Sternum piercing adalah jenis tindikan permukaan yang terdapat di mana-mana kedudukan di sternum (tulang dada). Walau bagaimanapun, tindikan sternum biasanya dipasang secara menegak di permukaan tulang dada, ia mungkin juga disusun secara mendatar.

Jenis Menindik

Piercing dikira sebagai simbol fesyen utama hari ini, orang-orang ditusuk di berbagai bahagian badan mereka. Terdapat banyak jenis tindik yang diamalkan oleh orang-orang, beberapa di antaranya disenaraikan di bawah:

Menindik Industri

Menindik perindustrian , atau perancah perancah, dilakukan dengan menembus dua lubang yang digabungkan dengan satu barang perhiasan lurus, biasanya mengarah ke lubang dua rawan telinga paling atas.

Menusuk buruj

Menindik buruj terutamanya pengenalan tindikan pada cuping telinga. Pilihan dan penempatan barang kemas adalah naluri utama dalam hal menusuk buruj. Ia dapat menjadikan telinga kelihatan seperti bintang yang indah di langit.

Menindik Bibir Tengah

Penindasan bibir tengah menegak, dilakukan dengan memasukkan perhiasan di tengah bibir bawah anda. Ia terkenal di kalangan orang kerana perubahan badan, kerana ia adalah tindikan yang sangat menonjol.

:bulb: Baca Lagi

Populariti penembusan jambatan Botox Lips Chin Filler

Permukaan Piercing v / s Dermal Anchor

Penindasan permukaan mempunyai tempat masuk dan keluar yang berbeza di lapisan luar (epidermis) kulit.

Mereka dipasang menggunakan barbel yang dibentuk seperti staples terbuka atau bar bengkok. Batang atau batang disuntik di bawah kulit dan bahagian atas perhiasan perhiasan diletakkan di permukaan kulit.

Tindikan Sternum adalah jenis awal menindik permukaan, hanya sedikit orang yang menggunakan implan kulit untuk membuat penampilan yang lebih kompleks.

Selain menusuk permukaan, kulit tidak mempunyai tempat masuk dan keluar yang berbeza. Pencucuk anda akan membentuk satu lubang kecil dan menanamkan pendirian, atau cangkuk, di lapisan tengah (dermis) kulit.

Perhiasan yang tepat dipintal ke bahagian atas kedudukan. Ia terletak di epidermis, memperlihatkan penampilan manik-manik pada kulit.

Jenis-jenis Barang kemas Sternum Piercing

Memilih perhiasan yang betul untuk menusuk sternum adalah faktor terpenting untuk menindik ini. Jangkar dan tindik permukaan mempunyai perhiasan yang sangat tepat yang dirancang untuk penyembuhan dan ketahanan terbaik, dan perhiasan itu bukan barbel bengkok.

 • Bar permukaan: An bar laras atau permukaan rod adalah pilihan yang terbaik untuk sternum piercing.This Borang perhiasan perlawanan staples panjang tetapi kecil dan beberapa mempunyai kawasan permukaan boleh pakai yang rendah.

 • Sauh permukaan: Sauh permukaan adalah cakera diperbesar rata kecil, kadang-kadang dengan beberapa lubang dan titik untuk mengacaukan banyak hujung. Pilihan untuk perhiasan yang ketara, kami sebut 'hujung', sangat luas! Ini boleh berbeza dari cakera rata, batu permata , dan juga reka bentuk hiasan, dan hujung bunga.

Bahan Barang Kemas

Walaupun pilihan perhiasan anda sedikit pendek, anda mungkin mempunyai lebih banyak pilihan dari segi perkara. Banyak ini berdasarkan gaya dan kepekaan kulit anda sendiri.

Anda boleh bercakap dengan penindik anda mengenai pilihan berikut:

Keluli tahan karat pembedahan. Keluli tahan karat dikenali sebagai hypoallergenic, namun masih boleh menyebabkan kerengsaan.

Titanium pembedahan. Titanium diakui sebagai hypoallergenic, ia adalah pilihan yang baik untuk orang yang mempunyai kulit sensitif.

Emas. Sekiranya anda lebih suka membeli emas, kualiti adalah penting. Semasa proses penyembuhan, 14 karate kuning atau emas putih akan menjadi pilihan yang baik untuk anda. Lebih dari 18 karat emas tidak tahan lama, dan perhiasan berlapis emas boleh menyebabkan alergi, jangkitan, dan reaksi.

Niobium. Ini adalah logam hypoallergenic yang tidak seperti menghakis.

Menindas Sternum

Harga Piercing Sternum

Penindasan sternum biasanya berharga sekitar $ 30 hingga $ 40. Pelbagai kedai berharga berbeza untuk perhiasan, yang mungkin menambah $ 10 hingga $ 20 untuk kos yang lengkap.

Anda juga perlu mempertimbangkan ganjaran untuk penindik anda hampir 20 peratus adalah kadar standard.

Pastikan bahawa anda meminta penindik anda mengenai caj penjagaan selepasnya, seperti penyelesaian garam.

Bagaimana Sternum Piercing Dilakukan

Penindasan sternum biasanya dilakukan dengan jarum 14-gauge. Begini caranya:

 1. Pertama penindas anda akan membersihkan kulit anda, memastikannya steril dengan sempurna.
 2. Setelah kulit kering, penusuk akan menandakan kulit anda dengan penanda atau pen untuk memastikan bahawa lubang masuk dan keluar terbentuk pada titik yang tepat.
 3. Selepas itu, mereka akan memaksa jarum masuk ke tanda masuk dan keluar dari tanda keluar yang dituju.
 4. Penindik mungkin akan menahan kulit di bintik-bintik dengan forceps semasa mereka mengikat batang di dalam lubang.
 5. Setelah joran berada di tempat, mereka akan memasukkan manik ke kedua hujungnya.

Menindas Sternum

Adakah Sakit?

Kesakitan adalah perkara biasa pada semua jenis tindikan. Tetapi hakikat bahawa semakin banyak daging di kawasan menindik, semakin sedikit luka akan menusuk.

Setiap orang mempunyai jenis kulit mereka sendiri, beberapa orang mempunyai kulit yang lebih nipis dan ada yang mempunyai kulit yang tebal di kawasan sternum.

Pada akhirnya berkaitan dengan jenis badan anda sendiri dan toleransi kesakitan, Kadang-kadang ia mendapat lebam yang menusuk.

Kelebihan dan Kekurangan Sternum Piercing

Sebelum anda berfikir untuk mengambil tindik ini, anda perlu melakukan penyelidikan sebanyak mungkin mengenai tindikan sternum. Kerosakan sternum yang sama sangat sukar untuk dijaga. Mereka boleh menusuk dengan sangat mudah dan gatal, dan tindak balas normal badan anda akan menolaknya, mereka perlu ditinggalkan sendirian sebanyak yang anda boleh, terlalu banyak menyentuh boleh mencetuskan penolakan. Mereka memerlukan masa yang lama untuk pulih - hampir 6 bulan dalam setahun.

Anda perlu mencari penusuk dengan pengalaman yang baik dalam menindik sternum. Penindik yang berpengalaman akan membuat anda menyedari keburukan dengan tindikan permukaan, dan akan membimbing anda mengenai perkara yang lebih sesuai untuk menindik anda (PTFE, batang permukaan bengkok, atau mikrodermal). Setelah anda menindik, penindik harus bersedia menolong anda dalam setiap masalah yang mungkin berlaku.

Risiko Berkaitan dengan Penindasan Ini

Mengatur janji temu dengan tukang tindik terkenal boleh mengurangkan faktor risiko anda.

Walaupun begitu, tiada tindik sepenuhnya bebas risiko. Anda harus berjumpa dengan penindik anda mengenai risiko berikut sebelum melakukan lompatan:

Perpindahan. Sekiranya pin tidak tertanam sedalam yang diperlukan, pin harus dikeluarkan dari dermis dan beralih ke kawasan kulit yang lain (berhijrah).

Jangkitan. Sekiranya menindik dilakukan di persekitaran yang tidak steril - atau perawatan tidak diendahkan - bakteria boleh tumbuh jauh di dalam kulit dan jangkitan akan berlaku.

Penolakan. Migrasi dan penolakan biasa dengan tindikan kulit dan permukaan. Sekiranya perhiasan membuat masalah pada badan anda, tisu kulit anda akan memanjang kecuali perhiasannya tercabut sepenuhnya.

Parut. Sekiranya anda merasa penolakan atau kecuali menarik tindik, tanda kecil akan muncul sebagai lubang yang tidak dapat pulih.

