Sternum piercing adalah jenis tindikan permukaan yang terdapat di mana-mana kedudukan di sternum (tulang dada). Walau bagaimanapun, tindikan sternum biasanya dipasang secara menegak di permukaan tulang dada, ia mungkin juga disusun secara mendatar.

Jenis Menindik

Piercing dikira sebagai simbol fesyen utama hari ini, orang-orang ditusuk di berbagai bahagian badan mereka. Terdapat banyak jenis tindik yang diamalkan oleh orang-orang, beberapa di antaranya disenaraikan di bawah:

Menindik Industri

Menindik perindustrian , atau perancah perancah, dilakukan dengan menembus dua lubang yang digabungkan dengan satu barang perhiasan lurus, biasanya mengarah ke lubang dua rawan telinga paling atas.

Menusuk buruj

Menindik buruj terutamanya pengenalan tindikan pada cuping telinga. Pilihan dan penempatan barang kemas adalah naluri utama dalam hal menusuk buruj. Ia dapat menjadikan telinga kelihatan seperti bintang yang indah di langit.

Menindik Bibir Tengah

Penindasan bibir tengah menegak, dilakukan dengan memasukkan perhiasan di tengah bibir bawah anda. Ia terkenal di kalangan orang kerana perubahan badan, kerana ia adalah tindikan yang sangat menonjol.

:bulb: Baca Lagi

Populariti penembusan jambatan Botox Lips Chin Filler

Permukaan Piercing v / s Dermal Anchor

Penindasan permukaan mempunyai tempat masuk dan keluar yang berbeza di lapisan luar (epidermis) kulit.

Mereka dipasang menggunakan barbel yang dibentuk seperti staples terbuka atau bar bengkok. Batang atau batang disuntik di bawah kulit dan bahagian atas perhiasan perhiasan diletakkan di permukaan kulit.

Tindikan Sternum adalah jenis awal menindik permukaan, hanya sedikit orang yang menggunakan implan kulit untuk membuat penampilan yang lebih kompleks.

Selain menusuk permukaan, kulit tidak mempunyai tempat masuk dan keluar yang berbeza. Pencucuk anda akan membentuk satu lubang kecil dan menanamkan pendirian, atau cangkuk, di lapisan tengah (dermis) kulit.

Perhiasan yang tepat dipintal ke bahagian atas kedudukan. Ia terletak di epidermis, memperlihatkan penampilan manik-manik pada kulit.

Jenis-jenis Barang kemas Sternum Piercing

Memilih perhiasan yang betul untuk menusuk sternum adalah faktor terpenting untuk menindik ini. Jangkar dan tindik permukaan mempunyai perhiasan yang sangat tepat yang dirancang untuk penyembuhan dan ketahanan terbaik, dan perhiasan itu bukan barbel bengkok.

 • Bar permukaan: An bar laras atau permukaan rod adalah pilihan yang terbaik untuk sternum piercing.This Borang perhiasan perlawanan staples panjang tetapi kecil dan beberapa mempunyai kawasan permukaan boleh pakai yang rendah.

 • Sauh permukaan: Sauh permukaan adalah cakera diperbesar rata kecil, kadang-kadang dengan beberapa lubang dan titik untuk mengacaukan banyak hujung. Pilihan untuk perhiasan yang ketara, kami sebut 'hujung', sangat luas! Ini boleh berbeza dari cakera rata, batu permata , dan juga reka bentuk hiasan, dan hujung bunga.

Bahan Barang Kemas

Walaupun pilihan perhiasan anda sedikit pendek, anda mungkin mempunyai lebih banyak pilihan dari segi perkara. Banyak ini berdasarkan gaya dan kepekaan kulit anda sendiri.

Anda boleh bercakap dengan penindik anda mengenai pilihan berikut:

Keluli tahan karat pembedahan. Keluli tahan karat dikenali sebagai hypoallergenic, namun masih boleh menyebabkan kerengsaan.

Titanium pembedahan. Titanium diakui sebagai hypoallergenic, ia adalah pilihan yang baik untuk orang yang mempunyai kulit sensitif.

Emas. Sekiranya anda lebih suka membeli emas, kualiti adalah penting. Semasa proses penyembuhan, 14 karate kuning atau emas putih akan menjadi pilihan yang baik untuk anda. Lebih dari 18 karat emas tidak tahan lama, dan perhiasan berlapis emas boleh menyebabkan alergi, jangkitan, dan reaksi.

Niobium. Ini adalah logam hypoallergenic yang tidak seperti menghakis.

Menindik Sternum

Harga Piercing Sternum

Penindasan sternum biasanya berharga sekitar $ 30 hingga $ 40. Pelbagai kedai berharga berbeza untuk perhiasan, yang mungkin menambah $ 10 hingga $ 20 untuk kos yang lengkap.

Anda juga perlu mempertimbangkan ganjaran untuk penindik anda hampir 20 peratus adalah kadar standard.

Pastikan bahawa anda meminta penindik anda mengenai caj penjagaan selepasnya, seperti penyelesaian garam.

Bagaimana Sternum Piercing Dilakukan

Penindasan sternum biasanya dilakukan dengan jarum 14-gauge. Begini caranya:

 1. Pertama penindas anda akan membersihkan kulit anda, memastikannya steril dengan sempurna.
 2. Setelah kulit kering, penusuk akan menandakan kulit anda dengan penanda atau pen untuk memastikan bahawa lubang masuk dan keluar terbentuk pada titik yang tepat.
 3. Selepas itu, mereka akan memaksa jarum masuk ke tanda masuk dan keluar dari tanda keluar yang dituju.
 4. Penindik mungkin akan menahan kulit di bintik-bintik dengan forceps semasa mereka mengikat batang di dalam lubang.
 5. Setelah joran berada di tempat, mereka akan memasukkan manik ke kedua hujungnya.

Menindas Sternum

Adakah Sakit?

Kesakitan adalah perkara biasa pada semua jenis tindikan. Tetapi hakikat bahawa semakin banyak daging di kawasan menindik, semakin sedikit luka akan menusuk.

Setiap orang mempunyai jenis kulit mereka sendiri, beberapa orang mempunyai kulit yang lebih nipis dan ada yang mempunyai kulit yang tebal di kawasan sternum.

Pada akhirnya berkaitan dengan jenis badan anda sendiri dan toleransi kesakitan, Kadang-kadang ia mendapat lebam yang menusuk.

Kelebihan dan Kekurangan Sternum Piercing

Sebelum anda berfikir untuk mengambil tindik ini, anda perlu melakukan penyelidikan sebanyak mungkin mengenai tindikan sternum. Kerosakan sternum yang sama sangat sukar untuk dijaga. Mereka boleh menusuk dengan sangat mudah dan gatal, dan tindak balas normal badan anda akan menolaknya, mereka perlu ditinggalkan sendirian sebanyak yang anda boleh, terlalu banyak menyentuh boleh mencetuskan penolakan. Mereka memerlukan masa yang lama untuk pulih - hampir 6 bulan dalam setahun.

Anda perlu mencari penusuk dengan pengalaman yang baik dalam menindik sternum. Penindik yang berpengalaman akan membuat anda menyedari keburukan dengan tindikan permukaan, dan akan membimbing anda mengenai perkara yang lebih sesuai untuk menindik anda (PTFE, batang permukaan bengkok, atau mikrodermal). Setelah anda menindik, penindik harus bersedia menolong anda dalam setiap masalah yang mungkin berlaku.

