Perkara yang perlu disyukuri

Bersyukur adalah merasakan rasa penghargaan atau rasa syukur yang mendalam. Anda boleh berterima kasih untuk apa sahaja dalam hidup anda: kesejahteraan anda, pekerjaan anda, soneta nombor satu anda, beberapa espresso. Anda boleh menghargai hujan lebat yang sangat diperlukan atau hari yang cerah, isyarat bijaksana yang dilakukan oleh orang asing, atau ingatan sementara.

100 Perkara Yang Harus Bersyukur

Kami menganggap saat-saat yang sangat baik - bahawa kemajuan di tempat kerja, melalui kesempatan lain dengan rakan dan keluarga kami - bagaimanapun, tidakkah seharusnya ada sesuatu yang diperkatakan mengenai kekayaan kecil itu?

Terdapat nilai yang tidak dapat dinafikan dalam minit yang tidak biasa sepanjang hari yang membuat anda tersengih. Pertunjukan penerokaan dengan ucapan terima kasih dapat memperluas kesejahteraan umum anda, dari hubungan yang lebih baik hingga rehat yang lebih mudah.

Perlukan sedikit bantuan untuk meninjau beberapa perkara yang harus dihargai? Kami telah melindungi anda. Berikut ini adalah 100 kemenangan kecil, minit, dan perkara-perkara yang harus kita syukuri secara konsisten. Sejak betul, perkara biasa menjadikan hidup fenomenal.

Bersyukurlah untuk ...

 1. Haiwan peliharaan anda. Kajian menunjukkan pemilikan haiwan kesayangan membina kebahagiaan.

 2. Membuat trem tidak lama sebelum pintu masuk ditutup . Kemenangan!

 3. Hari rambut yang hebat . Kelembapan tidak menjadi teman.

 4. Espresso pagi anda . Secawan joe mempunyai kelebihan perubatan yang luar biasa. Juga, adalah pengampunan yang baik untuk mencari rakan anda sebelum hari anda bermula.

 5. Kedua, anda mempunyai perubahan yang tepat . Dengan kaedah lain apa yang anda katakan anda akan menggunakan wang tersebut?

 6. Filem itu secara konsisten membuat anda tergelak . Chuckling telah dikaitkan dengan kelebihan perubatan dari kerangka keselamatan yang unggul untuk menurunkan tekanan peredaran darah.

 7. Pada ketika pemandu pengangkutan melihat anda berlari dan menahan 10 saat tambahan untuk membiarkan anda terus berjalan . Tidak perlu duduk dalam hujan lebat untuk anda.

 8. Pada saat seseorang melihat tangan anda penuh dan membuka jalan masuk untuk anda . Cuba jangan memikirkan sedikit kekuatan isyarat kecil.

 9. Kesejahteraan anda. Semakin anda suka kemakmuran anda, semakin anda akan memfokuskannya. Berikut adalah beberapa perkara yang perlu diingat mengenai kesejahteraan anda.

 10. Hari-hari cuaca sejuk yang berseri. Banyak individu bergantung pada "blues musim sejuk" semasa peralihan sesekali, menjadikan hari-hari "hangat dan cerah" secara gembira pada musim ini sebagai berkat yang berharga.

 11. Sahabat yang dikasihi . Kajian menunjukkan menghabiskan masa dengan BFF anda dapat menurunkan tekanan.

 12. Waktu istimewa tahun ini. Mereka tidak menyebutnya "musim paling hebat" tanpa akhir. Inilah cara untuk menyampaikan kegembiraan tempoh bersama anda sepanjang tahun.

 13. Rakaman anjing kecil. Bagaimana mungkin anda menentang wajah ini?

 14. Rancangan TV # 1 anda . Anda benar-benar tidak dapat menahan keinginan untuk memasukkan sumber daya ke dalam segitiga cinta atau pertunjukan yang lezat. Orang ramai mempunyai mental untuk berhubung dengan watak anekdot.

 15. Koleksi Adele. Atau sebaliknya ada muzik yang bersemangat, selain itu. Penjelajahan menunjukkan bahawa anda tidak dapat menahan keinginan untuk mengikuti lagu yang menyedihkan - dan mereka mempunyai kelebihan mental.

 16. Yang kedua ketika makanan anda datang di kafe. Slobber.

 17. Wajah anak muda anda setelah mereka mendapat hadiah. Itulah yang menyerupai euforia yang tidak diselaraskan.

 18. Kad untuk mengucapkan terima kasih. Rasanya pada dasarnya sama untuk menghantarnya seperti untuk mendapatkannya.

 19. Kebebasan untuk masuk. Pemeriksaan menunjukkan menolong orang lain tidak hanya menyebabkan mereka merasa lebih baik, namun, ia juga menyokong kegembiraan anda.

 20. Rakan sekerja anda. Anda menghabiskan sebahagian besar waktu kerja dengan berjaga dengan mereka. Mereka pasti menyebabkannya seharian merasa lebih tahan lama.

 21. Pada ketika lagu utama anda meneruskan radio pada detik yang ideal. Biarkan diketahui, anda telah benar-benar menghancurkan lengan anda ketika jam anda melalui pembesar suara. Ini menyerupai nasib sebagai sekutu anda.

 22. Pendakian yang luar biasa. Pada ketika anda sudah siap, sepertinya anda telah mencapai beberapa pencapaian yang luar biasa. Tambahan pula, tidak ada kelebihan untuk melaburkan tenaga secara semula jadi.

 23. Tempat duduk yang benar-benar menyenangkan. Tunggu selamat datang (ia bermanfaat untuk anda!).

 24. Pada ketika anda bangun sebelum berhati-hati dan bergerak kembali selesai . Beberapa jam lagi untuk berehat? Markah.

 25. Tidak menetapkan amaran pada akhir minggu . Skor sekali lagi.

 26. Coklat. Terdapat kelebihan perubatan untuk merawat manis jika anda memerlukan penjelasan.

 27. Pada ketika anjing anda gembira melihat anda. Fido mencintaimu dengan tegas, bagaimanapun, penyelidikan juga menunjukkan anjing-anjing yang menganggap kamu menyukai keluarga dan mengurangkan kegelisahan.

