Selamat minum secawan Pequod. " Setelah diperiksa dengan teliti, logo Starbucks tidak masuk akal. Pada pemeriksaan yang lebih dekat, lebih masuk akal, dan anda berisiko mencelupkan hidung anda ke dalam busa frap. Ada seorang wanita dengan rambut panjang yang memakai mahkota dan memegang apa yang kelihatan seperti dua raksasa | salmon? Pokok sawit dipenggal? Cacing pasir miniatur dari Beetlejuice ? Starbucks-logo Ahli teori konspirasi telah bersiaran dengan gambar yang samar. Kumpulan anti-Semitik telah mendakwa bahawa gadis yang dimahkotai adalah Ratu Esther yang alkitabiah, membuktikan bahawa Starbucks berada di belakang pelbagai rancangan Zionis. Yang lain melihat persamaan dengan citra Illuminati. Kisah sebenarnya kurang mengenai konspirasi jahat daripada reka bentuk grafik yang bijaksana. Sejak Starbucks dinamai karakter bahari, logo Starbucks yang asli dirancang untuk menggambarkan bayangan laut yang menggoda. Rakan kreatif awal menggali arkib laut lama sehingga dia menjumpai gambar siren dari potongan kayu Nordik abad ke-16. Dia bertelanjang dada, berkaki dua dan hanya menjerit, "Beli kopi!". Pada tahun-tahun berikutnya, jenis pemasaran Starbucks memutuskan untuk menutupi mer-boobs dengan rambut panjang, menjatuhkan ekor helang yang menjanjikan dan memberi penyihir laut berusia 500 tahun itu wajah yang lebih muda. Keputusan? Ratu Esther di Sea World. Selama tiga tahun, Annamarie Ausnes hanya nama Sharpie yang lain di cawan kertas. Dia akan mampir ke Tacoma, Washington, Starbucks yang sama beberapa kali seminggu untuk mengangkat pagi dan bercakap kecil dengan barista Sandie Andersen. Tidak ada yang akan memanggil mereka kawan. Dan tidak ada yang dapat menebak apa yang akan terjadi seterusnya. Selama 20 tahun, Ausnes menderita penyakit ginjal polikistik, keadaan yang jarang berlaku yang selalu berakhir dengan kegagalan buah pinggang. Pada musim gugur 2007, lelaki berusia 55 tahun itu mula lemah dan doktornya mengesahkan bahawa buah pinggangnya hanya beroperasi pada kadar 15%. Mana-mana yang lebih rendah dan dia harus menjalani dialisis. Sama seperti ruang bar yang biasa menumpahkan jiwanya kepada bartender, Ausnes menceritakan kisah sedihnya dengan barista ramah Andersen, yang berada di atas dan di luar panggilan perkhidmatan pelanggan. Andersen segera menjalani ujian darah, dan ketika dia mengetahui bahwa dia adalah jodoh, memberitahu Ausnes bahawa dia ingin menderma ginjalnya. Beberapa bulan kemudian, kedua wanita itu - barista dan kenalan profesional kasual - memasuki Pusat Perubatan Virginia Mason untuk menukar organ dalaman. Transplantasi berjaya, meninggalkan satu-satunya soalan: berapa banyak petua yang anda tinggalkan untuk ginjal ?. Terdapat lebih dari 16.700 lokasi Starbucks di lebih daripada 50 negara, termasuk Wales, yang kami pasti bukan negara (kemas kini: ia adalah negara). Dalam tempoh yang sangat sibuk pada akhir 1990-an dan awal awal, Starbucks membuka kedai baru setiap hari bekerja. In 2008 and 2009, as millions of Starbucks customers lost their latte money — and their homes, cars and first born children — to the recession, the coffee giant was forced to shrink just a tad. It closed 771 stores worldwide and has plans to close a couple hundred more. Australia was particularly hard-hit, losing 61 of its 84 Starbucks in July 2008. At least they still have giant beer and koalas. But before you start feeling sorry for the Seattle-based mega-company, consider this statistic gathered by Harper's magazine in 2002, confirming the nagging suspicion that Starbucks is stalking you: 68 of Manhattan's 124 Starbucks are located within two blocks (!) of another Starbucks. Back in 2008, a San Diego judge ordered Starbucks to pay back $86 million in tips (plus interest) to over 100,000 of its California baristas. For years, Starbucks had a policy of spreading the tip jar love among all employees, even shift supervisors. The cash and coins (and occasional Skittles) were pooled weekly and divvied out according to how many hours the employee had clocked, adding up to an extra $1.71 an hour. An ex-barista filed a class-action suit in 2006 citing that supervisors aren't entitled to tips under California law. The Super Court judge agreed, and dropped the $105 million bomb on Starbucks in a curt four-paragraph ruling. Starbucks called the suit “fundamentally unfair and beyond all common sense and reason,” citing the fact that supervisors also make coffee and serve customers. In a rare win for corporate American (ahem), the judge's ruling was reversed a year later by the Court of Appeals, who agreed that supervisors “essentially perform the same job as baristas.” Just don't tell that to their girlfriends. Carly Simon is famous for her transparently personal “you-done-me-wrong” ballads in which unnamed exes like Cat Stevens and James Taylor drag her heart through the dirt. But few people expected the 64-year-old crooner to lavish the same overwrought emotion on Howard Schultz, the CEO of Starbucks. In 2009, Simon filed a lawsuit against Starbucks, claiming the coffee chain had failed to adequately promote her album This Kind of Love , produced and distributed by Starbucks' house label, Hear Music. But before she called her lawyer, Simon sent a series of handwritten notes to CEO Schultz, including the following quasi-Haiku quoted in the New York Times : Howard, Fraud is the creation of Faith/ And then the betrayal. Carly.For its part, Starbucks said it stocked Simon's CD at over 7,000 stores, put it on heavy rotation