Terdapat banyak perkara paling mudah untuk dilukis semasa bosan. Sekiranya anda mempunyai masa lapang di rumah atau pejabat anda dan anda merasa bosan daripada anda dapat melukis gambar Keren, Menyenangkan, Comel, dan Sederhana. Sangat penting untuk mempunyai minat dalam lukisan kerana tidak mungkin melakukan sesuatu tanpa minat.

Perkara yang Harus Dilukis Ketika Bosan

Perkara yang menyeronokkan dan senang digambar ketika bosan

Kita semua mempunyai hari-hari di mana kita akan membunuh selama beberapa jam dan pada hari-hari di mana anda tidak dapat mengetahui mengapa masa tiba-tiba berhenti. Sekiranya anda merasa bosan, bawa buku, pen / pensil dan banyak kreativiti anda .

1. Bentuk Abstrak

Apabila kebosanan hampir membunuh anda, bunuh dengan beberapa lukisan abstrak yang mungkin terdiri dari abstrak dengan cara yang kelihatan seperti karya seni moden hingga seni asli. Fakta bahawa anda boleh membuat kek yang cantik dalam bentuk bujur juga mengembalikan seni abstrak.

2. Ilustrasi 3D

Sekiranya anda ingin menunjukkan sisi narkis anda pilih nama anda. Sekiranya anda ingin bersikap sederhana, pilih sesuatu yang anda suka, seperti filem, orang, atau sesuatu. Lukis dan paparkan dalam gaya 3D supaya kesannya dilukis dan lengkap.

3. Orang asing

Dari Alam ke Alien ? Baiklah, mari kita lompat pula. Alien telah menjadi topik popular sejak sekian lama, tidak semenarik mengetahui siapa yang menjadi orang di bawah anda di sekolah. Walaupun terdapat banyak tafsiran tentang bagaimana rupa makhluk asing dan sama ada wujud atau tidak, biarkan kepintaran anda berguling dan keluarkan makhluk asing anda yang unik.

4. Kebosanan dan Batman

Walaupun semua wanita akan menghitung nombor x dari nama rakan sekelas mereka yang melakukan semua ini di sekolah dan mungkin juga di kolej, beberapa budak lelaki akan memenuhi kata-kata saya dengan senyuman menipu. Batman atau wira lain, mereka pasti keluar dari layar besar untuk mengisi kertas dan kebosanan.

5. Tandakan Mata

Ini adalah sesuatu yang kita semua telah mencuba dengan sedikit kebosanan. Tidak semua gambar mata kita kelihatan terlalu baik dan separuh daripada kita akhirnya akan menarik mata zombie tetapi itulah intinya, anda bosan dan itu membuktikan semuanya.

6. Reka Bentuk Mehendi

Sekiranya ini menjadi kebosanan kreatif? Perbaiki masa lapang anda untuk melukis reka bentuk mehndi yang unik dan anda juga boleh membuat koleksi gambar anda sendiri.

Reka bentuk Mehndi

7. Bina Utopia anda

Apabila seni dan masa menjadi milik anda, 'melampaui batas' semestinya menjadi moto anda. Isi kebosanan anda dengan kerajaan anda yang boleh menjadi antara baik dan buruk / bebas dari kebosanan.

8. Jejak Potret Manusia

Sebelum anda pengsan tentang wanita cantik ini dengan lukisan, izinkan saya memberitahu anda, penyelesaian saya. Walaupun anda mempunyai masa untuk membunuh dan menarik nafas lega di leher anda, tarik seseorang yang tidak pernah anda temui atau seseorang yang anda ingin temui pada hari yang baik. Maafkan anda sekiranya foto anda kelihatan seperti Angelina Jolie atau Tom Cruise.

Jejak Potret Manusia

9. Senario Fiksyen

Apabila anda sudah selesai menggambar kampung yang sebenar dan rama-rama kecil itu, cantik dan anda masih mempunyai masa yang baik untuk meneruskannya, pilih buku rawak dan lukis gambar di atasnya. Sekiranya terdapat buku teks yang tidak mahu anda impikan, ambil dan lukis gambar rawak di atasnya. Ini boleh menjadi tindakan persahabatan dan buku teks yang sangat mendalam.

10. Dot-e Setelah Kebosanan Anda

Sebentar sahaja lagi penulisan, 'bentuk seni' ini menjadi kegemaran di kalangan penduduk asli Kebosanan. Sudah tentu, sebagai anak-anak kita telah mengembangkan ini menjadi permainan yang sudah mendung tanpa ada yang keluar. Tetapi itu membosankan dan sangat penting kita mengingatinya. Mereka sangat penting.

