The Hobbit Movies in Order Hobbit adalah perlumbaan khayalan bagi orang yang berukuran separuh di Tolkien; oleh itu ~ RY n. dicipta oleh JRR Tolkien, Engl. Penulis d. 1973, dan dikatakan olehnya bermaksud 'pembangun lubang.' Dalam artikel ini, anda akan mengetahui berapa banyak filem hobbit yang disusun? Jadi jawapannya ada 3 filem Hobbit mengikut urutan yang saya terangkan di bawah:

Filem Hobbit Dalam Urutan:

The Hobbit adalah siri filem yang terdiri daripada tiga filem acara fiksyen tinggi yang diarahkan oleh Peter Jackson. Buku-buku itu didasarkan pada buku 1937 The Hobbit oleh JRR Tolkien, dengan bahagian trilogi yang banyak dimotivasi oleh surat-surat kepada The Return of the King, yang dikembangkan dalam kisah The Hobbit , serta barang dan pemeran baru yang ditulis terutamanya untuk filem . Secara kolektif, mereka bekerja sebagai prekuel untuk trilogi filem The Lord of the Rings Jackson.

Hobbit bergerak mengikut urutan adalah:

:point_right: Perjalanan Tidak dijangka yang diterbitkan pada tahun 2012.

:point_right: The Desolation of Smaug yang diterbitkan pada tahun 2013.

:point_right: Pertempuran Lima Tentera yang diterbitkan pada tahun 2014.

Penulis Main Skrin:

Skrip ini ditulis oleh Fran Walsh, Philippa Boyens, Jackson, dan Guillermo del Toro, yang pada awalnya dipilih untuk diarahkan sebelum berlepas dari projek itu. Filem ini berlangsung di dunia fiksyen Middle-earth enam puluh tahun sebelum permulaan The Lord of the Rings dan menonton hobbit Bilbo Baggins (Martin Freeman), yang dipengaruhi oleh penyihir Gandalf the Gray (Ian McKellen) untuk menyelesaikan tiga belas kerdil. , diarahkan oleh Thorin Oakenshield (Richard Armitage), dalam perjalanan untuk merebut kembali Gunung Lonely dari naga Smaug (disuarakan oleh Benedict Cumberbatch). Filem-filem itu menambah beberapa unsur dari cerita dan bahan rujukan lain, seperti penyelidikan Gandalf di Dol Guldur dan Azog dan usaha Bolg. Mereka membalas dendam terhadap Thorin dan kaum kerabatnya.

Pelakon filem:

Filem ini mengetengahkan keseluruhan pemeran yang melibatkan James Nesbitt, Ken Stott, Aidan Turner, Dean O'Gorman, Billy Connolly, Graham McTavish, Peter Hambleton, John Callen, Mark Hadlow, Jed Brophy, Adam Brown, William Kircher, Stephen Hunter, Antony Sher, Evangeline Lilly, Lee Pace, dan Luke Evans, dengan banyak pelakon mengulangi peranan mereka dari The Lord of the Rings, termasuk Cate Blanchett, Orlando Bloom, Ian Holm, Christopher Lee, Hugo Weaving, Elijah Wood, dan Andy Serkis. Filem ini menampilkan Manu Bennett, Conan Stevens, John Tui, Sylvester McCoy, Stephen Fry, Ryan Gage, John Bell, Mikael Persbrandt, Barry Humphries, dan Lawrence Makoare. Antara lain yang kembali ke produksi adalah ilustrator John Howe dan Alan Lee, pengarah seni Dan Hennah, sinematografer Andrew Lesnie, dan komposer Howard Shore, sementara alat peraga dibuat semula oleh Weta Workshop, dengan kesan visual yang dikendalikan oleh Weta Digital.

Pengeluaran:

Evolusi filem novel JRR Tolkien The Hobbit (1937) berlangsung selama bertahun-tahun setelah kejayaan kritikal dan komersial dari trilogi filem The Lord of the Rings (2001–2003), ditulis bersama, dihasilkan bersama, dan diarahkan oleh Peter Jackson. Jackson pada awalnya akan membuat evolusi dua filem The Hobbit, yang akan disutradarai oleh Guillermo del Toro. Del Toro meninggalkan rancangan itu pada Mei 2010, setelah hampir dua tahun bergelut dengan Jackson dan syarikat pengeluarannya, disebabkan oleh kelewatan yang disebabkan oleh masalah kewangan di Metro-Goldwyn-Mayer. Jackson diumumkan sebagai pengarah pada Oktober itu.

Filem Hobbit dihasilkan dari belakang ke belakang, seperti filem The Lord of the Rings. Fotogrametri terkemuka untuk filem The Hobbit dibuat pada 21 Mac 2011, di New Zealand dan berhenti pada 6 Julai 2012, setelah 266 heydays penggambaran. Penjemputan untuk Perjalanan Tidak Terduga direkodkan pada bulan Julai 2012 juga. Pengerjaan filem ini sepatutnya dilakukan pada 26 November, hanya dua hari sebelum tayangan perdana filem Wellington. Peter Jackson kemudian akan memberi komen bahawa keluarnya Del Toro secara tiba-tiba menimbulkan masalah kerana dia merasa mempunyai waktu persiapan yang pendek, yang menyebabkan dia menembak filem dengan garis yang belum selesai dan tanpa papan cerita.

RINGKASAN: The Hobbit adalah siri filem yang terdiri daripada tiga filem pengembaraan fiksyen tinggi yang diarahkan oleh Peter Jackson. Mereka berdasarkan buku 1937.

Filem The Hobbit mengikut urutan:

Hanya ada tiga filem hobbit.

 1. The Hobbit: Perjalanan yang tidak dijangka
 2. The Hobbit: Pertempuran Lima Tentera
 3. The Hobbit: Kehancuran Smaug

The Hobbit: Sebuah Perjalanan Tidak Terduga Bilbo Baggins (Martin Freeman) menjalani kehidupan yang sederhana dengan rakan-rakannya di Shire, sehingga penyihir Gandalf (Ian McKellen) muncul dan meyakinkannya untuk bergabung dengan sekelompok kerdil dalam perjalanan untuk memulihkan kerajaan Erebor. Perjalanan ini membawa Bilbo melalui jalan yang berbahaya melalui wilayah-wilayah berbahaya yang dipenuhi dengan orc, goblin, dan bahaya lain, yang paling penting adalah janji temu dengan Gollum (Andy Serkis) dan cincin emas tunggal yang dihubungkan ke hujung Bumi Tengah dengan cara Bilbo tidak dapat memahami.

Tarikh keluaran: 28 Disember 2012 (Pakistan)

Pengarah: Peter Jackson

Box office: 1.021 bilion USD

Belanjawan: 180 juta USD

Kategori filem: The Hobbit

RINGKASAN Bilbo Baggins, hobbit, digerakkan untuk membawa ahli sihir dan sekelompok kerdil dalam kempen untuk memperbaiki bandar Erebor dan semua kekayaannya dari naga Smaug.

The Hobbit: The Desolation of Smaug Bilbo (Martin Freeman) dan rakan-rakannya meneruskan perjalanan ke timur dan menghadapi banyak ancaman dalam perjalanan ke Lonely Mountain, berakhir dengan kontak dengan naga Smaug yang menakutkan.

Bilbo Baggins, hobbit, dan rakan-rakannya menghadapi risiko besar semasa lawatan mereka ke Laketown. Tidak lama kemudian, mereka sampai di Gunung Lonely, di mana Bilbo berhadapan dengan naga Smaug yang menakutkan.

Keluaran asal: 2 Disember 2013 (Los Angeles)

Pengarah: Peter Jackson

Box office: 958.4 juta USD

Siri filem: The Hobbit

Belanjawan: 191.2 juta USD

RINGKASAN Bilbo Baggins, hobbit, dan rakan-rakannya menghadapi risiko besar semasa lawatan mereka ke Laketown. Tidak lama kemudian, mereka sampai di Gunung Lonely, di mana Bilbo berhadapan dengan naga Smaug yang menakutkan.

The Hobbit: The Battle of the Five Armies Bilbo berjuang melawan beberapa lawan untuk melindungi kehidupan rakan-rakannya yang Kerdil dan mempertahankan Gunung Lonely setelah perselisihan berlaku.

Keluaran asal: 1 Disember 2014 (London)

Pengarah: Peter Jackson

Box office: 956 juta USD

Kategori filem: The Hobbit

Lagu yang disyorkan: Selamat Tinggal

RINGKASAN Jumlah Belanjawan adalah $ 745 juta

Disunting oleh: Jabez Olssen

Pelakon: Richard Armitage, Martin Freeman, Peter Jackson - LEBIH LANJUT

Watak: Bilbo Baggins, Legolas, Smaug, Thorin Oakenshield, LEBIH

Pengarah: Peter Jackson

SOALAN JAWAPAN:

Soalan1: Yang mana filem Hobbit pertama?

Jawapan: The Hobbit: Perjalanan yang tidak dijangka

Dalam filem pertama trilogi, " The Hobbit: An Unknown Journey ," hobbit Bilbo Baggins meninggalkan Shire untuk bergabung dengan Syarikat petualang Gandalf the Grey, kepala Dwarf Thorin, dan dua belas orang Kurcaci lain dalam perjalanan mereka untuk merebut kembali kerajaan mereka di Erebor di The Lonely Mountain dan menewaskan naga Smaug.

