10. Santa Monica Pier, California, Amerika Syarikat

Jeti ini menghiburkan orang sejak tahun 1909. Terletak di pantai Lautan, dermaga ini menawarkan untuk menemui karusel klasiknya, beratus permainan, akuarium dan tarikan. Ferris Whee dikuasakan oleh tenaga suria dan roller coaster mengelilingi taman.

Kenapa mesti ke sana?

Taman kecil dan mudah diakses untuk bersiar-siar sekali di pantai Barat.

Bagaimana untuk sampai ke sana?

Sampai di sana dengan berjalan kaki - dermaga dijumpai di antara Ocean dan Colorado Avenue.

9. Port Aventura Mediterrània, Sepanyol

Membentang di sepanjang Costa Brava dan Costa Dorada, taman ini memang menawarkan beberapa hiburan yang menarik. Dikelilingi dengan desa-desa Mediterania yang tenang, Port Aventura menawarkan para pelancong untuk mencuba Furius Baco yang terkenal - orang yang dilemparkan mencapai kelajuan 135 km / j!

Kenapa mesti ke sana?

Taman ini dikelilingi dengan bandar-bandar peranginan, jadi selesa untuk mengunjunginya semasa percutian musim panas anda.

Bagaimana untuk sampai ke sana?

Akses mudah dengan kereta api atau kereta.

8. Calaway Park, Alberta, Kanada

Taman mesra keluarga mempunyai koleksi perjalanan, sesuai untuk pelbagai peringkat usia. Taman ini juga dipenuhi dengan penghibur jalanan, juggler, badut dan pertunjukan. Salah satu taman hiburan terbesar dan paling popular di Kanada, Calaway dibuka sepanjang tahun.

Kenapa mesti ke sana?

Taman hiburan terbesar di Kanada Barat; mesra keluarga.

Bagaimana untuk sampai ke sana?

Pergi ke sana dengan kereta atau bas. Ia terletak 10 km (6 mi) dari Calgary.

7. Rollercoaster dan Fun Fair Amusement Park, Minato Mirai, Yokohama, Jepun

Sekarang mengenai teknologi, Jepun adalah antara pemimpin di dunia. Taman hiburan ini mempunyai tunggangan dan roller coaster biasa anda, tetapi dengan beberapa kelainan gila. Sama seperti coaster selam Vanish, yang terus menuju koridor di bawah air.

Kenapa mesti ke sana?

Sentuhan Jepun ke taman hiburan menjadikannya sedikit lebih menarik. Seperti Cosmo Clock 21 Ferris Wheel, yang juga merangkumi pertunjukan lampu.

Bagaimana untuk sampai ke sana?

Akses mudah dengan pengangkutan awam - keluar di stesen Minato Mirai.

6. Gardaland, Tasik Garda, Itali

Taman hiburan terbesar di Itali, Gardaland mempunyai pelbagai perjalanan, roller coaster dan perjalanan air. Taman-tamannya mempunyai patung topiary yang indah dan pengunjung boleh menginap di hotel seperti istana. Sea Life Aquarium menampilkan kehidupan laut di habitat semula jadi yang dicipta semula.

Kenapa mesti ke sana?

Taman serba boleh di tebing Tasik Garda, yang terbaik di negara ini. Aktiviti untuk kanak-kanak.

Bagaimana untuk sampai ke sana?

Terletak di antara bandar Peschiera dan Lazise.

5. Pulau Sentosa, Singapura

Seluruh pulau didedikasikan untuk hiburan. Dari roller coaster, tarikan air, golf hingga rama-rama, taman haiwan dan taman tema Universal Studios. Pulau resort mempunyai semua yang anda perlukan, termasuk dua hotel.

Kenapa mesti ke sana?

Salah satu taman hiburan terbesar di Asia, dikunjungi oleh 5 juta pelancong setiap tahun.

Bagaimana untuk sampai ke sana?

Boleh ke sana dengan menaiki bas. Walau bagaimanapun, perjalanan menaiki Kereta Gantung jauh lebih menarik dan menjadi tarikan tersendiri.

4. Prater, Vienna, Austria

Dari banyak perjalanan, Praterturm mesti menjadi yang paling menarik - ayunan terbang 117 m adalah yang tertinggi di dunia! Dibuka sepanjang tahun, taman hiburan di bandar bersejarah itu bebas masuk dan hanya tarikan individu sahaja dikenakan bayaran. Oleh itu, sangat menyeronokkan untuk diterokai.

Kenapa mesti ke sana?

Anda mesti menaiki Praterturm itu sekurang-kurangnya sekali seumur hidup anda.