Tempoh penyembuhan

Penindasan sternum biasanya pulih dalam masa 6 hingga 12 minggu. Sekiranya anda tidak mengikuti arahan penjagaan piercer anda, tindikan boleh memakan masa yang lebih lama untuk sembuh.

Anda dapat merasakan sakit ringan dan membengkak selama beberapa minggu. Petunjuk ini perlahan-lahan akan berkurang ketika proses pemulihan disambung semula.

Mereka biasanya tidak menimbulkan kebimbangan sehingga tindikan bocor cairan kuning atau hijau, panas disentuh, atau memberi petunjuk tambahan untuk jangkitan.

Penjagaan dan Pembersihan Selepas

Penjagaan dan pembersihan selepas waktu yang betul penting bagi kemajuan penindasan sternum. Kami berkongsi beberapa perkara yang perlu dan tidak boleh dilakukan untuk proses penyembuhan sternum piercing di bawah:

ADAKAH

 • Sebelum menyentuh kawasan menindik basuh tangan anda dengan sabun antibakteria.
 • Setiap kali anda membersihkan kawasan menindik gunakan tuala kertas.
 • Bersihkan dua kali sehari dengan larutan garam atau garam laut.
 • Bersihkan semua lapisan yang dibina di antara pembersihan dengan lancar.
 • Sebelum mandi, tutup kawasan menindik anda jika boleh.
 • Keringkan kawasan menindik dengan lembut setelah mandi.
 • Berhati-hati semasa menanggalkan baju sejuk , kemeja, dan pakaian lain untuk berhenti tersendat.

Tidak boleh

 • Sapukan minyak wangi atau solek di sekitar kawasan menindik.
 • Pakai pakaian yang dipasang di sekitar tindik.
 • Biarkan rambut anda terperangkap dalam perhiasan.
 • Bermain sukan atau terlibat dalam pergerakan lain di mana pertikaian dijangka.
 • Rendam tempat yang dicucuk di kolam, mandi, atau bentuk air yang lain.
 • Menggunakan sabun antibakteria atau antiseptik untuk mencuci tindik.
 • Membersihkan kawasan tertutup dengan tuala - keringkan akan menjadi pilihan yang lebih baik.
 • Memilih kerak yang muncul di dekat tindikan.
 • Menukar perhiasan selama tiga bulan, atau melainkan tindik itu telah sembuh.
 • Bermain atau menanggalkan perhiasan.

:bulb: Lebih Banyak Artikel Untuk Dibaca

Bagaimana membuat lakaran fesyen? Proses Mana Yang Boleh Digunakan Untuk Batu Permata Kasar? Mengapa Heliodor adalah Batu Permata Terbaik Untuk Anda - Maklumat

Petunjuk Yang Perlu Dibimbangkan

Kesakitan ringan dan bengkak adalah perkara biasa bagi setiap tindikan segar, tanda-tanda lain dapat menunjukkan perhatian kesihatan yang lebih serius.

Bercakap dengan penindas anda jika anda melihat tanda-tanda penolakan atau petunjuk berikut:

 • kemerahan yang merebak menjelang kawasan menindik
 • kesakitan kritikal
 • bengkak kaku
 • ketika kulit panas disentuh
 • Nanah kuning atau hijau
 • bau busuk

Dengan penolakan, anda juga dapat mengalami:

 • perpindahan barang kemas
 • perhiasan yang menggantung atau melorot
 • pelucutan perhiasan yang lengkap

Menukar Perhiasan

Apabila tindikan kulit anda sembuh sepenuhnya (sekurang-kurangnya tiga bulan), anda terbuka untuk menukar manik yang membawa barbel pada kedudukannya.

Anda mesti melihat penusuk anda semasa menukar perhiasan buat pertama kalinya; mereka dapat menyetujui bahawa tindikan itu disembuhkan dan memberi jaminan bahawa perubahan pertama perhiasan adalah lancar.

Sekiranya anda ingin menukar perhiasan penumbuk anda sendiri, maka mesti ikut arahan berikut:

 1. Sebelum menyentuh kawasan menindik basuh tangan anda dengan sabun antibakteria.
 2. Bersihkan tapak menindik dengan larutan masin.
 3. Keringkan kawasan.
 4. Matikan bola atas semasa menggunakan gerakan lawan arah jam dengan berhati-hati.
 5. Putar bola baru dengan segera ke titik dalam gerakan mengikut arah jam.
 6. Kosongkan laman web ini lagi dan keringkan dengan teliti.

Cara Menarik Piercing

Sekiranya anda telah berubah pikiran untuk berhenti menusuk semasa proses penyembuhan, berjumpa dengan tukang tindik anda tentang mengeluarkan perhiasan. Mereka dapat memutuskan sama ada selamat untuk melakukannya sebelum berakhirnya proses penyembuhan.

Sekiranya mereka mengeluarkan barang kemas, anda mesti memulakan semula pembersihan laman web ini kecuali lubang-lubang itu telah sembuh sepenuhnya.

Prosedurnya lebih mudah jika anda ingin menarik tindik setelah lama pulih. Cukup keluarkan perhiasan, dan lubang akan terisi secara automatik.

Soalan Lazim

Beberapa soalan lazim disenaraikan di bawah:

1. Adakah tindikan sternum selamat?

Tindikan Sternum , diposisikan di tulang dada, tarik perhatian ke arah pembelahan, atau secara langsung memberikan beberapa keintiman ke tapak dada anda. Tetapi, kerana penindasan yang terdapat di dekat permukaan kulit, ia sering dapat menyebabkan jangkitan atau penolakan sepenuhnya.

2. Bolehkah anda membersihkan tindikan anda dengan hanya air?

Penyelesaian air masin laut atau garam boleh digunakan untuk membersihkan tindikan anda, tindakan membersihkan luka adalah alasan untuk penyembuhan, bukan garam itu sendiri. Anda juga boleh membersihkan sabun anda dengan sabun dan kemudian membasuhnya.

3. Apa yang tidak boleh dimakan setelah dicucuk?

Elakkan makan makanan atau minuman masin, pedas, atau berasid semasa anda dalam proses penyembuhan. jangan minum minuman panas seperti kopi, coklat panas, dan teh. Ambil makanan sejuk dan cecair kerana mengurangkan bengkak. Berhati-hatilah semasa makan makanan yang renyah.

Kesimpulannya

Menindik sternum adalah jenis tindikan permukaan moden, tetapi semua orang tidak dapat menanggungnya.

Sebelum anda menusuk sternum anda, anda mesti membeli-belah di beberapa kedai terkenal kecuali anda menjumpai tukang tindik pakar yang anda puas.

Penindik profesional juga akan dapat menjawab setiap pertanyaan yang anda ajukan mengenai prosedur menindik, rawatan selepas bersalin, dan penyembuhan lengkap.

Mencucuk Sternum

Jejaki ruang masuk yang dibenarkan yang mempunyai tukang tindik mahir yang sangat berbakat bermain ini menembusi dalam keadaan bersih. Setelah fokus laluan dan cuti dipisahkan di kawasan yang sesuai, jarum yang dibersihkan dan kosong akan keluar dari kulit. Hiasan itu kemudian disisipkan ke dalam tindik.

Sakit menembusi sternum

Ini mungkin akan menyebabkan lebih banyak penderitaan daripada pelbagai jenis tindikan permukaan

Sternum / Pembelahan menembusi selepas penjagaan

Bersihkan tempat yang ditembusi dengan bola kapas yang dibasahi dalam air garam suam dua kali sehari

Lumurkan penembusan dengan berhati-hati menggunakan pembersih lembut semasa mandi

Keringkan tindik dengan tuala kertas

Berhati-hati semasa memakai atau menanggalkan pakaian anda untuk mengelakkan kecederaan

Jauhkan diri dari memberi kesan menusuk ke bahagian salep, percikan badan, rawatan, dan kecantikan

Cuba jangan memerah menembusi

Sternum menembusi membaik

Diperlukan sekitar 4 hingga sebulan setengah untuk menjalani pemulihan sepenuhnya.

Penyakit menular dan ketidakselesaan

Mematuhi garis panduan penjagaan selepas itu adalah penting agar sternum yang tertusuk tidak tercemar. Ingatlah untuk mencuci tangan sebelum menghubungi yang menembusi. Tembusan boleh hilang kerana pencucian permata yang tidak terancang, terutama ketika pakaian berkembang, menyebabkan bekas luka. Oleh itu, cuba hadkan hubungan dengan penembusan sehingga ia pulih sepenuhnya. Oleh kerana susunan menusuk atau penggunaan permata yang salah dari luar akan menimbulkan bahaya pemecatan, anda harus menjauhkan diri dari mengunjungi salon penembusan yang terletak di wilayah yang jauh.