Soalan2: Adakah Hobbit dan Lord of the Rings bersambung?

Jawapan: Peter Jackson The Hobbit: Perjalanan Tidak Terduga adalah prekuel bagi trilogi Lord of the Rings, yang pernah dilihat oleh watak-watak terhebat yang bergegas ke The Hobbit. Terdapat pelbagai penerimaan atau bayangan pengembaraan atau ciri yang dilihat dalam LOTR dan pautan yang akan dibuat dalam filem baru.

Soalan3: Berapa banyak siri hobbit yang ada?

Jawapan: Terdapat tiga siri Hobbit .

Soalan: Apakah pesanan yang tepat untuk filem Hobbit?

Jawapan: Lazimnya, mereka bertindak sebagai prekuel bagi trilogi filem The Lord of the Rings Jackson. Filem ini berjudul An Unknown Journey, diterbitkan pada tahun 2012, The Desolation of Smaug yang diterbitkan pada tahun 2013, dan The Battle of the Five Armies yang diterbitkan pada tahun 2014.

Fakta Minda yang Tidak Anda Ketahui Mengenai Trilogi Hobbit:

Selepas fakta yang luar biasa ini, kita tidak akan melihat The Hobbit atau Middle-earth dengan cara yang sama berulang kali.

Jackson Berhasrat Membuat Hobbit Sebelum LOTR: Menurut Jackson, idea itu bermula setelah pengarah menghadiri filem animasi Lord of the Rings 1978. Sebagai sebahagian daripada ideanya, dia memberitahu produser Harvey Weinstein yang kini tidak tahu malu tentang rancangannya untuk membuat trilogi, bermula dengan filem Hobbit solo dan dua filem LotR yang berjaya. Akhirnya, kesepakatan dalam perjanjian hak-hak menghambat projek itu, dan akan bertahun-tahun sebelum Jackson akhirnya diizinkan untuk mengunjungi gagasan itu.

A Little Girl Voiced Smaug's Roar: Semasa ceritanya berlanjutan, Farmer telah dijemput ke Hari Kerjaya untuk kelas kelas anak perempuannya. Ketika dia meminta anak perempuannya untuk bersuara di kelas, dia memperhatikan suaranya, yang kemudian dia masukkan dalam trilogi sebagai bagian dari keseluruhan suara Smaug.

Bilbo Was Cast Hingga 6 Minggu sebelum penggambaran filem bermula: Enam minggu sebelum permulaan tarikh fotogrametri utama The Hobbit, Peter Jackson berada pada waktu kebingungan mengenai siapa yang akan melakukan Bilbo. Menurut pengarah itu, khabar angin muncul dalam talian mengenai kemungkinan pesaing, tetapi hanya ada satu watak di radarnya. Setelah menonton Martin Freeman di episod The Office di UK, dia telah menjadi penggemar "kualiti Inggeris yang tersekat," yang tersekat. Namun, sebelum intervensi dapat dilakukan, Freeman terlibat bermain Watson dalam episod BBC Sherlock.

Kesimpulan:

The Hobbit adalah buku tertentu yang ditulis oleh JRR Tolkien. Dalam filem itu, mereka telah menambahkan keperibadian dan cerita baru untuk meningkatkannya menjadi tiga filem.

4 Suka

Terdapat sebanyak 3 filem The Hobbit mengikut urutan;

 1. The Hobbit_An Perjalanan yang Tidak Dijangka
 2. The Hobbit_Pengasingan Smaug
 3. The Hobbit_Perjuangan Lima Tentera

Maklumat lengkap mengenai fakta dan angka filem telah diberikan dalam artikel di atas. Tetapi jika anda tertanya-tanya dari mana untuk memulakan dan anda terjebak dalam filem Bumi Tengah maka anda berada di tempat yang tepat.

Permulaan:

Berdasarkan The Hobbit oleh JRR Tolkien, Screenplay Writer : melibatkan Peter Jackson dan penulis lain dengan cast of a film disebutkan cast of a film . Kita boleh mempunyai sinopsis ketiga-tiga filem yang akan membantu membina minat kita mengapa anda mesti menontonnya?

The Hobbit_ Perjalanan / Sinopsis yang Tidak Dijangka:

Pengalaman itu mengikuti perjalanan watak utama Bilbo Baggins , yang dilancarkan dalam perjalanan epik untuk memulihkan Kerajaan Kerdil Erebor yang hilang dari ular sayap yang menakutkan, Smaug . Didekat entah dari mana oleh ahli sihir Gandalf the Grey , Bilbo akhirnya bergabung dengan organisasi tiga belas orang kerdil yang didorong oleh pahlawan hebat, Thorin Oakenshield . Lawatan mereka akan membawa mereka ke Liar; melalui medan yang menipu yang dikumpulkan dengan Goblin dan Orc , Wargs dan Labah-labah Giant, Shapeshifters, dan Sorcerers yang merosakkan.

Walaupun fakta bahawa objektif mereka menipu Timur dan oleh itu tanah tandus Gunung Lonely terlebih dahulu mereka harus melepaskan diri dari troll burrows, di mana Bilbo bertemu dengan haiwan yang akan mengubah hidupnya hingga akhir zaman. Di sini, bersendirian dengan Gollum, di tepi tasik bawah tanah, Bilbo Baggins yang sederhana tidak hanya menemukan banyak kekuatan dan keperitan mental yang mengejutkannya, dia juga memperoleh hak milik cincin " Berharga " Gollum yang memegang ciri-ciri mengejutkan dan bermanfaat. Cincin emas asas yang melekat pada takdir semua Middle-earth dalam adab Bilbo tidak dapat mengenalinya.

The Hobbit: Perjalanan Tidak Terduga merangkumi enam bahagian awal The Hobbit dengan beberapa komponen yang ditambahkan dari Lampiran dari The Lord of the Rings. Walaupun mengikuti kisah ini dengan teliti, pelbagai kebebasan belum diambil.

Dan kisahnya berlanjutan di bab-bab seterusnya ...

The Hobbit_ Kehancuran Smaug / Sinopsis

The Hobbit: The Desolation of Smaug "dilanjutkan dengan pengalaman watak utama Bilbo Baggins ketika dia bepergian dengan Wizard Gandalf dan tiga belas Kurcaci, yang dipandu oleh Thorin Oakenshield, dalam misi epik untuk memulihkan Gunung Lonely dan Kerajaan Kerdil Erebor yang hilang Setelah mengharungi permulaan perjalanan mendadak mereka, Syarikat meneruskan perjalanan ke Timur, mengalami perjalanan pengubah kulit Beorn dan banyak labah-labah raksasa di kayu belakang Mirkwood yang menyesatkan. Setelah menjauh dari tangkapan oleh kayu berbahaya Makhluk-makhluk mitos, perjalanan orang-orang Kerdil ke Tasik-kota, terakhir ke Gunung Lonely sendiri, di mana mereka harus menghadapi bahaya yang paling serius dari semua - haiwan yang lebih membimbangkan daripada yang lain; yang akan menguji kedalaman ketakutan mereka dan juga kekangan persekutuan mereka dan wawasan perjalanan itu sendiri - Dragon Smaug.

The Hobbit: The Desolation of Smaug merangkumi bahagian ketujuh hingga kedua belas The Hobbit dengan beberapa komponen yang ditambahkan dari Lampiran dari The Lord of the Rings. Walaupun sebahagian besarnya mengikuti kisah ini, pelbagai kebebasan belum diambil.

Ini akhirnya membawa kepada bahagian terakhir iaitu

The Hobbit_ The Battle of 5 Armies / Sinopsis

The Hobbit: Pertempuran Lima Tentera, yang ketiga dalam satu set tiga gerakan menyesuaikan karya seni terkenal The Hobbit, oleh JRR Tolkien.

The Hobbit: Pertempuran Lima Tentera mengakhiri epik pengalaman Bilbo Baggins, Thorin Oakenshield, dan Syarikat Orang Kerdil. Setelah memulihkan negara mereka dari Dragon Smaug, Syarikat secara tidak sengaja telah melepaskan kekuatan yang merosakkan ke dunia. Marah, Smaug menumpahkan kemarahannya yang panas ke bawah pada lelaki, wanita, dan keturunan Lake-town yang tidak dilindungi.

Dibetulkan tanpa mengira apa-apa lagi dengan kekayaannya yang pulih, Thorin menanggung kekeluargaan dan kehormatan untuk menyimpannya sebagai usaha Bilbo yang kesal untuk membuatnya melihat alasan mendorong Hobbit ke arah keputusan yang tegang dan berbahaya. Walau bagaimanapun, terdapat ancaman yang jauh lebih serius di hadapan. Disembunyikan oleh Wizard Gandalf, musuh luar biasa Sauron telah mengirim pasukan Orc ke dalam serangan rahsia ke atas Gunung Lonely.

Ketika kekaburan bergabung dengan pertembungan mereka yang semakin meningkat, perlumbaan Dwarves, Elf dan Men mesti memilih - bergabung bersama atau dihancurkan. Bilbo akhirnya berjuang untuk rutin hariannya dan pengalaman teman-temannya dalam Pertempuran Lima Tentera yang epik, kerana nasib Middle-earth masih dalam keadaan kritikal.

