Ancaman,

Definisi Ancaman:

  1. Undang-undang: Dikomunikasikan niat untuk menimbulkan bahaya atau kerosakan pada seseorang atau harta benda untuk memaksa seseorang mematuhi atau untuk membatasi kebebasannya. Tingkah laku yang mengancam (termasuk penggunaan kata-kata kasar atau menghina) pada amnya merupakan kesalahan jenayah yang boleh dihukum penjara dan / atau denda. Seorang pegawai polis boleh menangkap sesiapa sahaja tanpa waran yang disyaki secara munasabah mengeluarkan ancaman lisan atau bertulis. Lihat juga serangan.

  2. Seseorang atau benda yang mungkin menyebabkan kerosakan atau bahaya.

  3. Keselamatan komputer: Tindakan atau kemungkinan berlaku (berbahaya atau tidak) untuk melanggar keselamatan sistem dengan memanfaatkan kelemahan yang diketahui atau tidak diketahui. Ini mungkin disebabkan oleh (1) mendapatkan akses tanpa izin ke maklumat yang tersimpan, (2) penolakan perkhidmatan kepada pengguna yang diberi kuasa, atau (3) pengenalan maklumat palsu untuk menyesatkan pengguna atau menyebabkan perilaku sistem yang salah (disebut spoofing). Lihat juga serangan.

  4. Risiko: (1) Petunjuk ancaman mendekati atau tidak lama lagi. (2) Kejadian negatif yang dapat menyebabkan risiko menjadi kerugian, dinyatakan sebagai agregat risiko, akibat risiko, dan kemungkinan terjadinya peristiwa tersebut. Ancaman mungkin merupakan fenomena semula jadi seperti gempa bumi, banjir, ribut, atau kejadian buatan manusia seperti kebakaran, kegagalan kuasa, sabotaj, dll.

  5. Pernyataan tentang niat untuk menimbulkan kesakitan, kecederaan, kerosakan, atau tindakan lain yang memusuhi seseorang sebagai pembalasan atas sesuatu yang dilakukan atau tidak dilakukan.

Sinonim Ancaman

Ucapan mengancam, Peringatan, Ultimatum, Ucapan menakutkan, Nasihat, Nasihat, Penggera, Pemutus di depan, Rumah Kad, Sebab penggera, Perhatian, Peringatan, Kominasi, Krisis, Bahaya, Tanah berbahaya, Contoh pencegahan, Darurat, Bahaya, Contoh, Pemberitahuan akhir, Amaran terakhir, Foreboding, Peringatan, Gaping chasm, Mengumpulkan awan, Bahaya, Petunjuk, Rumah kad, Imperilment, Intimation, Intimidation, Jeopardy, Lesson, Menace, Monition, Moral, Notice, Notification, Object pelajaran, Omen, Pass, Peril, Pinch, Plight, Portent, Predicament, Presage, Quicksand, Risk, Rocks depan, Badai awan, Selat, Es nipis, Tip-off, Ultimatum, Verbum sapienti, Amaran, Amaran

Bagaimana menggunakan Ancaman dalam ayat?

  1. Sebilangan perniagaan boleh membuat ancaman yang tidak menyenangkan terhadap anda dalam rundingan, anda mesti memutuskan mana yang harus diambil serius dan mana yang menjadi jenaka.
  2. Kerosakan taufan menimbulkan ancaman besar bagi banyak komuniti pesisir.
  3. Anggota keluarganya telah menerima ancaman kematian.
  4. Ancaman angin puting beliung ditandakan oleh angin kencang, hujan es, dan kilat, dan datang tanpa amaran jika anda tidak memperhatikan.
  5. Banyak orang menganggap pemanasan global sebagai ancaman bagi planet ini kerana ia boleh memberi kesan buruk pada alam dan persekitaran planet ini.

Makna Ancaman & Definisi Ancaman