Apa itu Starbucks?

Starbucks adalah pemanggang, pemasar, dan peruncit kopi khas terkemuka di dunia, beroperasi di 75 negara.

Saiz Starbucks Cofee

Saiz kopi Starbucks boleh membingungkan. Adakah minuman Starbucks sejuk lebih besar daripada minuman panas? Adakah ukuran tambah adalah ukuran terkecil yang anda dapat? Dan adakah memesan saiz yang lebih besar bermaksud memakan lebih banyak kafein? Inilah yang perlu anda ketahui.

f5398262c26f496d10fb7d4816e0d6b2

Pendek

Minuman Starbucks terkecil, yang pendek mengandungi lapan auns. Cawan kecil ini hanya tersedia untuk minuman panas, termasuk kopi yang diseduh dan espresso.

Tinggi

Membingungkan, ukuran kedua terkecil di Starbucks ditetapkan "tinggi." Ini mencatatkan suhu pada 12 ons, atau setengah lebih besar daripada yang pendek. Anda boleh memesan minuman panas dan sejuk dalam cawan tinggi.

Datuk

Dalam bahasa Sepanyol, "grande" menandakan besar, tetapi kerana lebih baik berkaitan dengan espresso, itu benar-benar pilihan sederhana di Starbucks. Kopi besar menyimpan 16 auns untuk minuman panas dan sejuk.

Venti

Pilihan Venti sukar kerana sebenarnya dua ukuran berbeza. Minuman Venti panas mengandungi 20 auns kopi - sebenarnya, perkataan Venti bermaksud 20 dalam bahasa Itali. Venti yang sejuk agak besar pada 24 auns. Kedua-dua cawan itu besar dan agak berat untuk dibawa, yang harus anda ingat semasa anda keluar dan berkeliling.

Trenta

Ukuran Starbucks yang lebih baru menimbulkan kegemparan ketika keluar pada tahun 2011. Seperti yang dilaporkan Eater, Trenta 31-ons sebenarnya lebih besar daripada perut manusia. Anda hanya boleh memesan minuman sejuk dalam ukuran besar ini.

Saiz Piala Starbucks

Pertama, berikut adalah pilihan ukuran: besar (12 oz), besar (16), venti (24), dan trenta (31).

Mari alamat ringkas yang besar. Penetapan oleh syarikat kopi ini dilihat oleh banyak orang sebagai contoh klasik manipulasi bahasa korporat. Bunyi besar seperti kecil , tetapi ini bermaksud sesuatu yang hampir bertentangan. Hasilnya nampaknya mendorong pembeli untuk memikirkan lebih sedikit tentang ukuran minuman mereka dan ukuran tagihan.

Ukuran Minuman Starbucks

  • Pendek (8 auns cecair)
  • Tinggi (12 auns cecair)
  • Besar (16 auns cecair)
  • Angin (20 auns cecair)
  • Tiga puluh ais krim (31 auns cecair)

Saiz Starbucks Terbesar

Trenta: "Trenta" diperkenalkan pada Mei 2011 dan merupakan ukuran minuman terbesar di Starbucks. Nama itu bermaksud "tiga puluh" dalam bahasa Itali sehingga anda dapat menganggap kopi adalah 30 ons. Anehnya, ia 9 ons (920 mililiter). Hampir 30 auns tidak cukup untuk menjadikannya "Big Gulp" dari dunia kopi. Ukuran Trenta hanya dikhaskan untuk minuman es (contohnya kopi ais, teh ais, limun, dan minuman lain yang disajikan di atas ais).

Nama saiz Starbucks

Pernahkah anda bertanya mengapa anda perlu mengatur latte tinggi, besar, atau venti latte di Starbucks, bukannya standard kecil, sederhana dan besar? Ukuran Starbucks sebenarnya mempunyai sedikit sejarah di belakangnya.

Berkenaan dengan ukuran cawan Starbucks, anda mungkin mendapat hasil akhir yang tidak dijangka apabila anda meminta minuman anda. Dengan nama ukuran seperti tinggi, besar, dan venti, sukar untuk mengetahui ukuran yang anda pesan dan berapa sebenarnya yang anda beli.

Saiz Starbucks: pendek

Saiz Starbucks ini menawarkan lapan ons cecair, ukuran yang sesuai untuk cappuccino. Ukuran menu rahsia ini sebelumnya ditawarkan pada menu biasa, tetapi seiring bertambahnya ukuran Starbucks, popularitas pesanan ini menurun hingga tidak lagi berada di menu biasa. Oleh itu, kedai Starbucks mempunyai bekalan ukuran cawan ini, dan jika anda mencari jumlah kopi anda yang lebih kecil setiap hari.