The Hobbit: The Battle of the Five Armies merangkumi tujuh bahagian terakhir The Hobbit dengan beberapa komponen yang ditambahkan dari Lampiran dari The Lord of the Rings. Walaupun sebahagian besarnya mengikuti kisah ini, pelbagai kebebasan belum diambil. … Tamat …

Adakah anda tahu filem hobbit? Berapa banyak filem hobbit yang teratur? The Hobbit adalah siri filem yang terdiri daripada tiga filem fantasi berprofil tinggi Peter Jackson. Novel "The Hobbit" oleh JR.R. Tolkien berdasarkannya pada tahun 1937. Beberapa bahagian trilogi tertumpu pada kembalinya lampiran Raja, yang memperluas kisah sejarah The Hobbit, dengan tambahan bahan dan watak yang ditulis untuk filem-filem tersebut. Mereka bekerjasama sebagai prekuel trilogi filem Jackson The Lord of the Rings.

Sebanyak tiga filem Hobbit adalah:

 1. Pertempuran Lima Tentera
 2. Perjalanan yang tidak dijangka
 3. Pembinasaan Smaug

Adakah trilogi Hobbit berjaya?

Sembilan tahun kemudian, ketika The Hobbit diterbitkan, terdapat banyak gembar-gembur, seperti yang mungkin anda ketahui. Semua orang merenung Bagaimana Jackson boleh mengacaukan novel ringkas yang indah? Trilogi Hobbit mungkin menjadi hit besar di box office, tetapi penonton tidak senang. Jadi, itu juga bukan pencapaian yang luar biasa.

Mengapa filem The Hobbit 3?

Diputuskan untuk membuat dua filem di The Hobbit tetapi, kemudian, mengumumkan untuk membuat tiga filem. Jackson menunjukkan kepentingan meletakkan narasi Hobbit sejajar dengan trilogi The Lord of the Rings. Oleh itu Jackson dan pasukannya memutuskan untuk memperluas lanskap dan menceritakan kisah nyata dan menyesuaikannya dengan trilogi Lord of the Rings.

Adakah The Hobbit filem Disney?

The Hobbit adalah filem fantasi animasi berdasarkan nova 1959 dengan nama yang sama, dibuat oleh JRR Tolkien dan diarahkan oleh pengarang asalnya dan diarahkan bersama oleh penerbit, Walt Disney. Pelakon filem ini merangkumi nama besar Hollywood Sebastian Cabot, Paul Frees, Sterling Holloway, J. Pat O'Malley.

Adakah filem Hobbit serupa dengan buku?

Filem ini merangkumi hanya lebih dari seperempat buku dan beberapa perubahan berbeza dari novel. Filem ini kini hanya ditayangkan di AS. Anda dapat menontonnya di Netflix dan Amazon jika anda mempunyai langganan.

Adakah Hobbit dikaitkan dengan Lord of the Rings?

Filem terbaru merangkumi beberapa simpul atau unjuran watak atau petualangan dan ikatan. The Hobbit adalah sekuel langsung dari urutan Lord of the Rings yang telah dialami oleh kebanyakan orang ketika bergegas ke The Hobbit.

Kesimpulan:

The Hobbit terletak di tanah fantasi Tolkien dan memimpin usaha untuk merebut sebahagian harta karun yang dipegang oleh Smaug the ogre, Bilbo Baggins buatan rumah. Perjalanan Bilbo membawanya ke wilayah yang menyeramkan dari suasana pedesaan yang ringan. Jadi, mesti menonton tiga filem Hobbit.

Terdapat sejumlah 3 filem trilogi Hobbit oleh JRR Tolkien. Pada awalnya sudah tentu dirancang bahawa akan ada 2 bahagian tetapi kesannya yang besar terhadap box office membawa kita ke bahagian ketiga, akhirnya membuat trilogi.

Berapakah jumlah filem Hobbit yang teratur?

The Hobbit: adaptasi trilogi sinematik JRR Tolkien's The Hobbit, diedarkan oleh Cinema operasi percetakan.

Guillermo del Toro pada awalnya menandatangani untuk mengarahkan filem-filem itu, tetapi berkat pelbagai penundaan dan konflik dengan jadwal, mengumumkan bahawa dia tidak akan siap untuk mengarahkannya. Kedudukan itu kemudian diambil alih oleh Peter Jackson, pengarah filem The Lord of the Rings, yang menjadi Penerbit Eksekutif. Pelakon tertentu (Ian McKellen, Andy Serkis, Orlando Bloom, Hugo Weaving, Elijah Wood, Ian Holm, Christopher Lee, Cate Blanchett) dan kru (Bengkel Weta, John Howe, Alan Lee, Mark Ordesky) membalas peranan mereka dari Tuhan Filem cincin. Ketiga-tiga bahagian, berjudul The Hobbit: An Journey yang tidak dijangka, The Hobbit: The Desolation of Smaug, dan oleh itu Hobbit: The Battle of the Five Armies difilemkan secara bertolak belakang dengan tarikh pelepasan Disember 2012, Disember 2013 dan Disember 2014 oleh MGM dan Cinema operasi percetakan. perhimpunan pada asalnya dirancang sebagai dua bahagian

 1. The Hobbit: perjalanan yang tidak dijangka Ini adalah filem utama trilogi filem The Hobbit, yang berlangsung selama 3 jam dan beberapa minit. itu diarahkan oleh Peter Jackson, yang sebelumnya pernah mengarahkan trilogi filem The Lord of the Rings. ini merupakan kejayaan box office yang serius, menjana lebih dari $ 1.017 bilion di seluruh dunia. Filem ini adalah adaptasi filem Middle-earth keempat yang akan dilancarkan, dan oleh itu yang pertama secara kronologi.

Martin Freeman menggambarkan Bilbo Baggins muda dan Ian Holm mengulangi peranannya sebagai Bilbo Baggins yang lebih tua. Ian McKellen dan Andy Serkis mengulangi peranan mereka sebagai Gandalf dan Gollum, masing-masing, begitu juga Hugo Weaving dan Cate Blanchett, sebagai Elrond dan Galadriel.

Watak Radagast the Brown muncul dalam filem dan digambarkan oleh Sylvester McCoy, yang terkenal dengan penggambarannya kerana penjelmaan ketujuh The Doctor on Doctor Who.

Sekuel filem dalam trilogi

Dalam The Desolation of Smaug (dibebaskan pada 13 Disember 2013), setelah berjaya menyeberangi (dan di bawah) Misty Mountains, Thorin and Company mesti meminta pertolongan dari orang asing yang kuat, Beorn, sebelum mengambil risiko Mirkwood Forest — tanpa Wizard mereka . Filem ini mengikuti kumpulan melalui Mirkwood, kedatangan mereka di Lake-town, dan penjelajahan mereka ke Lonely Mountain, yang memuncak dalam perjuangan putus asa melawan naga tradisional Smaug.

 1. The Hobbit kehancuran smaug adalah bahawa filem kedua trilogi filem The Hobbit. ia telah dikeluarkan pada 13 Disember 2013, dan memperoleh lebih dari $ 958 juta di seluruh dunia. Filem ini adalah adaptasi filem Middle-earth kelima yang akan dilancarkan, dan oleh itu yang kedua secara kronologi.

Selain pemeran sebelumnya dari The Hobbit: An Unknown Journey, Lee Pace, Orlando Bloom, Evangeline Lilly, Luke Evans dan Mikael Persbrandt turut serta dalam barisan pelakon.

Filem ini memberikan Bard dua anak perempuan tambahan, Tilda dan Sigrid.

 1. The Hobbit the Battle of the πέντε tentera mungkin merupakan filem pengembaraan fantasi epik 2014 dan oleh itu ansuran ketiga dan terakhir dari trilogi filem The Hobbit dengan durasi dua jam 44 minit, yang paling pendek dari trilogi. Seperti pendahulunya, The Hobbit: An Journey yang tidak dijangka dan oleh itu Hobbit: The Desolation of Smaug, filem ini dihasilkan dan diarahkan oleh Peter Jackson, yang juga mengarahkan trilogi The Lord of the Rings. Filem ini ialah adaptasi filem Middle-earth keenam dan terakhir yang akan dilancarkan dan oleh itu yang ketiga mengikut kronologi.

Penggambaran berlaku terutamanya di New Zealand. Ia dibintangi oleh Martin Freeman sebagai Bilbo Baggins, Ian McKellen sebagai Gandalf the Grey, Benedict Cumberbatch sebagai Smaug dan oleh itu Necromancer, dan Richard Armitage sebagai Thorin Oakenshield.

Filem ini dimulakan dengan serangan Smaug di Lake-town dan dilanjutkan dengan kematian naga, Attack on Dol Guldur, Battle of 5 Armies, dan oleh itu perjalanan kembali.

Pada 28 Februari 2013, tarikh penggantian penggantian pada bulan Disember disahkan untuk filem ini, yang mencerminkan tarikh tayangan filem-filem Middle-earth Peter The sebelumnya, The Lord of the Rings dan oleh itu dua filem pertama The Hobbit. Filem ini dilancarkan pada 12 Disember 2014 di uk dan negara-negara lain di Eropah (contohnya Austria), dan pada 17 Disember di negara kita. [1] Filem ini merupakan kejayaan box office yang serius, meraih lebih dari $ 956 juta di seluruh dunia.

