Toner kulit atau toner wajah adalah produk kosmetik. Ia seperti losyen atau pelembap lain yang kita gunakan dalam rutin penjagaan kulit harian kita. Mereka memainkan peranan penting dalam mengecilkan pori-pori terbuka dan membersihkan kulit secara mendalam. Selain itu, ia melindungi kulit daripada kerosakan, pelembap dan memberikan cahaya yang sihat pada kulit. Terdapat pelbagai cara penggunaan toner pada kulit. Anda boleh menggunakan alas kapas kecil. Tambahkan sedikit toner ke kapas dan celupkan perlahan-lahan pada kulit. Beberapa toner terdapat dalam botol semburan yang mudah digunakan. Toner kini terdapat dalam bentuk topeng lembaran. Ia berfungsi dua dalam satu seperti pelembap dan toner. Di pasaran, anda boleh menemui toner mengikut jenis kulit anda, misalnya, kulit berminyak, kulit kombinasi, kulit kering, dan kulit rawan jerawat. Beberapa toner boleh menyebabkan kepekaan atau kerengsaan pada kulit. Sebaiknya lakukan sedikit ujian patch sebelum menggunakan toner baru.

:arrow_right: Apakah tujuan toner?

Bukan idea yang baik untuk memakai banyak solek untuk menyembunyikan jerawat, kawasan gelap, selaran matahari , dan kulit berpigmen. Daripada melaburkan dolar dalam produk solekan, anda harus melabur dalam produk penjagaan kulit yang berkualiti. Produk penjagaan kulit mesti menjadi perkara wajib dalam senarai harian. Ia menghidupkan kulit mati dan kering anda. Setiap produk penjagaan kulit mempunyai beberapa faedah tersembunyi. Seperti pelembap, serum, serum vitamin C, topeng lembaran, gua-sha, krim muka, pembersih, pengelupasan, toner, dan apa sahaja. Setiap produk penjagaan kulit mempunyai tujuan di belakangnya.

Seperti produk lain, terdapat banyak gembar-gembur mengenai toner kulit di media sosial. Toner secara amnya berguna dan mendasar bagi individu yang mempunyai kulit berminyak, kering, dan kombinasi kulit atau keradangan kulit, atau bagi individu yang memerlukan pembersihan tambahan setelah memakai kosmetik atau barang kulit yang hebat seperti pelindung matahari. Jadi apa tujuan utama penyegar kulit? Kami telah membincangkannya di bawah:

:black_medium_small_square: Kelebihan Toner :

Terdapat pelbagai faedah toner kulit yang mesti anda ketahui.

1. Mengecilkan liang pori:

Toner terkenal sebagai astringen yang digunakan selepas mencuci muka dan membantu mengecilkan liang pori yang terbuka. Yang membawa kepada mengurangkan jerawat pada kulit. Seperti yang kita semua tahu pori terbuka lebih terdedah kepada habuk, bakteria, dan peluh yang mengumpul liang dan menyebabkan jerawat. Mulakan proses dengan menggunakan kuantiti toner yang sederhana pada bola kapas atau bantal halus dan membersihkan wajah dengan itu akan menghilangkan minyak dan membantu mengecilkan liang pori.

2. Membersihkan kulit:

Menurut banyak pakar dermatologi, Toner juga dapat digunakan untuk mencuci kotoran dari kulit anda. Sebilangan orang lebih suka menggunakan toner untuk menghilangkan sisa, minyak, atau kotoran dari solek atau pembersih ketika berminyak atau kotor. Sebilangan besar zat tanah, residu, kotoran, dan zarah kosmetik tetap berada di belakang walaupun pada masa pemurnian. Toner membuang penolakan menunggu untuk memberi wajah anda pembersihan tambahan dan lengkap. Ia akan menjadikan kulit anda sempurna walaupun anda tergesa-gesa.

Suatu ketika, toner diperlukan dengan alasan bahawa kosmetik digunakan dengan kuat dan mempunyai lekapan yang sangat berat sehingga toner diharapkan dapat membantu menghilangkan rias kulit. Namun, kerana kebanyakan kosmetik dibuat bebas dari bahan kimia dan ringan, pelembap, penghilang solek , atau pembersih berkualiti tinggi semestinya selesai.

3. Ia membantu mengembalikan tahap pH kulit:

Anehnya, kulit kita mempunyai tahap pH antara lima dan enam. Jadi ia berasid. Tetapi kerana sifat sabun yang bersifat alkali, asid pada kulit memerah setelah membersihkannya dengan pembersih berkualiti. Oleh kerana pembersih alkali , kulit anda memerlukan sesuatu untuk mengembalikan tahap ph kulit menjadi normal. Toner pelembap yang kaya dengan antioksidan membantu dalam mengembalikan tahap pH kulit.

4. Melembapkan dan menambah kulit:

Menurut pakar dermatologi, kulit yang terhidrat dan kulit yang lembap adalah kunci untuk kulit yang sihat . Anda mesti menggunakan pelembap dan toner berkualiti untuk menghidupkan semula kulit mati anda. Toner berfungsi seperti sihir dalam menghidrat kulit kering. Selepas beberapa minit penggunaan, mereka melekatkan kulit dengan baik dan menghidratnya. Ia mengikat kelembapan.