 28. Bantuan keluarga . Mereka mempunyai punggung anda.

 29. Persahabatan dewasa . Beberapa perkara bertambah baik seiring bertambahnya usia. Penjelajahan menunjukkan kekeluargaan yang tersayang membantu meningkatkan jangka hayat.

 30. Menjadi campuran dalam buku yang baik. Kajian menunjukkan bahawa fiksyen yang teliti benar-benar menjadikan anda lebih penyayang, semua perkara dipertimbangkan. Berikut adalah beberapa idea sekiranya anda mencari novel lain.

 31. Tudung yang selesa. Musim sejuk bermaksud memakai pemuda yang mengerikan sepanjang hari, secara konsisten.

 32. Berkesan membuat formula sukar. Dan selepas itu memakannya secara keseluruhan keajaiban syurgawi. Mencari formula lain? Cuba salah satu daripadanya.

 33. Separuh lagi anda. Tidak ada bezanya jika itu adalah seorang beau, kekasih, pasangan, isteri, atau sekadar orang luar biasa. Hubungan ini membantu kesejahteraan kita.

 34. Lawatan. Pertunjukan penerokaan mengatur perjalanan akan membantu kebahagiaan anda. Pilih tempat dan kepala.

 35. Makanan ringan yang diberikan oleh pejabat. Tidak ada apa-apa dengan menghargai makanan percuma.

 36. Sendirian masa. Kadang-kadang, ia dapat terasa kurang berharga daripada yang sebenarnya. Inilah cara untuk mengetahui bagaimana menerima masa bersendirian.

 37. 22 Disember. Itulah titik di mana hari-hari mula bertambah lama sekali lagi. Tiga sorakan untuk (akhirnya) lebih banyak cahaya siang!

 38. Kasut yang berpatutan. Ia menyerupai berjalan di atas bantal.

 39. Ketua yang luar biasa. Pentadbiran anda berperanan besar dalam kesejahteraan persekitaran kerja anda. Lebih-lebih lagi, semakin baik persekitaran kerja, semakin gembira anda.

 40. Baju malam yang paling digemari. Atau di sisi lain sebarang pengaturan pakaian tidur selain. Apa yang anda pakai untuk tidur menjadikan rehat anda untuk kemajuan.

 41. Menjadi ibu bapa . Orang kecil comel dan menghiburkan - tetapi anda pasti hebat.

 42. Menjadi bujang . Pertimbangkan berapa banyak kebebasan yang anda ada. Anda tidak dicirikan oleh status hubungan anda.

 43. Sepasang seluar yang luar biasa. Perbincangan mengenai pertolongan kepastian.

 44. Menawarkan senyuman kepada orang luar. Melakukannya akan meningkatkan kepuasan anda.

 45. Ikatan Kin. Tidak ada yang serupa dengan mereka. Inilah pengesahan.

 46. Minuman campuran yang dibuat sepenuhnya . Paling sesuai dipadankan dengan malam Jumaat. Cubalah salah satu rancangan menarik ini.

 47. Atau sekali lagi lager khas yang hebat. Semakin banyak majlis, semakin baik.

 48. Atau sekali lagi wain. Apa sahaja yang anda suka, betul-betul.

 49. Orang-orang anda. Kajian menunjukkan bahawa memanggil ibu anda dapat mengurangkan tekanan, jadi dapatkan telefon itu!

 50. Petang Jumaat. Betul, adakah kecenderungan yang lebih disukai daripada menyedari bahawa anda mempunyai dua hari percuma?

 51. Pagi Ahad. Sangat sesuai untuk makan tengah hari awal.

 52. Netflix. Tendang kembali, bersantai dan menonton keseluruhan tempoh "Memalukan." Anda telah memperolehnya.

 53. Sedang dirasakan. Terdapat sebilangan kumpulan yang hanya membuat anda, tidak kira sama ada hubungan anda dengan lebih awal daripada setiap pertemuan atau cara anda menangis ketika anda merasa bingung. Tambahan lagi, itu sangat mengagumkan.

 54. Jenaka yang luar biasa . Inilah yang percuma untuk dikongsi di persekitaran kumpulan anda yang seterusnya: Mengapa Clydesdale mendapatkan kuda itu segelas air? Jawapan: Kerana dia adalah kuda kecil.

 55. Berada di luar. Udara dan cahaya matahari semula jadi - siapa yang mahukan apa-apa lagi? Ia juga mempunyai manfaat kesihatan psikologi yang luar biasa.

 56. Makan malam yang luar biasa dengan sahabat lama. Eksplorasi menunjukkan bahawa berkongsi makan malam berkaitan dengan amalan prososial dan amal.

 57. Memuji kumpulan anda. Root, root, tarik untuk kumpulan tuan rumah. Sains mengatakan bahawa dapat meningkatkan kesejahteraan dan kebahagiaan anda.

 58. Hujung minggu yang panjang. Adakah perkara kedua terbaik dekat dengan hujung minggu yang panjang? Minggu yang dipenuhi dengan kerja selama empat hari.

 59. Malam malam. Gambaran-gambaran kecil dari sensasi peningkatan kesejahteraan.

 60. Kecenderungan yang anda dapat setelah sekian lama berjalan. Pelari pecut itu asli. Atau sebaliknya, pejalan kaki tinggi, jika itu adalah perkara yang anda suka.

 61. Buku tahun lama. Kesan pada masa lalu mungkin boleh diterima. Kajian menunjukkan kesengsaraan dapat membina sensasi idealisme.

 62. Sepupu. Atau sebaliknya, beberapa keluarga lain yang lebih jauh yang terasa seperti keluarga terdekat anda.

 63. Mekar . Mereka bergaya memuaskan dan terasa sangat luar biasa apabila ada yang menghantar beberapa. Bolehkah anda meminta sesuatu yang lebih baik?

 64. Petunjuk utama musim lain. Selepas musim sejuk yang sangat sejuk, musim bunga kelihatan seperti perkara terbaik di planet ini.

 65. Bahagian kusyen virus . Ada sesuatu yang pelik tentangnya.

 66. Mempunyai tempat tidur untuk diri sendiri. Anda secara asasnya boleh gemuk, berehat dengan santai, membuang masa atau melakukan apa sahaja yang anda mahukan.

