Kehidupan Bencana Saiki K musim 2 adalah rangkaian manga Jepun yang ditulis dan digambarkan oleh Shūichi Asō. Mengikuti siri bab satu babak yang diterbitkan antara tahun 2010 dan 2011, dari Mei 2012 hingga Februari 2018, manga ini dilancarkan dalam Shueisha's Weekly Jump. Dua bab satu tangkapan diterbitkan dalam Jump GIGA pada Mei dan Julai 2018 diikuti oleh siri bab empat panel yang diterbitkan dalam majalah yang sama.

Kehidupan Bencana Saiki K. Musim 2

Kehidupan Bencana Saiki K. Musim 2 adalah satu siri manga yang ditulis dan digambarkan di Jepun oleh Shūichi Asō. Adaptasi siri TV anime yang ditayangkan dari Julai 2016 hingga Disember 2018. Columbia Pictures dan Asmik Ace mengeluarkan filem aksi langsung arahan Yuichi dan dibintangi oleh Kento Yamazaki pada bulan Oktober 2017. Pada bulan Disember 2019, Netflix melancarkan The Disaster Life of Saiki K.

Pada 4 Ogos 2013, Jump Live mula menayangkan siri animasi flash berdasarkan manga , dengan pemeran suara yang sama dengan adaptasi Komik sebelumnya. Mingguan, Shōnen Jump mengumumkan penyesuaian TV anime pada tahun 2016. JCStaff dan Egg Firm menyesuaikan diri. Watak diciptakan oleh Hiroaki Sakurai, Michiko Yokote, dan Onji.

Siri ini dimulakan di TV Tokyo pada 4 Julai 2016 dengan satu episod disiarkan setiap pagi hari minggu, diikuti dengan episod penyusunan selepas setiap minggu. Siri ini akan menampilkan total 10020 episod, ditambah 24 kompilasi di Oha Suta.

Tema pembukaannya adalah 'Seishun was Zankoku Jana dari Natsuki Hanae,' Saï-Sai-Saikôchō '(baru !, Paling disukai!) Dari episod ketiga belas Denpagumi. inc dan 'Saihakkenden!' (baru!) Dari tujuh tahun. Dan 'Saihakkenden!' dari musim kedua Denpagumi. Inc, sementara tema terakhir, juga dalam episod pendek, adalah 'Saifakkenden' oleh Denpagumi. Dari episod ketiga belas, "Kokoro" (Hati) adalah tema Hanae.

Ditulis oleh Shuichi Aso
Diterbitkan oleh Shueisha
Isipadu 26
Larian Asal 14.2012 Mei - 26 Julai 2018

The Disaster Life of Saiki K musim 2 adalah siri manga Jepun Shūichi Asō. Dari bulan Mei 2012 hingga Februari 2018, manga ini diterbitkan dalam Shue Jump Shueisha setiap minggu selepas bab bab satu halaman dari tahun 2010 hingga 2011. Dua bab satu tangkapan yang diterbitkan oleh Jump GIGA pada bulan Mei dan Julai 2018 diikuti dengan siri empat bab yang diterbitkan dalam majalah yang sama.

Shueisha mengumpulkan cawangannya dalam dua puluh enam jilid. Dari Julai 2016 hingga Disember 2018, versi anime program TV. Pada bulan Oktober 2017, Columbia Pictures dan Asmik Ace melancarkan filem aksi langsung arahan Yuichi bersama Kento Yamazaki. Saiki K: Reawakened's Disaster Life adalah siri anime enam episod yang ditayangkan di Netflix pada bulan Disember 2019.

Pada 4 Ogos 2013, Flash Anime Series yang diilhamkan oleh manga mula muncul di Jump Live menggunakan suara yang sama dari versi Komik sebelumnya. Mingguan Shōnen Jump mendedahkan penyesuaian televisyen anime 2016 mereka.

Penyesuaian dibuat oleh JCStaff dan Egg Firm dan dikendalikan oleh Hiroaki Sakurai, pengurusan siri Komposisi Michiko Yokote, dan Masayuki Onji. Siri ini dilancarkan pada 4 Julai 2016 dan merangkumi episod Pagi mingguan dan episod kompilasi 100 20 serangan dan 24 episod setiap minggu .

