Ciri Surat Teks membolehkan anda mengirim Perkhidmatan Pesanan Ringkas (pesanan teks) dari telefon bimbit anda ke alamat e-mel pilihan anda sehingga memberi peluang untuk menghantar e-mel dengan mudah dan dari mana saja selagi telefon bimbit anda dapat mengirim teks. Ini bermaksud anda boleh menghantar e-mel dan menerima balasan ke surat-surat khusus ini iaitu dari keselesaan kereta anda, di jalan raya dan lain-lain. Perkhidmatan ini benar-benar PERCUMA.

Tidak ada biaya tersembunyi atau tangkapan untuk dihantar tetapi baki kredit anda akan berkurang untuk setiap e-mel yang diterima iaitu setiap e-mel yang diterima di telefon anda akan dikenakan pada kadar biasa yang biasa untuk menghantar satu SMS (teks) melalui pintu masuk kami.

Siapa pelanggan mel teks?

Pelanggan surat teks dirujuk kepada orang yang lebih suka dan tepat meminta untuk menerima e-mel teks yang dihantar kepada mereka sebagai teks sederhana. Dia adalah orang yang mengesahkan langganan melalui e-mel teks. Ini adalah tindakan meneruskan dan membuat mesej elektronik.

Bolehkah saya mengesan nombor aplikasi teks yang dihantar melalui teks?

Utiliti Antaramuka Pemacu Peranti (DDI) adalah pilihan peribadi saya untuk aplikasi counterspy terbaik di pasaran sekarang. Ini mewakili pemergian dari aplikasi pengintipan tradisional ke aplikasi yang lebih kuat, komprehensif dan mudah digunakan yang lebih sesuai untuk peranti mudah alih masa kini.

Kerana ia adalah "aplikasi utiliti", ia dapat menggali lebih dalam dan lebih dalam struktur fail telefon bimbit atau tablet dan mungkin mengekstrak maklumat yang lebih terperinci daripada aplikasi mata-mata tradisional. Hebat untuk mengintip mesej teks dan iMessages, anda tidak akan pernah menemui aplikasi pengintip teks yang lebih baik, atau aplikasi pengintip telefon bimbit yang DDI.

Bolehkah saya mengetahui siapa yang memiliki nombor surat teks?

Terdapat tiga pilihan untuk mengetahui:

:heavy_check_mark: Kirim teks kepada mereka dan minta identiti mereka

:heavy_check_mark: Google nombor dan lihat apakah ia dihubungkan ke media sosial atau akaun lain dengan nama. :heavy_check_mark: Dapatkan perintah mahkamah untuk memaksa syarikat telekomunikasi untuk menyampaikan maklumat anda.

Di kebanyakan negara, hal ini perlu dilakukan oleh badan-badan penguatkuasaan undang-undang, dan mereka perlu menunjukkan kejahatan telah atau mungkin dilakukan.

Bagaimana anda mengesan mesej teks tanpa nama?

Lebih-lebih lagi, anda boleh dan mungkin, seseorang akan menjawab bagaimana caranya, nasihat peribadi saya adalah tidak walaupun anda tahu bagaimana melakukannya. Saya mendapat mesej teks yang bukan nombor lengkap atau jika mereka biasanya tidak mempunyai apa-apa untuk mengenal pasti mereka.

Saya secara peribadi mengalami penipuan atau mesej teks atau pautan palsu. Kerana ingin tahu seseorang tidak boleh membuka pautan semacam ini yang diterima tanpa nama.

5 tanda mesej teks adalah penipuan

1. Pengirim mesej berasal dari nombor telefon 11 digit

Menurut Globe, mesej teks yang dibenarkan dari mereka atau perniagaan undang-undang lain untuk menghantar nasihat teks akan ditetapkan dengan sewajarnya dan tidak akan datang dari nombor telefon bimbit yang tidak diketahui. Ini berlaku walaupun badan pesanan teks mengaku sebagai "GLOBE ADVISORY."