 67. Makanan keselesaan nombor satu anda. Macintosh 'n cheddar terasa lebih enak apabila anda mengalami hari yang teruk, bukan?

 68. Adat resam keluarga. Anda mungkin mempunyai 1.000.000 rusa tongkat untuk pohon Krismas anda sekarang, namun mereka menjadikan masa-masa istimewa tahun ini luar biasa dan membuat anda tergelak, bagaimanapun.

 69. Yang kedua apabila anda tidak dapat menahan cekikikan anda. Anda tahu tidak boleh tergelak semasa mesyuarat laporan keuntungan ini, namun, fikiran anda mempunyai rancangan yang berbeza.

 70. Tempat # 1 anda di rumah atau bandar anda. Tidak kira sama ada kawasan ceruk di ruang istirahat anda atau Bow Bridge di Central Park, ia secara konsisten ada ketika anda memerlukan sedikit masa dan masa untuk merenung.

 71. Kebahagiaan yang anda rasakan ketika menjejaki dolar tambahan di dalam kantung anda. Tumpuan tambahan jika anda memberikannya kepada seseorang yang memerlukannya lebih daripada anda.

 72. Mendapatkan sesuatu yang dilemparkan kepada anda. Biarkan, anda merasa seperti seorang pahlawan ketika refleks anda tepat.

 73. Hari cuti. Anda boleh melihatnya sebagai menjengkelkan sepenuhnya atau sebagai pengampunan untuk bertindak seperti kanak-kanak sekali lagi.

 74. Yang kedua kucing anda mencapai sesuatu yang tidak masuk akal. Sebagai contoh, seperti bermain balistik di atas timun.

 75. Tangisan yang sopan. Eksplorasi menunjukkan bahawa melepaskan perasaan anda boleh menyebabkan anda merasa lebih baik daripada yang mungkin disangka oleh anda malah anda akan terganggu dalam apa jua keadaan.

 76. Aroma nombor satu anda. Ada sesuatu yang menenangkan. Juga, bau tertentu memberi kelebihan kepada kesejahteraan anda.

 77. Rehat malam yang baik . Adakah banyak lagi yang menghidupkan semula? Juga, ia mempunyai pelbagai kelebihan kesejahteraan.

 78. Tayangan. Batu. Dihidupkan. Kajian mengesyorkan bahawa apabila anda menjana wang tunai dalam perjumpaan, bukan perkara material, anda akan lebih gembira.

 79. Alpukat yang sudah siap sepenuhnya. Berikut adalah beberapa cara untuk menggunakannya.

 80. Membuka hadiah. Cara seseorang mengetepikan usaha meletakkan pemikiran untuk memberi anda sesuatu adalah berkat dalam dirinya sendiri.

 81. Seks. Inilah alasan anda semestinya memilikinya sesering mungkin, dari hubungan yang lebih baik hingga beberapa kelebihan perubatan.

 82. Tengah hari . Beristirahat dari kawasan kerja anda akan membantu meningkatkan kecekapan anda. Anggaplah itu sebagai komitmen anda lewat pagi untuk pekerjaan anda.

 83. Kelas senaman yang menyeronokkan. Tidak ada bezanya jika SoulCycle, yoga aeronautik, atau sesuatu yang berbeza. Semakin menarik minat anda, semakin baik senaman.

 84. Pancuran mandian air panas yang panjang. Ahhh, rasakan penenang (dan terima ganjaran).

 85. Lagu sekolah lama. Kebenaran untuk mematuhi Boyz II Men? Dibenarkan.

 86. Buku yang sungguh mempesonakan. Kehilangan semua arah dalam novel - sains mengatakan ia berguna untuk jiwa anda.

 87. Perselisihan faham dengan rakan anda di bandar. Perbincangan mengenai kehairanan yang luar biasa!

 88. Mendominasi pertandingan. Siapa ace Scrabble? Awak.

 89. Guru nombor satu anda. Anda tahu yang satu: Pengajar yang membangkitkan anda untuk mencari profesion anda atau orang yang membantu anda meningkatkan skor SAT anda. Pendidik menyukai orang ini.

 90. Memukul setiap lampu hijau pada pemacu anda. Begitu lama, lalu lintas.

 91. Pada ketika bundel mempunyai bungkus gelembung. Tidak ada bezanya sekiranya anda berumur 5, 45, atau 85 tahun, balut gelembung adalah barang yang senang. Pop, pop.

 92. Mel siput ditranskrip. Permesejan telah membuat surat pada dasarnya ketinggalan zaman, jadi pemberian surat asli harus dihargai.

 93. Peluang untuk bertindak seperti kanak-kanak sekali lagi. Ini mungkin dihasut oleh sebahagian daripada perkara yang disebutkan sebelumnya (hai, balut gelembung!) Namun tidak mempengaruhi. Tambahan, kerajinan permainan dapat menunjang kesejahteraan anda.

 94. Pesta kejutan. Ada sesuatu yang sangat menyentuh mengenai cara rakan anda melaburkan tenaga memikirkan pendekatan untuk memuaskan anda apabila anda tidak berani berharap lagi.

 95. Suatu malam di dalamnya ada sesuatu yang tenang kerana tidak mempunyai rancangan dan individu yang perlu anda balas adalah orang yang bersuara di pintu masuk anda.

 96. Ini tangkapan yang menampung . Kadang-kadang, ada keadaan yang memerlukan goliath "NOOOO." Tidak mengapa.

 97. Perasaan yang anda dapat ketika anda memperbaiki sesuatu. Tidak ada bezanya jika itu adalah perhiasan di rumah atau perhiasan, ia masih merupakan pencapaian.

 98. Mengorek buku. Kajian menunjukkan bahawa mereka kaedah yang baik untuk mengurangkan tekanan.

 99. Pada ketika anda secara tidak sengaja mendapat sesuatu secara percuma. Tiada tambahan $ 2.50 untuk guacamole hari ini!

