Musim terpanas tahun ini adalah musim panas. Suhu telah meningkat sehingga air cepat menguap pada musim ini. Musim musim panas biasanya berlangsung dari pertengahan bulan Mac hingga akhir bulan Jun, tetapi disebabkan oleh kelewatan monsun, ia akan berlangsung hingga minggu pertama bulan Julai.

Musim panas

Musim musim panas adalah musim ke-3 tahun keempat-empat musim, yang datang selepas musim musim bunga yang sangat sedikit dan sebelum musim luruh. Pada musim panas, hari-hari panjang & panas tetapi malamnya pendek & agak sejuk. Permulaan musim panas berbeza-beza bergantung pada suasana, budaya, dan tradisi. Di Hemisfera Utara, panas, sementara di Belahan Selatan, musim sejuk.

Cuaca dan Waktu Musim Musim Panas

Musim musim panas telah lama dikaitkan dengan keadaan panas dan lembap . Ia dikaitkan dengan cuaca hujan di beberapa negara, seperti Asia Timur. Di bawah rezim iklim savana, musim hujan adalah fasa utama pembentukan vegetasi. Dari 1 Jun hingga 30 November, musim siklon tropika yang berbeza berkembang di Lautan Atlantik utara . Musim Ribut Petir di Amerika Syarikat dan Kanada berlangsung dari musim bunga hingga musim panas.

Cuaca musim panas

Solstice, momen insolasi tertinggi, sering digunakan untuk menggambarkan musim astronomi . Musim panas digambarkan pada bulan Jun, Juli, dan Ogos di hemisfera utara dan Disember, Januari, dan Februari di hemisfera selatan oleh konvensyen meteorologi. Musim panas di Ireland bermula pada 1 Mei dan berakhir pada 1 Ogos mengikut Kalendar Ireland. Di Ireland, buku teks sekolah menerapkan tradisi tradisional bahawa musim panas bermula pada 1 Mei daripada makna meteorologi pada 1 Jun. Ia juga biasa berlaku di Australia, Austria, Denmark, Rusia, dan Jepun, dan banyak orang di UK dan Kanada menggunakannya. Ini sesuai dengan kepercayaan yang diterima umum bahawa musim panas adalah musim dengan hari terpanjang (dan terpanas) dalam setahun.

Musim musim panas di Amerika Utara digambarkan sebagai masa antara titik balik matahari musim panas dan ekuinoks musim gugur. Dalam astronomi Cina, musim panas di Amerika Syarikat secara historis dianggap bermula pada hujung minggu Hari Peringatan (hujung minggu terakhir pada bulan Mei) dan berakhir pada hujung minggu Hari Buruh (Isnin pertama pada bulan September) seminggu sebelum Hari Victoria di Kanada. Tradisi Kanada yang serupa bermula pada musim panas.

Cuti Musim Musim Panas

Kenikmatan cuti musim panas

Kanak-kanak tidak bersekolah untuk musim panas di hampir semua negara pada masa ini tahun. Sekolah awam di Amerika Syarikat biasanya selesai pada akhir Mei, pada hujung minggu Hari Peringatan. Sekolah tamat pada pertengahan Julai di England dan Wales dan bermula pada awal September. Percutian musim panas di Rusia bermula pada akhir Mei dan berakhir pada 31 Ogos. Percutian musim panas di Kanada bermula pada hari Jumaat terakhir atau kedua-terakhir pada bulan Jun. Cuti besar Krismas dan Hari Tahun Baru termasuk dalam tarikh percutian musim panas sekolah di Hemisfera Selatan. Percutian musim panas bermula pada awal Disember dan berakhir pada awal Februari di Australia, New Zealand, dan Afrika Selatan. Sekolah di India selesai pada akhir April dan bermula semula pada awal atau pertengahan Jun.

Aktiviti Musim Panas

Sejak tahun 1896, Sukan Olimpik moden diadakan setiap empat tahun pada musim panas. Bola sepak, bola keranjang, ragbi, bola tampar, dan sukan air adalah perkara biasa. Sukan Olimpik Musim Panas di Sydney pada tahun 2000 berlangsung pada musim bunga, sementara Sukan Olimpik Musim Panas di Rio de Janeiro pada tahun 2016 berlangsung pada musim sejuk. Musim panas secara tradisional adalah musim tontonan rendah di televisyen. Antara bulan Mei dan September, jadual TV mencerminkan ini dengan tidak menayangkan episod baru rancangan terkenal. Semasa musim panas, beberapa rancangan televisyen kanak-kanak disiarkan, kebanyakannya di saluran kabel kanak-kanak seperti Disney Channel .

Aktiviti musim panas

Musim musim panas adalah musim yang paling biasa untuk filem animasi yang akan dirilis di pawagam. Semasa musim panas, kebanyakan kanak-kanak sekolah dan pelajar kolej sedang berehat. Musim panas secara historis merupakan musim paling sibuk untuk perjalanan dan percutian, terutamanya di Amerika Syarikat. Musim musim panas adalah musim paling sibuk untuk sektor riadah, pelancongan, hotel, dan runcit.

Mengapa musim panas adalah yang terbaik?

Apabila musim panas bermula, semua orang merasa gembira, kerana setiap hari keluar dan bekerja jauh lebih mudah. Selepas musim sejuk yang sukar, orang gemar minum air sejuk dengan minuman sejuk yang lain dan mandi dengan air paip biasa. Percutian musim panas sudah lama, jadi semua orang ingin menikmatinya. Tetapi agak keras juga dan anda perlu berhati-hati atau berhati-hati.