Bagaimana untuk sampai ke sana?

Taman ini terdapat di daerah ke-2 (Leopoldstadt) di Vienna.

3. Knoebels Amusement Park, Pennsylvania, Amerika Syarikat

Taman hiburan mempunyai beberapa roller coaster klasik, dan juga perjalanan yang lebih baru. Roller roller kayu di taman, korsel tahun 1913 dan perjalanan gelap rumah berhantu memberikan Knoebels perasaan bersejarah. Pintu masuk adalah percuma - pro lain untuk pengunjung.

Kenapa mesti ke sana?

Taman klasik, tidak mahal.

Bagaimana untuk sampai ke sana?

Pergi ke sana dengan kereta, kerana ia mempunyai tempat letak kenderaan percuma.

2. The Walt Disney World Resort, Orlando, Florida, Amerika Syarikat

Walaupun terdapat banyak taman Disneyland di seluruh dunia, Disney World di Florida adalah tarikan paling banyak dikunjungi di dunia - 52,5 juta pelawat menghadiri taman ini setiap tahun! Sama seperti taman di California, Disney World adalah taman klasik, yang dikembangkan oleh Walt Disney sendiri.

a

Kenapa mesti ke sana?

Dunia hiburan yang sejati, tanah dongeng, yang memberikan pengalaman yang tidak dapat dilupakan.

Bagaimana untuk sampai ke sana?

Lapangan Terbang Antarabangsa Orlando berjarak 45 minit pemanduan dari taman. Akses mudah dengan kereta api, bas atau kereta.

1. Cedar Point, Ohio, Amerika Syarikat

Taman ini mempunyai 16 roller coaster - nombor kedua terbesar di dunia! Ia juga mempunyai kawasan kanak-kanak dan taman air. GateKeeper dibuka tahun lalu: Jatuhan Sayap Berukuran 52 m (170 kaki) adalah yang tertinggi di Bumi! Nampaknya taman hiburan adalah mengenai perjalanan.

Kenapa mesti ke sana?

Koleksi roller coaster terbesar, termasuk GateKeeper yang menarik.

Bagaimana untuk sampai ke sana?

Akses mudah dengan bas atau kereta api.

YOUTUBE: Tempat menyeronokkan terbaik di dunia

Soalan Lazim

1. Apakah tempat terburuk di dunia?

Jawapan: membuang laman web

2. Yang manakah bandar teratas di dunia?

Jawapan: Bhaktapur (Kota Dewa)

Apa tempat paling menyeronokkan di dunia? Keseronokan adalah sesuatu yang kita semua nantikan ketika merancang percutian. Mungkin itulah sebabnya taman hiburan tetap berada di kedudukan teratas dalam senarai perkara yang harus dilakukan dalam pelbagai jenis percutian. Sama ada kanak-kanak, dewasa, atau remaja, taman hiburan adalah tempat seseorang mula mengingati kenangan masa kecil dan menemui kebahagiaan lagi.

Tempat menyeronokkan di Dunia Terbaik

Sama ada anda ingin memotret keajaiban dongeng atau ingin kagum dengan perjalanan paling gila, banyak tempat dapat memberi anda peningkatan adrenalin. Walaupun Disneyland adalah nama pertama yang diingati oleh semua orang ketika mereka mendengar taman tema, periksa taman penyegaran menarik di dunia ini yang menawarkan pengalaman untuk dipuja selamanya.

Efteling, Belanda Berikut adalah sepuluh tempat menyeronokkan terbaik di dunia:

1. Universal Studios, Singapura

:black_small_square: Dikenali sebagai salah satu taman yang paling menarik di Asia, Universal Studios Singapore mempunyai 24 tarikan di bawah tujuh lokasi, termasuk Hollywood, New York, Sci-Fi City, Far Away, Madagascar, The Lost World, dan Ancient Egypt.

:black_small_square: Landskap yang menarik memberikan taman ini tempat yang istimewa sebagai salah satu jenisnya di dunia, dan ini benar-benar setara dengan salah satu taman hiburan yang paling indah di dunia.

2. Gardaland, Itali

:black_small_square: Dianggap sebagai salah satu taman hiburan tertinggi di dunia, Gardaland terletak di bahagian timur laut Itali dan merupakan perjalanan yang luar biasa untuk semua orang.

:black_small_square: Mulakan pengembaraan yang menyeronokkan dengan sumber air bertema yang baik, dengan perjalanan yang menarik termasuk Blue Tornado, Raptor, Magic Mountain, Sequoia Adventure, Oblivion - The Black Hole, dan banyak lagi. Walaupun ia juga memastikan yang paling menarik di antara taman hiburan terbaik di dunia, tidak akan ada momen yang membosankan di Wonderland ini.