 100. Diri Anda. Anda menghargai semua kegembiraan dan perhatian di planet ini - ingatlah.

Luangkan masa sebentar untuk duduk dan memikirkan semua yang anda ada. Tidak ramai di antara kita yang menyedari betapa berbahagialah kita sehingga kita akhirnya kehilangan sesuatu. Mengapa anda membiarkan perkara itu berlaku? Semasa anda membaca ini, fikirkanlah semua perkara kecil yang menjadikan hidup anda layak untuk dijalani. Ini adalah perkara yang perlu disyukuri . Kita semua mempunyai sesuatu atau yang lain yang perlu kita syukuri. Ini berlaku walaupun pada masa yang paling mencabar.

Apa itu Syukur?

Bersyukur adalah ungkapan yang membolehkan orang lain mengetahui betapa bersyukurnya anda. Mampu mengucapkan rasa syukur adalah kebajikan yang indah yang mengajar manusia untuk berkasih sayang. Anda mungkin tidak dapat mengalami masalah semua orang tetapi jika anda dapat bersimpati dengan kesakitan mereka, anda boleh menolong mereka. Keupayaan ini datang dari dapat mengucapkan terima kasih atas semua yang kita ada. Jangan bersyukur !

Lihat di sekeliling anda dan terdapat banyak perkara yang dapat anda syukuri. Senarai jurnal terima kasih anda tidak perlu ada. Yang perlu anda lakukan hanyalah mengalami kegembiraan dalam hidup. Jadi, inilah senarai perkara yang perlu disyukuri!

250 Perkara Yang Harus Bersyukur

Perkara Yang Harus Bersyukur Untuk Kehidupan Secara Umum

Kita secara keseluruhan mempunyai banyak bantahan mengenai kehidupan. Namun, adakah anda menyedari bahawa kehidupan seharian itu sukar? Mungkin ada banyak yang mungkin terlibat dalam situasi yang lebih disesalkan daripada yang anda hadapi. Berbeza dengan mereka, anda masih berada di tempat yang unggul. Berikut adalah beberapa perkara yang perlu kita syukuri dalam kehidupan seharian kita:

 1. Anda mempunyai pilihan untuk bangun hari ini dan mengalami satu hari yang lebih indah!

 2. Keupayaan untuk melihat! Alam mempunyai banyak keajaiban dan anda dapat melihat semuanya. Menyerap setiap nada.

 3. Anda boleh berjalan dan menggerakkan tangan, ini melibatkan anda untuk mencapai lebih banyak lagi.

 4. Anda dapat merasai pelbagai rasa dan mencium pelbagai aroma.

 5. Anda mempunyai bumbung di atas kepala kerana terdapat banyak yang tinggal di bandar

 6. Bagaimanapun anda mempunyai satu individu dalam hidup anda yang benar-benar memberi tumpuan kepada anda. Ini mungkin orang tersayang, penjaga, dan sesiapa sahaja.

 7. Anda merasa terhormat kerana diberi petunjuk. Itu adalah motivasi yang mencukupi untuk melatih penghargaan.

 8. Anda bernasib baik kerana mempunyai fikiran dan secara tegas mempengaruhi watak anda.

 9. Bagi individu yang terpilih, anda bernasib baik kerana mempunyai rakan sekerja untuk menyerahkan hidup anda.

 10. Anda boleh berehat dengan tenang sekitar waktu petang, dan hanya sedikit orang yang mempunyai pejabat ini!

 11. Anda mungkin tidak berdaya sebelum kitaran sesekali yang tidak dijangka. Semua perkara dipertimbangkan, anda dihormati pejabat seperti kipas angin / radiator / sistem udara paksa, yang menjadikan masa lebih senang.

 12. Anda mempunyai pilihan untuk menangani beberapa jam hanya untuk diri anda sendiri.

 13. Pada saat anda memerlukan pertimbangan klinikal, anda boleh menanggung kos pakar.

 14. Anda dihormati dengan kecerdasan yang membantu anda tetap segar dengan apa sahaja yang berlaku di planet ini.

 15. Orang luar yang sewenang-wenangnya menyukai kebajikan anda atau mungkin seseorang mengambil berat terhadap anda. Gerakan bijaksana seperti itu pasti dapat memenuhi hati anda dengan kegembiraan.

 16. Rakan anda yang dihormati memanggil anda setelah bertahun-tahun.

 17. Anda bukan hamba. Anda tidak teragak-agak untuk menyampaikan penilaian anda dan selagi tidak menyakitkan individu lain, tidak ada yang akan menolak anda.

 18. Anda mempunyai pakaian yang bagus untuk dipakai. Betul! Itu adalah motivasi untuk bersyukur kerana ada banyak yang tidak memiliki pejabat asas ini.

 19. Adalah selamat untuk mengatakan bahawa anda bersedia untuk menghormati tuhan anda? Sekiranya benar, itu adalah motivasi untuk bersyukur.

 20. Terdapat seseorang dalam hidup anda yang mencintai anda dengan tegas.

 21. Anda boleh membeli pesta # 1 anda dan menawarkan gambar melalui media berasaskan web.

 22. Terdapat alternatif untuk menggunakan kaedah yang boleh diterima, anda tidak perlu berjalan atau stres kerana pergerakan anda.

 23. Anda boleh menanggung kos percutian apabila anda memerlukannya.

 24. Yang tersayang mengalu-alukan anda untuk menjadi sebahagian daripada festival mereka.

 25. Anda mempunyai pilihan untuk membuat pilihan, tidak setiap orang dihormati.

 26. Anda mendapat peluang untuk hidup mengikut pilihan anda.

 27. Anda menghampiri pejabat yang mendorong kemampuan anda untuk berfikir, mereka memperluas pandangan anda.

 28. Anda mempunyai hak istimewa untuk mengeluh. Beberapa kumpulan tidak mempunyai pejabat itu.

 29. Anda boleh menguruskan kos tiga makan malam yang lengkap setiap hari.

 30. Terdapat perbezaan yang menyenangkan dalam pakaian yang sesuai untuk anda ketika anda pulang ke rumah.

 31. Anda boleh melibatkan diri dengan program TV.

 32. Bagi sesetengah orang, walaupun kelebihan memakai sepasang kasut yang menyenangkan untuk menjauhkan diri dari kesusahan berjalan-jalan di lantai keras, adalah hadiah.