Kenikmatan musim panas

Musim panas adalah yang terbaik agar hidup sederhana dan senang. Tidak perlu berpakaian berat atau beberapa perkara walaupun anda berada di rumah. Semua orang boleh keluar tanpa memakai atau peduli, tetapi masih ada beberapa pencegahan yang diperlukan. Tetapi jangan bimbang, ia tidak banyak dipikirkan atau perlu banyak dipikirkan. Di negara-negara Eropah , pada musim panas, sebenarnya, tidak perlu banyak perawatan, tetapi mereka benar-benar meraikannya. Tidak ada cuaca yang keras, tetapi setelah melihat cuaca sejuk yang keras, mereka berpendapat hanya 30c yang sangat panas. Sebenarnya, di Timur, pada suhu 40c, orang bimbang atau berfikir bahawa suhu atau cuaca semakin panas. Sekarang satu orang perlu berhati-hati. Apabila angin yang sangat panas ditiup dari pukul 10 pagi hingga 8 malam, ia dipanggil cuaca panas.

Masalah utama cuaca yang sangat panas adalah angin ahmar. Tetapi penawarnya sangat mudah, apabila seseorang keluar selepas pagi harus minum sedikit air sejuk sudah cukup. Tetapi jika seseorang keluar selepas pukul 10 pagi, ia harus lebih berhati-hati. Tidak ada yang memerlukan garam tambahan dan karbohidrat untuk mengelakkan serangan matahari. Kerana semasa cuaca sangat panas badan anda keletihan dengan manis yang dirembeskan oleh air. Ia bukan sahaja air tubuh seseorang tetapi dengannya tubuh menyembunyikan banyak mineral lain dengan tenaga yang diperoleh oleh mineral dan makanan lain. Garam dengan air dan beberapa karbohidrat ( makanan bergula atau gula tulen) atau jus segar segera memulihkannya, jika tidak, badan seseorang boleh menjadi panas atau diburu oleh angin ahmar. Strok matahari sering diburu ketika seseorang keluar secara tiba-tiba dari tempat yang sejuk ke matahari atau dari Matahari untuk memasuki tempat yang sejuk. Jadi, mengelakkan perjalanan pada waktu siang tidak buruk bagi gejala atau tradisi orang tua. Adalah baik untuk melakukan perjalanan dalam cuaca panas kerana ia dimulakan pada awal pagi atau malam. Namun, tidak buruk atau terutama bagi seorang lelaki yang sihat dengan berhati-hati untuk bergerak dan sedikit perjalanan dalam sehari. Minum banyak Air, Makan sederhana tetapi sihat n dengan ramuan dan sayur-sayuran adalah kebiasaan yang baik.

Kelebihan Musim Musim Panas

Musim Musim Panas adalah yang terbaik untuk membunuh kuman dan membersihkan badan anda di rumah. Matahari yang panas membunuh semua kuman sambil mendapatkan semua orang Vitamin D , walaupun seseorang tidak boleh keluar dengan banyak atau cahaya matahari untuk mendapatkannya. Cahaya matahari yang banyak dapat membakar permukaan luar kulit badan atau keras pada tulang oleh Vitamin D. Sekiranya seseorang mempunyai rumah di mana cahaya matahari menyebar, cukup untuk membersihkan rumah. Bagi orang yang menghadapi masalah kesihatan, mereka harus mandi berjemur pada awal pagi, dari jam 6-9 pagi. Atau seseorang boleh menikmati mandi matahari pada waktu petang dari jam 5: 30-7: 30.

Hari yang cerah

Sebilangan besar tanaman dirobek pada musim panas kerana sinar matahari yang panas menjadikan mereka cukup tenaga dan hujan membuahkan hasil yang terbaik. Tidak ada yang dapat air atau taburkan seperti hujan.

Hujan panas

Hujan kebanyakan mendapat faedah semasa musim panas. Bulan Jun dan Julai disebut musim tengkujuh, yang bermaksud musim hujan. Hujan adalah suatu kemestian bagi kehidupan manusia dan segalanya? Mengapakah hujan hampir penuh pada musim panas? Sebabnya sangat mudah dan sahih. Dengan cuaca yang sangat panas, air laut cukup mendidih. Air mendidih menghasilkan wap atau wap. Wap keluar, lalu angin sejuk menjadikannya sejuk dan wap sejuk ini menjadikan wap. Di permukaan atas laut, wap dicipta. Kemudian mereka bergerak naik dan naik dan dengan bantuan angin yang disebabkan oleh hujan di mana-mana. Serangan penyakit yang teruk dihentikan pada musim panas kerana dua sebab utama. Pertama, panas terik, hujan lebat menjadikan semuanya bersih. Tetapi adalah kenyataan bahawa semasa musim panas orang bersenam , mereka minum dan makan sehingga mereka mendapat tenaga .

Apa yang harus dielakkan semasa musim panas?

:small_blue_diamond: Jangan lupa minum air ketika keluar.

:small_blue_diamond: Apabila cuaca terlalu panas atau angin panas, ambil jus, labu, atau buttermilk atau yogurt dengan garam dan sebilangan biji jintan. Sebilangan besar, ia dibuat dengan banyak air dan hanya beberapa sudu yogurt yang ditambahkan. Di Timur berpendapat bahawa susu dadih lebih baik dengan banyak air.

:small_blue_diamond: Jangan menggunakan penghawa dingin dan kemudian keluar di bawah sinar matahari? Atau masuk ke dalam seketika setelah datang dari terik matahari.

:small_blue_diamond: Mandi setiap hari atau bersihkan badan dengan cara yang dijumpai, seperti dengan tuala basah atau tisu membersihkan badan.

:small_blue_diamond: Pada siang hari, minum air tetapi jangan mengelakkan makanan.

:small_blue_diamond: Elakkan memakan daging apa sahaja. Tetapi menggunakan buah-buahan atau sayur-sayuran , salad adalah baik.

:small_blue_diamond: Untuk tenaga atau besi yang tinggi , hanya menggunakan daging adalah idea lama. Salad mentah, terutama timun atau tomato, jauh lebih baik.