Hiasan menusuk Sternum

Anda hanya boleh memakai berat bebas permukaan atau bar bengkok untuk menindik semacam ini. Bila sudah pulih, anda boleh menukar bola dan memakai yang cantik dengan rancangan yang unik agar kelihatan unik setiap hari.

Perbelanjaan menembusi sternum

Di kebanyakan studio penembusan pakar, kos menindik akan berlaku di mana-mana di antara $ 30 dan $ 40.

Menindik Sternum

Menindik badan adalah petunjuk autonomi, peluang, pemberontakan dan daya tarikan seks bagi beberapa remaja hari ini dan mereka suka penembusan yang tidak normal dan luar biasa. Bahaya pemecatan atau pencemaran tidak menghalangi mereka untuk mendapatkan jenis menusuk yang berbahaya sama seperti mental masyarakat terhadapnya. Secara praktikal, semua remaja memuliakan segalanya dan mereka memerlukan tubuh mereka kelihatan unik dan luar biasa. Menindik adalah pendekatan terbaik untuk memamerkan dan menjadi luar biasa. Kawasan baru untuk menembusi masih dijumpai dan namun nampaknya menakjubkan untuk mempunyai jenis menusuk yang begitu banyak, itu sebenarnya.

Terdapat pelbagai jenis arus utama yang menembusi pada masa ini dan mungkin tindikan yang paling terkenal dan luar biasa adalah sternum yang menembusi.

Sternum yang menembusi adalah menusuk tulang panjang yang rata yang dibentuk seperti huruf T di dada. Menindik ini dilakukan antara belahan wanita dan di pangkal atau titik tertinggi pektoral untuk lelaki. Ia kelihatan sangat panas namun ada bahaya pemecatan yang cukup tinggi.

Penindasan sternum harus diselesaikan dengan penindik yang mahir. Keseluruhan kitaran penembusan memerlukan masa yang singkat namun penting untuk memastikan semuanya dilakukan dengan tepat. Pencucuk harus membersihkan permata, alat menembus, wilayah menusuk dan tangannya. Penindik akan membuat tanda-tanda menembusi di dada dan hanya menggunakan jarum tindik yang bersih. Dia akan menembusi kulit dan menambah permata. Tidak lama kemudian, penindik itu harus membersihkan wilayah itu sekali lagi.

Permata pemula untuk menembusi sternum semestinya lebih besar dan setelah beberapa saat selepas penjagaan yang sah, anda mungkin akan berubah jika untuk hiasan badan yang lebih sederhana dan panas.

Piercer akan memberi anda semua panduan dan cadangan penjagaan selepas waktu yang penting. Kebiasaannya memerlukan sekitar 4 setengah bulan untuk menusuk sternum untuk sembuh. Permulaan tidak beberapa minggu akan sukar untuk menghubungi wilayah menindik kerana ia akan menjadi sukar. Anda harus membersihkan tindikan dengan susunan garam yang diserap bola kapas beberapa kali setiap hari. Anda juga harus berhati-hati menghilangkan kerak semasa mandi bersama. Permata itu mungkin dibersihkan dengan pembersih bakteria. Hubungi dan alihkan perhiasan ketika anda sedang mandi dan semasa pembersihan. Pada saat anda melihat dan merasakan penembusan telah diperbaiki sepenuhnya, pergi ke tindik anda dan setelah dia menunjukkan bahawa semua kitaran pemulihan dalam dan luar selesai, dia akan mengganti perhiasan starter dengan yang lain. Mungkin itu adalah kancing emas biasa atau batu permata yang menembus permata yang menjadi rebutan saat ini. Hiasan titanium digalakkan untuk semua jenis tindik badan kerana ringan dan hypoallergenic. Itu keputusan awak.

Menindik kulit

Penindasan kulit disebut tindikan satu titik. Ini dengan alasan bahawa kulit tidak mempunyai bahagian yang berbeza dan titik cuti untuk perhiasan, tidak sama dengan tindikan biasa.

Segala sesuatu yang sama, penusuk anda akan membuat satu bukaan kecil dengan tujuan agar "jangkar" dapat disisipkan ke lapisan tengah (dermis) kulit anda. Pangkal jangkar biasanya panjangnya 6 atau 7 milimeter, hampir tidak dapat mendapatkan tiang.

Hiasan tulen adalah cara yang tidak baik ke kedudukan tertinggi jawatan. Ia terletak di lapisan permukaan yang dangkal, memberikan kesan pelembap pada kulit anda.

Apakah perbezaan antara kulit dan permukaan yang menembusi?

Walaupun hiasan kulit terdapat di lapisan atas kulit anda, kulit bukan tindikan permukaan.

Tebukan permukaan mempunyai laluan dan titik tolak yang berbeza. Mereka ditambatkan menggunakan berat percuma yang dibentuk seperti ruji terbuka. Berat tangan ini tertanam di bawah kulit. Bahagian atas hiasan terletak di permukaan kulit.

Ke mana perginya menindik kulit?

Tembusi kulit boleh diletakkan di mana saja di badan, sejauh zon kulitnya rata.

Zon terkenal merangkumi:

Tulang pipi

Gosok leher

Dada

Punggung bawah

Bahagian tengah

Paha

Walaupun tidak ada wilayah yang pada dasarnya tidak dapat dijangkau, kulit harus cukup tebal untuk menahan penahan dermal.

Apa jenis perhiasan yang digunakan untuk menindik ini?

Mencucuk kulit mesti dilakukan dengan jarum atau dengan kulit (dermal). Jenis perhiasan yang digunakan bergantung pada cara menindik selesai.

Berikut adalah pilihan anda:

Jangkar. Permulaan menembusi kulit yang biasa dengan sauh yang tertanam di bawah kulit anda. Sauh anda mungkin mempunyai asas atau kaki "kaki" yang disesuaikan di setiap sisi tiang.

Atas. Apabila sauh disiapkan, penusuk anda akan menyelesaikan sauh dengan jenis perhiasan yang telah anda pilih. Model menggabungkan kancing logam atau mutiara yang menarik.

Pelompat. Pelompat mempunyai ujung runcing bersama dengan perhiasan yang telah ditetapkan untuk bahagian atas. Penindik anda akan menggunakan penebat kulit untuk menanam permata seperti ini. Berbeza dengan gaya jangkar dan kedudukan biasa, penerjun tidak boleh ditukar ganti.

Apa bahan alternatif yang boleh diakses untuk permata itu?

Bercakap dengan penindas anda mengenai pilihan yang disertakan:

Titanium berhati-hati. Sekiranya anda mempunyai kulit yang halus, titanium mungkin yang paling drastik untuk menyebabkan gangguan.

Keluli yang dikeraskan dengan teliti. Ini adalah bahan yang paling terkenal, kata TatRing. Terlepas dari kenyataan bahawa ia dianggap hipoalergenik, gangguan masih belum terjadi.

Niobium. Ini adalah bahan hypoallergenic lain yang mungkin tidak akan terhakis.

Emas. Kualiti adalah penting dengan emas. Berpegang pada emas kuning atau putih 14 karat semasa memperbaiki interaksi. Emas lebih tinggi daripada 18 karat tidak begitu kukuh. Permata berlapis emas boleh menyebabkan penyakit dan tindak balas hipersensitif.

Berapakah jumlah kos menindik ini?

Penindasan kulit biasanya berharga di antara $ 70 dan $ 100, mengukur Pembantu Kos. Beberapa kedai mengenakan bayaran secara percuma untuk perhiasan. Ini mungkin menambah $ 10 hingga $ 20 untuk perbelanjaan am.

Anda juga harus memperhatikan petua penindik anda. Walau apa pun 20% adalah standard.

Begitu juga dapatkan beberapa maklumat mengenai kos langsung yang dikenal pasti dengan penjagaan selepas waktu, seperti pengaturan garam.

Bagaimana ini boleh dilakukan menindik?

Penindasan kulit selesai dengan jarum atau punch kulit. Setiap pendekatan merangkumi meletakkan jangkar di bawah kulit.

Untuk kulit yang menembusi dengan jarum:

Penindik anda akan membersihkan kulit anda, memastikan ia steril sepenuhnya.

Setelah wilayah kering, mereka akan menandakan kulit anda dengan pen atau penanda untuk memastikan tindikan dibuat di tempat yang betul.

Mereka akan menembusi kulit dengan jarum dan menariknya keluar. Ini menjadikan "poket" untuk jangkar duduk.

