Apa itu bunga ros sterling?

"Mawar Sterling" biasanya dikenali sebagai bunga mawar yang sebenarnya, adalah bunga mawar setengah baka dengan bunga lavender yang sangat besar yang diwariskan batang tinggi. "Mawar sterling tahan lasak di zon ketangguhan tanaman Pertanian Cawangan AS 6b hingga 9b.

Mawar dalam perak sterling

Perak sterling. … Real Silver adalah bunga mawar lavender yang sah dan unik, praktis tanpa duri dan mempunyai aroma lemon yang manis. Ibu bapa atau nenek moyang hampir semua jenis lavender moden hari ini.

Cara menanam bunga mawar dalam perak sterling

Mawar "Perak Asli" adalah mawar teh campuran yang tumbuh di zon ketangguhan Jabatan Pertanian Amerika Syarikat 6 hingga 9. Di bawah keadaan pengembangan yang terbaik, bunga ros wangi ini menghasilkan bunga putih yang besar dan berlipat ganda yang disentuh dengan lavender pucat.

 1. Tanam bunga mawar "Nyata Perak" di zon yang mendapat sinar matahari penuh pada kadar enam jam sehari dalam keadaan agak berasid, di sekitar tanah yang habis diperbaiki dengan kotoran.

 2. Air betul-betul mengikuti penanaman, pada waktu itu setiap minggu sekali hingga 16 hingga 18 inci.

 3. Sebarkan 1 hingga 3 inci mulsa di sekitar semak mawar setelah menanam, berhati-hati agar tidak menumpuk mulsa di sekitar semak mawar.

 4. Siapkan bunga mawar anda dengan kompos mawar berbutir total setelah daun di batang panjangnya sekitar 4 inci. Terus memberi makan secara berkala semasa musim tanam.

 5. Berikan peredaran udara yang baik untuk mencegah penyakit kulat dengan memangkas bunga mawar hingga seperempat pada akhir musim tanam. Semasa musim tanam, angkat bunga ketika pudar dan tinggalkan banyak ruang antara semak mawar dan tanaman di sekitarnya.

Item diperlukan

 • Kompos
 • Mulsa
 • Baja berbutir lengkap untuk mawar
 • Gunting

Cincin mawar perak sterling

Perak sterling dipilih kerana kekuatan dan keindahannya serta mempunyai ketahanan seumur hidup. Perak yang tidak dicairkan sangat halus, menjadikannya keputusan yang tidak berdaya untuk cincin biasa, misalnya, cincin perkahwinan. Penambahan tembaga menjadikan perak kuat. … Kadang-kadang nombor “925” digunakan untuk menunjukkan bahawa logam adalah perak sterling. Seperti disebutkan sebelumnya, perak sterling mengandung beberapa tembaga yang dapat bersentuhan dengan kelembapan dan merosakkan perhiasan anda. Kesan mencemarkan ini boleh menyebabkan jari anda menjadi hijau. Atas sebab ini, anda harus mengelakkan memakai barang kemas di kawasan yang mempunyai kelembapan lebih daripada biasa.

Cincin kuarza mawar perak sterling

Rose quartz menghilangkan kemarahan, cemburu, dan kebencian orang lain dan memungkinkan penyembuhan masalah jantung dan penyakit yang berkaitan dengan menahan emosi negatif tersebut. Kebanyakan orang memakai batu cantik ini di jari manis tangan mereka yang bekerja.

Rose quartz terkenal dengan sifat penyentuhan jantungnya. Rasa sayang dan getaran yang pulih membantu menggantikan perasaan dan penyumbatan beracun yang menghentikan chakra jantung dan menggantikannya dengan tenaga pemujaan.

Kalung bunga mawar perak

Anda membuat pilihan yang baik. Kalung dan kalung perak sterling cantik, tahan lama, dan tidak memerlukan banyak wang. Tidak seperti logam berharga lain, ia juga bersifat hypoallergenic dan senang dijaga. Sterling silver sangat serba boleh dan hadir dalam pelbagai gaya.

Kelebihan Membeli Kalung Mawar Perak Sterling

1. Kalung perak sterling adalah hypoallergenic

Adakah anda salah satu daripada 5 - 10% orang?

Memakai perhiasan yang gatal pada kulit anda atau pecah ruam tidak menyenangkan bagi sesiapa sahaja, tetapi ia dapat membatasi pilihan anda.

Nasib baik, perak sterling adalah hypoallergenic, menjadikannya sesuai untuk orang yang mempunyai kulit sensitif.

Walaupun anda membelanjakan lebih banyak untuk permata perak yang asli, sangat penting untuk melihat-lihat usaha yang menarik. Perhiasan aloi yang murah akan merengsakan kulit anda, tidak tahan lama, dan lebih cenderung pecah.

Apabila anda memilih perak sterling, anda memilih potongan yang tidak akan merosakkan kulit anda dan akan kekal seumur hidup anda jika anda menjaganya dengan baik.

Kami mendapati pilihannya cukup mudah.

2. Ia akan sangat tahan lama

Adakah yang lebih buruk daripada memecahkan rantaian kegemaran baru anda setelah beberapa hari sahaja?

Mungkin tidak.

Sekiranya anda ingin memakai perhiasan anda dengan baik, memilih bahan tahan lama seperti perak sterling adalah keputusan yang bijak. Ia sesuai untuk penggunaan seharian dan dapat menahan kesan cuaca

Sekiranya anda menjaga kalung anda dengan baik, ia dapat bertahan seumur hidup dan diturunkan turun-temurun dalam keluarga anda - sesuai ketika anda ingin membeli satu kali mahal.

Walaupun hanya pakaian biasa, sangat meyakinkan untuk mengetahui bahawa anda tidak perlu berurusan dengan keretakan rantai, loket jatuh, atau permata yang melonggarkan.

Apabila membeli kalung yang sangat anda gemari dan yang ingin bertahan lama, masuk akal untuk menggunakan perak sterling.

3. Ia terdiri daripada logam berharga

Kalung yang diperbuat dari logam asas mempunyai tempatnya, tetapi tidak menarik, tahan lama, atau istimewa seperti yang dibuat dari logam berharga.

Namun, jika anda tidak mampu membeli emas, anda mungkin merasa tersekat.

Nasib baik, perak asli adalah pilihan yang luar biasa yang tidak berharga tetapi kelihatan cantik, terus hebat, dan mempunyai rasa 'boros'

Sekiranya anda berharap dapat membeli hadiah untuk rakan atau ahli keluarga atau hadiah yang luar biasa untuk memeriksa suatu acara, pada ketika itu perak yang nyata boleh menjadi hebat.

Ini adalah pilihan yang baik jika anda membeli anak atau remaja perhiasan pertama mereka yang 'mahal'. Ini adalah hadiah hebat dan menunjukkan betapa anda peduli, tetapi tidak akan menjadi akhir dunia jika mereka kehilangannya atau rasanya berubah.

Logam berharga boleh menjadi istimewa tanpa terlalu boros.

4. Ia tidak akan memakan banyak wang

Tidak semua orang mempunyai banyak wang untuk dibelanjakan untuk perhiasan, dan tidak mengapa.

Hanya kerana anda tidak mahu menghabiskan separuh pendapatan anda pada kalung baru tidak bermakna anda tidak boleh mendapatkan sesuatu yang cantik dan elegan.

Memilih kalung perak sterling bermaksud anda akan mendapat potongan yang indah untuk sebahagian kecil daripada kos logam berharga lain.

Ini adalah pilihan yang bagus jika anda ingin membeli banyak barang kemas dan mahu perbelanjaan anda untuk setiap barang relatif rendah. Ia juga merupakan pilihan yang baik sekiranya wang anda ketat tetapi anda masih mahu memanjakan diri.

Seperti kalung emas, kalung perak sterling mengekalkan nilainya, jadi ia boleh dijual jika anda merasa bosan dengannya.

Sekiranya anda menyukai permata namun tekanan terhadap dana anda, permata perak sebenar dibuat untuk anda.

5. Ia akan kelihatan cantik

Mempunyai perhiasan yang betul banyak mengatakan tentang anda sebagai seorang.