:small_blue_diamond: Semasa musim panas, makanan dengan serat dan air yang tinggi diperlukan tidak hanya kaya dengan Zat Besi. Sayuran mengandungi banyak air dengan serat tinggi tetapi rendah lemak dan juga mempunyai mineral dengan sedikit zat besi. Mengambil banyak daripadanya sudah cukup tetapi lemak daging dan kalori yang tinggi sangat berbahaya semasa cuaca musim panas. Kita hanya memerlukan karbohidrat Musim Panas dengan banyak air untuk memulihkan rembesan kedua-duanya.

Makanan musim panas

:small_blue_diamond: Cirit-birit adalah masalah biasa pada musim panas, terutamanya semasa musim tengkujuh. Jangan teragak-agak. Ambil sedikit kapulaga, daun pudina ... segar atau kering, dan biji oren atau lemon ... dengan satu cawan air. Kisar, tapis, dan minum satu sudu kecil setiap minit. Hanya ORS atau Satu sudu gula dan satu sudu teh garam dengan satu cawan air adalah melegakan gangguan perut secara rawak. Seseorang boleh menggunakan madu juga. Madu jauh lebih baik, tetapi jika tidak tersedia atau mahal, gunakan gula dan garam untuk minum ORS. Dengan madu , menambah garam tidak perlu, tetapi mengelakkan makanan juga, selama beberapa jam diperlukan. Dari mencegah keadaan ini, makan dengan berhati-hati jauh lebih baik.

Ringkasan Musim musim panas adalah salah satu daripada empat musim di Bumi, selepas musim bunga dan musim gugur sebelum ini. Hari menjadi basah, lembap, dan sangat lama pada waktu ini sepanjang tahun, sementara malam adalah yang paling singkat. Matahari bersinar terang, dan semua orang di sekitar anda mendesak anda untuk pergi ke luar.

Soalan Lazim

Berikut adalah jawaban untuk beberapa pertanyaan yang sering diajukan yang berkaitan dengan topik musim panas:

1. Apa yang menjadikan musim panas sebagai musim terbaik?

Musim panas adalah waktu kegemaran saya sepanjang tahun kerana cuaca yang panas, cuti sekolah, dan keseronokan yang tidak berkesudahan. Cuaca panas adalah salah satu aspek kegemaran saya tahun ini kerana ia menyediakan persekitaran yang sesuai untuk aktiviti luar. Apabila musim panas tiba, anda boleh beralih ke pakaian yang lebih nipis dan selesa.

2. Apa yang terkenal dengan musim panas?

Sepanjang musim, kebanyakan orang memanfaatkan cuaca panas dengan meluangkan masa di luar. Semasa musim panas, aktiviti seperti pergi ke pantai dan berkelah adalah perkara biasa. Bola sepak, bola keranjang, ragbi, hoki, papan selaju, baseball, softball, kriket, tenis, dan golf adalah beberapa permainan yang dimainkan.

3. Apakah maksud perkataan “summer”?

Perkataan "summer" berasal dari kata Old English sumor, yang bermaksud "musim panas." Ini berasal dari akar Proto-Germanic sumur-, yang berasal dari akar Proto-Indo-Eropah sam- (sam-tampaknya merupakan variasi dari Proto-Indo-Eropah sem-, yang berarti "bersama / satu").

4. Bilakah hari pertengahan musim panas?

24 Jun

Sejak dua minggu kebelakangan ini, kebanyakan kawasan di Amerika Utara telah melihat lebih dari 15 jam waktu siang. Kedua-duanya adalah penambahan Summer Solstice, hari terpanjang tahun ini dan hari pertama musim panas, serta 24 Jun, "jantung" musim panas.

5. Apa dengan musim panas yang membuat saya sangat gembira?

Jam biologi kita, tahap serotonin (yang mempengaruhi mood kita), dan tahap melatonin semuanya dipengaruhi oleh tempoh siang dan malam, serta pendedahan kita terhadap cahaya (yang berfungsi dengan mood dan tidur). Sangat mudah untuk melihat bahawa kebanyakan daripada kita lebih suka musim panas daripada sepanjang tahun. Musim panas adalah waktu kegemaran saya sepanjang tahun kerana cuaca yang panas, cuti sekolah, dan keseronokan yang tidak berkesudahan. Cuaca panas adalah salah satu aspek kegemaran saya tahun ini kerana ia menyediakan persekitaran yang sesuai untuk aktiviti luar. Apabila musim panas tiba, anda boleh beralih ke pakaian yang lebih nipis dan selesa.

6. Pada musim panas, apa yang harus kita makan?

Timun, tembikai, anggur, kubis, bawang, lobak, sayur-sayuran berdaun hijau, cantaloupes, strawberi, capsicum, dan buah-buahan dan sayur-sayuran lain ada di antaranya. Setelah dibilas secara menyeluruh, makanan ini dapat dimakan mentah atau diubah menjadi jus, smoothie, atau goncang, "jelasnya. Sebarang makanan harus dihentikan dengan segala cara.

7. Pada musim panas, bagaimana perasaan anda lebih baik?

Latihan tidak hanya memberi manfaat kepada otot tetapi juga merangsang endorfin, yang merupakan kaedah yang baik untuk mengurangkan ketegangan dan ketidakselesaan. Berjalan, berenang, berulang-alik ke tempat kerja, atau bermain sukan kegemaran anda adalah contoh kecergasan. Ia membantu melakukan sesuatu yang kecil, kerana semakin banyak yang anda lakukan, semakin bahagia anda akan merasa. Kekalkan pengambilan gula yang seimbang. Musim musim panas di alam penuh dengan warna-warna terang, di sekitar anda berkembang, burung bersenandung, dan anda dapat merasakan bumi di sekitar anda! Tumbuhan dan pokok berbuah, banyak bunga mekar dalam berbagai warna, dan sesiapa sahaja dapat mencium aroma yang sedap di udara.

