Peralihan tanggungjawab yang berjaya untuk kad yang didaftarkan diperlukan, jika tidak, anda mungkin menghadapi kesilapan. Kad kredit anda mestilah selamat 3D jika anda tidak mahu menghadapi kesalahan seperti itu. Sekiranya pemilik kad mengesahkan bahawa kad kredit itu 3D dilindungi , maka tanggungjawab akan beralih dari peniaga ke bank.

Pergeseran Liabiliti Berjaya Untuk Kad Yang Daftarkan Diperlukan

:eight_pointed_black_star: Pengenalan Perubahan Liabiliti

Bank dan syarikat pengeluaran telah mengubah cara mereka mengurus beberapa penipuan pada 1 Oktober 2015. Di bawah sesuatu yang digelar "peralihan liabiliti", apabila syarikat anda hanya menerima kad cip, syarikat ini akan bertanggungjawab untuk transaksi penipuan setiap kali kad tersebut menunjukkan kad cip . Ini kelihatan agak mengerikan, tetapi jangan panik.

:small_red_triangle_down: Pengesahan Pengguna - Apa yang Perlu Saya Dapatkan daripadanya?

Walaupun banyak syarikat e-dagang telah menjauhkan diri dari menerapkan identifikasi pelanggan kerana sejumlah alasan yang berbeza, Walaupun pelanggan dapat menggunakan 3D Secure (disetujui oleh MasterCard , Visa SecureCode) untuk lapisan keamanan tambahan, mereka mungkin akan kecewa jika penyiapan akaun terlalu panjang dan rumit, kerana banyak pengkritik mendakwa bahawa 3DS bukan sistem keselamatan yang berkesan, dan akibatnya, kebanyakan pelanggan bahkan tidak menggunakan fungsi 3D Secure kad. Keperluan kawalan akses boleh menyebabkan pengguna lebih memperhatikan pembelian kad tanpa kehadiran (CNP).

Kerana jika perniagaan dan pengguna saling mengesahkan, penipuan kurang mungkin muncul. Walaupun memperkenalkan teknologi berkemampuan EMV tambahan mungkin lebih mudah bagi peruncit , melaksanakan pengenalan pelanggan untuk pembayaran CNP tidak semestinya tugas yang mudah.

:white_square_button: Ringkasan:

Untuk membantu anda mengetahui lebih lanjut mengenai peralihan tanggungjawab, kami akan membincangkan kedua-dua maklumat yang terdapat dalam buku ini dan beberapa amalan yang diperlukan untuk mempertahankan perniagaan anda. Sijil digital mungkin menawarkan penipuan yang lebih rendah, pendapatan yang lebih baik, dan perubahan tanggungjawab. Sistem biometrik seperti cap jari digunakan untuk mengesahkan wang digital di tempat transaksi, misalnya, dengan ApplePay . Objektif pengesahan adalah untuk menentukan kesahihan pengguna, tanpa menambah masa proses. Mari kita perhatikan lebih dekat perubahan tanggungjawab.

:eight_pointed_black_star: Peralihan Tanggungjawab dengan 3D Secure

Peralihan Tanggungjawab dengan 3D Secure

Dengan menambahkan lapisan keselamatan tambahan yang disediakan oleh pengesahan 3D Secure, syarikat kad membantu pelanggan membuktikan identiti mereka dengan meminta pengguna mengakses pin atau kata laluan khas yang hanya mereka ketahui. Lebih banyak perlindungan dijamin untuk perbankan internet dengan menambahkan lapisan perlindungan yang lain jadi jika nombor akaun pelanggan dan data kad dicuri secara tidak sah. Masalah penipuan yang sangat berkurang dihadapi bagi pemegang kad yang mengesahkan kad mereka.