5. Ia melindungi rambut yang tumbuh ke dalam:

Toner yang mengandungi asid glikolik yang menghakis atau asid hidroksi alfa lain dapat membantu menghilangkan rambut yang tumbuh semula, jadi ia juga membantu dalam penyediaan.

6. Ia menambah lapisan pada kulit:

Toner bertindak sebagai lapisan pelindung pada kulit. Ia membantu mengecilkan pori, melembapkan, menganjalkan kulit, dan melindungi kulit daripada bakteria berbahaya dan zarah lain. Ini membentuk lapisan tambahan pada kulit dan menambahkan kertas terhadap pencemaran alam sekitar, kotoran , sinar berbahaya, dan selaran matahari.

7. Mengawal pengeluaran minyak:

Sebarang kulit berminyak terdedah kepada jerawat. Ia adalah kulit yang rawan jerawat. Penggunaan toner pada kulit berminyak membantu mengurangkan pengeluaran minyak tambahan yang menyebabkan penyembuhan jerawat.

Ringkasan :

Toner adalah produk kosmetik kulit atau wajah yang berfungsi seperti pelembap dan losyen. Ia membantu menganjalkan kulit yang berpigmen dan melawan selaran matahari. Toner terdapat dalam botol semburan dan aplikator. Mereka mempunyai banyak faedah tersembunyi seperti mengecilkan pori-pori, berfungsi sebagai pembersih, penghilang solek, mencegah rambut tumbuh ke dalam, berfungsi sebagai penghalang habuk, dan mengawal pengeluaran minyak pada kulit.

:black_medium_square: Faktor yang perlu dipertimbangkan sebelum memilih toner: \

Terdapat banyak toner di pasar yang dilabel sebagai toner seperti astringen dan hazel. Tetapi setiap kulit memerlukan toner khas. Tetapi ingat sama ada kulit anda berminyak, kering, atau gabungan, selalu gunakan toner bebas alkohol. Toner bebas alkohol mengurangkan kekeringan pada kulit dan melembapkan kulit. Selain itu, jangan sekali-kali menggunakan toner yang mengandungi wangian tiruan. Ia boleh menyebabkan kemerahan dan kerengsaan pada kulit. Apabila anda mula menyiasat alternatif toner muka anda, anda boleh tanpa banyak yang terbentang dapat dikuasai oleh kelompok gila perkara yang ada. Bagaimanapun, memilih toner yang betul untuk wajah tidak perlu dicampuradukkan. Pilihan paling bijak anda adalah memilih barang khas dan menjauhkan diri dari pemasangan khusus yang boleh mengganggu kulit anda atau menyebabkan masalah yang ada.

:pushpin: Elakkan Toner yang mengandungi bahan-bahan ini:

•: Alkohol boleh menyebabkan ruam, radang, dan kemerahan. Alkohol mengandungi beberapa komponen yang meningkatkan kekeringan kulit. • Asid salisilat: Sering dijumpai pada keradangan kulit yang melawan toner wajah, asid salisilik terkenal untuk mengeringkan kulit. Secara amnya ia akan mengeringkan kulit. • Benzoil peroksida: asid benzoat biasanya digunakan untuk melawan jerawat dan jerawat. Tetapi tidak menghairankan bahawa asid ini juga boleh terlalu keras pada banyak jenis kulit. • Wangian: tersi yang mengandungi wangian Buatan harus dielakkan dalam apa jua keadaan. Ia tidak akan membuat anda berbau seperti mawar tetapi berfungsi dengan baik untuk merosakkan kulit. • Phthalates dan parabens: Phthalates dan parabens tergolong dalam kumpulan bahan kimia yang digunakan sebagai pengawet yang murah. Anda tidak boleh pernah menggunakan racun kos rendah seperti ini pada kulit anda.

:pushpin: Toner yang harus anda gunakan:

Vitamin E dan air mawar:

Tidak ada yang dapat mengatasi kelebihan dan ramuan dalam minyak vitamin E dan air mawar. Anda mesti menambah toner berasaskan vitamin E dan air mawar dalam rejim penjagaan kulit harian anda. Air mawar mempunyai banyak kelebihan, dari biasanya menghilangkan pencemaran hingga memperbaiki kehadiran kulit secara tidak sengaja - dan sangat bagus untuk ruang lingkup pelbagai jenis kulit. Fleur and Bee's Natural Rose Water Toner, Rose and Shine, mengandungi dua bahan penting seperti air halus dan minyak bunga mawar.

Chamomile:

Chamomile adalah toner penghidratan yang terkenal. Ia memberikan kesan menenangkan pada kulit.

• Minyak pokok teh:

Minyak pokok teh membantu mengurangkan pengeluaran minyak pada kulit. Ia berfungsi sebagai kawalan minyak dan memerangi bakteria dan habuk. Ia membantu menghilangkan liang pori yang tersumbat dan membuat lapisan pada kulit. Ia memberikan kemasan pada kulit dan membantu mengecilkan liang pori.

• Lidah Buaya:

Aloe vera adalah tumbuhan pelbagai fungsi. Ia berfungsi dengan baik dalam mengurangkan kemerahan, keradangan, dan jangkitan kulit. Ia terkenal dengan kesan menenangkan.