Risiko Berkaitan dengan Penindasan Ini

Mengatur janji temu dengan tukang tindik terkenal boleh mengurangkan faktor risiko anda.

Walaupun begitu, tiada tindik sepenuhnya bebas risiko. Anda harus berjumpa dengan penindik anda mengenai risiko berikut sebelum melakukan lompatan:

Perpindahan. Sekiranya pin tidak tertanam sedalam yang diperlukan, pin harus dikeluarkan dari dermis dan beralih ke kawasan kulit yang lain (berhijrah).

Jangkitan. Sekiranya menindik dilakukan di persekitaran yang tidak steril - atau perawatan tidak diendahkan - bakteria boleh tumbuh jauh di dalam kulit dan jangkitan akan berlaku.

Penolakan. Migrasi dan penolakan biasa dengan tindikan kulit dan permukaan. Sekiranya perhiasan membuat masalah pada badan anda, tisu kulit anda akan memanjang kecuali perhiasannya tercabut sepenuhnya.

Parut. Sekiranya anda merasa penolakan atau kecuali menarik tindik, tanda kecil akan muncul sebagai lubang yang tidak dapat pulih.

Tempoh penyembuhan

Penindasan sternum biasanya pulih dalam masa 6 hingga 12 minggu. Sekiranya anda tidak mengikuti arahan penjagaan piercer anda, tindikan boleh memakan masa yang lebih lama untuk sembuh.

Anda dapat merasakan sakit ringan dan membengkak selama beberapa minggu. Petunjuk ini perlahan-lahan akan berkurang ketika proses pemulihan disambung semula.

Mereka biasanya tidak menimbulkan kebimbangan sehingga tindikan bocor cairan kuning atau hijau, panas disentuh, atau memberi petunjuk tambahan untuk jangkitan.

Penjagaan dan Pembersihan Selepas

Penjagaan dan pembersihan selepas waktu yang betul penting bagi kemajuan penindasan sternum. Kami berkongsi beberapa perkara yang perlu dan tidak boleh dilakukan untuk proses penyembuhan sternum piercing di bawah:

ADAKAH

 • Sebelum menyentuh kawasan menindik basuh tangan anda dengan sabun antibakteria.
 • Setiap kali anda membersihkan kawasan menindik gunakan tuala kertas.
 • Bersihkan dua kali sehari dengan larutan garam atau garam laut.
 • Bersihkan semua lapisan yang dibina di antara pembersihan dengan lancar.
 • Sebelum mandi, tutup kawasan menindik anda jika boleh.
 • Keringkan kawasan menindik dengan lembut setelah mandi.
 • Berhati-hati semasa menanggalkan baju sejuk , kemeja, dan pakaian lain untuk berhenti tersendat.

Tidak boleh

 • Sapukan minyak wangi atau solek di sekitar kawasan menindik.
 • Pakai pakaian yang dipasang di sekitar tindik.
 • Biarkan rambut anda terperangkap dalam perhiasan.
 • Bermain sukan atau terlibat dalam pergerakan lain di mana pertikaian dijangka.
 • Rendam tempat yang dicucuk di kolam, mandi, atau bentuk air yang lain.
 • Menggunakan sabun antibakteria atau antiseptik untuk mencuci tindik.
 • Membersihkan kawasan tertutup dengan tuala - keringkan akan menjadi pilihan yang lebih baik.
 • Memilih kerak yang muncul di dekat tindikan.
 • Menukar perhiasan selama tiga bulan, atau melainkan tindik itu telah sembuh.
 • Bermain atau menanggalkan perhiasan.

:bulb: Lebih Banyak Artikel Untuk Dibaca

Bagaimana membuat lakaran fesyen? Proses Mana Yang Boleh Digunakan Untuk Batu Permata Kasar? Mengapa Heliodor adalah Batu Permata Terbaik Untuk Anda - Maklumat

Petunjuk Yang Perlu Dibimbangkan

Kesakitan ringan dan bengkak adalah perkara biasa bagi setiap tindikan segar, tanda-tanda lain dapat menunjukkan perhatian kesihatan yang lebih serius.

Bercakap dengan penindas anda jika anda melihat tanda-tanda penolakan atau petunjuk berikut:

 • kemerahan yang merebak menjelang kawasan menindik
 • kesakitan kritikal
 • bengkak kaku
 • ketika kulit panas disentuh
 • Nanah kuning atau hijau
 • bau busuk

Dengan penolakan, anda juga dapat mengalami:

 • perpindahan barang kemas
 • perhiasan yang menggantung atau melorot
 • pelucutan perhiasan yang lengkap

Menukar Perhiasan

Apabila tindikan kulit anda sembuh sepenuhnya (sekurang-kurangnya tiga bulan), anda terbuka untuk menukar manik yang membawa barbel pada kedudukannya.

Anda mesti melihat penusuk anda semasa menukar perhiasan buat pertama kalinya; mereka dapat menyetujui bahawa tindikan itu disembuhkan dan memberi jaminan bahawa perubahan pertama perhiasan adalah lancar.

Sekiranya anda ingin menukar perhiasan penumbuk anda sendiri, maka mesti ikut arahan berikut:

 1. Sebelum menyentuh kawasan menindik basuh tangan anda dengan sabun antibakteria.
 2. Bersihkan tapak menindik dengan larutan masin.
 3. Keringkan kawasan.
 4. Matikan bola atas semasa menggunakan gerakan lawan arah jam dengan berhati-hati.
 5. Putar bola baru dengan segera ke titik dalam gerakan mengikut arah jam.
 6. Kosongkan laman web ini lagi dan keringkan dengan teliti.

Cara Menarik Piercing

Sekiranya anda telah berubah pikiran untuk berhenti menusuk semasa proses penyembuhan, berjumpa dengan tukang tindik anda tentang mengeluarkan perhiasan. Mereka dapat memutuskan sama ada selamat untuk melakukannya sebelum berakhirnya proses penyembuhan.

Sekiranya mereka mengeluarkan barang kemas, anda mesti memulakan semula pembersihan laman web ini kecuali lubang-lubang itu telah sembuh sepenuhnya.

Prosedurnya lebih mudah jika anda ingin menarik tindik setelah lama pulih. Cukup keluarkan perhiasan, dan lubang akan terisi secara automatik.

Soalan Lazim

Beberapa soalan lazim disenaraikan di bawah:

1. Adakah tindikan sternum selamat?

Tindikan Sternum , diposisikan di tulang dada, tarik perhatian ke arah pembelahan, atau secara langsung memberikan beberapa keintiman ke tapak dada anda. Tetapi, kerana penindasan yang terdapat di dekat permukaan kulit, ia sering dapat menyebabkan jangkitan atau penolakan sepenuhnya.

2. Bolehkah anda membersihkan tindikan anda dengan hanya air?

Penyelesaian air masin laut atau garam boleh digunakan untuk membersihkan tindikan anda, tindakan membersihkan luka adalah alasan untuk penyembuhan, bukan garam itu sendiri. Anda juga boleh membersihkan sabun anda dengan sabun dan kemudian membasuhnya.