Tema pembukaan adalah "Seishun Wa Zankoku Janai" Natsuki Haneke, Sai-Sai-Saikôchō! Dan "Saihakkenden!" dari episod ketiga belas Denpagumi. Kompilasi inc, dan "Saihakkenden" (!) Dari musim kedua Denpagumi.

Tema untuk episod pendek adalah "Psi Desu - I Like You" (SAYA SUKA ANDA) dari Denpagumi. termasuk "Kokoro" (Hati) oleh Hanae adalah tema akhir dari episod ketiga belas.

Denpagumi.inc's "Saihakkenden!" (del!) adalah tema penutup musim kedua. Seperti yang kami nyatakan sebelumnya, ini adalah anime komedi yang mengikuti cerpen dan kisah keseluruhan yang mendalam. Ini hanyalah episod komedi episodik dengan siri momen aksi di sana sini. Pastikan anda mengingatinya.

Ringkasan

Melalui Netflix, Saiki K's Disaster Life digantikan dengan 'Netflix Original', 'Saiki K: Reawakened' sebagai nama jenama. Manga 'Kehidupan Bencana Saiki K' didasarkan pada kisah seorang anak muda dengan kemahiran mental yang luar biasa yang berusaha menjalani kehidupan seharian di Akademi PK (Hiroshi Kamiya). Siri ini merangkumi banyak watak pendukung, yang kebanyakannya adalah anak-anak sekolah, dan sebilangannya memiliki kemampuan.

Permainan video

Edisi ke-32 2016 Weekly Shōnen Jump melancarkan permainan video berjudul Saiki Kusuo no Psi Nan. Permainan ini dibuat oleh Bandai Namco Studios dan dirilis oleh Bandai Namco Entertainment untuk Nintendo 3DS. Ia dilancarkan pada 10 November 2016 di Jepun.

Satu lagi penyesuaian permainan video - mengangkat! - adalah permainan pertahanan menara bergerak, yang ditunjukkan semasa Jump Festa 2018. Ia dilancarkan pada 16 April 2018 di Jepun.

Kusuo juga watak yang boleh dimainkan dalam Jump Crossover Combat Game J-Stars Victory VS, yang dilancarkan pada tahun 2014. Saiki Kusuo no Psi-nan pertama kali dilancarkan di luar Jepun dengan siaran Eropah dan Amerika Utara.

'Kehidupan Bencana Saiki K.' Tayangan perdana Musim 2 bermula pada 17 Januari 2018, dan perlumbaan selesai pada 27 Jun 2018. Anime ini mempunyai jumlah episod musim 24 saat, dan setiap episod berlangsung 24 minit. Juga disebut sebagai 'Saiki Kusuono Psi Nan 2'

Kusuo Saiki yang berpengetahuan dan berbakat berusaha menjalani kehidupan seharian, tetapi ternyata tidak lain hanyalah tragedi sepanjang masa. Saiki mempunyai kekuatan ghaib yang paling gila, mulai dari penglihatan sinar-X hingga komunikasi telepati. Semua dipercayai menjadi rahmat bagi mana-mana orang biasa.

Walau bagaimanapun, kemahiran khususnya hanya membebankan Saiki dan sering menimbulkan kesukaran. Kehidupannya hanyalah rentetan peristiwa mengerikan dan masalah serius yang selalu membuatnya menjadi sorotan, tidak kira betapa sukarnya dia berusaha untuk menghindarinya. Dia mesti segera berdamai dengan fakta dan menyedari bahawa kewujudan yang kurang biasa adalah sesuatu untuknya.

Watak Utama Kehidupan Bencana Saiki K. Musim 2

Senaraikan semua watak yang muncul dalam anime dan manga berikut.

1 - Saiki Kusuo

2 - Aiura Mikoto

3 - Teruhanhi Kokomi

4 - Kaidou Shun

5 - Saiki Kusuke

6 - Toritsuka

7 - Akechi

8 - Nendou Riki

Kehidupan Bencana Saiki K. Musim 2 Ulasan

Perkara pertama yang pertama. Perkara pertama yang paling utama. Perkara pertama yang paling utama. Perkara pertama yang pertama. Kami sangat menyarankan agar anda memasuki musim pertama dan kemudian pergi ke musim kedua untuk mengetahui watak-wataknya dengan lebih baik. Seperti yang diramalkan, tidak ada naratif utama atau pengembangan watak . Semuanya berputar longgar di sekitar eksploitasi bodoh protagonis dari hari ini.