8. Mengapa kita mesti mengantuk pada musim panas?

Dehidrasi dapat diperburuk oleh sinar matahari dan menyebabkan kerosakan pada kulit. Sinar matahari akan menyebabkan perubahan pigmentasi, kedutan, dan luka bakar ketika menyerang kulit anda. Pengubahsuaian kimia ini benar-benar menyebabkan keletihan. Ini kerana badan anda memperbaiki kerugian. Kekurangan garam, atau natrium, adalah penyebab lain kekurangan tenaga anda pada musim panas. Berpeluh menyebabkan kehilangan natrium, yang boleh mengakibatkan hiponatremia (kadar natrium rendah di dalam badan). Ini boleh menyebabkan pening, sakit kepala, dan kekejangan otot, terutama jika anda bersenam pada musim panas.

9. Apakah warna musim panas?

Musim panas, secara keseluruhan, mempunyai banyak warna ungu, biru, dan ungu dalam warna semula jadi mereka. Warna rambut yang sejuk atau "abu" dan warna mata yang sejuk menyeimbangkan warna kulit yang hangat. Mengenai fakta bahawa ungu adalah warna tahun ini, warna merah juga menjadi pilihan popular untuk musim bunga dan musim panas. Ini adalah warna yang tampak luar biasa bagi siapa saja dan ia hadir dalam pelbagai warna dan rona yang dapat melengkapkan warna kulit apa pun, sama ada sejuk, lembap atau di antara keduanya.

10. Adakah Sutera sesuai untuk musim panas?

Sutera adalah bahan bergaya lain untuk dipakai ketika suhu meningkat untuk suhu langit-langit yang jauh lebih mewah. Sutera tidak menyerap seperti kapas atau linen kerana dihasilkan dari ulat sutera daripada sumber sayur. Namun, kerana ringan, ia sangat menarik pada musim panas.

Kesimpulannya

Musim musim panas adalah hadiah dari alam semula jadi yang menjaga semua orang. Hari yang panjang menyediakan masa untuk semua yang diinginkan. Cuaca panas membunuh semua kuman juga. Pergi ke luar jauh lebih mudah. Tanaman masak pada musim panas. Musim tengkujuh juga merupakan musim panas, yang diperlukan untuk seluruh kehidupan pertanian, yang juga merupakan kemestian bagi semua manusia. Oleh itu, atas sebab tertentu, cuaca panas boleh membahayakan, tetapi percutian diberikan semasa musim panas. Kerana, jika pelajar memerlukan rehat untuk menjaga atau bersiar-siar, mereka dapat menikmatinya. Cukup memerlukan profilaksis dan semua orang dapat menikmati musim panas. Minum air, terutamanya semasa pergi ke luar. Mandi dengan kerap. Pada siang hari, ambil minuman atau minuman manis jika anda tidak dapat makan makanan atau tidak merasa lapar. Makanlah dengan berhati-hati, dan jangan teragak-agak dengan cirit-birit kerana ia biasa terjadi pada musim panas.

artikel berkaitan

Bulan mengikut urutan

Berapa banyak lautan yang ada?