3. Apa yang tidak boleh dimakan setelah dicucuk?

Elakkan makan makanan atau minuman masin, pedas, atau berasid semasa anda dalam proses penyembuhan. jangan minum minuman panas seperti kopi, coklat panas, dan teh. Ambil makanan sejuk dan cecair kerana mengurangkan bengkak. Berhati-hatilah semasa makan makanan yang renyah.

Kesimpulannya

Menindik sternum adalah jenis tindikan permukaan moden, tetapi semua orang tidak dapat menanggungnya.

Sebelum anda menusuk sternum anda, anda mesti membeli-belah di beberapa kedai terkenal kecuali anda menjumpai tukang tindik pakar yang anda puas.

Penindik profesional juga akan dapat menjawab setiap pertanyaan yang anda ajukan mengenai prosedur menindik, rawatan selepas bersalin, dan penyembuhan lengkap.

Mencucuk Sternum

Jejaki ruang masuk yang dibenarkan yang mempunyai tukang tindik mahir yang sangat berbakat bermain ini menembusi dalam keadaan bersih. Setelah fokus laluan dan cuti dipisahkan di kawasan yang sesuai, jarum yang dibersihkan dan kosong akan keluar dari kulit. Hiasan itu kemudian disisipkan ke dalam tindik.

Sakit menembusi sternum

Ini mungkin akan menyebabkan lebih banyak penderitaan daripada pelbagai jenis tindikan permukaan

Sternum / Pembelahan menembusi selepas penjagaan

Bersihkan tempat yang ditembusi dengan bola kapas yang dibasahi dalam air garam suam dua kali sehari

Lumurkan penembusan dengan berhati-hati menggunakan pembersih lembut semasa mandi

Keringkan tindik dengan tuala kertas

Berhati-hati semasa memakai atau menanggalkan pakaian anda untuk mengelakkan kecederaan

Jauhkan diri dari memberi kesan menusuk ke bahagian salep, percikan badan, rawatan, dan kecantikan

Cuba jangan memerah menembusi

Sternum menembusi membaik

Diperlukan sekitar 4 hingga sebulan setengah untuk menjalani pemulihan sepenuhnya.

Penyakit menular dan ketidakselesaan

Mematuhi garis panduan penjagaan selepas itu adalah penting agar sternum yang tertusuk tidak tercemar. Ingatlah untuk mencuci tangan sebelum menghubungi yang menembusi. Tembusan boleh hilang kerana pencucian permata yang tidak terancang, terutama ketika pakaian berkembang, menyebabkan bekas luka. Oleh itu, cuba hadkan hubungan dengan penembusan sehingga ia pulih sepenuhnya. Oleh kerana susunan menusuk atau penggunaan permata yang salah dari luar akan menimbulkan bahaya pemecatan, anda harus menjauhkan diri dari mengunjungi salon penembusan yang terletak di wilayah yang jauh.

Hiasan menusuk Sternum

Anda hanya boleh memakai berat bebas permukaan atau bar bengkok untuk menindik semacam ini. Bila sudah pulih, anda boleh menukar bola dan memakai yang cantik dengan rancangan yang unik agar kelihatan unik setiap hari.

Perbelanjaan menembusi sternum

Di kebanyakan studio penembusan pakar, kos menindik akan berlaku di mana-mana di antara $ 30 dan $ 40.

Menindik Sternum

Menindik badan adalah petunjuk autonomi, peluang, pemberontakan dan daya tarikan seks bagi beberapa remaja hari ini dan mereka suka penembusan yang tidak normal dan luar biasa. Bahaya pemecatan atau pencemaran tidak menghalangi mereka untuk mendapatkan jenis menusuk yang berbahaya sama seperti mental masyarakat terhadapnya. Secara praktikal, semua remaja memuliakan segalanya dan mereka memerlukan tubuh mereka kelihatan unik dan luar biasa. Menindik adalah pendekatan terbaik untuk memamerkan dan menjadi luar biasa. Kawasan baru untuk menembusi masih dijumpai dan namun nampaknya menakjubkan untuk mempunyai jenis menusuk yang begitu banyak, itu sebenarnya.

Terdapat pelbagai jenis arus utama yang menembusi pada masa ini dan mungkin tindikan yang paling terkenal dan luar biasa adalah sternum yang menembusi.

Sternum yang menembusi adalah menusuk tulang panjang yang rata yang dibentuk seperti huruf T di dada. Menindik ini dilakukan antara belahan wanita dan di pangkal atau titik tertinggi pektoral untuk lelaki. Ia kelihatan sangat panas namun ada bahaya pemecatan yang cukup tinggi.

Penindasan sternum harus diselesaikan dengan penindik yang mahir. Keseluruhan kitaran penembusan memerlukan masa yang singkat namun penting untuk memastikan semuanya dilakukan dengan tepat. Pencucuk harus membersihkan permata, alat menembus, wilayah menusuk dan tangannya. Penindik akan membuat tanda-tanda menembusi di dada dan hanya menggunakan jarum tindik yang bersih. Dia akan menembusi kulit dan menambah permata. Tidak lama kemudian, penindik itu harus membersihkan wilayah itu sekali lagi.

Permata pemula untuk menembusi sternum semestinya lebih besar dan setelah beberapa saat selepas penjagaan yang sah, anda mungkin akan berubah jika untuk hiasan badan yang lebih sederhana dan panas.

Piercer akan memberi anda semua panduan dan cadangan penjagaan selepas waktu yang penting. Kebiasaannya memerlukan sekitar 4 setengah bulan untuk menusuk sternum untuk sembuh. Permulaan tidak beberapa minggu akan sukar untuk menghubungi wilayah menindik kerana ia akan menjadi sukar. Anda harus membersihkan tindikan dengan susunan garam yang diserap bola kapas beberapa kali setiap hari. Anda juga harus berhati-hati menghilangkan kerak semasa mandi bersama. Permata itu mungkin dibersihkan dengan pembersih bakteria. Hubungi dan alihkan perhiasan ketika anda sedang mandi dan semasa pembersihan. Pada saat anda melihat dan merasakan penembusan telah diperbaiki sepenuhnya, pergi ke tindik anda dan setelah dia menunjukkan bahawa semua kitaran pemulihan dalam dan luar selesai, dia akan mengganti perhiasan starter dengan yang lain. Mungkin itu adalah kancing emas biasa atau batu permata yang menembus permata yang menjadi rebutan saat ini. Hiasan titanium digalakkan untuk semua jenis tindik badan kerana ringan dan hypoallergenic. Itu keputusan awak.

Menindik kulit

Penindasan kulit disebut tindikan satu titik. Ini dengan alasan bahawa kulit tidak mempunyai bahagian yang berbeza dan titik cuti untuk perhiasan, tidak sama dengan tindikan biasa.

Segala sesuatu yang sama, penusuk anda akan membuat satu bukaan kecil dengan tujuan agar "jangkar" dapat disisipkan ke lapisan tengah (dermis) kulit anda. Pangkal jangkar biasanya panjangnya 6 atau 7 milimeter, hampir tidak dapat mendapatkan tiang.

Hiasan tulen adalah cara yang tidak baik ke kedudukan tertinggi jawatan. Ia terletak di lapisan permukaan yang dangkal, memberikan kesan pelembap pada kulit anda.

Apakah perbezaan antara kulit dan permukaan yang menembusi?