Saiz Starbucks: Tinggi

Alto adalah yang paling kecil dari semua ukuran kopi Starbucks yang akan anda lihat dipaparkan di menu biasa, dengan harga 12 ons cecair. Minuman espresso tinggi di Starbucks, seperti latte, mocha, atau macchiato, akan disertakan dengan satu tembakan espresso kecuali anda menyatakan bahawa anda mahukan lebih banyak, jumlah kafein sebenar yang sama dengan yang pendek, tetapi dengan lebih banyak minuman, untuk itu , anda boleh menikmati.

Saiz Starbucks: Besar

Sekiranya anda memesan "besar", anda akan mendapat 16 auns minuman panas atau sejuk. Minuman espresso yang besar di Starbucks dilengkapi dengan dua tangkapan espresso.

Saiz Starbucks: Venti

Starbucks Venti terdapat dalam dua jenis: Venti Hot iaitu 20 auns cair dan Venti Cold iaitu 24 auns cair. Ingatlah perkara ini semasa memesan kopi es pada musim bunga. Penjelasan Venti Cold lebih besar daripada Venti Hot adalah bahawa minuman sejuk biasanya mengandungi ais kecuali jika anda telah menentukan bahawa anda memerlukannya tanpa ais, dan Starbucks perlu memberi anda ukuran minuman asli yang serupa, lebih sejuk, berbanding pengisian anda kurang minuman dan yogurt beku. Minuman espresso venti sejuk dilengkapi dengan tiga tangkapan espresso, tetapi minuman panas hanya mempunyai dua, sama seperti minuman besar kecuali anda meminta yang ketiga.

Saiz Starbucks: Trenta Cold

Yang paling besar dari semua saiz espresso Starbucks, Trenta Cold hanya dapat diakses dalam minuman segar pilihan seperti espresso frosted dan minuman sejuk dan akan menyimpan 31 auns cair.

Jawapan Pakar Untuk Soalan Pembaca

Q. Apakah ukuran terbesar di starbucks?

A. Trenta akan menelan belanja lima puluh sen lebih banyak daripada Venti Iced, dan juga hanya boleh diakses untuk minuman beku. Oleh itu, kita rasa sukar untuk mengekalkan minuman yang hangat? Atau sebaliknya, mungkin ada risiko menghidangkan cecair panas itu?

Q. Berapakah saiz grande di starbucks?

A. "Grande" (artikulasi GRAWN-day ) adalah perkataan Itali, Sepanyol, Portugis, dan Perancis untuk "besar." Pada 16 auns cecair (470 mililiter, atau 2 1/2 cawan), ini bukan minuman terbesar yang boleh anda sediakan di Starbucks.

Q. Berapakah ukuran sederhana di Starbucks?

A. Cawan Grande dianggap bersaiz sederhana. Grande, perkataan Itali, bermaksud 'besar' dalam bahasa Inggeris. Venti: Cawan ini ialah 20 auns. Venti, juga berasal dari Itali, diterjemahkan ke nombor '20' dalam bahasa Inggeris.

Q. Apakah ukuran Starbucks terkecil?

A. Cawan "pendek" adalah salah satu daripada dua saiz Starbucks yang unik. Ini 8 auns cecair (240 mililiter) dan selain demi, ia adalah ukuran minuman paling kecil yang boleh diakses di Starbucks. Bagi sebilangan individu yang minum espresso di rumah, 6 hingga 8 ons adalah ukuran cawan standard.

Anda telah minum Starbuck selama bertahun-tahun tetapi anda mempunyai idea mengenai saiz Starbuck? Baiklah, itu adalah cara yang membingungkan untuk bertanya kepada seseorang tetapi cara saya untuk memperkenalkan anda kepada topik tersebut.

Ukuran Starbucks kelihatan seperti menyelesaikan teka-teki. Adakah minuman Starbucks panas lebih besar daripada minuman sejuk? Adakah yang terkecil kelihatan seperti yang tinggi? Dan yang penting anda telah berfikir jika saya memesan ukuran terbesar adakah ini bermaksud bahawa ia mengandungi lebih banyak kafein? Jadi, inilah semua yang perlu anda ketahui mengenai saiz Starbucks.starbucks

Jadi ukuran yang tersedia untuk anda ialah Trenta, venti cold, venti hot, grande, tinggi dan pendek.