Penindik anda mungkin akan menggunakan forceps untuk memasukkan dasar sauh ke dalam bukaan. Mereka akan memasukkan perhiasan sehingga disusun sepenuhnya di bawah bahagian luar kulit anda.

Apabila penambat diatur, penusuk anda akan mengetatkan permata.

Untuk tusukan kulit dengan pukulan kulit, penindik anda akan mengikuti langkah serupa seperti di atas, selain bukaan dibuat dengan pukulan dan bukannya jarum. Pukulan kulit menghilangkan sekeping tisu kecil untuk membuat poket di mana jangkar akan duduk.

Berapa lama masa yang diperlukan untuk pulih?

Penembusan kulit biasanya membaik dalam satu hingga seperempat tahun. Sekiranya anda tidak mengikuti cadangan penjagaan tukang tindik anda, tindikan mungkin memerlukan lebih banyak masa untuk pulih.

Kerak di sekitar permata dan pengembangan kecil adalah normal selama setengah bulan. Kesan-kesan sampingan ini akan terus berkurang ketika interaksi yang diperbaiki berlangsung.

Mereka biasanya tidak menimbulkan kekhawatiran kecuali jika penembusan juga melepaskan pelepasan kuning atau hijau, panas saat disentuh, atau memberi petunjuk berlainan pencemaran.

Pembersihan dan penjagaan

Pembersihan dan perawatan yang tepat sangat mendesak untuk mencapai tusukan kulit anda.

Semasa memperbaiki interaksi, lakukan:

Pastikan wilayah ditutup dengan bungkus selama beberapa hari.

Basuh tangan anda dengan pembersih antibakteria sebelum menghubungi kawasan tersebut.

Gunakan tuala kertas lain setiap kali anda membersihkan tusukan.

Bersihkan dua kali sehari dengan garam laut atau garam.

Lap dengan lembut lapisan luar yang dibingkai antara pembersihan.

Tutup tusukan untuk melindungi dari basah semasa mandi, jika dapat dibayangkan.

Lap kawasan tersebut setelah setiap membersihkan atau setelah digosok ke bawah.

Serentak, jangan:

Pakai pakaian ketat di sekitar tindik.

Biarkan rambut anda kusut dengan hiasan.

Bermain sukan berkayuh tinggi atau sertai latihan yang berbeza di mana impak dapat difahami.

Turunkan zon penembusan di pancuran, kolam renang, atau jalan air yang lain.

Gunakan pensteril atau pembersih antibakteria untuk membersihkan tusukan.

Gosokkan kawasan yang merangkumi tuala. Hapuskan semua perkara yang sama.

Keluarkan lapisan luar yang tersusun di sekitar penembusan.

Tukar perhiasan dengan kadar apa-apa tiga bulan, atau sehingga tusukan telah diperbaiki.

Main dengan atau hilangkan perhiasan.

Petunjuk untuk dicari

Walaupun pertumbuhan dan kekerasan yang lembut adalah khas untuk penembusan baru, manifestasi yang berbeza dapat menunjukkan kebimbangan kesejahteraan yang lebih ekstrem.

Lihat penindik anda sekiranya anda mengalami tanda-tanda pencemaran atau pemecatan yang disertakan:

Siksaan yang melampau

Pertumbuhan melampau

Kulit yang panas apabila disentuh

Pelepasan kuning atau hijau

Bau busuk

Ruam

Dengan pemecatan, anda juga dapat mengetahui:

Penempatan semula perhiasan

Hiasan yang digantung atau digantung berbanding duduk di bahagian luar kulit

Kulit lurus atau berpeluh di sekitar permata

Pelepasan jangkar lengkap

Berapa lama penembusan yang diperbaiki akan bertahan?

Tidak ada kejadian sebenar untuk penembusan kulit. Walaupun begitu, kulit anda akhirnya akan tumbuh dan mendorong jangkar ke permukaan sehingga jatuh. Tidak kira sama ada ini berlaku dalam tiga bulan atau tiga tahun berikutnya bergantung pada seberapa baik anda menjaga tindikan.

Petunjuk langkah demi langkah untuk menukar permata teratas

Apabila tindikan kulit anda telah sembuh sepenuhnya (sekitar seperempat tahun), anda bebas menukar bahagian atas permata luar. Sangat sesuai jika penindik anda melakukan ini supaya anda dapat mengelakkan kesukaran, seperti penangguhan jangkar yang tidak disengajakan.

Sekiranya anda memilih untuk menukar perhiasan anda, ikuti kaedah ini dengan berhati-hati:

Basuh tangan anda dengan pembersih antibakteria sebelum menghubungi zon.

Bersihkan zon dengan susunan garam laut atau garam.

Lap wilayah.

Buka penutup permata semasa dengan arah lawan jam. Sekiranya bahagian atasnya keras kepala, anda mungkin perlu melihat tindik anda. Pencucuk anda boleh menggunakan forceps untuk membuka kunci permata.

Skru permata baru di atas mengikut arah jam.

Bersihkan wilayah semula dan hapus dengan berhati-hati.

Petunjuk langkah demi langkah untuk mengundurkan diri yang menembusi

Sekiranya anda perlu melepaskan penembusan kulit, lihat penusuk anda untuk pengusiran yang mahir. Anda tidak harus berusaha untuk menghilangkan penembusan seperti ini sendirian.

Penindik anda mungkin:

Bersihkan wilayah dengan susunan steril dan lap kawasan itu.

Buka penutup hiasan.

Sapu kembali kulit yang merangkumi untuk membantu menghilangkan sauh.

Gunakan pisau pembedahan untuk membuat sedikit titik masuk perbandingan dengan ukuran pangkal jangkar.

Gunakan alat pembedahan untuk menghilangkan tisu parut yang sesuai dengan jangkar.

Gunakan forceps untuk menarik jangkar keluar dari kulit.

Sapukan jahitan atau pelekap ke kawasan.

Walaupun pakar keseluruhan atau pakar pemulihan mungkin mempunyai pilihan untuk menghilangkan dermal, anda harus bercakap dengan penindas anda sebelum meneruskan pengusiran. Mereka dapat memeriksa kelebihan dan kekurangan mengadakan perhimpunan luar untuk menghilangkan jangkar dan mungkin mempunyai pilihan untuk membuat rujukan, jika perlu.

1 Suka

Tindikan Sternum adalah tindikan permukaan atau sauh permukaan yang diletakkan di dada, biasanya dengan penekanan pada menghiasi kawasan pembelahan, pusat dada, atau di bawah kawasan klavikula, "kata Starr Ellis, pemilik Piercing Sembilan Bulan. Sama seperti tindik telinga atau badan lain, penindik anda akan membersihkan kawasan menindik, memastikan kulit anda steril.

Kemudian, mereka akan membuat penanda di mana tindik akan dilakukan, hanya untuk memastikan ia meletakkan tepat di tempat yang anda mahukan. Sekarang, sudah tiba masanya untuk menusuk sebenarnya anda mungkin menggunakan jarum berlubang untuk membuat saluran untuk perhiasan yang akan dilalui. Setelah mengeluarkan jarum, mereka akan memasukkan perhiasan.

Kesakitan atau Masa Penyembuhan

"Semasa membincangkan tahap kesakitan yang berpotensi orang, kami tetap tidak jelas menyatakan bahawa ini adalah rasa tidak selesa, tetapi boleh ditoleransi. ini adalah mustahil untuk meneka berapa toleransi kesakitan atau tahap kesakitan setiap pelanggan, ”kata Ellis. Dia menggambarkan sensasi itu sebagai "tidak jauh berbeda dengan cubitan besar."

Biasanya, tindikan sternum memerlukan purata satu hingga tiga bulan untuk sembuh dengan perawatan yang betul. Pastikan anda mengikuti arahan yang diberikan oleh penindas anda, atau berjaga-jaga untuk tanda-tanda penolakan. Sekiranya tindikan menjadi panas pada sentuhan atau cairan nanah, kemungkinan besar dijangkiti. Seperti menindik, ada kemungkinan penolakan.

"Oleh kerana kawasan ini tidak dua sisi seperti cuping telinga, filtrum atau hidung, maka tindikan adalah berlabuh atau tertanam ke dalam kulit. Badan kita tidak menyukai benda asing atau secara harfiah boleh mengeluarkannya, ”kata Sydney Givens, PA-C atau pengasas Skincare By Sydney. Tetapi dengan penjagaan atau pembersihan yang betul, kemungkinan besar anda akan tetap menikmatinya buat sementara waktu.