Walaupun hiasan kulit terdapat di lapisan atas kulit anda, kulit bukan tindikan permukaan.

Tebukan permukaan mempunyai laluan dan titik tolak yang berbeza. Mereka ditambatkan menggunakan berat percuma yang dibentuk seperti ruji terbuka. Berat tangan ini tertanam di bawah kulit. Bahagian atas hiasan terletak di permukaan kulit.

Ke mana perginya menindik kulit?

Tembusi kulit boleh diletakkan di mana saja di badan, sejauh zon kulitnya rata.

Zon terkenal merangkumi:

Tulang pipi

Gosok leher

Dada

Punggung bawah

Bahagian tengah

Paha

Walaupun tidak ada wilayah yang pada dasarnya tidak dapat dijangkau, kulit harus cukup tebal untuk menahan penahan dermal.

Apa jenis perhiasan yang digunakan untuk menindik ini?

Mencucuk kulit mesti dilakukan dengan jarum atau dengan kulit (dermal). Jenis perhiasan yang digunakan bergantung pada cara menindik selesai.

Berikut adalah pilihan anda:

Jangkar. Permulaan menembusi kulit yang biasa dengan sauh yang tertanam di bawah kulit anda. Sauh anda mungkin mempunyai asas atau kaki "kaki" yang disesuaikan di setiap sisi tiang.

Atas. Apabila sauh disiapkan, penusuk anda akan menyelesaikan sauh dengan jenis perhiasan yang telah anda pilih. Model menggabungkan kancing logam atau mutiara yang menarik.

Pelompat. Pelompat mempunyai ujung runcing bersama dengan perhiasan yang telah ditetapkan untuk bahagian atas. Penindik anda akan menggunakan penebat kulit untuk menanam permata seperti ini. Berbeza dengan gaya jangkar dan kedudukan biasa, penerjun tidak boleh ditukar ganti.

Apa bahan alternatif yang boleh diakses untuk permata itu?

Bercakap dengan penindas anda mengenai pilihan yang disertakan:

Titanium berhati-hati. Sekiranya anda mempunyai kulit yang halus, titanium mungkin yang paling drastik untuk menyebabkan gangguan.

Keluli yang dikeraskan dengan teliti. Ini adalah bahan yang paling terkenal, kata TatRing. Terlepas dari kenyataan bahawa ia dianggap hipoalergenik, gangguan masih belum terjadi.

Niobium. Ini adalah bahan hypoallergenic lain yang mungkin tidak akan terhakis.

Emas. Kualiti adalah penting dengan emas. Berpegang pada emas kuning atau putih 14 karat semasa memperbaiki interaksi. Emas lebih tinggi daripada 18 karat tidak begitu kukuh. Permata berlapis emas boleh menyebabkan penyakit dan tindak balas hipersensitif.

Berapakah jumlah kos menindik ini?

Penindasan kulit biasanya berharga di antara $ 70 dan $ 100, mengukur Pembantu Kos. Beberapa kedai mengenakan bayaran secara percuma untuk perhiasan. Ini mungkin menambah $ 10 hingga $ 20 untuk perbelanjaan am.

Anda juga harus memperhatikan petua penindik anda. Walau apa pun 20% adalah standard.

Begitu juga dapatkan beberapa maklumat mengenai kos langsung yang dikenal pasti dengan penjagaan selepas waktu, seperti pengaturan garam.

Bagaimana ini boleh dilakukan menindik?

Penindasan kulit selesai dengan jarum atau punch kulit. Setiap pendekatan merangkumi meletakkan jangkar di bawah kulit.

Untuk kulit yang menembusi dengan jarum:

Penindik anda akan membersihkan kulit anda, memastikan ia steril sepenuhnya.

Setelah wilayah kering, mereka akan menandakan kulit anda dengan pen atau penanda untuk memastikan tindikan dibuat di tempat yang betul.

Mereka akan menembusi kulit dengan jarum dan menariknya keluar. Ini menjadikan "poket" untuk jangkar duduk.

Penindik anda mungkin akan menggunakan forceps untuk memasukkan dasar sauh ke dalam bukaan. Mereka akan memasukkan perhiasan sehingga disusun sepenuhnya di bawah bahagian luar kulit anda.

Apabila penambat diatur, penusuk anda akan mengetatkan permata.

Untuk tusukan kulit dengan pukulan kulit, penindik anda akan mengikuti langkah serupa seperti di atas, selain bukaan dibuat dengan pukulan dan bukannya jarum. Pukulan kulit menghilangkan sekeping tisu kecil untuk membuat poket di mana jangkar akan duduk.

Berapa lama masa yang diperlukan untuk pulih?

Penembusan kulit biasanya membaik dalam satu hingga seperempat tahun. Sekiranya anda tidak mengikuti cadangan penjagaan tukang tindik anda, tindikan mungkin memerlukan lebih banyak masa untuk pulih.

Kerak di sekitar permata dan pengembangan kecil adalah normal selama setengah bulan. Kesan-kesan sampingan ini akan terus berkurang ketika interaksi yang diperbaiki berlangsung.

Mereka biasanya tidak menimbulkan kekhawatiran kecuali jika penembusan juga melepaskan pelepasan kuning atau hijau, panas saat disentuh, atau memberi petunjuk berlainan pencemaran.

Pembersihan dan penjagaan

Pembersihan dan perawatan yang tepat sangat mendesak untuk mencapai tusukan kulit anda.

Semasa memperbaiki interaksi, lakukan:

Pastikan wilayah ditutup dengan bungkus selama beberapa hari.

Basuh tangan anda dengan pembersih antibakteria sebelum menghubungi kawasan tersebut.

Gunakan tuala kertas lain setiap kali anda membersihkan tusukan.

Bersihkan dua kali sehari dengan garam laut atau garam.

Lap dengan lembut lapisan luar yang dibingkai antara pembersihan.

Tutup tusukan untuk melindungi dari basah semasa mandi, jika dapat dibayangkan.

Lap kawasan tersebut setelah setiap membersihkan atau setelah digosok ke bawah.

Serentak, jangan:

Pakai pakaian ketat di sekitar tindik.

Biarkan rambut anda kusut dengan hiasan.

Bermain sukan berkayuh tinggi atau sertai latihan yang berbeza di mana impak dapat difahami.

Turunkan zon penembusan di pancuran, kolam renang, atau jalan air yang lain.

Gunakan pensteril atau pembersih antibakteria untuk membersihkan tusukan.

Gosokkan kawasan yang merangkumi tuala. Hapuskan semua perkara yang sama.

Keluarkan lapisan luar yang tersusun di sekitar penembusan.

Tukar perhiasan dengan kadar apa-apa tiga bulan, atau sehingga tusukan telah diperbaiki.

Main dengan atau hilangkan perhiasan.

Petunjuk untuk dicari

Walaupun pertumbuhan dan kekerasan yang lembut adalah khas untuk penembusan baru, manifestasi yang berbeza dapat menunjukkan kebimbangan kesejahteraan yang lebih ekstrem.