Etimologi

Judul filem The Battle of The Five Armies merujuk kepada pertempuran klimaks dengan nama yang setara antara pemuda Lake-town, Elf of Mirkwood, the Dwarves of the Iron Hills, pasukan Orc dari Dol Guldur dan Gundabad dan oleh itu Helang dengan syarikat Shape-shifter.

Pertempuran Lima Tentera (dilancarkan pada 17 Disember 2014) merangkumi kematian Smaug, Pertempuran Lima Tentera, dan oleh itu Serangan ke atas Dol Guldur

Berapa banyak filem Hobbit yang teratur? Evolusi filem novel JRR Tolkien The Hobbit (19337) berlangsung selama beberapa tahun, berikutan kejayaan kritikal dan komersial dari trilogi The Lord of the Rings (2001-2003), yang dihasilkan bersama dan diarahkan oleh Peter. Jackson Jackson pada asalnya akan membuat evolusi dwi-filem The Hobbit, yang disutradarai oleh Guillermo del Toro.

Del Toro meninggalkan rancangan itu pada Mei 2010 setelah bertengkar hampir dua tahun dengan Gelson dan syarikat pengeluarannya, kerana kemunduran kewangan Metro-Goldwyn-Mayer. Jackson diumumkan sebagai pengarah pada bulan Oktober

. Berapa banyak filem Hobbit mengikut urutan?

Filem Hobbit seperti The Lord of the Rings dibuat secara bergantian. Fotografi teratas filem Hobbit dibuat di New Zealand pada 21 Mac 2011 dan disenaraikan pada bulan Julai-Julai 2012 setelah difilemkan pada 2 Julai6 Hyde.

Pilihan untuk perjalanan yang tidak dijangka juga direkam pada bulan Julai 2012. Filem ini dijadualkan akan dirilis pada 2 November, hanya dua hari sebelum tayangan perdana di Wellington. Peter Jackson kemudian akan memberi komen bahawa pemergian Del Toro secara tiba-tiba menimbulkan masalah kerana dia merasa dia mempunyai masa yang singkat untuk membuat persiapan, yang menyebabkannya menembak filem itu.

Beberapa bahagian filem The Hobbit dibuat di New Zealand. New Zealand terkenal dengan lokasinya yang indah.

Filem Hobbit serius dari pelbagai bahagian. Semua adalah filem blockbuster dan terkenal di seluruh dunia.

Hobbit adalah siri filem yang terdiri daripada tiga siri pengembaraan, ia adalah perlumbaan khayalan dari orang yang berukuran separuh di Tolkien sehingga ~ RY n. dicipta oleh JRR Tolkien, Engl. Penulis d. 1973, dan dikatakan olehnya bermaksud 'pembangun lubang.' Ini diarahkan oleh Peter Jackson. Tiga filem tersebut adalah The Hobbit: An Unknown Journey yang dilancarkan pada tahun 2012, The Hobbit: The Desolation of Smaug yang dikeluarkan pada tahun 2013, dan The Hobbit: The Battle of the Five Armies yang dilancarkan pada tahun 2014.

The Hobbit adalah siri filem yang terdiri daripada tiga acara fiksyen tinggi. Ini pada dasarnya berdasarkan buku 1937 The Hobbit oleh JRR Tolkien, dengan bahagian-bahagian liberal dari trilogi yang dimotivasi oleh surat-surat kepada The Return of the King, yang memaparkan kisah The Hobbit , serta pemeran yang ditulis terutamanya untuk filem. Secara keseluruhan mereka bekerja sebagai prekuel untuk trilogi filem The Lord of the Rings Jackson. Filem ini berjudul An Unknown Journey yang diterbitkan pada tahun 2012 The Desolation of Smaug yang diterbitkan pada tahun 2013, dan The Battle of the Five Armies yang diterbitkan pada tahun 2014.

Pengeluaran:

Evolusi filem novel JRR Tolkien The Hobbit (1937) sedang berlangsung selama bertahun-tahun setelah kejayaan komersial dan kritikal trilogi filem The Lord of the Rings (2001–2003), dihasilkan bersama, ditulis bersama dan diarahkan oleh Peter Jackson . Jackson pada mulanya akan membuat evolusi dua filem The Hobbit yang akan disutradarai oleh Guillermo Del Toro. Del Toro meninggalkan perjanjian itu pada Mei 2010, setelah hampir dua tahun bertengkar dengan Jackson dan syarikat pengeluarannya kerana beberapa kelewatan disebabkan oleh masalah kewangan di Metro-Goldwyn-Mayer. Pada bulan Oktober, Jackson diumumkan sebagai pengarah.

Filem Hobbit dihasilkan secara berturut-turut, seperti filem The Lord of the Rings. Fotogrametri terkemuka untuk filem The Hobbit dibuat pada 21 Mac 2011, di New Zealand dan berhenti pada 6 Julai 2012, setelah 266 hari penggambaran. Pengerjaan filem ini sepatutnya dilakukan pada 26 November, hanya tiga hari sebelum tayangan perdana filem Wellington. Peter Jackson kemudian mengatakan bahawa keluarnya Del Toro secara tiba-tiba menimbulkan masalah kerana dia merasa dia mempunyai waktu atau persiapan yang singkat, yang menyebabkan dia menembak filem dengan garis yang belum selesai.

Pelakon filem:

Filem ini terdiri daripada pemeran keseluruhan yang melibatkan Aidan Turner, Ken Stott, James Nesbit, Dean O'Gorman, Billy Connolly, Graham McTavish, Peter Hambleton, John Callen, Mark Hadlow, Jed Brophy, Adam Brown, William Kircher, Stephen Hunter, Antony Sher, Evangeline Lilly, Luke Evans dan Lee Pace, dengan banyak pelakon mengulangi peranan mereka dari The Lord of the Rings, termasuk Cate Blanchett, Lan Holm, Orlando Bloom, Christopher Lee, Hugo Weaving, Andy Serkis dan Elijah Wood. Filem ini menampilkan John Tui, Manu Bennett, Conan Stevens, Ryan Gage, Sylvester McCoy, Stephen Fry, John Bell, Mikael Persbrandt, Lawrence Makoare dan Barry Humphries. Antara lain yang kembali untuk produksi adalah ilustrator Alan Lee dan John Howe, pengarah seni Dan Hennah, komposer Howard Shore dan sinematografer Andrew Lesnie, sementara alat peraga dibuat oleh Weta Workshop dengan kesan visual yang dikendalikan oleh Weta Digital.

The Hobbit: Sebuah Perjalanan Tidak Terduga Bilbo Baggins (Martin Freeman) menjalani kehidupan yang mudah dengan rakan-rakan hobinya di Shire, sehingga penyihir Gandalf (Ian McKellen) muncul dan meyakinkannya untuk bergabung dengan sekelompok kerdil dalam perjalanan untuk memulihkan kerajaan Erebor. Perjalanan ini membawa Bilbo melalui jalan yang berbahaya melalui wilayah-wilayah berbahaya yang dipenuhi dengan orc, goblin, dan bahaya lain, yang paling penting adalah janji temu dengan Gollum (Andy Serkis) dan cincin emas tunggal yang dihubungkan ke hujung Bumi Tengah dengan cara Bilbo tidak dapat memahami.

Tarikh keluaran: 28 Disember 2012 (Pakistan)

Pengarah: Peter Jackson

Box office: 1.021 bilion USD

Belanjawan: 180 juta USD

Kategori filem: The Hobbit

The Hobbit: The Desolation of Smaug Bilbo (Martin Freeman) dan rakan-rakannya meneruskan perjalanan ke timur dan menghadapi banyak ancaman dalam perjalanan ke Lonely Mountain, berakhir dengan kontak dengan naga Smaug yang menakutkan.

Bilbo Baggins, hobbit, dan rakan-rakannya menghadapi risiko besar semasa lawatan mereka ke Laketown. Tidak lama kemudian, mereka sampai di Gunung Lonely, di mana Bilbo berhadapan dengan naga Smaug yang menakutkan.

Keluaran asal: 2 Disember 2013 (Los Angeles)

Pengarah: Peter Jackson

Box office: 958.4 juta USD

Siri filem: The Hobbit

Belanjawan: 191.2 juta USD

The Hobbit: The Battle of the Five Armies Bilbo berjuang melawan beberapa lawan untuk melindungi kehidupan rakan-rakannya yang Kerdil dan mempertahankan Gunung Lonely setelah perselisihan berlaku.

Keluaran asal: 1 Disember 2014 (London)

Pengarah: Peter Jackson

Box office: 956 juta USD

Kategori filem: The Hobbit

Lagu yang disyorkan: Selamat Tinggal

Adakah Hobbit dan Lord of the Rings bersambung?

Peter Jackson's The Hobbit: Sebuah Perjalanan Tidak Terduga adalah prekuel bagi trilogi Lord of the Rings yang mana watak-watak terbaik yang bergegas ke The Hobbit akan pernah dilihat sebelumnya. Terdapat penerimaan yang berbeza atau bayangan pengembaraan atau ciri yang dilihat dalam LOTR dan pautan yang akan dibuat dalam filem seterusnya.