Oleh kerana mereka sering kali tidak bertanggung jawab atas perbelanjaan pertikaian / tolak bayar, peniaga biasanya tidak akan dikenakan denda untuk caj balik. Di samping itu, mereka tidak mempunyai langkah kewangan yang dikeluarkan dari kad mereka dan dikembalikan kepada pelanggan. Apabila liabiliti beralih ke pihak ketiga, ia disebut sebagai " peralihan liabiliti ". Syarikat kad bertindak balas dengan cara yang berbeza untuk beralih tanggungjawab, seperti yang dijelaskan di bawah:

Syarikat Kad Status Pendaftaran Status Pengesahan Tanggungjawab * Tindakan yang Disyorkan
Kad induk N - Tidak Daftarkan - Saudagar Tiada peralihan tanggungjawab; memutuskan sama ada untuk meneruskan perjanjian
Kad induk Y - Mendaftar Y - Pengesahan Berjaya Pengeluar Kad Teruskan ke Pengesahan Kad
Kad induk Y - Mendaftar N - Pengesahan Gagal Saudagar Tiada peralihan tanggungjawab; membatalkan perjanjian
Kad induk Y - Mendaftar A - Pengesahan dicuba Pengeluar Kad Teruskan ke Pengesahan Kad
Kad induk Y - Mendaftar U - Pengesahan tidak tersedia Saudagar Tiada peralihan tanggungjawab; menilai daya maju transaksi
Kad induk Y - Mendaftar E - Kesalahan pengesahan Saudagar Tiada peralihan tanggungjawab; pertimbangkan sama ada untuk meneruskan transaksi
Visa U - Tidak tersedia - Saudagar Tiada peralihan tanggungjawab; pertimbangkan sama ada untuk meneruskan transaksi
Visa N - Tidak Daftarkan - Pengeluar Kad Teruskan ke Pengesahan Kad
Visa Y - Mendaftar Y - Pengesahan Berjaya Pengeluar Kad Teruskan ke Pengesahan Kad
Visa Y - Mendaftar N - Pengesahan Gagal Saudagar Tiada peralihan tanggungjawab; Batalkan transaksi sebelum meneruskan.
Visa Y - Mendaftar A - Pengesahan dicuba Pengeluar Kad Teruskan ke Pengesahan Kad
Visa Y - Mendaftar U - Pengesahan tidak tersedia Saudagar Tiada peralihan tanggungjawab; memutuskan sama ada akan membayar atau tidak
Visa Y - Mendaftar E - Kesalahan pengesahan Saudagar Tiada peralihan tanggungjawab; memutuskan sama ada untuk meneruskan perjanjian

:white_square_button: Ringkasan:

Bank-bank besar yang mengambil bahagian memahami syarat kepada peruncit untuk aktiviti yang telah diselesaikan secara digital, yang juga disahkan dengan 3D Secure. Ini memerlukan bahawa jika pembayaran dipertikaikan atau dibebankan kembali karena penipuan , maka tuntutan tersebut akan hilang (misalnya, pertikaian pelanggan yang mereka buat atau membenarkan transaksi),

:eight_pointed_black_star: Mengapa kita perlu mengeluarkan kad magnetik

Sebelum kita mengetahui sebab mengapa peralihan liabiliti berlaku pada bulan Oktober, kita harus melihat kad jalur magnetik lebih jauh lagi. Untuk membatasi kos, kad kredit dengan jalur magnetik telah dihentikan. Kad EMV, juga dikenali sebagai kad cip , menggantikannya. Sejak beberapa tahun kebelakangan ini, sistem kad dan transaksi telah mula mengeluarkan kad baru yang disatukan dengan inovasi cip.

Mengapa kita mahu melepaskan kad magnetik? Sistem ini mudah ditiru dan pertama kali diperkenalkan pada tahun 1960-an. Kad magnetik dan cakera padat kedua-duanya masih menggunakan teknologi moden (ya, kaset).

Semua maklumat perbankan anda terkandung di dalam kad, menjadikannya sasaran mudah bagi pencuri kad. Seorang penipu hanya perlu membeli skimmer - perkakasan yang cukup asas berharga di bawah $ 20 - untuk mendapatkan maklumat bank anda.