Lihat penindik anda sekiranya anda mengalami tanda-tanda pencemaran atau pemecatan yang disertakan:

Siksaan yang melampau

Pertumbuhan melampau

Kulit yang panas apabila disentuh

Pelepasan kuning atau hijau

Bau busuk

Ruam

Dengan pemecatan, anda juga dapat mengetahui:

Penempatan semula perhiasan

Hiasan yang digantung atau digantung berbanding duduk di bahagian luar kulit

Kulit lurus atau berpeluh di sekitar permata

Pelepasan jangkar lengkap

Berapa lama penembusan yang diperbaiki akan bertahan?

Tidak ada kejadian sebenar untuk penembusan kulit. Walaupun begitu, kulit anda akhirnya akan tumbuh dan mendorong jangkar ke permukaan sehingga jatuh. Tidak kira sama ada ini berlaku dalam tiga bulan atau tiga tahun berikutnya bergantung pada seberapa baik anda menjaga tindikan.

Petunjuk langkah demi langkah untuk menukar permata teratas

Apabila tindikan kulit anda telah sembuh sepenuhnya (sekitar seperempat tahun), anda bebas menukar bahagian atas permata luar. Sangat sesuai jika penindik anda melakukan ini supaya anda dapat mengelakkan kesukaran, seperti penangguhan jangkar yang tidak disengajakan.

Sekiranya anda memilih untuk menukar perhiasan anda, ikuti kaedah ini dengan berhati-hati:

Basuh tangan anda dengan pembersih antibakteria sebelum menghubungi zon.

Bersihkan zon dengan susunan garam laut atau garam.

Lap wilayah.

Buka penutup permata semasa dengan arah lawan jam. Sekiranya bahagian atasnya keras kepala, anda mungkin perlu melihat tindik anda. Pencucuk anda boleh menggunakan forceps untuk membuka kunci permata.

Skru permata baru di atas mengikut arah jam.

Bersihkan wilayah semula dan hapus dengan berhati-hati.

Petunjuk langkah demi langkah untuk mengundurkan diri yang menembusi

Sekiranya anda perlu melepaskan penembusan kulit, lihat penusuk anda untuk pengusiran yang mahir. Anda tidak harus berusaha untuk menghilangkan penembusan seperti ini sendirian.

Penindik anda mungkin:

Bersihkan wilayah dengan susunan steril dan lap kawasan itu.

Buka penutup hiasan.

Sapu kembali kulit yang merangkumi untuk membantu menghilangkan sauh.

Gunakan pisau pembedahan untuk membuat sedikit titik masuk perbandingan dengan ukuran pangkal jangkar.

Gunakan alat pembedahan untuk menghilangkan tisu parut yang sesuai dengan jangkar.

Gunakan forceps untuk menarik jangkar keluar dari kulit.

Sapukan jahitan atau pelekap ke kawasan.

Walaupun pakar keseluruhan atau pakar pemulihan mungkin mempunyai pilihan untuk menghilangkan dermal, anda harus bercakap dengan penindas anda sebelum meneruskan pengusiran. Mereka dapat memeriksa kelebihan dan kekurangan mengadakan perhimpunan luar untuk menghilangkan jangkar dan mungkin mempunyai pilihan untuk membuat rujukan, jika perlu.

1 Suka

Tindikan Sternum adalah tindikan permukaan atau sauh permukaan yang diletakkan di dada, biasanya dengan penekanan pada menghiasi kawasan pembelahan, pusat dada, atau di bawah kawasan klavikula, "kata Starr Ellis, pemilik Piercing Sembilan Bulan. Sama seperti tindik telinga atau badan lain, penindik anda akan membersihkan kawasan menindik, memastikan kulit anda steril.

Kemudian, mereka akan membuat penanda di mana tindik akan dilakukan, hanya untuk memastikan ia meletakkan tepat di tempat yang anda mahukan. Sekarang, sudah tiba masanya untuk menusuk sebenarnya anda mungkin menggunakan jarum berlubang untuk membuat saluran untuk perhiasan yang akan dilalui. Setelah mengeluarkan jarum, mereka akan memasukkan perhiasan.

Kesakitan atau Masa Penyembuhan

"Semasa membincangkan tahap kesakitan yang berpotensi orang, kami tetap tidak jelas menyatakan bahawa ini adalah rasa tidak selesa, tetapi boleh ditoleransi. ini adalah mustahil untuk meneka berapa toleransi kesakitan atau tahap kesakitan setiap pelanggan, ”kata Ellis. Dia menggambarkan sensasi itu sebagai "tidak jauh berbeda dengan cubitan besar."

Biasanya, tindikan sternum memerlukan purata satu hingga tiga bulan untuk sembuh dengan perawatan yang betul. Pastikan anda mengikuti arahan yang diberikan oleh penindas anda, atau berjaga-jaga untuk tanda-tanda penolakan. Sekiranya tindikan menjadi panas pada sentuhan atau cairan nanah, kemungkinan besar dijangkiti. Seperti menindik, ada kemungkinan penolakan.

"Oleh kerana kawasan ini tidak dua sisi seperti cuping telinga, filtrum atau hidung, maka tindikan adalah berlabuh atau tertanam ke dalam kulit. Badan kita tidak menyukai benda asing atau secara harfiah boleh mengeluarkannya, ”kata Sydney Givens, PA-C atau pengasas Skincare By Sydney. Tetapi dengan penjagaan atau pembersihan yang betul, kemungkinan besar anda akan tetap menikmatinya buat sementara waktu.

"Kos akan berkisar dari studio ke studio bergantung pada bahan perhiasan atau bahkan tahap kepakaran atau keselesaan. Biasanya studio yang pernah saya kerjakan pada penembusan permukaan harga atau jangkar sekitar $ 150 atau lebih tinggi dengan titanium asas, kerana logam berharga atau batu permata tentu saja lebih penting, ”kata Ellis.

Setelah anda menindik, penting untuk merawatnya dengan betul. Penjagaan yang tidak betul boleh menyebabkan jangkitan atau penolakan, yang mungkin menyakitkan. Oleh kerana tindikan sternum diletakkan di tengah-tengah dada anda, sangat penting untuk mengetahui kemungkinan kemungkinan pakaian ini tersekat pada pakaian.

"Kami sangat mengesyorkan penjagaan yang paling minimum menggunakan kebolehan penyembuhan semula jadi tubuh anda atau membilas kawasan ini dengan bersih dua kali sehari dengan larutan garam steril, dan juga cucian mandi setiap hari," kata Ellis. Pastikan menggunakan kain baru setiap kali anda membersihkan kawasan itu, atau menyapu kerak yang mungkin timbul di sekitar tepinya. "Pasti penting untuk mengelakkan tindikan menyentuh, jangan memutar atau memutarnya!" tambah Ellis.

"Nasihat penjagaan selepas umum dari bahagian dermatologi adalah menjaga kebersihan atau kering, terutama setelah mandi," kata Givens. Elakkan berenang atau berendam di bawah air selama sekurang-kurangnya dua minggu untuk mengelakkan jangkitan. Jangan sekali-kali tenggelam di dalam air jika daerah tersebut berwarna merah, meradang, atau kering. "

Kesan Sampingan dari Sternum Piercing

• "Penolakan atau penghijrahan adalah hal yang biasa, oleh itu, ini adalah idea yang baik untuk masuk ke dalam proses untuk menerima ini. Ini tidak akan menusuk selamanya atau kemungkinan parut ini," catat Ellis. Dia menambah bahawa perundingan ini adalah bahagian penting dari proses untuk tindikan permukaan; janji temu ini dapat membantu mempersiapkan anda untuk kemungkinan kesan sampingan. Memilih gaya perhiasan yang betul boleh menambah panjang umur gaya menindik ini.