Anda seorang profesional?

Bahagian pernyataan yang tepat membantu membina jenama peribadi anda, membuktikan bahawa anda canggih, berkelas dan elegan.

Adakah anda dalam industri kreatif?

Kalung perak sterling unik yang tepat boleh menjadi perbualan hebat dengan profesional kreatif lain dan membantu mempamerkan keperibadian anda yang unik.

Tali leher perak asli boleh didapati dalam jumlah gaya yang sama seperti yang anda bayangkan. Anda boleh memilih loket besar, choker kecil, kalung pernyataan, atau pesona kecil pada rantai tipis.

Perak sangat sesuai dengan warna biru dan ungu, jadi sangat bagus jika anda suka berpakaian dengan warna yang lebih sejuk. Ia juga sesuai dengan pakaian hitam, kasut dan beg.

Kalung perak sterling kelihatan luar biasa untuk semua perkara, dari pelanggan besar hingga berkumpul atau malam liar.

6. senang dibersihkan dan dijaga

Setelah banyak digunakan, kalung perak sterling anda mungkin kelihatan sedikit tercemar.

Jangan putus asa.

Nasib baik, perak sterling sangat mudah dibersihkan dan terdapat banyak kaedah berbeza yang boleh anda gunakan untuk mencapai kemasan yang sempurna.

Bilas perhiasan anda dengan air suam dan deterjen ringan, kemudian gosok dengan span kecil atau kapas, harus membersihkan sebahagian besar permukaan dan kotoran.

Untuk noda yang degil, penyelesaian yang baik adalah membuat pasta baking soda dan air dan kemudian gunakan sikat gigi atau kapas untuk memasangkannya ke perhiasan anda.

Anda tidak semestinya membersihkan perhiasan perak anda secara profesional, yang bermaksud anda akan menjimatkan kos dalam jangka masa panjang.

Soalan Lazim (Soalan Lazim)

Q. Adakah emas perak sterling rose?

A. Penyaduran emas akan luntur dalam jangka masa panjang, namun perak asas tidak akan mengotorkan atau menyebabkan pewarnaan kulit pada sebahagian besarnya.

Q. Warna mawar mana yang paling jarang?

A. Mawar biru adalah jenis mawar yang paling jarang. Walaupun tidak ada bunga mawar biru yang semula jadi dan asli, ada mawar biru yang telah diwarnai dan ditanam melalui pengubahsuaian genetik dan tersedia dari kedai bunga.

Q. Adakah mawar kelabu?

A. Mawar Kelabu Awal adalah warna khas dan mengingatkan pada perak sterling, yang tidak lagi ditanam secara komersial. Ia memiliki kelopak luar berwarna hijau yang bergabung menjadi lavender yang sangat terang, naungan hampir kelabu melayang ke tengah. Sesuai untuk bahagian tengah atau sejambak.

Q. Apakah yang dimaksudkan dengan bunga ros lavender?

A. Melambangkan daya tarikan dan kemegahan, bunga-bunga ini ditakdirkan untuk diraja. Salah satu warna yang paling jarang, bunga mawar lavender biasanya merupakan tanda cinta pada pandangan pertama dan mempunyai kehormatan. Benar-benar bunga mawar yang sempurna untuk percintaan yang baru.

1 Suka

Mawar Sterling

Mawar Sterling juga dikenal sebagai perak sterling, ia adalah mawar teh dengan bunga lavender besar yang memahkotai tangkai tinggi. Sterling rose agak tanpa duri dan mempunyai aroma yang manis.

Cahaya matahari

Keperluan cahaya matahari langsung untuk sterling Rose sekurang-kurangnya enam jam sehari untuk tumbuh subur, dikeringkan dengan baik, tanah liat dan memberikan kelembapan berkala semasa tanaman tumbuh akar dan semasa musim kering selepas itu.

Perlindungan

Bunga ini dan keturunannya mungkin memerlukan perlindungan musim sejuk apabila ditanam di kawasan yang lebih sejuk di zon ketahanan mereka. Penutup digunakan untuk melindungi tanaman daripada rosak akibat frosts musim bunga yang lewat.

Kegunaan

 1. Mereka kelihatan cantik ketika berpasangan dengan tanaman lain seperti lavender.
 2. Mereka tersedia dalam bentuk pendakian, yang dapat menambah keindahan pada lengkungan, trellise dan ruang kecil lain.
 3. Mereka menggunakan hiasan perkahwinan.

Bouquet Sterling Roses

Sejambak Mawar sterling dibuat dengan Mawar yang disusun dengan ketat dan Mawar dan pengisi aksen pilihan anda.

Bagaimana mereka berkembang

Tukang kebun yang berpengalaman semestinya diperlukan untuk menumbuhkan Mawar sterling dan mungkin sedikit mencabar untuk dua tahun pertama, namun, setelah menjadi dewasa, ia adalah bunga mawar yang luar biasa.

Penjagaan dan pengendalian

 1. Rehidrasi dan pemotongan batang semasa penerimaan dan penutup ladang dan kadbod pelindung harus dibiarkan selama 4 jam pertama penghidratan.
 2. Mawar terhidrat ini mesti bersih dan bebas bakteria. Pengilang pengawet bunga utama mempunyai agen pembersih.
 3. Dihidrat dengan menggunakan air sejuk atau suhu bilik 10 hingga 20 ° C dan, apabila menggunakan pengawet bunga yang betul, dapat dihidrasi di dalam pendingin.
 4. Pengawet khusus dan diperbaiki digunakan yang menjadikan bunga ros tahan lebih lama.

pembungkusan

 1. Sterling Roses harus dibungkus untuk dieksport menggunakan kertas penyerap, lengan plastik polypro dan pelindung kadbod pek persegi.
 2. Mawar kualiti eksport harus mempunyai nama yang pelbagai pada setiap lengan.
 3. Kotak kualiti eksport mesti dikenali dengan jelas dengan kuantiti, nama pelbagai, campuran warna dan gred.

Kualiti

 1. Mawar sterling harus dihidrat dengan betul sebelum penghantaran.
 2. Tahap pemotongan setiap Variety harus disesuaikan untuk memastikan kehidupan dan prestasi vas maksimum.

Penggredan

Mawar Sterling digredkan mengikut panjang batang dalam cm, batang terpendek dalam kelompok harus memenuhi panjang gred. Mereka biasanya mempunyai kepala yang lebih besar daripada kelas yang lebih pendek dengan varieti yang sama.

Harga

4 kategori harga utama Mawar sterling adalah, dari yang paling mahal hingga yang paling berpatutan oleh ladang. Dikategorikan sebagai AA, A, B dan C, umumnya berdasarkan produktiviti setiap varieti, permintaan pasar untuk varieti baru, kuantiti yang tersedia dalam pengeluaran dan kehidupan pasu.

Berkenaan dengan hiasan berkebun dan bunga, jenis bunga mawar yang unik dan langka selalu menarik minat para tukang kebun dan peminat bunga mawar. Sebilangan besar spesies mawar berwarna putih atau mempunyai warna merah jambu. Seiring waktu, pembiakan selektif menyebabkan pengembangan warna lain.

Sejarah

Mawar berwarna ungu sangat jarang dan varietas yang hanya diketahui adalah "Cardinal Richelieu" (Rosa "Cardinal Richelieu") diperkenalkan pada tahun 1800-an. Pelbagai ini tahan di zon USDA 4b hingga 8b. Varietas ini adalah bunga hibrida berbunga China yang agak kecil, dan mempunyai bunga ungu yang jauh lebih gelap. Mawar "Sterling Silver" juga disebut sebagai mawar sterling diperkenalkan pada tahun 1957. Mawar sterling adalah mawar teh hibrid yang bunganya besar dan berwarna lavender dan dimahkotai di puncak tangkai panjang. Mawar perak sterling berbeza dengan mawar lavender lain kerana "Sterling Silvers" adalah yang pertama dibudidayakan. Secodly, mawar ini relatif tidak berduri dan mempunyai aroma manis. Kedua kualiti ini tidak terdapat di semua teh hibrid. Oleh itu, kita dapat mengatakan bahawa "Sterling silver" adalah lavender yang asli dan asli bunga mawar, ia hampir tanpa duri dan mempunyai aroma manis dan sitrus.Hampir setiap varieti lavender moden hari ini berasal dari pelbagai jenis perak sehingga mereka adalah ibu bapa atau nenek moyang bunga ros jenis lavender.