• Ekstrak betik dan asid laktik:

Gunakan exfoliator atau scrub yang mengandungi ekstrak pepaya dan asid laktik. Ia bermanfaat dalam membantu kulit kusam dan kering.

• Hazel penyihir:

Sejenis tanaman yang mekar, Witch Hazel (s) telah lama digunakan untuk kulit yang sihat. Mereka dikenali untuk menaikkan tona kulit yang sekata dan selalu digunakan untuk menyesuaikan minyak biasa dan membantu mengecilkan pori-pori.

• Teh hijau:

Teh hijau bukan hanya untuk minuman segar lagi! Pembetulan lama ini terkenal dengan sifat penguat selnya, dan sebagai toner, ia dapat membantu menghidupkan dan mengejutkan kehadiran kulit.

Toner mengikut jenis kulit yang berbeza:

• Kulit berminyak: Mengelupas kulit anda dengan lembut menggunakan pengelupasan lembut. Untuk kulit berminyak, toner bebas alkohol berfungsi dengan baik untuk menghilangkan kulit mati dan kusam. Asid glikolat dan asid amino adalah toner yang baik untuk kulit berminyak.

• Kulit kering: Gunakan toner penghidratan tanpa alkohol.

:arrow_right: Bagaimana memilih toner terbaik untuk kulit berminyak?

:black_medium_square: • Periksa ramuan utama:

Cari asid hidroksi (PHA), asid alfa-hidroksi (AHA), asid beta-hidroksi (BHA), atau poli-seperti glikolik, salisilik, atau asid laktik dalam kepekatan minimum. Asid ini membantu pengelupasan kulit, membersihkan pori-pori yang tersumbat, dan mengurangkan pengumpulan pengeluaran zarah debu , kata ahli dermatologi yang berpusat di New Jersey.

Sulfur mengandungi sifat mengawal minyak dan anti-radang. "Ia berfungsi dengan baik dalam memerangi zarah-zarah debu dalam jenis kulit berminyak dan jerawat," kata Dr. Palm. Untuk menjamin toner yang anda pilih tidak akan terlalu kering, pastikan bahawa, walaupun terdapat pesaing minyak ini, ia mengandungi bahan penenang seperti aloe vera, niacinamide, dan agen pencegah barah.

:black_medium_square: • Elakkan penambahan yang kejam:

Elakkan toner yang tinggi minuman keras atau astringen yang berbeza, kerana ini akan menyebabkan kekeringan dan mencetuskan lebih banyak penciptaan minyak. "Mana-mana toner yang mempublikasikan komponen keras seperti sentral tinggi minuman keras atau penyihir hazel atau zat berlebihan dan sifat pelucutan harus dijauhkan," kata Dr Husain. Demikian juga, hindari penggunaan toner yang mengandungi wangian buatan, tambahnya, yang boleh menyebabkan kerengsaan, radang kulit, dan jerawat. Garis panduan umum yang baik: Langkau item yang menyebabkan kulit menjadi kencang.

:black_medium_square: • Fokus pada masalah kulit yang lain:

"Sekiranya anda mempunyai kulit gabungan rawan jerawat yang merupakan campuran kulit berminyak dan kering, anda lebih suka tidak menggunakan toner yang mengelupas yang akan mengeringkan kulit dan menambah minyak," kata Dr. Husain , yang hanya akan meningkatkan lebih banyak kejayaan. "Tambahan pula, sekiranya anda mempunyai kulit berminyak yang mudah berjerawat tetapi selain mengalami kesan rosacea, anda pasti perlu menjauhkan diri dari penyihir hazel dan tidak menyalahgunakan glikolik atau benzoil peroksida, kerana ia boleh mencetuskan letusan."

:black_medium_square: • Percubaan mungkin penting:

"Dengan hanya melihat tanda atau zat, sukar untuk mengetahui toner terbaik untuk kulit anda," kata Richard Bottiglione, MD, ahli dermatologi yang dijamin papan dan pencetus Alliance Dermatology and Mohs di Arizona. "Botol toner tidak akan memberi anda kesan betapa padatnya." Akhirnya, item yang sukar dibuat akan memberi anda pemikiran terbaik mengenai apa yang sesuai untuk anda dan apa yang tidak — namun dari mana hendak bermula?

:stop_button: Toner Terbaik untuk Kulit Berminyak, Menurut pakar dermatologi:

1. Glow Tonic

Nama itu mengatakan semuanya. Tonik cahaya mengandungi AHA dan asid glikolik yang membantu mengurangkan pengeluaran minyak dan mengecilkan pori-pori. Ia juga mengandungi lidah buaya untuk menghidrat dan menenangkan, sementara ginseng memberi kesan pencahayaan.

2. Witch Hazel Mattifying Face Toner

Menurut Hadley King, instruktur klinikal dermatologi di Weill Medical College of Cornell University mengatakan, Witch Hazel Mattifying Face Toner by AcneFree's mengandungi sebilangan besar ramuan Witch hazel untuk sementara waktu untuk mengelupas kulit dan mengecilkan pori. asid glikolat dan laktik adalah pengelupasan yang baik dan toner kawalan minyak, lidah buaya, dan hidrat gliserin melembapkan dan menenangkan kulit. dan chamomile menenangkan keradangan dan jerawat kulit.