Perkara Hebat untuk Dilukis Ketika Bosan

Perkara menarik tentang melukis ialah anda tidak memerlukan 'sebanyak' perkara kerana anda dapat membuat seni yang hebat dengan pensil dan kertas. Selain itu, jika anda bukan artis profesional dan ingin mula melukis sebagai pemula, berlatihlah lebih baik dengan lukisan yang ringkas dan mudah untuk pemula.

1. Idea Lukisan Anchor Mudah

Sauh adalah item standard dan itulah sebabnya orang terpesona dengan reka bentuk ini ketika menggunakan dakwat. Sauh mewakili kestabilan dalam kehidupan kerana ia digunakan untuk menstabilkan kapal. Dan sebagai tambahan, anda boleh mengecat benang untuk memberikan penampilan yang lengkap dan mustahak.

2. Cara Melukis Bibir

Bibir adalah salah satu kaedah terbaik untuk anda ketika menarik dan senang menarik apabila anda bosan . Dan jika anda fikir anda boleh membuat reka bentuk ini dengan mudah dan tidak ada masa di sana maka lebih baik anda mencuba lebih banyak bentuk dan ragam.

Cara Melukis Bibir

3. Cara melukis Octopus dengan Pen

Ini unik dan artistik, bukan! Untuk membuat lukisan seperti ini, anda memerlukan halaman dengan garis mendatar dan bukan helaian lukisan putih kosong. Perkara ini mungkin sukar bagi anda tetapi untuk mengasingkan bahagian anda boleh menarik bahagiannya satu persatu. Dan akhirnya, anda perlu melakukan kabur gelap untuk menjadikan sotong kelihatan realistik dan 3D.

Cara melukis Octopus dengan Pen

4. Cara Melukis Duyung

Seorang gadis peri yang tidak pernah dilihat oleh orang lain melainkan orang-orang sangat mempercayai kewujudannya. Dan jika anda juga bermimpi tentangnya tetapi tidak berpeluang melihatnya secara langsung, sekurang-kurangnya anda boleh membuatnya melukisnya. Ya, seorang gadis laut yang cantik yang duduk di atas batu yang mengagumi matahari terbenam boleh menjadi penghargaan sebenar.

5. Cara melukis penari Belle

Sekiranya anda gemar menari perut dan menganggap diri anda sebagai peminat tarian belle yang sebenar, anda boleh mempunyai idea ini. Kasut, pita, dan tanah untuk menjadikan dudukan kelihatan baik adalah perkara yang perlu anda kerjakan. Pengaburan dapat meningkatkan persembahan seni rupa anda.

Cara melukis penari Belle

6. Lukis Mandala

Mandala adalah reka bentuk rumit yang biasanya berbentuk bulat. Sebenarnya, "mandala" adalah kata Sanskrit yang bermaksud "lingkaran". Tutorial melukis ini mungkin kelihatan menakutkan , tetapi tidak. Sebaik sahaja anda mengetahui langkahnya, mudah untuk mengulanginya.

7. Menggambar Mata Seksi Berasap

Buat gambar yang menakjubkan dan menyeronokkan semudah mungkin. Untuk membuat mata yang cantik dan berasap, anda perlu melukis mata segi empat tepat terlebih dahulu.

Menggambar Mata Seksi Berasap

8. Cara Melukis Anjing Basset Hound

Apabila anda sudah bersedia untuk melukis ini, ambil pensil dan beberapa kertas, ada lukisan yang perlu dilakukan! Anda boleh belajar menggambar anjing sebenar dengan kesukaran yang lebih sedikit.

9. Cara Melukis Winnie The Pooh

Saya rasa semua orang harus belajar melukis kartun, kerana selalu kelihatan menyeronokkan dan menggembirakan, dan seperti kartun ini, Winnie the Pooh membuat hadiah hebat.

10. Cara Melukis Naga

Ketahui asas-asas menggambar naga dengan tutorial yang bahkan pemula boleh berjaya. Saya rasa semua orang harus belajar menggambar naga, dan tutorial ringkas menunjukkan cara membuat naga sederhana.

Cara Melukis Naga

Apa yang Harus Dilukis Apabila Anda Tidak Mempunyai Idea

Kadang-kadang, senarai idea menggambar yang sederhana tidak cukup untuk memulakannya. Atau, mungkin anda telah membuat senarai keseluruhan idea menggambar dan hanya memerlukan lebih banyak inspirasi. Sekiranya anda berada dalam situasi itu, terdapat sebilangan latihan yang dapat membantu anda mengetahui apa yang harus dilukis.