• Selalu ada risiko parut jika terjadi pada tindikan, atau perawatan selepas waktu yang tepat dapat mengurangkan kemungkinannya. "Parut adalah sukar untuk dianggarkan, tetapi dada mungkin memiliki lekukan atau menimbulkan bekas luka dari tindikan," kata Ellis. "Sekiranya tindikan ditolak," catat Givens, bekas luka yang dihasilkan akan menjadi lebih buruk. "Kemungkinan besar selalu terlihat walaupun ini akan sembuh seiring dengan waktu."

Jangan cuba atau lakukan ini sendiri! "Kami selalu mengesyorkan berunding dengan profesional untuk mendapatkan bantuan," kata Ellis. "Tindik ini mungkin sangat temperamental atau mudah marah, jadi pastikan profesional mempunyai pengalaman dengan tindikan permukaan atau jangkar.

Kami mempunyai alat khas, pemahaman tentang perhiasan, atau teknik bersih tentu saja semuanya berguna. "Hampir sama pentingnya dengan perhiasan apa yang harus dipilih untuk menusuk sternum adalah perhiasan apa yang tidak boleh dipilih." Permukaan piercings or anchors have extremely specific jewelry designed for the optimal healing or longevity, or this jewelry is the not the curved barbell,” says Ellis.

• A flexible rod or surface bar is the yours best option for the the sternum piercing.This style of the jewelry resembles “long but short staples, or few have flat wearable surface area,” says Ellis.

• “Surface anchors are the the small flat elongated disk, sometimes with the the couple holes or the post to the screw different ends on the to. The options for the the visible jewelry, we call 'ends', is the vast! this may range from the flat disks, gemstones, or even decorative designs or floral ends,” says Ellis.

What Jewelry Material is the Used for the the Sternum Piercing?

• Titanium seems to the be the most “implant friendly” metal if you're getting the surface bar. “We recommend the bases to the be implant grade titanium or the ends may be implant grade titanium, solid (never plated) gold or platinum,” says Ellis.

• Often used in the other piercings, this metal is the hypoallergenic, or so is the niobium. Givens cautions to the “always avoid nickel,” no matter what metal you choose, as its the common allergen.

• This is the an option, too, but make sure it's of the good quality. Gold higher than 18-karat isn't as durable as 14-karat gold. “The visible jewelry may be simple metallic, solitaire gemstones, or stunning decorations for the these piercings,” notes Ellis. If you are the planning to the take chest piercing or need few help, take the look at the this guide or know all about sternum piercing. Also, check out few trendy dermal chest body jewellery.

from the Cardi B to the Blac Chyna, several celebrities, in the recent days, have opted for the sternum piercing or have flaunted the same in the photos or videos. If you too, like yours favourite stars, want to the take yours chest pierced, take the look at the this guide or know everything about the body piercing.

Before getting the tattoo or the piercing, you must first read all about this or take prepared before taking an appointment. Just like tattoos, piercings would stay with the you forever, unless you decide to the take this off. So, you must make yourself fully aware of the what to the expect during the process or after the piercing. And, this guide would help you with the all the questions this you have in the yours mind. So, without further ado, let's head straight to the it.

What is the sternum piercing?

Sternum piercings are the located on the yours breastbone. They are the available either in the the form of the micro dermal or surface piercing. By placing the micro dermal anchor under the skin, jewellery may be replaced on the top of the it. in the surface sternum piercing, the anchor is the placed under the surface of the the dermis.

For the piercing, the piercer uses the hollow needle to the create the channel for the the jewellery to the go through. Then the needle is the removed so this the jewellery may be inserted into the hole.

Like every other piercing, sternum piercing may be painful. or few even say this this is the likely to the cause more pain than other types of the surface piercings. Consult yours piercer or check if they may use the numbing cream on the the area or not before the actual process if you are the worried about the pain.

Sternum piercing

A sternum piercing is a type of surface puncture located anywhere along the sternum. (Sternum) Sternum piercings are usually placed vertically between the chest. However, it can be done horizontally.

Bridge piercing scar

Most puncture marks are just colorless. However, some of the traces below are possible.

Atrophic Scar: Depression or folliculitis below normal skin level, sometimes with perforation. Unfortunately, these types of scars are usually permanent so there is not much advice I can recommend on how to do it. Navel and face piercings are the most common point to find a dimple. This type of pit scar is not a simple solution. However, a dermatologist can explain treatments that can be effective, such as exfoliation or laser resurfacing. These types of scars are generally similar to acne scars. If the piercing can be taken care of in general, the best way to deal with this is to put the jewels in place. This is usually to cover the scars or at least partially.

Excessive scarring: Having ornaments leads to long-term healing and predisposes them to chronic inflammation. Both conditions increase the likelihood of excessive scarring. The most common types of bumps and lumps in the piercing of the ear cartilage are keloids and hypertrophic scars, but other areas of puncture are victims of these conditions, such as:

Keloids are large, dense scar tissue that is noticeably larger than the original wound. These can be extremely ugly and some reach shocking proportions. Unfortunately, when you have keloids you hardly heal at all, and you usually have a certain amount of scar tissue - sometimes surgery can help you get rid of them if they're ugly large.

Excessive scars are lumpy scars that form on the surface of the skin. This is a smaller, more diffuse growth that occurs around penetration, not as large or dense as keloids respond better to treatment and are easier to fix. Sometimes high blood pressure scars disappear spontaneously or may recur and rotate for a longer time before healing or disappearing.

Hypertrophic scars are often misidentified as keloid, even by doctors, probably because both types are hypertrophic scars. These problems usually occur in families and occur in about 5 to 15 percent of the wound.

Cleavage dermal piercing

Skin puncture is also called single point puncture. This is because, unlike traditional piercings, the skin does not have entry and exit points for individual jewelery. Instead, your piercer will make a small hole so the “anchor” can be placed in the middle layer of your skin (dermis).

Surface anchor piercing

Surface holes are fixed using an open punch-shaped barbell. A hollow needle is used to pierce the skin and acts as a guide for inserting the barbell. When properly aligned, the decorative top can be put in place.

How long does surface anchor piercing last?

Although people with a diameter of five years or more, however, our meter staff call these boring “unicorns” as they are rare, their normal lifespan is from a few months to a few years, so keep that in mind before you take this drill.

How does It work?

Surface penetration has separate entry and exit points. They are fixed using barbells in the form of open staples. This barbell is placed under the skin. Decorative tops are placed on leather.

Surface piercing chest

Perforation of the surface is more invasive than the dermis because while the barbell has to be brought under the skin for a certain distance, the skin has only one entry point. Surface tape usually leaves a much larger and more pronounced scar if the puncture refuses or moves.

How long does it take to penetrate a surface?

5-7 years

This means that the average service life of a surface drill is 5-7 years, as opposed to the standard drilling process, which can last a lifetime. However, some people were lucky and had much longer surface work, and some were unlucky and did not do this in a year.

Industrial piercing rejection

When you have a new piercing, you will accept foreign objects into your body. Sometimes your body is not as welcome as it is and has to remove the foreign body.