"Kos akan berkisar dari studio ke studio bergantung pada bahan perhiasan atau bahkan tahap kepakaran atau keselesaan. Biasanya studio yang pernah saya kerjakan pada penembusan permukaan harga atau jangkar sekitar $ 150 atau lebih tinggi dengan titanium asas, kerana logam berharga atau batu permata tentu saja lebih penting, ”kata Ellis.

Setelah anda menindik, penting untuk merawatnya dengan betul. Penjagaan yang tidak betul boleh menyebabkan jangkitan atau penolakan, yang mungkin menyakitkan. Oleh kerana tindikan sternum diletakkan di tengah-tengah dada anda, sangat penting untuk mengetahui kemungkinan kemungkinan pakaian ini tersekat pada pakaian.

"Kami sangat mengesyorkan penjagaan yang paling minimum menggunakan kebolehan penyembuhan semula jadi tubuh anda atau membilas kawasan ini dengan bersih dua kali sehari dengan larutan garam steril, dan juga cucian mandi setiap hari," kata Ellis. Pastikan menggunakan kain baru setiap kali anda membersihkan kawasan itu, atau menyapu kerak yang mungkin timbul di sekitar tepinya. "Pasti penting untuk mengelakkan tindikan menyentuh, jangan memutar atau memutarnya!" tambah Ellis.

"Nasihat penjagaan selepas umum dari bahagian dermatologi adalah menjaga kebersihan atau kering, terutama setelah mandi," kata Givens. Elakkan berenang atau berendam di bawah air selama sekurang-kurangnya dua minggu untuk mengelakkan jangkitan. Jangan sekali-kali tenggelam di dalam air jika daerah tersebut berwarna merah, meradang, atau kering. "

Kesan Sampingan dari Sternum Piercing

• "Penolakan atau penghijrahan adalah hal yang biasa, oleh itu, ini adalah idea yang baik untuk masuk ke dalam proses untuk menerima ini. Ini tidak akan menusuk selamanya atau kemungkinan parut ini," catat Ellis. Dia menambah bahawa perundingan ini adalah bahagian penting dari proses untuk tindikan permukaan; janji temu ini dapat membantu mempersiapkan anda untuk kemungkinan kesan sampingan. Memilih gaya perhiasan yang betul boleh menambah panjang umur gaya menindik ini.

• Selalu ada risiko parut jika terjadi pada tindikan, atau perawatan selepas waktu yang tepat dapat mengurangkan kemungkinannya. "Parut adalah sukar untuk dianggarkan, tetapi dada mungkin memiliki lekukan atau menimbulkan bekas luka dari tindikan," kata Ellis. "Sekiranya tindikan ditolak," catat Givens, bekas luka yang dihasilkan akan menjadi lebih buruk. "Kemungkinan besar selalu terlihat walaupun ini akan sembuh seiring dengan waktu."

Jangan cuba atau lakukan ini sendiri! "Kami selalu mengesyorkan berunding dengan profesional untuk mendapatkan bantuan," kata Ellis. "Tindik ini mungkin sangat temperamental atau mudah marah, jadi pastikan profesional mempunyai pengalaman dengan tindikan permukaan atau jangkar.

Kami mempunyai alat khas, pemahaman tentang perhiasan, atau teknik bersih tentu saja semuanya berguna. "Hampir sama pentingnya dengan perhiasan apa yang harus dipilih untuk menusuk sternum adalah perhiasan apa yang tidak boleh dipilih." Permukaan tindik atau sauh mempunyai perhiasan yang sangat spesifik yang dirancang untuk penyembuhan atau umur panjang yang optimum, atau perhiasan ini bukan barbel yang melengkung, ”kata Ellis.

• Batang atau bar permukaan yang fleksibel adalah pilihan terbaik anda untuk menusuk sternum. Gaya perhiasan ini menyerupai "jepitan panjang tetapi pendek, atau sebilangan kecil mempunyai luas permukaan yang rata," kata Ellis.

• "Sauh permukaan adalah cakera memanjang rata kecil, kadang-kadang dengan pasangan pasangan atau tiang ke skru hujung yang berbeza pada. Pilihan untuk perhiasan yang kelihatan, yang kita panggil 'hujung', sangat banyak! ini mungkin dari cakera rata, batu permata, atau bahkan hiasan atau hiasan bunga, ”kata Ellis.

Apa Bahan Perhiasan yang Digunakan untuk Sternum Piercing?

• Titanium nampaknya logam yang paling "mesra implan" jika anda mendapat permukaan bar. "Kami mengesyorkan pangkalan untuk titanium gred implan atau ujungnya mungkin titanium gred implan, emas atau platinum padat (tidak pernah disepuh)," kata Ellis.

• Selalunya digunakan dalam tindik lain, logam ini adalah hypoallergenic, atau begitu juga niobium. Memberi peringatan kepada "selalu menghindari nikel," tidak kira logam apa yang anda pilih, kerana alergen yang biasa.

• Ini juga pilihan, tetapi pastikan ia berkualiti. Emas lebih tinggi daripada 18 karat tidak tahan lama seperti emas 14 karat. "Perhiasan yang kelihatan mungkin berupa logam sederhana, batu permata solitaire, atau hiasan yang menakjubkan untuk tindikan ini," catat Ellis. Sekiranya anda merancang untuk menusuk dada atau memerlukan sedikit pertolongan, lihat panduan ini atau ketahui semua tentang tindikan sternum. Juga, periksa beberapa perhiasan badan dada kulit yang bergaya.

dari Cardi B hingga Blac Chyna, beberapa selebriti, dalam beberapa hari terakhir, memilih untuk melakukan sternum piercing atau memamerkan hal yang sama dalam foto atau video. Sekiranya anda juga, seperti bintang kegemaran anda, ingin menusuk dada anda, lihat panduan ini atau mengetahui segala sesuatu mengenai tindik badan.

Sebelum mendapatkan tatu atau menindik, anda mesti terlebih dahulu membaca semua perkara ini atau bersiap sebelum membuat janji. Sama seperti tatu, tindikan akan tetap bersama anda selamanya, kecuali anda memutuskan untuk melepaskannya. Oleh itu, anda mesti menyedari sepenuhnya apa yang diharapkan semasa proses atau selepas menindik. Panduan ini akan membantu anda dengan semua persoalan yang ada dalam fikiran anda. Jadi, tanpa basa-basi lagi, mari terus menuju ke sana.

Apakah tindikan sternum?

Tindikan Sternum terletak di tulang dada anda. Mereka tersedia baik dalam bentuk mikro dermal atau tindik permukaan. Dengan meletakkan jangkar dermal mikro di bawah kulit, perhiasan boleh diganti di bahagian atasnya. di permukaan sternum menindik, jangkar diletakkan di bawah permukaan dermis.

Untuk menindik, penindik menggunakan jarum berlubang untuk membuat saluran untuk perhiasan yang boleh dilalui. Kemudian jarumnya dikeluarkan sehingga barang kemas ini boleh dimasukkan ke dalam lubang.

Seperti tindikan lain, tindikan sternum mungkin menyakitkan. atau ada yang mengatakan bahawa ini mungkin menyebabkan lebih banyak kesakitan daripada jenis tindikan permukaan yang lain. Rujuk kepada penindas anda atau periksa sama ada mereka boleh menggunakan krim kebas di kawasan ini atau tidak sebelum proses sebenar jika anda bimbang akan kesakitan.

Mencucuk Sternum

Penindasan sternum adalah sejenis tusukan permukaan yang terletak di mana sahaja di sepanjang sternum. (Sternum) tindikan Sternum biasanya diletakkan secara menegak di antara dada. Walau bagaimanapun, ia boleh dilakukan secara mendatar.

Parut menusuk jambatan

Sebilangan besar tanda tusukan tidak berwarna. Walau bagaimanapun, beberapa jejak di bawah adalah mungkin.

Parut Atropik: Depresi atau folikulitis di bawah paras kulit normal, kadang-kadang dengan berlubang. Malangnya, jenis parut ini biasanya kekal sehingga tidak banyak nasihat yang boleh saya cadangkan mengenai cara melakukannya. Tindik pusar dan muka adalah titik yang paling biasa untuk mencari lesung pipit. Jenis parut pit ini bukanlah penyelesaian yang mudah. Walau bagaimanapun, pakar dermatologi dapat menjelaskan rawatan yang boleh berkesan, seperti pengelupasan atau laser yang muncul semula. Jenis parut ini biasanya serupa dengan bekas jerawat. Sekiranya penindasan dapat dirawat secara umum, cara terbaik untuk mengatasi ini adalah dengan meletakkan perhiasannya. Ini biasanya untuk menutup parut atau sekurang-kurangnya sebahagiannya.