3. Disneyland, Paris

:black_small_square: Disneyland Paris adalah salah satu tarikan simfoni yang terkenal sebagai antara taman rekreasi paling terkenal dan terbesar di dunia. Tema hebat seperti Big Thunder Mountain dan Pirates of the Caribbean adalah beberapa keajaiban yang tidak boleh dilewatkan ketika anda memasuki taman tema yang paling dicari di seluruh Eropah.

:black_small_square: Selain itu, Disneyland juga menawarkan prasyarat hiburan, lawatan muzik kelas dunia, perjalanan roller coaster, membeli-belah, dan banyak lagi. Tidak syak lagi, ia adalah salah satu taman hiburan paling popular di dunia dan merupakan antara tempat paling popular untuk dikunjungi di Paris, untuk kanak-kanak dan orang dewasa.

4. Pleasure Beach, United Kingdom

:black_small_square: Mereka yang mencari alasan untuk mengunjungi UK dari India pada musim panas tidak akan pernah mencari alasan yang lebih baik daripada menjelajahi Pleasure Beach, Blackpool, yang merupakan satu pengalaman untuk semua.

:black_small_square: Dianggap sebagai salah satu taman hiburan terbesar di dunia, Pleasure Beach menampilkan pertunjukan panggung yang popular seperti Hot Ice, Craig Cristian Ken Webster, dunia Nickelodeon, dan pilihan roller coaster kepala yang menggembirakan, serta pertunjukan hebat dan potongan harga yang luar biasa.

5. Alton Towers, United Kingdom

:black_small_square: Dibuka pada tahun 1980, Alton Towers di UK adalah salah satu taman hiburan teratas di dunia, merangkumi taman hiburan, taman air, dan hotel dan bilik rawatan di Staffordshire, England.

:black_small_square: Mulakan perjalanan keseronokan dan meditasi yang tidak dapat dilupakan mengenai tema tropika Caribbean, penjelajahan plum, peluncuran air Master blaster, dan perjalanan santai di Alton Towers. .

6. Disney Studios Disney, Orlando

:black_small_square: Diilhamkan oleh Hollywood tahun 1930-an dan 40-an, Disney's Hollywood Studios adalah salah satu taman hiburan terindah di dunia yang terdapat dalam filem klasik.

:black_small_square: Enam Hollywood Boulevard yang terkenal, Echo Lake, jalan-jalan Amerika, halaman Animasi, Toy world, dan Strong Place menawarkan pengalaman hebat. Pertunjukan pentas yang menakjubkan, pemandangan Magic Kingdom, penerbangan ruang 3-D, dan pengalaman menjamu selera yang hebat, dan banyak lagi menjadikan taman ini salah satu taman hiburan teratas di dunia.

7. The Magic Kingdom of Walt Disney World, Amerika Syarikat

:black_small_square: Sebagai salah satu taman hiburan terbesar di dunia, Walt Disney World Magic Kingdom adalah kegemaran. Terletak di Teluk Bay, antara watak Disney kegemaran anda dan taman muzium experie di Belanda.

:black_small_square: Efteling adalah tempat yang bagus untuk mengenang masa kecil anda Adventureland, Frontierland, Liberty Square, Fantasyland, Tomorrowland, dan Cinderella Castle, di mana impian berada di karnival ajaib escapade. Dunia Magic Walt Disney adalah hadiah untuk kehidupan Walter Elias Disney dan bakat dan dedikasi organisasi Walt Disney.

8. Efteling, Belanda

:black_small_square: Amorist fantasi yang unik. Dari tarikan hingga ke festival, semuanya menggembirakan. Beberapa perjalanannya yang terkenal adalah Flying Dutchman, Pinocchio, Polka Marina, setengah bulan, Baron 1898, Father Morgana, dan Ravelin, yang dapat mengubah minda manusia menjadi kenyataan.

:black_small_square: Selain menikmati perjalanan yang menyeronokkan ini, anda juga dapat menyaksikan pertunjukan air paling luas di Eropah. Ia dilihat sebagai salah satu tarikan paling indah di dunia.

9. Port Aventura, Sepanyol

:black_small_square: Port Aventura adalah salah satu taman hiburan yang paling banyak dikunjungi di dunia, di mana seseorang dapat memperoleh pengalaman menjelajahi dunia eksplorasi keseronokan, bersantai, dan makanan — yang terletak di tengah-tengah Costa Dorada.