Trenta

Starbucks mengeluarkan Trenta pada tahun 2011. Trenta berasal dari perkataan Itali yang bermaksud dahaga. Ramai orang berpendapat bahawa Trenta adalah 30 auns, tetapi itu adalah 31. Trenta hanya untuk minuman es sebelum anda akan mendapatkan harapan kopi anda.

Venti Panas

Hmm, saiz minuman sejuk dan minuman panas anda sedikit berbeza. Minuman panas Venti mengandungi 20 auns.

Venti Sejuk

Minuman sejuk Venti sedikit lebih besar daripada Venti panas sementara Venti sejuk mengandungi 24 auns.

Datuk

Baiklah, grande kelihatan seperti perkataan yang lebih besar, dan juga dalam bahasa Sepanyol grande bermaksud besar, tetapi tidak sama dengan Starbucks. Di Starbucks, ia adalah minuman sederhana. Grande adalah minuman panas dan sejuk. Ia menyimpan 16 auns.

Tinggi

Nampak tinggi adalah pilihan saiz OG Starbucks yang lain. Perbezaan antara minuman tinggi dan pendek hanyalah empat auns. Tinggi mengandungi 12 auns. Anda boleh minum es sejuk dan minuman panas dalam ukuran ini.

Pendek

Short mengandungi 8 ons dan ya itu adalah minuman terkecil di Starbucks. Anda boleh mendapatkan cawan mini ini untuk minuman panas sahaja, termasuk minuman espresso dan kopi yang diseduh.

Tangkapan Espresso dalam Setiap Ukuran

Inilah kekeliruan lain yang mungkin anda miliki dan itu pasti gambar espresso yang digunakan dalam setiap ukuran. Kedua-dua minuman panas dan sejuk mengandungi jumlah espresso yang berbeza. Inilah panduan ringkas untuk anda:

Pendek

Minuman pendek dibuat dengan cappuccino, susu, latte, dan melibatkan satu suntikan espresso. Americano pendek yang terkenal yang dibuat dengan air juga memegang 1 tangkapan espresso.

Tinggi

Tinggi mengandungi 1 tangkapan espresso dan dibuat dengan susu tetapi minuman tinggi Americano mengandungi 2 tangkapan di sana.

Datuk

Grande mengandungi 2 tangkapan espresso. Americano mempunyai suntikan tambahan espresso, seperti biasa memberikan dorongan yang baik dengan 3 tembakan.

Venti Panas

Hebatnya, venti hot mempunyai gambar espresso yang tepat sebagai grande, ia terdiri daripada dua tangkapan espresso. Jumlah tambahan kebanyakannya adalah sirap dan susu. Anehnya, Americano mengandungi empat tangkapan espresso.

Venti Sejuk

Minuman Starbucks yang lebih besar, Venti cold merangkumi tiga tangkapan susu dan satu lagi espresso.

Apa itu Espresso Shot?

Sebilangan besar minuman di Starbucks dihasilkan dengan tembakan espresso. Setiap tangkapan mengandungi kira-kira tujuh puluh lima mg kafein.

Mereka menggunakan bar espresso automatik. Ini bermaksud bahawa mesin itu menyiapkan dan menggiling tangkapan untuk kita. Kafe lama mungkin melakukan ini dengan tangan.

Pilihan Susu

Starbuck menawarkan banyak jenis susu pilihan, bersama dengan susu tanpa lemak, satu hingga dua peratus susu kedelai dan keseluruhan, susu soya vanila, dan krim sebat berat juga tersedia.

Sebilangan besar minuman di Starbucks disediakan dengan susu rendah lemak 2%, kecuali anda meminta sesuatu yang lain. Satu pengecualian besar adalah minuman campuran dan frappuccino lazat, yang dibuat dengan susu keseluruhan.

Mereka juga menawarkan eggnog secara bermusim. Biasanya, ia boleh didapati dari bulan November atau November hingga Februari atau Jan. Eggnog adalah pengganti susu lain. Eggnog latte adalah campuran dua hingga tiga eggnog dan satu demi tiga susu.

Sirap

Untuk konsistensi, semua sirap di Starbucks diukur dengan pam. Mocha putih, mocha, dan chai adalah kira-kira setengah auns. Sirap adalah minuman yang boleh diganti sesuai dengan selera anda.

Rasa sirap biasa Starbucks termasuk Vanilla (anda juga boleh mendapatkan gula), Cinnamon Dolce (juga bebas gula), karamel (juga bebas gula), Hazelnut (juga bebas gula), Raspberry, Toffee Nut, Mocha putih, Mocha (juga bebas gula), pudina (juga bebas gula), Klasik (sirap sederhana; campuran gula dan air), Teavana Oprah Chai, Tazo Chai (chai klasik dan chai standard).