Kerana penipuan di A.S., tidak ada perkara di sini yang berguna untuk penipuan AS. Inilah fakta yang menakutkan: Satu perempat daripada semua pembelian dalam talian berlaku di AS, namun hampir separuh daripada semua pencurian identiti berlaku di sini. Kad jalur magnetik sangat mudah untuk menipu orang kerana ini.

Teknologi EMV, yang telah diadopsi secara meluas di negara-negara lain, telah menunjukkan manfaat peralihan penipuan yang besar, dan oleh karena itu diadopsi dengan cepat. Jumlah kad cip baru yang dibuat oleh bank melebihi kecepatan di mana mereka dapat mengeluarkannya. Sokongan EMV (Europay, MasterCard , dan Visa) diminta dari penjual secepat mungkin. Projek ini mendapat dorongan kerana peralihan tanggungjawab.

:eight_pointed_black_star: Beberapa teknologi pembayaran selamat

Beberapa teknologi pembayaran selamat

Kelambatan transaksi EMV akan memudahkan beberapa sistem pembayaran moden lain diadopsi: transaksi NFC . Teknologi yang mendasari perbankan digital "tanpa kontak", seperti Apple Pay, dikenal sebagai komunikasi jarak dekat (NFC).

Pembayaran mudah alih sangat terkawal dan mempunyai tahap penipuan yang dapat diabaikan. Maklumat akaun termasuk nombor kad kredit dikodkan dalam transaksi tanpa hubungan, seperti Apple Pay, melalui kaedah yang disebut tokenisasi. Ini menjadikan hampir mustahil bagi penipu untuk menggodam data. Perisian cap jari Apple ( Fingerprint Authentication) juga melindungi dompet mudah alih mereka, yang bermaksud jika seseorang mencuri telefon bimbit anda, mereka tidak akan dapat mengakses dompet digital anda.

Transaksi EMV sama selamatnya dengan pembayaran Apple Pay, tetapi memerlukan separuh kemampuan untuk membuat persiapan. Oleh kerana mereka boleh diakses melalui telefon pintar anda, mereka sangat praktikal (yang hampir seperti tambahan tambahan hari ini).

Penggunaan dompet digital tentu akan meningkat seiring dengan peningkatan penggunaan EMV, dan kelewatan waktu transaksi EMV menjadi jelas. Di negara-negara yang menerapkan EMV sebagai norma, kami melihat ini menjadi corak umum.

:small_red_triangle_down: Kad Cip EMV Kurangkan Penipuan Kad Kredit

Oleh kerana kad berkemampuan EMV menawarkan banyak faedah, syarikat kad semuanya berada dalam permainan tanpa jumlah, dan penipuan menelan belanja ribuan peso perbankan dan peruncit setiap tahun. Oleh itu, syarikat kad kredit bekerja keras untuk mengawasi penjenayah sebelum mereka menyerang. Dompet EMV (Europay, MasterCard, dan Visa) menjadikan matlamat itu lebih mudah dengan teknologi baru. Kad itu sendiri disebut sebagai kad yang mempunyai microchip yang terintegrasi untuk memberikan lapisan perlindungan tambahan. Sekiranya berlaku penipuan, EMV akan menguntungkan perniagaan anda dengan melindunginya dan menjaga keselamatan pelanggan anda.

Kod unik ini dapat digunakan sekali sahaja, dan sesiapa yang mencuba menggunakannya untuk kali kedua akan dikenal pasti sebagai tuntutan penipuan. Oleh itu, data pembayaran lebih selamat pada pembayaran tanpa sentuhan, akibatnya kad mage strip tidak memberikan jaminan tambahan untuk data pembayaran.

:white_square_button: Ringkasan:

Salah satu aspek yang paling berharga dari teknologi EMV ialah ia menambahkan tahap perlindungan tambahan semasa anda menggunakan kad kredit anda. Pembuat dasar [MasterCard] dan Pakar Komunikasi Pasaran Utama, Beth Kitchener, mengatakan bahawa kad cip dimasukkan ke dalam pembayaran tanpa sentuhan, di mana mikrocip pada kad anda dan mesin "bercakap" dan membuat pengecam khas untuk setiap pembelian.