Mawar jenis lavender lain

Seperti disebutkan sebelumnya bahwa dengan memperkenalkan "Sterling Silver", banyak jenis lavender keperakan yang serupa telah diperkenalkan dan "Sterling Silver" berasal dari kebanyakan mereka. Salah satu varietas ini adalah "Lagerfeld" teh hibrida yang sangat wangi dan tahan lasak di zon USDA 7 hingga 10 sedikit lebih besar daripada "Sterling Silver". Salah satu varietas induk "Lagerfeld's adalah lavender keperakan" Angel Face ", tahan lasak di zon USDA 6b hingga 9b." Angel Face "mewakili keturunan langsung dari" Sterling Silver, "ini adalah bunga mawar floribunda, dan mempunyai kelompok besar , bunga ruffle yang mempunyai aroma lemon yang cerah.

Arahan untuk menanam "Sterling Silver"

"Sterling Silver" harus ditanam oleh tukang kebun yang berpengalaman dan berkebunnya sedikit mencabar untuk dua tahun pertama namun, setelah menjadi mapan, ia terbukti menjadi mawar yang luar biasa. "Sterling Silver" dengan mawar lavender keperakan lain, memerlukan minimum enam jam cahaya matahari langsung sehari untuk berkembang maju. Ia harus ditanam di tanah yang dikeringkan dengan baik dan berlumuran dan harus memberikan kelembapan secara berkala semasa tanaman tumbuh akar dan semasa musim kering selepas itu. Penggandaan mekar dapat didorong oleh pemangkasan tongkat sekitar satu pertiga pada awal musim bunga dan mengeluarkan bunga yang habis selama musim tanam. "Sterling Silver" dan keturunannya kadang-kadang juga memerlukan perlindungan musim sejuk apabila ditanam di bahagian yang lebih sejuk di zon ketahanan mereka. Penutup pelindung harus digunakan agar tanaman tidak rosak akibat frosts musim bunga yang lewat.

Kegunaan

Semua varietas mawar lavender termasuk "Sterling Silver" terutama kelihatan cantik ketika dipasangkan dengan tanaman seperti lavender (Lavandula spp) atau kapas lavender (Santolina spp.) Dengan dedaunan keperakannya. Sama ada ia ditanam di tempat tidur mawar tradisional atau dicampurkan dengan batas tahunan / tahunan / pokok renek. Tumbuh dengan sempadan, tanaman lain yang lebih pendek menyelimuti pangkal bunga mawar, yang kelihatan kurang menarik daripada bahagian bunga yang cantik. Bentuk pendakian "Sterling Silver" dan "Angel Face" juga tersedia yang dapat menambah keindahan pada trellises, lengkungan dan ruang kecil lainnya.

Penjagaan dan Pengendalian bunga

 1. Batang mawar setelah penerimaan harus dipotong dan dihidrat semula dan kadbod pelindung dan lengan ladang harus dibiarkan selama 4 jam pertama penghidratan.

 2. Alat yang digunakan untuk memotong dan menghidrat semula bunga ros dan semua baldi dan pasu mestilah bersih dan bebas bakteria. Ejen pembersih profesional seperti Chrysal dan Floralife boleh didapati dari pengeluar pengawet bunga utama dan lebih baik daripada kaedah pembersihan tradisional dengan peluntur.

 3. Air sejuk hingga suhu bilik harus digunakan untuk menghidratkan mawar, dengan bunga pengawet bunga yang betul dapat dihidrat di dalam penyejuk.

 4. Air yang dirawat dengan dos pengawet bunga yang disyorkan mesti digunakan. Penggunaan dos pengawet yang tidak betul boleh menjadi tidak berkesan dan sebenarnya boleh merosakkan mawar anda. Penyelesaian ini dapat menyesuaikan air keran normal ke tingkat PH yang tepat (3.7 hingga 4.3), mengurangkan penumpukan bakteria, menyuburkan bunga dengan nutrien penting dan meningkatkan pengambilan air dengan ketara hingga mekar. Penyelesaian pra rawatan hidrasi seperti "Quickdip" juga bermanfaat untuk digunakan untuk mengurangkan kemungkinan penyumbatan batang.

 5. Kini beberapa hari, pengawet bunga baru dan diperbaiki yang dibuat khusus untuk bunga ros tersedia dari "Floralife" dan "Chrysal". Ujian membuktikan bahawa mereka menjadikan mawar tahan lebih lama.

 6. Pemeliharaan suhu dan kelembapan yang betul di dalam pendingin anda juga penting dalam memanjangkan jangka hayat bunga ros. Mawar harus disimpan dengan tahap kelembapan 90% pada suhu 2 hingga 3 darjah Celsius.

Ringkasnya, rawatan mawar yang tepat menjadikannya lebih baik dan tahan lebih lama!

Kehidupan pasu

Bergantung pada ragamnya, jangka hayat pasu rata-rata untuk mawar segar berkisar antara 10 hingga 14 hari. Dari ini dapat disimpulkan bahawa bunga mawar akan bertahan sekitar 5 hingga 7 hari bagi pelanggan jika dijual dalam 5 hingga 7 hari setelah tiba di kedai bunga! Berikutan langkah berjaga-jaga mesti diambil agar bunga lebih segar sepanjang hayat pasu mereka…

 1. Sentiasa minta bunga ros yang telah dihantar dalam kotak berkod tarikh untuk memastikan bahawa anda membeli produk terbaru.

 2. Pastikan bahawa mawar segar telah dihantar sesuai dengan "rantai sejuk" dan bahawa mawar telah dihidrat dengan betul dalam baldi bersih dengan pengawet bunga lebih cenderung bertahan lama!

 3. Mawar segar boleh dibeli dari ladang dan pengendali "Veriflora" yang diperakui yang dapat memberikan jaminan bahawa semua mawar segar dan penghantaran telah dilakukan sesuai dengan rantai dingin dan penanganan telah dilakukan dengan prosedur kawalan kualiti yang paling ketat dari ladang ke kedai bunga.

Varietas bunga mawar yang lebih baru yang dikembangkan selama 5 tahun kebelakangan ini umumnya mempunyai struktur dengan "jumlah kelopak" yang lebih tinggi. Lebih banyak kelopak ditujukan untuk kepala yang lebih besar dan pasu yang lebih lama dibandingkan dengan varietas yang lebih tua!

Ketersediaan

Semua jenis mawar tidak tumbuh sepanjang masa! Varieti, seperti "Forever Young" kebanyakannya dihasilkan dalam nilai yang lebih panjang (60 hingga 90 cm) sementara yang lain seperti "Akito" dan "Circus" kebanyakan dihasilkan dalam nilai yang lebih pendek (40 hingga 50 cm).

Harga

4 kategori harga utama umumnya dikelaskan untuk ladang mawar, varieti dari yang paling mahal hingga yang paling berpatutan. Ini dimasukkan dalam kategori AA, A, B dan C. Klasifikasi ini berdasarkan faktor seperti produktiviti untuk setiap varieti, permintaan pasaran untuk varieti segar dan kehidupan pasu secara umum.

Sterling Roses adalah bunga mawar lavender berkualiti tinggi dengan nada perak mungkin klasik, dengan bonus tambahan batang hampir tanpa duri.

Semua Maklumat Tentang Mawar Sterling .

1. TAJUK:

Perak Sterling

2. JENIS TANAMAN:

Kedai Bunga

3. WARNA BUNGA:

Lavender

4.FRAGRANCE:

Jeruk kuat

5. TINGGI:

24 "

6. KEPERLUAN CAHAYA:

Matahari Penuh

7. SPREAD:

18 "

Kualiti Mawar Sterling 1.Bunga tidak boleh ditandai dan oleh itu kelopak pelindung hadir.