2. Sebilangan wang terlibat atau menghantar mesej ke nombor lain

Penipuan pesanan teks bertujuan untuk mendapatkan wang atau memuat kredit dari orang lain dengan memperbodohkan mereka untuk melakukan transaksi "Kongsi Beban". Penipuan teks tersebut secara hipokrit menuduh pelanggan menanggung caj tambahan dan memberikan format pesanan kepada mangsa untuk dihantar ke nombor telefon bimbit untuk dugaan pembayaran balik.

3. Memenangi hadiah undian

Globe juga telah memberi amaran terhadap penipuan teks yang melibatkan memenangi hadiah dari undian dan menyatakan langkah-langkah bagaimana pelanggan dapat menuntut dan mengumpulkan hadiah yang dituduh.

Walau bagaimanapun, penipuan ini bertujuan untuk memperbodohkan pelanggan untuk memberi mereka wang atau memberi kredit sebagai ganti hadiah undian yang tidak ada. Sekiranya anda tidak menyertai peraduan undian, jangan percaya ada mesej teks tentang memenangkannya.

4. Kerabat yang menghadapi masalah di luar negara

Di antara penipuan teks yang paling kerap berlaku ialah mereka yang meminta pertolongan daripada saudara-mara yang menghadapi masalah di luar negara. “Saudara mara” itu dikatakan menghadapi masalah ketika dalam perjalanan ke luar negeri dan meminta beberapa bentuk bantuan kewangan sering melalui kredit muatan atau kadang-kadang melalui perkhidmatan pemindahan wang. Penipuan teks lain termasuk saudara-mara yang bekerja di luar negara kononnya menggunakan nombor prabayar baru, juga bertujuan memperbodohkan pelanggan untuk melakukan transaksi Share a Load.

5. Agensi kerajaan tidak melakukan transaksi melalui pesanan teks

Beberapa pesanan teks sebelum ini meningkat dengan pesat yang mendakwa berasal dari agensi kerajaan yang memberitahu pelanggan tentang memenangi wang beratus-ratus ribu dalam undian.

Bagaimana untuk Menyekat Pelanggan Mel Teks?

:small_blue_diamond: Hentikan langganan perkhidmatan dengan segera.

:small_blue_diamond: Tandakan e-mel sebagai spam.

:small_blue_diamond: Sekiranya ia adalah perkhidmatan pesanan, blok nombornya.

Bagaimana untuk mengetahui siapa Pelanggan Teks Mel yang Mesej Saya?

  • Kirimkan teks secara berasingan dan minta mereka mendedahkan maklumat mereka
  • Menggunakan aplikasi penjejakan mudah alih. Ini adalah aplikasi yang menyimpan data besar.
  • Dan prihatin dengan pihak berkuasa.

Cara Mengenal pasti Penipuan Teks

Seharusnya ada lebih banyak dan lebih banyak mesej teks spam yang membuat anda terganggu dan menarik anda ke arah mereka. Tanya saja seseorang yang berada dalam jangkauan penipuan Walmart tahun 2020 dia akan membimbing anda mengenai semua ini kerana dia akan berpengalaman. Penipuan SMS umumnya mempunyai tujuan yang sama: mencuri wang anda dengan mendapatkan maklumat peribadi anda orang di seluruh dunia kini mempunyai sambungan segera di hujung jari mereka.

Saya rasa saya menghantar maklumat saya ke penipu surat teks, sekarang apa?

Sekiranya anda menerima pautan dari orang yang anda kirimkan maklumat anda, jangan sesekali mengkliknya, bahkan tidak secara tidak sengaja dia akan segera menggodam peranti anda dan akan mendapat semua maklumat mengenai akaun bank dan simpanan anda. Laporkan kepada jabatan penyiasatan jenayah siber secepat mungkin dalam kes seperti ini.

Sekiranya anda telah memberikan sebarang jenis maklumat kad, segeralah melarang kad itu dari bank. Ini menjadikan maklumat yang anda berikan tidak dapat digunakan oleh penipu. Sekiranya anda telah memberikan maklumat akaun bank anda, segera hubungi bank dan minta mereka menangguhkan akaun anda buat sementara waktu.