3. Larutan Toning 7% Asid Glikolat

Penyelesaian Toning Asid Glikolat Biasa adalah minuman keras, paraben, dan bebas aroma. "Ini mengandungi penahan yang mengurangkan seperti ginseng dan lidah buaya untuk membantu menenangkan kulit kerana asid glikolik dan salisilik menghasilkan hasil," kata Dr Husain.

4. Rose Petal Witch Hazel Facial Mist Toner

Toner ini 100% alkohol dan bebas wangian tiruan. Ia tidak mengandungi bahan kimia yang keras dan bahan haiwan yang berbahaya. Mereka mengembangkan hazel penyihir semula jadi mereka, astringen khas yang merupakan legenda memperbaiki toner jenama, yang terdapat dalam beberapa jenis, termasuk kelopak bunga, air kelapa, lavender, dan timun, "kata Dr. Ruler

5. Toner Penapis Pori

Kemungkinan toner penapis pori ini sesuai untuk semua jenis kulit, namun, Neutrogena's Pore Refining Toner sangat berharga bagi mereka yang mempunyai kulit berjerawat dan berminyak. "Ia mengandungi asid alpha-dan beta-hidroksi, yang membantu dengan minyak dan mengelupas kulit dengan lembut," kata Suzanne Friedler, MD, ahli dermatologi yang dipastikan di PC Advanced Dermatology di New York.

6. Damask Rose Melembutkan dan Menenangkan Toner

Sekiranya anda mempunyai kulit berminyak dan sensitif, toner Damask Rose Softening and Claiming yang serba serba ini adalah semua yang anda perlukan untuk skim anda Dengan air mawar Damask 100% yang tidak diubah, ia adalah perincian yang sangat menghidratkan dan meringankan, tanpa minyak atau pelekat komedogenik yang lain untuk mengganggu kulit berminyak, "kata Dr. Ruler

7. Serozinc Face Toner untuk Kulit Berminyak

Selain bebas wangi dan alkohol, toner ini hanya mengandungi tiga bahan untuk mengatasi kulit yang berjerawat dan berminyak dan sesuai untuk mereka yang mempunyai lapisan halus. "Ini toner yang fleksibel kerana anda dapat memercikkannya ke seluruh kulit. Ia menyerap minyak dan melembutkan kulit, namun, anda juga boleh mencucinya untuk membersihkan kosmetik anda sepanjang hari dengan alasan bahawa bahan seperti air, garam, dan zink sulfat tidak akan menjadi penyebab kerengsaan, kemerahan, dan menelan, ”kata Dr Husain.

8. Toner Kawalan Minyak Kekuatan Mengimbangi

Toner ajaib ini mengandungi asid penting seperti salisilik, laktik, dan asid glikolik dalam toner ini yang menginginkan kulit berminyak dan rawan jerawat. Apa lagi yang perlu ditanyakan apabila toner anda mengandungi hazel penyihir untuk membantu menutup pori-pori yang diperbesar, serta minyak pati — seperti pokok teh, teh hijau, kayu putih, vitamin E, alga, dan lumut Ireland. Ia berfungsi seperti sihir dalam menyediakan hidrasi dan antioksidan.

9. Penyegar Penyejuk

Toner ini mengandungi asid glikolik dan salisilik untuk membantu mengurangkan penciptaan minyak, dan pada masa yang sama membersihkan kulit dan membantu mengatasi masalah kulit. "Mengatasi masalah adalah eucalyptus, yang menenangkan kulit," kata Dr Husain. "Ini juga aroma dan tanpa paraben, tetapi mengandung minuman keras."

10. Penyelesaian Pengelupasan Kulit Mengelupas

Toner kawalan minyak yang layak dibeli oleh Glossier ini merangkumi tiga kumpulan asid yang bagus untuk kulit berminyak. asid beta-hidroksi, alfa-hidroksi, dan polihidroksi adalah asid penting untuk mengurangkan. Ia memerangi sel-sel kulit mati dan membantu mengecilkan pori-pori yang terbuka dan membesar, bengkak, kemerahan, dan cela.

11. Tonik Menyerap Minyak

Tonik penyerap minyak yang merupakan formula toner La Mer mengandungi ekstrak alga yang membantu mengurangkan minyak berlebihan dan menghilangkan pigmentasi pada kulit. "Tonik penyerap minyak adalah kegemaran kultus dari sebilangan individu saya yang mempunyai kulit rawan jerawat," kata Dr. Palm.

12. Toner Nutrien Kulit

Menurut Dr Friedler, toner kawalan minyak ini berfungsi dengan baik dalam menghilangkan kulit mati. Ia mengandungi asid laktik yang bermanfaat untuk kulit berminyak. Ekstrak enzim, vitamin, asid amino, dan betik. Ia melembapkan kulit.

:stop_button: Toner terbaik untuk kulit Gabungan:

1. Asal Amerika Syarikat Menimbang Tonik *

Toner ini berfungsi dengan baik untuk menghilangkan parut jerawat dan menambahkan cahaya pada kulit. Selain itu, ia memberikan kelembapan yang diperlukan ke kawasan yang kusam dan kering. Laminaria (penahan yang diperoleh dari rumput laut) melakukan pertempuran minyak, sementara protein soya memastikan tahap kelembapan. Juga, ia juga disesuaikan dengan pH, dan, rasa syukur dan terasa sejuk dan gemetar, tembakan pagi yang ideal di lengan.