Berapa Banyak Filem Hobbit yang Beratur?

The Hobbit adalah susunan filem yang terdiri daripada tiga filem pengalaman impian tinggi yang diselaraskan oleh Peter Jackson. Tiga filem tersebut ialah The Hobbit: An Unknown Journey (2012), The Hobbit: The Desolation of Smaug (2013), dan The Hobbit: The Battle of the Five Armies (2014). Filem-filem itu bergantung pada novel 1937 The Hobbit oleh JRR Tolkien, dengan sebahagian besar dari set tiga didorong oleh bahagian rujukan untuk The Return of the King, yang mengembangkan kisah yang diceritakan di The Hobbit, sama seperti bahan dan watak baru yang disusun terutamanya untuk filem. Bersama-sama mereka menjadi prekuel kepada kumpulan filem The Lord of the Rings Jackson yang berjumlah tiga.

Skrin :

Skrip lakonannya disusun oleh Fran Walsh, Philippa Boyens, Jackson, dan Guillermo del Toro, yang pada awalnya dipilih untuk berkoordinasi sebelum dia melepaskan tugas. Filem ini berlaku di alam semesta anekdot Middle-earth enam puluh tahun sebelum bermulanya The Lord of the Rings dan mengikuti hobbit Bilbo Baggins (Martin Freeman), yang dipujuk oleh penyihir Gandalf the Gray (Ian McKellen) untuk pergi bersama tiga belas kerdil , dipandu oleh Thorin Oakenshield (Richard Armitage), dalam misi untuk mendapatkan kembali Gunung Lonely dari ular bersayap Smaug (disuarakan oleh Benedict Cumberbatch). Filem-filem tersebut mengembangkan komponen-komponen tertentu dari novel dan bahan sumber lain, misalnya, pemeriksaan Gandalf di Dol Guldur, dan pencarian Azog dan Bolg, yang mencari pembalasan terhadap Thorin dan rakannya.

Menembak:

Filem ini mengetengahkan pemeran kumpulan yang menggabungkan James Nesbitt, Ken Stott, Aidan Filem utama dalam set tiga debut di Teater Kedutaan di Wellington, New Zealand pada 28 November 2012. 100,000 individu membariskan jalur kehormatan di Courtenay Place, dan Seluruh acara disampaikan secara langsung di TV di New Zealand dan dipindahkan melalui Internet. Filem kedua susunan ini membuat debut di Dolby Theatre di Los Angeles, California pada 2 Disember 2013. Filem terakhir memulakan debutnya di Odeon Leicester Square di London pada 1 Disember 2014.

Kesimpulan:

Walaupun perhimpunan asas dicampur, pengaturan itu merupakan pencapaian wang. Kumpulan tiga Hobbit adalah salah satu susunan filem penghasilan paling terkenal yang pernah ada. Ia ditetapkan untuk penghormatan yang berbeza dan memenangi beberapa, walaupun tidak sebanyak set pertama dari tiga.

Berikutan kejayaan kejayaan pengarah trilogi Lord of the Rings Peter Jackson pada awal tahun 2000-an, keajaiban yang jelas adalah sama ada lebih banyak karya JRR Tolkien akan mengambil adaptasi layar besar mereka sendiri atau tidak. Bagaimanapun, ada banyak pilihan, atau kebanyakan penonton tidak akan menolak kembali ke bumi Tengah. Salah satu tajuk utama adalah The Hobbit, novel ini meletakkan Tolkien di peta jika ini diterbitkan pada akhir September 1937.

Tidak mengejutkan, kisah yang berpusat pada Bilbo Baggins akhirnya membuat ini ke pawagam, dengan Jackson bukan Guillermo del Toro, mirip dengan yang dirancang sebelumnya sekali lagi menyahut cabaran. Jackson melancarkan berbagai hal dalam 2012 dengan Hobbit: Perjalanan Tidak Terduga, yang menjadi bahagian pertama trilogi, walaupun bahan sumbernya hanya merangkumi satu buku.

2013 kemudian menjadi tuan rumah The Hobbit: The Desolation of the Smaug, atau 2014 melengkapkan francais dengan pembebasan Hobbit: The Battle of the Five Armies. Mengetepikan kejayaan kewangan, filem-filem ini meninggalkan semua orang dari pembaca Hobbit yang produktif atau peminat Lord of the Rings yang kecewa dengan cara mereka sendiri. Walaupun begitu, ini tidak boleh dikatakan bahawa ansuran keempat tidak akan menarik perhatian jumlah tolol Tolkien. Oleh itu, persoalannya tetap ada: adakah kita akan melihat penambahan keempat dalam kisah Hobbit? Mari lihat bukti atau lihat kemungkinan besarnya ketika ini.

Pertama atau paling penting, penting untuk menangani kemungkinan filem Hobbit keempat dibenarkan secara sah untuk dilancarkan di tempat pertama. Oleh kerana filem-filem tersebut memiliki kewujudan penerbitan sastera JRR Tolkien, filem-filem di balik trilogi Hobbit atau Lord of the Rings harus menyusun butir-butir dengan harta tanahnya untuk pembuatannya.

Tanpa persetujuan atau kesediaan harta pusaka untuk menyerahkan hak-hak ke bumi Tengah, watak-wataknya, atau kisahnya, tidak satu pun dari mereka boleh sampai di layar lebar. Juga, menurut Jackson, harta tanah tidak terlalu berminat dengan usaha sinematik masa depan. Semasa sidang media di London pada tahun 2014, Jackson menjelaskan kerumitan di sebalik kembali menyesuaikan diri dengan alam semesta Tolkien. "Ini perkara yang sah. Estet Tolkien memiliki tulisan Profesor Tolkien. The Hobbit atau The Lord of the Rings dijual oleh Profesor Tolkien pada akhir 60-an - hak filem, ”katanya (melalui NME).

"Tetapi mereka hanya dua karya yang pernah dijual. Jadi tanpa kerjasama estet Tolkien, tidak ada lagi filem. " Tidak ketinggalan, anak lelaki JRR Christopher Tolkien tidak membuat keraguan terhadap ketidaksukaannya terhadap tafsiran Jackson terhadap ciptaan ayahnya. Dia bahkan mendakwa ini "pengkomersialan telah mengurangkan kesan estetika atau falsafah ciptaan menjadi sia-sia," memetik kebimbangannya bahawa kedua-dua siri Lord of the Rings atau Hobbit seharusnya tidak menjadi epik tindakan anggaran besar yang mereka ternyata be (melalui IndieWire). Christopher meninggal dunia pada Januari 2020, tetapi kematiannya pastinya tidak menjadikan perkara menjadi lebih rumit; sebenarnya, ini menjadikan perkara menjadi lebih rumit, kerana keinginan Tolkien yang lain perlu dipertimbangkan.

Perasaan negatifnya terhadap trilogi Jackson yang lain dengan kematiannya akan menjadi lebih banyak alasan untuk tidak membuat filem Hobbit yang lain. Sekiranya pertunjukan Hobbit keempat membuahkan hasil, kisah - atau menentukan apa yang tersisa - adalah halangan serius untuk mengatasi. Plotnya harus cukup kuat untuk membenarkan keberadaan filem itu, menambahkan sesuatu yang bermanfaat untuk kanon, atau masih memberikan konteks untuk lintasan Middle-earth.

Pada masa pembebasan trilogi asal, tidak ada rancangan konkrit untuk kesinambungan lebih lanjut, jadi Pertempuran Lima Tentera mengakhiri narasi Hobbit dengan cukup pasti. Filem ini berakhir dengan kekalahan Smaug (Benedict Cumberbatch) atau Azog (Manu Bennett). Kurcaci, setelah mendapatkan kembali Erebor, membuka kembali pintu mereka ke kota Dale yang berdekatan, atau Bilbo (Martin Freeman) pulang ke Shire dengan Satu Cincin. Selain itu, Elrond (Hugo Weaving), Galadriel (Cate Blanchett), Saruman the White (Sir Christopher Lee), atau Gandalf the Grey (Sir Ian McKellen) mengusir Necromancer ke Mordor, di mana dia akan mendedahkan dirinya serupa dengan Sauron di dalam tahun-tahun akan datang.

Ini melalui pertolongan garis dalam mengatur acara Lord of the Rings, memulakan busur Frodo Baggins (Elijah Wood) atau meletakkan tanda baca pada Paman Bilbo miliknya. Ringkasnya, semua elemen yang diperlukan adalah tepat di mana seharusnya agar kanon yang berpangkalan di Tolkien bergerak maju tanpa The Hobbit 4.