Kemas kini kata laluan anda dengan cepat! Tidak ada salahnya untuk menetapkan semula kata laluan perbankan dalam talian anda atau kata laluan tersimpan yang anda gunakan dalam talian untuk perkara itu. Melakukan proses ini akan menyukarkan penipu untuk mencapai akaun anda. Anda harus selalu menggunakan kata laluan unik untuk akaun bank utama peribadi anda untuk meningkatkan keselamatan mereka

Segera ambil tindakan dan sekat penipu itu dari semua akaun anda dan maklumkan semua orang yang berada dalam lingkungan anda mengenai mereka.

Ringkasan:

Dengan perkembangan teknologi tanpa wayar semakin banyak orang menggunakan telefon pintar mereka untuk mengakses Internet. Walaupun, banyak pengguna terutama di negara membangun tidak dapat membeli telefon pintar dan masih menggunakan telefon bimbit kelas atas. Objektif projek ini adalah untuk mengembangkan sistem SMS untuk membolehkan telefon bimbit kelas bawah dapat mengakses perkhidmatan internet dengan mudah. Khususnya, perkhidmatan yang disebut TextMail yang membolehkan pengguna memeriksa e-mel melalui pesanan teks walaupun mereka tidak mempunyai akses Internet, diberikan.

Soalan Lazim :paintbrush:

Apakah maksud teks sekarang pelanggan?

Nombor Text Now anda adalah nombor tertentu yang anda ingin berikan kepada rakan dan keluarga terdekat anda untuk menghubungi dan menghantar SMS kepada anda.

Apa maksudnya jika pelanggan tidak dapat dihubungi?

Ini biasanya bermaksud pelanggan telah kehilangan telefon bimbitnya atau telefonnya telah dicuri dan pencuri telah menutupnya dengan berhati-hati untuk mengelakkan daripada menjawab dan memberikan lokasinya.

Pembawa apa yang digunakan TextNow?

Dengan TextNow, anda akan mendapat liputan dan Rangkaian Kawasan Setempat Tanpa Wayar Jaringan Sprint Nasional.

Apakah mel suara pelanggan teks pesanan?

Mel mel pelanggan teks biasanya merujuk kepada perkhidmatan yang membolehkan pengguna membaca e-mel yang dihantar kepada mereka dalam bentuk teks biasa. Oleh kerana anda tidak dapat memanggil kembali nombor surat teks atau membuat panggilan melalui orang tersebut, anda perlu meninggalkan mel suara. Mesej anda akan dihasilkan sebagai e-mel dalam teks biasa dan memberitahu pengguna bahawa anda cuba menghubunginya.

Banyak perkhidmatan telefon internet telah mengembangkan banyak aplikasi yang akan memberi anda nombor telefon sebenar dan mula menghantar SMS atau menghubungi sesiapa sahaja tanpa sebarang kos.

Tetapi kerana sebilangan panggilan yang anda tidak akan lalui, anda akan menerima mel suara yang menunjukkan bahawa pelanggan mel teks tidak tersedia.

Kedua-dua aplikasi yang meninggalkan mel suara adalah:

  1. Suara Google
  2. Teks sekarang

Google Voice misalnya, menawarkan perkhidmatan transkripsi mel suara terkini. Ini bermaksud perkhidmatan akan menyalin mel suara dan menghantarnya kepada penerima sebagai teks biasa.

Kesimpulannya

Perkhidmatan maklumat mudah alih berasaskan Perkhidmatan Pesanan Ringkas (SMS) menjadi semakin umum di seluruh dunia terutamanya di kalangan pengguna dengan peranti mudah alih kelas atas. Makalah ini menyajikan reka bentuk dan pelaksanaan Text Mail sebuah layanan SMS yang memungkinkan pengguna memeriksa e-mel melalui pesan teks di mana perkhidmatan e-mel dapat diakses hanya ketika pengguna menginginkannya atau membayarnya.

Artikel berkaitan: :open_book: Apa itu Textem? Apa itu Pelanggan Mel Teks? Pelanggan Mel Teks