2. Bunga mawar berkualiti semestinya tidak mempunyai batang bengkok dan dedaunan harus berwarna hijau pekat tanpa tanda.

3. Mawar sterling dipilih hanya dari ladang ternama yang paling konsisten dan boleh dipercayai, dituai dan digredkan dengan prosedur kawalan dalaman dan pasca penuaian yang paling ketat dan dibungkus dengan bahan pembungkus berkualiti terbaik dan "Sarung bunga mawar sterling untuk memastikan perlindungan maksimum dan persembahan unik .

4. "Tahap potong" mawar ditentukan oleh setiap varietas individu dan akan disesuaikan mengikut variasi untuk memastikan kehidupan dan prestasi vas maksimum.

5.Memberikan peredaran udara yang baik untuk menghilangkan penyakit kulat dengan memangkas tanaman mawar kembali keempat di musim ini. Selama musim, angkat bunga ketika pudar dan tinggalkan banyak ruang antara semak mawar dan tanaman di sekitarnya. Apakah Perbezaan Antara Mawar Lavender Biasa dan Mawar Sterling ? Mawar biasa tidak terlalu mahal dan kami tidak boleh membuat perhiasan dari mereka yang merupakan pelaburan jangka panjang. Dengan bunga mawar biasa kita dapat membuat aroma yang berbeza yang menjadi mahal. Tetapi dengan bunga ros perak jarang didapati dan membelinya. Setiap mawar mempunyai perasaan yang berbeza dengan makna yang berbeza. Satu perbezaan antara mawar mawar lavender ini adalah bahawa "Sterling Silver" adalah yang utama ditanam. Sterling Silver "dan keturunannya mungkin memerlukan perlindungan musim sejuk ketika tumbuh di bahagian yang lebih sejuk dari zon ketahanan mereka. Gunakan penutup pelindung untuk menjauhkan tanaman dari rosak oleh frosts musim bunga akhir. Perbezaan lain adalah bahawa ia relatif tidak berduri dan mempunyai aroma manis - dua sifat tidak terdapat sama sekali teh hibrid. Sebilangan besar spesies mawar berwarna putih atau merah jambu peringatan. Lama kelamaan, pembiakan selektif telah menyebabkan berlakunya Sebelum warna "Sterling Silver" diperkenalkan pada tahun 1957, ada beberapa bunga mawar berwarna ungu: "Cardinal Richelieu" (Rosa "Cardinal Richelieu") diperkenalkan pada tahun 1800-an dan tahan lasak di zon USDA 4b hingga 8b.

Cara Menanam Mawar Sterling

1. Mulakan dengan meletakkannya di beranda atau di tempat yang teduh. Biarkan di luar selama 4 jam, dan tambahkan dua jam lagi setiap hari. Teruskan dengan cara ini selama 3 hari.

2. Pindahkan bunga mawar ke tempat yang cerah pada pagi hari keempat, kemudian kembali ke tempat teduh pada waktu petang. Teruskan memindahkan bunga mawar anda dengan cara ini selama tiga hari lagi. Selepas seminggu, bunga mawar boleh masuk ke tempat tidur mereka.

3. Gali lubang untuk setiap mawar yang sedikit lebih besar daripada periuk di mana ia tumbuh. Di Zon Iklim Sunset 12 hingga 24, tanam bunga mawar pada bulan Januari dan Februari. Gali bukaan lebih dalam daripada periuk, kemudian bangunkan bukit tanah di bahagian bawah bukaan agar akarnya boleh tersandar.

4. Isi bukaan dengan campuran tanah kebun dan kompos atau sphagnum.

5. Tutup bahagian bawah mawar anda pada bulan April dengan lapisan mulsa seperti keratan rumput atau serpihan kayu. ini dapat membantu menjaga rumpai dan mengekalkan kelembapan di dalam tanah.

6. Semburkan tanaman dengan selang setelah anda melihat kutu daun. Sekiranya jangkitan kutu berat, gunakan sabun racun serangga pada daun untuk menenggelamkannya. 7. Air mawar dengan mendalam, memastikan mereka mendapat minimum 1 inci air setiap hari. Perhatikan keperluan penyiraman ketika hujan hampir. Kegunaan Mawar seperti "Sterling Silver" dalam julat warna lavender kelihatan sangat indah apabila dipasangkan dengan tanaman seperti lavender atau chamaecy parissus dengan dedaunan keperakannya. mereka akan ditanam di tempat tidur mawar tradisional atau di sempadan tahunan / tahunan / pokok renek. Dengan perak Sterling adalah anda dapat membuat salah satu potongan leher yang diketahui mahal, tanaman lain yang lebih pendek dapat menutup selendang bunga mawar, yang kurang menarik daripada pertumbuhan tertinggi. "Sterling Silver" dan "Angel Face" juga tersedia dalam bentuk pendakian, yang dapat menambah keindahan pada lengkungan, teralis dan ruang kecil lainnya.

Manfaat membeli-belah untuk Sterling Jewellery Anda boleh membuat perhiasan yang cantik. ia sangat unik dan mahal. Hanya lima hingga 10 peratus orang yang mampu memperoleh ini kerana pelaburan jangka panjang.

Sterling Lavender Rose Mawar ungu bukanlah fenomena zaman baru. Jenis bunga mawar lavender adalah ciri standard di kebun abad pertengahan dan kebun tua. Bunga-bunga ini kini digantikan dengan kacukan mawar kontemporari termasuk bunga bersatu tunggal dan bunga ros mini. varieti mawar sebelumnya sangat popular sebagai bunga potong dan hiasan pasu. Ini adalah variasi batang yang lebih panjang yang menjadi yang paling popular untuk hiasan bunga, dan yang sering membawa makna simbolik yang paling utama. Hantarkan bunga ros segar dan wangi secara dalam talian kepada orang yang anda sayangi dan jadikan hari mereka istimewa! Pilih bunga mawar dalam talian India oleh Arena Flowers dan dapatkan bunga dan hadiah yang dihantar di depan pintu rumah anda, sesuka anda! Sama ada Diwali, Krismas, Malam Tahun Baru, ulang tahun, ulang tahun atau Hari Ibu, membawa senyuman di wajah orang tersayang tidak pernah sesenang ini dan tanpa gangguan!

Apa yang Merupakan Bunga Mawar Lavender Mawar Lavender adalah bunga mawar paling jarang, tetapi anda masih akan meluahkan perasaan terdalam anda dengan mawar merah, kuning atau oren! Jangan biarkan hanya warna yang menghalang anda untuk menyatakan diri anda.

Mawar sterling adalah bunga mawar asli dan dianggap jarang oleh zon kekuatan tanaman Pertanian cawangan AS 6b hingga 9b. Satu perbezaan antara mawar mawar lavender yang lain adalah bahawa ia adalah bunga ros pertama yang terdapat dalam sejarah. Perbezaan lain adalah bahawa ia adalah sederhana tanpa duri dan mempunyai aroma manis - ia juga termasuk dalam banyak teh celup pada masa ini kerana alasan yang sama tetapi tidak terdapat dalam setiap campuran teh. Mawar sebenar iaitu bunga ros mawar, mulai Ogos 2013, masih boleh dicapai oleh industri.

BUNGA STERLING WARNA - BERWARNA

Sebilangan besar jenis bunga ros berwarna putih atau berwarna merah jambu. Dalam jangka masa panjang, perubahan persekitaran tertentu telah dipengaruhi oleh warna mawar sterling dan terdapat peningkatan dalam nada yang berbeza dari mawar ini. Sebelum warna "Perak" bunga mawar sterling yang dipersembahkan pada tahun 1957, beberapa mawar berwarna ungu juga ada yang disebut "Kardinal Richelieu" (Rosa "Kardinal Richelieu") dan dipersembahkan pada tahun 1800-an dan jarang dijumpai di Zon USDA 4b hingga 8b. "Cardinal Richelieu" adalah campuran bunga mawar China yang sedikit mekar dengan banyak bunga ungu yang lebih kabur. Perbezaan antara "Authentic Silver" dan "ungu" mawar sebelumnya adalah warna lavender yang berkilauan.