 33. Anda mempunyai katil yang cukup lembut untuk berehat secara konsisten.

 34. Anda mempunyai pemandangan yang luar biasa dari overhang anda, banyak individu tidak mempunyai galeri.

 35. Anda boleh menyediakan jamuan # 1 anda , merosakkan diri sendiri.

 36. Anda mempunyai keselesaan untuk memulakan jadual pagi anda dengan sedikit espresso atau teh atau apa sahaja penyegaran # 1 anda .

 37. Anda mempunyai pertolongan dari rumah untuk menangani tugas anda, bukan semua perkara ada di bahu anda!

 38. Anda boleh mendapatkan perjalanan awal pagi dan membeli beberapa perkara, kadang-kadang.

 39. Anda boleh membaca buku nombor satu anda dengan teliti.

 40. Anda mempunyai pengalihan atau tenaga, sesuatu yang benar-benar menarik minat anda.

 41. Anda boleh bertahan setiap hari tanpa meminta kebaikan kepada orang lain. Tuhan telah mengurniakan anda dengan kemampuan ini.

 42. Anda tinggi rasa takut.

 43. Anda sesuai sebagai biola - sebenarnya dan intelektual.

 44. Anda mempunyai semua kemudahan di rumah anda.

 45. Anda dengan senang hati memuatkan bahagian untuk menguruskan makan malam anda pada hari atau minggu berikutnya atau lebih banyak lagi.

 46. Anda mempunyai jiran yang prihatin dan bimbang akan kesejahteraan anda.

 47. Anda hidup dalam faktor persekitaran yang menyenangkan, bersih, dan menyenangkan.

 48. Anda boleh melakukan beberapa sebab, walaupun jumlahnya sedikit, hanya sedikit kemajuan yang dapat anda bantu orang lain.

 49. Anda menghampiri air bersih yang boleh habis.

 50. Anda boleh meneruskan kehidupan dengan berpijak!

Perkara Bersyukur Untuk Kesihatan

orang bijak secara konsisten mempercayai kesejahteraan menjadi sumber terbesar seseorang. Semua perkara dipertimbangkan, selagi anda kukuh, anda dapat memenuhi semua yang anda perlukan. Sekiranya anda tidak berfaedah, tidak kira berapa banyak wang yang anda perolehi, anda tidak akan pernah mempunyai pilihan untuk menghargainya. Oleh itu, ada beberapa sebab mengapa anda harus bersyukur kerana kesihatan anda:

 1. Sebagai perkara penting, anda memang waras!

 2. Anda tinggal di negara yang dilindungi

 3. Anda betul-betul cergas; ini membolehkan anda menemui ruang lingkup emosi yang luas.

 4. Anda berasa gelisah. Bagaimanapun, tahap kegelisahan adalah perkara biasa. Mereka hanya menunjukkan keperluan untuk memperbaiki sesuatu.

 5. Anda dihormati dengan keluarga yang kuat atau rakan sekerja.

 6. Tidak kira sama ada anda tidak mendapat markah 100% pada meter kesejahteraan, anda boleh mendapat keuntungan daripada bantuan klinikal.

 7. Anda boleh bersenam. Inilah peluang anda untuk menjadi lebih baik.

 8. Anda dapat menghirup dengan tenang, ini adalah hadiah utama dan benar-benar merupakan petunjuk akan anugerah Tuhan.

 9. Anda dapat meneruskan kehidupan yang menyenangkan dan bebas.

 10. Anda mendekati pertimbangan klinikal.

 11. Tubuh anda cukup mampu membawa anda melalui pelbagai cabaran.

 12. Anda sebenarnya berasa awet muda pada tahap yang paling asas.

 13. Tubuh anda sentiasa ada untuk anda, membantu anda seperti yang diharapkan.

 14. Anda boleh mencapai objektif.

 15. Anda boleh berurusan dengan rakan dan keluarga anda.

 16. Anda masih cukup kuat untuk melakukan tindakan lain.

 17. Setiap kali anda jatuh lemah atau menderita, badan anda berusaha untuk sembuh.

 18. Terlepas dari kedudukan yang melelahkan, tubuh anda secara konsisten menemui keberanian untuk membawa anda pulang.

 19. Kesejahteraan anda menjunjung tinggi anda untuk mencapai fantasi anda.

 20. Tubuh anda menyerupai tempat perlindungan, dan menangani kesejahteraan anda adalah pendekatan terbaik untuk menghormatinya.

 21. Anda cergas dan boleh menjalani latihan seharian anda.

 22. Anda boleh pulih sendiri.

 23. Anda boleh mengambil kesempatan dalam pelbagai aktiviti, bahkan yoga, dan senaman berimpak tinggi kerana kesejahteraan anda membenarkan anda melakukan seperti itu.

 24. Walau bagaimanapun, badan anda mempunyai kecenderungan bunyi.

 25. Anda berasa seronok selepas perjumpaan latihan tegar.

 26. Kesejahteraan psikologi anda membolehkan anda secara sah menghadapi pelbagai perasaan.

 27. Anda dapat mengatasi perasaan marah dan berbincang secara signifikan.

 28. Anda boleh menangis dan menyampaikan kepuasan / kesusahan anda. Banyak individu di planet ini menginginkan peluang ini.