Parut yang berlebihan: Memiliki hiasan membawa kepada penyembuhan jangka panjang dan menjadikannya radang kronik. Kedua-dua keadaan meningkatkan kemungkinan parut berlebihan. Jenis lebam dan benjolan yang paling biasa dalam menusuk tulang rawan telinga adalah keloid dan parut hipertrofik, tetapi kawasan tusukan lain menjadi mangsa keadaan ini, seperti:

Keloid adalah tisu parut yang besar dan padat yang kelihatan lebih besar daripada luka yang asal. Ini boleh menjadi sangat jelek dan ada yang mencapai bahagian yang mengejutkan. Malangnya, apabila anda mempunyai keloid, anda hampir tidak sembuh sama sekali, dan anda biasanya mempunyai sejumlah tisu parut - kadang-kadang pembedahan dapat membantu anda menyingkirkannya jika besar.

Parut yang berlebihan adalah parut kental yang terbentuk di permukaan kulit. Ini adalah pertumbuhan yang lebih kecil dan lebih tersebar yang berlaku di sekitar penembusan, tidak sebesar atau padat kerana keloid bertindak balas dengan lebih baik terhadap rawatan dan lebih mudah diperbaiki. Kadang-kadang parut tekanan darah tinggi hilang secara spontan atau mungkin berulang dan berputar untuk masa yang lebih lama sebelum sembuh atau hilang.

Parut hipertrofik sering disalahartikan sebagai keloid, walaupun oleh doktor, mungkin kerana kedua-dua jenis itu adalah parut hipertrofik. Masalah ini biasanya berlaku pada keluarga dan berlaku di sekitar 5 hingga 15 peratus luka.

Mencucuk kulit

Tusukan kulit juga dipanggil tusukan titik tunggal. Ini kerana, tidak seperti tindikan tradisional, kulit tidak mempunyai pintu masuk dan keluar untuk perhiasan individu. Sebaliknya, penusuk anda akan membuat lubang kecil sehingga "jangkar" dapat diletakkan di lapisan tengah kulit anda (dermis).

Menindik sauh permukaan

Lubang permukaan dipasang menggunakan barbell berbentuk pukulan terbuka. Jarum berlubang digunakan untuk menusuk kulit dan bertindak sebagai petunjuk untuk memasukkan barbel. Apabila diselaraskan dengan betul, bahagian atas hiasan boleh dipasang.

Berapa lama penindasan sauh permukaan berlangsung?

Walaupun orang yang berdiameter lima tahun atau lebih, namun, staf meter kami memanggil ini sebagai "unicorn" yang membosankan kerana ia jarang berlaku, jangka hayat normal mereka adalah dari beberapa bulan hingga beberapa tahun, jadi ingatlah sebelum mengambil latihan ini .

Bagaimanakah ia berfungsi?

Penembusan permukaan mempunyai pintu masuk dan keluar yang terpisah. Mereka diperbaiki menggunakan barbel dalam bentuk staples terbuka. Barbel ini diletakkan di bawah kulit. Bahagian atas hiasan diletakkan di atas kulit.

Permukaan menusuk dada

Perforasi permukaan lebih invasif daripada dermis kerana walaupun barbel harus dibawa ke bawah kulit untuk jarak tertentu, kulit hanya mempunyai satu titik masuk. Pita permukaan biasanya meninggalkan parut yang jauh lebih besar dan lebih jelas jika tusukan menolak atau bergerak.

Berapa lama masa yang diperlukan untuk menembusi permukaan?

5-7 tahun

Ini bermakna jangka hayat rata-rata latihan permukaan adalah 5-7 tahun, berbanding dengan proses penggerudian standard, yang dapat bertahan seumur hidup. Walau bagaimanapun, sebilangan orang bernasib baik dan mempunyai kerja permukaan yang lebih lama, dan ada yang tidak bernasib baik dan tidak melakukan ini dalam setahun.

Penolakan tindikan industri

Apabila anda mempunyai tindik baru, anda akan menerima benda asing ke dalam badan anda. Kadang-kadang badan anda tidak disambut dengan baik dan terpaksa mengeluarkan benda asing.

Tusukan akan mula memasuki kulit anda pada peringkat awal penolakan anda. Akhirnya, badan anda akan mendorong penembusan ke permukaan dan kulit anda akan merekahnya.

Penolakan penembusan tidak biasa seperti komplikasi lain seperti jangkitan keloid dan eksim. Apabila penolakan berlaku, biasanya berlaku di kawasan badan yang rata. Penolakan lebih biasa dengan jenis tindikan berikut:

:low_brightness: Kening

:low_brightness: Pusat

:low_brightness: Penembusan permukaan

:low_brightness: Tengkuk

Penolakan menindik permukaan

Menindik badan bukan tanpa risiko. Kadang-kadang tindikan boleh ditolak, menyebabkan ketidakselesaan dan parut. Mengesan tindik lebih awal dapat mengurangkan parut dan kerosakan kulit.

Setiap kali kulit pecah terdapat risiko jangkitan, parut, reaksi alergi atau masalah kulit lain.

Kadang kala tindak balas imun tubuh melihat perhiasan sebagai barang asing dan menolaknya.

Penolakan menindik boleh menyebabkan ketidakselesaan dan parut.

Berikut ini dapat membantu mengurangkan risiko penolakan:

Memilih latihan dengan kelayakan dan pengalaman

Pakai perhiasan yang betul

Amalkan menindik selepas penjagaan yang betul.

Sesiapa yang mempunyai tindikan harus memerhatikannya semasa mereka sembuh. Penolakan penembusan Peringkat awal ini dapat mengurangkan parut atau kerosakan kulit.

tindikan kulit dada sternum

Pro dan kontra menusuk tragus permukaan

Keburukan

:exclamation:Kadang kala ia tersekat ketika anda memakai fon telinga.

:exclamation:Kerana semut tebal (3-6 bulan) memerlukan masa yang lama untuk sembuh.

:exclamation:Mereka memerlukan pembersihan yang mencukupi kerana diletakkan di sekitar telinga.

:exclamation:Mating menyukarkan labret dengan sendirinya.

Kelebihan

:exclamation:Jangkitan dan parut: "Ingatlah bahawa aliran darah yang rendah di telinga membuat luka menusuk risiko jangkitan atau parut yang lebih tinggi."

:exclamation:Alergi: Mungkin "Reaksi alergi terhadap logam yang digunakan untuk membuat anting-anting", menurut Sobel.

Permukaan penolakan menusuk tragus

Menindik permukaan adalah jenis tindikan yang sering ditolak oleh badan. Tebukan permukaan bergerak melalui kawasan kulit dan bukannya secara langsung pada bahagian badan. Tebukan permukaan lebih cenderung ditolak kerana lebih mudah badan mengeluarkan sejumlah kecil perhiasan dari kulit.

Jenis tindikan kulit

Terdapat pelbagai jenis tindik mikrodermal, tetapi yang paling biasa adalah tusukan kulit, tindikan kulit jari, tindikan kulit telinga, tindikan kulit dada, tindikan kulit telinga, dan tindikan kulit. Prosedur ini biasanya dilakukan dengan jarum tusukan kulit atau jarum.

Mencucuk permukaan tulang kolar

Juga dikenali sebagai tusukan tulang selangka, tusukan serviks adalah lubang di permukaan atau kulit di bahagian atas dada, bawah dan sepanjang tulang selangka. Ini adalah prosedur yang agak baru dan jarang.

Kos menindik sternum

Menindik ini biasanya berharga $ 30 hingga $ 40, menurut majalah Body Piercing. Banyak kedai mengenakan perhiasan secara berasingan, berpotensi tambahan $ 10 hingga $ 20 pada harga keseluruhan. Juga untuk penindik anda - sekurang-kurangnya 20 peratus standard.

Harga menusuk klavikula

Harga tindik klavikula adalah $ 35 hingga $ 45.

Kos menindik sauh dermal

Biasanya, menusuk kulit berharga sekitar 70 hingga 100. Beberapa kedai juga mengenakan bayaran berasingan untuk barang kemas. Ini boleh menambah 10 hingga 20 sebagai tambahan kepada jumlah kos. Anda juga perlu ingat beberapa petua untuk penindik anda.

Pembuangan tindikan kulit belakang bawah

Urut kulit di sekitarnya untuk membantu menghilangkan sauh. Gunakan pisau bedah untuk membuat sayatan kecil sesuai dengan ukuran tapak kaki. Gunakan pisau bedah untuk menghilangkan tisu parut yang terbentuk di sekitar titik jangkar. Gunakan forceps untuk mengeluarkan cangkuk dari kulit.