2. Hasil Bersinar No7 Memurnikan Air Toning

Sekiranya anda benar-benar mahu kulit gabungan anda kembali hidup, maka mesti membeli toner ini. Toner ini melakukan apa yang tidak dapat dilakukan oleh toner lain. Ia adalah penghidrat dan pelembap yang sempurna untuk kulit kering dan mati. Sangat baik untuk kulit kering hingga berminyak dan kombinasi.

3. Kulit Rawan Jerawat: Murad Clarifying Toner

Dapatkan toner ajaib ini semasa lawatan seterusnya ke farmasi. Anggaplah ia sebagai penyesuaian yang sedikit lebih lembut dari varian OG (yang telah wujud sejak tahun 1866, NBD). Ia sebenarnya menyuarakan hazel penyihir fokus yang kuat untuk tujuan pencemaran dan pencemaran minyak namun minuman keras dibenarkan menjauhkan diri dari potensi kering yang berlebihan. Lebih-lebih lagi, terdapat juga asid hyaluronik dan vitamin E untuk menjaga kulit secara keseluruhan lembut dan mengurangkan cela.

4. Ren Clean Skincare Ready Steady Glow Daily AHA Tonic:

Ini adalah pengelupasan dan penyegar kulit yang paling berpatutan dan mesra poket. Dengan membeli ini, anda benar-benar memberikan kebaikan kepada poket anda. Apa lagi yang perlu ditanyakan, ia mengandungi AHA dan asid glikolat yang berfungsi seperti sihir untuk kulit kombinasi. AHA membantu menjadikan kulit bercahaya dan menghidupkan kulit mati.

5. Paula's Skin Skin Mengimbangkan Toner Mengurangkan Pori:

Toner ini mengubah ukuran sebenar liang anda tetapi dapat menjadikannya kelihatan lebih kecil dan mengecilkannya dan menjadikannya lancar. Ia membantu membuang liang dan mencegahnya tersumbat dengan habuk dan kotoran. Untuk ini, persamaan ini adalah puncak. Kedua-duanya menyesuaikan kulit licin dan menyampaikan penghidratan ringan, sekaligus menghadkan getaran pori-pori. Ejen pencegahan barah kredit, penghilang tumbuhan menghilangkan, dan niacinamide untuk kelebihan kelebihan tiga kali ganda ini.

:pushpin: Kesan sampingan penyegar wajah:

Toner muka pelbagai fungsi. Mereka membantu membersihkan kulit, mengawal minyak, mengelupas kulit, membantu kulit yang berjerawat, pigmentasi, selaran matahari, melembapkan kulit, dan membantu mengecilkan pori-pori terbuka. Tetapi seperti yang kita ketahui perkara-perkara yang mempunyai faedah juga memberi kesan sampingan. Sama seperti ini, penyegar wajah juga mempunyai kesan sampingan. Berikut ini adalah panduan bagaimana Anda akan menguruskan hasilnya jika terjadi: • Mengupas: Setelah menggunakan toner wajah untuk beberapa waktu, anda mungkin akan melihat beberapa kulit wajah mengelupas. Ini dengan alasan bahawa toner membantu membuang kulit yang rosak sehingga kulit baru, segar dan mattif dapat diciptakan. Jika terkelupas kulit berlebihan, anda dapat menghindari penggunaan toner selama beberapa hari, dan di dalam masa kini, gunakan pembersih dan air suam yang tidak berasid untuk mencuci muka. Pelucutan harus berhenti dalam masa dua hari, bagaimanapun, anda akan menghadapi sedikit pengelupasan kulit.

• Kemerahan pada wajah:

Penggunaan toner wajah yang berlebihan menyebabkan kemerahan dan gatal pada kulit. Kulit menjadi sensitif. Sekiranya anda mengalami kemerahan dan gatal pada kulit maka cubalah mengurangkan penggunaan toner kulit. Untuk mengurangkan selaran matahari dan kulit sensitif pastikan menggunakan pelindung matahari dan pelembap sebelum keluar dari rumah. • Menyengat pada kulit: Jika anda mengalami sengatan pada wajah setelah penggunaan toner, ubah waktu anda menggunakannya. Sekiranya anda mencuci muka dengan pembersih dan air, tunggu sebentar selama dua jam sebelum anda menggunakan toner. Ini akan menjamin bahawa kulit akan pulih sebahagian minyak yang anda buang setelah mencuci muka. Menyengat akan menjadi kurang kerana kulit tidak akan kering secara berlebihan. • Breakouts: Sejauh toner membantu mengecilkan pori-pori, ia dapat meningkatkan jerawat dan jerawat. Sekiranya anda mengalami jerawat dan jerawat pada kulit pada hari-hari awal penggunaan toner wajah. Ini hanyalah tanda untuk berhenti menggunakan toner; semua perkara sama, anda harus terus menggunakan toner dengan tujuan agar jerawat menguap dan berubah menjadi kurang jelas.

