Anime yang digemari

Anime ini hadir dengan gaya tidak hanya di negara-negara Jepun di seluruh dunia. Anda akan menemui kumpulan anime yang paling disukai sepanjang masa.

Avatar One Airbender terakhir

Walaupun urutannya ditulis, diarahkan, dan dibuat oleh orang Amerika, ini dijuluki sebagai anime. Dalam siri ini, Avatar benar-benar anak berusia 12 tahun yang secara tidak sengaja ditahan di gunung es. Avatar akhirnya dibebaskan setelah hampir seratus tahun. Walaupun begitu, dia adalah anak berusia 12 tahun sebelumnya secara fizikal dan mental tetapi umurnya yang tepat dapat dihitung sebagai 112. Di seluruh dunia Avatar, ada 4 jenis kekuatan lentur Udara, Air, Bumi, dan Api. Penyekat udara dapat menekuk udara untuk kehendak mereka begitu juga orang rohani. Benders air, bengkokkan air sesuka mereka dan tinggal hanya di kutub selatan dan utara. Earth Benders adalah individu yang berkepala keras dan mempunyai kemahiran membengkokkan planet kita. Penyekat api mengawal perapian dan mempunyai keutamaan untuk menakluk di planet ini. Avatar adalah satu-satunya orang di dunia yang melenturkan keempat-empat elemen tersebut. Dia bertanggungjawab untuk mengekalkan kestabilan di bumi.

Hantu di Shell

Ini sering merupakan koleksi futuristik dan juga antagonis utama dalam koleksi tersebut adalah Motogo Kasunagi. Dia kebanyakannya dianggap utama dalam siri ini. Membuat fizikal cyborg bionik, dia mampu melakukan prestasi baik sepanjang pertempuran. Hampir setiap tenaga kerjanya benar-benar cyborg. Kakitangannya, yang dikenali sebagai Bahagian 9, pastinya profesional dalam operasi rahsia. Di dalam urutan, bahagian 9 menghadap ke dalam selain konflik luaran. Model filemnya dianggap antara filem anime terbaik pada masa itu.

InuYasha

Berlaku di Jepun abad pertengahan, negara-negara bersatu dipenuhi dengan makhluk dan syaitan yang misteri . Makhluk setan melebihi kewarganegaraan. Sebenarnya ada yang baik dengan iblis yang tidak sihat. The Jewel of 4 Souls didakwa menjadi entiti paling berkesan di negara ini. Kekuatan ajaib permata memberikan tenaga yang tidak terhingga kepada tuan. Sekiranya kejahatan membuat Permata Suci, maka tenaganya dicemari oleh aura iblis. Meskipun demikian, pendeta suci yang bertanggung jawab atas keselamatan mutiara ini mampu melakukan penyucian auranya, jika tercemar. Naraku, setengah iblis kolektif, meletakkan pandangan jahatnya di mutiara suci. Kikyo, pendeta suci, dibunuh oleh Naraku dengan cara menipu. Inuyasha, anak dari syaitan anjing yang hebat, adalah separuh manusia dan melalui ale, permata itu, mesti benar-benar menjadi setan berdarah penuh. Kakaknya, Sesshomaru, kerana setiap ayah dan ibunya adalah iblis, selalunya iblis penuh mempunyai aura iblis yang lengkap. Walaupun Inuyasha sangat berkesan, dia tidak setanding dengan Sesshomaru yang percaya bahawa kaedah bertahan hidup ini adalah melalui pertempuran. Kagome adalah reinkarnasi Kikyo di Jepun zaman moden yang melakukan perjalanan kembali tepat pada waktunya, mengingati semua pecahan Permata Suci dari 4 Jiwa ini.

Alkimia Logam Penuh

Edward dan Alphonse Elric adalah sepasang saudara berbakat yang perlu melakukan alkimia. Alkimia dalam koleksi anda adalah sains yang dikembangkan sepenuhnya dengan komponen sihir dan diperintah oleh undang-undang dan peraturan yang berbeza transmutasi, perubahan, dan pertukaran yang sama. Garis panduan ini tidak dapat dilanggar dalam keadaan apa pun. Dipercayai batu pemikir misterius mampu memberikan kuasa tanpa had kepada pemiliknya. Batu pemikir juga mungkin dapat memecahkan peraturan alkimia. Saudara-saudara tersebut telah meletakkan ibu mereka dengan penyakit yang teruk. Pencarian mereka adalah untuk mendapatkan tangan anda di batu ahli falsafah ini dan membawa ibu mereka kembali. Ahli alkimia logam penuh memperoleh ganjaran untuk koleksi anime terhebat dalam Anugerah Anime Amerika.

Bola Naga Z

Koleksi ini menawarkan dengan semua pahlawan legenda Goku, yang akan mencari tujuh bola naga mistik yang cukup mampu memanggil naga yang lebih besar. Naga besar memberikan keinginan kepada individu yang mengumpulkan bola. Sepanjang perjalanan, dia bertemu dengan bakal pasangannya Bulma dan kebanyakan rakannya yang lain. Dia perlu berjuang dengan banyak penjahat, memperoleh banyak kemahiran, dan bersaing dalam kejohanan tempur yang dianjurkan secara peribadi. Goku dilatih oleh tuan seni mempertahankan diri legenda mereka yang juga mengadopsi dia sebagai cucunya.

Code Geass

Ketika datang ke Code Geass, Jepun benar-benar merupakan jajahan Empayar Britian Suci. Ia diserang ketika mengendalikan sumber mineralnya. Jepun telah memperoleh simpanan mineral sakura paling penting. Tidak ada keraguan dalam fikiran saya bahawa ia adalah mineral yang menghasilkan tenaga tinggi dan Jepun mempunyai tujuh puluh persen simpanan dunia. Gagasan Code Geass mempunyai tiga kuasa besar. Empayar Britian Suci dan juga Mandarin Chinese Federation adalah kerajaan monarki namun Persekutuan Negara-negara Bersatu, yang benar-benar pengganti Zon Euro, benar-benar demokrasi. Dalam Code Geass, sebenarnya ada abadi yang dapat memberikan kekuatan yang merosakkan dengan manusia lain. Akhirnya, penerima kuasa ini mungkin berubah menjadi abadi. Code Geass menerima ganjaran untuk urutan anime berkesan terbaik di Anugerah Anime Amerika.