Sama seperti tidak ada dua artis seperti mereka, tidak ada satu formula yang tidak masuk akal untuk mencari idea lukisan baru. Walau bagaimanapun, di bawah adalah beberapa kaedah mudah yang diuji masa untuk melancarkan kreativiti anda.

:asterisk: Ubah Perspektif Anda

Melihat sesuatu dari perspektif baru dapat membuat orang keluar dari masalah. Untuk latihan ini, cukup pilih barang sehari-hari seperti kopi, kilang atau alat. Selepas itu, ubah cara penampilan anda. Zum masuk dengan sedikit butiran item. Balik dan gunakan cermin untuk melihat anda dengan mata anda. Pegang tangga untuk memberikan penampilan burung, atau gabungkan objek dengan sesuatu yang sama sekali tidak berkaitan untuk melihatnya dalam konteks baru. Jadilah kreatif dengan cara anda melihat sesuatu, dan anda akan mempunyai sumber menarik untuk menarik perkara baru.

:asterisk: Salin Artis Kegemaran Anda

Sebilangan besar orang diajar sejak awal bahawa menyalin karya orang lain adalah salah. Tetapi selagi anda tidak berusaha meneruskan karya seperti karya anda sendiri, meniru karya artis kegemaran dapat menjadi inspirasi yang berguna untuk menarik apa yang menarik semasa anda kehabisan idea. Pilih salah satu karya seni kegemaran anda atau lakukan carian dalam talian yang mudah untuk mencari karya seni yang memberi inspirasi dan mula melukis. Sama ada anda cuba meniru stroke, atau membuat karya anda sendiri dengan menyalin, anda akan dapat menggunakan gaya dan teknik artis untuk membuat seni yang menakjubkan.

:asterisk: Ikuti Cabaran Menggambar atau Siri

Apabila anda ingin memusatkan perhatian pada pad gambar anda, media sosial dapat dilihat sebagai gangguan. Tetapi pada kenyataannya, ia dapat menjadi sumber dorongan berterusan. Cari di media sosial, dan anda mungkin dapati beberapa hashtag menarik untuk menggambar cabaran atau siri yang dapat memberikan idea untuk menggambar sesuatu yang menyeronokkan. Cuba cari hashtag standard, seperti #sketchbookchallenge , atau ikuti cabaran khusus untuk bulan semasa, seperti # doodlewashAugust2020, yang menerangkan idea menggambar untuk setiap hari dalam sebulan.

Anda juga boleh menghasilkan siri hashtag dan gambar anda sendiri, seperti #mydreamroadtrip atau #myfavoritethings . Anda akan mengembangkan idea baru untuk menarik sesuatu, dan artis lain yang berpikiran sama boleh bergabung.

Juga, cabaran ini juga dapat memotivasi anda untuk berkongsi gambar anda dengan orang lain, yang dapat menghasilkan petua berguna, kritikan konstruktif , dan idea tambahan untuk sesuatu yang dapat anda gambarkan.

Bagaimana Saya Dapat Bermotivasi untuk Melukis?

Apabila anda tidak sibuk dengan idea-idea mengenai perkara-perkara yang menarik untuk dilukis, mudah untuk pergi dan melakukan perkara lain. Namun, itu bukan kaedah terbaik untuk mengalahkan blok kreatif anda. Kadang-kadang, hanya memulakan lukisan sama ada anda merasa terinspirasi atau tidak cukup untuk menjadikan kreativiti anda menghasilkan idea baru untuk perkara yang dapat anda lukis.

Sekiranya anda tidak merasa terdorong untuk terus melukis ketika idea kecil, cubalah latihan dan kaedah berikut.

:asterisk: Ikuti Jadual Menggambar

Tabiat kerja yang baik dapat membawa faedah yang luar biasa. Ramai seniman merasa sangat berguna untuk membuat dan mengikuti program menggambar standard, walaupun itu bermaksud menghabiskan hanya 10 minit sehari untuk membuat sesuatu yang baru. Contohnya, setelah bertahun-tahun meninggalkan panel gambar, pengusaha Adam Padilla memperoleh kembali visi artistiknya dengan membuat keputusan secara terbuka untuk membuat satu lukisan setiap hari setiap tahun dan menyiarkan hasilnya di Instagram. Dengan sistem yang kelihatan kukuh ini, dia dapat menggunakan kekuatan kreatifnya.

Sekiranya anda merasa putus asa, tetapkan matlamat dan jadual anda. Sama ada melakukan coretan setengah jam setiap pagi atau membuat satu sketsa yang lengkap dalam seminggu, meluangkan masa yang khusus untuk jadual anda dapat membuat anda kembali ke landasan dengan banyak idea untuk menarik.