Untuk hasil terbaik semasa menggunakan toner dan untuk menyekat kejadian negatif, gunakan jumlah yang boleh diabaikan pada awal hari dan petang. Ini akan memberi kulit masa untuk menangkap semula kelembapan sebelum anda menggunakan semula toner. Sekiranya anda melakukan ini, anda tidak akan mendapat kesan sampingan

:arrow_right: SOALAN YANG BANYAK DITANYA:

1. Bagaimana cara menggunakan toner wajah?

Ia bukan sains roket. Toner muka lebih mudah digunakan daripada penggelek gua-sha dan jade. Anda dapat menggunakan dua kaedah untuk menerapkan toner: • Ambil alas kapas bersih untuk mencelupkannya ke dalam toner. Dengan ini, jumlah toner yang penting akan direndam di kapas. Sekarang celupkan perlahan-lahan di wajah. Untuk hasil segera gunakan toner setelah mencuci muka dan sebelum menggunakan pelembap dan serum • Sekiranya anda tidak mempunyai pelapik kapas tambahan, anda boleh melangkau langkah pertama. Masukkan sedikit nada di telapak tangan anda dan gosokkannya dengan lembut dan kemudian sapukan ke kulit dan celupkan untuk menyerapnya sepenuhnya. Anda boleh menggunakan toner dua kali sehari. Tetapi jika anda mempunyai kulit sensitif maka gunakanlah yang sesuai dengan anda.

2. Apakah bahan penting yang perlu dicari semasa membeli toner?

Sebelum menggunakan produk baru pada kulit berjumpa dengan pakar dermatologi anda kerana boleh membahayakan kulit anda. Menurut beberapa pakar dermatologi pakar, toner anda mesti mengandungi bahan-bahan ini: • Air mawar untuk penghidratan • Chamomile untuk menenangkan • Minyak pokok teh untuk kawalan minyak dan bakteria • Aloe vera untuk mengurangkan keradangan, jerawat, dan kemerahan • Vitamin E untuk penghidratan • Sel stem tumbuhan untuk antioksidan dan sifat anti-penuaan • Teh hijau

3. Apakah petua penting untuk memperbaiki kulit dengan menggunakan toner kulit?

Berikut adalah petua yang perlu diingat semasa menggunakan toner kulit secara berkala:

Simpan di dalam peti sejuk Sentiasa simpan toner penjagaan kulit anda di dalam peti sejuk untuk hasil yang lebih baik. Apabila diletakkan di dalam peti sejuk, toner sejuk membantu mengurangkan kemerahan, keradangan, gatal-gatal, dan sebarang jerawat • Ikuti langkah-langkah yang betul untuk menggunakan toner : Jangan sekali-kali menggunakan toner sebelum membersihkan ace. Sapukan selepas mencuci muka dan sebelum melembapkan kulit. Sapukan dengan bantuan pelapik kapas atau anda boleh mengaplikasikannya dengan jari anda • Jangan terlalu kerap: Sapukannya dengan kerap. Sapukan sekali sehari jika anda mempunyai kulit kering jika tidak, anda akan mengeluarkan semua kelembapan dari kulit.

4. Apakah langkah berjaga-jaga untuk menggunakan toner?

Terdapat beberapa langkah berjaga-jaga yang mesti anda ingat semasa menggunakan atau membeli toner:

• Sentiasa gunakan toner selepas mencuci muka dengan bersih. Selepas menggunakan toner, gunakan pelindung matahari dan pelembap untuk melembapkan kulit anda. • Jangan beli toner yang mengandungi alkohol. Alkohol mengeluarkan minyak dari kulit dan mengeringkannya.

5. Apakah toner kulit terbaik untuk kulit kering?

Toner berikut adalah yang terbaik untuk kulit kering:

• Eminence Organic Skin Care Stone Crop Hydrating Mist • Dermalogica Multi-Active Toner • PCA Skin Hydrating Toner • Avene Gentle Toner Lotion • Herbivore Botanicals Rose Hibiscus Face Mist • Yon-Ka Lotion Yon-Ka - Toner Kulit Kering • COSRX Advanced Snail 96 Mucin Power Essence • Toner Muka Penghidratan Dalam Segar Mawar

6. Apakah toner kulit terbaik untuk kulit yang berjerawat?

Berikut adalah beberapa toner terbaik untuk kulit yang rawan jerawat yang patut dibeli:

• Toner Perbezaan Minimum Pori dengan Witch Hazel • Dr Teals Lavender Witch Hazel Toner Muka • Toner Bertindak Tekanan Jerawat Bebas Minyak Neutrogena • Toner Titik Gelap Ole Henriksen • Toner Pembersih Kulit & Pembersih Kulit InstaNatural • GoodHabit Texture Magic Exfoliating Toner • CosRX Full-Fit Propolis Synergy Toner • Bliss Clear Genius Clarifying Toner + Serum • Toner Klarifikasi Intensif AMBI

7. Apakah toner berpatutan terbaik untuk jenis kulit berminyak?

Toner berikut berfungsi paling baik dalam mengawal minyak dari kulit berminyak:

• ESSENHERB Tea Tree 90 Toner Pad • SUNDAY RILEY Martian Mattifying Melting Water-Gel Toner • HEY HONEY Tone It Up! Propolis & Echinacea Herbal Toner • EAU THERMALE AVÈNE Cleanance MAT Mattifying Toner • CARA AKAN Wajah Toner - Kulit Berminyak • MURAD Clarifying Toner • TULA Pro-Glycolic 10% Resurfacing Toner. • ORIGINS Zero Oil ™: Toner Pembersih Pori dengan Saw Palmetto & Mint • APTO Skincare Balancing Mist dengan Teh Hijau & Chlorella

8. Apakah toner penjagaan kulit yang berpatutan untuk kulit kombinasi?

Toner berikut adalah yang terbaik untuk kulit kombinasi:

• Toner Muka Thayers • Toner Penghidratan Hazel Witch Hazel yang Disempurnakan Dickinson • Toner Bebas Alkohol Neutrogena • Toner Vitamin C Insta Alami • Toner Multi-Aktif Dermalogica • Asid Glikolat Biasa 7% Penyelesaian Toning • REN Clean Skincare Ready Steady Glow Daily AHA Tonic • Murad Penjelasan Toner

9. Adakah air ros adalah toner?

Bunga Rosa damascena adalah bunga dari mana kita mengeluarkan air mawar. Air rosew adalah toner semula jadi. Ia berfungsi seperti sihir dalam melembapkan kulit, mengurangkan cela, mencerahkan kulit, mengecilkan pori, dan membersihkan kulit secara mendalam.

10. Bolehkah anda menggunakan toner semalaman?

Ya, toner berfungsi paling baik jika anda menggunakannya selepas mencuci muka dan sebelum tidur. Tetapi sekiranya anda merasa gatal, kemerahan, atau terbakar pada kulit maka hapus dengan cepat sehingga boleh merosakkan kulit anda.

:stop_button: KESIMPULAN :

Toner wajah adalah salah satu produk penjagaan kulit yang paling kerap digunakan. Ia membantu membersihkan kulit, menegangkan, melembapkan kulit, dan berfungsi dengan baik dalam mengurangkan cela, parut jerawat, dan mencerahkan kulit. Terdapat pelbagai jenis toner bergantung pada jenis kulit. Kulit berminyak, kering, rawan dan berjerawat harus menggunakan toner setelah berunding dengan pakar dermatologi mereka. Orang kulit kering harus menggunakan toner sekali sehari kerana penggunaan berlebihan dapat mengeluarkan semua kelembapan dari kulit. Walaupun kulit berminyak orang boleh menggunakannya dua kali sehari. Pastikan menggunakan toner bebas alkohol untuk mengelakkan kesan berbahaya. Anda boleh menggunakan toner dengan bantuan pad kapas atau anda boleh menggunakan dengan menggunakan jari anda. Letakkan peti sejuk toner anda untuk melindunginya dari sinar matahari yang berbahaya. Beli toner yang mengandungi minyak pokok teh, lidah buaya, vitamin E, air mawar, teh hijau, dan asid glikolat.

ARTIKEL BERKAITAN:

Saya telah mengajukan soalan yang sama berulang kali sejak mengungkapkan rahsia kecantikan boy band K-pop BTS kepada dunia: "Apa itu toner?" Walaupun anggota V, J-Hope, dan Jungkook telah menyebut toner sebagai bahagian penting dalam rutin penjagaan kulit mereka, banyak orang tidak menyedari apa itu atau mempunyai kesalahpahaman mengenai maksud sebenarnya. Dengan kata lain, toner kelihatan dan berkelakuan seperti air. Tetapi itu bukan air, saya berjanji. Terdapat lebih banyak daripada hidrogen dan oksigen. Asid, gliserin, antioksidan, dan anti-radang juga boleh hadir bergantung pada toner. Sekiranya anda ingin mendapatkan teknikal, toner adalah pelarut penyerap cepat yang menghidrat kulit sambil membantu pembuangan sel kulit mati. Menurut Amy Wechsler, pakar dermatologi di New York City, tindak balas pendeknya adalah "ia berlaku selepas mencuci." Dia menasihatkan menggunakan toner dalam rutin penjagaan kulit siang dan malam. Untuk lebih tepat, Cho dan Chang bersetuju bahawa toner harus digunakan setelah membersihkan dua kali dan mengelupas kulit. "Pembersihan menyeluruh dalam 'membersihkan' kotoran, alat solek, dan sel-sel kulit mati, memungkinkan kulit bernafas." Cho lebih suka menggunakan toner terus ke kulitnya dengan menaburkannya ke tangannya dan menggosoknya. Yang lain, katanya, cenderung mengoleskan toner ke pad kapas dan mengelapnya perlahan-lahan di bibir mereka, bekerja ke luar. Cubalah "7 Kaedah Kulit" jika anda benar-benar ingin bersungguh-sungguh. Menurut Lee, trend penghidratan ultra menyusup rutin penjagaan kulit Korea tahun lalu. "Seperti pelembap, anda akan memilih toner berdasarkan keperluan kulit khusus anda, seperti minyak, kedutan, bintik-bintik gelap, atau bahkan kekeringan," kata Zeichner. "Untuk menghilangkan sel-sel mati yang berkumpul di sekitar pori-pori menjadikannya tampak menonjol," Zeichner mencadangkan penggunaan toner dengan asid alpha hidroksi seperti asid glikolik, seperti Toner Penyulingan Pori Neutrogena atau Toner Penapis Pori Neutrogena yang disukai ramai. Cari toner yang mengandung "botani yang menenangkan kulit," menurut Zeichner. Menurut Cho, Toner Penyediaan Klairs Supple adalah yang paling laris di Korea. "Untuk jenis kulit sensitif, ia menawarkan kelonggaran dan penghidratan mendalam," katanya. Toner berdasarkan asid salisilik disyorkan oleh Zeichner dan Wechsler. Cho mencadangkan memilih salah satu hazel penyihir. Dia mengatakan, "Itu akan menyapu lebihan minyak tanpa mengeringkan kulit anda." Cubalah Blithe's 5 Energy Roots Vital Treatment Essence atau Matcha Toner Milk Makeup. "Toner yang mengandungi pengelupasan semula jadi seperti ekstrak pepaya dan asid laktik sangat baik untuk mencerahkan kulit," kata Cho. Juga, mereka yang mempunyai alkohol dinyatakan sebagai salah satu daripada lima ramuan pertama harus dielakkan. Toner dan semburan pembersih terlaris Soko Glam, Son and Park Beauty Water, mesti dicuba. "Asid amino dan ragi fermentasi (saccharomyces ferment filtrate) dapat menghidrat dan menyuburkan kulit secara mendalam," jelas Cho. Bahan pertama juga boleh digunakan di Missha Clear Toner, penjual terlaris Soko Glam yang lain. According to Zeichner, look for toners that contain antioxidants and hydrating ingredients. Glycerin, hyaluronic acid, rose water, Sodium PCA, and lecithin are among the hydrating ingredients, according to Kauvar. According to Zeichner, Caudalie's Beauty Elixir is formulated with rose and orange blossom extract to help hydrate and relax inflamed skin. Toners are an essential component of skin care, particularly if you want dewy, luminous skin. However, many people are still unaware of what toners are or what they do. A toner, according to board-certified dermatologist Tiffany Libby, is used to help remove debris that your cleanser might have skipped and to prepare your skin for the next step in your routine. “I'm thinking about them.” A toner is used between washing and moisturising to give skin a healthy glow. We're also guilty of slapping on the moisturiser right after washing our faces instead of toning. We don't know the power of a good face toner until it's too late. Toning is more than just a second cleanse for your skin. It also balances the skin's pH level and prepares it to absorb other skin care products. This pore-cleansing toner includes rose water and non-distilled witch hazel extracts. It contains tannins, which help to keep your skin safe, avoid inflammation, and soothe it. It does not obstruct your skin's natural moisture barrier and prevents excessive oil output. Pros Ingredients that are organically certified Free of booze Clean of parabens Clean of phthalates Clean of gluten Cons None This toning solution claims to give your skin visible clarity. It contains glycolic acid, which gently exfoliates and enhances the texture of your skin. It's a non-irritating solution that shouldn't be applied to sensitive skin. Because it contains AHA, you must use sunscreen after using this product. Pros formula with a pH equilibrium Oil-free, alcohol-free Clean of silicone Contains no nuts Veganism is a way of life Clean of gluten No animals are harmed in the production of this product. Cons None Rose and witch hazel extracts are used in this toner. These natural astringents enhance the texture of your skin, eliminate any traces of odour, and don't strip away your skin's natural oils. It hydrates your skin, brightens it, and reduces the size of your pores. Pors Clean of parabens Cruelty-free with a nice scent Cons None The Teen Vogue Acne Awards 2017 went to Pixi Glow Tonic. It has exfoliating properties for the skin. It effectively eliminates dead skin cells and impurities from your skin, leaving it feeling new and healthy. It tightens and firms the skin by toning it. Pros Clean of booze Animals were not used in the research. Glycolic acid is present (5 percent ) Botanical extracts are included. Cons None Plum Chamomile & White Tea Calming Antioxidant Toner is alcohol-free and gentle. The toner is excellent for daily use. It can be used both before and after exposure to the sun. It calms and soothes the skin. Antioxidants abound in this toner. It is fully vegan. It also doesn't contain parabens or phthalates. Pros Clean of booze It is suitable for daily use. It's safe to use both before and after sun exposure. Skin is soothed and calmed. Veganism is a way of life Clean of parabens Clean of phthalates Cons None This toner has a pH-balanced formula that soothes and rejuvenates stressed skin. It contains natural ingredients such as aloe vera, cucumber, and green tea extracts, which help dissolve product residues and excess oil, minimise the appearance of skin pores, and cleanse your skin. It also helps to enhance the skin by reducing blemishes. Pros Alcohol-free, contains witch hazel, and is free of parabens. Clean of silicone Free of mineral oil Clean of sulphates Non-dairy oil-free Cons None The fact that this toner is alcohol-free is obvious from its name. This means it won't dry out the skin or make it feel constrictive. It contains mild purifiers that condition your skin and remove all impurities from its surface, making it feel extremely refreshing. Pros Non-comedogenic is a term that refers to a product that is It is easily absorbed Allergy-friendly Formula that is gentle. Free of oil Cons None