Mencuba shoehorn dalam lebih banyak kisah di mana tidak ada yang hanya akan berfungsi untuk perairan berlumpur. Selain itu, dengan siri Lord Prime of the Rings atau Hobbit prequel Amazon Prime, adalah selamat untuk mengandaikan bahawa masa lalu Zaman Kedua ini akan menjadi sorotan untuk masa depan yang akan datang - menjadikan pengembaraan Hobbit keempat menjadi impian paip untuk masa. Oleh kerana filem-filem tersebut berhutang kepada penerbitan sastera JRR

Tolkien, mereka yang berada di belakang trilogi Hobbit atau Lord of the Rings harus menjelaskan butirannya dengan harta pusaka untuk pengeluarannya. … Jadi tanpa kerjasama harta tanah Tolkien, tidak ada lagi filem. ”Sebab SEBENAR Hobbit Dibuat Tiga Filem. Warner bros melancarkan pengeluaran atau menambahkan filem ketiga untuk memaksimumkan anggaran.… Kerana kritikal yang luar biasa atau kejayaan komersial filem Lord of the Rings Peter Jackson, ini mirip dengan masalah "kapan" bukan "jika" adaptasi dari Hobbit akan melanda pawagam.

Peter Jackson's The Hobbit: Perjalanan Tidak Terduga adalah prekuel kepada trilogi Lord of the Rings, yang mungkin telah dilihat oleh kebanyakan orang yang bergegas ke Hobbit. dalam filem baru terdapat banyak anggukan atau bayangan untuk pengembaraan atau watak yang dilihat dalam LOTR, atau hubungan dengan yang akan dibuat. untuk filem-filemnya, tonton Lord of the Rings terlebih dahulu, kemudian menonton The Hobbit adalah pilihan kerana hampir sama dengan buku-buku atau tiga filem sebelumnya dalam nada atau kandungan.

Berapa banyak buku Hobbit yang ada:

Saya rasa orang bertanya apakah ada 2 buku hobbit kerana akan ada dua filem hobbit dari Peter Jackson, satu akan keluar pada bulan Disember 2012 atau yang lain pada bulan Disember 2013. Kekeliruan itu adalah semula jadi atau mungkin dijangkakan. Bagaimanapun, Peter memfilmkan tiga filem "Lord of the Rings" atau The Lord of the Rings diterbitkan dalam tiga jilid, jadi jika ada dua filem "Hobbit" apakah ini berarti ada dua buku "Hobbit"?

Secara teknis, ya, ada dua buku "hobbit" tetapi Peter Jackson hanya memiliki hak filem untuk salah satu dari mereka. Buku The Hobbit yang asli adalah sumber untuk kisah filem "Hobbit" dua bahagian; tetapi Peter Jackson telah menunjukkan ini dia akan menggunakan bahan dari kisah Lord of the Rings yang diterbitkan untuk membuat jambatan antara "Hobbit" atau "Lord of the Rings" nya.

Buku "hobbit" lain yang saya rujuk adalah Adventures of the Tom Bombadil. beberapa orang telah menuduh saya menipu dengan menyatakan bahawa ini adalah buku "hobbit" kerana ini hanya koleksi puisi atau beberapa nota tersebar yang Tolkien buru-buru patuhi sehingga sama dengan menerbitkan buku untuk kekasih Mak Cik Jane Neave. Walaupun begitu, The Adventures of the Tom Bombadil dipersembahkan kepada pembaca yang serupa dengan koleksi puisi yang disusun oleh Hobbits, sama seperti Hobbit atau The Lord of the Rings yang dipersembahkan serupa dengan yang berasal dari buku yang ditulis oleh hobbits lama dahulu, The Red Book of the Westmarch.

Juga dapat dikatakan bahawa buku The Lord of the Rings adalah buku "hobbit", kerana buku ini pastinya serupa dengan sekuel Hobbit (Rujuk Mengapa JRR Tolkien Menulis The Lord of the Rings?). atau jika anda menerima kedua-dua hujah ini, maka kita harus mengatakan bahawa terdapat tiga buku hobbit.

Sebenarnya, pada bulan Disember 2011 saya menjawab soalan Berapa Banyak Buku Hobbit yang Ada? dengan menunjukkan bahawa terdapat sekurang-kurangnya lima buku seperti itu: The Hobbit, The Lord of the Rings, The Adventures of the Tom Bombadil, The Road Goes Ever On, atau Kisah yang Belum Selesai dari Numenor atau Middle-earth, yang terakhir diterbitkan post-humous oleh Christopher Tolkien.

Adalah sukar untuk membatasi definisi seseorang tentang buku "hobbit" jika berusaha menyusun senarai buku-buku tersebut, kerana akhirnya apa yang menjadikan buku itu sebagai buku "hobbit"? Adakah ini mesti ditulis oleh JRR Tolkien? Perbezaannya mudah kabur atau anda dengan cepat mengatakan, "Tunggu! Tetapi! atau jika." Anda mesti membuat keputusan sendiri di mana anda mahu menarik garis; orang lain pasti akan tidak setuju dengan anda tidak kira bagaimana anda menentukan buku "hobbit".

1 Suka

BAGAIMANA BANYAK GERAKAN HOBBIT ADA?

Hobbit adalah siri filem yang terdiri daripada tiga filem perusahaan spekulasi tinggi yang diarahkan oleh Peter Jackson. Tiga filem tersebut ialah The Hobbit; Perjalanan yang tidak dijangka, The Hobbit; The Desolation of Smaug 2013, dan The Hobbit; The Battles of the Five Armies 2014. Filem ini berakar pada novel 1937 The Hobbit oleh JRR Tolkien, dengan sebahagian besar dari kembar tiga yang dimotivasi oleh lampiran kembalinya The King, yang memperbesar kisah yang diceritakan dalam The Hobbit, sebagai serta barang dan perangai baru yang ditulis khusus untuk filem. Bersama-sama mereka bertindak sebagai penemu trilogi filem Jackson's The Lord of The Rings.

Pembangunan

Jackson dan Walsh pada mulanya menggambarkan minat terhadap filem The Hobbit pada tahun 1995, lalu meramalkannya sebagai salah satu trilogi. Agresi bertambah besar apabila pencipta Jackson, Harvey Weinstein, memperkenalkan bahawa Saul Zaentz mempunyai prestasi yang baik untuk The hobbit, tetapi pembahagian itu secara terus terang masih dapat dikaitkan dengan United Artist. Tempat kerja United Artist dan organisasi induk Metro-Goldwyn-Mayer mula dijual pada tahun 2005, tetapi usaha Weinstein untuk membeli filem itu dari tempat kerja tidak berjaya. Weinstein meminta Jackson untuk bertahan dengan mengubah Lord of Rings. Lord of Rings diciptakan oleh New line Cinema, bukan Weinstein, dan hak mereka untuk membuat filem The Hobbit akan habis pada tahun 2010. Pada bulan September pemegang dan pentadbiran baru menunjukkan minat untuk bekerjasama dengan New Line dan Jackson untuk membuat The Hobbit.

Pesanan tontonan yang hebat untuk Hobbit dan Lord of the Rings

Tetapi pertanyaan tetap ada; manakah urutan yang baik untuk melihat dua trilogi bernyawa? Tidak ada kaedah terbaik, pasti, tetapi ada kaedah yang kami yakini masuk akal. Ini bergantung pada seberapa bersemangat anda, anda mungkin ingin mengetahui edisi panjangnya. Salah satu daripada enam filem ini dapat diakses sebagai variasi yang lebih panjang daripada yang ditayangkan di teater. Kesemuanya hanya berjalan selama tiga jam.

Lord of the Rings; persekutuan Ring 2001

Sebilangan besar filem mungkin disusun pada masa selepas trilogi The Hobbit, tetapi persahabatan Ring sebenarnya adalah inisiasi terbaik untuk bumi tengah, Hobbit, Elf, Shire dan-banyak lagi kisah The One Ring. Terlebih lagi, beberapa kisahnya adalah kunci untuk mengetahui apa yang berlaku dalam filem Hobbit. Pada mulanya, kerana filem Hobbit dimulakan dengan Bilbo lama yang menulis eksploitinya kepada Frodo, jadi debut ke Frodo adalah penting.

Dalam filem ini, Frodo dan rakan-rakannya; Aragorn, Boromir, Legolas, Peregrine dan Samwise mengambil hak milik cincin itu dan memulakan perjalanan mereka ke Mordor, di mana mereka keberatan untuk membuang cincin itu untuk merosakkannya. Sementara itu, bayang-bayang dan dikejar oleh tentera Sauron, Nazgul dan pasukan Saruman, Orc dan Uruk-hai.

The Hobbit; Perjalanan yang tidak dijangka 2012

Seperti yang diperkenalkan, kisah itu dimulai dengan Bilbo yang menjelaskan pengembaraannya ke Frodo. Kami bertekad pada waktu Bilbo mendapat pengalaman oleh ahli sihir Gandalf dan sekelompok kerdil yang ingin menuntut kembali kota mereka di gunung terpencil yang penuh dengan permata dan rumah moden untuk naga smaug. Bilbo pertama kali mendapat cengkaman pada satu Ring dalam filem ini setelah permainan tusukan dengan makhluk Gollum. Apa yang ada di dalam poketnya?

The Hobbit; Pemusnahan Smaug 2013

Bilbo, goblin yang dipimpin oleh Thorin- dan Gandalf the Grey meneruskan perjalanan mereka untuk menuntut kembali bandar. Mereka telah membuatnya meneruskan perjalanan dengan Misty Mountains , dan sekarang harus mengambil hutan Mirkwood, yang bukan tanpa bahaya dan mereka harus melakukannya tanpa Gandalf. Setelah mereka sampai ke gunung, Bilbo sebagai perompak yang teratur harus mencari Pintu rahsia dan mengatasi Arkenstone yang mahal yang dikagumi oleh goblin sebagai kunci kekuatan mereka dan mengambil alih kembali bandar mereka.