Diluluskan oleh Saira Imran

Musim Musim Panas adalah musim terpanas tahun ini dengan hari terpanjang. Esei pada Musim Musim Panas adalah topik penting bagi pelajar dari perspektif akademik. Menulis karangan mengenai topik musim panas bukan sahaja dapat membantu mereka memahami musim dengan lebih baik, tetapi juga dapat mengatasi musim dengan lebih berkesan. Di seluruh dunia, musim panas pada umumnya adalah yang paling panas dari empat musim. Ia bermula selepas musim bunga dan diikuti oleh musim luruh. Biasanya, tarikh awal musim panas berbeza mengikut iklim, budaya, dan daya tarikan. Lebih-lebih lagi, ketika musim sejuk di Hemisfera Selatan, musim panas di Hemisfera Utara dan sebaliknya. Bagaimana Musim Musim Panas Ditentukan? Dari perspektif astronomi, solstis dan ekuinoks secara teknikal akan menjadi pertengahan musim masing-masing. Musim panas dalam istilah astronomi didefinisikan sebagai bermula di titik balik matahari, yang sering dikenal pasti pada hari 21 Jun atau Disember. Dari perspektif meteorologi, musim panas ditakrifkan sebagai bulan yang terdiri dari bulan Jun, Julai dan Ogos di hemisfera utara dan bulan terdiri dari bulan Disember, Januari dan Februari di hemisfera selatan. Pengertian musim panas yang paling kerap dilihat hampir sama dengan definisi meteorologi musim panas. Musim panas umumnya dilihat sebagai bulan-bulan yang merangkumi hari-hari terhangat sepanjang tahun. Aktiviti Kanak-kanak di Musim Panas: Pada bulan-bulan musim panas, terdapat juga peningkatan aktiviti luar secara umum. Orang cenderung menghabiskan lebih banyak masa di luar rumah dan melakukan pelbagai aktiviti seperti mengunjungi pantai, pergi berkelah dan bermain pelbagai sukan. Lebih-lebih lagi, jumlah sukan air dan aktiviti yang berkaitan dengan air meningkat pada musim panas. Secara amnya, sekolah ditutup pada musim panas dan akibatnya, terdapat peningkatan yang ketara dalam percutian dan perjalanan. Secara selari, saluran kabel kanak-kanak (seperti Disney) melancarkan rancangan televisyen pada bulan-bulan musim panas. Kesimpulannya, musim musim panas adalah salah satu musim yang paling aktif seperti yang disokong oleh jumlah aktiviti yang dilakukan orang. Musim musim panas, seperti yang kita semua tahu, adalah yang paling panas di antara empat musim. Di banyak tempat di seluruh dunia, musim panas menjadi sangat panas apabila suhu meningkat dengan cepat. Namun, itu tidak menghalang kebanyakan orang menikmati musim panas. Kepentingan Musim Musim Panas: Di banyak tempat di India, dan juga di seluruh dunia, musim panas dilihat sebagai musim perjalanan dan bersantai. Ini kerana kebanyakan pelajar usia sekolah dan pelajar kolej mempunyai percutian musim panas pada bulan-bulan musim panas. Pelajar siswazah dan pascasiswazah boleh mencari magang dan pekerjaan musim panas pada musim ini. Perniagaan yang terlibat dalam pelancongan, pelancongan dan rekreasi sering memuncak selama bulan-bulan ini. Kesan Musim Musim Panas: Empat musim, dari pandangan astronomi, akan menjadi pertengahan ekuinoks dan solstis. Maka musim panas akan menjadi permulaan solstis, yang sering kali dikenali dengan hari 21 Disember atau Jun. Walau bagaimanapun, tanggapan umum kita tentang musim panas bertepatan dengan definisi meteorologi musim panas: Bulan Jun, Julai dan Ogos di hemisfera utara dan bulan Disember, Januari dan Februari di hemisfera selatan membentuk musim panas. Perayaan dan Cuti di Musim Musim Panas: Permulaan musim panas juga diakui oleh pemandangan budaya dan tradisional yang dilihat dalam pelbagai budaya di seluruh dunia. Sebagai contoh, terdapat banyak perayaan yang disambut di India pada musim musim panas. Paling popular termasuk: Mahavir Jayanthi, Ganagaur, Festival Chithirai dan Ram Navami. Lebih-lebih lagi, banyak cuti umum jatuh pada musim ini - misalnya, Hari Kemerdekaan di India disambut pada 15 Ogos setiap tahun. Sukan Olimpik Musim Panas juga diadakan pada musim ini, dengan yang berikutnya dijadualkan bermula dari 24 Julai 2020. Kesan Kehidupan di Musim Musim Panas: Secara tradisinya, musim panas dikaitkan dengan cuaca panas dan panas. Di beberapa tempat di dunia, musim panas mungkin dikaitkan dengan cuaca kering, seperti wilayah Mediterranean. Kawasan lain, seperti Asia Timur mengaitkan musim panas dengan hujan. Sering terjadi ribut di banyak bahagian dunia ketika musim panas. Dari segi sejarah, kebanyakan sekolah dan kolej mempunyai cuti atau percutian semasa musim panas. Walau bagaimanapun, tarikh yang tepat mungkin berbeza mengikut wilayah. Musim panas adalah musim terpanas sepanjang tahun. Pada musim ini suhu menjadi sangat tinggi sehingga air mula menguap dengan cepat. Tetapi ini adalah musim yang paling menghiburkan bagi anak-anak yang menikmatinya sepenuhnya kerana sekolah mereka berhenti pada musim panas. Biasanya, musim panas berlangsung pada pertengahan atau akhir bulan Mac hingga Juni tetapi mereka dapat menghabiskan hingga minggu pertama bulan Julai kerana penundaan monsun. Fakta mengenai Musim Musim Panas: Musim berlaku ketika bumi condong ke arah matahari dan fenomena sebaliknya untuk musim sejuk. Di hemisfera selatan, Disember hingga Februari adalah bulan-bulan musim panas. Siang menjadi lebih panas dan malam menjadi lebih sejuk. Selain itu, hari lebih panjang dan malam lebih pendek. Musim ini, kami mendapat banyak jenis buah-buahan dan sayur-sayuran di tanah mereka untuk penanaman. Langit menjadi lebih terang kerana tidak ada awan. Dan matahari bersinar terang. Kesan Musim Musim Panas: Musim panas sangat panas kerana banyak sebab termasuk beberapa faktor semula jadi dan beberapa faktor buatan manusia. Faktor-faktor ini juga menyebabkan banyak perubahan dalam keadaan iklim. Walaupun musimnya cukup kering, anak-anak menyukainya. Lebih-lebih lagi, kepanasan terlalu banyak sangat buruk untuk perkara-perkara tertentu dan mengakibatkan banyak masalah. Satu masalah yang ditimbulkan pada manusia yang sangat biasa adalah dehidrasi. Ia bukan sahaja menyebabkan kelemahan dan pening tetapi juga boleh menyebabkan kematian. Jadi, untuk memastikan badan sentiasa terhidrat, kita perlu minum banyak air. Kolam kecil, sungai, dan sumur kering pada musim ini. Paras air bawah tanah menurun dan di beberapa kawasan keadaan seperti kemarau berlaku. Siapa yang Menikmati Musim Panas? Walaupun ada yang dapat menikmati musim panas dengan cara yang mereka suka Kanak-kanak sangat menyukainya. Mereka menyukainya kerana mereka mempunyai percutian musim panas yang panjang di hadapan mereka yang mereka nikmati sepenuhnya. Selain itu, mereka dapat melakukan apa sahaja yang mereka mahukan, menjadi sesiapa sahaja yang mereka mahukan, dan menghabiskan hari mereka bermain dan bepergian bersama keluarga. Sebilangan besar kanak-kanak mengunjungi datuk dan nenek mereka pada musim panas atau pergi ke stesen bukit di tempat yang sejuk untuk dinikmati bersama keluarga. Bagi mereka, ini adalah masa yang paling santai apabila mereka tidak perlu membuat kerja rumah setiap hari. Lebih-lebih lagi, mereka melakukan semua perkara yang menyeronokkan dan nakal yang mereka dapat. Pada masa ini mereka menjadi raja di negeri impian mereka. Kesan pada Kehidupan: Sama ada manusia, haiwan atau burung menjadi sangat kesal musim ini. Musim musim panas menyebabkan mereka tinggal di dalam rumah. Dan menjadikan keadaan sangat sukar untuk keluar. Pada siang hari suhu meningkat ke tahap yang menyebabkan kesukaran. Apa yang baik mengenai Musim Musim Panas? Terdapat banyak perkara baik mengenai musim panas yang merangkumi raja buah-buahan dan 'Mango' kegemaran semua orang. Selain itu, terdapat pelbagai jenis buah-buahan dan sayur-sayuran di pasar. Sebagai kesimpulan, kita dapat mengatakan bahawa musim musim panas tidak seburuk yang dilihat. Ia sama seperti musim lain. Kami juga dapat menikmati musim panas seperti musim lain dengan mencari cara yang betul seperti anak-anak. Lebih-lebih lagi, musim ini kaya dengan pelbagai buah-buahan dan sayur-sayuran terutama mangga.