:asterisk: Cuba Medium atau Alat Baru

Banyak seniman bergantung pada objek atau alat yang popular seperti saluran dari sejenis arang hingga pensil H-art yang berat. Tetapi bagaimana jika itulah yang menghalangi anda? Mencuba kaedah atau alat baru yang tidak dikenali dapat membuka perspektif baru untuk semua yang dilukis dan cara menggambarnya.

Pinjam krayon bayi, misalnya, atau cuba berus gigi kuno. Sekiranya anda mengusahakan warna hitam dan putih, cubalah melukis dengan warna. Sebaik sahaja anda memulakan kemewahan, beralih ke alat baru yang lain dan jadikan ia berfungsi dengan yang sudah ada di halaman. Anda tidak akan dapat membantu tetapi menghasilkan idea baru dan cara menarik, dan anda akan mendapat penghargaan baru untuk komuniti kegemaran anda sebaik sahaja anda kembali.

:asterisk: Gunakan Sistem Buddy

Berkomunikasi dengan orang lain sama ada mereka seniman yang berpikiran sama, pencinta seni, atau hanya rakan yang menyokong, boleh membuat anda sentiasa responsif dan bermotivasi. Contohnya, anda mungkin memberitahu rakan baik anda bahawa anda ingin menarik sesuatu setiap hari, supaya dia dapat masuk dan bertanya tentang kemajuan anda.

Atau, mungkin anda mengumumkan tujuan anda secara terbuka di media sosial. Mengetahui bahawa orang lain mengharapkan anda melihat lukisan anda dapat membantu anda tetap termotivasi untuk terus menghasilkan seni secara berkala.

Memulakan idea untuk menarik sesuatu nampaknya menakutkan pada mulanya. Tetapi jika anda memanfaatkan senarai idea menggambar yang kami sediakan di sini, dan melakukan latihan untuk mendorong proses kreatif anda, anda tidak akan menghadapi masalah merancang kreativiti anda sendiri dan mencipta idea baru.

Soalan Lazim

Berikut adalah beberapa soalan yang sering diajukan oleh orang-orang yang berkaitan dengan topik yang perlu dilukis semasa bosan.

1. Apa yang harus saya lukiskan idea?

  • Lukiskan objek dan berikan wajahnya.

  • Buat sampul lain untuk buku atau album kegemaran anda.

  • Tunjukkan ilustrasi lagu yang anda suka.

  • Lukiskan pemandangan atau watak filem kegemaran anda.

  • Tunjukkan kisah kegemaran anda.

  • Namakan serangga anda.

  • Lukiskan bunga kompleks yang dibuat.

2. Adakah seni peminat tidak sah?

Jawapannya adalah, jika anda membuat seni penggemar atau untuk mendapatkan keuntungan atau tidak, watak apa pun dengan penggunaan hak cipta atau tanda dagangan pada keterangan atau tajuk tanpa kebenaran bertulis daripada pemilik hak cipta, menjual seni peminat adalah haram tetapi kerana membuat seni. kipas tidak haram.

3. Bolehkah saya menjual fanart anime?

Fanart dan doujin watak sebenar boleh dianggap sebagai karya yang sedang berjalan di bawah hak pemilik hak cipta. Walaupun fanart adalah produk pihak ketiga tanpa lesen dan sering dijual untuk keuntungan di pasaran peminat, oleh Deviant Art, atau dengan cara artis di konvensyen anime, keuntungan umum dalam hal ini adalah terhad.

Kesimpulannya

Suka menggambar tetapi kehabisan idea menarik untuk digambar semasa anda bosan? Kadang-kadang, saya lupa betapa saya suka melukis dan mula mencari idea baru untuk mencuba waktu rehat di kelas ketika saya tidak memilikinya atau bahkan mahukan telefon saya. Kita harus belajar menggambar perkara-perkara keren dan sederhana yang boleh kita lukis dengan tutorial langkah demi langkah yang menunjukkan caranya dengan tepat.

artikel berkaitan:point_down:

Saya sangat bosan

HAL-HAL YANG BOLEH ANDA LAKUKAN, APABILA MENYIMPAN DI RUMAH

artikel yang sangat deskriptif. Melukis telah menjadi perkara profesional sejak kebelakangan ini. Menurut pendapat saya, pereka grafik juga harus mengupah artis darawing profesional untuk merancang projek yang berbeza. Sebagai artis, dia akan dapat memberikan idea yang lebih baik. Ini akhirnya akan menghasilkan peluang pekerjaan untuk kedua-dua sektor ini kerana pekerjaan mereka akan lebih komprehensif dan dibuat dengan baik daripada yang sudah ada di pasaran.