The piercing will start to enter your skin in the early stages of your rejection. Eventually, your body will push the penetration to the surface and your skin will crack it off.

Penetration rejection is not as common as other complications such as keloid infection and eczema. When a rejection occurs, it usually occurs in a flat area of the body. Rejection is more common with the following types of piercings:

:low_brightness: Eyebrow

:low_brightness: Belly button

:low_brightness: Surface penetration

:low_brightness: Nape

Surface piercing rejection

Body piercing is not without risk. Sometimes the piercing may be rejected, causing discomfort and scarring. Detecting the piercing early can reduce scarring and skin damage.

Every time the skin is broken there is a risk of infection, scarring, allergic reactions or other skin problems.

Sometimes the body's immune response sees jewelry as foreign and rejects them.

Piercing rejection can lead to discomfort and scarring.

The following can help reduce the risk of rejection:

Choosing a drill with qualifications and experience

Wear the right jewelry

Practice piercing after proper care.

Anyone with piercings should keep an eye on them while they heal. Penetration rejection This early stage can reduce scarring or skin damage.

chest sternum dermal piercing

Surface tragus piercing pros and cons

Keburukan

:exclamation:Sometimes it can get stuck when you wear earphones.

:exclamation:Due to the thick ant (3-6 months) it takes a long time to heal.

:exclamation:They require adequate cleaning because they are placed around the ears.

:exclamation:Mating makes it difficult to put the labret on its own.

Kelebihan

:exclamation:Infections and scars: “Please remember that low blood flow in the ear makes piercing cuts a higher risk of infection or scarring.”

:exclamation:Allergies: Maybe “Allergic reactions to the metal used to make earrings”, according to Sobel.

Surface tragus piercing rejection

Surface piercing is a type of piercing that the body often rejects. Surface piercing moves through an area of the skin rather than directly on a body part. Surface piercings are more likely to be rejected because it is easier for the body to remove small amounts of jewelry from the skin.

Types of dermal piercings

There are different types of microdermal piercings, but the most common ones are dermal puncture, finger dermal piercing, ear dermal piercing, chest dermal piercing, ear dermal piercing, and dermal piercing. This procedure is usually done with a skin puncture needle or needle.

Collar bone surface piercing

Also known as a collarbone puncture, a cervical puncture is a hole in the surface or skin in the upper part of the chest, under and along the collarbone. This is a relatively new and infrequent procedure.

Sternum piercing cost

This piercing typically costs $30 to $40, according to Body Piercing magazine. Many stores charge separately for jewelry, potentially an additional $10 to $20 in the overall price. Also for your piercer - at least 20 percent standard.

Clavicle piercing price

The price of clavicle piercing is is $35 to $45.

Dermal anchor piercing cost

Typically, a skin piercing costs approximately 70 to 100. Some stores also charge separate fees for jewelery. This can add 10 to 20 in addition to the total cost. You will also need to keep a few tips for your piercer in mind.

Lower back dermal piercing removal

Massage the surrounding skin to help remove the anchor. Use a scalpel to make a small incision according to the size of the sole. Use a scalpel to remove the scar tissue formed around the anchor point. Use forceps to remove the hook from the skin.

Surface bar collar bone piercing

Also known as a collarbone puncture, a cervical puncture is a hole in the surface or skin in the upper part of the chest, under and along the collarbone. This is a relatively new and infrequent procedure.

How much does a cheek bone piercing cost?

Cheek piercing prices vary depending on the quality of the jewelry and where you do the piercing. Typically it costs between $40 and $100.

Types of surface piercings

Some of the most popular piercings, including eyebrows and belly button, are surface piercings. The most common locations are the lower back, upper wrist, outer corner of the eye / upper cheekbone, breastbone, collarbone and occipital.

Dermal piercing chest scar

Does a skin piercing leave scars? Some people are more susceptible to wounds than others. These marks tend to appear smoother and smaller in color similar to your skin. After piercing to shrink the scar.

Soalan Lazim (Soalan Lazim)

Q: How does a chest piercing stay in?

How does the skin puncture occur? Dermis anchors have a base that holds the jewelry at a 90 degree angle. When the anchor is placed under the dermis, the skin begins to heal around the anchor point and new skin grows through the hole and adheres to the other side of the skin.

Q:Is sternum piercing safe?

After piercing it is important to properly care for it. Improper care can cause infection and rejection, which can be painful. Since the sternum piercing is in the center of your chest, it is extremely important to be aware of the possibility of clothing addiction.

Q:Does it hurt to pierce the skin of the chest?

Pain and time to heal

As with any body modification, pain occurs when the skin is pierced. If you cannot tolerate very high levels of pain then it is likely that you are experiencing some discomfort, either as a pinch or as a more instinctive sensation. "Penetrating into the skin feels like it's stuck.

Q: How can you stop sternum rejection?

:eight_pointed_black_star: Prevent sternum

:eight_pointed_black_star: Taking a larger gauge or width can reduce your chances of being rejected.

:eight_pointed_black_star: Talk to your piercer about the depth of the piercing and the best size of jewelry you can wear while it heals.

:eight_pointed_black_star: Follow all aftercare instructions.

:eight_pointed_black_star: Be healthy, eat well and avoid stress.

Q: What does piercing help with anxiety?

How does this exercise relate to anxiety? Daith piercings are located in the innermost fold of your ear. Some people believe that this puncture can help relieve symptoms related to migraines and other anxiety.

Q: What is a chest piercing called?

A pectoral puncture, also known as a pectoral puncture or sternum puncture, is performed on the skin of the sternum.

Q: How long does it take to penetrate a surface?

Surface puncture recovery time can take up to 6 to 16 weeks, during this time it is important to keep it clean and free from irritation.

Q: What is the difference between surface and skin piercings?

Perforation of the surface is more invasive than the dermis because while the barbell has to be brought under the skin for a certain distance, the skin has only one entry point. Surface tape usually leaves a much larger and more pronounced scar if the puncture refuses or moves.

Q: Are dermals more painful than piercings?

Does Dermal Piercing Hurt? Many people say yes, and this is more than any other piercer, but this depends on where on your body you are getting pierced as it involves a number of factors such as sensory nerve distribution, skin thickness. needle or pin.

Q: Why is my piercing not going away?

If the effect is due to the bad corner of the jewelry, proper post-treatment care will not improve this angle and cause the effect to disappear. That's why meeting a drill is so important when you start having therapeutic drilling issues. If you really want you to get down, you need to contact a drill.

Kesimpulannya

A sternum piercing is a type of surface puncture located anywhere along the sternum. (Sternum) Sternum piercings are usually placed vertically between the breasts. However, it can be done horizontally.

Sternum piercings are a kind of body change. They include piercing the skin over your sternum, otherwise called your breastbone. A sternum piercing can be a novel method to change your appearance, yet you need to deal with the piercing so it doesn't get contaminated. This is what you need to think concerning what it can mean for your wellbeing.

What Are Sternum Piercings?

A sternum piercing is a couple of enhancing openings in the skin over your sternum. Some are set upward between the pectoral muscles , while others are flat and put close to the collarbones. These piercings are loaded up with a staple-formed hand weight bar that interfaces the two openings under the skin.