Sirap bermusim Starbucks termasuk Labu Rempah (tersedia Oktober hingga Jan atau Februari) karamel brulee (ia telah menjadi pokok percutian Starbucks. Anda boleh mendapatkannya dari Nov hingga Jan / Feb, kerana stok habis. Peppermint Tanpa Gula (musim sejuk musim ini sirap digunakan dalam versi Peppermint Mocha, tetapi anda boleh memintanya sendiri.) Roti jahe (biasanya tersedia dari bulan nov hingga Januari hingga Februari) limun teh hijau.) Pudina tanpa gula (sirap bermusim musim sejuk ini digunakan dalam versi mocha peppermint yang kurus), Blackberry (percubaan baru untuk musim panas yang diperkenalkan pada tahun 2014, ini dipaparkan dalam limun teh mojito blackberry dan teh mojito blackberry ).

Minuman Rahsia Starbucksperisa starbucks

Inilah yang perlu dipesan di Starbucks, kerana Starbucks mengandungi banyak minuman tersembunyi. Inilah yang anda dapat!

Suka Bug Frappuccino

Buah dan coklat ini telah disiapkan oleh Starbucks genius Holy Waker di atas bom. Anda boleh mulakan dengan memesan frappuccino krim dan strawberi bom tangan. Kemudian minta satu sudu kerepek java dan satu pam sirap raspberry. Untuk menyelesaikan frappuccino ini, minta cookie runtuh dan gerimis mocha di atas krim disebat.

Cinta Di Batu

Minuman ini memberi anda rasa smoothie yang serius dan ia adalah teh buah. Untuk membuat pesanan, pergi dengan teh semangat venti, tanpa air, tanpa gula. Kemudian minta puri strawberi ringan, santan, dan empat pam sirap raspberry. Anda sedang jatuh cinta!

Minuman Oren

Bayangkan gummy peach dari zaman kanak-kanak anda dalam minuman. Inilah yang anda dapat dalam manis ini. Minuman oren yang sangat lazat dari menu rahsia Starbucks. Untuk mendapatkannya, minta limun teh teh manis setengah es dicampurkan dengan sedikit susu kedelai dan teh peach. Yang baik adalah minuman Starbucks yang sihat ini seratus peratus enak dan vegan.

Baby Yoda Frappuccino

Akhirnya, kegilaan bayi Yoda berjaya sampai ke Starbucks. Minta frappuccino teh hijau matcha dicampur dengan gerimis karamel di cawan. Pesan dengan topping karamel, lebih banyak sirap karamel, dan krim disebat.

Minuman Strawberry Bertutup Coklat

Minta minuman strawberi yang ditutupi coklat dengan memesan minuman sejuk venti dengan dua pam raspberry dengan busa sejuk, gerimis mocha, dan haluskan strawberi.

Tiramisu Frappuccino

Untuk mendapatkan minuman ini, memesan kopi frappuccino dengan satu setengah pam setiap karamel dan saus mocha pam tunggal, vanila, hazelnut, dan sirap kacang toffee dengan espresso affogato.

Frappuccino Butterbeer

Untuk mendapatkan klasik Starbuck yang ajaib ini, mulakan dengan Crapp Frappuccino dan hitung untuk menambah tiga pam setiap satu sirap kacang dan karamel.

Tiga C latte

Ancaman tiga ini membungkus rasa karamel, coklat, dan kayu manis! Pesanlah cinnamon dolce latte dengan sirap karamel dan sos mocha.

Minuman Ungu

Minuman ini adalah makanan pokok musim panas. Minuman ungu dicampurkan dengan satu sudu blackberry, sirup vanila, kicap, dan teh ais campuran. Cuba juga dengan santan.

Bola ubat

Minuman ini disediakan dengan air limau kukus, air panas sitrus jade, teh hijau pudina, madu ketenangan persik, dan teh boleh membantu gatal tekak atau sakit. Kerana popularitinya, minuman ini ditambahkan ke dalam menu sebagai teh pudina sitrus madu.

Nutella Frappuccino

Minuman rahsia ini bermula dengan frap kopi dengan krim disebat, sirup hazelnut, dan sos mocha.

jika anda tidak dapat memperoleh cukup banyak kombinasi rasa hazelnut plus coklat. Anda mesti mencuba rasa ini.