:eight_pointed_black_star: Pertimbangkan perkara ini semasa menilai pertukaran ke teknologi cip kad baru

menunjuk semasa menilai pertukaran ke teknologi cip kad baru

:small_red_triangle_down: Penggunaan cip EMV adalah keperluan

Untuk meningkatkan keselamatan pelanggan, tujuan utamanya adalah untuk menyampaikan lebih banyak komunikasi pembayaran. Melaksanakan EMV telah terbukti dapat menjimatkan sejumlah besar wang negara dengan menggagalkan penipuan tiruan.

:small_red_triangle_down: Teknologi cip EMV "pintar" mempunyai beberapa kelebihan

Setiap transaksi mendapat kod 16 digit sendiri, menjadikannya lebih sukar bagi penipu untuk memintas butiran kad anda. Penyedia pembayaran mudah alih , termasuk bank, peruncit, dan lain-lain, tidak akan lagi menyimpan maklumat perbankan. Anda dan pelanggan anda kini mempunyai tahap perlindungan dan otak yang lain.

:small_red_triangle_down: Risiko Penipuan Kad Kredit yang Lebih Rendah

Sekiranya anda bahkan tidak menerima pembayaran secara peribadi atau mempunyai pembaca kad kredit untuk dikemas kini, EMV mungkin tidak begitu penting. Namun, sebagai pemilik perniagaan, anda mesti menilai kerosakan dan kemudian menganalisis akibatnya kepada pelanggan anda. Sekiranya ia berlaku, katanya, perniagaan mesti meningkatkan peralatan kad kredit mereka untuk menerima kad EMV daripada pelanggan.

:small_red_triangle_down: Peralihan Liabiliti Penipuan Kad Kredit

Walaupun syarikat tidak perlu menaik taraf ke EMV , tidak dapat membuktikan masalah. Pihak yang terlibat akan bertanggungjawab atas sebarang penipuan yang berlaku selepas 1 Oktober 2015.

:small_red_triangle_down: Harga Pembaca Kad EMV

Sekiranya anda memilih EMV, bersiaplah untuk membuang masa dan usaha. "Tebak itu bergantung pada sistem POS dan struktur perusahaan, harga dapat meliputi peralatan, pengaturcaraan , dan pengembangan profesional,".

:white_square_button: Ringkasan:

Menggunakan inovasi akan mempertahankan syarikat anda dari penipuan sambil mengurangkan kemungkinan perbelanjaan. Di EMV Center, MasterCard menyediakan pemilik syarikat kecil esei, klip video, dan statistik yang memandu mereka melalui pemindahan ke kad cip. Selain itu, melaksanakan sistem ini memberitahu pengguna bahawa organisasi anda memandang serius keselamatan dan menyumbang kepada kedudukan anda sebagai rakan perniagaan yang boleh dipercayai.

Soalan Lazim - Soalan Lazim

  • :one: Tanggungjawab mana yang merangkumi penipuan kad kredit?

Sekiranya kad bank anda dicuri atau hilang, undang-undang persekutuan menghadkan tanggungjawab anda.

  • :two: Bagaimana cara menjadikan kad saya 3D Selamat?

Sebagai langkah penambahan caj penipuan, pelanggan mesti melalui proses pengesahan tandatangan dengan pemegang kad ketika membeli menggunakan kad yang diaktifkan 3D Secure. Pelanggan biasanya diarahkan ke laman web bank mereka di mana mereka diminta untuk membuat pin yang dihubungkan dengan kad kredit atau debit mereka, atau kod yang diberikan ke telefon bimbit mereka.

  • :three: Adakah penipuan kad kredit adalah jenayah?