in the droning Starbucks soundtrack and even kept the slow-selling album on the shelves way past its expiration date just to be “nice.” In the end, it was Starbucks' vice president of brand content Chris Bruzzo who ended up sounding like a Carly Simon song:" We're very disappointed that Carly has decided to file this suit because we worked very hard and put a lot of time, and energy, and effort from the music team and thousands of stores behind giving this album its best shot in finding its audience," Bruzzo said. Put a samba beat to that and he's got something. When a Starbucks affiliate opened a 200-square-foot coffee stand inside the walls of China's Forbidden City in 2000, the proud nation of 1.3 billion reacted as if someone had spilled a Venti Caramel Macchiato on its collective crotch. A nationwide survey found that 70% of Chinese thought that a coffee shop had no business in the 600-year-old UNESCO World Heritage Site. A news anchor on China's state-run television even led an online protest to the caffeinated intruder, saying that Starbucks “undermined the Forbidden City's solemnity and trampled over Chinese culture.” Turns out that Starbucks only opened the mini-outpost at the invitation of Forbidden City Museum officials who were "testing the waters"?? for more commercial interests in the 178-acre site. The test concluded that the waters were teeming with coffee-hating Chinese sharks. In 2007, the Forbidden City Starbucks (OK, that does sound a little funny) closed its tiny bamboo doors. The owner of Victrola Coffee Roasters in the Capitol Hill neighborhood of Seattle knew something was brewing when a team of known Starbucks employees started hanging out at his shop and scribbling notes into a conspicuous folder labeled "OBSERVATIONS."A few months later, the Starbucks outlet down the street closed up for renovations. The "slutty mermaid"?? sign came down and a new one went up: 15th Avenue Coffee and Tea. Did someone actually buy out a Starbucks in Seattle? Was this a rare victory for little coffee? What do you think? This was Starbucks being Starbucks without being Starbucks. The hope is that brand-averse hipsters will ignore the obvious Starbuckiness of the new store and concentrate on the new wine and beer selection (inspired by Victrola). Plans are in the works for additional stealth Starbucks in it. Back in the '90s, Starbucks tried to sell a paper version of Microsoft's online magazine Slate , which nobody read. In 1997, it started stocking selections from Oprah's Book Club, which nobody bought. And in 1999, it tried to publish its very own literary magazine called Joe , a convincingly high-brow, well-written, stylish rag that only lasted three issues. Since Starbucks was named after a nautical character, the original Starbucks logo was designed to reflect the seductive imagery of the sea. An early creative partner dug through old marine archives until he found an image of a siren from a 16th century Nordic woodcut. Starbucks is a global coffee giant, which was founded in 1971 as a local coffee bean retailer.Headquartered in Seattle, the company is now the world's biggest coffeehouse chain, comprising of approximately 20,891 stores in 62 countries.Starbucks logo and its packaging have a unique design that unfailingly catches the interest and attention of onlookers. As we know, a logo ( designed by a professional designer or a logo generator is the face a company. This memorable symbol is one of most recognized business logo design that's adored by coffee lovers from across the globe. In fact, it wouldn't be an exaggeration to say that the unique concept of Starbucks logo design has contributed immensely in the company's success worldwide. The latest Starbucks logo is a much simplified version of its old logos as the surrounding text and the double outer circles have been completely removed. Now, the new logo is a versatile symbol that looks impressive on t-shirt designs, signage's, brochures, websites, and many other promotional products. Starbucks was founded by three partners in Seattle, Washington on March 30, 1971. The three partners – Jerry Baldwin, Zev Siegl, and Gordon Bowker. The trio named the company Pequod after a whaling ship in Herman Melville's American classic, Moby-Dick. But the name was a peculiar one and after a series of discus sions, the trio changed the name of the company to Starbuck, chief mate on the Pequod. The original Starbucks logo was the image of a “twin-tailed mermaid”, or siren. Greek mythology has it that sirens lured sailors to shipwreck off the coast of an island in the South Pacific, also sometime referred to as Starbuck Island5. The logo was used by the original Starbucks founders to lure coffee lovers from everywhere, both offline platforms and online websites. Since its creation, the original Starbucks logo has undergone many changes. The logo design saw dramatic changes in the year 1987 when the company was acquired by Howard Schultz. The original name, Starbucks Coffee, Tea, and Spice was also changed to Starbucks Coffee. It was Schultz who got the otherwise complicated Starbucks logo cleaned up a bit and added a more corporate polished look and feel to this business logo design. Despite of all the dramatic changes made to the design, Starbucks logo still retains its original 'Mermaid' icon. The logo has evolve over time with rapid growth in the popularity of Starbucks. In fact, the logo has become one of the most recognizable icons across the globe.