 29. Anda boleh berehat secara keseluruhan dengan selesa.

 30. Anda bangun merasa baru dan gembira.

 31. Anda boleh berjalan tanpa tongkat.

 32. Anda boleh makan jenis makanan # 1 anda . Oleh kerana kesejahteraan anda diratakan, tidak ada batasan yang ketara.

 33. Anda boleh menghargai larian di pusat rekreasi.

 34. Anda boleh menaiki tangga tanpa menghirup udara.

 35. Pendengaran anda berfungsi dengan sempurna yang menunjukkan anda dapat mengikuti muzik # 1 anda .

 36. Anda sihat dan sangat sesuai untuk menolong orang tersayang, pada bila-bila masa yang diperlukan.

 37. Anda dapat merasakan iklim yang indah di sekeliling anda.

 38. Anda boleh menjalankan tugas ujian kerana anda sihat dari segi intelek.

 39. Anda dapat menyaksikan subuh yang indah kerana kesejahteraan penglihatan anda berada dalam keadaan terbaik.

 40. Anda boleh memukau individu dengan jabat tangan yang yakin itu kerana anda berada dalam keadaan hebat.

 41. Anda mempunyai watak yang memuaskan kerana anda benar-benar baik dan intelektual.

 42. Anda boleh beralih ke lagu utama anda atau mungkin cepat seperti yang anda perlukan.

 43. Anda boleh membayangkan kegembiraan apabila anda melihat sesuatu yang menakjubkan.

 44. Anda boleh bertepuk tangan untuk melihat nilai pada seseorang.

 45. Anda dapat mengatur perenungan dan perasaan anda berdasarkan kawalan yang anda miliki terhadap jiwa anda.

 46. Anda boleh menguatkan badan anda untuk mencapai lebih banyak lagi.

 47. Anda dapat merasakan angin sepoi-sepoi melalui rambut anda!

 48. Anda boleh meneruskan kehidupan yang lebih menarik. Pemeriksaan menunjukkan individu yang sihat lebih hidup.

 49. Cara hidup anda dapat memotivasikan orang lain.

 50. Anda dapat memanfaatkan setiap peluang yang diberikan oleh kehidupan kepada anda.

Perkara Yang Harus Bersyukur Kerana Bekerja

Sangat sedikit daripada kita yang memahami namun kita menghabiskan sebahagian besar hidup kita bekerja tanpa henti. Semua perkara yang dipertimbangkan, kerja atau pejabat ini, adalah tempat anda melaburkan banyak tenaga anda secara konsisten. Pada masa ini ketika seseorang mempertimbangkan untuk bekerja, geram biasanya cepat membunyikan loceng. Apa pun, tahukah anda, ada banyak rasa terima kasih untuk apa jua keadaan, ketika anda mengalami hari yang mengerikan di tempat kerja. Berikut adalah ikhtisar pasangan:

 1. Mesin espresso adalah rumah untuk banyak tatu dan minuman segar ketika anda memerlukannya.

 2. Pengurus yang baik yang memahami prasyarat anda.

 3. Rakan sekerja yang menyerupai keluarga yang lebih jauh.

 4. Rakan kontena yang secara konsisten berurusan dengan sudu tambahan untuk anda.

 5. Kakitangan pembersihan menjaga kebersihan tempat anda.

 6. Beberapa rakan lama yang anda buat di tempat kerja.

 7. Pengurus yang berperikemanusiaan yang baik dan menyedari bagaimana untuk merendahkan perangai.

 8. Tempat kerja yang luar biasa yang memberi inspirasi kepada anda untuk berusaha keras.

 9. Mesin cetak yang jarang menyelamatkan anda dari krisis individu juga.

 10. Seorang pengurus yang anda boleh bercakap dengan rakan seperjuangan.

 11. Keadaan kerja yang sangat baik, ini menggabungkan tempat yang bersih untuk duduk dan bekerja.

 12. Bersekutu yang akan mendengarkan anda walaupun dengan pemikiran yang paling menarik.

 13. Kemasukan ke air minuman bersih.

 14. Bekas yang berkaitan dengan prasyarat kenduri anda sehingga anda tidak perlu mengawasi kotak makan tengah hari di rumah.

 15. Pentadbiran yang memberi anda kesempatan supaya anda dapat menghargai masa tambahan bersama orang tersayang.

 16. Budaya yang membolehkan anda pergi lebih awal setiap kali, apabila anda selesai dengan pekerjaan anda.

 17. Pampasan yang membantu anda meletakkan makanan di atas meja untuk keluarga anda.

 18. Pejabat pengalih perhatian yang membolehkan anda berlatih dan menghidupkan semula dalam apa jua keadaan, ketika anda sibuk bekerja.

 19. Penerimaan kerja dan penilaian yang wajar, jauh dari kecenderungan orientasi seksual.

 20. Peluang untuk menghubungi pihak atasan sekiranya ada yang benar-benar menjengkelkan anda.

 21. Hadiah yang lumayan untuk kerja sukar.

 22. Anda bekerja untuk jenama yang dianggap.

 23. Organisasi anda masih memperoleh faedah yang menunjukkan bahawa mereka dapat memberi pampasan kepada anda dengan adil.

 24. Anda bekerja untuk organisasi dengan sistem progresif tahap. Tidak ada ketakutan untuk bergerak ke arah ketua Anda.

 25. Anda mempunyai pejabat dengan dalaman yang baik, jauh lebih baik jika dibandingkan dengan yang lain.

 26. Anda mempunyai ketenangan untuk bekerja dari iklim yang lebih sejuk.

 27. Terdapat pejabat tandas yang boleh diterima di persekitaran tempat kerja anda.

 28. Anda mempunyai rakan sekerja yang akan memelihara anda apabila anda kehilangan tanda.

 29. Anda berpeluang untuk mencuba pendekatan yang lebih baik untuk melakukan usaha tersebut. Tidak ada dorongan untuk berjalan adil dan adil.

 30. Pengurus anda berurusan dengan anda seperti yang setara.

 31. Organisasi mekanikal yang selamat untuk membantu jadual harian anda.

 32. Kumpulan bantuan untuk memastikan bahawa kerja anda tidak bertahan.

 33. Jiran kawasan kerja anda secara konsisten menyambut anda ketika anda masuk kerja.

 34. Anda sebenarnya mahu pergi bekerja apabila anda bangun setiap hari.

 35. Anda mempunyai perasaan bahawa anda adalah bahagian organisasi dan suka bekerja untuk pengembangannya

 36. Anda selalu pergi bersama rakan kerja anda dan ini adalah masa yang baik.

 37. Walau apa pun, semasa anda bekerja pada waktu petang, penyelia anda tetap bersama anda.

 38. Pada saat anda melakukan kesalahan, anda berani mengakuinya kerana anda menyedari bahawa rakan anda akan menganggap anda tanpa mengira.

 39. Organisasi tempat anda bekerja terkenal dengan strategi HR yang baik.

 40. Organisasi anda telah memelihara anda ketika anda lemah dan tidak layak ditempatkan dalam jangka masa kerja yang diperlukan.

 41. Terlepas dari peringkat / kepercayaan / bayangan anda, organisasi anda akan memberi anda peluang yang wajar untuk berkembang.

