Teknologi,

Definisi Teknologi:

  1. Mengaplikasikan pengetahuan saintifik untuk tujuan praktikal, terutama dalam industri.

  2. Aplikasi terpilih informasi dalam reka bentuk, pembuatan dan penggunaan barang dan perkhidmatan, dan organisasi kegiatan manusia.

    Teknologi boleh digambarkan sebagai: tidak dapat difahami: projek, model, manual pengguna, prototaip. Penulis: Kaedah kaunseling, penyelesaian masalah dan latihan. Lanjutan: Teknologi yang lengkap atau hampir sepenuhnya cerdas yang secara beransur-ansur menggabungkan bahan yang lebih baik dan kekuatan yang lebih kuat. Tahap pertengahan: Teknologi separa automatik separa pintar yang menangani bahan halus dan daya perantaraan. Teknologi buruh kos rendah yang hanya berkaitan dengan bahan kasar atau kasar dan daya tahan yang lemah.

Sinonim Teknologi

Teknik, Bidang pengajian, Pengetahuan teknikal, Bidang siasatan, Pengetahuan teknikal, Domain, Sains sosial, Sains semula jadi, Disiplin akademik, Disiplin, kepakaran Akademik, Sains gunaan, Provinsi, Kajian, Kaedah, Kawasan, Arena, Seni, Teknik , Bidang, Keistimewaan, Sfera, Mekanik, Kemahiran teknikal, Kemahiran, Sains, Teknik, Kerajinan, Teknikal, Keprihatinan, Sains murni, Jabatan pengetahuan, Ology, Mekanisme

Bagaimana menggunakan Teknologi dalam ayat?

  1. Saya menjalankan kempen pemasaran untuk syarikat telefon bimbit. Oleh itu, penting untuk anda memahami teknologi terkini dan juga kemungkinan teknologi masa depan.
  2. Terdapat begitu banyak kemajuan teknologi dalam dekad yang lalu sehingga hampir sukar untuk mengikuti semua perubahan.
  3. Seiring waktu, teknologi menjadi sangat penting bagi orang sehingga mencapai tahap di mana kebanyakan orang tertidur dengan telefon atau tablet yang mereka miliki.
  4. Kemajuan dalam teknologi komputer.

Makna Teknologi & Definisi Teknologi

1 Suka