In view of how much skin is influenced by these long bar piercings, a sternum piercing may take more time to mend than an eyebrow or ear piercing. Notwithstanding, it ought to be completely recuperated after around 6 to 12 weeks .

Effect of Sternum Piercings on Your Health

Like some other sort of piercing, you need to mind of your sternum piercing accurately or you can confront contaminations and medical conditions. All piercings are viewed as serious injuries, so they need appropriate injury care to recuperate accurately.

Any new piercing will feel marginally sore to the touch. You may likewise take note:

 • Itchiness

 • Minor redness or swelling nearby

 • Slight clear or white liquid overflowing out of the openings

 • Minor draining from the piercing

These manifestations are ordinary and will disappear as the sternum piercing mends.

Doing your sternum piercing at home or working with an ineffectively prepared piercer can cause issues with your body adjustment. You might get a contamination if your piercing isn't perfect.

On the off chance that your piercing gets contaminated , it will sting in any event , when nothing is contacting it. Different indications of disease include:

 • Thick or rancid release that is green, yellow, or dark

 • The skin around the piercing feels hot to the touch

 • Bright red or pink skin around the piercing

 • Loya

 • Muntah

 • Chills

 • Fever

In the event that you experience any of these side effects, converse with your primary care physician immediately.

Step by step instructions to Get a Safe Sternum Piercing

Assuming you need to get a sternum piercing securely, you should ensure you work with a prepared proficient piercer. There are different permitting programs all through the US that train individuals to puncture individuals securely and clean their piercing apparatuses and space.

You can ask your piercer on the off chance that they have a permit or piercing declaration in your state before you focus on the body change.

You ought to likewise ensure that your piercing parlor is perfect. Your piercer should wear new dispensable gloves for each piercing and ought to clean their instruments after each utilization. In case you don't know concerning whether your piercer is utilizing safe techniques, it's smarter to go to an alternate piercer than hazard a contamination .

Getting your piercing is a speedy cycle:

 • Your piercer will clean the region you need to be punctured and mark where you need each opening.

 • They will utilize a sterile needle and push it through the section opening and out the leave opening.

 • They will hold the skin set up and embed the free weight through those opening .

 • Finally, they'll put a dab on one or the flip side of the free weight to hold it set up.

When you feel OK, your piercer will give you data about focusing on your piercing. Adhere to their directions on the most proficient method to wash and secure your new sternum piercing so it recuperates rapidly and with no contaminations.

Not at all like different sorts of piercings, changing your sternum piercing adornments doesn't include eliminating the post. The free weight will stay in your skin. You should simply unscrew the balls off the finish of your free weight and screw on new ones.

Ringkasan

A sternum piercing is a couple of brightening openings in the skin over your sternum. Some are put upward between the pectoral muscles, while others are flat and put close to the collarbones. These piercings are loaded up with a staple-formed hand weight pole that interfaces the two openings under the skin.

You ought to likewise ensure that your piercing parlor is perfect. Your piercer should wear new expendable gloves for each piercing and ought to sanitize their devices after each utilization. In case you don't know regarding whether your piercer is utilizing safe techniques, it's smarter to go to an alternate piercer than hazard a disease.

What's the contrast between a surface and a dermal sternum piercing?

Surface piercings have a different section and leave point in the surface layer (epidermis) of your skin.

They're secured utilizing hand weights formed like open staples or bended bars. The bar or pole is embedded under the skin, and the adornments' beautiful tops sit on the skin's surface.

In spite of the fact that sternum piercings are customarily a kind of surface piercing, a few group decide on dermal inserts to make a more unobtrusive look.

Not at all like a surface piercing, dermals don't have a different section and leave point. Your piercer will make one little opening and addition a base, or “anchor,” into the center layer (dermis) of your skin.

The genuine gems is in a bad way into the highest point of post. It sits on the epidermis, giving the presence of dots on your skin.

What material choices are accessible for the gems?

In spite of the fact that your gems alternatives are fairly restricted, you might have more to browse as far as materials. A ton of this relies upon your own style and skin affectability.

Converse with your piercer about the accompanying choices:

Careful titanium. Titanium is considered hypoallergenic, making it a go-to choice for individuals with delicate skin.

Careful tempered steel. Tempered steel is likewise considered hypoallergenic, anyway aggravation is as yet a chance.

Niobium. This is another hypoallergenic material that is probably not going to erode.

Gold. On the off chance that you'd prefer go with gold, quality is vital. Stick to 14-karat yellow or white gold during the recuperating system. Gold higher than 18 karats isn't as solid, and gold-plated gems can prompt diseases and hypersensitive responses.

Step by step instructions to Help Your Sternum Piercing Heal

Step by step instructions to Help Your Sternum Piercing Heal
Try not to contact your piercing: Touching your new piercing with unwashed hands before it mends is the most ideal approach to get a disease. Abstain from contacting your piercing except if you're cleaning it. On the off chance that you can, hold garments and texture back from contacting it until it's recuperated.
Clean your piercing daily: Infections happen when microscopic organisms gets to your piercing. Cleaning it consistently keeps that from occurring. Tenderly wipe the region around your piercing with a sterile cleanser and warm water, then, at that point wash with water. You can do this in the shower.
Utilize a saline pack: Mix one cup of serenely heated water with a teaspoon of table salt to make a saline arrangement. You can absorb a spotless washcloth this arrangement and use it as a pack over your sternum piercing to mollify any crusted material and lessen enlarging.

Soalan Lazim

1. Do sternum piercings reject?

Torment and Healing Time

Ordinarily, sternum piercings take a normal of one to 90 days to recuperate with appropriate care.Like any piercing, there is a shot at dismissal. "Since this space isn't twofold sided like the ear cartilage, philtrum or nasal ala, the piercing is moored or inserted into the skin.

2. How does a chest piercing stay in?

How Do Dermal Piercings Stay In Place? The dermal anchor has a base that holds the gems at a 90-degree point. At the point when the anchor is put under the outside of the dermis, the skin starts to mend around the anchor , and new skin will develop through the opening and join to the skin on the opposite side.

3. How terrible do chest Dermals hurt?

A few group accept the dermal punch harms significantly more than the needle. This is false. The dermal punch is so sharp, it is not really agonizing, and the vast majority lean toward it Page 2 over the needle. After the pocket is made, the microdermal anchor is embedded, utilizing forceps explicitly intended for the addition strategy.

4. What's the contrast among surface and dermal piercing?

What is the contrast between surface piercing and dermal anchors? A surface piercing has a passageway and an exit with a surface bar associating the two. A dermal anchor is a solitary point piercing with just one opening in which the dermal anchor base sits.

5. How excruciating is a sternum piercing?

Will it hurt? Agony is conceivable with all piercings. As a rule, the fleshier the region, the less the piercing will hurt. A few group might track down that the skin in this space is on the more slender side, while others find that their sternum is covered by a thick layer of skin.

Kesimpulannya

Sternum piercings are a sort of body adjustment. They include piercing the skin over your sternum, otherwise called your breastbone. A sternum piercing can be a one of a kind method to change your appearance, however you need to deal with the piercing so it doesn't get contaminated.

A sternum piercing is a couple of enhancing openings in the skin over your sternum. Some are set upward between the pectoral muscles, while others are even and put close to the collarbones. These piercings are loaded up with a staple-formed hand weight pole that associates the two openings under the skin.