SEJARAH ROSE STERLING:

Sejak persembahan "Authentic Silver's" yang dilakukan dengan menggunakan bunga ros. Kini pelbagai hiasan pelbagai jenis lavender yang serupa dan berkilat telah dilakukan dengan menggunakan bunga ros ini. Sebilangan besar, jika tidak semua mempunyai "bunga mawar berwarna Perak" di luar rumah mereka juga. Salah satu bunga mawar sterling, adalah "Lagerfeld" (Rosa "Lagerfeld"), yang juga digunakan sebagai teh crossover dan orang-orang di zon USDA 7 hingga 10 menyukai aroma mereka bukan hanya ini, mawar ini agak lebih besar daripada yang lain bunga ros juga.

Salah satu mawar sterling disebut "mawar induk Lagerfeld" yang juga disebut lavender berkilauan dan merupakan simbol "Wajah utusan yang diberkati" (Rosa "Wajah pembantu surgawi"). Ia jarang dijumpai di zon USDA 6b hingga 9b. rose adalah "Wajah utusan suci yang merupakan keturunan langsung dari" Real Silver, "dan merupakan mawar floribunda, yang mengandungi sekuntum bunga mawar yang sangat besar dan tidak stabil yang mempunyai aroma lemon yang dinamis.

STERLING ROSE- SIMBOL BUDAYA

"Authentic Silver" dan bunga mawar lavender yang berkilauan lain selalu memerlukan enam jam cahaya siang langsung untuk mereka berkembang. Mawar sterling memerlukan siang hari 7 hari seminggu. Selalu disarankan untuk menanamnya di daerah yang hampir habis dan memiliki tanah yang lembap bersama dengan syarat kelembapan standar ketika tanaman membangun akar dan selama.

Untuk menunjang kebangkitan bunga mawar ini, potong batangnya sekitar 33% pada akhir musim sejuk dan hilangkan bunga selama musim berkembang, yang ditumpahkan dari pohon. Bunga-bunga ini dan keturunannya mungkin memerlukan jaminan musim sejuk apabila diisi dengan sedikit bahagian sejuk dari zon ketahanan mereka. Ia digunakan untuk penutup pertahanan untuk melindungi tanaman agar tidak dirosakkan oleh es sebelum musim panas.

ALASAN ANDA PERLU MENGEMBANGKAN MEREKA

Mawar seperti "Real Silver" dalam rentang naungan lavender terlihat sangat menakjubkan ketika dipadankan dengan tanaman, misalnya, lavender (Lavandula spp.) Atau kapas lavender (Santorini spp.) Dengan dedaunannya yang berkilat. Ia boleh diisi di tempat tidur mawar biasa atau di pinggir tahunan / tahan lama / semak. Di pinggiran, tumbuh-tumbuhan lain yang jarang dijumpai dapat menutup pangkal bunga mawar, yang kurang menarik daripada tanaman teratas. Bunga-bunga ini dan jenis bunga yang menenangkan yang merupakan simbol "Holy messenger Face" juga terdapat di mana saja dalam bentuk cawangan dan anda menanamnya di kebun anda juga dan menambah keunggulan pada lekuk, kisi, dan ruang kecil lain di taman rumah anda.

MENGAPA STERLING ROSES DIGUNAKAN?

Rosé adalah perkataan dalam bahasa Perancis yang bermaksud "merah jambu." Rosé dihasilkan menggunakan anggur merah, namun jus dan kulit mawar hanya bersentuhan untuk jangka masa yang singkat (di mana-mana dari beberapa jam hingga beberapa hari) sebelum jus dikumpulkan. Pada saat pembuat anggur sibuk membuat bayangan, kitaran pembuatan anggur berjalan seperti yang berlaku untuk anggur putih. Rosés tidak pernah direndam dalam oak. Rosés secara konsisten dihancurkan di Perancis Selatan. Pada mulanya, mereka dihasilkan menggunakan anggur tambahan yang tidak menjadikannya anggur merah di kawasan kejiranan. Teori pembuatan anggur itu telah berubah, dan rosés saat ini dibuat dengan sengaja dan mendapat perhatian. Mereka dibuat dengan gaya kering.

ROSER STERLING TERBAIK UNTUK Wain

Rosés terbaik mutlak berasal dari Perancis — dari Travel (yang hanya menghasilkan wain rosé) di daerah Rhone dan Anjou di Lembah Loire. Sejak tahun 1960-an, rosé sangat terkenal di Amerika Syarikat tetapi sekarang mereka sudah ketinggalan zaman. Pada ketika itu, Zinfandel putih melanda pasar pada tahun 80-an dan klasifikasi wain merah telah difahami. White Zinfandel manis dan rendah minuman keras, dan kerana keunggulannya yang besar, banyak pembeli pada masa ini menerima bahawa semua rosé itu manis.

Sejujurnya, bunga ros ini kering. Anggur mawar sterling mempunyai pelbagai jenis dan boleh didapati dengan nama. Rosado adalah rosé dari Sepanyol. Rosato adalah rosé dari Itali. Vin Gris ("anggur gelap"), dari Perancis, adalah rosé pucat yang dihasilkan menggunakan anggur merah yang diperah.

PEMBUATAN WARNA ROSE STERLING:

Anggur mawar terbuat dari anggur merah yang dihimpit dan dihilangkan namun tempoh maserasinya pendek misalnya di bawah 24 jam. Penciptaan wain berlaku selepas kitaran wain putih. Selepas ini, maserasi dihentikan sebelum pematangan dimulakan dan ukuran anthocyanin yang diinginkan telah terpisah dari kulit. Setelah pematangan alkohol bermula, jika jusnya habis lagi, maka anggur akan mempunyai kandungan fenolik yang tinggi. Pada ketika itu, labu diperah dan pemerasan ditangani lebih kurang sama dengan wain putih dan jus penenang dan pematangan yang sejuk. Wain mempunyai zat tanin yang rendah berbeza dengan anggur merah dan ditangani seperti wain putih. Anggur disimpan sejuk, melindungi dari pengoksidaan, dan dibungkus untuk minum awal.

WARNA WARNA ROSE STERLING

The Shade of Rose wine goes from light orange to clear and sometimes turned to purple which totally depends upon the winemaking methods and varietals utilized. It very well may be made as yet, shining, or semi-shimmering and have a wide scope of pleasantness levels from exceptionally dry Provençal rosé to sweet White Zinfandels and reddens. It is produced using different kinds of grapes and could be discovered all around the world. Rose wine is delivered with the strategy for skin contact.

After the dark cleaned grapes are squashed, the skin is permitted to stay in contact with the juice for a brief timeframe period of two to twenty hours. Skins are then disposed of as opposed to leaving it in contact all through maturation. At the point when the skins are permitted to contact with the juice, the last wine gets a more extreme tone.

HISTORY OF STERLING ROSES WINE

The main wine known in back that was made by rose is not known nowadays but they were the most popular red wines back in days as compared to the present-day sterling rose wine. It is because of the winemaking methods utilized for making more obscure and more tannic red wines were not drilled in antiquated winemaking. Both white and red wine grapes are squeezed not long after it is collected with low maceration time by feet, hand or sack material framing juice which is softly pigmented as it were.

After the improvement of new and proficient wine squeezing has been done, still old and early winemakers always prefer to make lighter hued and fruitier style wines. It is accepted that Ancient Roman and Greeks winemakers, hard press and let the juice sit for a period with skins which makes the wine heartier and hazier yet when talking about wines they are viewed as less alluring and excessively unforgiving. It was endured into Middle Ages when lager clarets from Bordeaux began to pick up the world's consideration. The dim wine which was delivered from longer skin contact also called vin vermeil were considered to have bad quality.

During Middle Ages, the wines created from this locale were outshining white wines that are related with the process winemakers use to make them , today. Some Championed winemakers utilize berries to add more red tone to wine as contended with wines of Burgundy for a Flemish wine exchange. In sixteenth and seventeenth century, district was acclaimed for white wines produced using Pinot noir grapes however as opposed to getting white, they were pale grayish pink like partridge's eye and nicknamed Œil de Perdrix created in Switzerland.

In late seventeenth century, Champenois were found to make wine by isolating the skins from them and produce white wine from red wine grapes. Champenois also even moved towards the creation of wines, that include other roses as well to in short, they began to deliver both shimmering roses that implies the mixing of modest quantity of red wine along with white wine.