Tebukan tulang kolar permukaan

Juga dikenali sebagai tusukan tulang selangka, tusukan serviks adalah lubang di permukaan atau kulit di bahagian atas dada, bawah dan sepanjang tulang selangka. Ini adalah prosedur yang agak baru dan jarang.

Berapa kos menindik tulang pipi?

Harga tindik pipi berbeza-beza bergantung pada kualiti perhiasan dan di mana anda melakukan tindik. Biasanya harganya antara $ 40 hingga $ 100.

Jenis tindikan permukaan

Beberapa tindikan yang paling popular, termasuk alis dan butang perut, adalah tindikan permukaan. Lokasi yang paling biasa adalah punggung bawah, pergelangan tangan atas, sudut luar mata / tulang pipi atas, tulang dada, tulang selangka dan oksipital.

Parut dada yang menusuk kulit

Adakah tindikan kulit meninggalkan parut? Sebilangan orang lebih mudah terkena luka daripada yang lain. Tanda-tanda ini cenderung kelihatan lebih halus dan lebih kecil warnanya serupa dengan kulit anda. Setelah menusuk untuk mengecilkan parut.

Soalan Lazim (Soalan Lazim)

S: Bagaimana tindikan dada kekal?

Bagaimana tusukan kulit berlaku? Sauh Dermis mempunyai pangkalan yang memegang perhiasan pada sudut 90 darjah. Apabila jangkar diletakkan di bawah dermis, kulit mula sembuh di sekitar titik jangkar dan kulit baru tumbuh melalui lubang dan melekat pada bahagian kulit yang lain.

Q: Adakah tindikan sternum selamat?

Selepas menindik adalah penting untuk menjaganya dengan betul. Penjagaan yang tidak betul boleh menyebabkan jangkitan dan penolakan, yang boleh menyakitkan. Oleh kerana tindikan sternum berada di tengah dada anda, sangat penting untuk mengetahui kemungkinan ketagihan pakaian.

S: Adakah sakit menusuk kulit dada?

Sakit dan masa untuk sembuh

Seperti mana-mana modifikasi badan, rasa sakit berlaku ketika kulit dicucuk. Sekiranya anda tidak tahan dengan tahap kesakitan yang sangat tinggi, kemungkinan anda mengalami ketidakselesaan, baik sebagai cubitan atau sensasi yang lebih naluri. "Menembusi kulit terasa seperti tersekat.

S: Bagaimana anda boleh menghentikan penolakan sternum?

:eight_pointed_black_star: Mencegah sternum

:eight_pointed_black_star: Mengukur tolok atau lebar yang lebih besar dapat mengurangkan kemungkinan anda ditolak.

:eight_pointed_black_star: Bercakap dengan penindik anda mengenai kedalaman tindikan dan ukuran perhiasan terbaik yang boleh anda pakai semasa menyembuhkan.

:eight_pointed_black_star: Ikuti semua arahan penjagaan selepasnya.

:eight_pointed_black_star: Jadilah sihat, makan dengan baik dan elakkan tekanan.

S: Apa yang menindik menolong kecemasan?

Bagaimana latihan ini berkaitan dengan kegelisahan? Tindik Daith terletak di bahagian paling dalam telinga anda. Sebilangan orang percaya bahawa tusukan ini dapat membantu melegakan gejala yang berkaitan dengan migrain dan kegelisahan lain.

S: Apa yang disebut dengan tindikan dada?

Tusukan dada, juga dikenal sebagai tusukan dada atau tusukan sternum, dilakukan pada kulit sternum.

S: Berapa lama masa yang diperlukan untuk menembusi permukaan?

Masa pemulihan tusukan permukaan boleh memakan waktu hingga 6 hingga 16 minggu, selama ini penting untuk menjaga kebersihan dan bebas dari kerengsaan.

S: Apakah perbezaan antara tindikan permukaan dan kulit?

Perforasi permukaan lebih invasif daripada dermis kerana walaupun barbel harus dibawa ke bawah kulit untuk jarak tertentu, kulit hanya mempunyai satu titik masuk. Pita permukaan biasanya meninggalkan parut yang jauh lebih besar dan lebih jelas jika tusukan menolak atau bergerak.

S: Adakah kulit lebih sakit daripada menindik?

Adakah Dermal Piercing Menyakitkan? Ramai orang mengatakan ya, dan ini lebih banyak daripada penindik lain, tetapi ini bergantung pada di mana badan anda semakin menusuk kerana ia melibatkan beberapa faktor seperti taburan saraf deria, ketebalan kulit. jarum atau pin.

S: Mengapa tindikan saya tidak hilang?

Sekiranya kesannya disebabkan oleh sudut perhiasan yang buruk, rawatan pasca rawatan yang betul tidak akan meningkatkan sudut ini dan menyebabkan kesannya hilang. Itulah sebabnya latihan latih tubi sangat penting apabila anda mula menghadapi masalah pengeboran terapeutik. Sekiranya anda benar-benar mahu anda turun, anda perlu menghubungi latihan.

Kesimpulannya

Penindasan sternum adalah sejenis tusukan permukaan yang terletak di mana sahaja di sepanjang sternum. (Sternum) tindikan Sternum biasanya diletakkan secara menegak di antara payudara. Walau bagaimanapun, ia boleh dilakukan secara mendatar.

Tindikan Sternum adalah sejenis perubahan badan. Ini termasuk menusuk kulit di atas sternum anda, atau disebut tulang dada anda. Menindik sternum boleh menjadi kaedah baru untuk mengubah penampilan anda, namun anda perlu menangani tindikan agar tidak tercemar. Inilah yang perlu anda fikirkan mengenai apa yang dapat dimaksudkan untuk kesejahteraan anda.

Apakah tindikan Sternum?

A tulang dada Tindik adalah beberapa meningkatkan bukaan pada kulit lebih tulang dada anda. Sebahagiannya diatur ke atas antara otot pektoral, sementara yang lain rata dan diletakkan dekat dengan tulang selangka. Piercing ini diisi dengan bar berat tangan berbentuk ruji yang menghubungkan kedua bukaan di bawah kulit.

Memandangkan seberapa banyak kulit dipengaruhi oleh tindikan batang panjang ini, tindikan sternum mungkin memerlukan lebih banyak masa untuk diperbaiki daripada tindikan alis atau telinga. Walau bagaimanapun, ia harus sembuh sepenuhnya setelah sekitar 6 hingga 12 minggu .

Kesan Sternum Piercings pada Kesihatan Anda

Seperti menindik jenis lain, anda perlu memikirkan tindikan sternum anda dengan tepat atau anda boleh menghadapi pencemaran dan keadaan perubatan. Semua tindikan dipandang sebagai kecederaan serius, jadi mereka memerlukan perawatan kecederaan yang sesuai untuk pulih dengan tepat.

Sebarang tindikan baru akan terasa sedikit disentuh. Anda juga boleh mengambil perhatian:

 • Gatal

 • Kemerahan kecil atau bengkak berdekatan

 • Cecair sedikit jernih atau putih melimpah keluar dari bukaan

 • Pengeringan kecil dari tindikan

Manifestasi ini biasa dan akan hilang ketika tindikan sternum membaik.

Melakukan sternum menusuk di rumah atau bekerja dengan penindik yang tidak berkesan boleh menyebabkan masalah dengan penyesuaian badan anda. Anda mungkin mendapat pencemaran sekiranya tindikan anda tidak sempurna.

Sekiranya tusukan anda terkontaminasi , ia akan menyakitkan dalam keadaan apa pun , apabila tidak ada yang menyentuhnya. Petunjuk penyakit yang berbeza termasuk:

 • Pelepasan tebal atau tengik yang berwarna hijau, kuning, atau gelap

 • Kulit di sekitar menindik terasa panas apabila disentuh

 • Kulit merah atau merah jambu terang di sekitar tindik

 • Loya

 • Muntah

 • Menggigil

 • Demam

Sekiranya anda mengalami sebarang kesan sampingan ini, segera hubungi doktor penjagaan utama anda.

Petunjuk langkah demi langkah untuk Mendapatkan Sternum Piercing yang Selamat

Dengan andaian bahawa anda perlu melakukan sternum tindik dengan selamat, anda harus memastikan anda bekerja dengan penindik mahir yang sudah siap. Terdapat pelbagai program izin di seluruh AS yang melatih individu untuk menebuk individu dengan selamat dan membersihkan peralatan dan ruang mereka yang menusuk.

Anda boleh meminta piercer anda jika mereka mempunyai izin atau pernyataan menindik di negeri anda sebelum anda memberi tumpuan kepada perubahan badan.