The Hobbit; Pertempuran Lima Tentera 2014

Bilbo dan syarikat digabungkan dalam perang, tarragon telah meninggalkan gunung terpencil dan orang-orang kolam-kota berada dalam risiko . Orc, brownie, elf, orang bersiap sedia untuk berperang sementara Bilbo berdagang dengan Thorin yang hebat. Gandalf juga tersimpan dalam filem ini.

Lord of the Rings; dua menara 2002

Syarikat itu patah pada akhir persahabatan, dan Frodo dan Sam meneruskan perjalanan untuk merosakkan cincin tanpa syarikat yang lain. Dalam perjalanan mereka bertemu Gollun dengan sempurna untuk pertama kalinya, sementara Aragorn, Legolas dan Gimli berangkat menjelajah Merry dan Pippin yang disita oleh orc. Mereka bertemu dengan orang-orang Rohan, itu adalah sekatan kota dan mengusir penunggang.

Lord of the Rings; Kepulangan Raja 2003

Perjalanan berbahaya Sam dan Frodo hampir selesai lebih awal berkat beberapa kerja bijak dari Gollum, tetapi tidak menghiraukan rintangan yang mereka jalani; mereka harus mendapatkan cincin itu ke dalam api Gunung Doom. Syarikat selebihnya sekarang digabungkan dengan kekuatan Rohan terlibat dalam perang dengan kekuatan hitam pusat-bumi untuk memanfaatkan Gondar, sementara pramugara kekuatannya kelihatan objektif untuk menghancurkannya dari dalam.

Susunan kronologi

Walaupun beberapa adegan dalam persahabatan Ring terjadi pada tahun-tahun sebelum filem Hobbit pertama, sebahagian besarnya disusun pada masa selepas ulang tahun ke-111 Bilbo. Dengan cara yang sama, ketika kisah Hobbit ditulis kemudian oleh Bilbo yang lebih tua, kisah itu sendiri berlaku ketika Bilbo lebih muda.

 • The Hobbit; Perjalanan yang tidak dijangka 2012
 • The Hobbit; Kehancuran Smaug 2013
 • The Hobbit; Pertempuran Lima Tentera 2014
 • Lord of the Rings; persekutuan Ring 2001
 • Tuan Cincin; Dua Menara 2002
 • Tuan Cincin; Kembalinya Cincin 2003

Urutan filem teater

Kami hanya melihat filem-filemnya agar ia ditayangkan. Kaedah itu anda mencarinya agar ada yang melihatnya, sekiranya mereka memerhatikannya pada malam-malam pembukaan mereka. Tidak ada yang salah dengan itu, tetapi jika anda melakukannya, anda akan menyelesaikan dengan mungkin yang paling lemah dari enam filem lain.

 • Lord of the Rings; Fellowship of the Ring 2001
 • Lord of the Rings; Dua Menara 2002
 • Lord of the Rings; Kepulangan raja 2003
 • The Hobbit; Perjalanan yang tidak dijangka 2012
 • The Hobbit; Kehancuran Smaug 2013
 • The Hobbit; Pertempuran Lima Tentera 2014

Bagaimana dengan filem animasi?

Ada filem animasi yang dibuat sebelum epik Jackson yang besar. The Hobbit 1977, Lord of the Rings 1978 dan Return of the King 1980 semuanya berdasarkan novel Tolkien dan kisah animasi terbaik, tetapi semuanya tidak berkembang dengan baik . Terdapat banyak filem kecil dan bahkan beberapa Lego pendek yang bertentangan dengan permainan Lego PC.

Kesimpulannya

Hobbits, percubaan organisma pendek manusia, umumnya menghargai rumah yang tenang, sederhana, dan ceria namun mampu menjadi penyebab tidak berani dan bijak. Wira The Hobbit yang ragu-ragu, Bilbo Baggins, yakin dapat menghubungkan Thorin dan 12 goblin smaugnya. Semasa perjalanan, Bilbo mencari cincin mistik yang menyediakan pemakainya yang disembunyikan, yang pada dasarnya berada di The Lord of the Rings. The Hobbit adalah kisah Bilbo berkembang dari calon kehangatan dan kemudahan kepada pesaing, bagaimanapun, menghormati, untuk kebaikan yang signifikan. The Hobbit dimodifikasi dalam sejumlah bentuk, terutama sebagai filem televisyen animasi 1977 dan sebagai siri aksi semasa 2012, 2013 yang dilayari oleh pengarah New Zealand Peter Jackson. Sinematik sebelum ini yang memberikan filem The Lord of the Rings 2001, 2002, 2003 sangat dianggap sebagai karya utama.

Soalan Lazim

Adakah terdapat filem Hobbit ke-4?

Menurut Jackson , titik akhir The Hobbit triple menonjol sebagai titik penamat dari pengubahsuaian kisah bumi pusat Tolkien. Tetapi tidak semua orang yakin akan hal itu, sebagai arahan masa lalu untuk meniru dirinya sendiri. Mungkin beberapa tahun ke depan kita memperoleh kesinambungan baru atau urutan lain. Peminat sering menduga jika akan ada bahagian ke-4 untuk The Hobbit. Malangnya, ini tidak mungkin berlaku. Inilah semua yang kami tahu mengenai The Hobbit 4.

Apakah susunan filem Hobbit yang sempurna?

Ketiga-tiga filem tersebut ialah The Hobbit; Perjalanan yang Tidak dijangka 2012, The Hobbit; The Desolation of Smaug 2013, dan The Hobbit; Pertempuran Lima Tentera 2014.

Adakah hobbit prequel kepada Lord of Rings?

Peter Jackson's The Hobbit; Perjalanan Tidak Terduga adalah pencipta tiga kali ganda Lord of the Rings. Yang mana kebanyakan orang yang berlari ke The Hobbit akan maju. Dalam filem semasa ada sejumlah busur untuk dieksploitasi atau keperibadian yang ditonton di LOTR, dan hubungan yang akan dibuat. Tetapi jika anda bukan pemimpin Tolkien yang dominan atau belum lagi menonton filem-filem sebelumnya, filem-filem tersebut mungkin akan menjadi perhatian anda.

Sekiranya saya menonton Hobbit atau LOTR terlebih dahulu?

Pesanan; tonton dua filem pertama di The Hobbit triple, tonton The Hobbit; "Pertempuran Lima Tentera," kembali dan sekarang menonton "trilogi Lord of the Rings." Sama dengan kehidupan Shirefolk yang tidak bermasalah, ini adalah kaedah pemerhatian yang mudah tetapi produktif.

apa yang tidak kena dengan filem Hobbit?

salah satu masalah utama ialah mengubah suai The Hobbit adalah bahawa smrag hidra tidak sesuai dengan syaitan semasa, menjadi lebih daripada sekadar penimbun dengan perangai buruk. Untuk menyelesaikan masalah itu, Jackson Smaug lebih kejam daripada rakan bukunya, dan penyesuaian ini berfungsi dengan baik untuk filem.

Tuan mengikut urutan kronologi cincin

:movie_camera: The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001)

:movie_camera: The Hobbit: Perjalanan yang tidak dijangka (2012)

:movie_camera: The Hobbit: The Desolation of Smaug (2013)

:movie_camera: The Hobbit: Pertempuran Lima Tentera (2014)

:movie_camera: The Lord of the Rings: Dua Menara (2002)

:movie_camera: The Lord of the Rings: Kembalinya Raja (2003)

Berapa banyak filem dalam trilogi hobbit

Terdapat 3 filem dalam trilogi hobbit

Bilakah filem hobbit ke-2 akan dilancarkan

13 Disember 2013

Judul ansuran kedua francais ini adalah The Hobbit: The Desolation of Smaug, dan filem ini akan dilancarkan pada 13 Disember 2013.

Siapa yang mengarahkan trilogi hobbit

Peter Jackson mengarahkan trilogi hobbit

Berapa banyak filem hobbit

Hobbit mempunyai 3 filem

Bilangan filem hobbit

Terdapat tiga filem hobbit

Lord of the rings dan siri hobbit mengikut urutan

Hobbit

:point_right: The Hobbit: Perjalanan yang tidak dijangka (2012)

:point_right: The Hobbit: The Desolation of Smaug (2013)

:point_right: The Hobbit: Pertempuran Lima Tentera (2014)

Tuan cincin

:o: The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001)

:o: The Lord of the Rings: Dua Menara (2002)

:o: The Lord of the Rings: Kembalinya Raja (2003)

Tarikh penerbitan hobbit

21 September 1937

Urutan filem Lord of the rings

Fellowship of the Ring (2001)

Dua Menara (2002)

Kepulangan Raja (2003)

Di mana saya boleh melihat filem hobbit

Anda boleh menontonnya di Netflix

Adakah hobbit ditulis sebelum undian

JRR Tolkien menerbitkan The Hobbit pada tahun 1937, dan buku Lord of the Rings pertama (The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring) pada tahun 1954. Dia menulis / menerbitkan The Hobbit sebelum siri Lord of the Rings, yang masuk akal, kerana The Hobbit adalah prekuel kepada The Lord of the Rings.