Ini mewakili kemampuan Saiki untuk mendapatkan populariti, gadis, dan wang tunai, tetapi ia memilih untuk merahasiakannya demi kesihatannya. Dia melakukan kewujudan terpencil ketika berusaha menangani barang-barang kuno dari kehidupannya yang tidak begitu normal . Suasana konyol tetapi cukup lucu untuk mengalihkan pandangan anda dengan ketawa. Dan itulah keindahan siaran ini. Pada tahap terbaik, ia adalah melankolis.

Demografi sasaran ditembak sedemikian rupa sehingga orang-orangnya kadang-kadang menganggapnya sentuhan yang tidak menyenangkan. Tetapi pada akhirnya, ini adalah kaedah terbaik untuk mendapatkan komedi mental ringan. Watak-watak memberi warna pada program sehingga AnimeAnime berkembang.

Oddball selalu disajikan dengan Aiura Mikoto (folder terlupa), Satan Hiroshi, Akechi Touma (seorang teman lelaki Saiki yang entah bagaimana menyedari bahawa dia psikologi dan memerlukan lebih banyak bukti untuk meyakinkannya), dan banyak lagi sepanjang musim kedua. Satu kritikan yang telah disuarakan adalah bagaimana

Kehidupan Bencana Saiki K. Musim 2 Bahasa Inggeris Dub

Versi yang dinamakan Catastrophic Life Of Saiki K. Musim 2 boleh didapati di Netflix dan Funimation. Pemain utama dalam Dub Inggeris ialah Jerry Jewel, yang juga terkenal dengan kerjanya dengan AnimeAnime seperti 'Fullmetal Alchemist,' 'Fairy Tail,' dan 'Case Closed.'

'Kehidupan mengerikan Saiki K selalu memperkenalkan individu baru dan bukan hanya ilmu sihir. Sebilangan orang menganggapnya tidak dapat dibayangkan, tetapi kami tidak setuju. Bagaimana pentingnya watak baru diperkenalkan atau tidak, sepanjang AnimeAnime membuat kita ketawa?

Bagi Saiki, dia tidak mengatakan sepatah kata pun sepanjang kisah itu. Dia menggunakan telepati hanya untuk berinteraksi dengan orang di sekelilingnya, dan pandangannya yang bertentangan sering kali membawa hasil yang tidak diingini. Apa yang mengerikan mengenai AnimeAnime adalah bahawa tidak ada orang lain kecuali keluarga Saiki yang pernah memperhatikan perkara ini.

Animasinya tidak seperti beberapa siri anime lain dari peringkat tertinggi. Tetapi nada siri ini cukup baik untuk menekankan momen komik dengan kesan khas, yang menjadikan masa-masa ini lebih menyenangkan.

Ringkasan

Saiki Kusuo adalah pelajar sekolah menengah anda yang biasa berusia 16 tahun, tetapi dia hanya mempunyai satu perkara - kemampuan otaknya. Yang luar biasa. Dia begitu kuat, dan dia mungkin boleh menakluki dunia jika dia mahu. Tetapi jangan salah, itu tidak begitu hebat seperti kedengarannya.

Soalan Lazim

Orang bertanya banyak soalan mengenai Kehancuran Kehidupan Saiki K. Musim 2. Kami membincangkan beberapa di antaranya di bawah:

:one: Adakah Kehidupan Bencana Saiki K.Sason 2 dapat dilihat di Netflix?

Tidak mungkin kerana musim kedua belum dinamakan, dan musim ketiga sudah bermula. Saya tidak akan mengatakannya, TAPI itu jelas tidak. Itu ada di Netflix , dan mungkin dilesenkan untuk menjuluki jika berjaya pada tahun-tahun berikutnya. Anda hanya perlu menyilangkan jari dan berdoa.

:two: Adakah Kehidupan Bencana Saiki K.Sason 2 akan menjadi bencana?

Walaupun Netflix dapat diakses hanya untuk musim kedua, itu bukan dalam senarai Netflix yang asal (musim pertama dilesenkan dan dijuluki oleh Funimation). Saiki Kusuo adalah pelajar sekolah menengah biasa anda yang berusia 16 tahun, kecuali dia mempunyai kemahiran intelektual.

:three: Kehidupan Bencana Saiki K.Sason 2 telah dibatalkan?