 42. Pergaulan anda memberi anda peluang untuk meningkatkan pembelajaran anda.

 43. Walaupun input pada pameran anda sangat mudah, pentadbir anda membantu anda mengusahakan tempat anda yang rapuh.

 44. Secara konsisten bahawa anda telah melalui persatuan, anda telah mengalami perkembangan individu dan pakar.

 45. Individu menganggap anda untuk pekerjaan yang anda miliki.

 46. Waktu kerja anda membolehkan anda harmoni antara aktiviti yang serius dan menyeronokkan.

 47. Karya ini secara konsisten membolehkan anda bersama keluarga tersayang.

 48. Tekanan berkaitan perniagaan secara pasti.

 49. Penyelia anda sentiasa terbuka untuk perbincangan yang membantu anda meningkatkan mentaliti pakar anda.

 50. Anda mempunyai kerja!

Perkara Yang Harus Bersyukur Untuk Rakan & Keluarga

Ini jelas merupakan sebab utama yang harus kita semua syukuri. Adakah anda dapat membayangkan kewujudan tanpa rakan dan keluarga? Kedengarannya sangat menakutkan, bukan? Inilah motivasi khusus mengapa orang yang dikasihi menjadi motivasi utama mengapa kita perlu mengucapkan terima kasih. Berikut adalah sebahagian daripada sebab mengapa anda harus menghargai orang yang anda sayangi:

 1. Mereka adalah tempat yang kuat di mana kehidupan anda berputar

 2. Anda akan mempunyai seseorang untuk pulang ke rumah apabila anda kembali dari hari yang melelahkan di tempat kerja.

 3. Anda menyedari bahawa ada rakan atau keluarga secara konsisten untuk bersetuju dengan kedudukan anda ketika dunia menentang anda.

 4. Anda mempunyai rakan yang akan memberi anda input yang sah.

 5. Anda mempunyai penjaga misteri yang baik sebagai rakan anda.

 6. Keluarga anda akan memuja anda tanpa mengira.

 7. Anda mempunyai seseorang untuk berurusan dengan anda apabila anda tidak melakukannya dengan baik.

 8. Pada saat anda mencari arah, keluarga anda akan membantu.

 9. Rakan anda tidak akan meninggalkan anda dalam gulungan jika ada masalah di pintu masuk anda.

 10. Anda mempunyai sahabat sejati, yang akan tetap bersama anda dalam apa jua keadaan, ketika anda bertempur dengan mereka.

 11. Anda tidak perlu menyembunyikan perasaan anda dari orang yang anda sayangi.

 12. Anda mempunyai keluarga yang telah melihat anda melalui pelbagai cabaran.

 13. Mereka akan berkongsi snickers anda dan menjadikan minit yang tidak biasa anda menjadi lebih luar biasa.

 14. Anda mempunyai sahabat yang boleh anda panggil keluarga.

 15. Anda boleh berkumpul dan memuji perayaan.

 16. Anda tidak perlu terpisah dari orang lain pada musim Krismas.

 17. Teman lama dan keluarga akan sentiasa mencari.

 18. Anda akan sentiasa mendapat inspirasi untuk meluaskan batas dengan orang tersayang.

 19. Pada masa anda bersama keluarga, anda akan sentiasa mengabadikan kenangan indah.

 20. Lawatan selalu menyeronokkan ketika orang yang dikasihi berada berdekatan.

 21. Anda harus tertekan kerana dinilai.

 22. Semua yang anda ketahui berasal dari pengalaman yang anda miliki bersama orang tersayang.

 23. Setiap saudara atau sahabat mempunyai watak yang luar biasa. Sepanjang jangka masa, anda menyesuaikan banyak ciri baik untuk menyempurnakan watak anda dari mereka.

 24. Pada ketika anda terlalu kehabisan tenaga untuk berfikir tentang memasak, anda biasanya boleh pergi ke tempat rakan / keluarga tersayang, mereka akan dengan senang hati menjaga anda.

 25. Anda secara amnya bergantung pada pengalaman saudara-mara kanan untuk mengambil pilihan.

 26. Ketenangan yang ada di sana untuk melihat hasil anda mengambil usaha tambahan secara konsisten.

 27. Mereka akan tergelak walaupun pada jenaka tragis anda!

 28. Teman lama menambah pertemuan ceria sepanjang kehidupan seharian.

 29. Rakan setia yang sentiasa ada untuk mendengarkan anda.

 30. Keluarga yang kuat secara berterusan dapat menyelamatkan anda dari kesukaran anda.

 31. Jodoh yang secara konsisten menyesuaikan diri dengan tekanan dan kemarahan anda.

 32. Masa yang anda lalui bersama orang tersayang.

 33. Anugerah yang mereka berikan, menyebabkan anda merasa dihargai dan diperlukan.

 34. Setiap kenangan gembira yang anda ada bersama mereka.

 35. Masa yang anda lalui bersama mereka, secara konsisten.

 36. Makanan enak yang dijaga oleh nenek anda semasa anda kecil.

 37. Bagaimana ibu anda membungkus anda di atas katil.

 38. Rakan sekolah anda menjadikan masa muda anda sangat menarik.

 39. Bagaimana saudara anda memeluk anda untuk menyambut anda apabila mereka melihat anda setelah sekian lama.

 40. Bagaimana rakan anda bersetuju dengan kedudukan anda ketika pengajar kelas menghukum anda.

 41. Perlakuan yang anda sampaikan kepada rakan anda dan mengejutkan fakta orang dalam.

 42. Kekenyangan utama yang ditolong rakan anda untuk bertahan.

 43. The main late-evening excursion with that unique individual.

 44. The principal date with your life partner.

 45. The first occasion when you held your child.

 46. The insane speculations that you and your companion made, back when you were kids.

 47. At the point when your companions assist you with proposing your first sweetheart.

 48. At the point when your loved ones assisted you with getting your first break.

 49. How they commended every one of your accomplishments, regardless of how huge or little.

 50. At the point when your companions remained standing for a bizarre thought even though they realized it would come up short.

Things To Be Grateful For Love

This is probably the best feeling that tight spot humankind together. The affection that one encounters from the moment that they are brought into the world to when they leave the world is gigantic and overpowering. It characterizes your excursion forever. So here are reasons why you should be thankful for the love in your life:

 1. It makes your daily routine worth experiencing

 2. You never feel disheartened.

 3. There is in every case some inspiration to make a big difference for you.

 4. Regardless of how troublesome the circumstance is, you generally discover motivation to take a gander at the silver coating of the cloud.