Denda, penjara, atau keduanya sering dikeluarkan kepada orang-orang untuk pelanggaran kecil, sementara penipuan dan pencurian akaun bank yang teruk boleh menyebabkan hukuman penjara . Terdapat denda, hukuman penjara, atau keduanya kerana pelanggaran kecil seperti jaywalking atau speeding, tetapi ada hukuman penjara untuk penipuan dan pencurian kad kredit jenayah persekutuan.

  • :four: Dalam peralihan liabiliti kad yang didaftarkan, apa yang terlibat?

Perniagaan juga prihatin terhadap peralihan tanggungjawab yang mungkin berlaku kerana penggunaan teknologi EMV. Perlu diingatkan bahawa peralihan tanggungjawab seperti yang dijelaskan tepat seperti yang dijelaskan. Sekiranya berlaku pemecahan penipuan, adalah tanggungjawab orang yang tanggungjawab kewangannya telah berubah menjadi peruncit , perbankan, atau penyedia kad kredit.

  • :five: Adakah terdapat perubahan tanggungjawab untuk tindakan yang dimaksudkan?

EMV akan menjadi kaedah pembayaran yang lebih selamat, oleh itu peralihan tanggungjawab dirancang untuk membantu mempromosikan penggunaan EMV.

  • :six: Bilakah peralihan tanggungjawab EMV berlaku?

pada Oktober 2015 EMV (Europay, MasterCard, dan Visa) peralihan liabiliti disahkan telah bermula pada 1 Oktober 2015, setiap kali pengumuman rasmi dibuat oleh pelbagai rangkaian kad bahawa mereka telah menanggung tanggungjawab untuk penipuan bank.

  • :seven: Adakah teknologi pembaca EMV mahal?

Walaupun pembaca EMV lain mungkin memerlukan banyak wang, versi standard pembaca Square hanya $ 49. Dapatkan maklumat harga mengenai kos pembaca kad kredit atau debit.

  • :eight: Apabila anda berbohong mengenai penipuan kad kredit, apa yang berlaku?

Terlepas dari betapa parahnya keadaan, mereka yang mengemukakan tuntutan palsu di bawah sumpah dapat menghadapi hukuman atau bahkan penjara. Caj balik yang bodoh biasanya tidak menyebabkan denda kewangan yang besar.

  • :nine: Apakah peralihan tanggungjawab yang berjaya untuk kad?

Tanggungjawab untuk caj balik yang tidak sah (iaitu kad yang hilang atau palsu) diserahkan kepada anda kepada syarikat kad apabila berlaku pertukaran tanggungjawab 3D Secure. Ia berlaku apabila transaksi 3D Secure ditunjukkan untuk salah satu sistem kad utama: VISA, MasterCard, American Express , Discover, JCB, atau Diners Club. Kad induk.

  • :keycap_ten:Siapa yang bertanggungjawab untuk caj balik?

Sekiranya pelanggan meminta bayaran balik , institusi kewangan akan membayar balik peruncit untuk sebarang pesanan yang tidak sah serta membayar balik pemegang kad.

:closed_book: Kesimpulannya

Peralihan tanggungjawab akan berlaku dalam masa satu setengah tahun paling cepat. Syarikat kecil disarankan untuk bersiap-siap menjelang persaingan, kerana perusahaan besar cenderung memiliki sasaran di belakang batas waktu. Walaupun peralihan liabiliti mungkin kelihatan membingungkan, itu tidak harus menjadi situasi yang menimbulkan ketakutan. Sekiranya anda mengikuti semua arahan dalam artikel ini, anda kini mempunyai semua data yang anda perlukan untuk melindungi syarikat anda. Dapatkan pengimbas wayarles dan cip Cubic, jika anda ingin dilindungi sepenuhnya daripada peralihan tanggungjawab. Akhirnya, anda akan bersedia untuk menggunakan pilihan pembayaran baru yang lebih selamat.

artikel berkaitan

1. Insurans Kereta Sewa Kad Kredit 2. Memohon Kad Kredit Depot Rumah 3. Kad Kredit Ge Capital Ppi

Hebatnya terima kasih kerana berkongsi

1 Suka