MEDICAL ADVANTAGES OF STERLING WINE

There are many medical advantages of wine made from sterling roses. So now let us think about the medical advantages that this wine offers:

CHOLESTEROL LEVELS

Sterling wine has polyphenols that assists with diminishing awful (LDL) cholesterol. The liquor present in Rose wine diminishes blood and builds great (HDL) cholesterol.

BRINGS DOWN HEART ISSUES

Cell reinforcements found in Sterling wine assists with forestalling heart issues by bringing down development of cholesterol.

DIMINISH CORONARY DISEASES

The utilization of Sterling rose wine assists with bringing down the heart infections, for example, coronary failure and the cell reinforcements assists with bringing down irritation of veins.

PULSE

Sterling wine contains potassium assists with decreasing hypertension as it adjusts negative salt impacts in blood.

LOWER AGGRAVATION

Sterling wine has many advantages tagging along with cell reinforcement and mitigating properties. Wine's calming properties help you to bring down the odds of rheumatoid joint inflammation.

LOWER CALORIES

The low substance of calories found in Sterling wine is a good choice for people always counting on their calories. Serving size of 5 oz. glass of Sterling wine gives 82 calories which makes it most the reduced calorie mixed beverage, following pop and vodka. The new fresh kind of Sterling wine makes it a perfect meal plan for your summer and spring dinner and goes well with chicken, pasta and feast cooked on barbecue.

CANCER PREVENTION AGENT PROPERTIES

Cancer prevention agents are extraordinary for skin and heart wellbeing as it disallows oxidation of particles in the body. It assists with blurring flaws and spots.

DISEASE ANTICIPATION

Wine gets its cell reinforcements from the skin of grape that is explicitly resveratrol. It is a helpful compound and ensures cerebrum and furthermore decreases the odds of heart issues. wines are matured with skins that have high substance of cell reinforcements. The skins are stressed quickly in white wine and from the get-go underway cycle for Sterling wines which makes the wine to have low substance of resveratrol. In contrast with white wines, Rose wines have more resveratrol.

**TYPES OF STERLING WINE **

PROVENCE

Provence is flexible and the most acclaimed rosé locale. It is ideal for both aperitif and accomplice for food. This wine is sufficiently dry therefore it sets with different nourishments. It is produced using a mix of grapes, for example, Mourvedre, Grenache, Cinsault, Syrah grapes, and has a pale pink tone.

GRENACHE

It is likewise called Garnacha in Spain. It has a low substance of corrosiveness and tannin, yet it packed in a classic wine bottle and has exquisite cherry flavors. At the point when served cool, the wine has a parcel of zing.

SYRAH

This rose wine is always recommended to take in order to release your stress and gives you a fresh feeling because of its striking flavors. It always has ruby red color . It has white pepper, cherries and strawberries included in its ingredients.

TEMPRANILLO

The grape that is utilized by Tempranillo and Spain is the biggest makers of natural Sterling rose wine. Tempranillo roses furnishes kind of raspberry and strawberry with reviving causticity.

PINOT NOIR

Pinot Noir is the grape which is very difficult to flourish and is delicate to atmosphere and climate changes. At the point when it is transformed into wine, it results in a great and rich item. Pinot Noir rose is acidic and brilliant having unobtrusive smells of cherries, wet stone, and raspberries. Wine is fresh, cool, and dry enough to be overcome with nourishments having mellow flavor. The exemplary locales which produce Pinot Noir rose incorporate Rose de Loire and Sancerre.

TAVEL

This rose has a remarkable and notable style. It is additional dry in contrast with other rose wines. It shares the character and structure of exemplary red wine with dull pink shading which marks it as a Rose wine. It is high in liquor and low in corrosive and is made with Grenache, Cinsault, and different grapes. The fragrance turns nutty when kept for days. It sometimes took days to get its original taste.

SANGIOVESE

This rose incorporates Italian Sangiovese grape in its preparation and this combination is very famous in wines, for example, Chianti. Sangiovese Rose has pale copper tone. It gives solid notes of roses and new strawberries with great sharpness. It has a slightly bitter taste. This wine is dry and fruity, so it is always served cold.

WHITE ZINFANDEL

In fact, it is a rose wine produced using Zinfandel grapes. Because of its off-dry style, a less amount of acid found, it is the most mainstream rose wine in the United States nowadays. It was additionally mainstream in the UK however today dried and paler styles, for example, Provence rose are well known.

KESIMPULAN:

Sterling roses not only give you a fresh look when worn in jewelry but also there are many health benefits found in sterling roses. Wine made from sterling roses is found to be appropriate for people looking out their weight, along with this it is helpful in reducing your cholesterol level.

Sterling roses, also known as “Sterling Silver” are high quality and original lavender roses which have been cultivated through the cross-breeding of hybrid perpetual rose and tea rose. That is why it is very challenging to grow for the first two years and can be done by an experienced gardener.

WHY IS IT CALLED STERLING ROSE?

The word "sterling' means “valuable” and “rare quality”.

Lavender roses are known to be one of the rarest and attractive flowers. Its alluring shades of purple and magnificent scent makes it widely popular for romantic occasions. In addition, they've got a plethora of meanings with respect to their characteristics. The purple and lavender color means to be royalty and unique. So, because of that lavender roses are often a sign of enchantment and love at first sight. It is being used to express their love and romantic feelings.

It is also named due to the adoption by the Sterling Silversmith Guild of America.

ASAL:

The sterling roses were discovered by Mrs. Glady's Fischer of Woburn. She was a widow of a horticulturist and always had a dream to fulfill her husband's wish which was growing a blue rose. Her husband died in 1953 and in order to tribute a memorial for him, she decided to fulfill his dream.

She didn't have a knowledge of patent and gene modification so she studied hybridization for some years and practiced on multiple species. For Sterling Silver, she patented female peace garden rose with a male parent of mixed ancestry (Rapture, Better times and Pink Delight). After the long experiments, she finally was able to cause seedling to bloom into blue-gray lavender roses.

According to her study, Sterling rose took the characteristics of disease resistance, sturdiness and hardness from the peace garden rose. Whereas constant blooming, glossy vibrant petals and overall beauty were inherited from the male side ancestors.

After the discovery, it made a debut in the New England Spring Flower Show of the Massachusetts Horticultural Society and further was introduced at the USA competition of Sterling Rose Tournament held in June.

FAMILY AND ITS CHARACTERISTICS:

CLASS: Hybrid tea / Florists rose

FAMILY : Rosaceae

GENUS : Rosa hybrid

FRAGRANCE: Strong and Citrus

LIFE CYCLE: Perennial

LEAVES: Deciduous

FLOWERS: Showy / Fragrant

PETALS: 35-40

GROWING ZONE: USDA zone 7 and warmer

PLANT HABIT: Shrub

MISCELLANEOUS: Thorns. spines, prickle

HOW TO GROW STERLING ROSES?

Growing this rose is very challenging so proper steps of it can make it happen which are as follows:

 1. It should be kept where it can receive full sunlight.
 2. It should be watered once a week with the dept approximately 16-18 inches
 3. 2-3 inches of mulch should be used to avoid escaping of moist.
 4. Use special grainy rose fertilizer
 5. For good circulation, use the pruning method during every growing season. Cutting some of the old branches aids in balanced growth.
 6. Remove flowers during the growing season as it fades away and allow space between rose bush and surrounding plants.

HOW TO GROW ROSES FROM CUTTING METHOD?

As we know, roses can also be grown through the process of cutting or grafting. So, here are the following steps to do which are as follows:

THINGS NEEDED:

 1. Healthy parent bush
 2. Rosebush
 3. Small pot
 4. Sharp sears

STEPS:

 1. First, cut a healthy rose bush which is healthy and disease-free.
 2. Now select a healthy stem that has recently been growing little buds on them.
 3. Before cutting, make up the soil. Use sterile and pest-free soil and fill it into your pot.
 4. Water the soil thoroughly and wait for the water to drain off.
 5. Use a pencil to make large holes on it for the fixing cuttings.
 6. Take a sharp sear and cut 6 to 7 inches of rose cutting just above the set of leaves. Make sure it is fresh and green and also the cutting should be slightly left.
 7. Plant it immediately on the soil.
 8. Remove leaves from it and make a deep cut below, making use it has a leaf node or bud just above it because from here the roots are formed.
 9. Plant it into the prepared soil and make sure that at least one node is into the soil.
 10. After positioning, gently press the soil around the stem to make it secure and compacted.
 11. Keep it in a moist place and use a plastic bottle around the cutting to avoid evaporation of moisture from the soil.