Musim panas:

Apa yang muncul di fikiran anda ketika anda mendengar tentang "Musim Musim Panas"? Hari yang panas / panas adalah salah satu jawapan yang jelas '. Musim panas adalah salah satu daripada empat musim sederhana yang bergantung kepada lokasi geografi sesebuah negara. Telah sering diperhatikan bahawa orang mempunyai banyak pandangan tentang musim sumer berdasarkan keutamaan dan minat mereka. Penduduk di hemisfera Utara sering menikmati musim panas kerana ia membawa warna kepada kehidupan beku yang mereka habiskan sepanjang bulan. Begitu juga, terdapat musim musim panas yang sangat panas di kebanyakan seni di selatan dunia. Mereka tidak menyukai musim panas kerana sering kali cukup panas sehingga membawa perubahan ketara dalam gaya hidup orang-orang untuk kawasan tersebut. Akibat cuaca panas: Ini biasanya diperhatikan bahawa cuaca yang sangat panas membawa kesan yang sangat negatif dalam kehidupan seseorang individu. Beberapa perubahan dinyatakan di bawah. Keadaan Minda Musim atau keadaan cuaca mempunyai pengaruh yang sangat kuat terhadap jiwa manusia. Sama ada manusia, Haiwan atau burung, setiap jiwa merasa jengkel dalam keadaan cuaca yang sangat teruk terutamanya ketika panas. Sebilangan besar negara di dunia mengamati musim yang berbeza (Sebanyak empat) dalam setahun dan musim panas menjadi paling panas. Kadang-kadang ia menjadi tidak tertahankan. Ini mempengaruhi hubungan, urusan perniagaan dan semua pekerjaan harian. Keadaan cuaca yang baik menghasilkan keadaan kerja yang lebih baik yang akhirnya meningkatkan kemajuan kerja. Ini adalah bagaimana musim mempengaruhi keadaan minda seseorang di bawah keadaan kerja tertentu. Gaya Berpakaian Gaya dan fesyen berpakaian adalah beberapa aspek penting lain pada musim panas. Kita dapat melihat bahawa setiap musim mempunyai gaya berpakaiannya yang tersendiri. Pada musim panas kami memakai warna terang kerana ia menyerap haba yang lebih sedikit dan kami merasa lebih selesa. Begitu juga, kami memilih reka bentuk khas musim panas dalam pemilihan baju dan seluar. Ini membawa peredaran kekayaan dan sumber daya dalam masyarakat dan juga mewujudkan peluang pekerjaan dan peluang perniagaan baru juga. Keadaan kesihatan (Dehidrasi dll) Keadaan kesihatan juga berubah pada musim panas yang menjadikan penduduk lebih berhati-hati terhadap keinginan tubuh mereka. Kekeringan sangat biasa pada musim panas yang perlu diatasi dengan penggunaan air yang berlebihan. Ini menimbulkan perbezaan sikap manusia sesuai dengan keadaan cuaca. Kapasiti kerja Kapasiti kerja juga bergantung pada keadaan cuaca di mana pekerja harus melakukan. Kita dapat membuat kemajuan dengan mewujudkan keadaan cuaca yang baik di tempat kerja. Dalam kehidupan sehari-hari kita perhatikan bahawa prestasi kerja meningkat pada musim sejuk berbanding musim panas ketika orang merasa sangat jengkel dan kacau. ## Penyelesaian: Terdapat beberapa kaedah pilihan yang dipilih oleh pemilik perniagaan untuk mengurangkan kesan negatif musim panas terhadap kecekapan kerja pekerja mereka. Kita boleh mengambil contoh penghawa dingin yang digunakan pada musim panas dan juga pemanas pada musim sejuk untuk membuat pekerja merasa selesa di stesen kerja mereka. Begitu juga, perubahan kod pakaian mengikut keadaan cuaca juga merupakan salah satu strategi untuk mengatasi kesan ini.

Sumber

Sumber bermaksud semua peluang yang dapat menolong penduduk secara kewangan untuk menunjukkan positif dari keadaan cuaca yang teruk. Kita telah melihat bahawa musim panas menghasilkan lebih banyak sumber untuk mencari nafkah bagi golongan menengah bawah masyarakat berbanding musim sejuk. Penggunaan barang yang boleh dimakan meningkat pada musim panas. Minuman sejuk, ais krim, Bersiar-siar di waktu petang dan malam di stesen luar, Traveling dan lain-lain membantu mengedarkan kekayaan yang akhirnya membawa kesejahteraan dalam masyarakat. Kelas menengah bawah mempunyai lebih banyak pilihan yang ada untuk mencari nafkah. Mereka dapat menawarkan bilik mereka kepada para tamu yang membayar. Mereka dapat memperoleh dengan menyediakan makanan. Perjalanan lebih biasa pada musim panas berbanding musim sejuk.