 5. You develop as time passes since adoration assists you with improving personally.

 6. You figure out how to feel happiness and torment, turning into a merciful person.

 7. You have somebody in life who will consistently keep you grounded.

 8. A darling who holds a unique spot in your heart.

 9. The affection that you feel for your mom since she brought you into this world.

 10. The affection that ties loved ones together.

 11. The feeling of affection instructs you to really focus on others around you.

 12. You have a band together with whom you can share your life.

 13. Every second in your life when your folks gave you love and fondness.

 14. The events when your mom's affection compensated for all that you were feeling awful about.

 15. Difficult stretches when nobody however your parent's affection was with you.

 16. Companions who consistently invited you with adoration, in any event, when you were seeing them after days.

 17. Your life partner or spouse who adored you in any event, when your pockets were vacant.

 18. The affection that you felt when you accomplished something decent like aiding an outsider.

 19. The affection for life that keeps you going every day.

 20. The affection that pushes you to go past your attempted and tried cutoff points.

 21. The capacity to adore somebody.

 22. The affection for a companion or family that reminds you to return home on schedule.

 23. Rehearsing confidence to advance into a superior person.

 24. The glow that the sensation of being adored brings.

 25. The unlimited love that you get from a wanderer.

 26. The arbitrary thoughtful gesture from a more abnormal that causes you to feel adored and unique.

 27. The capacity to see that sparkle according to your cherished one, each time they see you.

 28. The inspiration that takes off through your body each time you express your affection.

 29. The adoration that you experience for the overall quite green nature around you.

 30. The enthusiasm for somebody who loves you genuinely.

 31. Adoring somebody who is consistently there for you.

 32. The adoration that comes into your life during your time today connects with individuals around you.

 33. How love changes your point of view on everything, encouraging you to see the other individual's enduring also.

 34. The glow and love that you experience while snuggling with your #1 individual.

 35. The adoration that you experience for your number one food.

 36. The appreciation that you get when you cook something for your accomplice.

 37. The adoration that your youngsters show you when you return home from a tiring day at work.

 38. Hearing uplifting news from the individual and the expert front is another motivation to encounter the feeling of adoration.

 39. The unconstrained date evenings revive the sparkle in your relationship.

 40. The abrupt flashback of glad beloved recollections.

 41. The adoration for your folks when they gave you a goodnight kiss.

 42. The adoration for innovation is communicated through the fixation of possessing new contraptions or if nothing else having a deep understanding of them.

 43. Adoration for yourself when you purchase new garments and embellishments.

 44. To have the option to spoil your friends and family.

 45. Lessen their torment, regardless of whether it is just barely.

 46. The adoration for customs like Halloween and Christmas spread the happy cheer.

 47. The capacity to adore somebody unequivocally.

 48. To spread love and harmony around you.

 49. The agony that adoration frequently causes since it assists you with developing into a more grounded individual.

 50. That energizing business thought opened numerous chances.

SOALAN YANG BANYAK DITANYA

Q1.What are the things that you are grateful for?

 • there won't be you.

 • Your family - for being your nearest kinfolk on the planet.

 • Your companions - for being your colleagues throughout everyday life.

 • Feeling of sight - for allowing you to see the shades of life.

Q2.What is the best way to be grateful?

Try not to be particular: appreciate everything. Appreciation doesn't need to be put aside for the “huge” things throughout everyday life. …

Discover appreciation for your difficulties. Appreciation isn't just about being grateful for positive encounters. …

Practice care. …

Keep an appreciation diary. …

Sukarelawan. …

Communicate. …

Invest energy with friends and family.

Q3.Why you should be thankful every day?

Another day. God's kindnesses are new each day ( Lamentations 3:23 )! The way that you got up toward the beginning of today implies…

The opportunity of Religion. Numerous individuals are not permitted to love God since they don't have an opportunity of religion. In the event that you…

Q4.What Small Things are you grateful for?

In case you're actually battling for motivation, Your morning espresso - nothing beats that first taste. Your #1 film. At the point when somebody opens the entryway for you. Your wellbeing. Your dear companions. The second your food arrives in a café. At the point when your main tune goes ahead the radio at the ideal second. Alone time. Being alive. A hot shower. Cheerful recollections. Excellent dreams. Music. The sound of a downpour. Lebih banyak lagi.

Q5.Why you should be grateful for what you have?

Indeed, the absolute first explanation you ought to be thankful for what you have is that it assists you with perceiving and spotlight the positive, versus the negative. It helps you not to underestimate anything, be in general more joyful in your life and draw in more things that will assist you with keeping up this satisfaction.

Q6.What does it take to be grateful?

Try not to be fastidious: appreciate everything. Appreciation doesn't need to be put something aside for the “enormous” things throughout everyday life

Q7.Which is the best way to practice gratitude?

Probably the most ideal approach to rehearse appreciation is by journaling. At its least difficult structure, this appreciation journaling is investing some time, each day to consider (and record) things that you are thankful for. It tends to be however basic as composing three things you may be appreciative for on post-it takes note of each and every day.

Q8.What does it feel like to be grateful?

Then again, when you are thankful it is an inclination that should last. You might not have genuine appreciation toward a solitary individual opening the entryway, yet you could feel appreciation toward the entirety of individuals as a gathering who amenably set aside the effort to consider others and open entryways.

Q9.What is the difference between grateful and grateful?

Appreciation is enduring. At the point when somebody opens the entryway for you when your hands are full, you are appreciative. You like the activity, yet it is immediately neglected. Then again, when you are appreciative it is an inclination that should last.

Q10.What are you most grateful for in life?

Rest – to have the option to submerge in profound rest constantly. Canines – to have the option to make the most of their friendship and carry a grin to my face. Films – for aiding me loosen up, unwind, move, and support me. Having the option to chuckle – to have the option to discover numerous things where I can grin and snicker.

Kesimpulannya

Life is never a walk in the park yet we actually have a great deal to be thankful for. Each time you offer thanks for these little delights throughout everyday life, you remind yourself about the supernatural occurrence that life is.