USES OF STERLING ROSES:

 1. Use as a gift.
 2. It is also used for decorating backdrops of weddings and other events.
 3. It is used in making essential oils
 4. It is used in perfumes due to its strong fragrance.
 5. It is used for decoration purposes.
 6. It is used in cosmetics.

KESIMPULAN:

Roses are known to be a sign of love. Every color of them has deep meanings and expresses it through their enchanting fragrance and traits. No doubt roses play an integral part in pacifying your mood and gives a positive effect on your health.

Sterling Roses A Sterling Rose is actually lavender rose; they have sweet fresh fragrance and are usually thorniness. This type of roses are difficult to grow, so the Gardner must have experience of approximately 1.5 years but after a lot of efforts the Gardner will have the fruit of his hard work in the form of these beautiful roses. The rarest and eye catching colour of these roses is lilac (light purple), this colour shows royalty and best alternative for romantic occasions.

A single of them is enough to beat others but a beautiful bouquet of them will definitely leaves heart-warming impression, more over some of them also resembles to the fabled blue roses. As fabled blue flowers do not exists naturally.

They are the symbols to represent mysterical view and are very much difficult to attain. When this type of blue roses came into being they just ignited so many imaginations, while the search and discovery of truly blue fabled roses is continue, so as they are beautiful as well as difficult to find. They also show the sense of surprisingly, magical creatures. But unfortunately they have short life

Care and handling:- Sterling roses should be rehydrated and cut from stems and card board should be inserted for the first four hours at the left side after hydration. Everything including vases, buckets, water pipes, knife and other equipments used for cutting and watering their plants must be cleanly sanitized and must be bacteria free. Many preservative manufactures offers professional agents to provide cleaning with care services such as floral live prefers the bleach cleaning method for better and good cleaning care for these roses.

They should be watered properly using cooling room temperature water below 20 degree but more than 10 degree C for proper hydration coolers can be used also. Another useful technique and component for the care of sterling roses to maintain humidity and suitable temperature in the room. Gardeners and florists should be capable to use the gravity coils and other “low velocity” cooling referigation measuring units as they can survive between 2 to 3.9 degrees C and humidity should be 89%.

• How to do grading (information)? Grading:- Sterling roses are measured in length and graded exactly by stem in centimeter. The tiniest stem length in the bunch of roses should meet the level of the grade length. In the same group of similar roses have longer grades level of length have larger tops than the tops of shorter grades of levels. In each variety of sterling roses should be consistent in the sizes of their heads.

Cut Stage:- The four steps in which these sterling roses can be harvested according to demands of market holders are appended below.

1- Massive Market:- These roses are using the old traditional trimming stage and then harvested with the point that varies from 2.4 to 2.9 depending upon the similar type of sterling roses.

2- Sierras Selection :- These roses are produced and harvested with the point varies from 3 to 3.45 with an angle known as “open cut” in this way theses roses will produce more powerful stems and gigantic beautiful flowers and clearly they will have much more opening and vas life.

3- Premium Cut ( Russian Cut ):- This process is only suitable for very specific verity with larger heads and they are largely exported to the Russian markets as they have most open cut level and can be able to cut at the stage of 3.4 to 3.99.

• Information about bread and growing techniques :- 1- Well known breeders:- Franco Roses, Ecuador, NIRP, Esmeralda breeding & biotechnology, Mainland, Rosen tantalum, Olij dozen, De Ruiters

2- Packaging:-

1- The boxes containing hundred or seventy five roses in florist quarter packing or more attractive and popular.

2- The Packing must be attractive for their good protection sterling roses should be packed using poly pro plastic sleeve, absorbent paper and square shaped card boards for protection.

3- Every Bouquet of sterling roses must have different names on each banner like sleeve for export quality packed roses.

4- All bunches packed in florist boxes must have name, variety, quantity, grade & colour scheme of roses mentioned properly.

3- Quality:-

1- Sterling roses should be watered and packed properly before shipping.

2- To ensure their maximum or minimum vase life and performance, they must be carried out from “cut stage” (Trimming) so they can be categorized individually in different varieties and then they will be easily identified.

• Main Uses of Sterling Roses:- Sterling Roses (Sterling Silver) in the lilac or lavender shades looks so grace beautiful with plants like lavender cotton also known as semolina spp, because of its silvery lining. They are usually starts growing and raised beds with shrubby borders lining. It looks like all other mini plants are blanked with its beautiful bases. Sterling Silver and another type “ANGEL face flower” are also found in climbing forms. And this part of them enhances their beauty to the moon and back.

• What do Roses Colors mean? Different Varieties and colors of roses show some meanings. Here some of them listed below.

• White Roses:- White color of roses indicates innocence, purely decent impression and youth. This color of rose's associate's pure love because of this they are also preferred for bridal looks. This eternal loyal color represents never ending feeling of love.

• Yellow Roses:- The yellow rose has much changed meaning today than that of Victorians times. During that time this color was used to represent the feeling of jealousy but now this beautiful color of roses symbolize the feelings of strong friendship and care. Their presence also referred to as affection, good luck, and delight. It cheers up those who are bit sad and beautifully brightens up some ones day.

• Ivory Roses:- This graceful shade of roses shows perfection, romantic intentions, and rich charm. This color shows a perfect intension that you care.

• Orange Roses:- This energetic and bold color of roses symbolizes admiration and fascination. This colour is referred to as great bursting energy and the feeling of desire.

• Peach Roses:- This color of roses represents the sincerity, modesty and sympathy. We can present these roses for some decent occasions.

• Red Roses:- This passionate color of roses is perfect to represent the feelings of hot romance, true love, and blissful love. That's why the red roses are the necessary part in Asian marriage ceremony. The bouquet of deep red roses is perfect aid to say “Will you marry me?” and if you want to tell somebody about the feelings of love in your heart for a person, you can simply present hot velvety red roses to that person.

• Pink Roses:- Pink color shows sweetness femininity and elegant refinement more over this shade and other like this which includes a hot pink and deep pink indicates appreciation and a good way to thank someone. Another shade pale pink rose shows happiness grace and feelings of gentle joy.

• Green Roses:- This shade of roses looks almost off white but more green. This color is famous because it is known as the color of life, fertility, spiritual energies and freshness, the feelings of joy copiousness, bounty and plenty. Many people say that this beautiful shade of roses increases the health line of heart patients and other UN cured diseases.

• Lavender Roses:- These stunning and beautiful roses are proved as great mystery of gracious love .this shade of beautiful roses indicates the enchantment, splendor and the love at first sight .they are also proved as a great source to grab some ones heart and to gain attention.

• Back Roses:- The most mysterious shade of roses is black rose because this color of roses shows many meanings, but the most known indication for this color is its reassemble sign for mourning and death. As well as they can be the indicators for the start of some new occasions or some aesthetic thoughts.

• Blue Roses:- Blue roses are mostly used for the embellishment for the drum beater women there are so great sign to express the extra ordinary and unique mysterious feelings.

Multicolored Roses:- They are the beautiful and uniquely designed roses by nature as we know pink color rose show elegance, yellow shows friendship, red shows romance, green shows life, black shows gloomy, peach shows innocence, and blue shows uniqueness. So the multicolor has all these qualities.

• How to identify the pure sterling silver rose?

1- Fragrance:- The Sterling silver has strong citrusy fragrance. Fragrance is the main component to identify the purity of the silver sterling roses.

2- Colour:- They are mostly in the shade of lilac and silvery Lavender. They look beautiful in combination of their sharp green petals.

3- Shape:- These roses have long heighted canes that help them to stand upon shrubs.