Dirty Chai Latte

Beri rasa cinta yang tinggi untuk sirap petang. Cubalah ais atau panas. Minta tembakan espresso dengan chai latte.

Saiz Starbucks berupa kacamata di mana ukuran terbesar adalah Trenta yang diperkenalkan pada Mei 2011. Nama itu diberikan dari bahasa Italuan yang bermaksud 'tiga puluh'. Mungkin diandaikan bahawa ukuran kopi adalah 30 ons tetapi sebenarnya 31 auns. Sebilangan besar ukuran di restoran hanya sederhana, besar tetapi di Starbucks bukanlah nama nomen biasa tetapi mereka mempunyai nama yang berbeza. Oleh itu, jika seseorang bukan pelanggan biasa di Starbucks maka memesan kopi akan memakan masa yang agak lama. Contohnya, mereka mempunyai ukuran cawan ini yang disebut 'tinggi' yang mungkin memberi idea bahawa ia adalah ukuran cawan terbesar sedangkan kopi hanya memberikan 12 ons kopi. Nama-nama tersebut dikumpulkan dari bahasa yang berlainan terutamanya dari Eurooe sehingga nama-nama tersebut memberi Anda Eurotrip.

Starbucks memudahkan pelanggan juga kerana mereka bukan sahaja memberikan nama pada cawan mereka tetapi juga memberikan semua maklumat yang diperlukan. Kiraan kalori , jumlah kafein, jumlah susu atau coklat. Semua kiraan ini ditulis di menu atau cawan untuk memudahkan pelanggan.

Berapa saiz cawan Starbucks?

Terdapat enam saiz yang tersedia untuk Starbucks. Ukurannya berbeza bergantung pada minuman yang dihidangkan. Mereka mungkin mempunyai sisi yang terpisah untuk minuman ringan atau sejuk. Beberapa bahagian mungkin dikhaskan untuk jenis minuman seperti minuman sejuk, tembakan dan ekspreso.

Demi

Ini adalah saiz terkecil yang terdapat di Starbucks tetapi ia tidak terkecil jika dibandingkan dengan penjual kopi lain. Ini adalah yang terkecil untuk menghidangkan expresso dan mengandungi 3 ons. Seperti yang dikatakan, masih tiga kali lipat saat Expresso dijual dibandingkan dengan yang lain kerana mereka akan menjual yang terkecil sebagai 1 ons 2 ounce. Ini bermaksud bahawa Demi yang dijual di Starbucks masih cukup besar.

Pendek

Short adalah antara saiz asal yang dijual di Starbucks dan boleh disebut sebagai ukuran terkecil. Ini mengandungi 8 auns minuman. Coffevwe yang biasanya diminum di rumah mempunyai ukuran cawan 6 hingga 8 ons sehingga ada lebih banyak kopi yang dijual dalam cawan kecil. Walaupun ia mempunyai kuantiti kopi yang sama seperti yang kita ada di rumah masih kecil, ia tidak begitu popular.

Tinggi

Tinggi adalah 12 auns cecair dan sekali lagi saiz Starbucks yang asli. Pada mulanya cawan Tall ini setara dengan cawan besar yang dijual di kedai kopi lain tetapi sekarang kasusnya berbeza. Antara ukuran yang ditawarkan di Starbucks ini adalah ukuran yang kecil berbanding dengan porsi lain.

Datuk

Perkataan Grande bermaksud 'besar' dalam bahasa Perancis, Portugis, Sepanyol dan Itali. Nama itu mungkin menunjukkan bahawa ini adalah ukuran terbesar tetapi sebenarnya tidak. Yang terbesar belum ada kerana ini mengandungi 2 ½ cawan atau 16 auns cecair

Venti

Venti; ini yang anda sebut 'puluh' dalam bahasa Itali. Nama itu menunjukkan bahawa ukuran cawan adalah 20 ons untuk kopi panas. Cawan sebelumnya tidak menunjukkan sisi mereka dalam bahasa apa pun tetapi nampaknya Starbucks suka bermain dengan namanya. Tetapi semasa anda memesan kopi sejuk, Venti akan disertakan dengan 24 ons kerana terdapat tambahan ais di dalamnya.

Trenta

Terakhir Trenta adalah produk ukuran terbesar yang ditawarkan di Starbucks dan harganya 30 dalam bahasa Itali . Ia menyajikan 31 auns walaupun merupakan nilai tambah bagi pelanggan. Cawan ini hanya boleh didapati untuk minuman cokd seperti limun, teh ais, kopi ais dll.