:black_small_square: Port Aventura adalah taman tema Eropah berdasarkan peradaban sejarah (Mediterranean, Far West, Mexico, China, dan Polynesia) dan Sesame Street dan kejutan yang merangkumi Raja Khanuja yang megah, kejatuhan paling licin di Eropah. Fikirkan perkara ini semasa anda mencari taman pengembaraan terbaik di dunia.

10. Legoland, Denmark

:black_small_square: Dunia kecil yang mempesonakan dan dunia indah yang dibuat sepenuhnya dari LEGO Bricks menanti anda di Legoland, Denmark, salah satu taman hiburan terkemuka di dunia. Terlibat dalam semua Kegemaran anda.

:black_small_square: Legoland bekerja, pengalaman mengejar hantu di labirin cermin yang indah, di antara saintis gila, memenuhi eksperimen gila, dan melakukan banyak lagi.

:black_small_square: Jangan lupa jalan-jalan salji yang hebat di mana anda boleh melalui jalan Polar, Lego Canoe, X-treme Racers, coaster kecil, dan perjalanan keluarga.

Ringkasan Dunia dipenuhi dengan pelbagai laman menarik dan tempat-tempat yang mengagumi untuk dikunjungi, sangat sukar untuk menyusun senarai yang terbaik. Senarai tempat elit dunia untuk dikunjungi mesti merangkumi taman-taman yang hebat, seperti Universal Studio, Gardaland, dan sebagainya, yang masing-masing dipenuhi dengan banyak laman web kesepian atau tempat yang mesti dikunjungi.

Soalan Lazim

Orang biasanya mengemukakan banyak soalan mengenai tempat-tempat bersenang-senang terbaik di dunia. Kami membincangkan beberapa perkara di bawah:

1. Di manakah tempat tercantik di bumi?

Untuk menjadikan percutian anda lebih selesa, berikut adalah tujuh tempat paling indah di Dunia untuk anda. :black_small_square: Ha, Long Bay - Vietnam. :black_small_square: The Colosseum - Itali. :black_small_square: Hutan hujan Amazon - Amerika Selatan. :black_small_square: Piramid Giza - Mesir. :black_small_square: Taj Mahal - India. :black_small_square: Angkor Wat - Kemboja. :black_small_square: Grand Canyon - Amerika Syarikat.

2. Apa yang dilakukan oleh orang biasa untuk berseronok?

Slivers kecil yang tersisa biasanya dihabiskan untuk mencuba perkara baru. :black_small_square: Membaca. Saya seorang pembaca yang rakus. :black_small_square: Berjalan-jalan lama. :black_small_square: Bermain permainan papan dan kad :black_small_square: Geocaching. :black_small_square: Sukarelawan. :black_small_square: Bermain dengan anak-anak saya. :black_small_square: Membintangi bintang. :black_small_square: Pengumpulan batu.

3. Apakah perkara yang paling menggembirakan di Dunia?

Lapan Tempat Terindah di Dunia: :black_small_square: Zhangye Danxia Geopark, China. :black_small_square: Venice, Itali. :black_small_square: Taman Negara Banff, Kanada. :black_small_square: Great Ocean Road, Australia. :black_small_square: Machu Picchu. :black_small_square: Pamukkale, Turki. :black_small_square: Jepun pada Musim Cherry Blossom. :black_small_square: Pitons, St Lucia.

4. Siapakah bandar terbaik di Dunia?

Cari tahu jika bandar yang anda tinggali telah mendapat tempat di lima teratas: :black_small_square: London (UK) - ia mengambil tempat nombor satu untuk tahun kelima berturut-turut. :black_small_square: New York (Amerika Syarikat) :black_small_square: Paris, Perancis) :black_small_square: Moscow (Rusia) :black_small_square: Tokyo (Jepun)

5. Apakah keadaan yang paling baik?

Kentucky :black_small_square: Kentucky berada di kedudukan teratas untuk negara yang paling baik, AS, diikuti oleh New Mexico dan Oklahoma. Organisasi bukan untung yang bertujuan untuk mendidik dan memberi inspirasi kepada orang-orang untuk memilih kebaikan, meninjau ribuan individu dari semua 50 negeri untuk membuat senarai negeri yang paling baik.

Kesimpulan Membentangkan senarai 10 tempat paling menyeronokkan untuk dikunjungi di seluruh dunia. Senarai ini merangkumi Universal Studios eksotik, Gardaland, Disneyland, Pantai Pleasure, Alton Towers untuk dikunjungi. Begitu juga, beberapa di antaranya sangat popular, ada di antaranya adalah tempat yang mungkin tidak pernah anda dengar.