Anda juga harus memastikan bahawa ruang menindik anda sempurna. Piercer anda harus memakai sarung tangan baru untuk setiap tindik dan harus membersihkan alat mereka setelah setiap penggunaan. Sekiranya anda tidak tahu mengenai apakah penindik anda menggunakan teknik yang selamat, lebih baik pergi ke penindik alternatif daripada membahayakan pencemaran .

Membuat tindikan anda adalah kitaran pantas:

 • Penindik anda akan membersihkan kawasan yang anda perlu dicucuk dan tandakan di mana anda memerlukan setiap bukaan.

 • Mereka akan menggunakan jarum steril dan mendorongnya melalui bukaan bahagian dan keluar dari bukaan daun .

 • Mereka akan menahan kulit dan menambahkan berat bebas melalui bukaan tersebut .

 • Akhirnya, mereka akan meletakkan setitik pada satu atau bahagian lain dari berat bebas untuk menahannya.

Apabila anda merasa OK, penindik anda akan memberi anda data mengenai fokus pada tindikan anda. Mematuhi arahan mereka yang paling mahir kaedah untuk mencuci dan selamat Tindik sternum baru anda supaya ia recuperates dengan cepat dan tanpa pencemaran.

Sama sekali tidak seperti pelbagai jenis tindikan, mengubah perhiasan menusuk sternum anda tidak termasuk menghilangkan jawatan. Berat bebas akan kekal di kulit anda. Anda hanya perlu melepaskan bola dari akhir berat percuma anda dan mengetuk bola yang baru.

Ringkasan

Penindasan sternum adalah beberapa bukaan yang cerah pada kulit di atas sternum anda. Sebahagiannya diletakkan ke atas antara otot dada, sementara yang lain rata dan diletakkan dekat dengan tulang selangka. Piercing ini diisi dengan tiang berat tangan berbentuk ruji yang menghubungkan kedua bukaan di bawah kulit.

Anda juga harus memastikan bahawa ruang menindik anda sempurna. Piercer anda harus memakai sarung tangan yang dapat dibelanjakan untuk setiap tindik dan harus membersihkan alat mereka setelah setiap penggunaan. Sekiranya anda tidak tahu mengenai apakah penindik anda menggunakan teknik yang selamat, lebih baik pergi ke penindik alternatif daripada membahayakan penyakit.

Apakah perbezaan antara permukaan dan tindikan sternum kulit?

Penindasan permukaan mempunyai bahagian yang berbeza dan titik tinggalan pada lapisan permukaan (epidermis) kulit anda.

Mereka diamankan menggunakan berat tangan yang terbentuk seperti staples terbuka atau batang bengkok. Batang atau tiang tertanam di bawah kulit, dan bahagian atas perhiasannya duduk di permukaan kulit.

Terlepas dari kenyataan bahawa tindikan sternum biasanya merupakan jenis tindikan permukaan, beberapa kumpulan memutuskan penyisipan kulit untuk membuat penampilan yang lebih tidak mencolok.

Sama sekali tidak seperti permukaan menusuk, kulit tidak mempunyai bahagian dan titik yang berbeza. Pencucuk anda akan menjadikan sedikit pembukaan dan penambahan pangkalan, atau "jangkar," ke lapisan tengah (dermis) kulit anda.

Permata asli dengan cara yang buruk menjadi titik tertinggi. Ia terletak di epidermis, memberi kesan titik pada kulit anda.

Apa pilihan bahan yang boleh diakses untuk permata itu?

Walaupun alternatif permata anda agak terhad, anda mungkin perlu mencari lebih banyak lagi sejauh bahan. Sebilangan besar ini bergantung pada gaya dan kesan kulit anda sendiri.

Bercakap dengan penindas anda mengenai pilihan yang disertakan:

Titanium berhati-hati. Titanium dianggap hypoallergenic, menjadikannya pilihan untuk individu dengan kulit halus.

Keluli yang berhati-hati. Keluli tahan karat juga dianggap hypoallergenic, bagaimanapun, kejengkelan masih merupakan peluang.

Niobium. Ini adalah bahan hypoallergenic lain yang mungkin tidak akan terhakis.

Emas. Sekiranya anda lebih suka pergi dengan emas, kualiti sangat penting. Berpegang pada emas kuning atau putih 14 karat semasa sistem pemulihan. Emas lebih tinggi daripada 18 karat tidak begitu padat, dan permata berlapis emas boleh menyebabkan penyakit dan tindak balas hipersensitif.

Petunjuk langkah demi langkah untuk Membantu Penyembuhan Sternum Anda

Petunjuk langkah demi langkah untuk Membantu Penyembuhan Sternum Anda
Cuba jangan menghubungi tindikan anda: Menyentuh tindikan baru anda dengan tangan yang tidak dicuci sebelum diperbaiki adalah pendekatan paling ideal untuk mendapatkan penyakit. Jauhkan diri daripada menghubungi tindik anda kecuali jika anda membersihkannya. Sekiranya anda boleh, tahan pakaian dan tekstur agar tidak menyentuhnya sehingga ia pulih.
Bersihkan tindik anda setiap hari: Jangkitan berlaku apabila organisma mikroskopik menusuk anda. Membersihkannya secara konsisten tidak akan berlaku. Lap secara lembut kawasan di sekitar tusukan anda dengan pembersih steril dan air suam, kemudian, basuh dengan air. Anda boleh melakukan ini di bilik mandi.
Gunakan pek garam: Campurkan satu cawan air yang dipanaskan dengan satu sudu teh garam meja untuk membuat susunan garam. Anda boleh menyerap kain lap yang bersih ini dan menggunakannya sebagai pek tindik sternum anda untuk meredakan sebarang bahan berkerak dan mengurangkan pembesaran.

Soalan Lazim

1. Adakah tindikan sternum menolak?

Siksaan dan Masa Penyembuhan

Biasanya, tindikan sternum memerlukan satu hingga 90 hari untuk sembuh dengan penjagaan yang sewajarnya. Seperti tindikan, terdapat tembakan ketika diberhentikan. "Oleh kerana ruang ini tidak dua sisi seperti tulang rawan telinga, filtrum atau ala hidung, tindikan ditambat atau dimasukkan ke dalam kulit.

2. Bagaimana menusuk dada kekal?

Bagaimana Tindakan Dermal tetap di tempatnya? Jangkar dermal mempunyai pangkalan yang menahan permata pada titik 90 darjah. Pada titik ketika jangkar diletakkan di bawah bahagian luar dermis, kulit mula membaik di sekitar jangkar , dan kulit baru akan berkembang melalui bukaan dan bergabung dengan kulit di sisi yang berlawanan.

3. Sejauh manakah sakit dada Dermal?

Sebilangan kumpulan menerima kecederaan pukulan pada kulit lebih banyak daripada jarum. Ini salah. Pukulan kulit begitu tajam, tidak menyakitkan, dan sebahagian besar bersandar ke arah jarum. Setelah poket dibuat, jangkar mikrodermal disisipkan, menggunakan forceps yang secara eksplisit ditujukan untuk strategi penambahan.

4. Apakah perbezaan antara tindikan permukaan dan kulit?

Apakah perbezaan antara tindikan permukaan dan jangkar dermal? Penembusan permukaan mempunyai lorong dan pintu keluar dengan bar permukaan yang mengaitkan keduanya. Dermaga dermal adalah titik soliter menembus dengan hanya satu bukaan di mana pangkalan anchor dermal duduk.

5. Sejauh manakah sternum menusuk?

Adakah ia akan menyakitkan? Penderitaan dapat difahami dengan segala tindikan. Sebagai peraturan, semakin rantau di kawasan ini, semakin sedikit tindikan akan menyakitkan. Beberapa kumpulan mungkin mengesan bahawa kulit di ruang ini berada di sisi yang lebih langsing, sementara yang lain mendapati bahawa sternum mereka ditutupi oleh lapisan kulit yang tebal.

Kesimpulannya

Tindikan Sternum adalah sejenis penyesuaian badan. Ini termasuk menusuk kulit di atas sternum anda, atau disebut tulang dada anda. Menindik sternum boleh menjadi kaedah yang baik untuk mengubah penampilan anda, namun anda perlu menangani tindikan agar tidak tercemar.

Penindasan sternum adalah beberapa peningkatan bukaan pada kulit di atas sternum anda. Sebahagiannya diatur ke atas antara otot pektoral, sementara yang lain sama rata dan diletakkan dekat dengan tulang selangka. Piercing ini diisi dengan tiang berat tangan berbentuk ruji yang menghubungkan dua bukaan di bawah kulit.