Siri manga The Disastrous Life Of Saiki K mula diterbitkan pada tahun 2012 dan berterusan sehingga Ogos 2018. Walaupun siri ini belum berakhir secara rasmi, tidak ada jilid tambahan yang dikeluarkan selepas Volume 26. Perubahan animasi 2016 & 2018 merangkumi lebih daripada 250 bab manga

:four: Apa pesanan yang harus saya lihat pada Kehidupan Bencana Saiki K.Sason 2?

1 - Saiki Kusuo tidak berayun. 2 - Kehidupan Bencana Saiki K. 3 - Kehidupan Bencana Saiki K. 4 - Kehidupan Saiki K.: Bangkit semula (Episod 1-5). 5 - Saiki K. Kehidupan Bencana Arc Akhir. 6 - Kehidupan Bencana Saiki K.: dihidupkan semula

:five: Mengapa Saiki K tidak lagi digelar?

Keberadaan edisi Saiki K yang asli hanya digelar satu musim dan mungkin berasal dari siri bukan Netflix. Ini adalah bagaimana perlesenan program mempengaruhi kemungkinan menonton keseluruhan siri yang tampil dalam bahasa Inggeris.

:six: Adakah Saiki K yang sama dibangkitkan semula?

Diadaptasi dengan siri manga humor Shūichi Asō yang popular, "Kehidupan Bencana Saiki K .: terbangun semula" mempunyai enam episod baru di Netflix, dengan peminat francais menantikan anak lelaki pink-psikik kegemaran mereka Saiki K.

:seven: Apakah keterangannya, dan anime Netflix?

Netflix berjudul 'The Disaster Life of Saiki K' menjadi 'The Disaster Life of Saiki K: Reawakened' dalam jenama 'Netflix Original'. Saiki Kusuo adalah manga yang disebut "Kehidupan Bencana Saiki K," berdasarkan kisah seorang anak muda dengan kemahiran psikik yang luar biasa yang berusaha menjalani kehidupan konvensional di Akademi PK (Hiroshi Kamiya).

Siri ini merangkumi banyak watak pendukung, yang kebanyakannya adalah anak-anak sekolah, dan sebilangan mereka mempunyai kemampuan.

:eight: Adakah Kehidupan Saiki yang Bencana akan disebut Pemain pada musim 2?

Untuk versi Bahasa Inggeris dan Jepun, terdapat suara yang terpisah, namun dari musim 1 'Disaster Life of Saiki K' Netflix mengubah versi bahasa Inggeris menjadi 'Awakened.' Kami tidak tahu siapa yang akan mengendalikan dub untuk musim kedua dalam bahasa Inggeris, tetapi pelakon Jepun harus kembali.

:nine: Di manakah Plot digelar Kehidupan Bencana Saiki K.Sason 2?

Saiki K: Disaster Life's Reawakened adalah rancangan komedi, bukan mengenai kesinambungan atau keseluruhan cerita. Selepas peristiwa musim ketiga di 'Reawakened,' Saiki K memulihkan kekuatannya, yang berakhir di tebing dengan meteorit pergi ke Bumi . Saiki K pasti akan menggunakan kemampuannya untuk menyelamatkan dunia, tetapi ia dapat ditunjukkan di layar atau tidak kerana perisian itu hanya dapat memeriksa semula humor PK Academy.

:keycap_ten:Adakah Saiki perempuan atau lelaki?

Saiki adalah seorang pemuda dengan rambut merah jambu dan tinggi rata-rata. Dia memakai dua alat kawalan di kedua sisi kepalanya, serta kaca mata hijau, untuk mengawal bakat telepati. Dia mempunyai ekspresi kosong di wajahnya sepanjang masa.

Kesimpulannya

Kehidupan Bencana Saiki K. Musim 2 adalah satu siri manga yang ditulis dan digambarkan di Jepun oleh Shūichi Asō. Bagi orang biasa, kemampuan mental mungkin kelihatan seperti berkat; namun bagi Kusuo Saiki, ini tidak mungkin benar. Manfaat yang disebut ini tidak lebih dari beban yang diberikan oleh pelbagai kemahiran ghaib, dari telepati hingga radiografi . Oleh kerana kekuatannya membawa semua ketidaknyamanannya, Kusuo ingin menjadi kewujudan biasa dan bebas masalah - kehidupan di mana kejahilan adalah kebahagiaan.

artikel berkaitan