Sterling silver roses are mostly thorn less than the other plants of roses, in this way they can be identify in much easier way. Moreover their beauty is enough for their identification because they look very unique in shape, size, colors and textures.

**

Sterling Roses:

Sterling Rosa or the celebrity name Sterling Silver as discussed above is one of the true and original lavender rose as I had studied during my botany labs.

Properties of Sterling Roses:

Fizikal:

 • Authentic Silver Rose highlights ostentatious fragrant silver blossoms with lavender suggestions at the finishes of the branches from pre-summer to late-summer.
 • The blossoms are fantastic for cutting.
 • It has dim green foliage all through the season.
 • The polished oval compound leaves don't build up any apparent fall tone.
 • The natural products are pompous red hips showed from ahead of schedule to pre-winter.

Planting:

 • Real Silver Rose will develop to be around 4 feet tall at development, with a spread of 4 feet. It will in general round outright to the ground and in this manner doesn't really need facer plants in front.
 • It develops at a quick rate, and under ideal conditions can be required to live for roughly 20 years.
 • This bush should just be filled in full daylight.
 • It does best in normal to uniformly sodden conditions, however won't endure standing water. It isn't specific as to soil type or pH.
 • It is fairly open-minded toward metropolitan contamination. This specific assortment is an interspecific half and half.

Symbolism of Sterling Silver Rose:

The lavender rose is regularly an indication of charm and all-consuming, instant adoration. The individuals who have been enchanted by sensations of affection and love have utilized lavender roses to communicate their sentimental emotions and aims. The shading purple likewise has a customary relationship with sovereignty.

Lavender roses additionally share a portion of the imagery of the famous blue rose. Since blue roses don't happen normally, they have come to speak to the secretive and out of reach. The objective of finding the primary blue rose has touched off numerous minds. While the mission for genuinely blue roses proceeds, huge numbers of the implications related to them have gotten attached to its closest existing family member, the lavender rose. Accordingly, lavender roses can likewise speak to ponder and inconceivability, with a feeling of the otherworldly.

Aesthetism of Sterling Silver Rose:

 1. Picked for its solidarity and magnificence, real silver has a long period of sturdiness.
 2. Rose Quartz gets out outrage, envy, and hatred of others, and permits recuperating of heart issues and dis-ease related to clutching such negative feelings.
 3. Rose Quartz is known for its heart mending properties.
 4. Authentic silver chains and pieces of jewelry are wonderful, sturdy, and doesn't cost a fortune.

Materialism of Sterling Silver Rose:

Now you probably would be wanting to buy one of these adorable pieces of jewelry. There are multiple online shops that could be suggested if you too are stuck at home due to the lockdown.

But you need not worry it does not cost a fortune to own something classy as it ranges around $7-$30 for a single piece of jewel & if you are among those 5% people who prefer going without jewelry than wearing a heavy one, nothing can be more perfect than this sterling silver for you. In the end, it's the choice that matters.

Sterling Silver Rose in Literature:

Now one can never be oblivious of literature for something that adds to the rhetorical theme of the symbolism. For it is one of the symbols that poets have been using in their poetry as well. As it symbolizes countless emotions, due to which its epithet is flexible and can be regarded in all the ways possible. Below are some of the most loved poetry collection that has been very skillfully reincarnated into the Sterling Rose.

 1. The Sterling Silver Rose

by Robert E Hann

 1. The Sterling Silver

By Kelly Clegg

 1. Sterling Silver Roses a collection of romantic poetry

Martinez, Maria

Kesimpulan:

Roses are known to be an indication of adoration. Each shade of them has profound implications and communicates it through their captivating scent and characteristics. Most likely roses have a necessary influence in placating your temperament and gives a beneficial outcome on your wellbeing.

Sterling Silver Roses are the true and original lavender roses. These are nearly thorn-less and possess a sweet and citrusy fragrance in them. This rose need an experienced gardener to be grown. They may be challenging to grow specially during the first two years of their growth. However, once they become established you will know they worth the struggle for their care and growth.

Certainly, one of the rarest and many rose that is aesthetically stunning is lavender. The eye-catching shades of light purple are making the lavender rose an alternative that is extremely popular intimate occasions, also an everyday favorite for many whom enjoy its distinctive look. A bouquet of lavender roses will surely create an impression that is striking.

In addition, there are numerous definitions which can be time-honored connected with them. Few other plants can match the good thing about these flowers which can be fascinating.

What do sterling roses mean?

The lavender rose is usually an indication of love and enchantment in the beginning sight. Those who have been enraptured by feelings of love and adoration utilized plants that are lavender express their feelings being intimate motives. Along with purple even offers a relationship that is conventional royalty.

Are there silver roses?

 • These sterling silver roses range between eight ins to eleven ins very long, and yes, under the silver plating is just a flower that is genuine! The most used size of our silver-dipped flower collection is our inch that is eight roses.

 • Lavender roses have experienced a captivating attraction in their long history. There are numerous lavenders rose varieties in cultivation, starting from the Old Garden varieties to more sophisticated rose hybrids.

 • Lavender rose types consist of miniature rose bushes along with bigger bloom that is solitary. It really is the longer stemmed variation that is typically the most popular for flowery plans, and which regularly carries the absolute most significance that is symbolic.

Something more about Sterling Silver Roses:

 • The benefit of the lavender rose is undeniable in an effort to show our many genuine love and admiration. They could be the right option for those wanting to make a direct effect by having a unique and flower that is extraordinary.

 • Using the wide range of symbolism, they are able to be utilized to mention a variety of profoundly significant communications they have. The lavender flower has stood away as you of the very most remarkable and engaging varieties available through the reputation for flowers. Getting a bouquet of lavender roses could make for the experience that is memorable.

What is the meaning of a lavender rose?

Lavender Roses. Bruce-Block-Getty Images. Symbolizing splendor and enchantment, these blooms are intended for royalty. One of many colors which are rarest lavender flowers tend to be an indicator of love in the beginning sight and carry an atmosphere of regality. Truly an ideal rose for the relationship that is budding.

Resemblance with the fabled blue rose:

Lavender roses additionally share a number of the symbolism associated with blue that is fabled. Because blue flowers don't take place obviously, they've come to express the unattainable and mystical. The purpose of discovering the initial flower that is blue ignited many imaginations.

As the search for really blue flowers continues, most of the definitions related to them have grown to be associated with its existing general that is nearest, the lavender rose. Thus, lavender flowers may also express wonder and impossibility, having a feeling of the magical.

:arrow_right: The Real Meaning Behind Rose Colors:

:white_check_mark: Lavender Rose Represents Love and Enchantment:

Lavender is really a less color that is typical red or red, rendering it the right color to state your love. Considered “exquisite” and “rare, that you believe the entire world associated with person who's getting these beauties” it suggests. Interpretation: You'll hit the records which are right lavender. “Expressing enchantment, majesty, and splendor, lavender roses (and also other hues of purple) will delight the queen that you experienced,” adds Palomar's.

:white_check_mark: Red Rose Represents Love:

It will come as zero shock that the trademark rose color of V-day symbolizes admiration and love. “Red flowers will be the most well-known and Valentine's that is quintessential Day,” says Palomar's. But you should avoid this distinctive color if you should be in a newish relationship. Kenapa? “Because they convey a note of deep intimate emotions, they've been an ideal present for the spouse or long-lasting partner.”

:white_check_mark: Yellow Rose Represents Friendship:

A bright and color that is cheery yellow is amongst the happiest hues with regards to flowers. “Yellow roses are superb for celebrating Galantine's Day,” says Palomar's. “This cheerful hue declares, 'You're a good buddy.'” You should avoid from yellow they represent envy and infidelity if you should be in an intimate relationship, however, as many people claim.

Kesimpulan::rose:

Much like other flowers, lavender flowers have actually their unique definitions that have developed through the years of the presence. The lavender rose is usually an indication of love and enchantment in the beginning sight.

Anyone who has been enraptured by emotions of love and adoration purchased flowers which are lavender express their intimate emotions and motives. The color purple even offers a relationship that is conventional royalty. In this respect, tones of lavender roses can recommend an oxygen of regal majesty and splendor.