Pengambilan air

Kekurangan air adalah salah satu masalah utama yang dihadapi oleh kebanyakan negara di dunia. Anda harus mempertimbangkan dengan serius bahawa penggunaan air akhirnya meningkat pada musim panas. Orang harus menggunakan lebih banyak air untuk minum dan mandi dalam rutin harian mereka. Ini juga merupakan salah satu kesan negatif musim panas.

Bersiar-siar

Aktiviti luar meningkat pada musim panas. Ini membawa kekayaan di pasaran dengan menghasilkan lebih banyak jawatan kosong untuk bekerja di domain yang berbeza. Oleh itu, musim panas menjadi berkat yang menyamar untuk komuniti tertentu. Kita tidak boleh membincangkan hanya satu perspektif mengenai hasil dan impak musim panas. Musim panas juga merupakan musim yang paling diingini untuk kumpulan lain. Mereka menunggu dengan tidak sabar untuk kembali ke kehidupan normal. Di negara-negara yang berlainan, terutamanya wilayah Asia, Orang-orang berpindah ke kawasan gunung yang relatif lebih sejuk daripada kawasan biasa untuk menghabiskan percutian musim panas mereka. Ini membawa kasih sayang dan keharmonian antara budaya antara pelbagai etnik sebuah negara. Di peringkat antarabangsa, Orang yang mempunyai sumber daya yang baik juga berpindah ke Eropah untuk menikmati percutian musim panas mereka. Ini adalah bagaimana musim panas menjadi musim yang diinginkan untuk merasakan kehidupan dengan dekat. Kegiatan ini bukan sahaja membawa kesan positif dalam sikap individu tetapi juga membawa perubahan dalam masyarakat. Orang belajar fesyen baru; nilai-nilai baru membentuk budaya yang berbeza dan cuba menerapkannya dalam masyarakat mereka sendiri. Mereka menjadi lebih terbuka dan dapat menerima perubahan. Kesabaran meningkat dan membawa hasil positif kepada masyarakat.

Tempoh hari

Tempoh hari sangat mempengaruhi keupayaan kerja manusia untuk tidak mendapat masa untuk keluarga dan rakan mereka kerana sudah terlambat ketika mereka pulang ke rumah pada waktu petang. Pada musim panas, hari lebih lama dan malam lebih pendek. Ini mewujudkan lebih banyak peluang untuk menikmati masa lapang bersama rakan atau ahli keluarga. Begitu juga, Seorang lelaki yang bekerja 8 jam dalam sehari dan dia adalah taruhan harian, dia dapat bekerja selama 10 jam tanpa gangguan. Sebaliknya, jika hari lebih pendek seperti musim sejuk, sukar untuk menghabiskan 8 jam di stesen kerja dan pulang ke rumah pada waktu siang.

Fakta mengenai Musim Musim Panas:

Ini adalah perkara yang sangat biasa untuk diperhatikan bahawa faktor-faktor di sebalik perubahan ini ada musim. Sains telah membantu kita menyelesaikan teka-teki ini. Kami mendapat jawapan dari semua persoalan ini yang muncul di fikiran kita semasa kita berfikir secara kritis. Musim berubah kerana putaran bumi mengelilingi matahari. Apabila kedudukan bumi berubah, suhu juga berubah sesuai. Fakta memberitahu kita bahawa suhu menurun apabila bumi lebih dekat dengan matahari. Bumi melengkapkan bulatannya mengelilingi matahari dalam 365v hari. Oleh itu terdapat banyak zon sederhana di dunia berdasarkan lokasi geografi mereka. Musim musim panas berlaku apabila bumi condong ke arah matahari dan fenomena sebaliknya adalah untuk musim sejuk. Di Hemisfera selatan, Disember dan Februari adalah bulan musim panas. Terdapat perbezaan yang besar dalam suhu siang dan malam. Malam lebih sejuk pada bulan-bulan ini dan hari-hari lebih panas. Hari lebih lama dan malam lebih pendek. Perbezaan jangka masa ini juga berlaku kerana kedudukan bumi sehubungan dengan Matahari.

Kesan positif Musim Musim Panas

There is always another side of the story. Well, we are not concerned with the positivity or negativity of the summer season. We are only concerned with the facts which are commonly observed in the summer season and their impacts on human psychology. We see a lot of new things in summer especially in fruits and vegetables which are often missed in winter. Farmers cultivate their lands in summer season; hence this season brings a new hope to their lives. They sow the seeds of life for the next year. The sky becomes clearer and more amazing to see because there are no clouds to block the clear vision. The sun shines brighter. It helps ripening the food. The trees are more green and shady. All these worth living moments are the endowments of summer. Otherwise life would be frozen like an iceberg. Summer brings life and warmth to the frozen emotions. When it rains in the summer, this is one more beautiful sight to enjoy. One cannot deny the beauty of summer at any cost.

Who Enjoys summer?

Happiness is a choice. Anyone can enjoy summer season whosoever wishes to do so. But as a common observation, children enjoy it the most. They have nothing to do which needs extra energy to do. They get more time to play, to stay out of home or to visit parks or playgrounds. In winter the days are shorter so they are not allowed to stay out of home for a long time. They are often forced to return home while the sun sets. They also have to take some extra precautionary measures so that they do not catch cold. They wear extra dresses, Warm clothes which often becomes a hurdle in their physical activities like jumping and running.

Soalan Lazim (Soalan Lazim)

Here are some frequently asked questions about the summer season.