Di mana hobbit sebuah perjalanan yang tidak dijangka difilemkan

Ia difilemkan di New Zealand

Berapa banyak buku dalam siri hobbit

Dua

Secara teknis, ya, ada dua buku "Hobbit", tetapi Peter Jackson hanya memiliki hak filem untuk salah satunya.

adakah akan ada hobbit 4

'The Hobbit 4' sepertinya hampir tidak mungkin, jadi kemungkinan tidak akan dilepaskan. Sekiranya Jackson mendapat hak untuk adaptasi lain dari karya Tolkien, kita masih tidak dapat menjangkakan perkara itu berlaku sekitar tahun 2025 atau lebih baru, kerana belum ada perbincangan mengenainya.

Tarikh pengeluaran filem hobbit kedua

2 Disember 2013

Adakah hobbit di hadapan tuan cincin

The Hobbit berlangsung 60 tahun sebelum pengembaraan Lord of the Rings, kecuali prolog filem baru, yang berlangsung sekitar 20 minit sebelum The Fellowship of the Ring bermula.

Seorang Hobbit yang enggan, Bilbo Baggins, melakukan perjalanan ke Gunung Lonely dengan sekelompok kerdil yang berapi-api untuk mengambil rumah gunung mereka dan emas yang dikandungnya dari naga Smaug.

Bilbo Baggins terlibat dalam usaha untuk memulihkan kerajaan kerdil Erebor yang hilang dari naga Smaug yang menakutkan. Didekati tanpa disangka oleh penyihir Gandalf the Gray, Bilbo mendapati dirinya bergabung dengan sebuah syarikat dengan tiga belas orang kerdil yang diketuai oleh pahlawan legenda Thorin Oakenshield. Perjalanan mereka akan membawa mereka ke alam semula jadi; melalui tanah berbahaya yang penuh dengan goblin dan orc, wargs mematikan dan labah-labah gergasi, shapeshifters dan penyihir. Walaupun objektif mereka adalah di sebelah timur dan di gurun Lonely Mountain, mereka mesti melarikan diri dari terowong goblin, di mana Bilbo bertemu makhluk yang akan mengubah hidupnya selamanya ... Gollum. Di sini, bersendirian dengan Gollum, di tepi tasik bawah tanah, Bilbo Baggins yang rendah hati tidak hanya menemui kedalaman licik dan keberanian yang bahkan mengejutkannya, dia juga merebut cincin "berharga" Gollum yang memegang kualiti yang tidak dijangka dan berguna ... Cincin emas sederhana yang terkait dengan nasib seluruh bumi Tengah dengan cara Bilbo tidak dapat mengenalinya.

Suatu ketika dahulu, Kerajaan Gunung Lonely Erebor diambil dari kurcaci oleh naga jahat Smaug. Pada suatu hari, Hobbit Bilbo Baggins yang muda menerima kunjungan yang tidak dijangka dari penyihir Gandalf the Grey dan dua belas orang kerdil yang kehilangan tempat tinggal yang diketuai oleh bekas raja mereka Thorin dan memutuskan untuk mengalahkan Smaug dan memulihkan Erebor dan harta karun mereka. Bilbo bergabung dengan syarikat itu dalam perjalanan yang tidak dijangka melalui tanah berbahaya di Middle-earth di mana mereka mesti melawan Troll, Orcs dan makhluk ajaib yang lain. Bilbo juga bertemu dengan Gollum dan menemui cincin sihirnya yang hilang.

Hobbit yang diberi nama baik bernama Bilbo Baggins, memulai perjalanan untuk merebut kembali kerajaan dan permata yang sangat penting, dengan dua belas orang kerdil dan seorang penyihir bernama Gandalf the Grey. Separuh perjalanan, Bilbo memulakan cincin emas ajaib, yang dicuri atau diperolehnya dari Gollum.

Dengan hari-hari pengembaraan dan kegembiraannya hampir dilupakan, kini Bilbo Baggins yang berusia 111 tahun akhirnya berjaya menjadi cara hidup yang lebih konvensional, selesa dan yang paling selamat di Green County yang dicintainya. Hampir enam puluh tahun sebelum pembentukan The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001), ketukan di pintu Bilbo dari bijak Gandalf the Gray dan pelbagai kerdil yang tidak terkawal yang diketuai oleh Raja Thorin II Oakenshield menyiapkan tanah untuk yang tidak dijangka usaha untuk membantu mereka menuntut kembali tanah air mereka, Erebor. Ketika Lonely Mountain diambil alih oleh naga cinta emas raksasa, Smaug, masyarakat yang tidak mungkin ini akan menghadapi cabaran yang kemudian akan menutup nasib seluruh bumi Tengah.

Jauh sebelum Frodo Baggins (Elijah Wood) melakukan perjalanan sukarnya ke Mordor, pamannya yang berani Bilbo memulakan pengembaraan selama bertahun-tahun. Kisah Bilbo bermula ketika penyihir hebat Gandalf muncul di pintu depannya dengan tawaran yang paling luar biasa. Dipindahkan dari kubu besar mereka di Gunung Lonely oleh Smaug - seekor naga tamak yang mengidamkan emas mereka - sebuah komuniti bangsawan kerdil dihapuskan oleh serangan mengejut dari orc raksasa, yang pemimpinnya yang ketakutan, Pale Orc, membunuh raja mereka dengan cara yang luar biasa pertempuran. Sekarang Thorin, keturunan raja, bertekad untuk merebut kembali kerajaan gunungnya untuk rakyatnya. Bersama dengan pasukan kerdil yang tak kenal takut, Thorin dan Gandalf merekrut Bilbo untuk membantu mereka dalam usaha mereka, kerana Hobbit memiliki kemampuan unik untuk tidak dapat dikesan setiap kali mereka memilih. Sebelum Bilbo, Gandalf, dan Dwarves dapat mencapai The Lonely Mountain dan mengalahkan Smaug, namun, mereka harus menghadapi troll, goblin, raksasa batu, Gollum (Andy Serkis) dan bahkan Pale Orc yang ditakuti sendiri.

Soalan Lazim (Soalan Lazim)

S: Adakah Hobbit merupakan prekuel kepada Lord of the Rings?

The Hobbit: Perjalanan Tidak Terduga oleh Peter Jackson adalah prekuel bagi trilogi Lord of the Rings, yang akan dilihat oleh kebanyakan orang yang bergegas ke The Hobbit. Dalam filem baru, ada banyak anggukan atau bayangan petualangan atau watak yang dilihat dalam LOTR, dan hubungan yang akan dibuat.

S: Adakah Lord of the Rings dan The Hobbit terhubung?

Lord of the Rings dan The Hobbit saling berkaitan kerana keduanya terletak di alam semesta yang sama, Middle-earth. Walaupun mereka berada di alam semesta yang sama, The Hobbit ditetapkan 60 tahun sebelum The Lord of the Rings.

S: Adakah akan ada filem Hobbit ke-4?

The Hobbit dan The Lord of the Rings dijual oleh Profesor Tolkien pada akhir 1960-an - hak filem, ”katanya (melalui NME). "Tetapi ini adalah satu-satunya karya yang pernah dijualnya. Jadi tanpa kerjasama harta tanah Tolkien, tidak akan ada lagi filem. "

S: Bagaimana Frodo mati?

Semasa berkhemah di Weathertop Hill, mereka diserang oleh lima Nazgûl. Pemimpin Nazgûl menikam Frodo dengan pisau Morgul; Aragorn mengalahkan mereka dengan api. Sepotong pisau itu tetap berada di bahu Frodo dan, menuju ke jantungnya, mengancam untuk mengubahnya menjadi momok di bawah kawalan Nazgul.

S: Mengapa Hobbit tidak sebaik LOTR?

Telur Paskah dan peringatan dari The Lord of the Rings tanpa malu-malu dipaksa memasuki subplot The Hobbit yang tidak perlu. The Hobbit jatuh ke dalam perangkap prekuel dengan terlalu fokus pada masa lalu dan tidak cukup untuk menceritakan kisahnya sendiri. Seperti yang asal, The Lord of the Rings tidak mempunyai masalah ini.

Q: Adakah Aragorn separuh bunian?

Aragorn bukan setengah bunian, dia adalah pecahan kecil dari bunian. Elros, yang merupakan bunian separuh (sebenarnya 9/16), adalah leluhurnya yang sangat jauh. Tetapi yang lebih penting, pewaris Elros tidak mempunyai pilihan selain menjadi bunian atau manusia, walaupun Valar memberi mereka jangka hayat yang luar biasa panjang.

S: Berapa umur Gandalf?

Gandalf berjalan di Bumi Tengah selama 2,019 tahun, tidak menua dan muncul sebagai manusia berjanggut kelabu sekitar 60 tahun. Tetapi sebagai Maia, dia hidup sekurang-kurangnya 9.000 tahun sebelum Middle-earth wujud. Ini bermaksud bahawa usia sebenarnya hampir 11,000 tahun.

Kesimpulannya

Hobbit adalah filem yang terkenal. Ia mempunyai tiga bahagian: Tiga filem tersebut ialah The Hobbit : An Unknown Journey (2012), The Hobbit : The Desolation of Smaug (2013), dan The Hobbit : The Battle of the Five Armies (2014).