  1. Why is there a change in seasons? The seasonal change is due to the rotation of the earth. Earth revolves around the sun and it completes its circle in approx.365 days. When it tilts more towards sun, the sunray a absorbed directly by the earth and temperature of the earth eventually increase. Earth keeps on revolving around the sun and when the other side of the earth comes at the same position, there is observed the summer season in that specific geographical area of the earth while the other parts of the earth observe winter season at the same time. This difference of the season is totally depends on the position of the earth with respect to the Sun.
  2. Why do people wear lite colors' cloths in summer? Colors play an important role in maintaining the temperature of the body. Dark colors absorb more heat that's why people wear dark colors in the winter to maintain the temperature of their bodies. They act as insulator to the internal heat hence the inner heat is not wasted. Similarly, in summer season, people wear lite colors cloths because they absorb less heat. Less the heat interacts with the body , More comfortable the individual feels.
  3. How do we feel in summer? Feeling can never be objective. They depend on the individual differences and outer factors involved in shaping up the human attitude. A person who lives in cold areas would definitely be waiting for summer season to bring colors in their lives while a person who is living in plain area and usually suffers due to the hotness of the weather, he/she would pray for winter to compensate the brutality of the summer.
  4. Which country has the longest summer season? According to the facts, Maldives observes the longest summer season in the world. The reasons of the duration of a season and the changes to be occurred are already mentioned above.

Conclusion: As we have thoroughly observed the specifications of the summer season, it could be seen from the above described narration that summer season has some extra value in building the attitude so of the individual and taking their life decisions. Every season has its own colors, its own pros and cons. Same goes to the summer season. It also brings some different colors to the human life. Its uniqueness is based on the fact that it brings more changes to the physical existence of the whole society. The wise human is the one who adjusts according to the situation. Nothing lasts forever and human beings are so adaptable that they can easily mold themselves according the situations. No one should be vulnerable enough that a minute change in the weather conditions could harm his/her peace of mind. The sources on which life depends should be chosen wisely and their sustainability must be assured at any cost.

Summer is the longest season of the year. If we dig deep into it then we find out that our body needs summer badly. In summer, our body grows, our tissues expand and if we drink enough water then our skin looks fresh. Moreover, it is also good for our hair, because in summer there is only a negligible amount of dryness in the atmosphere so it does not causes dandruff which further does not damages our hair follicles and their shafts. This season also affects us psychologically, as when summer comes, our bodies get a soothing affect, they respond very positively to this season. If we say that summer is the season of festivals, then it's not wrong.

Talking about the psychology, in winters everything is a bit dark. As the sun hides behind the clouds therefore, there is all darkness this makes people sad because there is no light around them, the days are short too, so they have less time to spend with their family and friends, also in winters the weather is too cold and one finds it difficult to wake up from bed. Staying all day in bed makes him lazy and he starts to procrastinate. These all activities plant a seed of guilt in him and he starts to feel sad.

Do we have to stay indoors or outdoors more in summer?

It depends on who you ask, if you ask an introvert then he will definitely say that you should not get too much soaked in sun otherwise your complexion will become dark. On the other hand if you ask an extrovert then he will say that you have to utilize the day as maximum as possible by playing muscle building sports such as football, soccer and cricket. People also tend to go to beeches in summer. They get sun bath and enjoy their time by swimming in the wide blue ocean. People do different get together in summer and this season has its own vibe. People enjoy their time by going to northern areas to hitch hike or for trekking or they go towards the south to mix up with the locals and have some BBQ. This is the time of the year when people do so many things and still do not get tired.

What type of drinks should be consumed in summer?

In summer, people mostly drink cold and refreshing sugary drinks such as Tang and Rooh afza. The use of carbonated drinks also increases such as Coca Cola, Pepsi Cola and Gourmet Cola. These drinks include a large amount of fructose in it but still people drink them for the culture. The use of fruits and their juices also reaches its peak during the summer season. In summer season fruits like mango, orange and apple have a great demand. There are many street vendors that make and sell these refreshing juices. However, in my opinion if you are very superstitious about hygiene then you should make all these beverages at home, in this way they will be more cleaned and you don't have to worry about them all.

Mixed views about summer season.

If you visit any one of the seven south Asian countries (Pakistan, India, Sri lanka, Bhutan, Nepal, Maldives and Bangladesh) then you would probably hear that summer is the worst season of the year. This is because in these regions, the year consists mostly of the summer season roughly about seven months and then winter comes just for three and a half month and then spring for about month and a half. That's why people want winter badly. Also the summer season in this region is really hot with the temperature nearly going around 50 degree Celsius at its peak. There are also multiple heat waves in the season making it quite difficult for the locals to love this season.

Reason behind mixed views of South Asians.

In South Asia, most of the countries are very poor; these countries have mostly corrupt politician and a very poor infrastructure, due to this they lack energy resources due to illegal smuggling or the elite class not paying tax. This caused a sudden shortage in power that's why in these countries; load shedding occurs at frequent times, this adds to the already extreme hot weather and overwhelming population that's why people of these countries pretty much do not like summer season. Also the infrastructure of underdeveloped countries is quite poor which adds to the further disliking of the season. The people of these countries also have insecurities about their complexion as sun heat makes your skin dark therefore for this reason, they do not like summer season too. The history of this complexion insecurity dates back to the rule of British in this region.

Ringkasan

Till now we know that summer season has a lot of advantages. In summer the sunlight gives people a ray of hope and people are less depressed in summer season. Also in summer season, our muscle expands and our tissues grow, it makes our body stronger, people drink more water thus making their skin look fresher. Also sun bath is also a thing in summer especially In Europe and people get soaked in sun light which fulfills there need for vitamin D. In summer season, the days are much longer than the winter season, so people have much more time to reconnect with their families and do get together.

What should be one's summer clothing?

Summer clothing mostly consists of cotton shirts which are very light and pants or jeans, for kids, cargo shorts are preferable with sleeveless shirts. Most people, especially in Asia, buzz their hair to cope with the summer heat. Also females wear light colored clothes In summer season.

Why beaches are filled with people in summer?

This is a thing in Europe, as the temperature there isn't high enough therefore people go to the beeches so that they can soak the sun and enjoy their time there.